Uncategorized

ÆRLIGSTUND

19. januar 2013

Hjemme i Tønsberg. Trygt og godt, bortsett fra at pappa tvang meg til å gå alene ut i uteboden i stad, med lommelykt og gummistøvler – for å finne det jævla kattetoalettet. For her hjemme gjør vi ikke fra oss på gulvet,  hakke noe å si om man er menneske eller katt.

Lenge siden jeg har vært så redd og forbanna på samme tid. Hvis dere syns Oslo er skummelt, skulle dere prøvd dere på Tønsberg. Ekstra mørkt, og høye, skumle trær på alle kanter. Fikk litt panic i boden, så kattetoalettet får vente til i morgen. Enn så lenge har jeg fylt en malingsbakke med sand, og Bella får så vidt plass i den.

Så vet dere det.

Se hva jeg fant! Et album med bilder som jeg tok hos en fotograf rett etter konfirmasjonen min. Å pynte meg har jeg da alltid vært god på! Tror jammen jeg må begynne å gå på litt flere eventer i Oslo.

Når jeg ser sånne bilder begynner jeg å tenke på hvor stor del av livet mitt denne bloggen er. Altså, det er helt tåpelig, men jeg kan ikke noe for det. Dette er «bare en blogg», men jeg er uansett jævlig nysgjerrig på hvor jeg hadde vært og hva jeg hadde gjort om jeg aldri hadde startet den.

Jeg forventer å høre slike dølle ting fra mange mennesker jeg kjenner, men aldri fra meg selv; jeg begynner å kjenne suget. Etter skole, lappen, et trygt og helt eget hjem. Og det verste er at jeg ikke har særlig lyst, jeg føler bare for å ha det samme grunnlaget som alle andre. Være som alle andre.

Og så stopper vi der, før jeg blottlegger meg så mye at jeg våkner med fylleangst i morgen. Jeg har tross alt ikke drukket alkohol i kveld, så det ville vært ufortjent.

8 Comments

 • Reply Elin 19. januar 2013 at 05:35

  jeg syns du er tøff jeg ida

 • Reply Farquhar 19. januar 2013 at 11:57

  Takk for at du gjorde nettopp det, opprettet bloggen. Du er et friskt pust i en ellers svært så rutinepreget og hektisk hverdag som kone og småbarnsmor (kan de kalles små når de blir ti år i år?).
  Jeg kjenner ikke til suget ditt, mitt sug er annerledes. Jeg ble gravis og gift som 19åring. Som alle andre spådde, alenemor som 21åring. Og så kom livet, midt i fleisen, men med alt det hadde å gi. Jeg oppdro min datter og fullførte vgs, for så å ta bachelor. Jeg traff mannen jeg i dag er gift med, kjøpte hus og tok enda litt utdanning.Nå blir jeg 30 om en mnd og ser tilbake.

  Misforstå meg riktig, men jeg angrer ikke et sekund på de valgene jeg tok på veien. Men skulle jeg ha valgt på nytt, ja da hadde jeg i allefall ventet noen år.. ganske mange år.

  Ble mye dette, var egentlig ikke meningen. Poenget mitt er at jeg tror vi alle ser på naboen og tenker at «jeg burde» eller «hva om jeg hadde» og så glemmer vi kanskje at også vi er noens naboer 😉

  Takk for en stilig og intersessant blogg!

  Svar fra Ida: wow, det hørtes veldig tøft ut. Så flink du er som fullførte og har kommet deg dit du er i dag! Og takk for fine ord 🙂

 • Reply therese kristina 19. januar 2013 at 12:03

  Lappen ja.. Æsj..

 • Reply Eva 19. januar 2013 at 12:28

  Har du hørt om en liten kyst by som heter Mendocino i California? Det tar litt over 3 timer å kjøre ditt fra San Francisco. Da kan man kjøre streker av Highway 1, som er tusen ganger mer fascinerende enn Route 66 (men da må du beregne mer tid fordi da kjører du mellom The Giant Redwoods og m.m.) Det er også fantastiske vin gårder i nærområde (på Navarro får man utrolig god vin og kan prøvesmake nesten så mye du vil). I selve Mendocino anbefaler jeg spa/ hot tub på Sweetwater, leie av kayak gjennom huler i skjøen, hvite strender og fantastiske restauranter. Favoritt puben er Dick’s place – som ser ut som en dive bar men er egentlig eid av en av de flotteste hotellene i området – du MÅ absolut prøve Bloody Mary der. Det vokser villblomster overalt, er nesten alltid perfekt vær og er utrolig romantisk og koselig.

 • Reply Vilde 19. januar 2013 at 13:15

  Hei! Som alle vet er new York den store kjente byen i USA, men det finnes selvfølgelig et like bra og billigere alternativ hvis du vil oppleve noe lignende. Jeg tenker selvfølgelig på storbyen Boston som ligger bare en 2-timer kjøretur unna new York. Der har de blant annet de originale ben & jerry’s fabrikkene som produserer iskrem for hele verden. Der kan du smake på et stort utvalg av iskremmer som enda ikke er ute for salg, kanskje med din mening vil du se den i butikken veldig snart. Storbyen har også verdens mest kjente universitet nemlig Harvard University. Den er kjent for sin fine arkitektur og sitt verdensstørste bibliotek. Min favoritt resturant i Boston er uten tvil dick’s last resort. Det går rett og slett ut på at servitøren skal være så jævlig som bare overhode mulig mot deg. Blant annet får dere hatter der de finner på et passende kallenavn til deg, men husk; det er jobben dere å være jævlige, så ikke ta det personlig. Det er ingen by som har flere dunkin’ donuts enn Boston. Gi deg selv en utfordring og ta minst 25 bilder av dunkin donuts. Det gjorde jeg, og jeg fullførte den med glans på 40 minutter!

  Byen har subways som vil ta deg lett fra a til b for en billig penge. Det er så masse mer å oppleve i byen, for eksempel hvalsafari. Og shopping mulighete må selvfølgelig ikke glemmes.

  Om det er interessant og du føler du har mangel på opplevelser etter å ha vært i Boston vil jeg anbefale deg til å ta en 2 timer busstur til new York. Der du kan oppleve den verdenskjente frihetsgudinna, empire state building, time square, Grand central station. Den sist nemnte tilbyr deg shoppingmuligheter og musikkopplevelser. Hundretusenvis av mennesker passerer der hver eneste dag. Det er ikke til å glemme at new York er en av de største på både musikk og filminnspilling. Kanskje du får et Glimt av din favorittartist eller skuespiller? Det er også 100% sikkert at du vil kjenne deg igjen på enkelte plasser i new York, med tanke på at du garantert har sett en film derifra.

 • Reply Kariline 19. januar 2013 at 13:53

  Min fyrste »sydentur» var til Tucepi i Kroatia. Me budde ved ein annan by som heitte Markarska. Eine dagen gjekk me ein kjempe flott tur til denne byen! Her fekk eg sjå mykje av den Kroatiske naturen og det krydde med svarte og kvite ekorn. Også eit fint avbrekk frå late timar på stranda 🙂 Dette er eitt av mitt all time reiseminne. Kroatia er jo i seg sjølv heilt fantastisk med sine rullesteinstrender og det knall blåe havet.

 • Reply Amalie 22. januar 2013 at 21:05

  heheheh søt

 • Reply ss flange manufacturer in india 25. mars 2024 at 12:24

  Say, you got a nice blog article.Thanks Again. Want more.

 • Leave a Reply