Paraplyer

SYDEN-PARASOLLER

30. mars 2013

I anledning ferien jeg nettopp har vært på, er paraplyene blitt omgjort til parasoller. Håper dere er klare.

Folk som sinker sikkerhetskontrollen fordi de MÅ sutte vannflaska si tom før de slenger den i søpla. Ærlig talt, dere står der og heller i dere som om klokka var 02:55, og dere nettopp har kjøpt en Dom Perignon på byen.

Ekle pupper. Det slo meg her om dagen; det er de man minst vil se avkledd som har aller mer enn gjerne stripper ned til Adams/Evas drakt på stranda, og slenger både pupper og andre intime kroppsdeler utover sanda. Hvis det er så himla viktig å vise fram brystvorter i salami-format og trippel-ganger-to rumpeballer fulle av svarte krøller, kan du dra på nudiststrand. Ferdig snakka.

Håndkle-trampere. Jeg nevner det igjen. De som tramper på håndkleet ditt etter et deilig bad i sjøen. Skal begynne å ta med meg balltre på stranda, så skal jeg love dere både blå og lilla ankler.

Ballspillere på stranda. Jeg er som sagt livredd for baller. I går lå jeg i 6 timer og fulgte med på 4 baller, livredd for å få en av dem i fleisen. TROR DERE AT DET VAR EN AVSLAPPENDE DAG? Til slutt tok jeg meg selv i å håpe på at jeg skulle få en ball i øyet, bare så jeg kunne få utløp for raseriet jeg hadde bygd opp innvendig. Hadde det ikke vært ball-forbud på stranda, skulle jeg selvfølgelig holdt kjeft og smilt pent.

Bråkete unger – de må få sitt eget punkt. Jeg vet at de er like selvfølgelige på stranda som sand, men det betyr ikke at jeg ikke kan parasoll-merke dem. De hyler. De hyler når de kaster sand på hverandre, de hyler når de har lyst på is, hyler fordi de er varme, hyler fordi det er kaldt i vannet, hyler fordi de er sultne, hyler fordi de er mette, hyler fordi de vil dra hjem, hyler fordi de ikke vil dra. Hyling, much?

Turister som lar seg smigre. De er gjerne norske, bruker overdreven brun sminke over den røde huden, og snakker svært høyt. De stopper av begeistring og tømmer lommeboka når gateselgerne roper «heia nåårje, special price for fine dama». Næmmen, guuuri, snakker’n norsk og greier?! Da må vi jo kjøpe både klokke og solbrillær som blinker! Slapp av bitches. Alle spanjoler har enten venner i Levanger eller har selv bodd i Lofoten. Mm. Og servitører som flørter med deg og husker navnet ditt; tror du at de faktisk er interessert, eller tror du at de er keen på litt ekstra tips?

Puerto Rico. Det mest Harry stedet på hele øya, det er så fælt at det fortjener et eget punkt. Sanden på stranda er i en klasse for seg selv når det kommer til å være dritt, og Puerto Rico-senteret er helvete på jord. Turister drar dit for å spise middag (WHY), ungdommen drar dit for å feste (og for å få hvitt pulver i drinkene sine) og andre nek tripper rundt for å kjøpe Chanel-vesker til en femtilapp og solbriller som knekker før kvitteringen er skrevet ut.

Solkrem-smøring på stranda. Jeg velger å kalle det peeling. Jesus, man blir virkelig klar over hvor stor kropp man har, og hvor mange krinkler og kroker som finnes på den.

Servitører som maser og prater – spesielt når de prøver seg på norsk. Jeg er sulten. Gi meg mat og la meg være i fred, jeg betaler tross alt.

Takk for besøket-drinkene man får på restauranter når man skal betale regningen. Seriøst? Jeg er like mett som en som nettopp har operert magesekken mindre, og du forventer at jeg skal drikke den jævla bananlikøren?

Sikkerhetskontrollen på Gardermoen. Jeg smugler aldri – har rett og slett ikke nerver til det. Men uansett, blir jeg dritnervøs med det samme jeg passerer «ingenting å fortolle»- skiltet. Blir rød i hele ansiktet, flakker med blikket, og ser sikkert ut som om jeg har ranet hele taxfree’n.

Jupp, jeg tror det oppsummerer ganske greit. Har dere noen syden-parasoller å dele med meg?

51 Comments

 • Reply Hanne 30. mars 2013 at 23:10

  Du glemte den viktigste: Folk som på DØD OG LIV skal passere den jævla rød streken foran bagasjebåndet. Det er en grunn til at den er der, og det er IKKE fordi man skal gå over den! Folk som står klin oppi bagasjebåndet er det verste som finnes! Bagasjen kommer uansett om man står oppå bagasjebåndet, eller 1 1/2 meter unna! PHU:)

 • Reply Cathrine 30. mars 2013 at 23:15

  HAHAHHHA, såååå sant!!

 • Reply Martha 30. mars 2013 at 23:38

  Hahah, utrolig gode poeng formidlet på en fantastisk måte! Du er rå! 🙂 Jeg prøver å irritere meg minst mulig på ferie, så jeg kommer ikke på noe å legge til akkurat nå (off season, vet du).

 • Reply Marte 31. mars 2013 at 00:16

  Er faktisk på Gran Canaria selv akkurat nå, og du har definitivt glemt solbrente skuldre og festglade charternordmenn på flyet. Reisen er det verste med ferie. For å ikke nevne frykt for alle de ekle insektene de har i tropiske land… 🙂

 • Reply Live 31. mars 2013 at 00:28

  Haha, enig! En viktig parasoll for meg er de toalettene som ikke tar dasspapir. Gjør så do-turen kan bli til et perverst helvete. On the bright side merker man fort om det er noe galt der nede, da.

 • Reply Elisabeth 31. mars 2013 at 00:49

  Dette er ikke direkte «syden-parasoll», men reising generelt.
  Hvordan folk oppfører seg når de venter på at bagasjen skal komme. Helt klistret opp i bagasjebåndet. Hallo! Du er ikke den eneste som ventet på kofferten sin. Hvis de hadde gått to skritt bak, så hadde plutselig alle hatt oversikt.
  En annen ting er hvordan folk oppfører seg på fly. Tar begge armlenene, tar setet heeeelt bak når man får servert middagen -neitakk jeg vil ikke ha flasset ditt i salaten min. Og de som spretter opp med en gang flyet lander. Hallo igjen! Dere kommer ikke fortere ut, kulan!

 • Reply Ane 31. mars 2013 at 05:05

  Ok, nå må jeg faktisk bare kommentere. Jeg er utrolig nok fra Levanger (ikke stolt av det), og jeg trodde virkelig INGEN andre visste hvor det var. 😛

 • Reply Karoline 31. mars 2013 at 09:12

  Her er to som har irritert meg i dag;

  – høylytte franskmenn som tror de eier stranda.

  – kjærestepar som ikke greier å la vær å ta på hverandre!

 • Reply Marie 31. mars 2013 at 10:14

  JA- Skrikerunge i sete bak deg som skriker og sparker som en gærning. Har opplevd dette litt for mange ganger nå føler jeg.
  Mens vi snakker om flyturen, kan jeg jo også nevne hvor grusomt irriterende det er når personen(e) ved siden av deg har med/bestiller mat som lukter kraftig. KUNNE DERE IKKE SPIST PÅ FLYPLASSEN DA?

 • Reply kristin 31. mars 2013 at 10:29

  Tyskere som holder av solsenger og så går til frokost når det ikke er lov å holde av senger og gå til frokost.
  Folk som sparket i seteryggen din på flyet gjennom absolutt hele flyturen. Unger som står i setet bak deg og henger over seteryggen og hoster ned i hodet ditt.
  Folk som lesser opp mat på buffet, og spiser en fjerdedel. Spesielt utbredt på all inclusive.
  Her kunne jeg fortsatt i det uendelige.

 • Reply eljos 31. mars 2013 at 11:28

  Å ja, de som ikke kan lese, og står mellom streken og bagasjebåndet. De irriterer meg grenseløst. Jeg ser ikke over dem og ikke gjennom dem og kofferten min farer forbi mange ganger før det blir «min tur». Tenk om alle sto bak streken?

 • Reply Kristine 31. mars 2013 at 13:36

  Dette er vel mer enn flytur-parasoll, men uansett må den med. Barn som får lov til å gjøre hva de vil, og foreldrene sier ingenting. De sparker i setene, er høylytte, griner, springer i midtgangen og plager vettet ut av deg. Så er det også de barna som griner nonstop så og si hele turen. Enten får de lage lydtette rom til de barna, eller så får foreldrene gi faen i å ta dem med på tur.

 • Reply jannicke 31. mars 2013 at 13:56

  Fantastisk!! Hahahaha

 • Reply Anja. 31. mars 2013 at 14:24

  Enig i alle! Jeg har en til, men det er vel mest en fly-paraply/parasoll; generelt andre mennesker på flyet! Jeg treffer alltid på småbarnsmamma’n som drar fram puppen og skifter stinkador-bleie på avkommet i sete foran meg, og den gretne mannen som velter ned setet sitt rett ned i fange på meg og som aldri retter opp stolryggen igjen (og som gjerne skifter sittestilling når jeg spiser eller drikker slik at setet rykker litt lengre ned i fanget mitt og jeg søler. TAKK FOR DET. Idiot). Også har vi fjortisgjengen/jentegjengen/guttegjengen på partytur som hyler og vræler og roper og bæljer, svette passasjerer og de berømte ungene som hyler og sparker i setet og styrer på. Beklager eventuelle skrivefeil, men jeg kjenner blodet bruse i meg og jeg blir så engasjert, haha 🙂

  Vet ikke helt om jeg gleder meg eller gruer meg til vi reiser til GC på lørdag når jeg begynte å tenke på dette 😉

 • Reply Marie 31. mars 2013 at 14:33

  Hahahaha! Du er så genial. Helt enig i parasollene, og det eneste ekstra jeg kommer på er det som er nevnt over i forhold til den røde streken ved bagasjebåndet!

 • Reply Helene 31. mars 2013 at 15:43

  HAHAH?! LEVANGER!? Why? Nå må du svare.. Hvordan vet du hvor det er? Yikes.. Jeg bor der.. Og tro meg; vi (i alle fall ikke jeg) deler IKKE norske fraser med spanjoler..

  Svar fra Ida: hahaha :p Jeg tror jeg har fjern slekt i Levanger, men faktisk.. Møtte på en innpåsliten bartender i ferien som sa at han jobber i Levanger halvparten av året. Åååh, søren at jeg ikke husker hva baren heter. Muligens et stort utested med flere etasjer?

 • Reply Marte 31. mars 2013 at 15:51

  Kristine: Jeg hadde aldri latt min datter blitt hjemme fra ferie, bare fordi noen ikke klarer å høre på barneskrik på flyturen. Ja, jeg veit det er kjedelig å høre på… Men hva med slitsomme tenåringer som skravler høl i hodet på deg? Før tenkte jeg det samme som deg, om barn og skriking. Og jeg skjønner deg, på en måte. Men foreldre gjør hva som helst for at deres baby ikke skal gråte, eller skrike om det så er det. Unger på 3 år og oppover klarer som regel foreldre å roe litt ned, om de har lært dem dette selvfølgelig. Det blir for dumt at du mener vi med baby/barn skal «gi faen» i å ha med seg dem på tur. Det finnes værre ting å klage over! 🙂

 • Reply Maria 31. mars 2013 at 16:09

  bra du ikke møtte på disse:
  http://www.vg.no/reise/artikkel.php?artid=10108968

 • Reply Mia 31. mars 2013 at 16:26

  Folk i midten av 50 årene som drikker seg dritings i løpet av den første halvtimen av flyturen…

 • Reply Cathrine 31. mars 2013 at 16:44

  Livet er for kort til å irritere seg over ting en ikke får gjort noe med.

 • Reply Mari 31. mars 2013 at 17:11

  Uff, haha. Jeg kjenner jeg får litt lyst til å kommentere noen av parasollene her, både dine og de som har kommentert sine; festing i Puerto Rico. Jeg er veldig enig i at det er harry, men jeg og mine to bestevenninner hadde det ganske artig den uka vi var der 😛 greit å dra dit når budsjettet ikke strekker til. Brukte vel rundt 8 000 på ferien, inkludert lommepenger, reise og hotell. Veldig greit når man ikke har så mye å rutte med 🙂 Mener uansett at ferien din blir til hva du gjør den til selv.
  Å reise seg opp med engang flyet lander; jada, jeg vet at jeg ikke kommer meg fortere ut av flyet, men hos meg skjer det automatisk. Jeg sliter litt med flyskrekk, så når flyet endelig lander, vil jeg aller helst bare ta sats å løpe så fort ut av flyet jeg kan komme. Så hos meg skjer det automatisk. Men jeg er jo ikke til bry da, for jeg står ikke i midtgangen. Står kun ved mitt eget sete 🙂
  Men morsomt innlegg da, og jeg er jo enig i det meste. Ellers mener jeg som nevnt tidligere at en ferie er hva du gjør den til selv, så selv om man drar til et harry sted (Puerto Rica, Alanya for å feste, Sunny Beach i Bulgaria for å feste etc.), så kan man ha det veldig gøy 🙂

 • Reply Linnea 31. mars 2013 at 19:45

  Ja, det med folk som står klint oppi bagasjebåndet, det er så provoserende.

 • Reply :D 31. mars 2013 at 20:29

  HAHA,du er rå!

 • Reply :D 31. mars 2013 at 20:29

  haha, du er RÅ:D

 • Reply Juliet 31. mars 2013 at 20:43

  FOLK SOM KLAPPER NÅR FLYET LANDER. herlighet, jeg krymper i flysetet hver gang det skjer

 • Reply Marit 31. mars 2013 at 21:36

  Hm.. Syns du er heldig som kan reise til solen:-) Men du hørest ut som ei gretten gammel frue, med litt for mye fritid som klarer å vri en ferie til så mye negativt. nyt livet som vakker, ung og frisk- ha en forts fin fin påskehelg:-)

 • Reply Amalie 31. mars 2013 at 21:54

  i love you

 • Reply Andrea 31. mars 2013 at 22:25

  HERRE!!!!! DU glemte det ALLER verste!

  De som KLAPPER når flyet lander!! Halleluja vi LEVER liksom.
  Og enda være, de som FYKER opp fra flysetet i ein helvettes fart akkurat i det flyet treffer bakken. det tar ALLTID minst 10 min før dørene åpnes, hva faen er poenget med å stå krokrygget i midtgangen med femti andre klin i deg? Herre, at folk aldri lærer… bedre å sitte i ro til folk begynner å komme seg ut!!!!!!

 • Reply Kristine 31. mars 2013 at 23:50

  Marte: Ja, det finnes værre ting å klage over, men om du ikke merket det er jo dette faktisk et paraply-innlegg om sydenferier, i tillegg til at Ida spurte i slutten av innlegget om vi lesere hadde noen paraplyer å dele, og derfor gjorde jeg det 🙂 og nei, for meg finnes det ikke værre ting å klage over når det kommer til flyturer enn barn som hyler konstant. Jeg var nettopp på en 5 timer lang flytur hvor et barn grein HELE tiden, og jeg som hadde sovet lite og i tillegg hadde migrene syns mildt sagt det var helt jævlig. Kanskje egoistisk, men jeg føler faktisk at jeg har RETT til en grei flytur jeg også 😉 Egne familiefly eller rom for barn er jeg derfor helt for.

  Og kjære, ikke ta alt så bokstavelig. Ta for guds skyld med deg barnet ditt! Jeg syns bare det er jævlig å høre på gaulinga hele turen.

 • Reply Flyvertinne 31. mars 2013 at 23:52

  Folk som spør OSS om vi kan be han framfor ta opp setet sitt 🙂

 • Reply Helene 1. april 2013 at 00:55

  svar: Snodig!! Men hæ, vi har ikke mange utestedene her, og de fleste har faktisk bare én etasje.. Nærmeste utested du finner med fler etasjer må vel være i Trondheim tror jeg faktisk! Siden du nevnte at han var innpåsliten, prøvde han nok bare å imponere deg med fleretasjersutested-tingen!
  Men når du allerede er innpå temaet å gi spanjoler norske fraser.. Det var en spanjol som spurte meg om vi serverte «fish balls in white sauce» i Norge sist jeg var på ferie!! Hahahha, fiskeboller….

 • Reply f 1. april 2013 at 04:09

  pene kvinner som er slemme mot folk

 • Reply Monica 1. april 2013 at 14:46

  Haha, nå lo jeg høyt!! Så bra blogg innlegg ;)) digger det!! Haha. Mye å irritere seg over på ferie ja, tenkt på mange av de samme tingene som deg!

  En ting jeg hater er både barn og voksne mennesker som sparker deg i stolryggen på flyet! Vi har begynt å reise business class på mange flyturer, og det er jammen verdt det! Slipper som regel unna barn, slipper folk som sparker deg i ryggen, får sitte på egen avslappende Lounge på flyplassen osv. osv 🙂 Flyreisen blir herlig ;))

 • Reply :) 1. april 2013 at 16:33

  hahahaha!! elsker paraplyene/parasollene dine

 • Reply Christina 1. april 2013 at 17:34

  Känner igen mig på sista punkten. Säkerhetskontrollen gör mig hemskt nervös, även fast jag vet att jag inte gjort något dumt.

 • Reply Pernille 1. april 2013 at 20:28

  Det eeeer så lættis å lese bloggen din, ler meg dønn ihjel..du er helt konge. Pronto

 • Reply Malin 2. april 2013 at 00:19

  – Folk som ler høylytt på en nattflyvning. Hvilken del av «vi skrur av lyset, gir folk puter og tepper og lukker alle persienner på vinduene slik at folk kan sove» skjønte du ikke?!
  – Folk som tar tak i seteryggen forran seg for å komme seg opp av flysetet sitt. At du er for svak i armene til å heise deg opp på armlenene er fader ikke MITT problem!
  – Nordmenn som snakker dritt om andre på norsk. Du tenker ikke på at det kanskje er flere norske enn deg på dette typiske feriestedet?
  – Folk med svette føtter som for en hver pris skal ta av seg skoene. Jeg får lyst til å spy på dem.
  – Ungdomsgjenger med matchende «Maga-bitch» tskjorter. Får lyst til å grave meg ned og dø i skam.

 • Reply Ann 2. april 2013 at 16:54

  Hylende barn på fly er det desidert verste. 13-timers reise på natt med konstant hyling gjorde sitt for meg.. Burde absolutt vært en egen lydisolert avdeling for de med småbarn.

 • Reply Lise 3. april 2013 at 08:17

  Haha! Jeg var i Puerto Rico forrige uke, og fikk virkelig oppleve hvor irriterende barn kan være på stranden. En jente som lå bak oss fant ut at hun skulle bade med svømmeføtter. Og istedet for å ta de på seg når man kommer ned til vannkanten, så skulle hun absolutt GÅ fra solsengene og til vannet med de jævla svømmeføttene. Jeg lå der og ante fred og ingen fare, og hva skjer? Plutselig er jeg dekket av sand fordi hun trasket med svømmeføttene i sanden forbi meg. Jeg fikk ikke bare litt sand på meg, jeg ble gravd ned! Denne sydenferiens parasoll går derfor til barn som går med svømmeføtter på land. Hallo, det er en grunn til at det heter SVØMMEføtter!

 • Reply Bianca 3. april 2013 at 23:02

  Jeg ler meg ihjel av disse paraply-innleggene dine, Ida! Fantastisk! Kjenner meg igjen i ALT! .. og én ting til – som faktisk er det aller aller verste – det er de som KLAPPER når flyet lander. Akkurat som om det var 50-50 for om vi skulle overleve eller ikke. Da vet man virkelig at man er på chartertur! Blir så flau at jeg gjemmer meg

 • Reply Marte 3. april 2013 at 23:50

  Kristine:
  Ja, bare vent til du eventuelt får barn selv, og ønsker å ha de med på ferietur :p

 • Reply Cassandra 4. april 2013 at 21:41

  – Folk som klapper når flyet lander – pilotene gjør bare jobben sin

  – Folk som tror at det går raskere å komme ut av flyet dersom ALLE står i midtgangen.

  – Folk som står i kø for å gå INN på flyet, selv om de skal sitte på første rekke.

  – Folk som står i midtgangen og forsinker alle andre.

  – Barn som hyler og gråter på fly – og ikke minst de som sparker i setet!

  – Barn generelt på ferie.

  – Harry mennesker, jeg blir rett og slett dårlig av deres eksistens.

  – Folk som røyker rett ved siden av deg på stranda som om det var det mest naturlige i hele verden.

  Jeg kunne holdt på i en evighet…

 • Reply Laugums 4. april 2013 at 23:03

  Du har det fælt! Må være grusomt å være deg.

 • Reply Helene 5. april 2013 at 02:17

  Du du duuuu! Het utestedet El Toro eller Bryggestua? Det som han bartenderen sa at hadde mange etasjer i Levanger!

  Svar fra Ida: BRYGGESTUA var det!! 😀 haha!

 • Reply Lene 6. april 2013 at 11:56

  Puerto Rico senteret… så sant så sant helvete på jord!!

 • Reply Sigrid 6. april 2013 at 12:01

  folk som tar setet bak, jeg hater dere. Det er ikke så mye plass, kan dere ikke tenke over det: det er noen som sitter bak dere også.

 • Reply Malen 8. april 2013 at 08:06

  «Har RETT til en grei flytur?» Haha nå må jeg le høyt.
  Da har vel i prinsippet alle det, så vi må eliminere alt som alle irriterer over seg på en flytur = hold deg hjemme kanskje? Ja til eget rom for fylliker, folk med høy musikk i øra, skravlete folk, folksomt lukter osv osv…

  Ja, barn som gråter er slitsomt, uansett om man er mamman deres eller random turist. Foreldre bør ikke la barna sine ture frem som de vil på andres bekostning, men det lite tvilsomt noen foreldre som lar barna sutre og grine… De er dessverre ikke utstyrt med «mute»-knapp.

 • Reply Malen 8. april 2013 at 08:11

  Men Joda, jeg er også for «rom» til barna… Men ikke fordi jeg synes synd på de som må høre på, men barna selv som synes det er kjipt å fly..
  Ja, jeg har barn selv, men liker ikke andres grinete unger noe bedre av den grunn, sov-i-ro er derfor en fin ting:)

  Man bør hvertfall tenke seg som før man tar med små barn på lengre reise, er ikke alle barn som tar det like greit..

 • Reply Marte 10. april 2013 at 11:36

  Helt enig med deg, Malen! 🙂

 • Reply Charlotte 19. april 2013 at 10:53

  Det aller verste er folk som røyker… (det gjelder forsåvidt HELE tiden, ikke bare på ferie).
  Men det er utrolig irriterende at folk MÅ røyke på stranda, HALLO?! det er ikke bare deres egne lunger som må trekke ned den ekle dritten! Slutt å røyk eller gå et sted hvor ingen andre blir plaget av det..

  Forresten det er en ting som er verre enn folks om røyker – FORELDRE som røyker, og omtrent blåser ut røyken i ansiktet på barna sine!

 • Reply Helle 20. mai 2013 at 10:43

  Det verste på selve flyreisen må være de idiotene som ikke skjønner at det er en uskreven regel om å ikke legge ned setet mens folk spiser.

  Og når man vel er ankommet reisemålet kan jeg ikke fordra å ha hele stranda full av RUSSERE!!!
  Og nei, jeg ferierer ikke i Russland. :notamused:

  Og røyking, som noen snakket om over her: Det er ikke lov noe sted hvor det er andre mennesker: Ikke på stranda, ikke i kø, ikke i 17. maitog, OG IKKE PÅ FORTAUET FORAN MEG!

 • Leave a Reply