Ida tipser

MITT KAMERA: SONY NEX-3N

2. september 2013

Får så mange spørsmål om hvilket kamera jeg bruker, så jeg tenkte å svare på det i et eget innlegg.

Jeg fikk meg nytt kamera rett før jeg dro til Dubai, og ble forelsket med det samme jeg pakket det opp fra esken. Det ser fint ut, det er lite og hendig – og det er akkurat som et mini-speilreflekskamera.

Så siden mai, har alle bildene jeg har lagt ut på bloggen vært tatt med Sony NEX-3N.

Kameraet er et kompaktkamera, men det har utskiftbar optikk som veier så lite som 210 gram. Bildene er av samme kvalitet som man får med speilreflekskamera, og det er også mulig å filme i full-HD.

Jeg hadde jo egentlig akkurat fått meg speilreflekskamera da jeg ble introdusert for denne lille fine saken, men jeg må innrømme at det føltes klønete å drasse med seg den store speilrefleksen når jeg hadde dette. Det er perfekt for reiser, konserter, fester og generelt situasjoner hvor man ikke orker å drasse med seg så mye.

Det er også det perfekte kameraet for en forfengelig blogger (hehe) ettersom det har en vippeskjerm som gjør at du kan se deg selv mens du tar bilder – av deg selv…

Hvis jeg skal trekke fram noe negativt ved kameraet, så må det være at jeg syns det var litt vanskelig å bli kjent med det med tanke på innstillinger. Syns det var litt rotete og vanskelig å forstå i starten, men det gikk seg til etterhvert. Også et lite minus for at lokket som beskytter linsen ikke henger i en tråd. Den er så liten at min selvfølgelig er borte for lengst. Så det var litt kritikk fra en som ikke er spesielt teknisk av seg, haha!

Terningkast: 5

7 Comments

 • Reply Sara 3. september 2013 at 06:13

  Dette var fint! Det vil jeg ha 🙂

 • Reply LineT 6. september 2013 at 16:42

  Åh, akkurat sånn jeg har 😀
  Digger det!

 • Reply Marianne 7. september 2013 at 14:46

  Hva er prisen? 🙂

 • Reply SuperRosa 10. september 2013 at 13:34

  Jeg har selv NEX F3 som er så og si likt, og sier meg veldig enig med deg! Tar litt tid å finne ut av funksjonene, men nå har jeg lagt litt snarveier på tastene, så håper at det går lettere etterhvert 😉

  Men det er lite og lett, og det er digg! 😀

 • Reply victoria 3. januar 2015 at 05:40

  Hei. Jeg vet dette er et gammelt innlegg. Men er det dette kameraet du bruker nå? Eller bruker du noe annet? Hvordan blir kvaliteten på bildene, når man blitt kjent med kameraet? Og er det lurt å kjøpe en annen linse?

  Håper du kan svare meg 🙂

 • Reply Ida Wulff 3. januar 2015 at 05:52

  victoria: hei 🙂 nei, er lenge siden jeg har brukt dette. Skjermen knuste dessverre og så fikk jeg aldri fikset det. Var kjempefornøyd med det, men ang linse kan jeg ikke hjelpe deg!

 • Reply Victoria 3. januar 2015 at 23:50

  Tusen takk for svar!

  Tror jeg går for det! Ha en fin helg videre 🙂

 • Leave a Reply