Mat

ANOREKSI FOR EN DAG

1. august 2013

I går satt jeg oppe til sent og zappet på TV’en. Plutselig kom jeg over TLC, som nettopp hadde rullet i gang en time med Kathrine Sørland, som skulle prøve å slanke seg til en «Size Zero», og ikke minst finne ut hvorfor idealkroppen er så himla tynn. I mine øyne ble hele programmet litt tullete, da vakre frøken Sørland nesten er en size zero – skulle gjerne sett en litt mer normal kropp utføre prosjektet. Men jeg ble da sittende og glo likevel.

Jeg tror jeg drømte om kalorier og små bukser i natt, for da jeg våknet fikk jeg plutselig sykt lyst til å slanke meg. Så jeg drakk en kopp med kullsvart kaffe, spiste en Skyr, og løp meg en tur. Og så syklet jeg i to timer. Og så spiste jeg en miniatyr-salat, før jeg tok en times powerwalk.

Plutselig var jeg så svak og svimmel at jeg ikke kunne gjøre noe annet enn å legge meg ned i sofaen og sette på en TV-serie. Epic slankefeil! Man ser på en amerikansk serie hvor noen jobber overtid, og spiser med pinner av china box. INGENTING gjør meg så sulten som å se det!

Jeg syklet rett bort til Thai-sjappa på hjørnet, og kjøpte både fritert scampi og wok med kylling. Og nudler. Og da det var spist, tømte jeg en pakke med Marie-kjeks.

Klarte å sykelig-slanke meg i nesten en dag, men endte opp med å spise som et udyr. Slanking er fremdeles ikke noe for meg, og jeg skal definitivt ikke se på flere slankeprogrammer – om de så er ment for å være kritiske eller ei.

Nei, uff. Ikke tell kalorier, jenter. Når kroppen får lite kalorier over en kort periode, blir den grådig. Det vil si at den holder ekstra godt på kaloriene når den først får noen, så da virker det mot sin hensikt. Spis masse (sunn) mat og beveg dere en smule 🙂

Ler meg forresten i hjel av bildene i collagen. Spesielt av Nemi. Kjenner meg såååå godt igjen….

22 Comments

 • Reply Marita 1. august 2013 at 07:31

  Skulle ønske noen av venninnene mine kunne forstå nettopp dette – at det ikke nytter å slutte å spise når de vil ned i vekt. Men det er tydeligvis ikke så enkelt..
  Fantastiske bilder, ja! Kjenner meg litt for godt igjen i Nemi selv :’D

 • Reply Ida 1. august 2013 at 10:40

  Haha!! Så enig med deg 🙂

 • Reply Astrid 1. august 2013 at 11:45

  Åh IDA, dette er grunnen til at jeg virkelig digger bloggen din! Du skriver så rett fra sjela! Fantastisk innlegg – ærlig og rett frem! Keep up the good work, fina!

  Svar fra Ida: takk for hyggelige ord! 😀 <3

 • Reply Karoline 1. august 2013 at 11:52

  Ida Wulff ?@idawulff 13 Jul
  Kunne sikkert skrevet en hel bok med tips til hvordan man kan få to busseter for seg selv.

  Det hadde faktisk vært utrolig nyttig og morsomt om du kunne skrevet en liten guide til det her på bloggen!

 • Reply Kristìn 1. august 2013 at 12:02

  Hahaha, det me Nemi e så meg! :p samboaren sett ofte å et potetgull og shit og spørr om eg vill ha, og eg bærre nei, vesst eg først tar 1 klara eg ikke å stoppe x) og han bærre jo comeon, du kan få! åsså plutseli har eg spist opp heile pakken x)

 • Reply lina 1. august 2013 at 12:09

  hahahah du er så konge. eneste bloggen jeg leser!

 • Reply Cathrine Lyster 1. august 2013 at 13:29

  Skjønner godt hva du mener! Jeg skulle liksom gå på en «diett» en gang og holdt ut i maks 2 dager….

 • Reply Julie 1. august 2013 at 18:21

  Haha, digger deg! Og Nemi, tror mange kjenner seg igjen i den…

 • Reply Linn 1. august 2013 at 19:21

  Ida du er fantastisk!

 • Reply Tonje 1. august 2013 at 20:45

  En sånn dag hadde jeg nettopp selv, fungerer jo ikke i det heele tatt. Plutselig sitter du der på kvelden med maten trykka opp i trynet. Er så glad for at det er flere som meg! Slanking går bare ikke, heller bare prøve å spise noenlunde sunt som du sier 🙂

 • Reply Mari 1. august 2013 at 21:40

  Hahaha, så bra skrevet ida! Du må gi ut bok engang, for du er så flink å skrive!

 • Reply Anna-Nathalie 2. august 2013 at 07:57

  Haha det program har jeg også set.. Helt væk! Men også uhyggeligt hvad det gør mod kroppen! Uha, og jeg dur heller ikke til dieter.. jeg elsker mad for rmeget 😀

 • Reply therese kristina 2. august 2013 at 12:22

  Du MÅ gje ut bok ein dag, det er ikkje tull eingang. Elska Ida-innlegg som kjem rett frå hjertet.

 • Reply Line 2. august 2013 at 15:53

  Kjenner meg veldig godt igjen i innlegget ditt! Tror det handler om en sunn balanse mellom trening og mat, og ikke forsøke å unngå måltider. For som du sier lite mat kombinert med hard trening, det fungerer IKKE 😛

 • Reply Ingrid 2. august 2013 at 16:55

  hahaha!! kjenner meg såå godt igjen!

 • Reply Kamilla Haaland 2. august 2013 at 17:28

  Haha, kjenner meg sykt godt igjen!!

 • Reply Martine A 2. august 2013 at 23:51

  Har gått i slankefellen selv, det handler mye om selvbilde. I påsken gikk det såpass langt for meg at jeg nesten ble tvangsinnlagt. Spiste et halvt knekkebrød om dagen og var ute på hardkjør i skisporet to-tre timer om dagen. Gikk greit i tre dager, men den fjerde dagen kollapset jeg sammen på gulvet i gangen da jeg skulle reise meg opp, klarte virkelig ikke å reise meg opp fra gulvet og alt ble svart. Slet i flere uker med svimmelhet når jeg reiste meg opp. Det er først da jeg innså hvor farlig spiseforstyrrelsen er.

 • Reply Kristine 3. august 2013 at 16:54

  Haha, så sant!
  Fint det iaf finnes noen bloggere som ikke er helt besatt av slanking og sommerkroppen 2013! Fortsett sånn 🙂

 • Reply Camilla 3. august 2013 at 17:53

  Så også den dokumentaren du nevner. Tenkte nøyaktig det samme, hun gikk ned tre kilo og måtte stoppe pga høy risiko. Hadde vært mye bedre med en mer normalvektig person! Liker bloggen og ærligheten din 🙂

 • Reply Hanne C. 3. august 2013 at 18:44

  Diet =
  Did
  I
  Eat
  That

  Så denne på en magnet i dag, og tenkte på innlegget ditt.

  Synes det er greit å kjøre noen «supersunne» dager innimellom, om ikke annet for å sette mer pris på all nei-maten jeg spiser de andre dagene. Når du har glemt hvorfor du spiser pizza, så fortjener du den ikke. Da er det til pass for deg å spise gulrøtter og selleri en dag for å sette pris på pizzaen dagen etter. (Men hvorfor skal det være så mye ost på pizza hele tiden?? Smaker jo bedre med halve mengden, så smaker det noe annet enn bare ost)

  Skal ha pizza etterpå forresten. Italiensk, selvfølgelig.

 • Reply Jannike 5. august 2013 at 18:58

  Haha! Er det rart du er favorittbloggeren min?! Du skriver så bra, du får liksom sagt det. Takk for at du er du, og at du skriver denne bloggen. Jeg digger deg!

  Svar fra Ida: Takk, det var hyggelig å høre 😀

 • Reply helsefrøken 7. august 2013 at 10:31

  Musikk i mine ører! Flott Ida:)

 • Leave a Reply