Hverdagsliv

«JULEBORD» PÅ HAMAR

16. november 2013

Det er lørdag, hipp hurra for helg! Jeg burde nok egentlig ha ligget i sofaen og sett på film med en stor bolle popcorn på magen, men jeg har allerede vært i min lille minibar og plukket ut gift til kveldens festligheter. Jeg skal heldigvis ikke til Oslo og konkurrere i å være dårligst til å gå i høye hæler, derimot så skal jeg til Hamar! 

Har aldri vært (vørri?) på Hamar før, men jeg har en venninne som bor der, og hun har invitert jentene på høstkos/julebord. På invitasjonen stod det «høstkos» men siden jeg er 100% i julemodus, tror jeg at jeg skal på julebord. Høst eller jul, gleder meg uansett masse!

Toget går for en time siden, så får komme meg avgårde 🙂 

22 Comments

 • Reply Kamilla Haaland 16. november 2013 at 16:00

  Kos deg masse! 🙂

 • Reply Anonym 16. november 2013 at 16:58

  Om du skal til Hamar på jeg bare tipse deg om en helt fantastisk cafè/landlivsbutikk som heter Skafferiet, den ligger på Helgøya, ca. 40 min unna Hamar. Stedet kan ikke beskrives, men oppleves. Kåret til en av Norges beste cafèer. Anbefales på det varmeste, varmeste!

 • Reply Ida Wulff 16. november 2013 at 17:11

  Anonym: takk for tips, men skal ikke være i Hamar lenge nok 🙂

 • Reply Helo 16. november 2013 at 19:26

  de sier vel ikke vørri i hamar :p jeg er fra midt mellom tønsberg og sandefjord, og alle her som jeg kjenner snakker likt som meg.

 • Reply Anonym 16. november 2013 at 21:40

  Du er en pen jente, men leppene dine ser ikke bra ut nå.tror man kan se seg blind på det selv.ser altfor duck ut.

 • Reply Helene 17. november 2013 at 03:49

  Hadde vært utrolig hyggelig av deg om du kunne spredd budskapet om en person som trenger hjelp. Min lille nevø som blir 5 måneder den 20. november har allerede vært i gjennom mer enn du og jeg noen gang antageligvis må igjennom. Han har tilbrakt så og si hele livet sitt på sykehuset koblet opp til maskiner som holder han i live, som hjelper han å puste. Han har kjempet en evig tung kamp siden allerede før han ble født. Nixon Christopher er bare 5 måneder, men han har allerede rukket å oppleve hjertestans og åpen hjerteoperasjon. En operasjon han trengte for å kunne overleve, vokse opp og få en utdanning, venner, kjæreste, kanskje en dag egne barn. Han ligger nå til observasjon etter operasjonen, men det var en vellykket operasjon og han har allerede åpnet øynene sine.

  Det som gjør utrolig vondt er at de lever i USA, et land der helsen din faktisk ikke er første prioritet hos staten. Moren og faren til Nixon, som ikke er eldre enn 23 og 25 og som har en 4år gammel datter fra før av har gjeld til langt opp etter ørene. Den gjelden kommer ikke av at de har kjøpt seg ny bil eller nytt hus, skjemt bort datteren sin eller kjøpt det nyeste som er trendy i dagens samfunn. Gjelden er sykehusregninger som har hopet seg opp over fem måneder fordi man ikke ligger gratis på sykehus i USA slik som i Norge. Behandling koster enda mer enn en natt på sykehuset og er du så uheldig at du må opereres så kan du nesten regne med å ha gjeld resten av livet.

  Selv har jeg hjulpet de så mye som en 18år gammel student kan gjøre, så når dette ikke strakk til opprettet jeg »The Nixon Christopher Fund» slik at andre som har lyst til å hjelpe kan gjøre det, slik at sykehus regningene kan minske litt så de har en ting mindre å bekymre seg over.

  Jeg hadde vært evig takknemlig om du kunne funnet det i deg å spre dette, du som har muligheten til å nå ut til så mange mennesker. Du ville ikke bare ha gjort en god gjerning, men du hadde hjulpet en familie som virkelig trenger det.

  http://www.gofundme.com/596km8

  https://www.facebook.com/groups/475442839243637/

 • Reply Sandra H. 17. november 2013 at 04:45

  Nei og nei, skai du til hjembyen! Hamar i mitt hjerte. Det finnes ingen som er verre patrioter enn Hamar-folk skal jeg si deg. Kos deg masse! 🙂

 • Reply Ida 17. november 2013 at 11:15

  Ida! Jeg har fått med meg at du er en sucker for sleeved dresses, så jeg ønsker meg et innlegg med fine kjoler med ermer som man kan bruke nå fremover i julebord,- jul- og nyttårssesongen!

 • Reply Ina Wulff 17. november 2013 at 11:18

  Denne Wulffen dro fra Hamar til Oslo på lørdag;)

 • Reply Hanna 17. november 2013 at 12:14

  Så koselig!

  Håret ditt ser forresten veldig fint ut nå 🙂

 • Reply Kjersti Nicole Larsen 17. november 2013 at 14:12

  Så koselig! Gleder meg til julebord i år jeg også =)

 • Reply tiggerlilly 17. november 2013 at 14:29

  koselig 😀

 • Reply sara 17. november 2013 at 15:37

  haha kjære vene, Hamar er ikke mer enn en drøy time unna Oslo, der snakker de ikke særlig dialekt altså! Føler dere «oslofolk» evt Tønsberg i ditt tilfelle blir litt blinde på andre steder i landet? hahah ikke vondt ment på noen som helst måte, føler bsre det er den tendens :

 • Reply Ida Wulff 17. november 2013 at 16:13

  sara: jo, de jeg kjenner i Hamar snakker dialekt 🙂

 • Reply Anonym 17. november 2013 at 16:48

  Vi i Hamar snakker dialekt, jo. Men det kommer an på familien du kommer fra, tror jeg. Jeg er født og oppvokst i Hamar og bor her den dag i dag, men jeg snakker mer eller mindre bokmål. Har noen fine dialektord innimellom 😉 Men jeg har venner som sier je og itte og vørri og lyt og ama, så hedmarksdialekta lever i beste velgående i den yngre generasjonen – selv om det kun er en drøy time fra Oslo 🙂 Håper du koste deg i Hamar, utelivet er ikke all verden å skryte av, men byen er koselig 🙂

 • Reply Tina Helen Bergem 17. november 2013 at 21:12

  Var i Hamar selv på fredag! Fin by 🙂

 • Reply vilblifrisk 17. november 2013 at 23:25

  Her var du lekker, frøken!

  Ha en fin uke 🙂

 • Reply Anonym 17. november 2013 at 23:41

  Du har jo samme problem som meg, når det gjelder bh’ar. Så eg vil vise deg eit godt alternativ, som er mykje meir behagelige! Denne typen her burde du virkelig prøve!

  http://www.hankypanky.com/Signature-Lace-Crossover-Bralette

 • Reply Reidun Beate 18. november 2013 at 05:23

  Kos deg masse Ida! Har begynt å komme i julestemning jeg også. Woho 😀

 • Reply cathrinekb 18. november 2013 at 13:02

  skøn blog du har 🙂

 • Reply Anonym 19. november 2013 at 10:56

  Fy fader, så tragisk du er. Du er fra TØNSBERG selv, ikke tro du er noe flott og fint noe, for du er faen meg så harry at det er helt sykt. VØRRI? Prøver du å være morsom? Man snakker ikke mer dialekt på Hamar, enn Oslo, Tønsberg, eller hvor faen du vil sammenlikne det med. Slutt å tro du er fra beste vest, når du er fra harry Tønsberg selv. Huff, blir flau av deg.

 • Reply Ida Wulff 19. november 2013 at 14:16

  Anonym:

  1. Mange på Hamar snakker dialekt.
  2. Tønsberg er langt i fra harry.
  3. God bedring, du er tydligvis syk i hodet.

 • Leave a Reply