Reise

Q/A DUBAI

25. juni 2013

Hvor mye av turen din er sponset?

Ingenting av turen er sponset. Grunnen til at jeg linker til alle stedene jeg er på, er fordi jeg selv ville satt pris på slike tips før en eventuell reise til Dubai.

Hva heter hotellet du bor på?

Hotellet heter Ritz Carlton Dubai, dere finner nettsiden her. Dette er virkelig et av de beste hotellene jeg har bodd på. Bortsett fra at de er grådige på internett og ikke er så himla flinke på mat, har jeg ingenting å sette fingeren på. Hvis du skal bo på hotellet, vil jeg anbefale å være Club-gjest. Da kan du spise og drikke så mye du vil, samt bruke fri internett i Club Loungen.

Har hørt at Dubai er veldig dyrt, hva syns du? Shopping, mat, utesteder og så videre…

På hotellet var det ganske dyrt. En liten vannflaske kostet oppimot 60 kroner. I matbutikken er det norske priser, og på restauranter varierer det veldig. De fleste vi var på hadde både rimelige og dyre alternaltiver. Shoppingen er også ganske likt Norge, men har hørt at det ikke lønner seg å kjøpe dyre merkevarer der. Det er nemlig dyrere i Dubai enn i f.eks London, noen opptil 30% dyrere… Jeg vil anbefale å spare masse lommepenger før man reiser til Dubai! Det hadde ikke jeg gjort, og det angret jeg på da jeg fant Dubai Mall.

Jeg bare lurer på hvorfor hun tredje som er på turen ikke vil være avbildet på bloggen?

Noen av venninnene mine syns det er helt greit å være avbildet på bloggen, andre syns ikke det er noe særlig. Det må man bare akseptere og respektere 🙂

Får man i det hele tatt kjøpt alkohol i Dubai?

Det er kun hoteller som har skjenkebevilning. Derfor ligger (så vidt jeg vet) alle utesteder og de fleste restauranter inne på hoteller. Hvis man bor i Dubai kan man søke om liquor licence, altså et sertifikat for å få kjøpt alkohol privat, men det deler de ikke ut til turister.

Hva er aldersgrensen på å drikke alkohol i Dubai?

Aldersgrensen er 21 år på all alkohol. En del restauanter har også 21 års aldersgrense…

Merket dere noe til at det var strenge kleskoder, måtte dere dekke dere mye til?

Både ja og nei. På hotellet trengte vi ikke å dekke oss til, selv om et par av gjestene tydligvis syntes det. Ble ganske greit tilsnakket da jeg tok heisen opp fra bassenget med bikini og strandkjole over. Vi dekket oss til med lange kjoler og sjal da vi var på Dubai Mall, der var det ingen som viste knær eller skuldre. I moskèen i Abu Dhabi måtte vi i tillegg dekke til håret.

Er det bra med butikker/gågater i sentrum eller foregår den beste shoppingen innendørs i de store shoppingsentrene?

Må nok svare sistnevnte. Vi var aldri i noen gågater, tror det meste av shopping foregår innendørs – ettersom det er så varmt store deler av året. Shoppingsentrene er helt fantastiske, og dem er det mange av.

Jeg skal til Dubai om tre uker med kjæresten min, og lurer på om du har lagt merke til om de hadde gode vegetartilbud i restaurantene? Eventuelt, hvilke restauranter? Har du noen gode tips på hvilke strender vi bør ligge på, og hvilke vi bør ligge unna?

Jeg må innrømme at jeg ikke har holdt utkikk etter vegetarmat, men jeg tror ikke du skal bekymre deg. Alle menyene jeg var borti hadde et helt ekstremt variert tilbud, det var noe for enhver smak. Og dessuten er de service-innstilte så det holder over alt, så de disker garantert opp med noe godt til deg uansett. Ang strender, så har jeg kun ligget på Jumeirah. Helt greit, bortsett fra at det ikke var solsenger utenfor hotellet vårt, så vi måtte ligge rett på sanden. Siden du reiser om tre uker, er Dubai trolig på sitt varmeste. Da vil jeg heller anbefale å ligge ved bassenget, som forhåpentligvis er nedkjølt. God tur!

Hvor er kjolene/bikini/strandkjolene fra?

Fra øverste til venstre: 1. Strandkjole fra H&M og hvit bikini fra Victorias Secret. 2. Paljettkjole fra Miss Selfrigdes på Dubai Mall. 3. Maxikjole fra Second Female. 4. Oransje bikini fra Porto Br, finnes her. 5. Kjole fra Topshop. 6. Kjole kjøpt på The Palace i Dubai. 7. Minikjole fra Haute and Rebelicious. 8. Hvit selskapskjole fra Second Female. 9. Strandkjole/topp fra Monsoon.

Har hørt det er dyrt å ligge på stranda i dubai, hvor mye koster det?

Jeg har ikke betalt en krone for å ligge på stranda, men det koster sikkert de stedene hvor man kan leie solseng.

Hvor varmt er det egentlig der? Liksom trenger man å ha med seg en genser?

Vi har hatt alt mellom 30 og 42 varmegrader. De første 10 dagene var herlige, og vi skjønte ikke hvorfor folk maste om at det var så uutholdelig varmt. Tror vi hadde ganske flaks! De siste dagene av oppholdet var det noe jævlig å være ute på formiddagen, og mot slutten begynte det også renne vann på vinduene om kvelden. Det verste er egentlig luftfuktigheten, man kjenner at huden er klam når man legger seg om kvelden. Du bør ha med deg en tynn genser som du kan bruke innendørs. Det kan være litt kjølig på kjøpesentre og restauranter, de er jo veldig glad i aircondition. Kanskje ikke så rart! Men et stort, deilig sjal gjør seg kanskje bedre.

Hvilke utesteder likte du best?

Hjemmefesten/pool partyet vi var på, var definitivt det sykeste-i-hodet jeg noen gang har sett. Men utested… The Act var kult. Og hvis man vil ha noe mer laidback, mer minling + middag, så er Zuma definitivt best. Har skrevet og linket til begge stedene tidligere.

17 Comments

 • Reply R 25. juni 2013 at 00:34

  Hvilken str har du i porto br bikinien? Vurderer bestille derfor, men har bommet så mye på VS- bikini, så hadde vært greit å hatt noe å gå etter 🙂

  Svar fra Ida: jeg har L i denne, men den er litt stor 🙂

 • Reply Anna 25. juni 2013 at 12:08

  Hei 🙂

  Jeg ser at det er noen som skriver at de skal til Dubai om 3 uker osv, du burde kanskje informere dem om at det da er ramadan. Altså så og si alt er stengt, alt er mye strengere enn normalt osv. Ikke akkurat en ideel tid å være turist.

  Var du noen gang på andre utesteder som feks Cavalli club, Armani club, vip room, Movida?

  Hvordan ble dere kjent med dem som tok dere i Bentley til den festen? 🙂

 • Reply carina 25. juni 2013 at 17:57

  Jeg hadde akkurat samme opplevelsen i forhold til varme da jeg var der ca i samme tidsrom i fjor! Skjønte heller ikke hva folk maste om, men en av de siste dagene var det som om alt snudde bare i løpet av en eller to dager, det ble helt sykt varmt! Det er i tillegg et par internasjonale restauranter som har alkoholservering, feks hard rock cafe ol. 🙂

 • Reply marion 25. juni 2013 at 19:07

  En feil på dine svarspm.
  Maten er ikke like dyr som i Norge (vet ikke hvor du handlet hen da..). Noen varer har samme pris som i Norge. Men basisvarer som kjøtt, ris, pasta og melkeprodukter er omtrent 40% billigere i Dubai. Sjømat er omtrent samme pris som i Norge. Grønnsaker og frukt er billigere i Dubai.
  Går du på Spinneys og andre mer «classy» supermarked blir det dyrere.
  Er du innom butikker som carrefour og matbutikker hvor en stor overvekt av kundene er indiere, pakistanere og filippinere så er maten adskillig billigere.
  Siden det ikke er moms på maten der, ingen tollbarriere (UAE produserer kun dadler) og mesteparten av landbruksproduktene da blir importert så blir den billigere.
  Utvalget er forøvrig suverent bedre enn i Norge. I Norge har jo kjeder som Rimi, Rema 1000 og Coop sørget for et vareutvalg som til sammenligning er den reneste begravelsen når du går på butikken. 🙂
  Er du glad i biler og bilkjøring er UAE et paradis. En ny bil der koster fort opptil 2,5 ganger mindre enn i Norge, bruktbil 3 ganger mindre, og bensinen er vel nå drøye 12 kr billigere litern..
  Hotell er derimot dyrt. Definitvt ikke noe for backpackere på rundreise. 🙂
  Restaurantmat i Dubai er jo selvfølgelig billigere. Om du styrer unna classy restauranter og alkohol.
  Om du vil investere i bolig et sted så er vel Dubai det sikreste på kloden akkurat nå.
  Etter en liten knekk i 2008 har Dubai i motsetning til resten av verden hatt enorm oppgang i boligmarkedet. Bortsett fra Norge da…men her har jo boligbyggingen nå stoppet opp litt.
  I UAE og Dubai er det derimot helt crazy boligbygging. Og landets ledelse bruker mesteparten av oljeinntektene på sinnsyke byggeprosjekter. Leieprisene på bolig der har det siste året økt med 20%, så vær snar om du vil leie noe der. hehe
  Tenk. De siste 12 årene har UAE doblet befolkingen til 8 mill. Kun 1,5 mill er lokale emirater..

  Fin blogg du har Ida. Du er søt.

 • Reply TrineBL.com 25. juni 2013 at 20:53

  Den bikinien fra Porto Br, har overdelen innlegg? Hvordan er «push-heten» i den? 🙂

  – TrineBL.com

  Svar fra Ida: det er ikke noe innlegg, men koppen er ganske hard. Jeg fikk hvertfall en bra push up-effekt, puppene mine er ikke i nærheten av det de er på bildene sånn egentlig 🙂

 • Reply Lina Kristiansen 25. juni 2013 at 22:06

  Åå, kjole nr.2 var bare nydelig på deg! Er den litt grønnaktig i virkeligheten? Driver å leter etter den på Internett men finner bare en som er grønnaktig! Og vist du vil selge den i nærmeste fremtid så er jeg veldig interessert i å kjøpe den:) hihi

  Svar fra Ida: ja, den er litt mintgrønn-aktig 🙂

 • Reply Lene 26. juni 2013 at 08:10

  Hei:-)
  Falt pladask for toppen/kjolen fra Monsoon, hvordan er de i størrelse?

  Ha en super dag:-)

 • Reply Hilde 27. juni 2013 at 11:27

  Hvor mye koster det for en privat sjåfør i Dubai? 🙂

  Svar fra Ida: Ca. 800 AED for 10 timer 🙂

 • Reply Henriette 28. juni 2013 at 10:41

  Hei Ida.

  Tenker å kjøpe meg maxikjolen fra Second Female, men jeg finner den bare på nettet. Hvilken størrelse har du din i, og hvordan er passformen? 🙂

  Svar fra Ida: jeg har M, den er ikke akkurat for liten… Syns gjerne man kan gå ned en str, men skal ikke si sikkert! 🙂

 • Reply helene 30. juni 2013 at 21:53

  hei, paljettkjolen din fra miss selfridge var så fin at jeg vurderer å bestille den fra nett med det samme, men så lurte jeg på hvordan størrelse du har den i, og om du anbefaler å gå opp en størrelse eller ned enn størrelse eller bestille det man pleier å bruke? er så lett å kjøpe noe på nett som egentlig ikke er riktig størrelse så det er jo ganske kjedelig! fin blogg forresten 🙂

  Svar fra Ida: hei! 🙂 å, jeg var ikke klar over at de har nettbutikk, så gøy! Jeg er en M/38, og har str 10 i denne kjolen. Kunne nok fint hatt den en str mindre, for den sitter ikke stramt i det hele tatt. Så akkurat den kjolen er liitt stor i str. Men jeg prøvde en annen kjole der også i str 10, og den fikk jeg ikke over brystet. Så kjolene deres varierer nok litt i str.

 • Reply SIlje 5. juli 2013 at 16:01

  Hei!
  Kjolen fra Second female er nydelig! Så du hadde svart Henriette at de er litt store i størrelsen, så jeg lurte på hvilken størrelse du er til vanlig? Jeg er rundt en 36-38 🙂

  Liker bloggen!

  Svar fra Ida: Jeg er en 38 til vanlig 🙂

 • Reply Linn Isabel 27. januar 2014 at 09:06

  Hei Ida! Det ser ut som at du koste deg masse!

  Jeg har et spm, da jeg reiser til dubai om en måneds tid,

  Hvordan er det med kleskode i dubai? Kan man bruke skjørt/kjoler som ikke går helt ned til knærne, men halvveis? Eller er ikke det akseptabelt?

  Linn 🙂

 • Reply Ida Wulff 27. januar 2014 at 14:35

  Linn Isabel: helt greit på hoteller, utesteder etc. Jeg opplevde det som at man må dekkes skikkelig til på kjøpesenter, i moské og i burj kalifa – og dekkes litt til på restaurant men knær er greit. Spørs jo helt hva slags restaurant 🙂 en dag tok jeg heisen opp fra bassenget i bikini med gjennomsiktig strandkjole over, da fikk jeg kjeft av en muslimsk familie som kom inn i heisen. God tur 🙂

 • Reply Hedda 20. august 2014 at 11:26

  Hei Ida 🙂

  Vet ikke om du ser kommentarer på så gamle innlegg, men prøver meg 🙂 jeg og en venninne planlegger en tur til Dubai i oktober og har derfor noen spm 🙂 hotellet dere bodde på ser helt fantastisk ut, men vårt budsjett holder dessverre ikke, vil du anbefalle området? Er det mulighet til å bruke bassengområdet og/ eller barene på hotellet du bodde på? Hadde vært så kjipt hvis det ikke er servering på de billigere hotellene :p

  Også er litt rart spm, vet du om man kan kjøpe alkohol på Gardermoen og drikke det på hotellrommet? Eller er det ikke lov med innføring av alkohol? 🙂

 • Reply Ida Wulff 20. august 2014 at 23:00

  Hedda: hei 🙂 anbefaler absolutt området. Men tror ikke det bare er å spasere inn og bruke området, er veldig strengt og en av grunnene til at det er dyrt å bo der er jo fasilitetene. Etter hva jeg har sett, så er det få fine hoteller med slike fasiliteter som ligger PÅ stranden. Ang alkohol så aner jeg ikke. Tror standarden på hoteller i Dubai er ganske høy selv om du ikke velger det dyreste, god tur! 🙂

 • Reply theman 13. november 2014 at 04:40

  Hei ida 🙂 Vi er 2 gutter på 20 som tenkte oss ned ditt i desember. Er de strenge med id osv?

 • Reply Ida Wulff 13. november 2014 at 22:22

  theman: opplevde ikke å bli spurt om ID 🙂 Hvis du tenker på utesteder og sånt.

 • Leave a Reply