Uncategorized

SAFEMATE = TRYGGHET

10. februar 2013

Som jeg har fortalt dere tidligere, er jeg kjemperedd når jeg er ute og går alene om kvelden. Daglige avisoppslag om unge jenter som blir voldtatt, kidnappet, drept, forsøkt dratt inn i biler og så videre, har gjort meg småparanoid.  Det er så absolutt ingen enkel oppgave å bære nøkkelen som våpen i den ene hånden, snakke med mamma på telefon i den andre hånden, kikke meg over skulderen – og samtidig komme meg fra A til B.

Denne helgen har jeg testet Safemate, og det er ikke ofte jeg er  gira på å fortelle dere om et produkt som jeg er nå. For dette er noe jeg brenner for! Trygghet for alle. Alt som kan bidra til trygghet på en enklere måte, er et stort pluss i min bok.

Safemate er enkelt forklart en liten trygghetsalarm. 

1. Du lagrer 4 kontakter/reddende engler på Safematen din.

2. Du tar med deg Safematen din i lommen, eller henger den rundt halsen når du forlater hjemmet.

3. Oppstår det en situasjon hvor du trenger hjelp eller ønsker å komme i kontakt med kontaktene dine (uten å bruke mobiltelefon), trykker du på alarmknappen.

4. Alarmknappen både ringer og sender SMS til kontaktene dine. Den første av kontaktene som tar telefonen, vil du kunne snakke med gjennom safemate. På SMS’en kontaktene får, kan de trykke på en link og se på et kart nøyaktig hvor du befinner deg.

Og det slår meg at Safemate er jo ikke bare for unge jenter som skal ut og gå alene om kvelden! Den kan brukes til så mangt. Mange eldre mennesker har ikke mobiltelefon – eller klarer rett og slett ikke å bruke mobiltelefon. Hvor mange eldre er det ikke som faller og skader seg når de er alene, eller trenger hjelp til et eller annet, uten å kunne si i fra? Safemate må være den perfekte gave til besteforeldre og oldeforeldre. Eller, har du barn som er for unge til mobiltelefon? Send med dem Safemate på lekeplassen, og dere vil kunne snakke sammen ved hjelp av èn knapp. Dessuten er Safemate en reddende engel om man skulle gå tom for batteri på mobilen, og virkelig trenger kontakt med noen.

Nå har jeg hatt min Safemate med meg i to og et halvt døgn, hvor jeg har utløst alarmen 3 ganger (kun for testing altså). Batteriet lyser fortsatt grønt, og signalet når man snakker med noen på den, er like godt som på vanlig mobil. Den er enkel å bruke og skal visst tåle både en støyt og litt sprut – uten at jeg har fått testet sistnevnte.

All info om pris, det tekniske – og mulighet for å bestille Safemate, finner dere på siden deres. Besøk den HER.

//Reklamebasert innlegg

15 Comments

 • Reply Heidi S. 10. februar 2013 at 18:22

  Den er da altså helt likedan som appen Bsafe?
  Og eldre har noe som heter trygghetsalarm.. look it up..
  Ikke akkurat revolusjonerende den lille saken der.

 • Reply siri 10. februar 2013 at 20:08

  har du hørt om bSafe? det er en mobil-app, den ringer og sender sms også. og sender gps-koordinater til personene dine. og du skal stille inn på at den skal sende varsling til venner/familie på et bestemt tidspunkt – for eksempel hvis du er på joggetur og sier du skal være hjemme til kl. 21, og stiller inn alarmen på det, men ikke er hjemme til da..

 • Reply Sara W 10. februar 2013 at 21:12

  Hei!
  Ikke dum den der. Jeg er ganske sikker på at jeg vant luke 22 i julekalenderen , men har ikke hørt noe meir :/
  Sara W

  Svar fra Ida: hei 🙂 Alle premiene fra julekalenderen er sendt ut av de som hadde ansvar for den, så hvis du ikke har hørt noe, har du dessverre ikke vunnet.

 • Reply Ida Linnéa 10. februar 2013 at 22:00

  Vet du om det går ann å endre numrene man lagrer? Det er jo litt kjipt hvis alle fire kontaktene er på ferie samtidig!

  Svar fra Ida: ja, det er lett å redigere det på nettsiden 🙂

 • Reply Silje 11. februar 2013 at 00:22

  Digger at du har innlegg om sånne ting! Stå på 😀

 • Reply Ane 11. februar 2013 at 08:48

  Du og tegnehanne er de eneste bloggene jeg fortsatt gidder å lese… Akkurat pga sånne innlegg som dette, dønn seriøs men full av humor. Flott og viktig innlegg! Tegnehanne dør jeg bare av.. Ligger her med min 4 uker gamle baby på brystet og leser gamle innlegg du har skrevet. Fortsett med den gode bloggingen! Blir det noe mer Det Nye på deg? Takk for at du blåser i «dagens outfit» og sunne oppskrifter hver dag. Og takk for at du ikke alltid er så flink til å trene og spise svart sjokolade fordi det er så sunt, men heller litt smågodt fra Kiwi. Takk for at du er normal med et unikt talent til å skrive, men allikevel litt unormal med et unikt talent med å leke hvalross. Klem fra oss

  Svar fra Ida: så koselig! Takk for hyggelige ord. Nei, jeg skriver ikke for Det Nye lengre. Klem til dere <3

 • Reply Ane 11. februar 2013 at 08:56

  Og til Heidi over her.. Jobber i hjemmesykepleien, og ja, de eldre har trygghetsalarm. Det er bare så synd at Hjelp 24 som oftest bruker 2-3 timer før de kan hjelpe. Det tror jeg ikke de pårørende hadde gjort om mor hadde vært på vei hjem en lørdagskveld etter dans på folkets hus;)!

 • Reply Vimsa 11. februar 2013 at 12:39

  Leste litt lengre her oppe..og til innleggets forsvar: Da jeg jobbet i hjemmesykepleien hadde de eldre ANALOGE trygghetsalarmer som fortsatt lenker dem til å være innvendig i huset. Med en slik som Safemate kan de vel velge sine egne på ringelisten og gå hvor de vil.. Og Iphonen min funker ikke i kulda. Hjelper lite med app da hvis fanden lusker bak ryggen! Keep up the good work Ida 🙂

 • Reply Marie 11. februar 2013 at 12:43

  Til alle dere som kommenterer at man bare kan bruke Bsafe, eller at eldre bare kan bruke trygghetsalarm…
  Får å få Bsafe er man avhengig av å ha en smart telefon. Det vil da si at safemate dekker mange flere brukergrupper, som eldre, barn, eller de som rett og slett ikke har en smart telefon. Og akkurat det som Ida skrev, hvis mobilen går tom for strøm da er det utrolig betryggende å ha noe annet. I tillegg er det 100 x enklere å trykke på en knapp, enn å låse opp mobilen finne fram appen osv.. hvem har tid til det når det gjelder? (åå mye enklere om du har drukket ehe..) I tillegg kjempe smart for eldre å bruke som en mobil,.. ikke heelt aktuelt for eldre å bruke en app.. Har selv testet ut begge, og er i dag suuuper fornøyd med min safemate 😀

 • Reply Marte 11. februar 2013 at 17:23

  Digger dette blogginnlegget, fordi jeg selv er veldig paranoid når jeg er ute og går alene i mørket. Jeg tror det er veldig fint å ha noe betryggende med seg, uavhengig om man får bruk for den eller ikke 🙂

  Dessuten er det å finne frem telefonen og begynne å bla gjennom appene sine er ikke alltid et alternativ.

 • Reply Kristin 11. februar 2013 at 17:45

  du kan like fullt bli overfalt og voldtatt selv om en liten duppedings rundt halsen dine ringer eller sender sms til venner eller familie. Og du kan fint bli voldtatt selv om du prater med moren din (som bor i Tønsberg) på telefonen. de som voldtar driter i at telefonen din står på. Eller om at noen ser hvor du er, og sitter på andre siden av Oslo. Så lenge du ikke har noe som kan skremme bort dusten med, eller våpne, eller at noen som faktisk kommer å slår ned fyren så blir du veldig enkelt voldtatt…

 • Reply MaritBE 11. februar 2013 at 18:50

  Den hørtes helt genial ut 😉 Så bra at det finnes noe slikt som dette.

 • Reply Nadia 12. februar 2013 at 13:13

  Jeg syntes den høres bra ut, men allikevel foretrekker jeg mer «alarm» typen! I bestefall begge deler.
  Vis jeg kun hadde hatt «safemate» hadde jeg ikke følt meg trygg eller IKKE utsatt for overgrep eller lignende, da man mest sannsynlig ikke rekker ringe eller i værstefall trykke på knappen før det kanskje er noen som har deg allerede 🙂

 • Reply Elisabeth 12. februar 2013 at 13:14

  Safemate er også super å bruke for eldre demente mennesker da den har GPS-tracker. Så den gjelder for alle aldersgrupper

 • Reply Tabitha Bentley 25. mars 2024 at 06:23

  I have read so many posts on the topic of the bloggerlovers but this paragraph is genuinely a nice paragraph, keep it up.

 • Leave a Reply