Uncategorized

DU INSPIRERER IKKE MEG

5. februar 2013

Hva skjer med alle disse «inspo»-bildene folk legger ut, enten for å poengtere at de trener eller for å motivere andre til å trene? Anorektiske ribbein, rumpeballer på størrelse med erter, og psycko magemuskler – gjerne i en kombinasjon med teksten «eat like a pig? Sweat like a pig».

Øh. Ikke mye til inspirasjon, spør du meg. Å se fitness-babe løfte Eiffeltårnet, kan jeg ikke relatere meg til i det hele tatt. Det er ikke noe jeg klarer, og det er ikke noe jeg vil.

Hva med denne?

Denne taler mer til meg. Jeg kan ikke, men jeg prøver. Jeg vil, men jeg får det ikke helt til. Jeg føler meg rett og slett som en kløne på treningsstudio, selv om det blir litt bedre for hver gang. I det siste har jeg begynt å glede meg til å gå på trening. Den følelsen har jeg ikke helt klart å finne ut av, så det skal jeg ikke utdype akkurat nå.

Selv om du ikke klarer å løpe så langt og så fort som du skulle ønske, så har du i hvertfall bevegd deg, og; litt bevegelse er bedre enn ingen bevegelse. 

Alt i alt, så handler det om å finne noe du kan leve med. Syke dietter og ekstreme treningsplaner varer aldri i lengden uansett, og du risikerer bare å gå på en skikkelig smell.

Jeg går på trening 3 ganger i uka, og spiser normalt. Uten at jeg prøver å tenke noe mer over det. Det skal liksom være en del av hverdagen, ikke noe mer enn det. Blir jeg fanatisk, vet jeg at det går over etter to uker. Å stramme opp kroppen og føle seg i god form er uansett ikke gjort på en måned, så det gjelder å ha tålmodighet.

Mitt best tips er å variere treningen. Gå på en morsom gruppetrening med venninner èn av dagene, løp intervaller med heftig musikk på ørene den andre dagen, jogg i en halvtime og tren styrke den tredje dagen. Jeg tror det er variasjon som gjør trening til noe gøy.

Hør på meg a, jeg skulle egentlig vært på vei til treningen allerede. Måtte bare motivere meg selv litt, haha.

Hvor mange ganger i uken trener du? Syns du det er gøy, eller er det bare pes? Og lar du deg motivere av alle de syke fitness-bildene som flyter rundt omkring?

129 Comments

 • Reply Birgitte 5. februar 2013 at 17:34

  Kjære Ida!
  Du er den eneste bloggeren jeg faktisk tror på når jeg leser!
  All creds til deg for å være så kul og åpen om de rareste ting!
  Jeg er så utrolig enig med deg!

  – B

  Svar fra Ida: åh, nå ble jeg glad!:)

 • Reply Ingrid 5. februar 2013 at 17:40

  Eg prøvar og få til 3 økter, men i veker der eg jobbar
  mykje blir det mindre. Eg synes det er gøy med skiturar og fjellturar.
  Eg er med på gruppetimar, men eg synes ikkje alltid det er like gøy og
  bevege seg i eit fullstappa lokale med tung luft.
  Eg blir ikkje motivert av fitness-bilder, heller ikkje fanatiske
  bloggerar. Eg er glad i å trene, men har ikkje behov og
  oppdatere facebook eller skrike det ut midt på butikken.

  Eg er ein livsnytar, eg et normalt, kosar meg jevnlig og
  bevegar meg, eg har ikkje tid til å bare trene, eg må gjera
  andre ting også. 🙂

  Flott innlegg Ida, eg håpar det blir bokutgivelse på deg! 🙂
  Frå Ingrid

  Svar fra Ida:

 • Reply Ingvild 5. februar 2013 at 17:43

  Jeg trener fire ganger i uka, og spiser hva jeg vil!!!! 😀

  Svar fra Ida: så flink du er! 🙂

 • Reply Tuva 5. februar 2013 at 17:44

  Applaus for det med inspobloggerne. Vil ikke ha noe av det! Folk blir ikke påvirket du liksom, hvorfor sitter jeg her og spiser brokkoli nå da?

 • Reply Thea 5. februar 2013 at 17:47

  Jeg blir sliten av kroppshysteriet. Jeg vet at trening er viktig og bra for kroppen, og jeg trener selv 2-3 ganger i uka, men jeg har hele tiden bildet av visse fruer i hodet, og det er slitsomt. Nei, jeg elsker ikke mandager, jeg klarer meg ikke på 4 timer søvn, jeg står ikke opp klokken 04 for å sminke meg før jeg skal på trening før resten av verden åpner øynene. Og jeg lar meg ikke inspirere av disse fanatiske menneskene, snarere tvert i mot. De skaper (hvert fall hos meg) økt skyldfølelse, fordi jeg ikke klarer dette nazi-regimet. Jeg er 20 år, har en helt normal slank kropp, har en fantastisk kjæreste og et godt liv. Hver gang man ikke er enig med toppbloggernes kroppshysteri blir man slaktet og hengt ut som sjalu. Jeg er ikke sjalu, jeg er heller trist – topplisten i bloggverden er dominert av 40kg som er livredd for at kroppen skal forandre seg ved f.eks. en graviditet og legger ikke skjul på at plastiske inngrep kan bli aktuelt etter en fødsel. Hva faen er det som skjer med verden? Vi burde trene for å holde oss friske og sunne – ikke for å bli et tall på vekta. Jeg synes ikke trening er gøy, nettopp fordi fokuset ligger i å bli så forbanna spinkel som mulig, med mest mulig bein stikkende ut overalt. Og jeg er så lei av å få dårlig samvittighet når jeg koser meg med smågodt i helgene og en iskald cola etter en lang skoledag.

  Svar fra Ida: ååååh, iskald cola! Der sa du noe 😉

 • Reply Tonje 5. februar 2013 at 17:49

  Kunne ikke hvert mer enig 🙂 Tenker det samme som deg når jeg ser sånne bilder!!
  Trener også ca 3 ganger i uken, og har enda ikke kommet til det punktet hvor det er gøy, men det kommer vell 🙂

 • Reply Lena 5. februar 2013 at 17:53

  Jeg trener mellom 4 og 7 ganger i uken og trives veldig godt med det, jeg synes det er gøy og jeg føler meg mye bedre de dagene jeg trener. Men om jeg lar meg motivere av fitness-bildene, det vet jeg ikke helt. Noen ganger får det meg heller bare til å gi opp, gå på butikken og kjøpe en sjokolade, for så å sette meg ned og se på tv dagen lang. Andre ganger kan jeg bli supermotivert og setter meg ned og lager en plan for neste økt 🙂 Men det er som du sier: man skal leve med dette, så det nytter ikke med en uke hardkjør om det bare varer den ene uken.

  Svar fra Ida: oh, det var mye! Ser du skal til Brasil. Du får ta med meg og jentene på en treningsøkt da, vi er i Rio omegn fra 5. til 15. mars 😀

 • Reply ElisabethH 5. februar 2013 at 18:08

  Tja, jeg har 30 kg jeg jobber med å bli kvitt – og trener 3-4 ganger i uken. Har gjort det de siste to månedene, og håååper jeg snart skal synes det er gøy også, hehe. Men foreløpig ser jeg på det som noe jeg rett og slett bare MÅ gjøre, på samme måte som at man må pusse tennene hver kveld, hvis du skjønner.
  Med tanke på fitnessbildene – jeg lar meg ganske ofte motivere av dem jeg! Selvom jeg har en laaang vei å gå før jeg kan håpe på å se ut som en av de bertene, så vet jeg at det er mulig for jeg har vært der før. Hadde sprettrumpe og sixpack og alt jeg! Hva skjedde? hehe. Men jeg blir veldig inspirert/motivert av det bildet du la ut her over også.. kanskje jeg bare blir lett inspirert for tiden? 😉

  Svar fra Ida: ingenting galt med å bli lett inspirert, så lenge det er på den gode måten 😉

 • Reply Betina 5. februar 2013 at 18:11

  Dette er den eneste bloggen jeg faktisk liker å lese, uten å føle «herregud, 15000 kr for en kjole, og du er kun 18 år?» eller «du ser sykelig tynn ut, forstår ikke at du trenger 6 ganger i uken!». Har lest bloggen din siden du gikk på videregående, og synes kvaliteten bare blir bedre og bedre! Synes også du har blitt merkbart tynnere de siste månedene!

  Prøver å trene 3 ganger i uken, men blir ofte litt mindre.. studere, jobbe 2-3 ganger i uken /15-23:30 (matbutikk), ha studentverv i studentstyret og trene er litt mye noen uker

  Svar fra Ida: så gøy at du har lest bloggen min så lenge! 🙂 Skjønner at det kan bli knapt med tid!

 • Reply Guro Kamille 5. februar 2013 at 18:12

  Nei, kan ikke fordra de muskelbabesa som poser i tanga på benkpressen.. Motiverende quotes derimot, er mye mer motiverende for min skyld. Satser heller på «Healthy is the new skinny» enn «Strong is the new skinny»

 • Reply Martine 5. februar 2013 at 18:13

  Helt enig! Urealistiske bilder gir INGEN motivasjon. Det som gir meg motivasjon er å se på meg selv, eller kanskje sammenligne meg selv med en tid jeg var mye mer trent enn det jeg er nå, det er DET som gir motivasjon! Og det er såklart tusen ganger bedre å sammenligne seg med seg selv enn andre:-) Stå på Ida, elsker bloggen din, du er så ærlig!

 • Reply June 5. februar 2013 at 18:14

  Godt å høre at det er noen som har vettet i behold under alt kroppshysteriet! Du er et godt forbilde for leserne 🙂 jeg har dratt meg selv opp av sofaen og på trening 3 ganger i uken i hele januar, men nå kjenner jeg at jeg begynner å glede meg til treningene:D det er en god følelse, håper det fortsetter slik! Når det gjelder alle inspo-bildene blir jeg litt irritert, jeg skjønner at folk vil vise frem hvor flink de har vært å gå ned i vekt. Det som irriterer meg er de som legger ut bilder av seg selv i undertøy daglig. Det kan være at jeg er sjalu fordi folk ser bra ut, men det finnes da grenser for hvor mye man skal skryte! Stå på Ida, digger ærligheten din

 • Reply June 5. februar 2013 at 18:22

  Godt å høre at det er noen som har vettet i behold under alt kroppshysteriet! Du er et godt forbilde for leserne 🙂 jeg har dratt meg selv opp av sofaen og på trening 3 ganger i uken i hele januar, men nå kjenner jeg at jeg begynner å glede meg til treningene:D det er en god følelse, håper det fortsetter slik! Jeg prøver å variere med løping, styrke og gruppetimer:) Når det gjelder alle inspo-bildene blir jeg litt irritert, jeg skjønner at folk vil vise frem hvor flink de har vært å gå ned i vekt. Det som irriterer meg er de som legger ut bilder av seg selv i undertøy daglig. Det kan være at jeg er sjalu fordi folk ser bra ut, men det finnes da grenser for hvor mye man skal skryte!

  Stå på Ida, digger ærligheten din, hilsen fast leser 🙂

  Svar fra Ida: flink flink flink! 😀 Så bra!

 • Reply tonje 5. februar 2013 at 18:23

  Trener ikke og har heller ikke muligheten 🙁 har en kronisk sykdom som gjør at jeg bare blir syk av trening, smerter, svimmel, null energi, lys og lyd ømfintlighet osv.. har kronisk utmattelsessyndrom, så den dagen jeg BLIR frisk, SKAL jeg begynne å trene meg oppigjen, for det trenger jeg, ser ikke ut, og har ikke noe krefter og muskler..

  forresten, fikk en mail om et eller annet der det sto at mailen min var funnet på bloggen din, fra en miriam issac (isaacmariam@yahoo.com)? tenkte jeg skulle si ifra om det er noe gale, så du evt kan få ordnet det! 🙂

  Svar fra Ida: uff, ønsker deg god bedring

 • Reply Hedda 5. februar 2013 at 18:37

  Ida for president! Ærlighet varer som kjent lengst, og derfor er du min favorittblogger siden maaange år siden (caffelatte-tiden) 🙂

  Svar fra Ida: heia caffelatte-lesere! 😀 haha! men takk for hyggelige ord

 • Reply Silje 5. februar 2013 at 18:41

  Jeg trenger 5-6 ganger i uken, fordi det er kjempegøy. Da trenger jeg gjerne hard styrke med kjæresten min. Etter det drar jeg ofte hjem i sofaen og fortærer en hel ben & jerry-boks, og som om ikke det var nok, hiver jeg i meg en pose smågodt i samme slengen.
  Vil heller være glad og normal, enn streng og «sixpack-tynn».

 • Reply lottaliz 5. februar 2013 at 18:54

  Åhh, jeg er så enig med deg! Jeg hadde en dustete periode etter jeg fjernet mandlene hvor jeg oppdaget at jeg ble tynn av ikke å spise. Derfor fortsatte jeg med dette, og endte opp med å være en beinete 17 åring som elsket alle kommentarene jeg fikk på at jeg hadde blitt så tynn. Når jeg etterhvert fikk meg ny kjæreste og begynte å spise normalt igjen, smalt jeg opp over 30 (!!) kg, og ble en ganske lubbete 19 åring. Først da startet de virkelige problemene, og selv om jeg ved endring i kosthold og økt fysisk fostring kom meg ned på en normal BMI så slet jeg lenge med følelsen av å være for stor, og slike fitnessbilder hjalp ikke meg, Jeg leste fitnessblogger flere timer hver dag og ble besatt av trening. Men full jobb, studier, instruktør på treningsstudio og det jeg TRODDE var en sunn livsstil endte jeg opp med å gå i behandling og ble diagnostisert med ortoreksi og bulimi. Hadde det ikke vært for disse bildene og bloggene (som i seg selv nok er mer uskyldig for en frisk person), så mener jeg bestemt at dette slaget i trynet hadde blitt mye mildere. Kunnskap om mat og trening er viktig, og å ikke overdrive det er enda viktigere. Jeg heier på deg, og er 100% enig med deg 🙂

  Svar fra Ida: wow, det må ha vært tøft… Håper du har det bra nå!

 • Reply Katrine 5. februar 2013 at 19:10

  Jeg er overvektig, og prøver så absolutt å få av mange av de kg, og komme i bedre form.
  Det er ikke gjort over natten, og er det noe som virkelig IKKE motiverer meg så er det slike inspo-bilder du snakker om.
  Jeg blir også frustrert over at så mange sier at de ikke synes noe synd på overvektige. De som sier det, mener at overvektige ikke gidder å prøve å gjøre noe med det, men at vi bare ligger på sofaen uten å gjøre noen ting. Fakta er at det ikke er så lett som mange tror.
  Jeg har ingen tro på superdietter eller ekstreme treningsprogram, for som du sier, varer det bare noen uker. Jeg prøver nå å legge om kostholdet til et litt sunnere, og bevege meg litt mer. Så håper jeg det gir effekt i lengden 🙂

  Svar fra Ida: det høres ut som du tenker veldig riktig og har hodet på rett sted. Ønsker deg lykke til 🙂

 • Reply Iselin 5. februar 2013 at 19:16

  Er veldig lik deg 🙂 Prøver å gjøre det til en del av hverdagen og håper det skal gi resultater etterhvert, har nemlig greid det en gang før!

  Foressten så er det noe galt med kommentarfeltet ditt, jeg fikk opp navn og emailadressen til personen som kommenterte før meg, ferdig utfylt 🙂

 • Reply Jeanette 5. februar 2013 at 19:17

  Jeg er sååå enig med deg! Synes dette var utrolig bra og herlig ærlig skrevet av deg. Av og til så sier du det alle tenker, men så er det ingen andre enn deg som tørr å skrike det ut! Digger deg for det.
  Jeg finner heller ikke inspirasjon i disse teite bildene. Når jeg er på trening, så skriker jeg ikke til meg selv «train hard or go home» osv. Jeg har alltid vært glad i aktivitet, og i det siste halvåret så har jeg faktisk blitt ordentlig glad i å trene. Det hele startet med at jeg gikk ned en del i vekt pga endring i livssituasjon og at jeg hadde for mye å holde på med til å kunne gå og småspise hele tiden. Etter at jeg hadde gått ned i vekt uten å prøve på det, var jeg plutselig mer fornøyd med meg selv. Jeg begynte da å trappe opp treningen, spesielt da med jogging ute. I den perioden ble det gøy å jogge. Tror det har noe med at jeg gjorde det for at jeg følte meg rastløs, hadde lyst til å bevege meg og bli i bedre form. Ikke en gang så jeg for meg drømmerumpa eller tynnere lår. Selve joggeturen og at det skulle bli til noe bra var målet. Den innstillingen har endre enormt mye i mitt hode. Og nå har jeg blitt en sånn raring som trener 4-5 ganger i uka (noen uker «bare» 3 hvis jeg har det travelt) og gjør det kun for at jeg har lyst.

  Håper du også klarer å finne den motivasjonen og gleden i trening. Hvis ikke, så er livet mye mer enn trening 🙂
  Klem

  Svar fra Ida: så herlig at du har funnet en sånn glede i trening! Håper den kommer til meg 100% en dag også. Go go go 🙂

 • Reply Jeanette 5. februar 2013 at 19:24

  Blir faktisk ganske inspirert av noen av de motivasjonsbildene, fordi det er realistisk for meg! Jeg trener nok mellom 4 og 6 ganger i uka, MEN jeg spiser akkuart det jeg vil! Liker å tro at jeg har et ganske godt og sunt normalt norsk kosthold, og ser egentlig ingen grunn til å endre noe på det. Har jeg lyst på sjokolade på en tirsdag, så kjøper jeg meg en sjokolade på en tirsdag 🙂 Alt med måte, mener jeg! Etter jeg fikk veiledningstime med et treningsprogram som ble satt opp etter mine behov og mål, elsker jeg å trene 🙂

 • Reply Maria 5. februar 2013 at 19:24

  Jeg har vell mer eller mindre gitt opp å bli syykt flink med trening. Hvis jeg får lyst til å trene, så gjør jeg det, og har gjerne gode treningsperioder innimellom! Det letteste for meg er vell å spise mindre, enn å trene mer (selvom jeg ELSKER mat).

  Du har så bra blogg !

  Svar fra Ida: det er vel så viktig å ha et normalt og sunt kosthold – men å spise mindre er ikke bra! 🙂

 • Reply Laila 5. februar 2013 at 19:31

  Jeg trener hver dag (30 Day shred) og jeg syns faktisk det er kjempe gøy! Det er bare en halvtime og du ser så fort resultat! 🙂 Og det beste er at du kan trene det hjemme i stua, perfekt for oss som går hjemme med unger 😛

 • Reply ICT 5. februar 2013 at 19:38

  Jeg har trent sånn greit halvveis de seneste 2 månedene, men begynte ikke på treningssenteret för i dag, og jeg er skikkelig stolt etter förste ökt, haha 😀 Jeg blir motivert av de syke deilige bildene, men det spörs på humöret og hva jeg vil akkurat der og da. Generelt er jeg bare ute etter god helse, og min störste motivasjon er cellulittene på rompa – altså at jeg vil få dem bort, og da er det sunt kosthold og trening som gjelder. Men jeg blir ikke helt sunn-mat-freak av den grunn. Som i dag for eksempel, mamma er på besök og lager maten, og da spiser jeg det jeg får 🙂 Dessuten smakte det ordentlig godt med maaaasse mat etter min förste ökt på treningssenteret 😀 För fikk jeg veldig mye dårlig samvittighet over hva jeg spiste og sånt, men nå får jeg mer og mer et naturlig og hyggelig forhold til mat, og det er deilig 🙂

 • Reply Bente 5. februar 2013 at 19:38

  Jeg trener til vanlig 5-6 ganger i uken. Dette er noe jeg har begynt med de siste månedene, fordi jeg har så utrolig stor treningslyst plutselig! Plutselig ble det ekstra gøy med trening, og nå gleder jeg meg (stor sett) hver dag til å gå på trening. Det kommer selvfølgelig dager hvor en powernap på sofaen og filmer resten av kvelden frister mer, og da gjør jeg det. For å holde på treningslysten har jeg nemlig funnet ut at ta litt uplanlagt fri innimellom er ganske bra. Da blir det liksom ekstra stas med trening dagen etter.
  Når det kommer til inspo-bildene blir jeg igrunn ganske inspirert. Men av de bildene hvor man ser markerte muskler og styrke, ikke bikinibilder av spinkle jenter som har sultet seg i en måned før shooten.
  Det kommer aldri til å bli meg du ser på et slikt bilde, så jeg relaterer heller ikke så veldig mye til de. Jeg tror det er mer drømmen om å se sånn ut som får meg til å jobbe litt ekstra på trening.

  Ha en fin kveld, og stå på med treningen! Jeg syns du er flink, jeg! : -)

 • Reply Stine 5. februar 2013 at 19:41

  Haha, merkelig nok var det akkurat dette innlegget som fikk meg opp av stolen og på trening i ettermiddag, så takk skal du ha! :p Jeg er tydeligvis veldig enig med deg! Prøver å få til 3 ganger i uka, men latskapen vinner nok litt for ofte.. Trening for meg er egentlig bare slit, men for å se bra ut, må vel de fleste av oss jobbe for det, så det er bare å holde motet oppe. Dette ble i alle fall dagens motivasjon 🙂

  Svar fra Ida: hurra! Haha, nå jublet jeg litt for meg selv! Hvis jeg har fått en person på trening, så er jeg veldig happy 😀

 • Reply Ida Marie 5. februar 2013 at 19:55

  Jeg synes det er heslig med slike bilder.
  Når folk legger ut slike bilder, føler jeg de prøver å få likes av mennesker for å validere det faktum at de har et problem.
  Og jeg er så JÆVLA lei av å bli uglesett av halve Norge fordi jeg liker å spise boller, foretrekker chips fremfor tørket kål og spiser opp potetene på tallerken min.
  Jeg sender vel ikke stygge blikk til deg fordi du bruker Stevia, men jeg er drittlei av at du synes jeg er mindre intelligent fordi jeg velger å bruke sukker. Ikke søtning. Ikke noe som kommer fra en plante. Men blodsukkerstigende sukker i småperleform.

  Takk Ida, you rock.

  (Og til alle dere som er uenige: jeg sier ikke at å ha en annerledes livsstil enn meg er FEIL, men ta nå å se bjelken i deres eget øye! Dere har tatt et valg, jeg har tatt mitt!)

 • Reply Marita Ø 5. februar 2013 at 19:57

  Her kan det variere veldig, alt fra 4 til 6 ganger i uken. Jeg syns det er gøy, men noen dager er det selvfølgelig litt pes også.. Da velger jeg bare å tenke på den gode følelsen jeg får etter økten 🙂 Jeg var på kropps-scanning for litt siden, og det var jo veldig inspirerende 😀 Fikk vite at jeg hadde kropp som en 12-åring, og jeg er 21 år… Haha! Det skulle visst være bra. Likevel, jeg trener kun for å føle meg vel, og fordi jeg vet at kroppen setter pris på det! Så tar jeg meg fri når jeg kjenner kroppen trenger det. Elsker at du er avslappet til dette temaet! Og så må vi huske at det er lov å kose seg innimellom også, selv om det ikke er lørdag. God økt, flinke deg 🙂

  Svar fra Ida: oh my! jeg er sikkert 40, så dropper å dra på scanning. Hehe. Takktakk!

 • Reply Cecilie Lykke 5. februar 2013 at 19:57

  Blir vel 6-8 økter i uka, for det meste er det gledelige økter, men noen ganger har jeg bare lyst til å bli hjemme på sofaen. Men livet som idrettsutøver tillater ikke det, gitt.
  Jeg syns det er så bra at noen faktisk klarer å innse at ting tar TID. Jeg liker at du er så ærlig og direkte i innleggene dine, samtidig som du klare å formidle et budskap på en måte veldig få klarer 🙂

 • Reply Ida Marie 5. februar 2013 at 19:59

  Haha faen endelig en blogger som forteller ting slik de faktisk er, og ikke bare om hvor mye silikon de skal ta.

  Er så enig i det du sier om trening. Jeg har alltid vært kjent som den slappe som egentlig gir en god faen i trening og kosthold; så lenge jeg har det bra og kan kose meg.
  Meen endelig har det sykeste skjedd. Jeg meldte meg inn på et treningssenter i november, og går i dag på et fitness-program kun bestående av styrke for øyeblikket.

  Greia som hjalp for meg var å ha ei venninne på siden (som var litt bedre enn meg, så jeg måtte strekke meg etter noe) og det å få et ferdig program av en coach som visste hva vi ville oppnå.

  Veien til å faktisk føle seg komfortabel på treningssenteret vårt fylt med bolere, var laaang. Du føler deg ikke ekstremt kul der du står med 3-kilos vekter i handa, mens han ved siden av typ 40 i hver hånd.

  Men når alt dette er sagt skal det sies at det er faen så hardt, og livskvaliteten var nesten bedre før når jeg kunne spise akkurat det jeg ville. Trene, eller ikke trene; what fucking ever. Så lenge man har det greit syns jeg det skal ha nada og si.

 • Reply Trude LE 5. februar 2013 at 19:59

  Jeg har noen (mange) kilo å bli kvitt,
  har aaaaldri likt å trene, MEN etter nyttår startet jeg for fullt!
  Trener 2-3 ganger i uken (og ja jeg synes faktisk det er veldig OK)
  også spiser jeg RENT!
  Er ingen diett eller typisk slankemat, men rene produkter, ikke fabrikklaget,
  masse grønnsaker, proteiner og fiber.. holder meg dog unna alt av sukker
  og slikt. Dette funker veldig bra, og er ikke noe jeg kommer til å kutte ut
  med det første 🙂

  Når det gjelder disse inspo-bildene, haha så enig med deg! Hver gang
  jeg ser sånne bilder på feks instagram, tenker jeg «hæ esj nei jeg vil jo
  ikke se ut som det der, bare ribbein jo!!». Har med andre ord vanskelig for
  å finne noen på de bildene jeg faktisk kunne tenke meg å se ut som 😛

 • Reply d 5. februar 2013 at 20:05

  Jeg trener 5 dager i uken og spiser etter kostholdsplan.. Skal gå ned nesten 60kg totalt, og har gått ned litt over 10kg hittil. Synes ikke det er så ille å trene så mye egentlig, er lei noen ganger, men resultatene overstiger alt annet, jeg lever jo endelig det sporty livet jeg ønsker å leve, Et så stramt program er egentlig bare det man gjør det til selv, jeg lar det være en del av hverdagen siden jeg føler meg bedre av å ha «vært flink», men er også veldig viktig å klare å koble av ellers i hverdagen.. Gleder meg til shopping tur neste år hvor jeg endelig kan bruke jeans igjen!!

  Svar fra Ida: oi, 60 kg? Da ønsker jeg deg lykke lykke til, og håper at du stopper opp og er fornøyd når du har nådd målet ditt 🙂

 • Reply Linn Cathrin 5. februar 2013 at 20:18

  Jeg trener kanskje fire ganger i uken, og synes ikke det er spesielt gøy. Det er godt å kjenne at du er sliten, men gøy blir å overdrive. Jeg lar meg heller ikke motivere av alle disse fitnesbloggerne som legger ut bilder av hvor sunne de er blitt og hvor farlig det er å unne seg en sjokolade mer enn en gang i uken. Kan lett si jeg ble MYE mer inspirert av dette innlegget enn alle disse fitnessbloggerne til sammen.

 • Reply Silje 5. februar 2013 at 20:20

  Jeg synes du er flink 🙂 Og alt er bedre enn ingenting, slik du sier. Jeg er heldig som har en aktiv jentegjeng på skolen min, så det er alltid en som bestemmer at kl syv, da møtes vi på trening. Så da er det ikke noe bønn, hehe. Og så er det lite kardio, vi løfter vekter sammen med boleguttene og ler godt av det. Men styrketrening er jo i det store og hele mer effektivt på fettforbrenning enn kardio også da! du kan jo sjekke ut bodybuilding.com og lese om de forskjellige øvelsene der, kanskje du finner noen du liker 🙂 ha en flott dag!

 • Reply Gunvor 5. februar 2013 at 20:23

  Fantastisk og menneskelig innlegg! Kan ikke si hvor lei jeg er av *smoothie-i-hånda-på-vei-hjem-fra-ukas-femte-treningsøkt-bilde* på instagram. Det er ikke insiprasjon, det interesserer meg ikke og de gjør det bare for å skryte! ARGH! frustrert! Jeg trener to dager i uka og er søren så fornøyd med det! De gangene jeg får til tre, så spankulerer jeg nedover gata og føler meg like fit som selveste fotballfrue, ihvertfall hvis jeg har hatt et måltid i løpet av dagen uten karbo i tilegg! YEy! Kan ikke folk bare være glade for at de bor i Norge, er friske og har muligheter andre mennesker ikke tørr å drømme om engang? Neida, jeg vil heller bruke tida mi på en tredemølle, i overprisa treningstights med magen full av fedon-sjokolade! blæ.

 • Reply Lini 5. februar 2013 at 20:27

  Disse tankene er en god start i seg selv! En kan bli helt gal av alle «motivasjonsrådene» og bildene som blir slengt rundt over alt. Du har innsett at en jevn og ikke minst realistisk treningsmenge lønner seg i lengden. Selv er jeg aktiv friidrettsutøver og trener hver dag. Sel v det om av og til er både vondt, kjedelig og tidkrevende, har jeg alltid i bakhodet hvor fornøyd jeg blir med meg selv etter økten. Og jeg lover deg, Ida, før jeg begynte å elske idretten min, fant jeg på mange unnskyldniger for å slippe unna…

  Ønsker deg masse lykke til med treningen! Do what you like, like what you do!

 • Reply Marianne 5. februar 2013 at 20:27

  Du er så BRA!!! Trengte dette nå, etter to slappe uker;) Trener somregel 3 ganger i uken, vil at det skal bli en fast rutine og noe bra i hverdagen. Og let’s face it. 3-5 t i uken har de fleste tid til:)

 • Reply Nicole 5. februar 2013 at 20:34

  Jeg trener vanligvis 4 ganger i uken, aldri mindre enn 3. Og jeg koser meg med det. Gleder meg som oftest til å gå på trening, og viss jeg ikke helt gleder meg, så er jeg minst dobbelt så fornøyd når treningen er overstått. Stortsett koser jeg meg på trening, selv om det er endel tung styrketrening involvert.

  Og jeg blir i grunn lett inspirert av det meste av «fitness-inspirasjon». Før/etter-bildene på forumet til Fitnessbloggen synest jeg i hvertfall er den «sunneste» inspirasjonen. I motsetning til mye annet som flyter omkring så oppfordrer de til styrketrening og sunn og ren mat, ikke å sulte seg selv, og syke cardio-økter 🙂

 • Reply Ina 5. februar 2013 at 20:36

  http://pinterest.com/pin/143763413074884843/

  Dette bildet gir meg inspirasjon, haha :p

  Tenkte å sette i gang med gode rutiner nå, og få til 2-3 treningsøkter i mnd^^

 • Reply Thea 5. februar 2013 at 20:43

  Du skriver så fantastisk, Ida!
  Enig med de over her, du er én av de få bloggene som jeg virkelig tror på når jeg leser 🙂
  Jeg har heller ikke tro på noen fanatisk diett, eller trening 12 ganger i uken. Spiser man normalt, og får dratt seg på trening 3-4 ganger i uken, holder det! Også får man bare (prøve) å være fornøyd med den kroppssammensetningen man har fått tildelt, selvom det til tider også er vanskelig.
  DU inspirerer meg!

 • Reply Line 5. februar 2013 at 20:46

  herregud og takk skal du ha! overfloden av slike bilder kan jo ta knekken på alle og enhver, så å lese dette realistiske innlegget var en befrielse på en treningsfri tirsdag! TAKK og tommel opp!

 • Reply Camilla 5. februar 2013 at 20:48

  Jeg trener to ganger i uka + gym en gang i uka 🙂

 • Reply Lena Marie 5. februar 2013 at 20:51

  Å, Ida, du Ida! Jeg ble så utrolig glad av å lese dette innlegget. Og jeg er så enig med deg! Er så mettet på slike fitspiration-bilder at jeg blir kvalm. Har ikke lyst til å trene en gang, for jeg vet at jeg ikke kommer til å ha tålmodighet eller mulighet til å leve opp til noe sånt som det de bildene viser! Men så skal jeg ærlig innrømme at jeg faktisk ikke har trent siden mars i fjor, selvfølgelig ikke (bare) fordi jeg er (har blitt) lat, men fordi kroppen min sier nei. Jeg vet jeg burde presse meg, men verken tiden eller lysten er til stede. Synes du er flink som gjør som du vil, trener normalt og spiser normalt, det er sånn jeg synes det burde være! 🙂

 • Reply May Lene 5. februar 2013 at 20:52

  Til Thea lenger opp her: AMEN! Og herlig innlegg, Ida 🙂 Liker at du skriver så ærlig. Du har alltid vært i en klasse for deg selv, spør du meg. Kan ikke sammenlignes med resten av toppbloggerne!

 • Reply Johanne 5. februar 2013 at 20:57

  trener sånn ca 3-5 ganger i uken, og trives veldig godt med det! Syns ikke de ekstreme fitnessbildene motiverer meg, de får meg bare til og føle meg supertykk og lat. Jeg spiser helt normal mat, og koser meg med snop og brus i helgen som de fleste andre. syns måten du skriver på er veldig bra, smiler alltid hele veien igjennom innleggene dine,Ida!

 • Reply Camilla 5. februar 2013 at 21:09

  Du skriver så innmari bra Ida, er helt enig med den første kommentaren; du er den bloggeren jeg tror mest på! Av og til er det som om du har vært i hodet mitt, du sier jo ordrett akkurat det jeg tenker! Prøver å få til 3-4 treninger i uka, og 2 av disse er med ei venninne – beste treningsmotivasjonen 😀 for man vil vel ikke være den late av meg og henne?

  Stå på – du flotte, fornuftige jente!

  Svar fra Ida: åå, takk så snilt! :)) Helt klart best å trene med venninner, så kan man pushe hverandre litt!

 • Reply Marte 5. februar 2013 at 21:10

  Enig!
  Jeg begynner altså å bli så jævlig lei av alle instagram-bildene av ekstremt veltrente, slanke kropper. Jeg har selv en historie med å ha gått ned over 30 kg. og lever nå et normalt, sunt liv med ganske mye trening (4-6 ganger i uka). Jeg er heldig og har kommet til et punkt hvor trening er noe jeg ikke kan tenke meg å leve uten. Det er ikke alltid gøy, men det føles alltid digg etterpå.
  Jeg var kjempeglad da idealet begynte å snu mer mot veltrente kropper, enn sylslanke. Men nå tar jeg det nesten tilbake. Når skal det bli sånn at det er fint å være forskjellig? Vi vil jo alltid være forskjellige uansett, og ytterpunktene er det få som når. I mitt hode ville det være flott om idealet var en sunn kropp, innvendig og utvendig. Sunne kropper ser forskjellig ut! Jeg føler veldig på presset selv, jeg. Nå sliter jeg faktisk bittelitt med selvbildet mitt igjen, og det har jeg egentlig ikke gjort på en stund. Jeg har tenkt at kroppen min er sunn og bra, og om jeg vil være slankere og bedre trent, så må jeg bare jobbe med det, og på veien koser jeg meg med å være på vei. Nå begynner jeg å bli redd for at jeg aldri kommer til å bli fornøyd. Jeg blir rett og slett litt motløs av alle «inspirasjons-bildene».

  Takk for et fint innlegg, Ida.
  Marte

  Svar fra Ida: vi får bare stenge instagram-slankeriet ute og ha beina på bakken 🙂 Så sykt at du har gått ned 30 kg, det er jammen meg mye! Vær stolt av deg selv – og ikke for streng med deg selv.

 • Reply Helene 5. februar 2013 at 21:15

  Åh, TAKK!! Jeg hater de bildene som det florerer av på alle sosiale medier om dagen! Godt å se at ikke alle mener at superdietter og fitnes-trening er det eneste som gjelder! Jeg blir ikke inspirert, men irritert! Man må ikke være supertynn, muskuløs og elske lavkarbo for å være fin eller vellykket 🙂 det vakreste som finnes er en selvsikker jente med glimt i øyet, ikke en pipestilk med sixpack! Alle må få mene forskjellig og se forskjellig ut 🙂

  Svar fra Ida: amen!

 • Reply Jenny 5. februar 2013 at 21:23

  Jeg føler så med deg! Blir så lei og sliten av alt dette tullet som florer rundt over alt, klarer ikke å få fred i tankene! Går konstant rundt med biler i hodet at Victoria Secret modeller, og får konstant dårlig samvittighet for å spise noe annet enn salat! Blir mer nedtrykkt en inspirert, egentlig! Trener selv ca 3 ganger i uka, og syns egentlig trening er kjempegøy! Men du inspirerer da Ida, virkelig! Elsker at du er så ærlig, og ikke pynter på alt! Kjempeforbilde!

  Svar fra Ida: fysj, legg fra deg den dårlige samvittigheten! Trener du 3 ganger i uka, kan du jo spise helt normalt med god samvittighet. Klem til deg 🙂

 • Reply Kristine 5. februar 2013 at 21:24

  Får ikke sagt det nok hvor kult det er at du er så åpen og ærlig om alt! Det er så deilig å lese en blogg man kjenner seg igjen i. Jeg trener vel ca 3 ganger i uken og spiser normal kost 🙂 Funker mye bedre i lengden for min del hvertfall 🙂

 • Reply Minsstar 5. februar 2013 at 21:31

  Trener ca 3-5 ganger i uka. Jeg har det akkurat som deg! Føler meg som en gris og som en spedalsk på mølla. Men i det siste har jeg gledet meg til å gå på trening – skjønner ingenting. I utganspunktet hater jeg det.
  Jeg synes ikke sånne inspirasjonsbilder appelerer til meg. Jeg vil ikke se ut som en banan med sixpack. Den får bli i kjøleskapet. Jeg vil bare se grei ut, og få bort valkene på magen.

  Svar fra Ida: banan med sixpack! haha, love it

 • Reply Siri 5. februar 2013 at 21:36

  Så godt at det er flere enn meg som føler det slik. Føler det nesten er et press om å trene mest, være sterkest og spise sunnest. Jeg lar meg ikke motivere av de bildene, tenker heller at jeg aldri kommer til å bli slik, hehe. :p
  Men takk for tipsene, føler det er mye mer noe jeg kunne fått til. 🙂

 • Reply Anneli 5. februar 2013 at 21:37

  Hei ida! Har ikke noe med innlegget å gjøre, men kom akkurat på at for mange år siden satt jeg å så på videoblogger av en som het Norman. Søkte litt mer, og fant ut at han het Norman Alexander Sanderud. Kommer på jeg digget videobloggene hans! Når jeg googlet navnet fikk jeg opp et gammelt innlegg av deg, der du skulle møte han. Har dere fortsatt kontakt eller? 🙂 Trist at alle videone hans er slettet fra youtube! Hadde likt å sett de igjen.

  Svar fra Ida: nei, vi mister kontakten litt etter litt for ca 3 år siden, husker han var i militæret på den tiden 🙂

 • Reply HildeS 5. februar 2013 at 21:39

  Hei igjen Ida!

  Tusen takk for et herlig innlegg, nok en gang!! Jeg trener ikke i det hele tatt jeg! Jeg er 174 cm og veier 59 kg, og kan spise stort sett det jeg vil. Er litt over ett år til jeg blir 40, så jeg burde vel begynne å trene. Det er jo kjent at forbrenningen synker med alderen…. Tror jeg har gode gener og har vært heldig. Jeg lar meg absolutt IKKE inspirere av folk (frue…) som står opp midt på natta, alt er perfekt og ser ut som en pinne uten former, bare et pent ansikt med fake langt hår. Jeg har like langt eller litt lengre hår enn frue’s, men det er mitt EGET! Ikke noe extensions her nei 🙂 Er fornøyd med sånn som jeg er, men jeg kunne nok hatt bedre kondis og stramt opp litt. Er for lat ennå….. Dessuten vil jeg trene når JEG vil det selv!

  Jeg elsker å kose meg med ungene og verdens beste kjæreste. Husarbeid, ut å gå litt turer, og sex kommer under trening det også! 😉

  Klem fra meg 🙂

  Svar fra Ida: du er jammen meg heldig hvis du kan spise hva du vil og holde formen uten å trene! 🙂

 • Reply Elin Svarstad 5. februar 2013 at 21:39

  Kjempeflott, Ida. De bildene er både irriterende og demotiverende. Selv har jeg en helt ordinær fasong og trener når jeg gidder. Skulle ønske jeg var flinkere, men mye heller dette enn at livet skal styres av trening og kosthold. Elsker at du er ærlig, elsker at du tørr å si hva du mener. Stå på!

 • Reply Borghild Terese 5. februar 2013 at 21:43

  Jeg lar meg helt klart motivere av slike bilder. Jeg er relativt godt trent, men vil gjerne definere musklene mer, og få bort enda litt mer fett. Jeg begynner å se konturene av en sixpack, men den er ikke heelt der. Så havner jeg inni sånne dårlige perioder, hvor jeg plutselig vil kaste i meg alt mulig av mat, og ikke er fult så motivert til å trene som ellers. Og da gir slike fitnessbilder meg en tupp i ræva, så jeg kommer på hvorfor jeg startet! 🙂 Men for all del, du har helt rett i det du skriver 🙂 Mange som kaster seg på trening og urealistiske dietter, og tror de får «superkroppen» tvert. Da går de fort på en smell, og tilbake til gamle, dårlige vaner…

  Har fulgt bloggen din lenge nå, liker at du er så ærlig som du er!

  Svar fra Ida: takk, det var hyggelig! 🙂

 • Reply Onlyforrainbow 5. februar 2013 at 21:48

  Har lagt på meg 30kg de siste 3-5 årene, vil gjerne bli kvitt halvparten, og gjøre den andre halvparten om til muskler. Utsatte å begynne å trene igjen litt i lengste laget, men fant plutselig ut av det for en mnd tid siden når kjærsten min dro meg med på treningsstudio. Har alltid vært veldig aktiv og holdt på med mye trening, så skulle ikke mange gangene til før jeg kom på hvor godt jeg faktisk liker å trene.

  Trener alt fra 2- 7 dager i uka, noen dager opptil flere ganger om dagen. Tar det litt på formen, energi og motivasjonen, er alt på topp, så hvorfor ikke utnytte det? Pleier også å regulere hvor hardt og lenge jeg trener etter dagsformen, sånn at jeg tar en litt lett økt de dagene hvor jeg egentlig synes treninga er ork, og hvor jeg er litt sliten og dritt. De andre dagene kjører jeg på alt jeg har.

  Rett etter og under trening er følelsen: yeeeey, jeg er flink, dette er gøy, sliten, gleder meg til å trene i morgen. Så kommer neste dag, og jeg må stort sett tvinge meg på trening. Men når jeg først har kommet meg dit, synes jeg faktisk det er ganske moro 🙂
  Også er det jo også ekstra moro siden jeg har fått veldig bra resultater på kort tid 😀

  Svar fra Ida: ååh, så gøy! 🙂 Bra du koser deg med treningen, må være ekstra gøy når man har et eksakt mål å gå etter.

 • Reply johanne 5. februar 2013 at 21:57

  AMEN.

 • Reply Lui 5. februar 2013 at 22:02

  Jeg trener 5-6 ganger i uka og elsker det. Bytter på å jogge og trene hard styrke. Jeg synes ikke det er noe pes og må tvinge meg til å ta fri. Jeg blir ikke motivert av bildene, ønsker bare at min kropp skal se best mulig ut på sin måte og blir motivert av god musikk, og det kicket jeg får av å bevege på meg, løfte og svette.

  Svar fra Ida: så flink du er, men det hørtes veldig hardt ut!

 • Reply Ragnhild 5. februar 2013 at 22:03

  Nok et fornuftig innlegg fra deg, Ida! Du er virkelig fantastisk flink til å sette ord på ting 🙂 Gikk selv på en skikkelig treningssmell for halvannet år siden, anbefales overhodet ikke. Veier mer enn jeg skal, og ble derfor ekstremt opptatt av trening og kosthold. Gikk ned 10kg på to og en halv måned, hadde naziregime når det kom til kosthold og trente 5-7 dager i uka. Dette konstante «presset» mot meg selv gjorde at jo mer jeg gikk ned, jo mer misfornøyd ble jeg. Jeg ignorerte smerter i den ene skulderen da jeg løp, og til slutt endte jeg opp med kramper i hele ryggen. Sliter den dag i dag med rygg, nakke og skuldre (og mye vondt i hodet o.l.), det blir bare verre og verre, og jeg kan overhodet ikke trene. Har derfor lagt litt på meg igjen, noe som ikke er noe morsomt.

  Da jeg selv har gått på denne treningssmellen, blir jeg lettere fortvilet over alle disse inspirasjonsbildene og alt kroppsfokuset vi (jeg) opplever i dag. Blir ekstremt frustrert over folk som kommenterer andres vekt og sier ting som «åh, det er bare å trene litt da». For det er ikke det. JA, selvfølgelig bør alle bevege på seg og holde kroppen aktiv, men jeg for eksempel kan rett og slett ikke trene. I hvert fall ikke for øyeblikket. For da blir jeg sengeliggende i en uke etterpå. Da mennesker er så fæle til å dømme (ikke alle altså, bare jeg som føler det sånn), klarer jeg heller ikke å spise mat rundt mennesker som ikke kjenner meg godt, da jeg vet noen tenker «oi, jeg ser at du spiser SÅNN mat ja. Det synes på kroppen din, for å si det sånn.»

  Dette ble en surrete og klein kommentar, beklager på forhånd!

  Svar fra Ida: det var leit å høre at treningen har ødelagt deg sånn… Det sier mye om hvor viktig det er å ikke gerilja-slanke seg på den måten. Men uff, håper du finner ut av skadene dine så du kan ha det gøy og være i aktivitet igjen! Jeg tenker forresten også slike tanker når jeg spiser noe usunt blant mennesker! Men selv tenker jeg jo nesten aldri over hva andre spiser, så kanskje ikke de tenker over oss heller? 🙂

 • Reply Kristine 5. februar 2013 at 22:04

  Trener 3-4 ganger i uka 🙂 Noen ganger er det bare et slit og komme seg dit, men mesteparten av dagene er det helt okei. Trener for det meste styrke med 30min jogging først, men har fått opp øynene for gruppetreninger så det blir det nok mer av fremover 🙂
  Virker som du egentlig har et ganske bra forhold til trening og kosthold, spise normalt og trene noen ganger i uka, selv om det ikke alltid er treningen som frister mest 🙂

 • Reply Thea 5. februar 2013 at 22:26

  Jeg trener 4-5 ganger i uken, noe mer enn det blir bare umenneskelig (da må jeg stå opp 5-6 om morgenen, og det er uaktuelt) når jeg studerer og jobber 🙂 men samtidig så kjenner jeg presset på å ha syyyyykt mye energi og bare alltid ville dra på trening. I forhold til mat tror jeg at kostholdet er sånn nogenlunde sunt, men av og til merker jeg at tankene mine er litt feil plassert, og jeg «vil ikke spise» inne i hodet mitt. Men men, jeg er 20 år og må ta ansvar for egen kropp, et sunt sinn og sunn kropp er så mangt! Om alle disse inspo bildene inspirere meg, nei jeg tror ikke det..

  <3

 • Reply Silje 5. februar 2013 at 22:27

  Jeg trener totalt 8 timer i uken. I dag er det kjempegøy, og jeg gleder meg til å dra på trening! Men det er bare fordi jeg fant treningsformen jeg elsker – ballett! Alt går mye lettere når det faktisk er noe man liker:) bildene kan motivere meg til å komme meg ut av sofaen på en tung dag, men de har ikke store effekten.

  Stå på Ida!:D

 • Reply Mariann 5. februar 2013 at 22:27

  Thea: AMEN!!

  Jeg trener styrke tre ganger i uka og har et variert forhold til følelsene omkring det. Utgangspunktet er at jeg hater det, Noen ganger tenker jeg «dette er da ikke så verst!» og er optimistisk. Jeg lar meg inspirere av bildene, jeg..

 • Reply Louise 5. februar 2013 at 23:01

  Jeg jobber som gruppetreningsinstruktør på Elixia, så 3 av ukens økter blir når jeg har gruppetimer. Utover det trener jeg selv 2-3 økter, som oftest tung styrketrening eller en morsom gruppetime hvis jeg føler for det 🙂 Jeg er nok en av de du egentlig ikke liker – elsker trening over alt på jord og kunne virkelig ikke forestilt meg et liv uten. Dog er det veldig fint at noen (les du) setter ord på hvor vanskelig det kan være, for jeg tror nok det gjelder for de fleste normale mennesker – man vil og vet det er bra for kroppen, men fy så vanskelig det er å komme seg opp av den digge sofaen. Håper du hadde en fin økt i dag, da! 😉

 • Reply Lise 5. februar 2013 at 23:21

  Takk for dette innlegget! SÅ sant! Bra at folk begynner å få opp øynene for dette kroppshysteriet. Jeg prøver å trene ca 3 ganger i uka, og spise normalt. Holder meg ganske sunn, men er en sjokolade-elsker, så jeg unner meg det når jeg har lyst på. Blir bare deppa av de såkalte motivasjons-bildene jeg! Ender bare med trøstespising, svake,svake menneske..
  Haha, neida. Men ble mye mer motivert av disse bildene enn jeg blir av de syltynne jentene.

  Det handler om å ha en sunn livvstil, ikke å være på en konstant diett!! Gikk selv ned 13kg på ca 2-3 måneder noen år tilbake ved å ikke spise. JEG skulle ikke legge på meg igjen nei! Selvfølgelig har jeg lagt på meg de 13kg og litt til. Men nå er jeg på vei mot en sunn og sterk kropp, med et normalt forhold til mat og trening 🙂 Heier på oss alle, du ser smashing ut Ida, og bloggen din er bedre enn aldri før!

 • Reply Kamilla Haaland 5. februar 2013 at 23:37

  Jeg trener ca 3 ganger i uken. Syntes det er helt fantastisk etterpå! Det som motiverer meg mest er nike+ systemet og det å vite at man er snill mot helsa si. Jeg har sett slag på nært flere ganger, og vet konsekvensene av dette. Tanken på å kunne «løpe fra et slag» er ganske motiverende. Ja, også blir man jo gjerne litt strammere også da 😉

 • Reply solveig 5. februar 2013 at 23:50

  Dette var virkelig bra og interesant skrevet. Jeg er så enig med deg, det du skriver her er så riktig og godt på alle måter. Takk for at du skriver så bra, du inspirerer veldig og setter igang mye tankespinn, og det liker jeg:)

 • Reply Karoline 6. februar 2013 at 00:08

  Du får det sagt 🙂

 • Reply Marte 6. februar 2013 at 00:11

  Jeg trener 2 ganger i uka, og det er langt ifra takket være alle «Sweat is fat crying» bildene av kvinnfolk sine magemuskler og firkantpupper. Jeg blir demotivert og vil gjemme meg under dyna når jeg ser på disse bildene. Jeg har vanskelig for å tro at det hjelper noen med noe annet enn et slag på selvbildet.

  På den andre siden blir jeg inspirert av folk som har hatt et skikkelig kjipt utgangspunkt, og ser friske ut etter mye trening og innsats. De bildene som får deg til å tenke «hvis de får det til, så får jeg det faen meg til også».

  Flott innlegg.

 • Reply Tina 6. februar 2013 at 00:46

  Jeg trener minst 2 økter hver dag(3-5 timer), og alt dreier seg om trening og å spise sunt. Har blitt en slags avhengighet jeg ikke klarer å slutte med, uansett om jeg synes det er et pes noen ganger. Begynte først da jeg gjorde det slutt med kjæresten i fjor høst, brukte da trening som en «erstatning», og tror jeg fortsatt gjør det… Men hei, har gått ned mange kg, og har faktisk fått litt muskler.

 • Reply Janicke 6. februar 2013 at 00:50

  Jeg trener styrke 5-6 dager i uka. Det mest ideelle, og det som passer kroppen min best, er 5 styrkeøkter. Jeg opplever ofte at 6 økter i uka blir litt mye og at det derfor går utover kommende treningsuke. Merker godt at restitusjon er viktig! Jeg trener fordi jeg synes det er utrolig gøy. Det er aldri noe pes å dra på trening, jeg har holdt på så lenge nå at det har blitt en del av hverdagen. Føler jeg meg sliten, eller ikke har lyst til å trene en dag, så lar jeg være. Ikke værre enn det. Trening skal være gøy, så jeg tvinger meg ikke i vei hvis jeg ikke har lyst eller at kroppen er sliten. Jeg blir heller ikke særlig motivert av alle disse «motivasjonsbildene». Min motivasjon kommer innenfra, det å merke at jeg blir sterkere og sterkere, løfter tyngre og tyngre og når målene mine. Jeg motiveres også av å se kroppen forandrer seg, i form av at jeg får større muskler. Ingen fokus på slanking eller å bli tynn, men derimot å spise masse og god mat og ligge i overskudd.

 • Reply Thea 6. februar 2013 at 00:53

  Jeg er i grunn ganske enig med deg Ida. Den eneste innvendigen jeg har må være hva med oss som er naturlig tynn og elsker å trene? Jeg er den pipestilken med six pack på trening studio som andre ser på og tenker Jesus hva gjør hun her, gå hjem og spis jente?! Og jeg spiser (som en hest), uten fysiske forandringer pga av forbreningen min. Og jeg er så sinnsykt lei av alle blikkene jeg får når jeg trener. Det er litt som når folk sitter på burger king og dømmer stille i sitt eget sinn, den overvektige personen i hjørne som spiser en dobbel cheeseburger, når du selv sitter der å propper trynet full av den samme burgeren. Det jeg prøver å si, det er så lett å dømme andre, men la det være.

 • Reply Stine Lise 6. februar 2013 at 01:37

  Ida, du er den eneste bloggeren jeg leser, og faktisk tror på. Du har blitt et forbilde, sikkert ikke bare for meg, men hundrevis av andre jenter der ute! Du skriver så bra, du er inspirerende, og du sier alltid akkurat hva DU mener.
  Jeg synes det er utrolig kjedelig at du ikke lenger har den faste spalten i Det Nye – for den spalten var grunnen til at jeg startet å abonnere på bladet. Hver gang jeg fikk bladet i posten, var det den siste siden som alltid ble lest – og jeg kunne ofte kjenne meg igjen i det du skrev!
  Håper virkelig du fortsetter å blogge i lang tid – jeg er utrolig stor fan av deg 🙂

 • Reply Jannike 6. februar 2013 at 07:44

  Hehe enig med du 🙂 er faktisk litt demotiverende ….. Jeg trener…..akkurat når det faller meg inn fra ingen ganger i uken til fire, jeg er ikke en som elsker å trene o(men skulle ønske det) synes egentlig det bare er pes 🙂 men har klart å riste av meg 18 kilo gjennom godt og variert kosthold og å kutte ut gluten(men spiser karbohydrater) 🙂 ha en toppers dag og håper du ikke er for støl etter gårsdagens treningsøkt 🙂

 • Reply Emma 6. februar 2013 at 07:45

  Samboeren min trener HVER dag, og prøver å få meg med, hans motivasjon er på TOPP, og jeg sliter ekstremt med å finne min.. Jeg prøver å trene 3 ganger i uka og spise sunt til en viss grad, men noen dager failer jeg noe sykt. Motivasjonen kommer og går, og bilder av syltynne jenter i de minste skjortsene er ikke akkurat motivasjon, det er mer en «hei jeg ser bra ut, hvorfor er ikke du som meg?» slengt i tryne mitt, haha! Er mer glad i motiverende ordtak og å se folk som har vært store, som har klart å nå målene sine på sunne måter, fanatiske dietter og treningsprogram fungerer liksom ikke for meg, utenom den første uken da selvfølgelig… 🙂

 • Reply Tonje 6. februar 2013 at 08:04

  Tusen takk!!

  Kan kopiere mailen inn her seinere når jeg har mailen min.. 🙂

 • Reply Tine 6. februar 2013 at 08:49

  Jeg har i mange år vært en superusunn sofasliter som hadde et latterlig ensformig kosthold, med minst en sjokolade hver dag. I oktober tok jeg grep, fikk meg en personlig trener og forandret mye med kostholdet (det er fortsatt ikke 100%, men myyye bedre enn det var).
  Må si meg enig i alle som skriver at du er et bra forbilde, som ikke bare skryter om hvor fint og flott livet ditt er, men at du er som de fleste andre 🙂
  Ang inspo-bildene, så kan jeg bli inspirert av gode quotes feks. Men jeg er uenig med alle som misliker de som legger ut før og etter bilder og lignende. Det er jo en super inspirasjon! Og se hvor flinke mennesker er til å klare å forandre livene sine, DET er motivasjon det! Tror ingen gjør det for show-off, men for å vise hvor stolte de er av seg selv og sine prestasjoner. Og det synes jeg faktisk de skal få lov til 🙂

 • Reply Maria 6. februar 2013 at 09:45

  Det er når man skjønner akkurat dét der at livet blir fint syns jeg. Det at det tar tid å stramme opp kroppen. Har alltid vært slank, men når åra drar på er det ikke alt som ser like fint ut uansett.. Jeg begynte å trene for ett år siden, og har trent fra 1-3 ganger i uken. Men nå trener jeg 3 ganger i uken, inkl en styrkeøkt med PT (fordi jeg rett og slett ikke skjønner en dritt uten PT). Skulle gjerne hatt kroppen til Jenny Skavland eller fotballfrue, men hei, la oss være realistiske! Nå gjør jeg hvertfall noe for å stramme opp – og det er jeg faktisk kjempestolt av!

 • Reply Ida Celine 6. februar 2013 at 10:35

  Hei Ida! Fra Ida! xdxXDXD:PppP omg, vi heter det samme, kult right?
  Du har helt rett, disse motivasjonsbildene er mye bedre!
  Jeg trener omtrent hver eneste dag, og da går det mest i styrke og intervaller! 😀 Det varierer veldig med hvor ofte jeg trener, noen ganger er det 7 ganger i uken, andre 5, andre 3, men alt handler om å sette seg tid til det. Noen ganger har man bare ikke tid!
  Jeg elsker deg Ida, du har humor, du er pen, og du trenger ikke syke magemuskler og erterompeballer for å møte verden. Vær den du er, og noen forbrente kalorier på veien er bare en bonus. LEV LIVET!

 • Reply seliniiii 6. februar 2013 at 11:25

  har syklet 2 mil, fem dager på rad nå.

 • Reply Beate 6. februar 2013 at 11:34

  Jeg begynte å trene (bevege meg fysisk i det hele tatt) da jeg var 18, med å gå turer, fordi jeg var lei av å være dårligst i gym og mislike kroppen min.

  Ble hektet, og de siste 2,5 årene har jeg trent 5-6 timer hver uke. Trener alt mulig (bortsett fra idrett!), i perioder mest styrke og i andre perioder mest løping (helst ute, bodde i sør-frankrike ett år og det var digg å løpe til stranden). Jeg synes det er kjempegøy og gleder meg egentlig hver dag, synes vel aldri det er vanskelig å komme seg dit. så lenge jeg har tid da, for det er jo mye som er viktigere enn trening! er på en måte blitt samfunnets nye religion, men samtidig så eksploderer antall livsstilssykdommer…virker som om folk er «alt eller ingenting» når det kommer til sunnhet.

  jeg har gått ned 25 kilo og en stund var jeg for tynn og for opptatt av sunn mat, nå fokuserer jeg på styrke og kan i grunnen spise det jeg vil, men føler meg best med masse sunn mat som styrker kroppen. jeg blir irritert hvis jeg ikke får trent på 3-4 dager, men hvile er jo like viktig som trening.

  og jeg blir veldig inspirert av sånne bilder som du snakker om! vet at det er realistisk, for jeg har selv klart overgangen fra lubben og utrent til sixpack 😀

  hadde ikke trening vært gøy ville jeg aldri brukt så mye av fritiden min på det 😉

 • Reply Arita 6. februar 2013 at 12:10

  Så enig. Dritlei av sånne «inspirasjonsbilder» med supertrente jenter.

 • Reply Ingvild 6. februar 2013 at 13:14

  Det er så utrolig irriterende å se mennesker flexe musklene sine med dyrisk blikk i kamerat. Det blir litt sånn; «They said I could be anything – so I became a cloud»…

 • Reply Bella 6. februar 2013 at 13:38

  Hei Ida! Flott innlegg! Min erfaring med trening er at det funker best med 3 økter i uka for meg. Før da jeg trente 5-6 ganger i uka, var jeg faktisk mer deprimert og treningene ble ikke så effektive fordi jeg tenkte «jeg trener jo tross alt 5-6 ganger i uka». Jeg pleide å bebreide meg selv fordi resultatene uteble og ble helt fanatisk. Innså etterhvert at trening strengt tatt ikke skal gi deg mer dårlig selvtillit og gjøre deg deprimert så jeg kuttet ned på trening og nå trener jeg hardere og er mer fornøyd. Ikke at resultatene kommer rennende inn, men jeg slipper i det minste føle meg dritt fordi jeg trener masse, men fremdeles ikke ser noen endringer. Har sluttet å se på trening som noe som skal få meg til å se ut som en Victoria Angels modell, og akseptert at jeg trener for ikke å bli syk. Forhåpentligvis vil den type holdning være sunnere og gi meg en bedre selvfølelse. Det er dritt å konstant tenke at man skal se så så bra ut innen den og den tiden. Nok er nok. Trening er dritt, men jeg gjør det for å holde meg frisk. Alt annet får bli en bonus. Fatter ikke at enkelte ELSKER jogging. Hvert 5. minutt vil jeg dø og må «lure» meg selv på mølla…

 • Reply Camilla 6. februar 2013 at 13:44

  Dette er det beste blogg-inlegger jeg har lest på lenge! blir så stresset og trist av alle bloggene som kun handler om trening og mat på et sykelig plan. Lev livet istede for da vel!

 • Reply Stine 6. februar 2013 at 14:03

  Det skinner gjennom at du mener det du skriver, ida! bra skrevet 🙂 enig med deg.

 • Reply Rebecca 6. februar 2013 at 14:08

  Selv synes jeg det er motiverende med slike inspo bilder hvor jentene har mye muskler, både på armer og på magen, nettopp fordi det er det jeg jobber meg mot og det er det som jeg blir inspirert av. Når jeg legger ut slike inspobilder er det ikke fordi jeg prøver å motivere andre, men det hjelper på min EGEN motivasjon. Det er ikke for andre at folk legger ut bilder, det er som oftest for seg selv. At folk skriver at det er demotiverende skjønner jeg ikke.. i verste fall er det jo bare å bla videre? ingen som tvinger dere til å se på?

 • Reply Rebecca 6. februar 2013 at 14:12

  og forresten til dere over her som sier at dere ikke blir motivert av bilder av jenter som allerede er tynne og godt trente, men heller motivert av Før og Etter bilder; har dere ikke tenkt på at de «tynne og godt trente» jentene faktisk HAR trent seg sånn? det ligger mye arbeid for å få muskler, så det er ikke noe «se på meg jeg ser bra ut» bilder, det er heller «jeg har jobbet for å se bra ut», det er da mye mere inspirasjon enn en feit jente på en sykkel?….

 • Reply tonje 6. februar 2013 at 14:58

  Hei,
  Jeg har følelsen av at denne freden post vil nå deg i en bedre sunn condition.While søker gjennom (www.idawulff.com) i dag jeg så om du og ble interessert i å vite you.I har en spesiell grunn til å kontakte deg, så jeg vil gjerne at du svarer på min e-postadresse (isaacmariam@yahoo.com) slik at jeg vil fortelle deg om meg og sende meg bilde til you.I vil vente å høre fra deg soon.Have en fin dag!.
  Din venn,
  Mariam.

  Hello,
  I have the feeling that this peace of mail will reach you in a better healthy condition.While searching through (www.idawulff.com) today i saw about you and became interested to know you.I have a special reason of contacting you,so i will like you to respond to my email address(isaacmariam@yahoo.com) so that i will tell you about me and send my picture to you.I will be waiting to hear from you soon.Have a nice day!.
  Your friend,
  Mariam.

  det er den mailen jeg fikk.. rekner med hun har fått mailen min her på en eller annen måte siden hun nevner bloggen din..

  Svar fra Ida: klassisk spam, det er bare en datamaskin, så den kan du nok se bort i fra 😉

 • Reply maja 6. februar 2013 at 15:48

  Hei, ville bare komme med en skikkelig motivator: sett deg et ukentlig mor, og sett av en liten sum for hver uke du holder målet. Når du ikke lengre holder målet, må du gi bort pengene til noen du virkelig ikke liker. Forskning har vist at tap er en mye sterkere motivator enn vinning.

 • Reply Marte 6. februar 2013 at 17:18

  Tusen takk! 🙂
  Jeg trener mye, men har ikke følt at det er bra nok :s
  Jeg ser ikke ut som disse fitness jentene, å vil gjerne komme bedre i form.
  Takk for at du skrev dette innlegget 🙂 Nå føler jeg at det jeg gjør på trening er bra nok, og at jeg ikke skal bli lei meg for at resultatet ikke kommer med en gang 🙂
  Du fikk meg til å føle meg mye bedre nå 🙂

 • Reply Kathrine 6. februar 2013 at 17:46

  Takk, Ida! Endelig en som er ærlig når det kommer til mat/kropp/livet-hysteriet. I følge bildene er alt så lett. «Lyst på sjokolade? Drikk et glass vann, så slipper du søtsuget». Så lenge man er i aktivitet og ikke ligger på sofaen dagen lang, så er vel det også noe? Jeg tror vi presser oss selv for hardt, og vi ønsker å være noe vi ikke skal være. Selv vet jeg at jeg aldri kommer til å se ut som en Victorias Secret-modell, da jeg er litt rundere bygd. Men det handler vel om å gjøre noe ut av det man allerede har fra før av?

  Begynte å trene crossfit for en mnd siden, og jeg elsker det! Varierte timer, gode trenere og konkurranseinstiktet slår inn. Jeg blir forbanna når venninna mi tar flere hang-ups enn meg! Desverre jobber jeg skiftjobb, så er ikke alltid jeg rekker disse timene, så da går jeg på treningssenter og svette litt der. Og jeg spiser når jeg er sulten. Rett og slett. Og prøver å holde godterier til lørdager, da er det liksom «lov».

  Jeg tror på deg når du skiver, ida. Håper det blir bok snart. Det hadde vært morsomt! 🙂

 • Reply Camilla 6. februar 2013 at 17:59

  Er så gøy å lese bloggen din! Fint å høre om andre som har likt forhold til trening som en selv! Stå på, det er motiverende å lese!

 • Reply maia 6. februar 2013 at 18:02

  Jeg veide hele 90kg for 2 år siden, fram til sommeren 2012 gikk jeg ned til 44, så helt ned til 40kg i oktober, men nå har jeg gradhvis økt igjen til alt fra 42-45 (følte jeg så ut som en 10åring da jeg veide 40kg, derfor valgte jeg å prøve å gå litt opp). Er kun 155cm lang, så jeg føler dette er en normal kropp for meg, men når jeg ser slike «fitness-jenter», og thinspiration bilder så vet jeg ikke hva jeg skal føle om meg selv? Er jeg bra nok? Så jeg HATER de sidene.

  Elsker bloggen din!!!!

 • Reply Kine 6. februar 2013 at 18:18

  Jeg rett og slett elsker bloggen din! Du er så fantastisk ærlig, morsom, intelligent og tør å si din mening. Jeg elsker å trene, og elsker mat (normal mat; brød, frukt, lasagne, is, sjokolade, you name it). Inspobilder har aldri motivert meg! Motivasjonen for å trene er den herlige følelsen av å ligge i sofaen med smågodt og tv-serier etter en løpetur i skogen, ikke teite slagord med en fitnessbabe som sier at sweat is fat crying. Nyt livet, god mat og trening man liker, sier jeg! Jeg trenger i hvert fall ikke sixpack og bundet of steel for å være lykkelig!

 • Reply Kathy 6. februar 2013 at 18:39

  Så enig! Personlig trener jeg mye, men har alltid gjort det grunnet idrett. Nå har jeg nylig sluttet med «idretten min», og er i en boble hvor jeg trener omtrent hver dag – men i motsetning til mange andre så trives jeg godt med det! Rett og slett fordi jeg varierer treningsformene mine myye, og da blir det nesten mer lek og moro enn trening!
  Må si at du er kjempeflink Ida, og at du har blitt tynnere i det siste 🙂 Synes også at bloggen din blir bedre og bedre for hver dag som går!
  Stå på 🙂

 • Reply Oda Vaage 6. februar 2013 at 19:19

  Jeg prøver å få til 2-3 ganger i uken (trener annen hver dag, så det kommer på om jeg starter på en mandag eller tirsdag). Jeg syns det er gøy, når jeg først har kommet meg over dørstokken! Problemet er at jeg har blitt syk hver gang jeg har vært på trening den siste måneden. Enten med farrang, kraftig migrene, forkjølelse eller bare slapphet. Så det har ikke blitt så mye trening som jeg skulle ha ønsket…

 • Reply tine 6. februar 2013 at 20:18

  jeg trener 5 dager i uken og jeg HATER det. men man må vel lide for skjønnheten..

 • Reply Sophie 6. februar 2013 at 21:45

  Ble utrolig glad av å lese dette!! Deilig å lese at det ikke bare er jeg som er lei av treningsbilder og quotes, og titalls ulike dietter på Facebook og Instagram! Takk Ida!

 • Reply julie 6. februar 2013 at 22:31

  jeg prøver å få til å trene ihvertfall 3 ganger i uka, men er ikke alltid jeg får gjort det, men jeg er stort sett fornøyd! noen ganger kunne jeg kanskje prioritert bedre, men men! jeg prøver jo å spise sunt, men orker ikke å leve hele livet med å holde meg unna alt som frister 🙂

 • Reply Heidi 6. februar 2013 at 23:00

  Ganske lett å merke at du ikke har peiling på trening. Lite motiverende å lese.
  Trener seks-sju ganger i uka, og det har vart i lengden. OG alle kan klare det.

 • Reply Malin 7. februar 2013 at 07:22

  Man trenger ikke spise sunt 100 % av tiden, trene 7 dager i uken, løpe over 1 time på møllen, ta x-antall kg i knebøy for å se bra ut 🙂 Desverre er det mange av bloggerne der ute som får det til å se ut som om at det er slik, og det synes jeg er dumt.

  For 1 og et halvt år siden, veide jeg noen kg for mye og bestemte meg for å begynne å trene, jeg kom over disse bloggene og bestemte meg for å spise «sunt», hvertfall trodde jeg at jeg spiste sunt. Etter kun 2 måneder hadde jeg klart å gå ned nesten 10 kg, om jeg var glad? tvert imot, jeg var blitt den værste versjonen av meg selv psykisk, og var om jeg skal få si det selv overdrevet «sunn». Hadde ikke kjæresten min tatt tak i meg på riktig tidspunkt hadde jeg nok utviklet alvorlig ortoreksi, da jeg allerede var på god god vei!

  Nå vet jeg heldigvis bedre, er utdannet kostholdsveileder (noe jeg gjorde mye for min egen del) og har et mye bedre kosthold enn da jeg var inne i den «sunne/usunne» perioden min. Og jeg lever etter mottoet: Det er sunt og unne seg noe usunt i blant 🙂

  Og jeg vil påstå nå at jeg ser mye bedre ut nå, enn hva jeg gjorde under «ortoreksiunderutvikling» helvette…

 • Reply Kristi 7. februar 2013 at 07:56

  Jeg synes faktisk sånne bilder er veldig inspirerende! Å se pene fit jenter gir meg lysten til å bare løpe avsted til treningssenteret. Men mange som «liker» bilder av ALTfor tynne jenter, det er bare leit synes jeg =)

 • Reply Hannepanne 7. februar 2013 at 13:15

  Åh, Ida! Takk!
  Dette er hvorfor jeg elsker bloggen din; fordi du motiverer og inspirerer på en måte som faktisk fungerer, du tar opp relevante temaer og er ærlig og humoristisk på samme tid. Det handler jo om å gjøre det beste ut av sin egen situasjon, uansett setting!

 • Reply ingrid 7. februar 2013 at 14:22

  Regner med du ikke akkurat kommer til å kjøpe de nye treningssinglettene i Kristina Andersens nye nettbutikk, da 😉

  Forøvrig er jeg helt enig med deg. De bildene og dumme sitatene virker ihvertfall ikke som inspirasjon for meg. Syns egentlig de er rimleig teite.

 • Reply Camilla 7. februar 2013 at 15:40

  Jeg er så uenig som det går an å bli! Hadde det ikke vært for slike bilder hadde jeg liggi i senga hver eneste dag og vært sur. De får meg opp og ut på trening. Og til alle dere som klager over slike Fitness-bilder – hvorfor ikke bare slutte å følge de som legger ut slike bilder og la være å se på de? Kjenner jeg blir provosert av det også. Har du ikke lyst til å se på bilder av Fitness-utøvere og de som er godt trent, la være! Personlig blir jeg motivert av bilder med godt trente jenter. Jeg er spesielt glad i de før/etter-bildene. Det viser jo at det er mulig! Er ikke det motiverende vet ikke jeg.. Hvis bilder av større folk får deg til å ønske og trene er det veldig bra for deg 🙂 jeg syns ikke det. Egentlig tenker jeg litt sånn: «er du oppmerksomhetssyk?» Hvis noen legger ut slike bilder bare for å vise at – hey! Jeg er fornøyd selv om jeg er stor. Hvorfor er det plutselig blitt mer greit å være tjukk enn tynn? Dét skjønner ikke jeg meg på.
  Dette ble kanskje en negativ kommentar, men regner med du ønsket respons på innlegget 🙂 det er et veldig bra skrevet innlegg da, for det er viktig å sette fokus på at ikke ALLE blir motivert av syltynne jenter!

 • Reply A 7. februar 2013 at 16:54

  Du satte ord på ting jeg visste og ikke visste jeg følte engang. Takk Ida, du er en sann inspirasjon!

 • Reply Thyra 7. februar 2013 at 17:13

  Du er så ekte å herlig, skulle ønske flere bloggere turte å være så ærlig som jeg opplever deg <3 Du virker som en jente som er like vakker på innsiden som du er på utsiden!

 • Reply benedikte 7. februar 2013 at 17:23

  Jeg trener mellom 5-7 ganger i uka, altså alltid mandag-fredag og litt varierende i helgen, litt ettersom jeg drar ut eller ikke :p Jeg lar meg sjeldent påvirke av noen, og når jeg trener (utholdenhet), er det kun fordi når jeg står opp 05.30 hver morgen, og vet at siden jeg skal tilbringe 892740112 timer på lesesalen seinere, MÅ jeg har sparket fra meg litt energi :))

  Jeg elsker bloggen din, forresten! Du skriver FREMRAGENDE 😀

 • Reply Else Mari 7. februar 2013 at 21:08

  Digger deg, så sykt.

 • Reply ida 7. februar 2013 at 22:11

  Fantastisk! Tusen, tusen takk for dette innlegget. Endelig! Jeg leste nettopp det såkalte inspo innlegget til Andrea Badendyck, og ble oppriktig lei meg over å se sykelig tynne jenter.. Jeg hater å trene, og føler meg elendig for hver blogg jeg har lest de siste dagene. Følt meg som verdens tykkeste.. Så kom jeg hit, leste innlegget ditt og tenkte det kanskje ikke er SÅ ille å veie noen få kilo for mye og å ha litt former. Du gjorde dagen min bedre:)

 • Reply Silje 7. februar 2013 at 23:44

  Trener 2-3 ganger i uka av den enkle grunn av at jeg føler det er nødvendig for meg. Har ekstremt dårlig kondis, lider av bipolar og har begynt å legge på meg kraftig det siste halvåret. Treningen hjelper meg med alle de tingene, og jeg får også god samvittighet for all alkoholen jeg får i meg i løpet av en helg ehe, selv om det ikke veier opp en plass. Mange av venninnene mine er helt hyle på det med trening og sunt kosthold. «OMG SPISTE EN RUTE SJOKOLADE I GÅR…HAR SYKT DÅRLIG SAMVITTIGHET.» Føler jeg må spy hver jævla gang de kommenterer sånt. Jeg spiser akkurat hva jeg vil når jeg vil, og det er sånn folk burde ha det. Selvfølgelig, går jo en grense, men å ikke kunne unne seg en god dessert som IKKE er laget av sukrin og proteinpulver blir bare for dumt.

 • Reply Sigrun 8. februar 2013 at 15:24

  Trener 4-6 ganger i uka jeg, men dette har jeg gjort siden jeg var 12. Har alltid trent, og det er fordi jeg aldri har følt meg sterk nok og god nok, og fordi jeg ELSKER trening. Jeg gjør som jeg vi, og å trene er det jeg vil. Synes det er helt teit at så mange trener for å få «drømmekroppen». Man burde jo heller trene fordi man vil trene. Såklart er det jo bra å være motivert fordi man vil se fin ut, men det burde ikke være grunnen til at folk sulter seg selv og trener som en hest?

 • Reply Karoline 9. februar 2013 at 16:17

  Jeg synes det er greit at folk bruker bilder for å få inspirasjon, men da i en egen pc-mappe som er privat! Ikke på en blogg der flere andre kanskje ikke har det samme ønsket eller den samme kroppen. Er også lei av å lese om kosthold og alt som følger med. Utrolig bra innlegg forresten 😉

 • Reply Lina 10. februar 2013 at 03:02

  Ida, jeg blir så glad av å lese bloggen din! Har fulgt deg siden caffelatte-tiden, og du har hele veien vært den jeg har sett på som mest voksen og fornuftig.
  Jeg blir stressa av de inspo-bildene som invaderer så mange blogger for tiden, og må ofte spørre meg selv om det virkelig er den tynne, beinete kroppen jeg ønsker å strebe etter, rett og slett fordi det er lett å bli «revet med» når slankehysteriet kommer susende.

  Livet er for kort til å ikke tillate seg selv å kose seg. Jeg tror på at gøy trening og et variert kosthold kan kombineres, og at man ikke skal ha dårlig samvittighet når man unner seg noe ekstra godt å spise.

  Håper du klarer å holde på den sunne fornuften jeg synes å se mye av på bloggen din, søte Ida 🙂

 • Reply Kristin 10. februar 2013 at 12:25

  Jeg har lest bloggen din siden du startet den, men tror aldri jeg har kommentert før. Men nå måtte jeg bare. Ville bare si at jeg DIGGER deg! Du virker så jordnær og ekte i forhold til mange av de andre bloggerne som skal late som de er så perfekte. Håper du fortsetter med det 🙂

 • Reply Pauline 10. februar 2013 at 12:27

  Og DER fikk du en ny leser! 🙂 Veldig fint innlegg!

 • Reply Marita Bueide 10. februar 2013 at 13:19

  Jeg har gått igjennom så sykt mange forskjellige treningsplaner og dietter siste to årene. Alt i alt har jeg nå mistet 40 kg, og er nå 181 høy og 77 kg. Veldig fornøyd. Jeg har trent opptill 6 ganger i uken og vært superstreng på matfronten, men i lengden er det utrolig tøft på psyken, spesielt når du skal kombinere det med det normale liv. Jeg jobber 100%, har en kjærste og samboer og husarbeid som skal gjøres, jeg tar opp matematikk som tar mye av tiden, og å da skulle være streng og trene så mye gjor meg bare deprimert. Det som fungerer best er 2-3 dager i uken og spise det jeg vil, bare å passe på mengden. All ære til de som lever for fitnesslivstilen og har det som mål og drømmer, men for »normale» mennesker blir dette gjerne for mye å håndtere. Jeg ønsker at alle skal ha det godt med seg selv, og slutte å sammenligne seg med fitnesstjerner og heller la seg inspirere av egne resultat og forandringer. Kjemp heller mot hva du klarte forrige mnd, en mot hva du ønsker å klare om 1 år eller uvirkelige mål som ikke passer din livsstil.

 • Reply Silje Haugen 10. februar 2013 at 20:20

  TAKK !!!!! herregud, det roper jo Andrea Badendyck av dette innlegget, når jeg leste «inspo» innlegget hennes her om dagen ble jeg så provosert at jeg endte opp med å gi samboern en leksjon om riktig og feil innstilling til kropp og kroppshysteriet som foregår for tiden.
  Stakkaren ble sittende med et stort spørsmålstegn klint utover hele ansiktet, og jeg følte meg ikke stort bedre av å fortelle en FIT tjueåring av hvor vanskelig det er for mange med den rette innstilliga, og ikke minst den SUNNE instillinga.

  men dette Ida, dette fikk meg til å føle meg bedre ! helt enig, dette er det som er inspirasjon. Du, og hedda.blogg.no har skjønnt det ! takk skal du ha, nå slipper jeg å lære kjæresten mer om 17 åringer som ikke aner hva de snakker om ! 🙂
  LIKER

 • Reply Silje Haugen 10. februar 2013 at 20:23

  husker foressten innlegget som i det hele tatt fikk meg til å begynne å lese bloggen din, det er flere år siden, og du skrev om den trenden som da var om «thinspo» bloggere, anorektikere som var stolte av det med andre ord 🙂 synes ikke noen av disse som legger ut inspo bilder er så langt unna i innstilling 🙂

  supert innlegg 😀

 • Reply Merete 11. februar 2013 at 01:07

  jeg DIGGER deg

 • Reply Anna 11. februar 2013 at 17:24

  Jeg trener ca 4 ganger håndball i uken i 1,5 time.. Og nei jeg blir ikke særlig motivert av alle inspo bildene, jeg føler liksom ikke en trang til å ta på joggeskoene akkurat. Jeg synes håndball er gøy og derfor blir det å trene mange ganger i uken ikke noe problem, men det er blitt en vane. 🙂

 • Reply Nina 12. februar 2013 at 00:12

  Jeg elsker deg, Ida….!

 • Reply Amalie 12. februar 2013 at 20:15

  TUSEN TAKK!! Er så altfor enig. Jeg er M Ø K K lei fitnessblogger, fitnessinstagramprofiler, og folk som tidligere spiste mcdonaldsmat daglig, og som nå hiver seg på fitnesstrendbølgefaenskapen som om fortiden ikke eksisterte. Jeg SPYR.. Selv trener jeg og har det som hobby, men ikke faen om de grusomme bildene av quotes som «SWEAT IS FAT CRYING» osv motiverer meg – som du selv skriver også. Jeg blir rett og slett sint hver gang jeg ser folk legger ut disse bildene. Det er sikkert feil av meg, men jeg føler de stjeler litt av min treningsglede ved at det å bevege seg/løfte tunge gjenstander plutselig har blitt en monsterhit. At bananer, cottage cheese og havregryn skal få lov til å mate øynene mine hver gang jeg klikker på instagramikonet… tåler jeg ikke. Så TAKK for at du skrev dette innlegget, deilig å se at noen fortsatt eier vett i hodet.

 • Reply Alice 13. februar 2013 at 19:45

  Jeg blir helt ekstremt lei av de der «Thinspo/fitspo» bloggene, å for å si det sånn, så gjør ikje de bloggere på topplista (blogg.no) det bedre. Denne generasjoner er en #fuckedup generasjon.
  Jeg savner å ha bloggere som deg på topplista, du er en inspirasjon Ida!

 • Reply Sara Eleanor 8. mars 2013 at 17:17

  Du! Jeg trener ikke. Jeg er tynn, har alltid vært, men begynner å føle meg tjukk av alle inspo-bildene rundt om… Blir trist. Kanskje får jeg ut fingern og skaffer treningskort, men for øyeblikket er jeg altfor opptatt med å spise bort sorgen over å ikke være treningsnarkoman……

 • Reply Skyhunter 23. august 2023 at 05:19

  Thank you for going above and beyond in providing such valuable information on this website. The information you’ve provided has been life-changing, and I’m truly grateful. I feel fortunate to have stumbled upon this valuable resource. I’m grateful for the dedication to providing high-quality information that truly makes a difference. THanks ID : CMT-XGOGAL7DVUTKT0Z73I

 • Reply Top University 28. august 2023 at 05:29

  My sincerest thanks for the exceptional information you’ve shared on this website. Your commitment to education is truly inspiring, and I’m incredibly thankful. It’s evident that they have a deep understanding of the subject matter and a passion for sharing knowledge. It’s a commendable effort, and I’m grateful for the valuable insights it has offered me. Thanks! ID : CMT-HMXBWEQPQ3IW3BCWNG

 • Leave a Reply