Reise

NEW YORK MARATHON 2013

5. november 2013

Ok, nå har jeg hatt litt tid til å fordøye dette. New York Marathon 2013. For en jævlig hard dag! Men misforstå meg rett. Jeg er utrolig takknemlig for at jeg har fått oppleve dette. Det er stort. Og jeg er stolt av meg selv for at jeg i det hele tatt turte å prøve. Det er så langt utenfor min comfort zone som det går an å komme. At jeg ikke kom til å fullføre 4,2 mil var jeg sikker på i utgangspunktet. Og noen syns nok at det da er dumt av meg å ta opp en plass i et marathon hvor det er så vanskelig å få være med. Men jeg hadde likevel lyst til å utfordre meg selv på denne måten, og tok i mot muligheten jeg fikk.

Dagen startet klokken 05:00. Jeg hoppet rett i tights og joggesko, og klæsjet til og med på litt sminke. Kan man ikke være flinkest, kan man jo alltids prøve å være penest. Jeg gruet meg som en gal, så etter to minutter hadde jeg gnidd av meg all sminken. Klokken 06:00 forlot bussen hotellet, og kjørte til Staten Island hvor marathonet skulle starte. Jeg syns bussturen var lang, og klarte ikke å tenke på annet enn at jeg snart skulle løpe tilbake. 

Da vi kom fram til startområdet hadde Hanne og jeg over to timer med venting før det var vår tur til å løpe. Det hadde ikke gjort noenting – om det ikke var så SINNSYKT kaldt! Folk lå i klynger på gresset og i telt og varmet seg på hverandre, det var litt av et syn. Vi hadde jo ikke noe annet valg enn å bli med i gjengen, så vi moste oss inn i et telt og satt tett i tett og gomlet nøtter sammen med folk fra hele verden. Synet av alle disse sporty menneskene ga sommerfuglene i magen min et ekstra kick. Følte meg ikke særlig kul, der jeg satt uten sportsdrikke, banan, sportsteip, drikkebelte, pulsklokke, sokker med superkrefter og trådløst headset.

Endelig var det vår tur. Vi stod i corallen vår og så første wave reagere på startskuddet. Alle rundt oss heiet, ropte og klappet. Jeg fikk klump i halsen og begynte nesten å grine. Jeg vet ikke om jeg var rørt eller lei meg eller hva. Men det føltes så stort. Så var det på tide å vrenge av seg fleecegenseren og kaste vannflaska. Vår tur… PANG!

Husker bare at jeg så på Hanne, sa «fuck» og innså at jeg hadde glemt hvordan man løper. Men så løp jeg plutselig. På Verrazano-Narrows Bridge, med utsikt bort til Manhattan og et NYPD-helikopter svevende rett ved siden av meg. Helt fantastisk. Følte meg som en heltinne i en actionfilm – sånn bortsett fra at nesten alle løp forbi meg. Men jeg hadde lovt meg selv å starte veldig rolig, ikke lam eg gire opp av alle rundt. Den broen virket så jævlig lang. 

Da jeg kom meg av broen hørte jeg folk rope «welcome to Brooklyn», og der var det ingen grunn til å ikke føle seg velkommen. Jeg løp gjennom boligstrøk etter boligstrøk, hvor alle familiene stod utenfor husene sine med plakater hvor det stod ting som «You inspire me» og «You are awesome». I tillegg delte de ut tørkepapir og drikke til de som løp forbi – og barna ville ha en high five fra de forbipasserende. Gjett hvem som ble rørt til tårer et par ganger, jeg er håpløs. Men jeg skal ikke romantisere Brooklyn. I hvertfall ikke fra et marathon-perspektiv. Det var nesten som å løpe på et løpebånd. Veien jeg så foran meg var så evig lang, jeg følte at jeg ikke kom meg av flekken. Etterhvert måtte jeg bare bestemme meg for å bruke publikum som underholdning, tenke på noe annet. De mange hundre heia-plakatene og alle bandene som hadde konsert langs veien, hjalp meg faktisk godt på vei. 

Allerede da jeg nådde 1,5 mil begynte beina mine å verke. Det var som om jeg mistet kontakt med asfalten, at beina mine syklet i løse lufta, men at det samtidig gjorde dritvondt. Jeg prøvde meg på å gå litt, men etter et par «go guuurl, you can do it, come on» orket jeg ikke mer oppmerksomhet, og så meg nødt til å løpe videre. Jeg løp rolig, og på et tidspunkt fant jeg meg selv bak en 81 år gammel mann. Ikke dagens stolteste øyeblikk…. 

Da jeg hadde løpt 1,8 mil var jeg helt sikker på at jeg var ferdig. Jeg skammet meg, for det var jo ingen andre som ga seg. Jeg løp ut til siden, men det var ikke så lett som jeg hadde trodd. På det ene fortauet, ble jeg dyttet ut på veien igjen av en ivrig heiagjeng. Jeg løp over på den andre siden av veien for å spørre en politimann om det var mulig å få tak i taxi der, men han lurte på hvorfor i helvete jeg hadde meldt meg på om jeg ikke hadde tenkt å fullføre. Jeg var egentlig enig med ham, så da løp jeg videre, da….. 

De neste 6 kilometerne husker jeg ikke så mye av, men jeg kom meg ihvertfall 2,4 mil avgårde. Jeg nærmest krabbet ut av løpet da vi hadde kommet et lite stykke inn i Queens. Jeg kunne se Manhattan rett foran meg, men jeg klarte bare ikke mer. Var ikke skuffet over meg selv en gang, for jeg trodde ikke at jeg kunne løpe så langt en gang. Folk pleier å trene til marathon minst ett år. Jeg har trent i fire måneder. 

Men ikke tro at jeg tenkte positive tanker etter at jeg hadde brutt. Det fantes nemlig ingen måter å komme seg hjem på. Alle veiene var sperret. Og jeg hadde jo nesten ikke klær på. Jeg frøs og hadde så vondt. Ringte mamma og gråt som et barn, som om hun kunne hjelpe meg. Til slutt fikk jeg heldigvis Benjamin til å komme med taxi til et sted i nærheten. Da jeg satte meg inn i taxien: takknemlighet. Da var det over, og jeg kunne dra hjem til hotellet og krysse av det sprekeste punktet på min bucket list, nemlig å delta i New York Marathon. 

Tusen takk til Head & Shoulders New York Edition for denne muligheten. Og gratulerer til Hanne, som vant billett til marathon her på bloggen, og som FULLFØRTE! 

Nydelig bilde fra da jeg nettopp hadde brutt, haha. Er det mulig å synes så synd på seg selv. Men jeg overlevde i hvertfall, mot alle odds 🙂 

PS. Jeg kunne selvfølgelig ikke løpe med kamera, så jeg beklager dårlig iPhone-kvalitet på bildene. 

74 Comments

 • Reply Emilie 5. november 2013 at 02:54

  GRATULERER, utrolig sprekt gjort å prøve, selv når du var sikker på at du ikke kom til å fullføre! Du blir min inspirasjon til å prøve meg i en senere anledning:)

 • Reply malinkleiven. 5. november 2013 at 06:01

  Wow.. 2,4 mil! Og jeg som ikke klarer å løpe til bussen engang. Gratulerer så mye! Utrolig tøft gjort av deg 🙂

 • Reply Ida Wulff 5. november 2013 at 06:14

  malinkleiven.: tusen takk!! 🙂

 • Reply Hege 5. november 2013 at 07:04

  Du bør være så stolt av deg selv! Må ha vært en utrolig opplevelse bare det å delta. Selvom du ikke kom i mål, så var du ikke langt unna. Og du er nok ikke den første som har måtte gitt seg heller. Utrolig modig og inspirerende!

 • Reply bell 5. november 2013 at 07:09

  Gratulerer!! Det er utrolig sporty, 2, 4 mil er LANGT! Må være herlig å være ferdig med heleopplegget- og bare slappe aaav:)

 • Reply Monica 5. november 2013 at 07:20

  Respekt Ida!! Du er den tøffeste! 🙂

 • Reply Hanna 5. november 2013 at 08:14

  2,4 mil er helt fantastisk Ida! Du bær være utrolig stolt, gratulerer så mye 🙂

 • Reply Therese 5. november 2013 at 08:48

  Gratulerer med overstått! 2,4 mil er ikke verst, og det er mer enn et halvmaraton! Sprekt å komme seg så langt! 😀

 • Reply Reidun Beate 5. november 2013 at 09:00

  Yo go gurl! 😉 Synes du er helt fantastisk jeg Ida!! Råbra! 🙂

 • Reply Nathalie 5. november 2013 at 09:05

  Jeg er kjempe imponert jeg Ida! 🙂 Jeg sprang selv halvmaraton i Oslo i år og har trent et år og det var jævli! Du sprang jo 3 km lengre etter 4 mnd med trening. Du har all grunn til å være stolt 🙂

 • Reply Silje Vikestad 5. november 2013 at 09:25

  Virkelig flot, helt vildt! Er virkelig imponeret over, at du kan løbe over et halvmarathon når du kun har trænet i 4 mdr. Synes du kan være stolt over din indsats 🙂

 • Reply Dua 5. november 2013 at 09:39

  Gratulerer! Syns du gjorde en veldig bra jobb jeg som idet hele tatt ble med på dette.

 • Reply ElisabethH 5. november 2013 at 09:46

  Jeg er så SINNSYKT imponert over deg Ida!! Jeg begynte med løpetrening for ca 4-5 måneder siden selv, og har hittil ikke klart å løpe lenger enn 1,2 mil sammenhengende, og det går SAKTE, haha. Du har inspirert meg – så i går gikk jeg inn og meldte meg på New York Marathon 2014 sweepstakes, kanskje jeg vinner en plass. :p I så fall skal jeg gi beskjed. 🙂

 • Reply kate 5. november 2013 at 09:49

  roerende lesning og saa flink du er. 2.2 mil- det er jo det samme som ett halvmarathon det! Imponerence iom du kun hadde loept i 4 mnd. Vaer stolt a deg selv. KOs deg paa resten av ferien 🙂

 • Reply Anonym 5. november 2013 at 10:06

  Åh, jeg syns du skal være så utrolig stolt over deg selv! Bare det at du turte å prøve… Det hadde aldri jeg turt! Og aldri i livet om jeg hadde klart 2,4 mil..! Du er flink 🙂

 • Reply Karoline Johanne 5. november 2013 at 10:10

  Gratulerer!! Herregud du er rå! 2,4 mil er jo drit langt! Du bør være kjempe stolt! 🙂 Jeg blir ihvertfall inspirert! 🙂

 • Reply Kine 5. november 2013 at 10:14

  Herregud, Ida, jeg ble sliten av å bare LESE! Men jeg syns det var fantastisk modig av deg å begi deg ut på dette, selv om du visste at du kanskje ikke kom til å klare å fullføre. Jeg føler jeg kan sammenlikne meg selv litt med dette, for jeg gikk Kilimanjaro i fjor, og skjønte ved et ganske tidlig tidspunkt at jeg ikke kom til å klare å komme meg til toppen, for jeg ble VELDIG høydesyk… Men jeg kom langt, mye lenger enn jeg hadde trodd! Å ta avgjørelsen om å bryte er noe av det kjiptste jeg har måttet gjøre, men når avgjørelsen var tatt var det bare lettelse. Å ikke fullføre suger, men samtidig er det en stor mestringsfølelse å komme lengre enn man trodde, og man må være stolt av at man klarer å ta avgjørelser som er det beste for en selv<3

  Håper du er kjeeeempe fornøydmed egen innsats:) kos deg videre i new york!

 • Reply Marte 5. november 2013 at 10:29

  Gratulerer Ida!!! Sykt sporty å være med! 2,4 mil er jo LANGT!! Du har all grunn til å være stolt av deg selv 🙂

 • Reply Rebecca 5. november 2013 at 10:37

  Wow, bra jobbet Ida! 2,4 mil er en utrolig bra prestasjon uansett om du ikke fullførte. Tenk på utrykket; «det viktigste er ikke å vinne, det viktigste er å delta». Fellesskapet, alle tankene du hadde når du lov, inspirasjonen du fikk av menneskene rundt deg, alt! Bra jobbet! 🙂

 • Reply Guro 5. november 2013 at 10:38

  Wow, gratulerer så mye med vel gjennomførte 2,4 mil! Det kan du godt være stolt av 😀 Jeg løp kk-mila i sommer og var helt utslitt etter 1 mil, så respekt til deg altså!;)

 • Reply Inga 5. november 2013 at 10:39

  Fy søren! Bra jobba! Du var sikker på at du var ferdig, og så løp du 6k til?! Wow. 🙂

 • Reply Anonym 5. november 2013 at 10:57

  Jeg er egentlig ikke nysgjerrig av natur i det hele tatt, men det er bare ett eller annet med deg og Benjamin jeg synes er så søtt, haha, og så føles det «ekte» fordi jeg har fulgt deg i så mange år at du fortsatt var med Benjamin på den tiden! Du trenger ikke å svare på om dere er sammen eller ikke osv., men er det noe mer mellom dere eller er dere kun venner? I så fall er det utrolig godt gjort av dere begge, det sier nok om hvor bra person du er, Ida.

  Synes du er flink som fullførte så langt, jeg hadde besvimt etter 5 km! Gratulerer =)

  Mvh. fast Leser

 • Reply Katrine 5. november 2013 at 11:04

  Jeg bøyer med i støvet!! GRATULERER med en fantastisk innsats! Helt utrolig, Ida! Du er så inspirerende og ekte!

  Tusen takk som deler!

  Stor klem<3

 • Reply Karoline 5. november 2013 at 11:08

  GRATULERER SÅ MYE! Utrolig bra at du kom deg så langt, du burde absolutt være stolt av deg selv. Du er min inspirasjon! Har tenkt tanken om å delta i Midnight sun maraton i Tromsø til sommeren, og du gir meg bare enda mer lyst til å prøve. Hadde virkelig vært noe å prøve seg på, selv om man kanskje ikke klarer å fullføre. Men for en hærlig følelse det må ha vært å se alle de menneskene og alt. Utrolig bra jobba <3

 • Reply Katrine 5. november 2013 at 11:22

  Jeg må virkelig si at du har en fantastisk formidlingsevne! Du skriver på en slik måte at man kan se for seg det du skriver, du når frem til leserene dine. Det er et talent som ikke vokser på trær. Ikke alltid jeg er enig i budskapet ditt, men allikevel føler jeg at jeg har lest noe som er bra. Imponerende!

 • Reply Ine 5. november 2013 at 11:39

  Så utrolig sprekt gjort!! Syns du gjorde det kjempe bra! det skal tydeligvis mye til for å fullføre! Veldig bra skrevet! Lo litt men med sympati! Det kan ikke vært noe særlig når det gikk mot slutten! Kjempe fin blogg, begynte nylig å lese den! 🙂

 • Reply Ida 5. november 2013 at 11:55

  Gratulerer! 😀

 • Reply Ida Marie 5. november 2013 at 12:10

  Gratulerer så mye med 2,4 mil! Det er ikke en skam å gi seg, syns du greide deg kjempebra!

 • Reply Elisa 5. november 2013 at 12:23

  Hei Ida! Har lest bloggen din i litt over 3 år og har ikke lagt igjen en kommentar før nå. Vil bare si at du er ufattelig modig som gjorde dette!! Og så flink du er! Å løpe 2, 4 mil er stort! Kan også fortelle deg at du har inspirert meg til å begynne å trene de siste månedene. Takk! Du er fantastisk 🙂

 • Reply Kristine 5. november 2013 at 12:38

  Gratulerer til både deg og Hanne 🙂

 • Reply Ida Wulff 5. november 2013 at 12:41

  Elisa: <3

 • Reply Ida Wulff 5. november 2013 at 12:42

  Karoline: do it! Tusen takk skal du ha <3

 • Reply Ida Wulff 5. november 2013 at 12:43

  Anonym: hehe, vi er kuuun venner, ikke noe mer 🙂 begynner å bli mange år siden vi var sammen, men er jo koselig å være venner. Klem til deg!

 • Reply Ida Wulff 5. november 2013 at 12:44

  Guro: så kult at du løp KK-mila :))

 • Reply Ida Wulff 5. november 2013 at 12:45

  Kine: herregud så tøft av deg! Sant som du sier, å klare mer enn man tror er en god følelse det også. Tusen takk! 🙂

 • Reply Ida Wulff 5. november 2013 at 12:46

  kate: takk!! :))

 • Reply Ida Wulff 5. november 2013 at 12:46

  ElisabethH: kult, krysser fingrene for at du får plass! 😀

 • Reply Liva Adéle 5. november 2013 at 13:12

  Men 2,4mil er sinnsykt imponerende da! Det har virkelig bare å være stolt av. TOMMEL OPP

 • Reply Anonym 5. november 2013 at 13:40

  GRATULERER så mye Ida! Elsker å lese om slike tøffe jenter som deg som tør å ta på seg en slik utfordring. Det er ikke bare bare å i det hele tatt ha guts til å delta altså!

 • Reply Silje 5. november 2013 at 17:38

  Sprekt,Ida!! Håper du er stolt av deg selv, for det har du all grunn til å være. 🙂

 • Reply ingrid 5. november 2013 at 18:11

  Tøffen! Stolt av deg. Å tørre å delta etter bare 4mnd trening er sykt modig!

 • Reply Anonym 5. november 2013 at 18:59

  Sykt imponerende! Du bør være stolt av deg selv!

 • Reply Ingvild 5. november 2013 at 19:08

  sjukt tøft gjort av deg, du er megatøff!!:-)

  Hadde vært veldig morsomt hvis du kunne lagt ut hvordan du har forberedt deg til løpet de siste 4 månedene og ikke minst hvordan Hanne har trent når hun klarte hele løpet!

  Håper du får til et slikt innlegg!

  Hilsen fast leser:-)

 • Reply Una 5. november 2013 at 19:14

  Jeg synes du var utrolig tøff og ikke minst sporty som turte. Og ang eldre menn; er det ikke en allmenn fact at eldre menn løper hver jævla dag for å unngå å få leddgikt og diverse andre plager? Tenk hvor mye lenger du kom enn de som hadde sjansen, men ikke deltok.

 • Reply Kamilla Haaland 5. november 2013 at 20:14

  Syntes du er utrolig tøff som turte å være med i det hele tatt. Rått! 2,4 mil er imponerende 🙂

 • Reply Lea 5. november 2013 at 20:31

  WOW! Så flink du er! Jeg blir andpusten av å bare TENKE på å løpe maraton, fy fader.. Flinke, sporty Ida <3

 • Reply Betina 5. november 2013 at 20:41

  Wow! Sykt imponert! Forstår ikke at noen klarer å fullføre noe slikt, helt sykt..

 • Reply Iselin 5. november 2013 at 20:46

  Mektig imponert!! Jeg klarer ikke å løpe sammenhengende 5 km engang, haha:P Synes du er superflink jeg, creds å prøve hvertfall!

 • Reply Eline 5. november 2013 at 21:27

  Huff, gratulerer så mye 😀 Så det du sier er at jeg kommer til å greie 1.mil med glans hvis jeg begynner å øve meg nå ? Er ganske dårlig trent..

 • Reply Charlotte 5. november 2013 at 21:44

  Veldig bra prestasjon Ida! Synes du skal være stolt av deg selv som tok utfordringen. Har du slitt med noe ettervirkninger? ( ettersom man løper på asfalt) Høres kanskje litt gamlis ut å spørre men: hvordan går det med hofter, knær, rygg etter 2,4 mil?

  Uansett skal du være stolt og klappe deg selv på skulderen. Kanskje unne deg noe ekstra du har hatt som motivasjon =)

  Charlotte

 • Reply Stina 5. november 2013 at 21:54

  Men hvorfor spaserte du ikke resten?

 • Reply Ida H 5. november 2013 at 22:30

  Bøyer meg i støvet. Gratulerer, imponerende gjennomført! 🙂

 • Reply Belinda Jakobsen 5. november 2013 at 22:58

  Så jævlig imponerende!!!!!!!!!!

 • Reply Anonym 5. november 2013 at 23:49

  Jeg er dritimponert!

 • Reply Marte 6. november 2013 at 00:03

  Du er fantastisk, og du skriver veldig bra! Lever meg virkelig inn i det du skriver:):)

 • Reply Solveig 6. november 2013 at 09:33

  Toppers! syns du skal være superstolt!

 • Reply morten 6. november 2013 at 14:16

  Enig med Politimannen, hvorfor være med når du ikke engang har planer om å fullføre?

 • Reply julie 6. november 2013 at 14:20

  All ære til deg!! syntes du var utrolig tøff som deltok og tilbakela så mange kilometer! Du har all grunn til å være stolt av deg selv 🙂

 • Reply camilla 6. november 2013 at 14:51

  synes uansett at det var veldig modig og bra gjort at du prøvde i hvertfall! Uansett utrolig imponerende 🙂

 • Reply annikenmakeup 6. november 2013 at 14:54

  Så utrolig flink du er! Blir virkelig imponert! Kos deg!

 • Reply Eve 6. november 2013 at 18:28

  GRATULERER Ida… du er et forbilde for alle unge. Knalltøff prestasjon!!!

 • Reply Vilje 6. november 2013 at 18:53

  2,4 mil er så absolutt noe å være stolt av! Bare det at du dro ned for å være med krever guts. You go girl!

 • Reply Malene 6. november 2013 at 19:18

  Gratulerer til deg, og gratulerer til Hanne!

  Det å komme seg så langt er veldig imponerende, og ingen burde prøve å få deg til å tro noe annet, Ida.

 • Reply Anonym 6. november 2013 at 19:54

  UTROLIG sprekt gjort av deg og du burde være kjempe stolt! Det er ikke alle som får oppleve det du gjorde, enten om man fullfører eller ikke!!

 • Reply Thomas 6. november 2013 at 20:33

  ga det mersmak Ida? Løpinga? Oslo maraton 2014?

 • Reply desorientert 7. november 2013 at 15:17

  Grattis med 2,4 mil! sykt imponerende spør du meg. jeg gikk 15 minutter på en sånn gå-maskin ting på treningssenteret i dag og blei dritsliten liksom. hahaah. noen som er i bedre form enn andre her i allfall! sykt bra og tøft gjort. hadde aldri i veeerden meldt meg på noe sånt selv. drit bra! 🙂

 • Reply Ida Wulff 7. november 2013 at 15:33

  desorientert: hihi, ble sliten de første kilometerne, men man får jo press på seg når det er mange tusen som står og ser på og heier! Så tror det var mer psyke enn kroppslig form som fikk meg såpass langt 😀

 • Reply Julie 7. november 2013 at 20:16

  Jeg mener ikke å være negativ, det er klart det er tøft å løpe 2 mil, gratulerer, det hadde jeg nok ikke klart. Men å melde seg på etter såpass lite trening, og som du sier ikke en gang forvente å fullføre, gjør at jeg blir litt lei meg… Det er veldig mange mennesker som jobber veldig hardt og kjemper om en plass i dette maratonet, og flere som har veldig realistiske mål om å fullføre får ikke bli med.

 • Reply Ida Wulff 7. november 2013 at 21:01

  Julie: jeg meldte meg ikke på etter såpass lite trening. Jeg fikk tilbud om en plass da jeg ikke hadde startet å trene i det hele tatt, og angrer ikke på det.

 • Reply Lizbethosnes.com - Endelig mammablogger!♥ 8. november 2013 at 08:08

  Gratulerer så mye 😀 Du har jo vært superflink!

  ♥ Lizbethosnes.com

 • Reply Sandra 8. november 2013 at 20:37

  Hahah, det er det morsomste innlegget på lenge!

  Synes det var nokså imponerende og sprekt gjort av deg.

  All grunn til å være stolt 🙂

  Sandra/reisedagboka.net

 • Reply Line 12. november 2013 at 18:17

  Så utrolig tøff du er! Jeg lurer på om du vil delta igjen om du får muligheten? 🙂

  Du har all grunn til å være stolt! 🙂

 • Reply Ida Wulff 12. november 2013 at 18:24

  Line: tusen takk 🙂 Nei, ville nok ikke gjort det igjen.

 • Reply ai undress 16. januar 2024 at 13:00

  I am so grateful for your blog.Really thank you! Great.

 • Leave a Reply