Reise

DJEVLENE PÅ STRANDA

27. mars 2013

Jeg har alltid valgt strand framfor basseng. Jeg forbinder basseng med klor, blek hud og mennesker som tisser i vannet. Men i dag fikk jeg nok. Av stranda, altså. Jeg vet at jeg egentlig ikke har rett til å klage når jeg reiser til en turistfelle som Gran Canaria, men jeg sitter fremdeles med en liten rest av tro på at folk har folkeskikk og kan oppføre seg normalt. Men folk kan ikke det. Aldri. Noen ganger lurer jeg på om jeg er den eneste i hele verden, som ble oppdratt til å takke for maten og føre maten til munnen i stedet for munnen til maten.

Ikke at jeg er blitt oppdratt så jævlig strengt, og ikke at det er så innmari ille å ikke takke for maten, men disse strand-folka gjør verre ting enn som så. De er så jævlig ekle, bråkete, irriterende og hensynsløse, at jeg har brukt hele dagen på å ligge og ønske dem vondt.

Feit svenske som tråkker på håndkleet mitt på vei til sitt eget. Helt greit det, jeg er bare en rød løper som syns det er koselig med litt ekstra sand i øret. Tysk far og sønn som spiller strandtennis oppå meg. Helt greit det, bortsett fra at jeg er jævlig redd for å bli truffet av baller, og MÅ JEG MINNE OM SPILLEFORBUDET PÅ STRANDA? To likbleke, norske drittgutter i badeshorts fra Kappahl som leker «haien kommer», den ene foran meg og den andre bak meg. Helt greit det, det gjør ikke noe at dere spruter sand, vann og spytt når jeg uansett ikke gjør noe viktigere enn å lese en bok. Finsk storfamilie som ligger nakne og skriker så JÆVLIG høyt til hverandre, som om de hadde slått seg ned på hver sin ende av stranda. To små jenter som ligger og lager prompelyder, for så å le seg skakk i hjel med sirenelatter og grynting.

I dag har jeg hysjet på fremmede mennesker to ganger, for så å knipe øynene igjen og håpe på at ingen skjønte det var meg. Frekt å hysje, jeg vet. Kanskje det ikke er dem det er noe galt med, kanskje jeg bare passer bedre ved bassenget – eller på en privat strand.

Bare for å være litt positiv også: se det herlige vannet jeg har plasket rundt i idag! Jeg rister på hodet hver gang jeg får en Snapchat av noen som er på hytta og stooorkoser seg, jeg syns ikke de er heldige i det hele tatt.

PS. Jeg ble så glad da flere av dere etterlyste et paraply-innlegg ala Gran Canaria, at det skal jeg jammen lage til dere! Haha, watch out turister… 

19 Comments

 • Reply klara 27. mars 2013 at 20:41

  ler, så enig!!
  men -oh shiet!- HVOR på Gran Canaria kan jeg finne den stranda?? Trodde ikke det var så fint og turkis hav der jeg..

  Svar fra Ida: dette er Amadores-stranden 🙂

 • Reply Marte 27. mars 2013 at 20:56

  Haha, herregud! Høres HELT jævlig ut!! Du skriver så bra at jeg virkelig føler jeg er der og opplever det sammen med deg 🙂

 • Reply Kristine 27. mars 2013 at 21:26

  Akkurat som jeg skulle sagt det selv, men det ble enda bedre da du sa det Ida! Det auler sikkert av paraplyer bare på stranda, og jeg aner meg at det er flere potensielle utenom også. Ellers må du kose deg videre, jeg misunner deg sterkt mens jeg sitter her hjemme å ser på snøen som er like hvit som meg. Og dere hytteelsekere. Nei. Dere har ikke skjønt det enda. Nei…

 • Reply Anne-Helene 27. mars 2013 at 22:01

  du er så søt!
  skjønner deg fult og helt!

 • Reply Marita 27. mars 2013 at 22:26

  Ler meg skakk av alle de sinnsyke historiene dine, og paraplyene er geniale, fortsett med «omvendt negativitet» som jeg liker å kalle det, fins ikke noe bedre enn selvironi og det og kunne gjøre om kleine negative øyeblikk til noe kanskje ikke «positivt» men ihvertfall hysterisk morsomt.
  Så vær så snill og fortsett hysj på fremmede mennesker og for all del knip øynene igjen, dette er bloggkomedie på sitt beste.

 • Reply Merethe 27. mars 2013 at 22:51

  Du er min favorittblogger, Ida! Haha!
  Jeg gleder meg såå til paraplyinnlegg! Jeg jobber i butikk, og jeg blir hver dag overveldet over den manglende folkeskikken til nordmenn.
  Enten ved at de dobbeldypper i soyasausen når vi har smaksprøve på sushi, eller hoster over hele fruktavdelinga uten å holde seg for munnen eller er bare over-all motbydelige i oppførselen.
  Så jeg elsker å lese paraply-innleggene 😀

 • Reply Amalie 27. mars 2013 at 23:04

  hahaha, ler meg skakk ihjel av sånne små irriterte innlegg fra deg! vet ikke om noen som klarer og sette ord på ting så bra som deg, du er bare helt råå!
  gleder meg til paraplyinnlegg om gran canaria, er klar for en latterbombe.
  kos deg masse videre 🙂

 • Reply Jane 28. mars 2013 at 00:12

  Haha, jeg ler bare mer og mer for hver setning jeg leser. Gleder meg til paraply-innlegget 🙂

 • Reply Julianne 28. mars 2013 at 03:04

  Hahaha, really?! Nei, livet er kjipt..huff

 • Reply Anneli 28. mars 2013 at 09:48

  ah, føler med deg big time Ida! kjente jeg ble bare mer og mer irritert for hver ekle skapning du nevnte..

 • Reply Kathrine 28. mars 2013 at 10:46

  hahahah fantastisk start på morgenen hjemme i kalde Norge! Gleder meg til paraply-innlegg. God ferie!

 • Reply Anja 28. mars 2013 at 10:54

  Reiser til Canaris om NI DAGER, og jeg gleeeder meg! 🙂 Så enig med deg i dette innlegget altså, folk eier virkelig ikke folkeskikk! Jeg misliker generelt mennesker som tar stor plass og som styrer og bråker, grrr! Ja til GC-paraplyer, forresten.

  Men et spørsmål; har du noen restauranter å anbefale i Playa Del Ingles? Jeg og sambo reiser dit for femte gang. Mest harry plassen på hele GC, men sånn går det når man har så fine minner om plassen <3 Ah, klisje.
  Ha en fortsatt fin ferie, Ida 🙂

  Svar fra Ida: hei! 🙂 så deilig! Ingen restauranter å anbefale i playa, men dere kan jo ta en taxi ned til meloneras (koster 5 euro å kjøre) og spise der. De fleste restaurantene langs promenaden der er gode, spesielt grand Italia. Ligg unna kinarestauranten på enden! Kos dere masse 🙂

 • Reply Hanne 28. mars 2013 at 13:08

  Jeg ler sånn av disse fantastisk morsomme innleggene dine! Et fint lite avbrekk i skolearbeidet jeg gjør (JA, i ferien…..) Gleder meg til paraplyinnlegget! Ha en strålene fin ferie videre 🙂

 • Reply Lillian 28. mars 2013 at 16:14

  Haha, det der stemmer på en prikk med mine meninger om stranda også.. Prøver alt jeg kan for å lære mine barn folkeskikk slik at de ikke blir en av paraplyene dine;D

 • Reply Anja 28. mars 2013 at 16:27

  Eneste plassen vi ikke har sjekka ut enda er Meloneras, så dit SKAL vi i år 🙂 Har notert ned Grand Italia, må prøves ut. Veldig glad i italiensk mat, så håper det blir en fulltreffer. Vi er veldig fornøyd med Rimini i Playa, fantastisk deilig spaghetti carbonara.

  Bare legg ut masse bilder fra Canaris, elsker elsker eeelsker øya <3

 • Reply Benedikte 28. mars 2013 at 17:05

  Jeg skrattler av dine innlegg, hahaha!! forstaar for oevrig frustrasjonen

 • Reply Merete 28. mars 2013 at 19:01

  Haha, uff! Lo så eg grein no, kjenner meg så absolutt igjen i hvert eneste punkt! Helt grusomt.. Folk tar jo ikke hensyn overhodet. Eg elsker Amadores-nydelig! Har bare bodd i Tauritodalen eg, rett før vakre Mogan 🙂 kos deg masse Ida, du er helskjønn <3

 • Reply Rébecca 28. mars 2013 at 22:30

  Åh, jeg digger de dønn ærlige innleggene dine! Jeg har så forståelse og ler meg skakk på samme tid. Gleder meg til neste paraplyinnlegg 🙂

 • Reply Marianne 30. mars 2013 at 21:18

  Var en gang da foreldrene til en unge henviste ungen til parasollen vi hadde leid for å pisse under den… Mamma var helt sjokkert!

  Svar fra Ida: HAHAHA, whaat?

 • Leave a Reply