Det eksperimenteres stadig med hjemmelagede vårruller på kjøkkenet her, og på lørdag lagde pappa og jeg noen som ble veldig gode. Tenkte å dele oppskriften med dere 🙂
Du trenger
♥ 3 stk gulrot kuttet i små biter♥ 2 kuttede rødløk ♥ 2 kuttede Charlottløk♥ 4 pressede hvitløksfedd♥ 8-10 champignon♥ Litt raspet ingefær ♥ 2 kuttede røde chili uten frø ♥ 4 vårløk (den nederste delen) ♥ 1 pakke karbonadedeig♥ 1 boks mais ♥ Sweet Chilli Sauce ♥ Soya sauce ♥ Soya olje (på bilder lengre ned)♥ Det er avbildet en kinakål, men denne brukte vi ikke da den var dårlig ♥ Diverse krydder: salt, pepper, chilikrydder ♥ Tyj Spring Roll Pastry
Slik gjør du
♥ Kutt opp gulrot, rødløk, charlottløk, chili, champignon og vårløk, rasp ingefær og press hvitløksfedd. Kast alt dette opp i en stor bolle sammen med mais og bland det. ♥ Ha blandingen opp i en wok-panne, sammen med olje og stek i vei. ♥ Stek samtidig karbonadedeigen i en egen stekepanne. Når kjøttet er ferdig stekt, hell det oppi wok’en med grønnsaker. ♥ Krydre alt sammen med salt, pepper, chilikrydder, og hell på godt med sweet chilli sauce og soya sauce. ♥ Klekk et egg i en skål, og visp det. Egget skal brukes til å «lime» vårrullene. ♥ Hvis du ikke har frityrgryte, sett på en jerngryte (kan ikke bruke vanlig kaserolle) med cirka 1 liter soya olje. For å finne ut om det er varmt nok til å legge vårrullene nedi, kan du stikke en tannpirker nedi. Hvis det bobler bittesmå bobler rundt tannpirkeren, er oljen klar til å ta i mot vårrullene. ♥ Gjør klar vårruller. Hvis to personer samarbeider, kan en lage vårrullene mens en annen steker dem. Smør alle sidene på vårrull-deigen, legg på fyllet og brett. Husk å pakke dem tett og hardt så de ikke åpner seg i gryten. ♥ Bruk en spade med hull (hahaha, vet ikke hva redskapet heter, men se bilder) til å senke vårrullene forsiktig ned i oljen. Følg med på dem hele tiden, og la dem ligge til de er gyldne og sprø. Hvor lang tid det tar, varierer veldig.
Haha, jeg dør. Når jeg legger ut oppskrifter har jeg aldri noen fine bilder med presentasjon av ferdig resultat. Det er fordi det tar så mye lengre tid å lage maten når man skal fotografere underveis og notere alt som skal i – så når maten først er ferdig, er jeg så utålmodig og sulten at jeg driter langt i hele greia. Men håper dere nyter vårrullene hvis dere bestemmer dere for å lage dem 🙂
PS. Oppskriften ble til cirka 15 vårruller, men det er jo en god idè å lage dobbel oppskrift og fryse ned noen. Tusen ganger bedre enn ferdig-vårruller fra butikken! Og så er de faktisk bedre enn vårrullene fra min nærmeste kinasjappe her i Tønsberg. Ikke bedre enn Lilleasia sine, men det skal de nok bli en dag.
38 Comments
Helt enig der, myyye bedre! Jeg vil tro fiskeøse er ordet du leter etter 🙂
Eller så kan du bare gjøre det enklere og sunnere ved å pensle vårrullene med litt olje og steke dem på 200grader i 10 min
Det så veldig godt ut 🙂
Hjemmelagde vårruller er jo så godt:)
Funker forresten veldig greit å steke vårruller i ovnen også:) Smaker omtrent likt som hvis man friterer de:)
Har egentlig aldri smakt vår-ruller, men kjenner at det virkelig er på tide.
Sist jeg prøvde meg på vårruller, klarte jeg å søle ned hele kjøkkenet med glovarm olje.. Så tror ikke jeg tør å prøve meg på dette på en god stund. Men de så supergode ut! 🙂
Ååå heimelaga vårruller er så godt!
Silje Andreassen: haha, ja det er det vel! 😀
Christmas Time d.a.r.k (dumb ass roadkill) https://www.youtube.com/watch?v=CZTQoOIOBa0
Nam nam 😀
Ser godt ut! Må jeg prøve å lage en dag! 🙂
Prøv å stek dem i ovene, mye sunnere, lettere, og slipper å stresse med oljen. Jeg bruker vertfall alltid det! En annen ting er å bruke kyllingkjøttdeig, sunnere og bedre, og ha oppi koriander, da gir vertfall meg smaken av asia! 🙂
*sjalottløk
Lite tips for å legge ut oppskrifter:
1. Finn oppskriften først
2.Følg den (ha den på papir på kjøkkenet, noter ned evt ENDRINGER)
3. Ta bilder underveis på naturlige pauser
4. Ha klar en tallerken før maten er klar som gjerne er på kjøkkenet og ikke i stua dersom maten skal serveres foran tvèn eller i spisbordskroken. Legg maten på ferdig tallerken-knips-voila, matbilde ferdig-server 🙂
5. legg ut oppskriften i ro og mak etter at maten er fortært
PS: Med denne teknikken for rulling av vårrullene slipper man unna med myyyye mindre egg 🙂
http://www.matmoro.no/slik-ruller-du-varruller/
Karl Inge: tusen takk for tips 🙂
nam!
Det så godt ut! flink du 🙂
Hvordan vet man hvem som vinner mandagskonkurransene dine? 🙂
Det går an å steke de på brett i ovnen i stedet for å fritere dem! Det blir mye mindre fett og mer crispy! Mye sunnere også!
Heidi: da må man følge med på Facebook-siden, det er ikke alltid jeg gidder å skrive på bloggen.
Liker de ferdiglaga fra first price. Lol, so not classy.
Anbefaler deg å kjøpe krydderblanding fra en asiatisk butikk, der har de pakker som er ment til å bruke til frityrmat/vårruller. Og glassnudler er også kjempe godt i vårruller 🙂
Nam! Jeg bruker alltid å lage med kyllingfilet eller scampi i stede for kjøttdeig. Det syns jeg er best 🙂 Nå ble jeg sulten!
De så gode ut!
Så godt ut 🙂 Men alltid godt med noen muffstykker på bordet og 🙂
Nam! Hvor får man kjøpt Tyj Spring Roll Pastry? 🙂
Hehehe, du er så herlig 🙂 Det heter hullsleiv. Og DU klekker ikke egg, det ordner høna selv 😉 Men du knekker de gjerne 🙂 Vårrullene så superjammy ut, jeg må prøve å lage selv en dag 🙂
Wow, det så veldig godt ut!
Så veldig godt ut!:) du må prøve med glassnudler en gang, anbefales!:)
SiriH: haha 🙂
Heidi: kjøpt på en helt vanlig kina-sjappe 🙂
Dette må være den mest fornorsket vårullen jeg har sett.. Ser ut som en fritert taco-burrito spør du meg 😉
Man bruker som regel svinekjøtt eller fisk i vietnamesiske våruller.
Det eneste din oppskrift og min mors oppskrift har til felles er guleroten.. og springroll pastry da.
Men din verson er sikkert god den.. whatever floats your boat right? 🙂
Tran: hehe, mulig det. Er jo halvt norsk, så da blir det fort en norsk vårrull 😉
Hei, kudos for å lage mat fra bunnen av!
Siden jeg ser at du skriver så bra språk ellers, så tillater jeg meg å komme med språkpirk her (i den tro at å skrive riktig er noe du er opptatt av):
1. «charlottløk» heter sjalottløk på norsk (og på engelsk «shallotts», så ingen Charlott der heller;-))
2. Vi deler ikke ord på norsk, så det skrives soyasaus og chilisaus – dessuten saus, ikke sauce. På engelsk skrives det derimot «soy sauce» og «chili sauce».
På den asiatiske ved Farmandstredet kan du spørre etter Mama Sitas vårrullkrydder, synes det gir en ekstra piff til vårrullene! Det er så godt 😀
Marit: åh, på My Café? 🙂 takk for tips!!
Ser kjempee godt ut, min mamma pleier og lage det, og det er en av ynglings matrettene mine 😉
Jeg har laget vårruller med fisk i steden for kjøtt og de ble nydelige. Jeg brukte harr for det er en fisk det er mye av her i Gudbrandsdalen.