Q/A

SVAR PÅ SPØRSMÅL

23. desember 2012

Hvordan ser julen din ut? Hva er typiske tradisjoner hos dere i denne høytiden?

Godt spørsmål! Tradisjonene med Askepott og godteri på julemorgen er sakte men sikkert blitt visket ut med årene. Jeg finner Askepott som er dubbet av en mann svært irriterende. Vi feirer annenhvert år med norsk og dansk familie. Er vi i Norge, pynter vi tre og legger pakkene under treet lille julaften. Så samles alle sammen til grøtfest – eller lignende. På julaften spiser vi ribbe og pinnekjøtt med tilbehør, og slenger oss i sofaen hvor vi spiser kaker og godteri til den store gullmedaljen mens vi åpner pakker. Er vi i Danmark, spiser vi and (nedtur for meg som elsker pinnekjøtt) på julaften, og så synger vi mange sanger og går rundt juletreet før vi åpner pakker til langt på natt.

Hvor høy er du?

1.67

Hva snuser du? Leste på twitter at du klarte deg 1 uke uten snus når du var syk, hvordan greide du dette? Har du noen tips til andre som vil slutte som du har brukt tidligere når du har jobbet med saken?

Ja, jeg snuser. Har sluttet flere ganger, men jeg liker å snuse, så da gjør jeg det. YOLO! Neida… Men jeg syns ikke det er noe problem å unnvære snus – så lenge jeg har nikotinfri snus. Så det er slik jeg har greid å slutte et par ganger. Men det er enda sterkere på tannkjøttet enn vanlig snus, så anbefales ikke i lengden. Den nikotinfrie snusen heter Onico, og du får tak i den i de fleste kiosker og matbutikker.

Når kjøpte du Bella og hva kostet hun?

Bella kom til meg 12. mars 2010, så jeg har snart hatt henne i 3 år. Hun kostet 6.000 kroner, og het egentlig «Tingeling». Jeg lovet at hun skulle få fortsette å hete det, men hello.. Jeg hadde allerede fikset et halsbånd som sa noe helt annet!

Hva gjør du om dagen? Jobber du ikke?

For tiden jobber jeg for det meste med bloggen min.

Hvor tenker du at du kommer til å bosette deg en gang i fremtiden? Hus, mann og barn liksom… Tønsberg??

Det er mye mulig at det blir Tønsberg – har allerede begynt å leke med tanken! Vil gjerne være nær resten av familien i Norge. Men før jeg spikrer bena helt fast her, kjenner jeg at jeg er nødt til å løpe verden rundt.

Hvorfor ser huden din (nesten) alltid så gul ut?

Haha. Det er mye gult i foundation Forever 31 fra Dior. Jeg prøver å bruke så lite som mulig av den, men det hender at den gir meg litt gulskjær. Det kan også bli litt forsterket på bilder når jeg drar opp kontrasten i Photoshop.

Hva skal du ha på deg på julaften?

Denne kjolen fra Cameo.

Hvor langt hår har du uten extensions?

Extensions jeg har er 40 cm langt. Mitt eget hår er kun et par cm kortere.

Jeg lurer på om du bruker mascara på vippene dine selv om du har vippeextension?

Nei! Eller… Hvis jeg skal ut og vil ha helt ville vipper, tar jeg litt ytterst på tuppene.

Du ser alltid brun og fresh ut, noen tips?

Jeg sverger til selvbruning framfor solarium. Huden min har ikke råd til flere solskader! Av mer rimelige alternaltiver, er jeg stor fan av de to til venstre. Spray fra Garnier og Summer Glow fra Dove. Har faktisk pleid å bruke dem sammen, men hvis jeg måtte velge èn av dem: Dove. I det siste har jeg oppdaget den til høyre, fra Clarins. Det er den beste selvbruningen jeg noen gang har prøvd! Men det skulle jo bare mangle at den er bra, når en liten krukke koster 360 kroner.

Hva føler/tenker du om Benjamin nå? venner, noe mer i fremtiden?

Benjamin og jeg er gode venner! Gøy at dere fortsatt husker han… Hehe.

Hvordan vil du beskrive drømmemannen?

Vi har samme humor, og han er snill – men ikke kjedelig. Hva angår utseende er det noe jeg bryr meg svært lite om. Så lenge han ikke er stygg og fattig, trenger han ikke være loaded og hunk, hahaha.

Når jeg leser bloggen din tenker jeg alltid at jeg skulle ønske at jeg var en del av din venninnegjeng. Hva slags venninne er du egentlig?

Ææ, det er sykt vanskelig å svare på. Jeg gjør mye for venninnene mine – jeg vil påstå at jeg er flink til å stille opp. Og så er jeg ærlig, på godt og vondt. Og så er jeg vel en av to i venninnegjengen som tar mest initiativ til å planlegge fester, reiser og spontane ting – sikkert til de andres frustrasjon noen ganger, haha! Jeg ville også vært min venn! Neida…. Joda.

Hvordan synes du det er å være en person som folk kjenner igjen på gata og at stort sett alle vet hvem du er? Blir det slitsomt til tider eller går det greit?

Jeg føler vel ikke akkurat at alle vet hvem jeg er, men… Det er hyggelig å bli gjenkjent hvis det er av noen som kommer bort og sier at de leser bloggen og den slags, mindre hyggelig hvis noen står og glor på meg i køen på Meny når jeg kjøper dopapir. Det samme gjelder egentlig bilder. Det er hyggelig når folk spør om å ta bilder sammen. Det bildet nedenfor her derimot, er IKKE greit.

Jeg lurer på hvem han gardeduden var, som du la ut kyssebilde med?

Han heter Stian, og er en veldig god venn. Han liker gutter, så jeg skal love dere at det var et veldig vennskapelig kyss!

Hva ønsker du deg til jul?

De eneste ønskene jeg har klart å gi familien i år er hvitløkspresse og håndklær fra Lexington. Er ikke jeg en spennende person, så vet ikke jeg.

Lurer på om du tenker over at mye av sminken du går med er testet på dyr?

Jeg skulle være helt ærlig, skulle jeg ikke? Svaret er nei..

Har du noen sære fobier, eller ting du er redd for?

Jeg har ingen typiske «jenteting» (edderkopper, å fly etc.) jeg er redd for, men jeg kan vel si at jeg har en form for dødsangst. Ikke hva angår meg selv, men folk jeg er veldig glad i. Jeg bekymrer meg ofte for dem, spesielt familie. De får ikke lov til å gå på komlokk, og jeg sier aldri «hade» til dem – jeg sier «sees». Haha, loco!

Når begynte du å drikke?

Jeg var vel på et par mislykkede hjemmefester på ungdomsskolen, men jeg begynte ikke å feste før jeg hadde fylt 18. Det hadde ingenting å gjøre med at jeg ikke var gammel nok, men jeg var i fast forhold og følte vel at jeg hadde bedre ting å bruke helgene på. 2009/2010 var nok årene hvor jeg oppdaget fest. Ny by, nye venner, nye gutter og veldig få viktige gjøremål på dagsplanen. Hva heter det igjen… YOLO? Hahaha.

Hva syns du om tv-serier som Petter elsker Mari, tigerstaden, Oslo girls? Er livet i Oslo like glamorøst som det blir fremstilt på disse tv-seriene? Like mye drama og intriger på byen?

Den eneste av disse seriene jeg har sett en del på, er vel Tigerstaden, ettersom jeg har sett det på Sumo i samme sleng som Farmen. Jeg syns det er gøy å se hvordan steder jeg ferdes på hver dag framstilles på TV, som noe langt mer glamorøst og spennende enn det egentlig er. Dere ville kanskje aldri forventet å høre dette fra meg, men jeg er positivt overrasket over Tigerstaden, i form av åpenhet og ærlighet. Carina og Mari virker som ålreite jenter!

Du sier du er så misfornøyd med huden din og går ingen steder uten foundation, hvorfor det?

Jeg har så mye solskader/flekker i huden. Har bestilt timer for å fjerne med laser i januar, slik at jeg kan føle meg bra uten 3 kg sminke i ansiktet.

Jeg synes du er blitt så slank og vakker! Hvordan holder du vekten nede og hva er din favorittmat i jula? 🙂

Jeg er ikke akkurat slank, men jeg legger ikke ut bilder hvor jeg ser ut som en bolle heller. Når det gjelder å tenke på vekt og kosthold i jula, så sier jeg fuck it. Spis alt dere klarer, dere kan sulte i januar hvis dere absolutt må! Jeg elsker mat, dessverre.

ER det noen du ønsker død? Haha!

Nei. Jeg tenker at folk som plager meg eller utfordrer hverdagen min, lærer meg noe. Om livet, om meg selv og så videre. Det høres skikkelig bullshit ut, men tenk over det.

Er du mamma eller pappajente?

Like mye begge deler! Hvis det går an.

 Har du en stygg uvane?

Jeg biter meg i leppene hvis jeg kjeder meg, har mye å tenke på, er nervøs, gruer meg til noe etc.. Med andre ord, så går det mye Rosebud her i gården!

Hva er planene dine på nyttårsaften?

Middag med gode venninner i Oslo – og så tar vi resten av kvelden som den kommer.

Thats it for now, håper dere fikk svar på noe dere lurte på!

16 Comments

 • Reply Marte 23. desember 2012 at 14:31

  Så fine svar, Ida 🙂 Håper du svarer på flere!
  Ønsker deg en herlig jul 🙂

 • Reply MaritBE 23. desember 2012 at 15:04

  Fine svar 😉 Ha en riktig fin jul!

 • Reply Siri 23. desember 2012 at 15:07

  Hei Ida.

  Jeg bare lurte på om du har solgt chanel-vesken din? Mener å huske du hadde en Chanel 2.55 for en stund tilbake, men har ikke sett den siden.

  Klem

 • Reply Kristine Solhaug 23. desember 2012 at 15:28

  Gode svar, Idamor! God jul il deg og familien 🙂

 • Reply Henriette 23. desember 2012 at 17:48

  Hei.

  Lurte på i forhold til spørsmålet om Bella. Har du kjøpt henne hos en oppdretter og eventuelt hvilken? Hvor? Har lyst på en lignende pus som henne 🙂

  Svar fra Ida: husker ikke, men send meg en mail så skal jeg finne fram papirene 🙂

 • Reply Marita Ø 23. desember 2012 at 21:50

  Gøy å lese svarene dine! Du virker som ei fantastisk herlig jente 🙂 Kos deg masse i julen!

 • Reply Siri 23. desember 2012 at 22:59

  Gode svar. God jul:-)

 • Reply Ida 24. desember 2012 at 09:31

  Liker deg veldig godt! Du er ærlig og rett fram, ikke noe å skjule for leserne dine, du sier ting som de er istede for å pakke det inn! Ha en kjempe fin jul med familien din 🙂

 • Reply My 24. desember 2012 at 12:29

  Jobber du ikke for chills mer?!

 • Reply Nina 24. desember 2012 at 14:18

  Heihei!

  Har fulgt litt med på bloggen din i et par år nå, men har aldri egentlig kommentert på noe. Tenkte jeg bare skulle si at jeg syns du er kjempeflott og kjempeflink, og jeg ønsker deg en god jul og et fantastisk nyttår!

  🙂

 • Reply Ida Holm 24. desember 2012 at 14:23

  Sikke gode spørgsmål og mange fine svar. Tak for det 🙂

  God jul

 • Reply Malin 26. desember 2012 at 04:09

  Du virker bare som en helt fantatisk person du, Ida! Jeg har fulgt deg siden starten og digger alt med bloggen din! Uten tvil den beste i Norge! Den er så mye mer ekte enn andre blogger! Digger det! Stå på!

 • Reply Andrea 26. desember 2012 at 14:42

  Takk for svar! 😀

 • Reply Mira 28. desember 2012 at 12:43

  Synes alle svarene var greie utenom ett.. Mener du helt ærlig at du ikke bryr deg om sminken du bruker er testet på dyr? Er du klar over hva dyrene går gjennom før den kommer i butikken? Det er helt grusomt å se på skadete dyr etter lidelsene de har vært gjennom.. Go Body Shop og Fotballfrue for deres bevissthet rundt dette temaet:-)

 • Reply Tone 4. januar 2013 at 08:19

  Du virker som en kul jente, med bein i nesa! 🙂
  Interessant at du skriver at du skal fjerne solskadene med laser i januar. Er også veldig plaga med dette og vurderer selv laser. Håper at du skriver litt om dette; om hvor du skal gjøre det, resultat, priser osv.. 🙂

 • Reply Melissa 13. februar 2013 at 16:37

  Hei! jeg lurer på det samme som Tone!, er også selv plaget med Fregner/pigmentflekker. Har tatt laser en gang, alle de mørke prikkene/flekkene ble borte, men så dukket de opp igjen ca 2 måneder :(. Kan du lage et innlegg om dette og noen flere tips om hva som skal gjøres for å forhindre dette?
  Har også fått resept på Aberela krem, har du noen erfaring om dette?
  Takk.

 • Leave a Reply