Hverdagsliv

FYLLESYK-HJELPEN

3. mars 2013

Jeg har på følelsen at mange av mine lesere våkner opp fyllesyke denne søndagen, så jeg har forberedt en aldri så liten fyllesyk-spesial til dere. Her er noen råd som kanskje kan hjelpe dere nå, eller ved en senere anledning.

FØR du begynner å drikke…

… Spis så mye du kan i løpet av dagen. Heftig frokost, en mektig lunsj – og prøv å rekke en middag før hårrullene og neglelakken skal danderes.

… Ta en allergitablett før du begynner å drikke. Funker for noen – ikke for alle. Skal i såfall taes når du er ferdig med å drikke også.

… Drikk en sportsdrikk. Gjerne en etter at du har sluttet å drikke også. Sportsdrikker hindrer deg i å bli dehydrert, og dehydrering er ofte (kombinert med søvnmangel) en grunn til at du føler deg fyllesyk. Jeg har prøvd meg på den gule og hvite fra Powerade.

MENS du drikker… 

… Få i deg så mye vann som mulig. Selv gjemmer jeg meg gjerne på badet og bælmer 5-6 glass med vann innimellom, da føler jeg at jeg blir litt klarere i hodet. Og så blir det litt bedre dagen etterpå. Det ultimate er å drikke et glass vann for hvert glass alkohol, for de som klarer å huske det.

… Ha snacks på bordet og spis litt underveis, gjerne i form av grønnsaker og dip, ost og kjeks.

… Jeg har hørt at salt potetgull gjør deg fullere, og at snus og sigaretter kan gjøre at du føler deg mer fyllesyk dagen etter. Så det kan jo være verdt å prøve en fest uten.

ETTER du har drukket… 

… Få i deg enda en sportsdrikke, f.eks Powerade før du legger deg. Hindrer kroppen i å bli dehydrert.

… Få i deg enda en allergitablett, kanskje du er av den heldige typen som det funker på.

… Spis godt før du legger deg, om det så er grisete junkfood. Og bælm så mye vann du klarer.

… Ikke legg deg i stigende rus. Dere vet den følelsen av at man synker i madrassen og at rommet snurrer? Da er det bedre å sitte oppe til man føler seg litt klarere.

DAGEN DERPÅ…

… Sov så lenge du kan/klarer. Fyllesyken forverres gjerne hvis du lider av søvnmangel.

… Få i deg masse væske, gjerne i form av vann, sportsdrikke og juice.

… Det anbefales å ligge unna smertestillende dagen derpå. Om du skulle ha så vondt i hodet at du ikke klarer, ta en av merket paracet.

… Ta på deg solbriller og lue, og gå en tur i frisk luft. Det reparerer mye mer enn sofaen.

Fant selvfølgelig et «fyllesykt» bilde av meg selv i farten, her har jeg vært ute natten før og spist jord fra et blomsterbed. Tror jeg. 

EKSTRATIPS MOT FYLLEANGSTEN…

… Slett Snapchat for kvelden, du kan laste ned appen igjen dagen etter.

… Ikke ta av deg trusa, under noen omstendigheter.

… Hvis du absolutt må danse, gjør det på gulvet.

GJØR SOM IDA WULFF DAGEN DERPÅ…

… Ligg i fosterstilling i dusjen, med en temperatur som behager deg. Når vannet blir isende kaldt, kan du gå og legge deg i senga i stedet.

… Spis burger og drikk Cola.

…  Samle alle venninnene til det vi kaller et «krisemøte» og le dere i hjel av alt som skjedde kvelden før.

33 Comments

 • Reply Ingvild 3. mars 2013 at 01:22

  Digger innlegget!

 • Reply Frida 3. mars 2013 at 04:10

  Haha takk!

 • Reply Cecilie Lykke 3. mars 2013 at 08:04

  Åh, dette var et herlig innlegg å våkne til 🙂 Skal absolutt huske noen av disse tipsene til tross for at jeg heldigvis sjeldent blir fyllesyk.

 • Reply Thea 3. mars 2013 at 09:57

  Gode tips, bortsett fra at man heller burde ta Ibux etter en har drukket. Paracet virker på leveren, slik som alkoholen, så det er ingen god kombinasjon (Ibux virker forøvrig på magen) : )

 • Reply Hege A 3. mars 2013 at 10:27

  hahaha, du er best Ida!!:)))

 • Reply Victoria Madeleine 3. mars 2013 at 10:30

  Jeg er en av de som nærmest blir drit dårlig, uansett hva jeg får i meg. Tror jeg er nødt til å prøve ut sportsdrikken, for våkner opp og higer etter vann :p

  Røyker ikke til vanlig, kun av og til på fest. Vel, jeg sluttet rimelig fort med det også – ble dobbelt så dårlig dagen etter

 • Reply Anine Kristin 3. mars 2013 at 10:35

  Takk, trengte litt tips i dag! 🙁 Huff 😀

 • Reply d 3. mars 2013 at 10:42

  mitt best tips: ta en parakeet sammen med et glass sportsdrikk (typ powerade, eller sånne greier man kjøper på sportsbutikken) før du ledger deg. hvis du ikke har sportsdrikk kan du bytte den ut med et glass vann som du rører 1 tsk. salt og en ss. sukker i. Smaker dritekkelt, men jeg kjenner INGENTING dagen etterpå. Ta eventuelt en ny porsjon når du våkner neste morgen, har hørt at det egentlig er meningen, men jeg har ikke pleid å gjøre det.

 • Reply Elise Rosnes 3. mars 2013 at 10:47

  Hahahahaha ler så jeg GRINER av deg Ida, du er bare herlig! Fantastisk start på dagen. Digger deg! 🙂

 • Reply Marte 3. mars 2013 at 11:47

  Åå, er så jævlig glad for at det er lenge siden jeg har drukket, for den fyllesyke følelsen er helt grusom!! Og det bildet av deg sier bare ALT. Får vondt inni meg når jeg ser det, haha..
  Du er så flink til å skrive Ida, og jeg digger innleggene dine 😀

 • Reply Julie Y 3. mars 2013 at 12:04

  Haha, jeg skal prøve å huske på disse tipsene neste gang! Takk 😉

 • Reply Nicole - NiHe 3. mars 2013 at 12:37

  Gode tips! Jeg drikker så skjelden at jeg må si jeg ikke husker hvordan det er å være fyllesyk. Uansett bra innlegg med masse nyttige tips 🙂

 • Reply silje 3. mars 2013 at 13:11

  dette var akkurat det jeg trengte idag! du er genial!! etter å ha gått på tryne inn døra og sovet et ukjent antall timer på badegulvet etter en sykt bra kveld kan ikke formen kalles å være på topp idag.. må prøve sportsdrikktipset!! 😀

 • Reply Tonjes fine verden 3. mars 2013 at 13:47

  Denne likte jeg! Får fylla til å virke som en hel ekspedisjon, hvor man alltid må være beredt 😉

 • Reply Linda 3. mars 2013 at 14:14

  Vær så snill – for guds skyld – IKKE ta paracet eller noe smertestillende med paracetamol i dagen derpå!!! Det er faktisk livsfarlig…. ALkoholen brytes ned og filtreres ut av kroppen vår gjennom levra. Paracetamol som er hovedvirkestoffet i paracet brytes også ned i levra. Levra di jobber allerede overtid dagen derpå med å bli kvitt giftstoffene fra alkoholen, hiver du paracet oppå dette gjir du den bare enda mer og gjøre. Det er faktisk slik, at om du skulle ha en svak lever så kan en paracet ta livet av deg, leveren er overarbeida og den ektra påkjenningen kan gi leversvikt….. Paracetamol er febernedsettende og muskelavslappende, to ting som ikke er problemet ditt ved fyllesyke.
  Ta en dispril, aspirin eller ibux istede hvis du må ta smertestillende dagen derpå, de har virkestoffer som fungerer på andre måter og de brytes ned på annen måte enn i levra…
  Eller, bra innlegg med mange gode tips 🙂

 • Reply selini 3. mars 2013 at 15:42

  dette hørtes skikkelig alkoholiker ut

 • Reply Plastdrage 3. mars 2013 at 15:45

  Jeg er en av de heldige som allergitablett fungerer på, tar jeg en sånn før jeg starter å drikke er jeg fin dagen etter uansett 🙂 Trenger ikke ta etter jeg har drukket en gang, bare en rett før jeg starter å drikke! Vet ikke hvor bra det er da….

 • Reply LH 3. mars 2013 at 18:20

  Tips etter man er ferdig med å drikke for kvelden:
  Drikk et stort glass med melk! Melka nøytraliserer og fungerer kjempe bra.

 • Reply Lime 3. mars 2013 at 18:41

  Mye gode tips, men vil bare påpeke at det aldri er påvist at allergitabletter funker mot fyllasyke, snarere tvert i mot kan bivirkninger av tablettene forsterkes ved alkoholinntak. Allergimedisiner funker mot allergi, så om man skulle være allergisk mot alkohol, så kan det ha virkning. Her er det nok placebo som såfall «kicker inn», men om det funker, så hey:)

 • Reply Hilde 3. mars 2013 at 20:16

  Haha, genialt:D

  Men du? Jeg tror jeg kan tenke meg EN omstendighet i løpet av en utekveld hvor det faktisk er lurt å ta ned trusen. Med mindre man har tidenes jumboblære og klarer å holde seg hele kvelden.

 • Reply A 3. mars 2013 at 22:11

  Hahaha 🙂 Spesielt krisemøte måtte jeg le av, pleier selv å ta minst tre telefoner dagen derpå 🙂

 • Reply Benedicte 3. mars 2013 at 22:32

  Hahaha, du er så awesome! Bloggen din kan oppsummeres med KVALITET istedet for KVANTITET… man blir gjerne litt skuffet over at man ikke kan finne et nytt, fengende innlegg hver gang man kjeder seg og er på nett (som jo skjer et par ganger om dagen) – men når de kommer er de vel verdt å vente på. Stå på, Ida – du er best 🙂

 • Reply SportySpice 4. mars 2013 at 14:13

  Sportsdrikk hjelper nok ikke så mye mer enn vann til dehydrering. Det sportsdrikken gjør er å tilføre kroppen salter som den mister når du trener (danser), som igjen gjør at du blir tørst og passer på å drikke. Så sportsdrikken kan du trygt bytte med vann. -men hey, den smaker bedre, så slik sett er det bedre 🙂

 • Reply Marius 4. mars 2013 at 23:58

  Hahaha……fantastisk. Kjenner at du er en jeg gjerne skulle tilbringe «vorspielet» til fylkesyken sammen med. Fosterstilling i dusjen er også en spesialitet jeg selv benytter meg av fra tid til annen og som forteller meg at du er connoisseur på slitne søndager.
  Et gratistips er og bruke en gelmaske som har ligget i frysen og legge den over panne/øyne en stund….. 😀

  Svar fra Ida: gelmaske hørtes deeiiilig ut! 😀

 • Reply Cecilie 5. mars 2013 at 01:17

  IDA, jeg elsker deg! Ler alltid godt av innleggene dine og dette tok virkelig kaka! Tusen, tusen takk!

 • Reply madelen - life as a singer 5. mars 2013 at 14:32

  hahahah bra innlegg ;))

 • Reply Alexandra Nyborg 5. mars 2013 at 15:41

  Herlig 😀

 • Reply Superjanne 5. mars 2013 at 17:06

  Pøh, allergitablett funker ikke. vet hva som funker men det skriver jeg ikke her 😛

 • Reply johanne 5. mars 2013 at 18:17

  Ser det anbefales av en her å ikke ta paracet, men heller ibux og/eller aspirin. Det er det verste du kan gjøre, da det har en blodfortynnende effekt. Magesår kan det føre til, men også hjerneblødning sammen med store mengder alkohol. Så 1 paracet tror jeg ikke gjør noe skade. Det beste er selvsagt å ikke ta noe, men ibux eller andre NSAID preparater som inneholder acetylsalisylsyre er hvertfall ikke å anbefale!

  http://helsedirektoratet.no/publikasjoner/alkohol-og-legemidler/Publikasjoner/alkohol-og-legemidler-konvertert.pdf

  Ja, det var det:p Daglig leser av bloggen din, syntes du skriver utrolig bra=) Gode tips, jeg er en av de som blir helt latterlig fyllesyk av ingenting omtrent så gode tips er helt essensielt på sånne dager:p

 • Reply Merete 5. mars 2013 at 21:09

  Haha, skal definitivt huske på dette til neste dagen derpå!

 • Reply Amanda 6. mars 2013 at 20:15

  Hei! Jeg var på et bakrus foredrag med ole andre sivertsen. Han sa at naproxen kunne funke. Ta en tablett før du legger deg.

 • Reply Pernille 11. mars 2013 at 01:10

  LOL dødsbra. Det eneste som jeg vet funker for meg, er å ikke helle i meg alt som kan krype og gå av alkohol, max to forskjellige typer alkoholholdig drikkevarer..og da er rødvin så alldeles ikke en av de. Rødvin og spritholdige drikker er døden i hvitøyet for meg. Stopper å drikke når jeg kjenner jeg er på vei til en god snurr, altså i den kategorien snurr hvor man begynner å små snøvle, da er det vann resten av kvelden, mye luft, junkfood, mer vann og rett hjem fort som f… før gir megselv gratispoeng for kommende fylleangst. Rett i seng og sove meg gjennom elendigheten. Om så klokken blir 15.30, og man har mulighet til det, så er vann og søvn beste medisin. Sov til det kjedsommelige, det funker. Er man så dårlig at man er så kvalm at man kunne spydd, men ikke spyr, vet det høres ekkelt ut, men å stikke fingrene i halsen og få opp dritten funker veldig bra. Er man lur å gjøre dette på et tidlig tidspungt, så kan mye være unngått, på et seinere tidspungt får man værtfall bort den værste kvalmen.

 • Reply undress vip 17. januar 2024 at 14:23

  Enjoyed every bit of your blog article.Really looking forward to read more. Fantastic.

 • Leave a Reply