Reise

VIVA FAVELA

7. mars 2013

I dag har vi vært rundt omkring i Rio De Janeiro og besøkt Kirkens Nødhjelp sine samarbeidspartnere. Først besøkte vi en organisasjon som driver med våpeninnsamling for å senke kriminaliteten i gatene her. Det er veldig mange som har ulovlig våpen, og som ikke tør å levere det inn til politiet. Så gjennom denne organisasjonen, kan de levere våpen inn uten å få noen straff for det.

Etterpå kjørte vi til den nest største favelaen i Rio – muligens i hele Brasil? Den heter Complexo do Alemão, og er i følge Wikipedia regnet som et av de mest voldsherjede områdene i hele Rio. Det var ikke akkurat det inntrykket jeg fikk, men nå skal det jo sies at det har skjedd mange forandringer i byen den siste tiden. Blant annet, så har politiet nå stasjonert seg i flere favelaer, og det er en stor forbedring når man tenker på at det er kriminelle som har styrt landsbyene tidligere. Vi så politi over alt, og følte oss faktisk ganske trygge. Folkene som bodde der var så glade og gjestfrie.

Vi ble fulgt rundt hele dagen av noen ungdommer som hører til organisasjonen Viva Favela. De driver mye med foto og journalistikk for å spre sine egne nyheter fra favelaene, ettersom de fleste andre kun skriver om kriminalitet etc. Det består jo av så mye mer!

I en av favelaene vi besøkte i dag, tok vi små taubaner for å komme oss opp og ned. De var litt vinglete, og det var absolutt ikke helt trygt å hoppe av og på – men gøy med litt tivoli-feeling! 

Nesten som T-banen i Oslo! 

Har tatt veldig mange fine bilder i dag, men tenkte jeg skulle spre det litt utover. Nå blir jeg nemlig uten nett i noen dager, ettersom vi skal fly til Sao Paulo og overnatte i regnskogen. Så da forhåndsposter jeg heller litt, så går det av seg selv her på bloggen.

Ønsk meg lykke til i regnskogen, håper ikke det kommer krypende noen ekle slanger på nattetid…

No Comments

Leave a Reply