Ida tipser

NYC FOR NYBEGYNNERE

4. februar 2013

Okay, lets go! Mange av dere har stilt spørsmål og lurt på om jeg kan skrive ned noen NYC-tips. Jeg er jo ikke akkurat en ekte New Yorker (enda), så dette får bli tips til nybegynnere!

Hvordan var flyruten din, og hvor mye kostet billettene?

Fløy direkte fra Gardermoen til Newark (flyplassen i New Jersey, med taxi koster det 70-80 dollar og tar 25-30 minutter å kjøre til Manhattan) med SAS. Husker ikke helt hva vi betalte for billettene, men tror det var rundt 3200,- per pers.

Hotelltips? Hvor på Manhattan vil du anbefale å bo? 

Nå har jeg jo bare bodd på ett hotell på Manhattan, så det blir vanskelig for meg å anbefale andre. Men hvis man vil bo midt på Manhattan, like ved Times Square og ikke så alt for dyrt, kan jeg absolutt anbefale Distrikt Hotel.Ikke byens beste strøk, men et veldig fint hotell med veldig snille ansatte.

Hvor på Manhattan jeg vil anbefale å bo, er nesten like vanskelig å svare på. Jeg trivdes med å bo i midtown, for da var jeg midt imellom uptown og downtown. Upper east side er veldig fint og Gossip Girl-ish, og også en del dyrere enn andre områder. Så på vinteren ville jeg kanskje valgt upper Manhattan pga Central Park, de fine omgivelsene og Bloomingdale’s (hoho) i nabolaget. Men når jeg skal dit i sommer, har jeg tenkt til å bo downtown, i Soho – en bydel jeg fikk sett alt for lite av. Tuslet rundt der med regn og snø i hele fjeset, men tror på at det er svært sjarmerende der om våren/sommeren.

Og ellers følte jeg at jeg fant de beste hotellene og beste prisene på Hotels.com, framfor Finn.no for eksempel. Når du skal booke hotell, husk alltid å dobbeltsjekke på Tripadvisor. Der kan du lese både positive og negative omtaler om hotellet, samt se bilder av hvordan det egentlig ser ut der.

Er merker og designerklær mye billigere i New York?

Mjaa.. Varierer veldig. Det er i hvert fall et mye større utvalg! Noe som egentlig ikke gjorde shoppingen noe enklere for min del, haha. Vi fant både Woolrich- og Parajumper-jakker til halv pris av det de selges for i Norge, og jeg fant helt seriøst Jeffrey Campbell til 250-300 kroner i en butikk! Synd jeg ikke er så fan… Men Chanel, Louis Vuitton, Gucci, Dior, Miu Miu og den slags godsaker, har nok ganske så like priser over hele verden. Med mindre du handler vintange, da…

… Så over til vintage! Hvilke vintage-butikker er verdt å besøke? 

Jeg laget meg en liten liste over vintage-butikker, og fikk besøkt nesten alle.

A Second Chance (butikken på upper east side)

Adresse: 1109 Lexington Avenue 2nd Floor

New York, NY 10075

A Second Chance (butikken i Soho)

Adresse: 155 Prince Street

New York, NY 10012

Michael’s

Adresse: 1041 Madison Avenue

New York, NY 10075

Second Time Around

De har mange butikker på Manhattan, se hele listen her.

Adresse: 217 Mott Street
New York, NY 10012
Jeg syns helt klart at A Second Chance på upper east side var den beste jeg besøkte. De hadde så utrolig mye fint! Og det beste utvalget av Chanel-vesker, som var det jeg var på jakt etter. Det skal sies at det er noe overpriset. Nå er jo Chanel veldig dyrt i utgangspunktet, men jeg har sett like bra vintage-vesker til en rimeligere pris her hjemme i Norge.
Shopping, shopping, shopping… 

Det skal godt gjøres å komme hjem fra New York uten nye klær, vesker og sko. Selv shoppet jeg overraskende lite, men jeg var jo så overveldet av det alt for store utvalget! Jeg juger litt. Kofferten var så full da jeg skulle hjem, at både mamma og jeg måtte ligge oppå den. Og jeg reiste med nesten tom koffert. Det jeg prøver å si er: jeg skulle ønske at jeg kunne hatt med meg 10 kofferter hjem!

Vi startet handlingen på Bloomingdale’s, hvor de virkelig har ALT for mye fint. De har virkelig alt – fra middels til dyrt. Det var forresten der vi fant Woolrich og Parajumpers på halv pris. Og de hadde faktisk en del fine Chanel-sko på salg! Spiste lunsj på restauranten i 1. etasje et par ganger, de har veldig god burger og pizza… Oh oh.
Var selvfølgelig en del på Macy’s også, mammas favoritt. Ikke min store favoritt. Til slutt ble jeg så lei av senteret at mamma måtte gå alene. For et slitsomt sted! De har alt fra veldig billig til veldig dyrt, et forvirrende loppemarked i mine øyne – ble rett og slett sliten av å være der. Men! Det skal sies at jeg gjorde noen kupp der, blant annet solbriller fra Rayban (300-400 kroner billigere enn i Norge) og noen nydelige sandaler fra Steve Madden. De har også billigere og mer spennende treningstøy fra Nike enn Niketown selv har. Niketown var en stor skuffelse, men selvfølgelig et must på veien. Og forresten, ligg unna kjoleavdelingen på Macy’s! Det er for det meste så dårlig kvalitet at til og med plaggene som henger i butikken holder på å gå i oppløsning. Og forresten igjen! Alle turister får 10% hos Macy’s, så hvis du skal kjøpe noe dyrt kan det jo lønne seg på minne dem på det.
Fikk jo ikke shoppet så mye i Soho, men i tillegg til vintage-butikker, var vi innom French Connection, DKNY, Converse og Victoria’s Secret. Victoria’s Secret har de nesten på hvert gatehjørne på Manhattan, så ikke stress med det! De har et helt utroolig utvalg av bikinier nå, og for oss som ikke ser så bra ut i bikini…. Så har de heldigvis verdens deiligste kosedresser også!
Jeg tror faktisk jeg shoppet mest på Forever 21 på Times Square. Butikken fyller et helt kvartal! Er som et helt kjøpesenter, ganske sykt. Husker jeg ble så skuffet over Forever 21 i Los Angeles, men i New York var det utrolig bra.
New York er alt for spennende til å bare shoppe, her er noen tips til andre aktiviteter
 Se solnedgangen fra Top of the Rock, på Rockefeller Center, koster 25 dollar per voksen. Utsikt over hele Manhattan, utrolig vakkert.

 Gå en tur i Central Park! Den nest største parken i New York, og den er jammen stor… Blir man lei av å bare gå rundt, kan man gå på restaurant, på skøyter, eller i zoo. Og på sommeren tipper jeg det er verdens mest fantastiske sted å ha en piknik.

 Se en musikal på Broadway! Det var ikke så ille som jeg hadde trodd. Chicago var hvert fall ganske så ålreit, tviler på at dere noen gang vil finne meg i publikummet på Mamma Mia.

 Kjøp 2-dagers pass på en sightseeing-buss. Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle gjøre noe så kleint, men vi fikk faktisk sett veldig mye av Manhattan. Grei måte å orientere seg på! Og så kan man jo bruke det som framkomstmiddel, ettersom man kan hoppe av og på over alt.

Besøk et museum! Jeg var på MoMA og anbefaler det på det sterkeste.

Har du noen spisesteder å anbefale?
Ikke mange! Dagene var så lange at vi ofte spontant slang oss ned på en resteurant eller en diner. Husker ikke navnet på de fleste en gang. Så neste NYC-besøk, kommer jeg definitivt til å prioritere å finne gode restauranter. Jeg som er så glad i mat! Men jeg vil i hvert fall anbefale Tao, som jeg skrev et innlegg om her. Og et sted rett ved Times Square som heter Ellens Stardust diner. Jeg ler meg i hjeel av sistnevnte sted, de har nemlig syngende servitører. Jeg syns det er megakleint, men maten var innmari god! Og når man blir vant til det, er det jo litt koselig med en trall også… Jeg rakk dessverre aldri å besøke Jay-Z sin restaurant, The Spotted Pig. Men det er veldig mange som har skrytt av den, så den står øverst på lista for neste besøk.

Det var det for denne gang! Og er jeg sykt nørd hvis jeg sier: ha med behagelige sko…? Haha. Ta med deg behagelige sko til NY, men går mye.

23 Comments

 • Reply Eliabeth Frost 4. februar 2013 at 07:56

  ida babe

 • Reply Cassandra 4. februar 2013 at 08:18

  håper jeg en dag får råd til å ta meg tur til New York 🙂

 • Reply therese kristina 4. februar 2013 at 11:55

  Gleda meg til eg skal dit!

 • Reply Anna-Nathalie 4. februar 2013 at 12:33

  Uha! De vintagebutikker ville jeg godt besøge! ;D

 • Reply Elisabeth 4. februar 2013 at 13:09

  Fikk veldig lyst til å reise til NY nå! 🙂

 • Reply MaritBE 4. februar 2013 at 13:59

  Kjempefint innlegg! Tusen takk for tipsene 😉

 • Reply Lene 4. februar 2013 at 17:48

  Nå gleder jeg meg enda mer til å dra til New York! Samboeren og jeg skal dit om en to ukers tid. Husker du hvor du fant Woolrich? Har leng hatt lyst å kjøpe meg ny vinterjakke så hadde vært supert spart noen kroner når man først skal en tur over havet. 🙂

 • Reply Juliet 4. februar 2013 at 18:38

  Hei! Takk for tips, reiser selv til NY i slutten av mnd 🙂 Så lurer selvsagt veldig på hvor/i hvilken butikk du fant PJs til halv pris? har googlet, men finner ikke helt ut av det, heller ikke venninnen min som var der i høst klarte å finne de. Håper du husker 🙂

  Svar fra Ida: Svar fra Ida: som jeg har skrevet i innlegget, så var det på Bloomingdale’s 🙂

 • Reply Silje 4. februar 2013 at 19:10

  Iiih, nå gleder jeg meg enda mer til å reise til New York! 😀 Reiser om tre uker :))

 • Reply Caroline 4. februar 2013 at 20:57

  Hei. Koselig blogg. Hva pleier du å reise i på en så lang flyreise og hva har du med i reisevesken?

  Svar fra Ida: på reiser under 10 timer, har jeg på meg en komfortabel jeans og en tynn genser – samt at jeg har med meg en varmere genser i tilfelle det blir kaldt på flyet 🙂 I reiseveska har jeg antibac, håndkrem, en bok, Mac og iPhone med musikk. Pluss tyggis og noe snacks som jeg kjøper på flyplassen!

 • Reply Helene 4. februar 2013 at 21:50

  Hei! Kjøpte du bilettene til metropolitan museet før du reiste eller kjøpte du de der?
  Skal reise neste uke, og lurer på om det er mye kø på museet?
  <3

  Svar fra Ida: Hvis du tenker på MoMA, så betalte vi da vi gikk inn, og det var ikke spesielt mye folk 🙂

 • Reply Michelle 4. februar 2013 at 21:51

  Kan du ikke vise oss hva du har kjøpt? :DDDDDDDDDDDDDDDdd

 • Reply Julie 6. februar 2013 at 22:55

  Hei! Jeg skal til NYC i vinterferien, og har lyst på parajumper. Husker du hvor du fant de til halv pris? eller var det på mange steder?

 • Reply June Eriksen 10. februar 2013 at 04:38

  Hei 🙂
  Fint innlegg.
  Hvor fant du billige jeffreys? Er i nyc nå 🙂

  Svar fra Ida: husker ikke nøyaktig location, men det var flere steder. Rundt Times Square, i sidegater, lå det små butikker med masse salg på sko og klær, blant annet Jeffreys 🙂 Spør litt rundt når du er ved Times Square!

 • Reply Lina Kristiansen 12. februar 2013 at 21:02

  Heisann! Er ei jente som bli 19 i år og som har veldi lyst til å reise til New York, men lurer på om det kanskje er greit å være fylt 21 i og med at det er 21 års grense på alkohol? Er liksom greit syntes jeg å være gammel nok til å kunne gjøre «alt» når man er der borte. Men samtidig er det ingen must å må drikke når man er der. Men hva annbefaler du?

  Svar fra Ida: det spørs jo helt hvem du drar med og hvorfor du drar 🙂 er så mye å oppleve første gang man er i NY, at å dra på fylla er helt unødvendig. Jeg drakk 1 glass vin i løpet av hele uken, men nå var jeg jo med mamma da.

 • Reply Lina Kristiansen 13. februar 2013 at 09:17

  Ja det var det jeg tenkte! Takk for svar:)

 • Reply Ingrid 30. september 2014 at 13:56

  Husker du hvor i nyc de solgte woolrich, og hvor mye de kosta?

 • Reply Ida Wulff 30. september 2014 at 23:03

  Ingrid: Macys, husker ikke pris men billigere enn i Norge 🙂

 • Reply aurora 9. januar 2015 at 23:14

  husker du hva butikken hvor de solgte parajumpes het? skal til new york i påsken, og veldig lyst på en lett dunjakke fra det merket. Plis svar!!

 • Reply Ida Wulff 10. januar 2015 at 09:59

  aurora: macys, og det var woolrich 🙂

 • Reply Julie 19. februar 2017 at 14:33

  Hva med resturant anbefalinger? helst ikke for dyre

 • Reply Elisabeth 31. oktober 2017 at 23:56

  Hei, Ser dette er et gammelt innlegg, men håper du kan svare meg for det 😉

  Skal til New York for første gangen i mitt liv og da er det litt greit med hjelp av de som har vært i New york før 🙂

  1.Når du kjøpte parajumpers hvilken butikk var det i? 🙂

  2. Jeg har ekstremt lyst å dra til en seccondhand butikk med godt utvalg gjerne med merkesko og vesker. Siden innlegget er gammelt håper jeg du kan hjelpe meg med å finne en bra seccondhand butikk? 🙂 Tusen Takk 🙂

 • Reply ivistroy.ru 14. juli 2023 at 12:53

  I love it when individuals come together and share opinions. Great website, continue the good work!

 • Leave a Reply