Hverdagsliv

ET LITE STYKKE DANMARK

22. januar 2013

I dag har pappaen over alle pappaer bursdag! Så vi har hatt obligatorisk bursdagsfrokost (klokken 7 på en fridag, nok en gang…) med kakao og danske flagg, god middag og vin – og ellers har hele familien bare ligget strødd i sofaen og sett på TV.

Dessuten har jeg bakt. Hallo, hvem (bortsett fra bloggere som skal ta bilder til bloggen) baker fra bunnen lengre? Akkurat nå er jeg så kvalm av metthet at jeg har vanskelig for å framstille det som superdigg i form av tekst, men jeg må innrømme at jeg er litt stolt. Bakte nemlig brunsviger, som er en dansk greie. Hadde den alltid i mine danske barnebursdager, og vi bestiller den hos bakeren så fort vi kommer til Danmark. Det var litt av et prosjekt, men med god hjelp fra mormor ble den sånn passe spiselig.

Hvis det er noen andre dansker der ute nå som bare «åh åh, brunsviger, det hadde jeg helt glemt at eksisterte», så brukte jeg denne oppskriften. Men legg merke til at det står feil steketid. Den skal stekes oppimot en halvtime, ikke 12 minutter. Klok av skade!

Og så skal den jo egentlig pyntes med maaasse Haribo-godteri, men jeg fant ikke riktig pose på butikken. Så det ble lakrissnører – vi er så glad i lakris her i huset.

Det er forresten verdens styggeste kake. Da jeg flyttet til Norge og hadde barnebursdager her, var det ingen av barna som rørte kaken. Haha.

Alle bildene jeg har tatt i dag inneholder spisebordet…. Nesten så jeg begynner å lengte litt etter restauranthverdagen. Men nei, matlagingen her i huset overgår alt. I kveld hadde vi biffsnadder ala papi Wulff. Ollala!

I morgen skal det skrives pakkeliste til NEW YORK! Den blir kort.

4 Comments

 • Reply Helene 23. januar 2013 at 10:07

  Verdens beste kake! Nam nam nam!

 • Reply Maren 23. januar 2013 at 17:41

  Hvilken saus (eller hva det er) er det på biffsnadderet der? 🙂 så veldig godt ut!

  Svar fra Ida: det er en tykk bernaise 🙂

 • Reply ingvild 23. januar 2013 at 22:09

  Hvor i danmark kommer du fra? Kan du snakke flytende dansk? 🙂

  Svar fra Ida: fra Odense 🙂 Jeg kaaan vel, men begynner nok å bli noe rusten.

 • Reply Renate 24. januar 2013 at 09:52

  Brunsviger minnet meg om brunsnegler. Så nå ser jeg for meg at det ser ut som brunsnegler……

 • Leave a Reply