Uncategorized

MITT DILEMMA

3. mai 2013

Happy friday! For min del startet den med vaskekosten og knekkebrød. Og noe mer spennende skal den nok ikke bli. Jeg skal bare være hjemme med det bustete håret mitt, lage god mat og se på Idol – som jeg absolutt ikke har fulgt med på.

Jeg har heeelt sluttet å inkludere dere i hva som skjer i «mitt virkelige liv», rett og slett fordi jeg er i den planleggingsfasen jeg snakket om, og nå står jeg så å si FAST.

Skal jo begynne å ta fag til høsten, da jeg har bestemt meg for at jeg faktisk skal ta en utdannelse. Nå klarer jeg bare ikke å bestemme meg for om jeg skal bli i Oslo, eller om jeg skal flytte til Tønsberg i et år mens jeg tar disse fagene. På den ene siden virker det helt utenkelig å reise fra venner, leilighet, friheten ved å bo her i Oslo. På den andre siden vet jeg at ingenting er smartere enn å reise hjem til mor og far. Full fokus på skole i et år, ta lappen samtidig – og ikke minst spare opp masse penger mens jeg forbereder meg på livet som student. 

Jeg tror jeg heller mest mot Tønsberg akkurat nå, men forrige uke var det helt utenkelig. Og nå må jeg snart bestemme meg, for skolene man søker på vil jo gjerne ha et svar.

Noen ganger skulle jeg ønske at noen kunne ta valg for meg. Vet jo hva jeg burde gjøre, det er bare vanskelig når jeg kan gjøre hva jeg vil. Å velge det fornuftige. Men herregud, gjør jeg det ikke nå, så kommer jeg aldri i gang.

Dette ble surrete. Jaja, jeg skjønner ikke mer av det enn hva dere gjør etter å ha lest dette.

21 Comments

 • Reply Ida 3. mai 2013 at 16:42

  Skjønner veldig godt at du er i tvil! Jeg hadde ingen anelse om jeg ville studere, jeg visste bare at jeg ville studere. Så jeg begnte på Markedshøyskolen bare fordi en venninne begnte der, og det viste seg å være den beste avgjørelsen jeg noen gang har tatt! Jeg trivdes utrolig godt på skolen, og gjennom alle de forskjellige fagene vi hadde fant jeg ut akkurat hva jeg ville bli. Derfor valgte jeg å ikke fullføre utdannelsen på MH, og heller bytte over til BI på en lignende utdannelse med litt fler av den typen fag jeg liker!

  Poenget mitt her var vel egentlig at det er helt greit å ikke vite helt sikkert hva du vil. Det er ingenting i veien med å starte på én utdannelse, finne ut at det ikke var det rette for deg, og så starte på noe annet! Du er jo ung og har masse tid på deg, så noen ganger tror jeg rett og slett man bare på satse! Man kan ikke planlegge hele livet sitt før man faktisk har levd deler av det, fordi de erfaringene vi får underveis ofte endrer synspunktet vårt på ting!

  Anyways, det er ikke alltid det mest fornuftige valget er det rette valget for deg! Så selv om det sikkert ville være fornuftig å flytte hjem til Tønsberg akkurat nå, er det ikke nødvendigvis det smarteste valget for deg. Du sier jo alltid at du blir sprø i hodet av å være der for lenge av gangen, så det kan jo gå utover konsentrasjonen din.. Selv om det er kjempegøy å studere er det også viktig å holde på motivasjonen så man ikke mister fokus:)

  Håper dette hjalp litt og ikke bare gjorde deg enda mer forvirret, haha:) Lykke til!

 • Reply Ida 3. mai 2013 at 16:43

  *Mente at jeg hadde ingen anelse om HVA jeg ville studere:)

 • Reply Mari 3. mai 2013 at 17:11

  Jeg flytta hjem en periode for å spare penger og det var virkelig kjempegenialt. Tønsberg er virkelig ikke den værste byen å bo i, heller, så jeg tenker det skal gå helt fint. Oslo er tross alt bare halvannen time unna!

 • Reply Gro 3. mai 2013 at 17:20

  Oi, skjønner at dette er et vanskelig valg! Om jeg skal gi deg ett råd så må det være å velge det som vil gjøre det mest lykkelig. Livet er for kort til å være snusfornuftig hele tiden! Hvis du ikke kommer til å ha det noe bra i Tønsberg så vil du aldri finne motivasjonen til å fokusere på de tingene uansett.. Lappen kan du jo ta i Oslo. Men samtidig går et år veldig fort, og hvis du tror du klarer å spare masse penger i Tønsberg så.. Nei uff, vanskelig valg! Ønsker deg lykke til uansett hva du velger iallefall 😀

 • Reply elisabeth 3. mai 2013 at 17:30

  Å ha muligheten til å flytte hjem for å spare penger er det mest smarte du noen gang kan gjøre. Hadde jeg hatt muligheten til å bo hjemme mens jeg studerte, hadde jeg lett gjort det! problemet er bare at de ikke har universitet/høyskole på den øde plassen jeg bodde. Jeg tror absolutt du vil tjene veldig godt på å bo hjemme, ikke bare i form av penger, men også på å forberede deg til videre studier og studentliv. skulle øøønske jeg sto i et slikt dilemma, hadde ikke tenkt meg om to ganger engang! 🙂

 • Reply Guro Eriksen 3. mai 2013 at 17:40

  Hehe, uff… AKKURAT SÅNN har jeg det óg, så jeg vet hvordan du har det 😉
  *Føler med deg*

 • Reply Kat 3. mai 2013 at 18:01

  Hva skal du utdanne deg til? 🙂

 • Reply Hege 3. mai 2013 at 18:08

  Flytte til Tønsberg. Helt klart! Det er kun snakk om ett år, og jeg tror du får det koselig heime hos mor og far;-) Dessuten kan du jo bo i Oslo resten av ditt liv etterpå om du vil..

 • Reply Ane| 3. mai 2013 at 20:08

  Hvilke fag skal du ta og hva slags utdanning er det du har lyst til å komme inn på senere?

 • Reply Silje 3. mai 2013 at 20:10

  Ikke flytt hjem! Selv om tar fag, kommer du til å mye fritid. Jeg studerer selv økonomi og har vært på reise tre ganger dette halvåret. Jeg jobber hardt i eksamendperioden, men det er kun to måneder i året!!

  Lover deg, du kommer til å angre om du flytter

 • Reply PR 3. mai 2013 at 20:50

  Har du vurdert PR og samfunnspåvirkning på Markedshøyskolen? 🙂 Det er så gøy, spennende og aktuelt!

 • Reply Kristin 3. mai 2013 at 21:01

  Hei kjære deg! Gå for Tønsberg, det er kun et år av livet:) Så kommer du deg tilbake til Oslo etter det 🙂 Du sparer masse, og du vil kunne klare å studere mer seriøst, tro meg!! Uansett, lykke til! Du har forresten en fantastisk blogg, ler godt med deg! Bra dame er du.

 • Reply Pingis 3. mai 2013 at 21:07

  Du skulle jo helt klart overtatt etter Linn Skåber i nytt på nytt. «Ida til nytt på nytt». Hun som skal overta har ikke din galgenhumor… Var ikke det en bedre plan? Så slipper du å tenke på skole. God helg:-)

 • Reply Maren 3. mai 2013 at 22:19

  Fredagen din høres koselig ut! Kjekt med alenetid også.
  Gjør det du føler er best for deg selv 🙂

 • Reply Betina 3. mai 2013 at 22:30

  Å bo hjemme:
  – noen som kan lage mat under eksamensperioden
  – alltid noen du kan klage over fordi du stresser over eksamen og du føler det virkelig ikke vil gå bra
  – du slipper å tenke på økonomien når du bor hjemme
  – sparer MASSE penger

  Du drar jo uansett ikke ut på byen så veldig ofte – og Tønsberg er jo bare en kort kjøretur/togtur unna! (Ikke at jeg har vært der annet enn til slottsfjell)

 • Reply Kristine 3. mai 2013 at 23:36

  Ida. Du er fantastisk og er utrolig godt forbilde. Så kanskje jeg nå kan gi deg et lite tips. Jeg begynte å studere rett etter videregående, jeg hadde ikke spart mye penger, men var klar for å drille hjernen med noe nytt og flytte hjemmefra. Det jeg har erfart er at det å være student innebærer så ufattelig mye! Og det siste det handler om er å spare penger!! Det er nå du skal få lån, det er nå du skal få masse nye venner, bo for deg selv (eller sammen med noen) feste, studere og på den måten oppdage nye sider av deg selv. Studentlivet er garantert det beste, og det går man mye glipp av ved å bo hjemme.

  Det jeg prøver å si er at dette ikke er tiden for å spare på noe!

 • Reply Marielle 4. mai 2013 at 00:23

  Kom å prøv ut kickboxing! Av og til er det godt å teste ut noe helt nytt! Det kan gi masse inspirasjon! 🙂 Why not 😉

 • Reply Monica 4. mai 2013 at 13:53

  Forstår at du har mye å tenke på! Men jeg vet med meg selv at jeg ikke hadde klart å flyttet hjem igjen etter å ha bodd for meg selv en stund. Hehe. Blir sprø av å være hjemme for lenge!! Og du får jo fritid selv om du skal studere/ta opp igjen fag 🙂 ville bodd i Oslo hvis jeg var deg! Selv om det betyr i en liten leilighet med kanskje ikke den beste standarden, men beliggenhet er viktig 🙂 vet jo hvor godt du trives i Oslo, tenk å ikke tilbringe høsten her <3 og med Michael som pusher deg på Elixia! Hehe. 🙂

 • Reply Eve 4. mai 2013 at 21:15

  Kjære Ida, du har en fantastisk formidlingsevne – dvs. dritgod til å skrive. Dette bør være utgangspunktet når du nå skal velge utdannelse og veien videre. Skjønner at det er vanskelig etter noen «hvileår» der du har hatt suksess med bloggen din og sikkert tjent penger og hatt det gøy. Da føles det ofte som å ta to skritt tilbake og det er vanskelig å komme i gang igjen. Men, du er sikkert så klok og innsiktsfull at du skjønner at blogging ikke kan vare evig. Lær deg språk slik at du kan fungere rundt om i verden – kanskje formidle derfra. PR og markedsføring (som jeg ser andre anbefaler deg) er på tur ut. Sosiale medier – nettopp der du er i dag overtar den biten 100% snart. Ønsker deg alt godt i det vanskelige valget ditt. Og som noen skrev her – man kan prøve og feile underveis – du er jo så ung enda. Klem

 • Reply Ida 4. mai 2013 at 21:40

  Jeg ser at det er mange som anbefaler deg å flytte hjem.. Hvis det kun er for ett år for å ta opp fag før du begynner å studere er det sikkert greit, men det å studere i Oslo er virkelig helt fantastisk!!

 • Reply Silje 4. mai 2013 at 22:36

  http://tjomlid.com/2013/04/17/chili-forte-far-pepper/
  http://tjomlid.com/2013/04/16/den-sviende-sannhet-om-chili-forte/
  Synes du bør tenke over hvilke produkter du markedsfører på bloggen din. tenkte du var litt mer seriøs enn bloggbabesa med silikon og duckface, men det er du jo faktisk ikke.. trist i grunn, for jeg har alltid likt deg best av alle bloggerne.

 • Leave a Reply