Uncategorized

JENTER LIKER STYGGE JENTER

6. desember 2013

Sannheten er at jenter liker jenter som er styggere enn seg selv. Har dere ikke lagt merke til at hver eneste gang noen deler skavanker, rot, valker og dårlige sider ved seg selv, så er det høylytt applaus på Twitter, Facebook, Instagram og alt som er? Det er stadig «kampanjer» gående hvor det er om å gjøre å vise fram at man er mennesklig – gjerne mye mer mennesklig enn alle andre. Hvem har de styggeste strekkmerkene? Hvem har den mest gelèlignende magen etter fødsel? Hvem har den største haugen med skittentøy? Og hvem ser jævligst ut uten sminke? Hvem har hamstret mest godteri og junkfood til lørdagskosen? Det er nærmest en konkurranse i å være ustelt, usunn, urenslig og rett og slett støgg. Folk blir hyllet for å vise hvem de egentlig er.

Men hva skjer når en som er slank, veltrent, sunn, ryddig og strukturert viser hvem de er? De blir cyber-steinet av alle som ikke er like slanke, like veltrente, like sunne, like ryddige og like strukturerte som dem. Legger du ut et bilde hvor dine veltrente armer holder fram din veldig sunne lunsj – ja, da er du et dårlig forbilde, og tusenvis av mennesker kan få spiseforstyrrelser og ta livet sitt.

Selv har jeg begynt å kjenne på det at leserne mine nærmest applauderer når jeg legger ut bilde av meg selv uten sminke, og forteller at jeg droppet trening til fordel for burger. Er det noe å applaudere? Det er jo ikke bra. Jeg får kommentarer som forteller meg at jeg er så jordnær og det er så bra. Tidligere har jeg takket for kommentarene og vært fornøyd med å være hun som folk kjenner seg igjen i når de ligger og spiser en burger i stedet for å knuse skrittet sitt på en spinningsykkel. Men vil jeg være den personen?

Jeg vil ikke oppfordre folk til å droppe trening til fordel for burger. Jeg vil heller ikke se bollete mager og strekkmerker og hårete armhuler i Facebook-feeden min. Jeg har rett og slett ikke noe i mot at folk lar være å dele alle sine skavanker og uting på nett. Noen ting er det helt greit å holde for seg selv – ærligheten på sosiale medier er blitt så brutal at jeg noen dager driter helt i å oppdatere meg på andres liv. For jeg vet hva som venter. En haug av mennesker som skryter av å være overvektige og stygge uten sminke, og som i samme slengen rakker ned på alle som har våget å knipse et litt mer delikat selfie.

For noen år siden var jeg brutalt ærlig selv. Jeg delte alt, og jeg var både stygg og tjukk og lei meg så alle kunne se det. Det er blitt mindre av dette med årene, selv om jeg fortsatt prøver å få fram at ikke alle dager lukter av rosa bobler, enhjørninger og magisk shampoo.

Jeg vet ikke hvor jeg vil med dette innlegget en gang, jeg tror bare jeg prøver å si at det er jævlig latterlig at det oppstår scenarier hvor en slank person hetses mens en lubben person hylles, når alt de i utgangspunktet har gjort begge to er å legge ut et bilde av seg selv.

I går spiste jeg takeaway pizza, og takket ja da mamma spurte om jeg ville ha kokosbolle. Ikke var jeg på trening heller. I dag lagde jeg en super-omelett til frokost, gikk morgentur og planlegger å trene i kveld. Jeg vil tørre å påstå at jeg er et bedre forbilde og mer inspirerende hvis jeg legger ut bilde av omeletten, enn om jeg legger ut et bilde av meg selv med en kokosbolle presset langt inn i gapet. Kanskje er det en kombinasjon av disse to som gjør en person på sosiale medier elskverdig. Som gir håp til alle pizza og kokosbolle-spisere om at i morgen våkner de opp med treningssko på beina og er klare for å være Sporty Spice.

Jeg vet ikke lengre jeg, jeg vet bare at disse tankene mine har surret rundt i hodet mitt helt siden Fotballfrua la ut et bilde av seg fire dager etter fødsel, og halve landet fikk pizzastykket sitt i vrangstrupen.

Vær snille med hverandre og prøv å være den beste utgaven av deg selv. Spis mat, beveg kroppen din, vær sammen med mennesker som gjør deg glad og le litt hver dag – så ordner det seg nok til slutt.

Hvilket av bildene av meg foretrekker du? Etter oppførselen på sosiale medier den siste tiden å dømme, vil jeg tro at de fleste foretrekker det øverste. Den gale professoren som ikke ser ut til å vite hva en hårbørste er. Jenta som har sovet dårlig og som kan bære både vann og brød i gropene under øynene sine. Hun som ikke gidder å sminke seg fordi matteboka er eneste selskap uansett.

284 Comments

 • Reply Maren 6. desember 2013 at 13:39

  Amen sistah!

 • Reply Hanne 6. desember 2013 at 13:44

  Takk!! For at du satte ord på noe jeg er så enig i 🙂

 • Reply maria 6. desember 2013 at 13:46

  this is why we love you, Ida!!!!!!

 • Reply Sam 6. desember 2013 at 13:47

  Jenter må bli flinkere til å si fuck alt og alle. Vær deg selv og gjør din ting. Og du er fin med/uten , Ida!:)

 • Reply Helen 6. desember 2013 at 13:47

  Wow, der sa du det! Det jeg hater mest her i verden er sjalu-galne kvinnfolk 😉

 • Reply Camilla 6. desember 2013 at 13:49

  Flott innlegg Ida! Jeg kan ikke være mer enig!

 • Reply Elisabeth 6. desember 2013 at 13:49

  Endelig!!!Tenkt akkurat det samme selv. Hvorfor skal vi ikke vise oss fra den beste siden? Kjør på med bilder av sunn mat,snakk om trening og bilder som bilde nr.2!! 🙂

 • Reply Marte 6. desember 2013 at 13:50

  Du får virkelig sagt det, Ida. Som alltid!

 • Reply Veronica 6. desember 2013 at 13:52

  AMEN!! Bra skrevet! Jeg personlig syntes «ja takk, begge deler» MEN, selvfølgelig mest fokus på det som er bra og positivt, som morgentur og omelet! Bare man ikke glemmer at det finnes andre dager også, det er viktig å få de frem en gang i ny og ne, ikke hele tiden. Vi vil jo motivere hverandre til å ta gode valg, men også vise at vi ikke er perfekte. HURRA til de som viser frem hva de har jobbet for!! 😀 Det er viktig å være stolt over seg selv! vi må da greie å gi hverandre komplimenter for det! 🙂

 • Reply Geriatriks 6. desember 2013 at 13:52

  Jeg synes helt ærlig begge bildene er like fine jeg 🙂 fordi jeg kan relatere de til eget liv.. Hvordan jeg synes fruen er uendelig vakker når hun våkner frisk og utvilt en helgemorgen…samtidig som jeg synes hun er sexy som bare det når hun sminker og fresher seg da vi skal ut 🙂

 • Reply Anonym 6. desember 2013 at 13:52

  Fantastisk. Hærlig skrevet!

 • Reply Hedda 6. desember 2013 at 13:55

  SÅ enig! Vi jenter må legge lista vår sjøl, og ikke leve opp til alle andres forventninger, MEN (big men) vi må for søren også ta vare på oss selv, det vil si gjøre ting som er bra for oss (trene, spise sunt, stresse mindre) og slutte å whine så mye! Ja, en del av livet er langt fra perfekt, men det er motsetningene som gjør livet spennende og ikke det å verken sveve på en rosa sky høy på supermat hele tiden eller å dasse i sofaen uten å stille noen krav til seg selv! Hm, rotete kommentar! I’m saying: Enig med deg 🙂

 • Reply Miichaelsen -Make your dreams come true 6. desember 2013 at 13:57

  wow ida, du klarer virkelig å sette ord på ting du.

  jeg har tenkt litt fram og tilbake selv etter alt hysteriet, og jeg er så lei av at folk ikke tåler at andre har det bra og er flinke ! Rett og slett. jeg vil ikke ha masse negativitet og dritt på facebook, jeg blir mye gladere selv av å se at andre mennesker har det bra !

  Jeg syns du er fantastisk flott uansett hvilke bilder du velger å legge ut jeg.

 • Reply Veronica Myhra Hvambsal 6. desember 2013 at 14:00

  HURRA! Her får du virkelig sakt det! Jeg er veldig enig i det du skriver. Personlig tror jeg det er viktig at vi ikke kun viser frem den poststive siden med gode valg og rosa skyer hele tiden, men også den andre siden. Vi må fremstå som mennesker, ikke roboter. UANSETT, selvfølgelig skal fokus være mest på den positive siden og de gode valgene som omelett og morgentur! 🙂 Det er jo dette som er motiverende og inspirerende!! At andre tar gode valg gir vertfall meg en tupp i stumpen! Mest av det gode, litt av det andre! Til slutt men ikke minst, vær stolt av deg selv! Vi MÅ bli flinkere til å gi hverandre komplimenter for utsende og gode valg, syntes jeg. Noen har faktisk jobbet ræva av seg for å kunne vise frem hvor de er i dag, hvorfor i alle dager skal de ikke være stolte av det? Ingenting kommer gratis (veldig sjeldent vertfall). Vær stolt, vis deg frem! 😀

 • Reply Karoline S 6. desember 2013 at 14:00

  Enig! Endelig noen som skjønner det og sier det høyt! Ida, du er veldig flink til å få frem budskap på en veldig god måte, og måten du skriver på, den engasjerer! Ha en veldig fin helg 🙂

 • Reply Pia Susanne 6. desember 2013 at 14:04

  Amen! Jeg synes fotballfrue fikk unødvendig mye kritikk for bildet sitt. Og hun idioten så var så sjølgod og skrev et hatinnlegg tilbake til fotballfrue; ja, det feil å kritisere folk som har en gjennomsnittlig kropp med strekkmerker etter fødselen, men det er greit for deg å kritisere de som ikke har det? Nei, alle må få se ut som de vil uten kritikk. Og jeg er helt enig med deg at å fremme overvekt og cheeseburgere er like feil som å fremme «thinspo» og anoreksia. Når jeg ser jenter i 100 kg klassen som legger ut bilde av seg selv og fremmer at det er slik man skal være blir jeg like kvalm som av de som fremmer 40 kg kropper og sier at det er slik man skal være. Begge deler er feil, uansett. Vær sunn og frisk! Spis gjerne en burger, men tren også, det er min konklusjon i alt dette.

  Og grunnen til at jeg liker det når du sier at du har spist burger i stedet for å trene Ida, er ikke det faktum at du fremmer en usunn livsstil, for det synes jeg ikke at du gjør. Men du er EKTE, ærlig talt, rosabloggernes rosenrøde liv er vel ikke så perfekt som de fremstiller det, det forstår vel alle. Derfor synes jeg det er flott at du viser at du er normal, akkurat som alle oss andre. Heia Ida, stå på.

 • Reply Charlotte K. 6. desember 2013 at 14:05

  WORD!

 • Reply m 6. desember 2013 at 14:06

  men om du så viser veltrente armer eller valkete mage – det er likefullt det samme evige fokuset på kvinnekroppen, på utseende, dag ut, dag inn.

  det burde kanskje heller handle om å flytte fokuset.

 • Reply Sara 6. desember 2013 at 14:12

  Du har så rett, Ida! Jeg sitter selv med eksamenslesing og jeg må innrømme at jeg ser på tv og spiser sjokolade mens samboeren min er på jobb.. Jeg har ikke dusjet på tre dager og ser helt jævlig ut. Og det er godt med noen sånne dager, men sannheten er at det gjør meg ulykkelig. Jeg utfordrer ikke meg selv, jeg lever ikke livet mitt. Jeg graver meg selv ned i min selvpåskyldte depresjon.

  Det som gjør meg lykkelig er når jeg står opp tidlig, får mye ut av dagen og lever livet mitt til det fulleste. Trening gjør meg glad og gir meg masse energi! Jeg setter meg mål og jobber hardt for å nå de!

  Takk, Ida! Du har gitt meg ny motivasjon og et nytt livsmotto!

  Vær den beste versjonen av deg selv!

 • Reply Nina 6. desember 2013 at 14:14

  Jeg har aldri opplevd det du skriver her. I min Facebook feed er det om å gjøre å være så perfekt som mulig. Gjør det meg noe? Nei. Hadde det gjort meg noe om det hadde vært motsatt? Nei.

  Hvorfor må det alltid være det ene eller det andre? Kan ikke begge deler være greit? Hvis folk vil være ærlige om sine skavanker, go ahead. Og om de vil vise den beste siden av seg selv, go ahead. Kan ikke begge deler være like bra? Helt supert at Fotballfrue viser fram kroppen sin, og er stolt av den. Det burde være like supert at en med et par kilo ekstra gjør det samme.

  Eller det for mye å be om?

 • Reply Pernille 6. desember 2013 at 14:17

  Dette er jo virkelig ikke helt sant.

  Verken du eller noen av de andre toppbloggerne hadde hatt en fjerdedel av de leserne dere har hvis det ikke hadde vært for utseende deres.

 • Reply Hanne 6. desember 2013 at 14:21

  På grunn av sånne innlegg som dette, leser jeg bloggen din! Det er herlig, du er jordnær uten å bli »bonde» og du er glamorøs, uten å bli høy på pæra 😀 Jeg digger deg!

  Ps, du er pen uansett om du velger å gå med sminke eller uten. 🙂

 • Reply signe 6. desember 2013 at 14:22

  Wow Ida! Begge bildene var jo dødsfine! Skulle ønske jeg så så vakker ut, uten sminke og ugredd hår!! Du er naturlig vakker! OG veldig bra skrevet! Jeg er enig i det du skriver, men føler alt handler om kropp nå for tiden, det kan bli litt *hjesp* til tider…

 • Reply Emilie 6. desember 2013 at 14:23

  Bra skrevet! Digger bloggen din 🙂

 • Reply Anonym 6. desember 2013 at 14:25

  Amen

 • Reply Hennie 6. desember 2013 at 14:28

  FANTASTISK! Kunne ikke sagt det bedre selv.

 • Reply Dolly 6. desember 2013 at 14:30

  Jeg personlig liker en balanse mellom pizza, usminket og morgen tur i skogen medsuper sunn omelett! Det gjelder å finne den gylne middel vei.

 • Reply Monica 6. desember 2013 at 14:40

  Og dèt min venn, er akkurat derfor jeg er innom din blogg hver eneste dag! Takk for nok ett velskrevet og gjennomtenkt innlegg.

 • Reply Thale 6. desember 2013 at 14:40

  Grunnen til at jeg velger å lese bloggen din er at jeg kjenner meg igjen i alle de sidene du presenterer her, og at du velger å skrive om de tingene som ikke nødvendigvis gjør deg til et supert forbilde(i manges øyne), at du dropper treninga eller spiser noe usunt. Jeg mener unge jenter trenger forbilder som viser at livet er litt av begge deler! Mener du sier det så perfekt når du skriver «Kanskje er det en kombinasjon av disse to som gjør en person på sosiale medier elskverdig. Som gir håp til alle pizza og kokosbolle-spisere om at i morgen våkner de opp med treningssko på beina og er klare for å være Sporty Spice.» For jeg er selv lykkelig både de dagene jeg spiser sjokolade og de dagene jeg løper en mil! Men det handler om sunnhet og hvordan man føler seg, ikke hvordan man ser ut.

 • Reply Tonje 6. desember 2013 at 14:42

  Amen!! Du er rett og slett fantastisk!!

 • Reply Karoline 6. desember 2013 at 14:44

  Amen!! Jeg har tenkt så mye på dette selv! For generelt er alle blitt mer overvektig enn hva vi var før. Og ved å hylle de som ikke trener og bare spise dritt, og hetse tynne, spreke folk får vi en unnskyld til å bli enda tjukkere. Man aksepterer liksom at man er tjukk. Det er det normale. De syke og dårlig forbildene er de tynne som trener og spiser sunt.. Jeg merker jo at jeg går på den selv. Når jeg kjøper masse drittmat sender jeg liksom «skrytesnap» til alle på lista. Stakkars vekta på badet roper jo så han er hes snart…

 • Reply Anonym 6. desember 2013 at 14:45

  Foretrekker når bloggere kan vise begge deler jeg 🙂

 • Reply MJ 6. desember 2013 at 14:46

  ER så enig med deg! Irriterer meg sånn at det «er lov» å legge ut bilder av seg selv hvis er tjukk/stygg/trøtt/er full av strekkmerker, men hvis man legger ut bilde av seg selv og ser bra ut blir man totalt slaktet! Det blir litt dobbeltmoral å respondere til fotballfrues bilde med å legge ut et bilde av seg selv for å argumentere for at fruen IKKE burde gjort det. Ehhmmm…

  Etter at fotballfrue la ut dette bildet har jeg fått en annen motivasjon til å holde meg i form, nemlig at jeg forhåpentligvis skal ha en kid eller to en dag. Den dagen har jeg lyst til å fungere slik at jeg kan være en god mor, og da hjelper det ikke å rulle rundt på sofaen i et par uker fordi jeg har blitt så tjukk og ødelagt og det er så synd på meg. DERFOR starter jeg IDAG selv om den ungen sannsynligvis ikke kommer før om mange, mange år. HEIA deg Ida! Du treffer så og si alltid spikeren på hodet! 🙂 <3

 • Reply ida 6. desember 2013 at 14:59

  Dette er nok det mest fornuftige og best skrive innlegget om dette temaet eg har lest, nokon sinne.

 • Reply Ingvild :) 6. desember 2013 at 15:04

  Jeg synes faktisk begge bildene av deg var kjempefine 🙂 Jeg synes helt ærlig at det er deilig at du viser hvordan ting er «bak fasaden» og at alt ikke alltid er like fint og rosa, men jeg liker også å lese det fine og bra som skjer i livet ditt. Du er kanskje den bloggeren jeg klarer å relatere meg mest til fordi du deler både rosabobla OG det virkelige liv. Du har en kjempefin balansegang i det, og paraplyene dine er prikken over i’en.

  Jeg er også helt enig med deg, du har en unik evne til å sette ord på det jeg tenker, men ikke klarer å formulere selv. Synes det er tullete at noen skal få SÅ mye pes og dritt fordi de ser bra ut, mens de som ser ut som stranda hvaler blir hyllet. Men jeg må ta meg selv i å stille spørsmål om hvor NØDVENDIG det er å dele slike bilder av seg selv, uansett form og størrelse. Hvem av de x-antall vennene på sosiale medier er VIRKELIG interessert i å se hvordan f.eks. akkurat den magen ser ut etter en fødsel? Synes slike ting kanskje hører mer hjemme i en privat sammenheng med de aller nærmeste kontra å dele med hele verden.

 • Reply DAGSVERMER 6. desember 2013 at 15:14

  ÅH, dette innlegget setter ord på så mye jeg har tenkt på! Jeg er så enig!! Opplever selv at folk, ja til og med gode venner og familie, veksler blikk med hverandre når jeg kommer meg fruktskåla mi i stede for å kaste meg over potetgullskåla. Jeg kan spise usunt jeg og, men bare når jeg har lyst på. Og det er faktisk ikke så veldig ofte at jeg faktisk har lyst på usunn mat. Likevel har jeg ved flere anledninger dyttet i meg sjokolade og grandis, bare for å tilfredsstille andre og ikke skape dårlig stemning. Det er så få feil!

  Ønsker deg en super fredag videre, super-Ida 🙂

 • Reply Eva 6. desember 2013 at 15:23

  Det jeg legger merke til er at huden din er helt perfekt på bilde nr 2!!! Så mitt spørsmål er hvordan concealer bruker du??? For den vil jeg ha også. Jeg mener at man kan gjøre det neste ut av det man har! Og jeg trenger en ny concealer. 😉

 • Reply RN 6. desember 2013 at 15:27

  Kjenner meg virkelig ikke igjen i dette. Du beskriver en verden hvor alt er svart og hvitt, mens i verden jeg lever i, er det tusenvis av gråtoner, og kun de færreste er svarte eller hvite.

  «Folk blir hyllet for å vise hvem de egentlig er.»

  Ja, er ikke dette riktig da? Jeg syns folk skal bli hyllet dette, uansett om den de «egentlig» er er tykk, tynn, sunn, usunn, w/E.

  «Hvilket bilde foretrekker du?» synes begge bildene var fine. De viser samme person i to forskjellige situasjoner. Det fineste er å vite at man kan være begge peronene, ikke bare én av dem.

  Aner ikke hvor jeg ville med dette… synes kanskje at det bør erkjennes at det fins gråtoner.

 • Reply Ida Wulff 6. desember 2013 at 15:35

  Eva: på bildet nr 2 er huden min photoshoppet, jeg klarer ikke å skjule alle fregner og føflekker helt med sminke 🙂 Jeg har concealer fra YSL, men er ikke fornøyd.

 • Reply Anonym 6. desember 2013 at 15:40

  AMEN!!!!

 • Reply Emilie 6. desember 2013 at 15:44

  Ida, du er virkelig den bloggeren som har de mest fantastiske refleksjonene her til lands. Du fremstår som ei så utrolig jordnær jente! Igjen så treffer du spikeren på hodet, og får satt ord på så mye vi andre ikke kan.

  Du er inspirerende!

  Ha en fantastisk helg, klem!

 • Reply Anonym 6. desember 2013 at 15:45

  Kunne ikke vært mer enig!

 • Reply Latterlig 6. desember 2013 at 15:46

  Ka faen i helvete, dette innlegget var provoserende. Så du har rett og slett et problem med å se mennesker som er overvektig? Har man heller ikke lov å legge ut et sminkefri bilde av seg selv forde det blir for styggt for deg? Noe så patetisk.

 • Reply Anonym 6. desember 2013 at 15:46

  For å være helt ærlig så likte jeg faktisk det første bilde FORDI det var naturlig. Jeg mener ikke at folk blir stygge av å ikke sminke seg ukjente. Jeg syns at du er penere usminket, fordi da blir man mer ærlig vakker og ikke blir satt over på et litt mindre realistisk utseende.

 • Reply Lene 6. desember 2013 at 15:47

  Jeg er nok en av de få som synes det er flott å se at noen greier de «uoppnåelige», kanskje fordi jeg selv da får inspirasjon til å greie det selv! Men såklart, som mange andre så er det jo kjipt å se at noen tilsynelatende har det perfekt mens jeg selv koser med med potetgull og brus, når jeg egentlig skulle ha trent!.

  Veldi flott skrevet, synes du så bra ut på begge bildene jeg ^^ Selv om jeg ser at du har pyntet masse på deg selv på bilde nr 2.

 • Reply Ida Wulff 6. desember 2013 at 15:49

  Latterlig: du leser innlegget feil.

 • Reply Line 6. desember 2013 at 15:51

  Ja!!

  Det handler om en balansegang for meg. Ja takk, begge deler! Man vil se det bra, inspirerende og fine, men også det som ikke er på topp. Et godt forbilde viser det bra, men også det dårlige. Og egentlig tenkte jeg ikke å nevne frua, men hun viser bare det rosenrøde. Vi trenger ikke «perfekte» forbilder, for det lager bare falske illusjoner om at man selv kan bli perfekt. Ingen er perfekt.

 • Reply Anonym 6. desember 2013 at 15:54

  Du er fin på begge bildene

 • Reply Stian 6. desember 2013 at 15:56

  Foretrekker det øverste bildet, det nederste ble litt for mye av det gode.

  Forøvrig enig i det du sier

 • Reply Kariannevilde 6. desember 2013 at 15:57

  Kunne ikke vært mer enig i det der!! Fy faen.. Jeg vet så utrolig godt hvordan det er, og hvordan folk oppfører seg på sosialemedier, er så sykt!

  Amen for det du skrev, for mer rett kunne du faktisk ikke fått.

  http://www.kariannevilde.blogg.no

 • Reply Line 6. desember 2013 at 15:58

  En passende «fun fact»:

  Kvinner kler seg opp for andre kvinner – ikke for menn. Menn skal være sterkere enn andre menn, kvinner skal være penere enn andre kvinner. Konkuransedyr som vi er.

 • Reply Kristin 6. desember 2013 at 15:58

  Bra skrevet, Ida!! Du satte akkurat ord på tankene mine 😀

 • Reply Ida Helene 6. desember 2013 at 16:00

  Veldig bra skrevet 🙂 Dette er grunnen til at jeg leser bloggen din!

 • Reply kuk 6. desember 2013 at 16:03

  du lignet på blake lively på det nederste bildet 🙂

 • Reply Rikke 6. desember 2013 at 16:03

  Du satt ord på tankene mine!

  Foretrekker helt klart det nederste bilde.

 • Reply Mina 6. desember 2013 at 16:07

  Vil anbefale concealer fra Armani! Veldig dekkende og fin! Varer veldig lenge også, i tillegg til at den holder gjennom hele dagen. Syns nå jeg. Fint innlegg, er veldig enig med deg 🙂 Tenkt det samme etter alt dette styret.

 • Reply Ragnhild 6. desember 2013 at 16:23

  Jeg elsker deg Ida! Du skriver det jeg mener, hver eneste gang! 🙂

 • Reply Vidar Jørgensen 6. desember 2013 at 16:38

  Bra skrevet og gode poenger! Men du skriver et sted at:

  …ærligheten på sosiale medier er blitt så brutal at…

  Jeg for min del opplever ikke dette som ærlighet, men snarere som teater, keiserens nye klær osv…

 • Reply Fredrik 6. desember 2013 at 16:39

  Det er ikke fordi du er stygg jenter liker deg mindre. Det er fordi du ser mer promisiøs og overfladisk ut. I tillegg framstår du som mer nobel, intelligent og troverdig med mindre sminke. Kutt ned på sminken. Når man har naturlige skjønhetsrekk, som deg, trenger man ikke skifte ansikt.

 • Reply Natalie 6. desember 2013 at 16:52

  Jeg må innrømme at jeg foretrekker det nederste bildet. Ikke fordi du er stygg på det øverste. Jeg synes bare man er et bedre forbilde om man viser at det er OK å ta vare på seg selv. Ikke at det må sminke til for å ta vare på seg selv, men du ser jo tydelig at du virker mer glad på det bildet 🙂

  Liker gladbilder best! Og selv om jeg er kjempeflink til å spise en sjokolade for mye i uka og er litt lubben, synes jeg at det er helt ok om andre spiser bedre og ser bedre ut! På samme måte synes jeg at det er helt ok at flere enn meg spiser litt for mye sjokolade!

  Men ikke forvent å hylles av meg for at du har oppnådd dissende mage (mm. Det er etter fødsel, alle som har født bør hylles litt). Har du derimot oppnådd en frisk og sunn kropp, da kan du få min applaus 🙂

 • Reply Karoline 6. desember 2013 at 16:58

  På det nederste bildet, lignet du helt sykt på Blake Lively 🙂

 • Reply tod 6. desember 2013 at 16:59

  Utseende har ingenting og si-pen eller stygg. Men jenter liker ÆRLIGHET! Ingen er perfekt sminket 24/7, ser alltid ut som om de kommer rett fra frisøren, har et plettfritt hjem eller aldri putter noe usunt i munnen.

  Det er dette imaget flere og flere nå tar et oppgjør mot -heldigvis…

 • Reply Marita Solheim 6. desember 2013 at 17:11

  Veldig bra innlegg! 🙂 Det du skriver er så sant. Jenter får bedre sjølvtillit av å sjå andre jenter uten sminke osv. Vi irriterer oss over jenter som ser «perfekte» ut.

 • Reply Dorte 6. desember 2013 at 17:12

  Blir litt dumt å si at du har vært FEIT. så lenge jeg har lest bloggen din, og i tillegg sett bilder av en yngre Ida, kan jeg ikke si at du har vært FEIT. ikke i nærheten engang., DET er problemet, at jenter som deg, som er nydelige, slanke normale kropper og et nydelig ansikt snakker om at de må «gå ned 5-10 kg» osv… For det er virkelig ikke nødvendig 🙂

 • Reply LH 6. desember 2013 at 17:26

  Jeg skjønner at du drar alle under samme kam, for å sette innlegget på spissen, men likevel blir jeg litt provosert.

  Jeg veier antageligvis 30 kg mer enn fotballfrue, men jeg får det ikke dårligere med meg selv, bare fordi hun ser bra ut, og jeg får det ikke bedre med meg selv, bare fordi andre lever like usunt som meg selv. Jeg beundrer faktisk livskvaliteten til Caroline, ettersom at hun har funnet den hårfine balansen, mellom hverdagskos, og sunnhet.

  Nei, jeg liker ikke jenter som er styggere enn meg selv. Faktisk kunne jeg ikke vært mer likegyldig.

 • Reply therese 6. desember 2013 at 17:30

  FANTASTISK bra skrevet.

 • Reply pål 6. desember 2013 at 17:31

  jeg er gutt og jeg foretrekker deg idet første bildet, men det er fordi du ser skikelig douche ut i det andre. (men du gjorde kansje det med vilje?)

 • Reply Line 6. desember 2013 at 17:31

  Du er kul:)

 • Reply Ida 6. desember 2013 at 17:38

  Amen ! 🙏🙏

  Kunne ikke vært mer enig !!

  Digger deg 😁

 • Reply Maria 6. desember 2013 at 17:39

  Folk ønsker å mene så mye om så mangt og mange ganger er de også ganske selvmotsigende også. Det er vel bare å værra seg sjæl 100 % og stå for det.

 • Reply Maren 6. desember 2013 at 17:44

  Det er jo veldig fokus på å være veltrent og se bra ut, noe som er sårbart for mange jenter. Og når noen de ser opp til, som er en av dem som trener jevnlig og som har et bra utseende viser at de og ikke alltid er perfekte, kan jo det gjøre mange jenter glade, siden de ser at de også bare er et menneske og ikke alltid perfekte..:)

 • Reply Lena 6. desember 2013 at 17:46

  Kjempebra innlegg, frøken Wulff!! Men å si at du noen gang har vært feit er da å dra den litt for langt! Dette kroppshysteriet har gått alt for langt, men det er nok en «god grunn» til at folk hetset fotballfrua – ikke fordi at ho ikke ser bra ut, tvert imot for det gjør hun – men pågrunn av kroppspresset hun med det innlegget klarte å skape! Hun løper og løper hver dag, og det i lange baner kan da heller ikke være sunt! Det er heller ikke rart det oppstår kroppspress blandt unge, når normale folk kaller seg selv «feite» eller «tjukke» … Det er da det blir synd på de virkelig overvektige! De som virkelig kan kalle seg feite. Du på en annen side – har da aldri vært det! Du er nydelig – både med og uten sminke, og jeg håper og tror du ikke trener fordi du MÅ, men fordi du vil. 🙂 tenk på de som føler det på en helt annen måte… Anyways! Ha en super helg, og lykke til med egen leilighet!! 🙂

 • Reply Line 6. desember 2013 at 17:50

  Ida, knallbra innlegg! Her tenker jeg litt begge deler, rett og slett en mix. Litt sånn hverdag – helg forskjell. I hverdagen kan man være strukturert, spise god og sunn mat, i tilleg til å trene og holde seg i form. I helgene kan man skjeie ut litt, ta på seg party sminken og så videre. Noe sånn som det den gyldne middelvei representerer! 🙂

 • Reply Vida Emilie 6. desember 2013 at 18:09

  Jeg tror rett og slett hetsingen mot tynne, suksessfulle, velltrente, flinke jenter er fordi vi kjenner dem fra barneskolen som MOBBERE. Var det ikke nesten alltid sånn da? Den kule gjengen som så best ut og gjorde noe kult ut av alt. De la ut de fineste bildene på nettet og fikk all oppmerksomheten.

  Jeg tror alle mennesker reagerer i et slags opprør mot de som dem kan asosiere med den kule gjengen fra barne og ungdomsskolen.

 • Reply Celina 6. desember 2013 at 18:17

  Jeg likte faktisk det første best, og ikke fordi du var noe «styggere» på det, for det var du ikke. Jeg synes bare du så utrolig naturlig ut, og du viste følelser veldig godt. Jeg tror ikke personer liker bedre personer som er «styggere» jeg tror folk liker personer som er mer ekte, det gjør i alle fall jeg. Det er jo klart at man ser litt sånn «oi, hun hadde mye sminke på seg» visst man ser en jente med mye sminke, for da føler man kanskje at de er litt mer fake? og ikke prøver å være seg selv? det er hver fall slik jeg oppfatter det. Men jeg vet ikke, jeg liker egentlig alle ogs ynes begge bildene var like fine, og at du er veldig vakker!

 • Reply freddie 6. desember 2013 at 18:17

  Det blir jo helt feil av deg og be oss hva bilde du var penest på. Det kan jo bare bli bilde en. Det andre er jo photoshopet og da blir det ikke deg. Alle kan bli bra m litt photoshop. Du kan ikke akkurat klippe ut bilde og lime det fast i ansiktet. Synes hele denne bloggen virket helt «fjortis»

 • Reply Lol 6. desember 2013 at 18:18

  Det er ingen forskning dette ass.

  Jenter liker personlighet og derfor.

  Vis du er stygg får du vist personligheten bedre.

  Hvem er det som påstår at utsende er en faktor?

 • Reply Anonym 6. desember 2013 at 18:23

  BESTE INNLEGGET JEG HAR LEST PÅ LENGE! Haha, hvor mange andre er det ikke som har skrevet det her? Men jeg mener det, serriøst, takk for at du skrev dette!

 • Reply silje 6. desember 2013 at 18:27

  I akkurat denne sammenhengen mener jeg man må ha født før man kan utale seg hvordan det føles 4 dager etterpå å få et sånt bilde i fleisen….

  Ellers må man roe seg ned, ingen normale mennesker bryr seg om du spiser burger mens du løper. Tok med en sjokoladebit mens jeg løp med ungen i vogna, og håret i trynet uten sminke. Om du er fornøyd med deg selv gir du faen i alle andre.

 • Reply Helene 6. desember 2013 at 18:30

  Så du mener at kun slanke og veltrente kan legge ut bilde av seg selv? Det er jo akkurat det som fører til at noen legger ut et bilde av seg selv der magen henger over buksa eller noe sånt, fordi andre som kanskje sliter med dette, ikke skal få så dårlig selvtillit at de sitter å kutter seg selv som straff for at de ikke er like pene og tynne! Og jeg tror mange nok prøver å få drømmekroppen, men ikke alle får det til.

 • Reply Malene 6. desember 2013 at 18:37

  Pleier aldri å kommentere, men må gjør det nå. Grunnen til at folk, eller hvertfall jeg, liker bloggen din er fordi du er normal. Man kan kjenne seg igjen. Du gjør det greit at man kan drite i sminke og kose seg med en burger iblandt (for det er jo faktisk greit). Men så gjør du det også greit å se fin og flott ut og å dra på trening (også greit). Også liker jeg paraplyene dine og Bella da 🙂 vær den du er, du er best sånn.

 • Reply Sondre Andreassen 6. desember 2013 at 18:38

  Dette var bra skrevet! Jeg har prøvd de siste dagene å få folk til å tenke annerledes om livene sine og legge bort alt fokuset på stresset. Man bør være den beste utgaven av seg selv og en trenger ikke å høre på hva andre sier er perfekt man må tørre å leve livet og være seg selv. Jeg liker at folk er seg selv og setter pris på seg selv. Jeg får andre til å bli glad av mine blogginnlegg og alle setter pris på dem. Begynn å les min blogg Ida for der finner du inspirasjon til å leve et verdig liv 🙂

 • Reply Kjetil Iversen 6. desember 2013 at 18:51

  Grunnen er enkel: Janteloven står ekstremt sterkt i Norge. Du skal faen ikke tro at du er noe.

 • Reply Mette 6. desember 2013 at 18:55

  Tusen takk for dette innlegget! Knallbra. Ser det er mange som misforstår det du har skrevet, men jeg syns dette er det beste innlegget i hele denne debatten. Du satte virkelig ord på tankene mine, og jeg er så enig med deg! 🙂 Hurra for deg! Ha en strålende helg 🙂

 • Reply Bandfrue 6. desember 2013 at 18:56

  Synes det er utrolig provoserende, at hvis man mener at det fotballfrue gjorde, er å bygge opp under det enorme krops- og utseendepresset vi er under idag, ikke er helt ok, da er man sjalu? Det er liksom den eneste fasiten på å ikke være helt enig?

 • Reply Marie Alette 6. desember 2013 at 19:02

  Digger det, Ida! Right in my league!

  Og du er fin uansett, men fy søren så mye mer inspirert av nederste bildet 🙂

 • Reply linda 6. desember 2013 at 19:20

  Jeg likte veldig godt det Pia Susanne skrev her. Jeg vil nok trives med å lese hennes blogg hvis hun har 🙂

 • Reply Anonym 6. desember 2013 at 19:23

  Greia er bare at jenter som deg selv, (ifølge hva du har skrevet selv) er så forbanna jålete og overfladiske at det får helt motsatt effekt enn hva dere håper på. Man trenger ikke se ut som én million hver gang man skal knipse et bilde av seg selv for å legge ut på facebook eller bloggen. Dette er jo ikke engang slik du egentlig ser ut, bildet med og uten sminke ligner jo ikke driten!

  Dette gjelder igrunn mer alle som har et merkelig behov av å legge ut hundrevis av selvportrett av sin aller beste siden på enn det gjelder akkurat deg. Sier ikke du er stygg for det er du absolutt ikke. Men du trenger heller ikke sminke for å være pen. Helt ærlig så ser du mye mer omgjengelig / tilgjengelig ut – uten sminke, og stikk motsatt med.

  Når det gjelder dette trenings hysteriet som media kjører over en lav sko så ja, jeg synes det er akkurat like unødvendig å fortelle hele verden hvor fornøyd man er med seg selv som det er å fortelle hvor misfornøyd man er. De som trener og lever en sunn livsstil får gjøre det, og de som heller sitter i sofaen og ser på tv får heller gjøre det. Det er ingen grunn til at resten av verden trenger å vite noe mer om den saken.

 • Reply Selina 6. desember 2013 at 19:42

  Det må jo være lov å se litt komisk på sånne ting som folk klikker over, feks ff. Personlig synes jeg at det er jææævli teit å digge seg til med en speilselfie i bh og truse(bikini og) for så å legge det ut. Hadde jeg aldri gjort. Selv om jeg er faen så digg. Og kroppen min er to die for. lol.

  Det er lol.

 • Reply aijl 6. desember 2013 at 19:51

  utrolig bra innlegg 🙂 kunne ikke vært mer enig med deg. folk må ta seg en titt i speile før de velger å dømme..

  synes du var pen på begge bildene jeg 🙂 du er naturlig pen, men forsterker bare det som allerede er der når du sminker deg 🙂

  God helg 🙂 stå på ! 🙂

 • Reply Lykkemamma 6. desember 2013 at 19:52

  Såååå enig, Ida!! Bra skrevet!

 • Reply Lillian 6. desember 2013 at 20:04

  Så utrolig bra sagt! Hvorfor skal man hetse og si stygge ting til noen bare for at de er veltrente, sunne og TØR å stå for det!?

  Alle bør få kunne være seg selv uten å få slengt dritt etter seg!:)

  God helg til deg Ida!:)

 • Reply Anette 6. desember 2013 at 20:08

  Dette ble litt for teit for min del.. hva skal du oppnå med dette?

 • Reply Anne 6. desember 2013 at 20:15

  Hadde vært så fint om folk bare kunne respektere hverandre bare fordi de er medmennesker, og gi lang f i alt det andre… Man er ikke verdt mer eller mindre enn andre bare fordi man ser ut på en viss måte!

 • Reply Lena Marie 6. desember 2013 at 20:20

  Jeg er veldig enig med deg! Synes det er feil at man skal bli hyllet for å være overvektig og åpen om det, når folk som er sunne blir systematisk angrepet fra alle mulige hold. Men, jeg synes det er bra at det er fokus på at livet ikke alltid er en dans på roser og at det ikke er noe å skamme seg over. Mye som tidligere var tabubelagt å snakke om er det nå blitt mer åpenhet om. Men det kan som du sier fort bli for kye av det gode.

 • Reply Emma 6. desember 2013 at 20:23

  «selv om jeg fortsatt prøver å få fram at ikke alle dager lukter av rosa bobler, enhjørninger og magisk shampoo.»

  Liker måten du seier det på 😀 Herlig. Kommentara vil ein alltid få, overvektig, tynn, liten eller høg. Folk vil alltid vere folk. Forskjellige er vi også, men det er ikkje alle som forstår det heller om må sei nåke om alt. Synd i nokre sammanhenga, fint i andre 😉

 • Reply Arina 6. desember 2013 at 20:26

  Så bra skrevet! Jeg personlig foretrekker det beste fra begge verdener, altså bloggere som både legger ut bilder av pizzastykket sitt og det usminkede morgentrynet, og de som legger ut bilde av seg med treningstights og perfekt sminke. Uansett, stå på videre! Du er et bra forbilde uansett.

 • Reply Benedicte Gjersdal 6. desember 2013 at 20:29

  Hehe gode poeng men noen er jo faktisk ikke tiltrekkende i det hele tatt og de må vel legge ut bilder de også. Det er likevel noe anderledes å gjøre det i den hensikt for å nettopp få oppmerksomheten og applausen slik du skriver!

  Jeg sier alltid: Man er ikke nødvendigvis stygg uten sminke ofte finere med.

  Helt ærlig, jeg synes du var finere med sminke på, akkurat på disse bildene. Det vil jo likevel ikke si at du er støgg. Det er veldig få som ser skikkelig bra ut uten sminke. trøtt og jævlig. Om de er uten sminke og ser utrolig bra ut er de enten en sjelden rase eller så er det tillaget.

  Det går gjerne an å være fin uten sminke, men ikke når man er sliten. ustelt og ekkel. Hva faen, umulig!

 • Reply Arne 6. desember 2013 at 20:29

  Det øverste var best

 • Reply Drea 6. desember 2013 at 20:40

  Her får du sagt det greit! 🙂 Vi er mange som holder med deg i det du nevner her. Klemz.

 • Reply Line 6. desember 2013 at 20:42

  Der traff du nok blink 🙂 Antakelig på grunn av at vi selv som regel føler oss bedre ved å se at andre heller ikke er perfekte. Eller å se at andre kanskje har noen skavanker du ikke har – noe som igjen vil føre til at du føler deg bedre. Eller kanskje du oppmuntrer noen til å gå i den kjolen som ikke er like fin som den andre, for at du skal se bedre ut ved siden? Det blir litt på samme måte.

 • Reply Anonym 6. desember 2013 at 20:48

  price the Lord, Ida!! jeg kunne ikke sagt det bedre selv. greit nok at folk er stolt over kroppen sin, uansett om de har litt ekstra, men de trenger da så aboslutt ikke legge det ut over alt, bare for å få medlidenhet! det florerer jo av slike bilder, og med kommentarer som: «du er nydelig <3 men goes for curves, only dogs like bones!» hva faen er ikke det å rakke ned så vet ikke jeg!

  uansett jeg har en tedens til å spore helt av i vinterstormen, men du skriver ufattelig bra. stå på, og jeg liker at du tar opp slike temaer som for mange andre er tabulagt – men som de aller fleste likevel vil si seg enig i! 🙂

 • Reply Ida Wulff 6. desember 2013 at 20:56

  Drea: leste saken din i VG, heia deg! Klemzz!

 • Reply Josefine 6. desember 2013 at 21:07

  Bra skrevet! Men jeg liker personlig ikke folk som hele tiden skal vise at de har «det perfekte» liv og skryte hele tiden, kanskje derfor jeg synes det blir feil å legge ut sexy selfies, kan du ikke bare være sexy for mannen, hele norge trenger ikke å se brysta dine :S jeg synes også du var MYE penere uten sminke, du var jo nydelig!!! Med sminke er du også pen, men du ser litt falsk ut.. Bare min mening, regner med at det er greit siden vi har ytringsfrihet

 • Reply Lammelåret 6. desember 2013 at 21:22

  Mulig du har rett, men slik jeg ser det er disse #normalfrue og #underfasaden- bildene en reaksjon på at det ellers er glamouren og det vakre som får plass. Det er uheldig. På samme måte er det uheldig om det bare er hverdagsgørra som får plass. Vi trenger begge deler.

  Jeg tror at den som viser mer enn én side av seg selv vil bli oppfattet som en hel person som folk kan relatere seg til. Derfor blir slike trøtt-tryne-bilder tatt godt imot – kanskje særlig når de kommer fra en som ellers stort sett ser bra ut.

 • Reply Maria 6. desember 2013 at 21:25

  «Alt med måte»:P Enig med deg, fint innlegg.

 • Reply Theo 6. desember 2013 at 21:28

  Jeg tror det er viktig å poengtere at det ikke er morsomt å bli kalt «modig» eller se ord som «repsekt» «you go girl» hver gang du legger ut et bilde av deg selv, som er viser litt mer enn bare halsen og oppover når du er en større person. Jeg har stått på andre siden av disse kommentarene, og blitt knekt av de. Kan vi ikke bare la folk legge ut bilder og kommentere at «så flott du ser ut», og ha la være å ha noe som kan referere tilbake til størelse! For det er grusomt å få det påpekt at du er «for tynn» el. lignende, men det er heller ikke kult å stå på andre siden å blir kalt «modig».

 • Reply Victoria 6. desember 2013 at 21:43

  Likte dette innlegget!

  Det har vel egentlig generelt blitt mer fokus på hva alle andre gjør og hvordan de lever livet sitt. Synes det kan bli litt slitsomt!

  Jeg liker ikke de som fremstiller livet sitt helt syykt perfekt hele tiden, men jeg vil heller ikke se ustelte folk og hvor overvektige andre er og hvor stolte de er av det. Så noen ganger er den pyntede sannheten rett og slett litt mer interessant! Så må innrømme at det nederste bildet er finest, sånn på en blogg. Men synes det er kult at du tør å legge ut det første også. 🙂

 • Reply Luksusdyret 6. desember 2013 at 21:53

  Så flott skrevet Ida . Du er flott ! Og du er fantastisk pen , også på «stygge» bildet ;p Uten sminke er vi alle like , er det ikke sånn 🙂 haha .

 • Reply Duftlys- 19 år, samboer, forlovet og mamma! 6. desember 2013 at 22:03

  Så bra det ikke bare er meg i verden som sitter med denne tankegangen! Superbra skrevet 😉

 • Reply Aba 6. desember 2013 at 22:14

  Utrolig bra innlegg! Det er så tatt på kornet.

 • Reply Karen 6. desember 2013 at 22:19

  Fantastisk bra kommentar, Ida. Jeg er en av dem som synes at fotballfruen er skikkelig klein, og jeg er skeptisk til den rosaglasserte idealverdenen hun representerer. Men jeg har lite til overs for «ekte kvinner» brigaden, de som ønsker å normalisere den overvektige kroppen, de som legger ut bilder av valkene sine og som utnevner hennes slanke kropp til en feministisk trussel. Det er like kleint, like narsissistisk. Kvinner som hater kvinner er ikke feminisme.

  Takk for at du deler tankene dine.

 • Reply tt 6. desember 2013 at 22:33

  Nå handler det vel strengt tatt ikke om at noen synes det er «bra» å være tjukk eller et rotete svin?

  Og siden du nevner dette med sunnhet, så kan man jo spørre seg hvor sunt det er å presse seg på trening etter å ha klaget for 100 000 nordmenn om hvor dårlig man har sovet og hvor vonde kynnere man har som høygravid. Eller å skrive at «nå som jeg ikke kan løpe slik som før så må jeg øke styrkedelen» Hallo?

  Og så vitner det kanskje om et smule forskrudd syn på kropp når man svarer i et kommentarfelt på instagram to dager før fødsel at «jeg har gått opp 9 kg, men måtte gå opp såpass <—-????? siden jeg var så tynn i utgangspunktet»

  Så det handler da strengt tatt ikke om at det var feil å poste et bilde av kroppen.

 • Reply Kristine 6. desember 2013 at 22:39

  Blabla. På tide med nytt tema

 • Reply Ben 6. desember 2013 at 22:47

  Hvor er genseren din på det første bilde fra? Plis svar 🙂

 • Reply Ida Wulff 6. desember 2013 at 22:47

  Ben: det er en pysj fra Victorias Secret 🙂

 • Reply Maria 6. desember 2013 at 22:53

  Veldig bra innlegg, og jeg er helt enig med deg! Kan helt ærlig si at jeg faktisk likte det første bildet best, du er jo tross alt naturlig pen, så ingenting å bekymre seg for på den fronten. 🙂

 • Reply Oda 6. desember 2013 at 22:55

  Liker begge bildene;)

 • Reply nadia 6. desember 2013 at 23:34

  hmm, kjenner jeg er både litt enig og litt provosert! Det handler jo egentlig om at folk vil vise det de mener en den «beste» siden av seg selv på sosiale medier. Noen som kanskje trener halve året og slackern andre halve er sikkert veldig ivrig med å dele at de er på trening og spiser sundt, mens sofasliting og godisspising foregår litt i det skjulte. Men at folk legger ut bilder og tekster om seg selv der de gjør nettopp det syns jeg bare er SÅ DEILIG for det blir som et slags «HEI IKKE ALLE I HELE VERDEN TRENER 7 DAGER I MINUTTET OG DRIKKER PROTEINSHAKES», men at vi alle er forskjelligeee og ulike og takk GUD for det. Fritt frem for å promotere den siden en vill av seg selv, samma faen det vel. 🙂

 • Reply nadia 6. desember 2013 at 23:35

  p.s – overskriften på innlegget og innholdet KAN få det til å se ut som at du mener alle som har noen kilo ekstra og strekkmerker på magen er stygge… derfor litt provosert.

 • Reply Ida Wulff 6. desember 2013 at 23:50

  nadia: det har jeg selv, så var ikke det jeg mente 😉

 • Reply Linn 6. desember 2013 at 23:55

  Hahaha, fantastisk, Ida!!! 😉 Liker!

 • Reply sandra 6. desember 2013 at 23:56

  nederste 🙂

 • Reply Emilie 7. desember 2013 at 00:00

  Jeg liker deg Ida, jeg gjør virkelig det. Måten du skriver på er så bra! Og du tar deg selv ikke så sykt høytidelig.

  Men, vi lever i en verden der bekreftelsen rår og helt ærlig synes jeg det er skremmende..

  Man trenger bekreftelse på hvordan man ser ut, hvordan vi lever, hvor sunne og spreke vi er, hva man jobber med.. Alt skal være på topp, vi skal være på topp altså suksessfulle på alle plan. Det er et fasadeliv uten like, og det sprenger jo grenser grunnet sosiale medier.

  Det er her de slappe,utrente og usminkede sannhetene kommer frem, underdogsa som stiller seg frem i et annet lys. Og de blir hyllet. Og jeg kan forstå det, det er nok godt for noen, selv om jeg personlig synes det blir dratt ut i proposjoner.. Det blir for mye! Begge deler blir for mye. Hvorfor skal man på død og liv dele så utrolig mye? Er det ikke godt nok å ha nådd et mål og la det mplet bare være for deg selv? Vi kan se på uendelige slanke,trente og sunne mennesker og vi kan se på større, slappe og usunne mennesker, det forandrer ikke oss. Det får oss ikke til å løpe fortere på mølla.. Først og alltid sist handler det om DEG.

  Det er deg selv du ser i speilet hver dag og det er bare du som kan ta opp kampen og nå dine mål. Og når du kan gi deg selv bekreftelse på at du er nok, at du er bra og at du har nådd dine mål, ja da har du faen meg vunnet.

 • Reply Emilie 7. desember 2013 at 00:03

  Og jeg liker jenter som tror på seg selv, det er vakkert det. Enten du har sixpack,slapp mage, eller en midt i mellom.

 • Reply miripus 7. desember 2013 at 00:09

  Hei Ida,

  Om det er vanskelig for deg å forstå hvorfor man legger ut ærlige bilder av seg selv, og hvorfor de får så mye applaus, så vil jeg gjerne forklare deg hvorfor:

  En ting er jo å være skitten og uhygenisk, en annen ting er å fortekke å være naturlig. Jeg ser ikke hvorfor du synes det er så lite delikat med litt hår under armene, eller litt bustete hår etter jobben. For hvor lite delikat er det ikke å tette igjen porene sine med brunkrem og pudder fullt av kjemiske og syntetiske stoffer? Jeg gjør det selv, så det er ikke poenget. Poenget er at med sånne som deg, vil folk fortsette å dekke seg med brunkrem, fortsette med å ta hundrevis av bilder før man finner ett som er verdig facebook, og retusjere det til plettfritt fordi presset på utseende er stort.

  De som er så modige, og som er med på å forhindre dette presset, enda de vet rissikoen for å få masse dritt slengt tilbake, de fortjener en liten applaus. De har gjort livet mitt lettere fordi jeg føler at det er greit at jeg ikke alltid ser like bra ut. Det går selvfølgelig ann å prøve, for jeg føler meg faktisk bedre med sminke på, men det er ikke alle som gjør det.

  Og dette du nevner med at man «skryter» av å droppe en trening og spise en ferdigpizza, så tror jeg du har misforstått. Greia er jo at man forteller at noen ganger er det greit å skli ut litt, det er ikke unormalt å ikke alltid være litt utafor. Slik at vi kan unngå unge jenter med forvridd kroppsbilde og som må leve opp til uoppnåelige idealer.

  PS. Synes du så bra ut på begge bildene!Hvilket følte du deg mest komfortable med å legge ut(tror jeg kan gjette meg til et svar)?

 • Reply Elisabeth 7. desember 2013 at 00:17

  Enig i mye av det du skriver, Ida. Hva bildene angår liker jeg begge to like godt! For mye av det ene eller det andre blir i overkant. Jeg mener det er sunt med en god blanding, og det er nettopp derfor jeg har vært fast leser av bloggen din i seks år. Du har vært akkurat passe, og tusen takk for det 🙂

 • Reply anonym 7. desember 2013 at 00:24

  hei vil ikke oppgi navnet mitt men jeg er enig i det du sier alt er såå sant, men du for det til å virke som disse folka du kaller «overvektig, stygge» vil være sånn og at de syntes det er greit for det syntes vi ikke. Jeg vil at alle skal like den de er og slutte å dømme andre. Hvis jeg ser et bilde på facebook av en slank jente som holder sunn mat eller trener så sier jeg good for her ikke hun viser seg fram. Jeg er ikke så pen og jeg er hverfall ikke slank, men jeg ville aldri rakke ned på en annen person fordi de ser bedre ut enn meg. Det er mange som sliter med vekten sin og hater seg selv for hvordan de ser ut og det er andre som er fornøyd og bryr seg ikke om hva andre mener. det du sier og generaliserer alle «overvektig og stygge folk» syntes jeg ikke er greit fordi det er ikke alle oss som rakker ned på pene folk som deg. det er bare en liten prosent av oss som gjør det og det er feil gjort av de som gjør dette. Neste gang så burde du ikke generalisere oss eller kalle oss stygge vi har ikke bedt om å bli sånn og hvis du har vært hvor vi er så vet du hvor mye det sårere å bli kalt dette. Sorry hvis jeg virka aggresiv men likte blogginnlegget bare pass på hva du sier det kan såre folk mer enn du tror 🙂 Forresten så er du fin på begge bilder.

 • Reply Kondis 7. desember 2013 at 00:59

  Hvor er definisjonen av hva som er et atraktivt menneske å ikke.

  Jeg har sett å pratet med mange jenter som kan betraktes som overvektige,

  Men Gud så hyggelige å oppegående de er. er ikke intelligens sexy lenger , er alt utseende? Selv er jeg av de som går for de tynne pene, men kanskje jeg også bør vurdere min egen intelligens. Større damer/jenter å gutter er fantastiske mennesker, slutt å tro at noen er bedre enn andre. God helg alle sammen.

 • Reply Tuva 7. desember 2013 at 01:09

  Grunnen til at jeg ELSKER bloggen din er nettopp fordi du er deg. Ikke fordi du tør å si at du spiser en burger eller ikke trener, fordi det får meg til å føle meg bedre, men fordi det viser at du er litt mer lik ¨de normale¨. Det er så mange bloggere som fremstiller alt så fuckings perfekt, og når man da sammenlikner dette med livet en selv lever, føler man seg jo totalt missykket. Men sannheten bak halvparten av disse ¨perkete¨ bloggerne er at de sikkert tar seg et pizzastykke, selvom de skriver på bloggen at de spiste laks til middag. Det er bare det at du er så ærlig, og det er så deilig å kunne lese en sånn blogg. Har fulgt deg i alle år, og det er en grunn til at jeg aldri har sluttet å følge deg.

 • Reply Javier 7. desember 2013 at 01:20

  Jeg synes du er mest sexy på det øverste bildet. Der ser du digg ut, og jeg hadde tatt deg hardt. Tror dere jenter lurer dere selv

 • Reply Kine 7. desember 2013 at 03:31

  Helt enig med deg! Synes hetsen fotballfrua var latterli ufirtjent!! Hun blandt mange andre er jo et forbilde. De som tror de lever et ekte rosa liv og lukter roser dagen lang er tydeligvis ikke i kontakt med virkligheten uannsett. Nei fortsett å være et forbilde. På godt og vondt. De gode sidene vell som de mindre bra. Er menneskli og d er d man vill se:) Stå på. Bra skrevet.

 • Reply Eph 7. desember 2013 at 05:56

  Er i grunn veldig enig med deg! 🙂 Jeg synes både det er ok at folk legger ut nydelige bilder av seg selv og uflatterende. Det er fint noen ganger å se på bilder av mennesker som er pene/sunne, men det er også greit å bli «dratt ned» til virkeligheten (seelvom det finnes utrolig mange fine folk der også! :D) og huske at ikke alle er like. Det er vanskelig å føle seg tilstrekkelig til tider 🙂 Men noen ganger virker det som at det er konkurranse for å virke mest slack, feit og uryddig. Og etter litt tid er det helt omvendt igjen. Hadde vært så mye bedre om folk bare var seg selv uten å måtte klistre det overalt 🙂 Vi alle er da mennesker.

 • Reply Tina 7. desember 2013 at 09:25

  Må starte med en ting først, jeg pleier ALDRI å kommentere blogger/innlegg i nettaviser osv, rett og slett fordi jeg ofte ikke tror det har så mye å si. Tross det, er jeg nødt for å kommentere dette innlegget; Det var noe av de beste jeg har sett noen av dere toppbloggere har fått ut! Tidligere har jeg fått et inntrykk av at det er enten eller, akkurat slik du skriver, men få har poengetert denne middelveien mellom disse to «sporene» med livstil.

  Det jeg tror folk muligens «kicker» på med fotballfrue f.eks (må bare understreke at det ikke gjelder meg selv) er at «det er alltid perfekt» hun har så og si aldri noe negativt, og jeg tror at folk ikke kjøper den. For livet jo ikke perfekt, hele tiden, men et er ikke bare slit og møkk hele tiden, heller.

  De som blogger, har selv valgt å «blotte» seg på internettet, og ja, dere skal vel tåle litt, men, hvis folk synes det er så sinnsykt irriterende å lese om fotballfrue perfekte liv, mener jeg at da kan du gi f i å lese den å. Jeg leser da ikke blogger for å sitte å være irritert etterpå, da går jeg heller ut av den, og ikke unner denne bloggeren med nok et lesertall.

  All cred til deg Ida!

 • Reply Even Taknæs 7. desember 2013 at 09:32

  Utrolig vakkert skrevet Ida. Akkurat som jeg skulle sagt det selv. You go girl!

 • Reply marte 7. desember 2013 at 10:59

  Du har så rett! Du får satt ord på akkurat hvordan man tenker. Kjempe bra! Digger at du er så ærlig, og jordnær. Helt enig i at det å fremme en sunn livsstil er det mest logiske, men det å innrømme at ja, jeg spiser pizza og kokosboller når jeg vil det, er helt okei! Stå på Ida! Du virker som ei bra og fornuftig jente!

 • Reply Sandra 7. desember 2013 at 11:54

  Jeg synes du er en fin jente, men at du ser hyggeligere ut paa det foerste bildet. Det ser ut som en jente det er morsomt aa henge med. En som ikke tar seg selv saa hoeytidelig, og kan tulle og vase uten aa vaere redd for at haaret ikke ligger perfekt eller at sminken blir oedelagt. Kanskje det bare er fordi jeg er vokst opp i skogen, og synes sminke er upraktisk og irriterende. Eller fordi min erfaring med dollete jenter er at de ofte er kjedelige eller bitchy. Jeg sier ikke at du er saann, jeg kjenner deg ikke og har heller ikke fulgt med paa bloggen din. Ikke ta det personlig. Jeg er derimot enig i at sosiale medier i dag er helt paa trynet, men ikke paa grunn av det folk legger ut. Det er det slitsomme presset paa utseendet. Dette postmoderne samfunnet og kommersialiseringen er ikke et samfunn jeg hoerer hjemme i hvertfall. Haaper folk faarstaar snart at det er paa tide med en endring.

 • Reply Bjørg Marit S-Aasen 7. desember 2013 at 12:02

  Jeg begynner å bli lei dette utseendefokuset som media og bloggere er fanatisk opptatt av. Det vvirker som om det eneste som betyr noe erå være vakker og veltrent. Jeg liker også å sminke meg og se bra ut, men man må da ikkesnakke om det hele ttiden forde! Ikke rart folk sliter med selvbilde og selvtilliten. Hva med å snakke om hvilke personlige kvaliteter folk har og ikke alltid kropp og utseende. Livet handler da om så mye mer enn hvordan man ser ut.

 • Reply Helen 7. desember 2013 at 12:22

  forstår godt hva du mener, er ganske enig, men det er poistivt når er en perosn ikke bruker sminke. Vel siden de fleste ser finere uten sminke, og man slipper ødelagt hud og man ser tusen ganger mer naturlig ut. Ofc er det fint med sminke, men forstår godt hva du mener. De fleste er sånn, alle er ikke. Folk som trener, spiser sundt er forbilder. Men det er ikke noe gale med å ikke ha den perfekte kroppen heller, og det er virkelig ikke noe gale å spise usunt heller, ja man skal ikke si «å så flink du er for å spise usunt» det gir jo null mening. Men altså ALT er riktig, enkelt personer velger selv hva de vil, og det skulle nesten ikke vært lov å ha et inntykk om hva som er riktig, jeg forstår at man ikke skal «reklamere» for at det et greit å spise usunt, men det er faktisk noe som er ok inniblant. Vel for meg har null personer her den perfekte kroppen, jeg har langt ifra det, i det verden ser for seg som perfekt. Det skulle virkelig ikke vært noe, siden det hjelper null ting på noen, siden ingen er lik. Så en eller annen kommer alltid til å være for tjukk, tynn, usunn, sunn osv.

  Syntes folk skal få ha sitt eget valg uten å bli påvirket av alle andre om sånn MÅ man være.

 • Reply Anonym 7. desember 2013 at 12:22

  Det skal sies at selv om det nederste bildet er finest, så er du jo vakker uten sminke og da 🙂

 • Reply Gry anita 7. desember 2013 at 12:34

  Så utrolig enig!

  Selvom du «bare skriver en blogg» er du fortsatt et stort forbilde og forbilder skal gå frem med et godt eksempel, og de skal være en inspirasjon for andre. Hva slags inspirasjon kan man være dersom man bare ligger på sofaen uten sminke og eter kokosboller? Jeg er så utrolig enig i hva du sier, og håper flere «toppbloggere» tar tak i det. Syns du er et flott forbilde, og personlig foretrekker jeg det nederste bildet. Vi må jo ha et «mål» å gå etter, vi som er lesere 🙂 Men jeg syns du er vakker både med og uten sminke!

 • Reply Anonym 7. desember 2013 at 13:35

  Tbh så er du penere enn meg både med og uten sminke, hahaha o.o

 • Reply Anette 20 7. desember 2013 at 15:02

  Jeg leser aldri blogger, men leste dette innlegget ditt og kommentarene idag fordi noen hadde likt det på facebook. Må ærlig si at jeg blir helt sjokka og lei meg av å se hvor fikserte dere er på hverandres utseende og liv generelt! Tenk at så mange bruker så mye tid på å lese om livet til andre og skrive om sitt eget liv. Blir utrolig trist når jeg leser så mange som skriver at de blir inspirert at å se det nederste bildet av deg. Hvorfor blir dere inspirert? Skal dere prøve å få like fint hår, like ren hud, bli like brun og få like fine øyne? Hvorfor må dere fikse på dere selv? Skulle ønske alle kunne skjønne at de er fantastisk pene slik de er.

  Skjønner ikke hvorfor folk legger ut bilder av seg selv i det hele tatt, men regner med det handler om følelsen av at så mange kommenterer hvor pen, ærlig eller tynn du er. Følelsen av å bli godtatt og anerkjent av andre.

  Dette hadde dere ikke trengt hvis dere hadde visst at dere alle er skapt i Guds bilde og Han elsker deg akkurat slik du er, uansett hvordan du ser ut!

  «For du er dyrebar i Mine øyne, aktet høyt og Jeg elsker deg» Jes 43,4

 • Reply Anonym 7. desember 2013 at 15:07

  det her er det mest fucka og selvmotsigende jeg har lest på lenge. det du gjør her er å oppfordre folk til å være falske (slik du og alle andre toppbloggere er). Hva faen? kanskje jeg mistforstår, men det her ble jeg bare sykt irritert av. LA FOLK FÅ VÆRE FOLK, OG HVIS DU PLAGES SÅ JÆVLIG AV KROPPSHÅR OG FOLK MED MER KILO PÅ KROPPEN ENN FOTBALLFRUE, SÅ HAR DU ET STORT PROBLEM 🙂 og forresten, du er tusen ganger penere uten sminke. det vil du vel ikke høre, men det er sannheten 🙂

 • Reply Ingrid 7. desember 2013 at 15:07

  Du er så flink til å sette ord på ting! Det er akkurat dette jeg mener også:)

 • Reply Anonym 7. desember 2013 at 15:29

  PERFEKT- dette er akkurat som om jeg ville skrevet det selv, bare med bedre språklige virkemiddel!

  det å være den som BARE trener er ikke gale i det hele tatt, men å ha selvironi er også positivt.. jeg foretrekker en mellomting! 😀

 • Reply Enits 7. desember 2013 at 15:29

  Haha, kan ikke være mere enig!! 🙂

 • Reply E 7. desember 2013 at 15:31

  Så enig!

 • Reply Anonym 7. desember 2013 at 15:54

  Jeg er ganske enig med det i dette. Men etter MIN personlige mening synes jeg det naturlige og det mange ser på som «stygt» er finest. Jeg liker egentlig ikke sminke, det gjemmer liksom en persons ekte ansikt. Jeg føler at når jeg skriver dette blir jeg dømt som en av de som liker at andre jenter er styggere enn meg, men det gjør jeg aldeles ikke. Bare fordi NOEN er slik, betyr ikke det at alle er det, husk det! 🙂 Du er kjempenydelig uten sminke, men også med! Du er DEG uansett om du trener deg død eller om du overspiser deg på burgere resten av livet. Det er ikke utseendet som definerer en person, det er personligheten.

 • Reply Anna Sofie 7. desember 2013 at 15:56

  du er jo fin på begge av bildene. Jeg veldig ikke venner gjennom utsene ogsånt, jeg går til de som smiler og har en bra personlighet. Jeg ser jo litt på utsene, men det jeg føler er at jeg velger de som er finere enn meg.

 • Reply Susanne 7. desember 2013 at 16:03

  Utrolig bra skrevet og kunne ikke sagt meg mer enig, og vil personlig si at du ser like nydelig ut på begge bildene!

 • Reply Yvonne 7. desember 2013 at 16:20

  Kjære Ida. Dette er hvorfor jeg liker deg så godt. Aldri forandre deg!

 • Reply Terese 7. desember 2013 at 17:17

  Hallelujah, Ida!! Dette var sykt bra skrevet, og det er akkurat det som er fakta om samfunnet idag! Jeg tror det er viktig å være litt av begge deler, være klar over sine skavanker, men likevel kan skryte av en bra treningsøkt eller hårdag, med et selfie på Insta 🙂

 • Reply G. 7. desember 2013 at 17:51

  Jeg synes du skriver veldig bra. Jeg leser ikke så mange blogger av de som er yngre enn deg, men jeg må ærlig si at jeg ikke skjønner at alle skal ta opp dette med at man hyller de som viser frem sine «dårligere» sider. Jeg trodde jeg var oppdatert, men jeg får vist ikke med meg alt dette. Videre må jeg si at for meg er det akkurat det samme hvilke bilder man legger ut. Er man stelt ser man kanskje litt freshere ut, men jeg tror mange kommenterer når bloggere legger ut bilder av seg selv usminket, så er det fordi man vanligvis ser den rosa boblen som du selv beskriver. Alt er liksom så flott når man er blogger, men det at man tørr å vise seg usminket viser at dere er mer som alle andre som ofte går hjemme uten sminke? Selv hadde jeg ikke vist meg på blogg uten sminke da, og for meg er det akkurat samme. Jeg pleier ikke å kommentere på folks utseende, det er jo ikke det alt handler om 🙂

 • Reply Tonje 7. desember 2013 at 17:53

  Jeg tror greia egentlig er at folk er lei av å bare se det som skal være perfekt.. Folk klapper når det for en gangs skyld blir vist frem at bloggere ikke er perfekte hele tiden. Når dere legger ut bilder uten sminke, uten de peneste klærene og med mat som ikke er like sundt, så kjenner vi oss igjen i dere.. og det blir mer personlig. For vi får se hvem dere faktisk er..

  Det er topp at bloggere går frem med et godt eksempel med tanke på trening, det å være sunt og ja, at man kanskje bør kle seg litt bra, men det er jo også viktig at vi får se at dere ikke går rundt sånn heeeele tiden.. Det handler jo om at småjentene kopierer dere og deres holdninger, så om det blir for mye den ene eller andre veien er jo ikke så sunt det heller..

  Så alt med måte sier nå jeg, og takker for at du tar opp dette temaet selv om vi har litt forskjellige synspunkter og du mest sannsynlig ikke kommer til å svare meg 😉

 • Reply Anonym 7. desember 2013 at 17:54

  Du skriver det mange tenker, TAKK! Bare en ting, ang det du skrev under bildet, at den «øverste jenta» ikke gidder å ordne seg, siden hun bare skal drive med matte. Enkelte kan faktisk være pene, sunne, veltrente OG skoleflinke. Smart er ikke synonymt med stygg, vet du (okey, innimellom), men du skjønner hva jeg mener.

 • Reply Tonje 7. desember 2013 at 17:56

  Også må jeg jo legge til en liten kommentar, du er så søt både med og uten sminke og jeg liker å lese din blogg nettopp fordi du ikke prøver å være mer enn det du er. Du er Ida, du er deg selv uansett.. ikke dropp kokkosbollen og pizzan selv om du vil stå frem som et godt eksempel, for det gjør du allerede. Du er deg og det er det vi digger! 😀

 • Reply kathrine 7. desember 2013 at 18:17

  så enig. jeg selv er overvektig med strekkmerker og appelsin hud,og størlse m-L, men jeg syntes det blir for domt at det skal være idealet, det å være usun med masse kjemikaler og stoffer i kroppen.jeg selv har begynt å spise mye sunnere og føler meg bedre både med utseende og hvordan jeg har det inni meg.

 • Reply Christine 7. desember 2013 at 18:18

  Bra skrevet! Jeg synes alt du fikk imot deg bare på grunn av et bilde var absurd, jeg vil si det er for det meste sjalusi, for om en overvektig person hadde lagt ut samme bilde ville de fått likes til de grader og skryt for at de tørr og legge ut det bildet.

  Jeg liker deg best i en mellom kombinasjon, for da kjenner flere seg igjen i deg 🙂 Når du har en slapp dag, også en dag med trening. Virker mer normalt, og da er det flere som gjenkjenner seg. Jeg finner inspirasjon og respekt til mennesker som har en sånn kombinasjon. De som kun sløkker på sofaen er de som klager på de veltrente, og de alt for treningsnarkomaner er de som klager på de som har litt ekstra fett, som blir feil igjen. Hvorfor kan ikke mennesker finne sin balanse, og være fornøyd med det du er? Det er ingenting galt med noe ekstra fett, og det er ikke noe galt med og være veltrent.

 • Reply Julianne 7. desember 2013 at 19:25

  skjønner frustrasjonen. enig i at man ikke skal hetse slanke og sunne kropper etc, uenig i at hårete armhuler, strekkmerker ogsånn er stygt. Jeg tror folk er slik nå fordi vi holder på forandre vårt syn på skjønnhet og selvbilde etc, det går seg nok til etterhvert. Jeg likte begge bildene, det øverste var søtest og det nederste var inspirerende og vakkert ^^

 • Reply Pernille 7. desember 2013 at 19:29

  Jeg ser poenget ditt og jeg må si meg litt enig og litt uenig.

  For min del dreier det seg om realisme. De siste årene har det vært enormt fokus på det perfekte. Perfekt liv, perfekt kropp, perfekt jobb, perfekt utseende – alt skal være perfekt. Rosabloggere, kjendiser, tv-serier, filmer, ukeblader og andre ting er med på å fremheve disse idealene. Men faktumet er at ingen mennesker er perfekte. Hvorfor late som man er noe man ikke er?

  Derfor er det så forfriskende når mennesker som fremstår som perfekte, viser et bilde av seg selv der de ikke er det. Som f.eks uten sminke, mer burger i hånda eller som slakt på sofaen.

  Men samtidig så synes jeg ikke man skal hetse mennesker som legger ut bilder av seg selv som perfekte heller. Om man er sjalu på Fotballfrue sin kropp, så kan man i det minste holde det inni seg. Hun har tross alt jobbet hardt for den, det skal man ikke stikke under en stol.

  Og jeg synes heller ikke man skal promotere usunn eller sjuskete livsstil. Men det er forskjell på sjuskete og naturlig.

  Alt i alt så det koker det ned til at folk må gi litt mer blaffen i hva andre gjør eller hvordan de ser ut 😉 Det hadde vel egentlig vært det beste!

 • Reply mm 7. desember 2013 at 19:37

  jeg merker det som provoserer meg mest, er hvor mye folk faktisk «deler» av seg selv på sosiale medier idag. det er umulig å logge inn på fb uten å lese status-er om alt fra å lese skrytestatuser som jeg besteg nok en fjelltopp idag til har spist fjorten burgere på en tirsdag omg til at babyen din har sovet 7,5t og du er bare sååå opplagt. alt jeg tenker er hvem bryr seg? hvorfor har folk slik narsissistiske behov? uansett, om behovet er å photoshoppe sitt eget profilbilde for å sanke likes eller dele dine valker med dine 900 fb venner for å få bekreftet at din kropp også er bra..så er igjen mitt spørsmål hvorfor? hvorfor, eller hva var vitsen, eksempelvis da fotballfrue la ut et halv nakent bilde av post graviditet kropp? var det så vi skulle skryte over hvor tynn hun er. det kan vi jo se fra før av. eller når den lubbene personen deler sine valker- det er ikke strengt tatt nødvendig, alle kan se at du er et par kilo i pluss med klær på fra før.

 • Reply svta 7. desember 2013 at 20:14

  Noe av det beste jeg har lest på lenge! Virkelig tusen takk!

 • Reply Anonym 7. desember 2013 at 20:21

  ej e enig !

 • Reply Charlotte 7. desember 2013 at 20:26

  WORD!

 • Reply Avanya 7. desember 2013 at 20:45

  Jeg synes du er fin både med og uten sminke. Akkurat som at jeg synes at en glamourmodell og the girl next door er pene på hver sin måte. Jeg synes ikke akkurat at strekkmerker er så jævla fint, men jeg synes det er en grei trøst at jeg ikke er den eneste som ikke er helt perfekt. Iblant at man superflink og pliktoppfyllende, går på trening og spiser usunt, mens i andre perioder er man slask og ligger på sofaen og ser på Grey’s. Det er ikke akkurat sunt å spise burger, men jeg tror de aller færreste gjør det hver eneste dag. Men ja, dette er nok det mest fornuftige jeg har lest på veldig lenge. 😀 Tommel opp!

 • Reply Iselin Eriksen 7. desember 2013 at 21:11

  Word!

 • Reply Katrine 7. desember 2013 at 21:38

  Fantastisk kjære Ida, fantastisk!

 • Reply babygirl 7. desember 2013 at 21:42

  jeg liker faktisk det øverste bildet bedre, for det viser deg slik du er

 • Reply Synne 7. desember 2013 at 21:43

  Helt enig!

 • Reply Ida G 7. desember 2013 at 21:59

  SÅ bra skrevet! Er så innmari enig med deg

 • Reply Tonje 7. desember 2013 at 22:23

  For å være ærlig så syns jeg at både de som trener og er slanke og de som elsker fastfood og godteri fortjener like mye applaus. Det å være seg selv er det som er viktig her. La folk være folk.

 • Reply Anonym 7. desember 2013 at 22:24

  For å svare direkte på spørsmålet ditt, liker jeg begge bildene. Fint å se flere sider av en person, ikke bare den «perfekte» fasaden, men heller ikke bare den brutalt ærlige versjonen.

 • Reply Anonym 7. desember 2013 at 22:27

  HALLELUJA OG AMEN.

 • Reply malinva 7. desember 2013 at 22:34

  bra skrevet!

 • Reply Simen 7. desember 2013 at 22:35

  Heldig den gutten som gjør seg fortjent til å våkne opp ved siden av deg! 🙂

 • Reply Frida Vik 7. desember 2013 at 22:36

  JÆVLIG bra fyfaen jeg elsker deg

 • Reply Melissa 7. desember 2013 at 23:23

  Du fikk meg til å tenke som aldri før! :O

  Og forresten så synes jeg at du er kjempe fin på begge bildene. Så lenge du føler deg kontorfabel med deg selv så blir alle det. Men siden at du tydeligvis er ute etter lesernes mening så mener jeg at en blanding hadde vært kjempe fint. Lissom sånn at du ikke tar på mye sminke som i bilde nummer 1, men at du tar på litt. Også fikser litt på håret. Du ser tydeligvis ut til å kle krøller så kanskje du burde gjøre det oftere 🙂

  Men du er som sagt pen på begge bildene, bare på to forskjellige måter. 😀

 • Reply Anonym 7. desember 2013 at 23:27

  skjønner ikke helt konklusjonen i dette innlegget

  hva var problemet igjen?

 • Reply Annelin 7. desember 2013 at 23:30

  herregud, for et herlig innlegg!

 • Reply Tonje 7. desember 2013 at 23:56

  Det beste blogginnlegget jeg har lest på lenge!! Det er så sant!

 • Reply Mathilde 7. desember 2013 at 23:59

  Eg skjønar utruleg godt kva du meiner og er for det meste veldig einig. I sosiale media har det i det siste vorte meir og meir populært å vere uperfekt – noko som i utgongspunktet er supert – men no har det gått såpass langt at blant anna ein usunn livsstil, psykiske lidingar, dårlege karakterar og masse anna som ikkje er noko å trakte etter har vorte «kult». Det har dog ført med seg mange positive ting som ein ikkje må gløyme, som for eksempel breiare kroppsaksept og sjølvaksept. Eg tykkja i den samanheng at det var dumt at du nemnde underarmshår som ein «uting», fordi dette er heilt naturleg og det heilt klart burde vere opp til personen sjølv om ho/han ynskjer å fjerne hår frå kroppen sin eller ikkje.

  Til slutt må eg faktisk seie at eg tykkja det første av dei to bileta av deg var det finaste. Shit, ho er jo faktisk dritfin, tenkte eg då eg såg det! Du er vakker.

 • Reply Madelene 8. desember 2013 at 00:04

  Det første bildet var myyye finere! 😀

 • Reply Julie 8. desember 2013 at 00:15

  Kan ikke være mere enig! kjempebra skrevet, du er pen på begge bildene 🙂

 • Reply Marit Breimo 8. desember 2013 at 01:11

  amen to that

 • Reply Anonym 8. desember 2013 at 01:25

  Synes du legger deg på samme nivå som haterne..

 • Reply Linn Jeanette 8. desember 2013 at 01:26

  Liker dette innlegget veldig godt! Det er litt som den gangen du spurte leserne om du skulle klippe håret ditt kort, og hørte på dem. For jenter vil jo at andre jenter skal være styggere og dårligere enn dem selv, som regel. Det hadde jo tross alt vært mye mer lettvint å få alle andre til å bli styggere – i forhold til å begynne å trene og gjøre en innsats for å se fin ut selv 🙂 Du er jo fin både med og uten sminke, men hadde du spurt meg hvem av dem jeg helst ville sett ut som (later som det er to forskjellige folk), så hadde jeg jo valgt det nederste bildet. Syns ikke du ser så unaturlig ut på det nederste bildet, bare freshere og mer plettfri.

  Jeg er skeptisk til fotballfruen, samtidig som jeg tror av hetsen i hovedsak kommer fra smålubne damer som ikke er så veldig fornøyd med eget utseende, til tross for «jeg liker best å være helt naturlig, jeg»-utsagn 🙂

  Klarer ikke helt å bli klok på alt jeg mener rundt kroppspress og skjønnhet, så jeg får vel bare fokusere på å bli så god som jeg kan bli, uten å tenke på andre hele tiden.

 • Reply Pia Marie 8. desember 2013 at 01:42

  Bra skrevet ja, men det som gjør så mange provoserte her er vell kroppspresset.. Jeg har å lest bloggen din i flere år, og kan aldri si du har vært feit?? Så det de fleste reagerer på er vell heller hvordan og hva andre tenker.. Veldig mange yngre jenter som kanskje ikke er så flotte som du, som kan tro det er feite/overvektige av bilder som frua, og det du skriver 🙂

  Utover det likte jeg innlegget godt.

  Og jeg syns vi alle burde bli flinkere til å heller hylle alle, ikke bare den ene siden eller den andre av, men begge på skalaen 🙂

 • Reply Anonym 8. desember 2013 at 02:53

  Dette er FANTASTISK skrevet! Er så enig med deg. Jeg skjønner virkelig ikke poenget i å gå rundt og snakke dritt om og rakke ned på en person som faktisk er fornøyd med kroppen sin, og som bestemmer seg for å vise det. Spesielt etter fødsel. Men folk som legger ut et ikke så flatterende bilde av seg selv får skryt og blir behandlet som dronninga av hele slekta. Er helt absurd. Kunne ikke sagt det bedre enn deg! Helt enig.

 • Reply HelleMarie 8. desember 2013 at 10:21

  Så utrolig bra innlegg!! Er så enig med deg! 🙂

 • Reply Ingrid 8. desember 2013 at 11:27

  Eg er enig med deg, men er eg av lesarane dine som har gitt deg ros for ærligheten din, fordi eg synes at det er befriande og innimellom slippe ned skuldrane. Denne blogg, fasade bobla har tatt heilt over for nokon, det var det eg tenkte på når ff la ut bildet. Det har rett og slett blir for mykje for den enkelte, eg meiner ikkje at det er ff feil, det er ikkje greit å skrive stygge ting om andre fordi dei ser bra ut. Blogging er sært, det blir nesten som å lage ein fanklubb av seg selv, men det er også underholdene og inspirerande. Slik har det blitt i 2013 og besteforeldre ler av oss som vidar meir tid på å vise oss fram for andre på nettet enn å vise oss ute 🙂

 • Reply Gutt19 8. desember 2013 at 11:42

  Jeg kommenterer faktisk ALDRI på blogger og leser de sjelden også, men idag dukket din opp på facebook.

  Jeg følte bare en trang til å melde at jeg likte det øverste bilde best.

  Og nei, det kommer ikke fra en sofagris som prøver å rettferdiggjøre sin egen tilværelse, jeg er veltrent og mer eller mindre suksessfull.

 • Reply Julie 8. desember 2013 at 12:00

  Veldig bra skrevet! Vi tenker likt 🙂 Setter pris på at noen tørr å skrive det du skrev her. Det er så viktig å gi andre et slags «wake-up-call».

  Jeg foretrekker forresten begge bildene, fordi man er rett og slett den man er. Både med og uten sminke. De to tingene trenger virkelig ikke bety at man forandrer personligheten sin. Det burde falle mer naturlig for oss mennesker som lever i 2013 (snart 14) at man kanskje ikke ser like bra ut uten sminke som med, men at man fokuserer mer på det som virkelig teller: personlighet. Sminke er som en bonus; det kan gi et bedre inntrykk av en person og det kan gi personen bedre selvfølelse blant andre mennesker. Jeg håper janteloven forsvinner delvis og delvis fra oss jenter, fordi alt i alt så er det bare unødvendig energibruk.

  Fortsett å skriv det du tenker på, Ida! I hvertfall slike tanker som dette.

 • Reply Kaja 8. desember 2013 at 12:40

  Øhh.. Føler jeg ble litt provosert her.. Mener du at ovevektige mennesker, med eller uten strekkmerker er mindre verdt en de pene syltynne og veltrente? Vell, må si jeg er uenig. Om man heller har lyst til og spise pizza en og ta en salat på en lørdagskveld og ta et kakestykke eller noe etter på i stedet for og gå og trene er vel det lov? Mener heller ikke at dere som eller vil spise en salat og så gå og trene, at det er noe galt i det. Men jeg mener at vis noen vil det, må de da få lov til det.

  Vil man poste et bilde på bloggen sin og si at man har en chille dag i jogge bukse og hettegenser uten sminke og ufikset hår, må man da få lov til det. Og så slenge med et bilde av seg selv så stygg man er den dagen. Vis man da får en telefon om og hente noe man har bestilt på nettet, sminker du deg da, retter/krøller håret og skifter KUN for og vise deg ute i offentligheten i 10-15 minutter? Det finnes ingen regel at du MÅÅÅ se 100% feilfri hele tiden i tilfelle du må ut av huset i et kvarter. vet godt at det ikke er det som står her, men dette er det som faller meg inn når du mener at vi burde tenke på andre sine tanker om deg, og ikke konkurrere om og være styggest.

  Vil man ikke sminke seg hver dag, og føler seg også konfertabel ut uten sminke, burde man da få lov til og gå en dag uten sminke uten og få en gjeng med de perfekte og feilfrie bak seg, sier at du burde ta på deg sminke fordi du ser stygg ut kun for og tiltrekke likes. Dette blir for dumt.

  Er man ikke et forbilde om man ligger på sofaen og spiser kokosbolle da, Gry Anita? ^

  Man er like mye forbilde om man gjør det eller om man stikker ut klikka 5 om morningen for og jogge 4km så tilbake igjen, og så spise en salat og også jogge til gymmen for og trene. jeg føler meg utrlig uenig i det du har og si.

  Alle mennesker er perfekte på sin egen måte, fikset eller ikke. Alle har like mye rett til og se ut som en dass og legge ut bilde av det som dere som vil ta et litt penere bilde.

  sier bare min mening.

 • Reply En leser 8. desember 2013 at 12:55

  Jeg føler at det du sier nå er at folk ikke skal kunne droppe sminken. Du sier også nå at vi ikke burde reagere positivt når en person har lagt ut et ikke-delikat bilde? Jeg føler du har glemt litt å se ting fra flere sider. Hva om du var en usikker 13-åring som daglig får det inn at alle andre rundt deg er så lykkelige og flinke? Jeg leser blogger, og det er et stort flertall som heller velger å vise et liv med starbucks, outfits og treningskos, enn kjipe dager med lekser og stress. Det at alle legger ut et pyntet bilde av hvordan livene deres er lager et press på andre i å måtte være slik. Jeg er enig i det at man ikke skal oppfordre andre til å leve et usunt liv, men det tror jeg heller ikke så mange av de som legger ut slike bilder har som mål. Jeg tror de bildene eller bloggene som viser en ikke så rosa side ved livet er en reaksjon på hva vi daglig får inn ved både sosiale mediaer, TV og ukeblader. Jeg tror det også er derfor de får så positiv respons, folk er lei av det perfekte. Jeg har så lyst til at folk bare skal kunne slappe av litt, og ikke alltid må tenke på hva alle andre mener.

  Kanskje det var unødvendig at jeg skrev dette, tror nok neppe du forandrer synspunkt utifra kommentarene på bloggen. Du må få bestemme selv hva du vil skrive om, og jeg respekterer synspunktet ditt. Jeg vet også at hvis jeg ikke liker det du skriver, trenger jeg heller ikke lese bloggen din:) Det skal jeg heller ikke gjøre fra nå av

 • Reply Hedda 8. desember 2013 at 13:03

  Syns du var finest uten sminke jeg 🙂

 • Reply Anonym 8. desember 2013 at 13:28

  Jeg tror du har mistolket målet ved å legge ut slike bilder på nett. Målet er ikke å vise hvor utrolig ekkel og stygg man er. Målet er å vise andre at det er flere som akkurat deg der ute. Du bli applaudert fordi du viser din sårbare side om det enten er strekkmerker, kviser eller lignende. Du viser andre som sliter med dette at det er greit og være sikker på seg selv og at du ikke er stygg. Faktisk så lurer jeg på hvem er DU som skal få definere stygg og ekkel? Hva er stygt og ekkelt? Det er formålet med slike bilder. Kvinner er ikke stygge eller ekle. Ingen av oss. Vi skal applauderer andre kvinner som tørr og vise frem det de gjerne er mest usikker på. Vi skal støtte hverandre og stå opp mot guttene som setter oss i en bås. La oss applaudere hverandre uansett. Jeg skulle ønske jeg hadde selvsikkerheten til og vise fram det naturlige meg. Ikke ha 20 lag med sminke…. Jeg håper at jeg og en dag er såååå selvsikker på meg selv at jeg ikke bryr meg om det syntes en kvisen på bilde mitt.

 • Reply marie 8. desember 2013 at 13:52

  Du får det sagt! 😉 HELT enig med deg!

 • Reply Helene 8. desember 2013 at 13:53

  Helt enig i det du skriver. Jeg går somregel inn på blogger for å få ideer og inspirasjon. Det får man jo somregel av at en stil er noe overdrevent. Slik at man kan tone det ned selv. Du ser pen ut på begge bildene, men når jeg går inn på en blogg og ser etter inspirasjon, ja da foretrekker jeg mye heller bilde #2.

  Noen kommenterer her at man skal bli hyllet for den man er. Man det er tydeligvis også en regel om at hvis den du er pen, slank, veltrent og litt heldigere enn andre med utseendet, nei da har du ikke lov til å vise hvem du egentlig er.

  I bunn og grunn så er det nettop de «velstelte» folk følger med på. The proof is in the pudding. Bare å se hvem som ligger på blogg-toppene det. Det er ikke de med pizzasaus rennende ut av munnen og hengepuppene slengs over skuldrene..

 • Reply Ulf Wullf 8. desember 2013 at 14:52

  Synes du ser fin ut uansett hva du har på deg 🙂

 • Reply Anniken 8. desember 2013 at 15:30

  Grunnen til at man reagerer på Fotballfrue og andre rosabloggere er fordi dere selger en løgn. Dere viser kun de perfekte sidene ved dere selv(selvom et innlegg her og der kan legges under kategorien -ærlig-). Dere skaper et ekstremt press på yngre, og voksne kvinner, om dette ‘forskjønnede idealet’ som ingen kan leve opp til, ikke engang dere.

  Og ja, Fotballfrue har fått ufortjente kommentarer gjennom hele graviditeten hennes, men syns du ikke at det er noe galt med verden når hun føler at det er viktig/nødvendig å legge ut et undertøysbilde av seg selv, i matchende undertøy og filter FIRE dager etter å ha gjennomgått en fødsel?

  Jeg håper du er feminist Ida, for det er så mange som ser opp til deg!

  https://www.youtube.com/watch?v=NswJ4kO9uHc

  Jeg har lest mange som har skrevet usaklige kommentarer rettet mot Fotballfrue (fks. en ekte kvinne har kjøtt på beina osv), og disse kommentarene er jeg helt uenig med. Men denne debatten handler om så mye mer enn utseendet til Fotballfrue, det handler om tanken bak, og årsaken til tanken bak.

  Hvorfor får et «nakenbilde» flere likes enn et påkledd bilde av Caroline med datteren hennes? Jeg håper på en revolusjon i tankegangen hos norske kvinner og håper du er med!

 • Reply Anonym 8. desember 2013 at 16:05

  Ingen er stygg!!! Alle er pen, men på forskjellige måter!!!!

 • Reply Lisa Maria Larsen 8. desember 2013 at 16:24

  Moralen er: La ingen andre fortelle DEG hva som er vakkert i DINE øyne. Jeg liker ikke kroppen til fotballfruen – typ: «hadde ikke pult ho». Men jeg respekterer at HO ser seg i speilet og er fornøyd. Men jeg synes det er EKSTRA tøft når en som er sexylubben og elsker pizzaen sin har selvtillit til å elske seg selv til tross for at samfunnet synes hun er en lat og feit slask. Så husk neste gang du ser det i speilet: Det du ser kan muligens være forvrengt i forhold til hva samfunnet over lengre tid har fortalt deg at du ser 🙂 Elsk deg selv og den kroppen du har – eller gjør noe med det 🙂

 • Reply Sanne 8. desember 2013 at 16:36

  Jeg er veldig enig i deler av det du skriver, men jeg syntes ikke man bare skal kunne dele livet sitt på sosiale medier hvis man har et «perfekt» liv, eller bare skal kunne legge ut bilder av seg selv hvis man har masse sminke på seg, eller har på seg et perfekt antrekk, eller man akkurat har tatt en treningsøkt. Jeg er veldig imponert av Fotballfrue, og jeg respekterer henne fullt ut. Det er helt sykt hva hun klarer å prestere. Og de aller aller fleste overdriver. Man kan jo ikke bare sitte å spise pizza og se på tv, forvente å få drømmekroppen, bli kvitt sideflesket, å være missunnelige på folk som Fotballfrue om faktisk jobber hardt for det. For man må faktisk kjempe veldig hardt for å klare å få en kropp som henne. Men jeg tror folk syntes det er litt deilig å se at andre også av og til skipper treningen til fordelen for pizzaen. Og ikke tar seg selv så høytidelig at man bare kan legge ut fine bilder av seg selv. og man er jo skapt som man er, men det betyr ikke at man kan spise junkfood å forvente en slank, trent, ja rett og slett en perfekt kropp. Og jeg syntes ikke man bare skal kunne legge ut bilde av den perfekte siden av deg selv. Alle har jo svake og sterke sider. Takk for meg

 • Reply Mediapusan 8. desember 2013 at 17:04

  AMEN!!!

 • Reply Mia Toft 8. desember 2013 at 18:07

  Du skriver akkurat det jeg tenkte! Hvorfor er det bare lov å være stolt hvis du er ikke ser bra ut?

 • Reply Anonym 8. desember 2013 at 18:19

  SÅ SANT!

 • Reply Hennika 8. desember 2013 at 18:20

  Ida

  Du skriver om bildet av deg selv, der du er usminket og har droppet å gre håret , at du ser en jente som ikke vet hva en hårbørste, at hun er gal og at hun ikke har noen venner.

  Hvorfor det? Den sminkede versjonen av deg selv, kunne like så godt ha hatt denne karakteristikken. Ikke opptatt av utseende = gal og venneløs. Denne tolkningen, DET er problemet. Dessuten, om man ikke tar i bruk massevis av stell og produkter for å føle seg fullkommen, betyr det ikke at man ikke setter pris på sitt eget utseende. Vi er fullkommene som vi er, men reklamebransjen har i lang tid prøvd å peke ut for oss hva som kan være feil med kvinnekroppen og hva vi kan kjøpe for å fikse på det. Men hvor mye skal vi la utseende si om oss? Hvor viktig er utseende ? Fotballfure skal få være den hun er, men det at folk roser henne fordi hun er så vellykket med sitt utseende, kan være med på å sende ut signaler om at det motsatte av hvordan hun ser ut er mislykket. Vi trenger at media kaller kvinner som ikke er tynne og sminket for vellykkede også. Reinbue, ikke svart-hvit sant? Og det er også greit med kvinner som tuller, med at de ikke ser så veldig digge ut 24/7 for en kvinne er tross alt mer enn en tiltrekkende kropp!

 • Reply mia 8. desember 2013 at 18:26

  100% enig med deg

  De som slenger drit om jenter som legger ut bilder av seg selv (de jentene som er slanke og trente) er jo bare misunnelige da. Jammen meg ikke rart de slenger med leppa.

  Synes ALLE skal få lov til å legge ut bilder av kroppen sin. Uansett om de er slanke eller overvektige!

  Btw. Fotballfrue ser helt fantastisk ut 🙂

 • Reply Anette 8. desember 2013 at 18:48

  Du Ida du Ida, du har så rett. De som viser fram den fine velltrente kroppen og den sunne lunsjen sin.. Burde egentlig skamme seg. De knuser bare selvtilliten til andre jenter som ikke har den kroppen eller tar seg tid til å lage den ordentlig sunne lunsjen. Ærlig skal jeg si at jeg har en venninne som begynte å lese Sophie Elise sin blogg, hun fikk dårlig selvbilde med en gang hun bare klikket seg inn på bloggen hennes. Hun begynte forsiktig med å kaste opp.. fordi hun ville ha kroppen til Sophie .. og deretter fulgte det med at min venninne begynte å ta resilane .. Fordi hun også ville være perfekt akkurat som Sophie .. Det er i hverfall bra at noen som deg som faktisk sier ifra hvordan resten av verdens jenter egentlig føler seg. Selv om de som eks. meg gjemmer seg bak store klær og tonn med sminke. Det gjorde jeg før. Helt til jeg innså at det er ikke utseende som teller. Det er det indre. Man er den man er på utsiden og jeg vil bare si at du er ei nydelig jente uten sminke, så jeg vil si jeg liker det bilde best 🙂 Klem En som forstår!

 • Reply Anonym 8. desember 2013 at 18:49

  Nå er det jo sånn at de fleste som bruker tid på nettet blir bombadert hver dag med bilder av kvinner som tilsynelatende både ser mye bedre ut, er flinkere, mer produktive og har et bedre liv enn de som ser på. Det er jo forståelig at man bare viser de bedre sidene av seg selv offentlig, jeg gjør jo dette selv. Så da er det virkelig deilig når noen viser at de ikke er så perfekte, flinke og produktive, og man skjønner at man ikke er så annerledes enn disse bloggerne, modellene og skuespillerne likevel. Mange skjønner jo dette uansett, men så har man jo de unge og kanskje litt naive som ikke gjør det.

  Jeg sier jatakk begge deler! Vis oss de sidene som vi kan beundre og se opp til, så vi har noe å strekke oss etter! Men vis oss også at vi ikke er unormale eller mindre verdt fordi man ikke er like pen, har like bra kropp, fin leilighet eller er like produktive i hverdagen. Det fjerner liksom litt presset, så kan man med glede arbeide for å ligne på Fotballfrue og Ida Wulff, istedenfor å gjøre for å føle seg bra nok! 🙂

 • Reply mann83 8. desember 2013 at 18:51

  Dette utseende presset som jenter er så utsatt for er helt latterlig.

  Dere skulle prøvd å vært en stygg mann, da skulle dere få sett da.

  Jeg, stygg mann, skjeldent får jeg oppmerksomhet av noen, og da det skjer skal andre ødelegge fordi de ikke liker meg, pga utseendet.

  Blir irritert av å se jenter, som er allment akseptert som vakre, snakke om at de vet noe som helst om hva det vil si å være stygg, en mann som meg hadde gjort hva som helst for at en jente med ditt utseende hadde snakket med meg på et utested.

  Du får ha en fin kveld, og du og dine lesere får huske på til neste gang dere føler dere stygge at det finnest folk der ute som ikke har et eneste håp siden de er såpas stygge.

 • Reply Synnøve 8. desember 2013 at 19:25

  vel, det er noen som er lubne uten å selv villet det, og klarer ikke gjøre noe med det, men er uansett stolt over kroppen sin og spiser like mye som alle andre… pass på å ikke rakk ned på dem når du skriver. ellers har jeg ikke noe i mot at NOEN leger ut noe på nettet når det kommer til kropp og slikt, syns alle skal være stolt over hvordan de ser ut jeg 😉

 • Reply ståle 8. desember 2013 at 20:03

  det går ann å trene og være usunn 🙂 det er det beste! må ha en fin balanse! ingen som liker en som legger om hele livet sitt for trening! kansje du får skryt og slikt, men er ingenting å ta vare på! nyt livet vær deg selv!spis deg feit, så lenge du er fornøyd med deg selv! folk er for mye opptatt av utseende!

 • Reply Anonym 8. desember 2013 at 21:12

  Der sier du noe Hennika! Er så eni i argumentene dine. På bildene du har publisert i dette innlegget har du to helt forskjellige holdninger. På det med sminke smiler du, rak i ryggen og bilde gir et helt annet perspektiv enn det uten sminke. Så hvor viktig er utseende?! Er helt eni at det å ha en sunn livsstil er viktig. Men på meg virker det som dette innlegget ikke dreier seg så mye om dette. Å være et godt forbildet er ikke å være perfekt hele tiden, det er greit å ta på seg joggebukse når man skal jobbe med matte! Reagerer sterkest på bildene dine, ikke selve innlegget. Der virker som kosmetikk og sminke er det som skal till for å være perfekt og fullkommen. At dersom du ikke bruker sminke er du, refererer til deg selv «gal og ikke har venner».

  Syntes du bør tenke deg litt om neste gang du skal publisere et innlegg om hvordan man bør og ikke bør være. Takk for meg.

 • Reply ... 8. desember 2013 at 21:29

  Ja, jeg syns det første bildet er finest 🙂 Det er ikke noe galt i det

 • Reply ALL 8. desember 2013 at 21:49

  Dette er så sant!!

 • Reply Lena Wågan 8. desember 2013 at 21:56

  elsker bloggen din 🙂 sjekk gjerne ut mitt innlegg om hvordan utseendet påvirker dagens samfunn!

  http://lwagan.blogg.no/1386529890_noen_tanker.html

 • Reply ? 8. desember 2013 at 22:06

  du er jo ikke pen på noen av bildene!!!

 • Reply Anakin Skylwalker 8. desember 2013 at 22:42

  Matematisk sett er det der helt ukorrekt. La oss si at det er 200 jenter i Norge.Da vil de 100 peneste jentene har 1 bestevenninne hver. Da blir det 50 jenter som er bestevenninner med de de 50 som er penere enn dem. Så kun halvparten av antall jenter er venner som er styggere.

 • Reply Elise 8. desember 2013 at 23:04

  Helt enig i mesteparten av det du skriver, men jeg beundrer de som viser fram begge sidene ved seg selv. Hvis det i realiteten er mer av trening enn burgerspising synes jeg man skal vise mer av det, og visa versa. Jeg liker det når det jeg ser (forhåpentligvis) reflekterer realiteten. Liker ikke at man skal redigere virkeligheten for å få fram fasaden av enten det ene eller det andre. Foretrekker forøvrig det første bildet av deg! Både fordi det var et av de finere og mer sjarmerende «her er jeg 100% naturlig» bildene jeg har sett, og fordi det er det andre bildet vi ser på bloggen mesteparten av tiden.

 • Reply Anonym 8. desember 2013 at 23:19

  Hanne, det står i innlegget at man ikke skal dømme men selv skriver du at hun ikke skal gå helt «bonde», men være glamorøs…?

  forklar dette takk!

 • Reply Både enig og ueni 9. desember 2013 at 00:31

  Jeg må si at jeg har delte meninger om innlegget, det skal selvfølgelig ikke være noe galt i å legge ut bilder av sin sunne mat og slanke kropp. men det er heller ikke noe galt i å legge ut bilder av sin usunne mat og kanskje mer lubbene korpp. Det at begge deler blir publisert for tiden er en BRA ting! At det som blir publisert går over til en mere virklighetsbasert hverdag isteden for å bare legge ut de flotteste bildene av seg selv er kjempe flott! For det er sånn mensker er. En dag velger man å pynte seg mens andre gnager bare gjir man faen og slenger på en joggebukse. Tror det jeg egentlig vill fram til her er at man skal være stolt av seg selv uansett, så å legge ut en kombinasjon er det jeg vil stemme sterkest for! Du kan være stolt av hvordan du ser ut både med og uten sminke. Så jeg vil si BEGGE BILDENE ER FINE fordi begge to viser en flott side av deg bare på forskjellige måter.

 • Reply Herregud så mye kritikk! 9. desember 2013 at 00:42

  Det er virkelig altfor mye kritikk som styrer hvordan vi skal se ut og hva vi skal legge ut for tiden. Vet du hva jeg sier? Legg ut det DU vil vise til værden, det DU er stolt av,det DU synes er morsomt eller det DU synes er viktig. Det er så utrolig unødvendig at alt liksom skal bil feil. Alt skal bli kritisert! Vet du hva, er det noe du ikke liker som ikke går utover deg eller andre så Mind Your Own Business! Internett er for alle og alle har rett på å dele det de vill der. Kan du ikke takle et bekini bilde av en slank og veltrent dame eller bilde av en ganske overvektig en, ja da har en 1 ting å si. Kom deg vekk fra alt som heter Internett for her skal alle kunne dele ting de de føler for uten å bli kritisert for vær minste lille ting.Det er hværfall sånn det burde være. Takk for meg.

 • Reply Anonym 9. desember 2013 at 00:44

  For å svare på spørsmålet ditt, så vi jeg si at jeg liker det første bildet best, fordi der ser du mest naturlig ut, obviously. Du er pen på det andre bildet også, men det ser veldig tilgjort og overflatisk ut. Uten sminke er som oftest best, mener jeg, selv om jeg selv elsker å sminke meg.

  Når det kommer til hva folk skriver om maten de spiser: Vel, enkelte mennesker trenger å høre at de ikke er unormale når de spiser sinnsykt mye godteri og junk på en lørdag. Det er så mye fokus på sunnhet og slanking og tynne kropper i dagens sosiale media at dette vi kan kalle «glamorisering» av usunne matvarer er et slags tilbakeslag mot alt det. Jeg tror at begge deler er like ille. Det alle burde vite, er at å ha et balansert kosthold er det som gjelder. Da trenger man faktisk ikke fokusere på slanking i det hele tatt. Hvis alle var fornøyd med kroppen sin hadde vi ikke hatt noen problemer med det der i det hele tatt.

 • Reply Andy 9. desember 2013 at 01:19

  Kanskje ideen av at man er mer enn sminke, trening og kosthold også har noe å si?

  Fortsatt litt rart å ta seg nær av kommentarer på nettet, anonymitet påvirker psykologien vår temmelig ekstremt. Kanskje man skulle legge fra seg sosiale medier en liten stund og bare leve litt isteden.

  (jeg ser ironien ved å kommentere på en blogg her)

 • Reply Dagny Sofie 9. desember 2013 at 01:25

  HELT enig!!!!! eg e litt enig med de som argumenter imot fotballfrua, og ganske enig med de som beskytt ho, men eg 100% enig med deg!

  eg følg ikke bloggen din tell vanlig, så eg e ikke enig med deg bære fordi eg forguda deg 🙂

 • Reply dina 9. desember 2013 at 01:41

  word ass. jeg forteller heller om hvor mye kaker jeg spiser enn hvor mye jeg egentlig trener fordi jeg ikke vil virke som jeg skryter. og det blir jo feil.

 • Reply Martine 9. desember 2013 at 03:32

  THANK YOU!! Er dette jeg har sagt hele tida… Men! Tror ikke det er at jenter evt. liker «stygge» jenter – men heller at de fleste tenker at «det er ikke så stor sannsynlighet for at noen trener og spiser sunt» osvosv hele tiden – selv om det er ganske fifty/fifty. En uke, kan jeg bare spise sunt, ha det pent rundt meg og trene HELE tiden – Og neste uka ligger jeg langflat, i et bad av potetgull og pepsiflekker på både gulv og laken og hår så flatt at det såvidt syns på hodet mitt, fordi det er så ekkelt og fett… Men! En annen ting! Jeg synes faktisk at det første bildet var finere! Du så litt for dukkete ut på det andre – selv om det også, alt i alt, var et utrolig vakkert bilde/en utrolig vakker side av deg! Men jeg synes at den «sunne&friske» du snakker om er mer «den sunne og friske» på bilde nummer en enn nummer to. Mer fordi jeg tenker at «jo mer usunn du er jo mer trenger du å sminkes og å dekkes over», liksom 🙂

 • Reply anonym 9. desember 2013 at 04:08

  derfor er jeg er komfetabel med menn som venner. de dømmer deg aldri og konkurerer aldri med deg.

 • Reply Anonym 9. desember 2013 at 05:13

  Jeg syns du ser mye bedre ut uten all sminken, syns ikke du skal «dekke» deg til for mye, du ser bra ut som du er! =)

 • Reply Anonym 9. desember 2013 at 08:46

  Jeg er så enig med deg! Du får virkelig sagt (skrevet) det!

 • Reply Cathrine Vetnes Syvertsen 9. desember 2013 at 10:01

  Dette var perfekt skrevet!!

 • Reply Line 9. desember 2013 at 10:07

  Jeg er enig i at Fotballfrue fikk alt for mye pes da hun la ut bildet. Hun så bra ut og hvorfor skulle hun ikke få vise seg fram. Men jeg er lei av at damer som er slanke skal være de som får lov å være de delikate. Du sa det selv at Fotballfrue la ut et delikat bilde av seg selv, mens de som har runde mager er usunne. Hvorfor må det være slik? Det er ikke det at jeg ikke unner Fotballfrue å se smashing ut etter fødselen, men hvorfor kan man ikke være smashing til tross for den runde magen?

  Alt i sosiale medier om å vise fram den virkelig siden av livet (uryddig hjem, hårvekst på kroppen, hva har man spist, hvor lite har man trent) tror jeg er en reaksjon på at det lenge har vært et ideal om at man skal ikke ha uryddige hjem, spise usunt, ikke ta vare på utseende eller ikke trene. Det er sikkert mange der ute som klarer å overse begge disse ekstreme variantene, men noen kan bli opphengt i det enten ved at de selv streber eller at de får totalt av smak på hele opplegget. Selv prøver jeg å leve i den gyldne middelvei, men jeg har ofte tendenser til å ha det kjemperyddig hjemme eller alt for rotete.

  At jenter liker stygge jenter syns jeg forer diskusjonen om at noen er bedre enn andre. Og selv er jeg luta lei av den diskusjonen. Jeg skulle ønske vi alle kunne støtte hverandre litt mer istede for å angripe hverandre hver gang det er noe. Men hva ville livet vært uten ytterpunktene.

 • Reply Ronja 9. desember 2013 at 12:55

  Jeg har aldri likt eller skrøtet av ett innlegg hvor de trykker ned på seg selv eller viser usunne vaner eller noe som viser at de er dårligere enn de egentlig er. Kanskje jenter som er usikre på seg selv gjør det, og føler seg bedre hvis andre også er det.

 • Reply Helene 9. desember 2013 at 13:04

  Så sant, så sant! Likevel så kommer det jo helt an på personen. Jeg mener, alle har jo forskjellige smaker og stiler og noen liker kanskje jenter som er litt større og mer fyldigere.

  De siste fem årene har jeg slitt veldig med spiseforstyrrelse, jeg var utrolig tynn og jeg visste ikke en gang hvorfor jeg ikke ville spise og hvorfor jeg trente så utrolig mye. Men det var vel kanskje på grunn av alle disse ikonene, de tynne og pene damene som er på forsidene av ynglingsbladene mine.

  Mens nå i løpet av det siste året, år 6. Har jeg endelig fått matlysten tilbake, noe som har ført til at moren min synes jeg bør spise mindre, fordi det er jo ikke «bra» å være stor. I tillegg visste hun ikke en gang at jeg sleit med mat, med tanke på at på den tiden gikk jeg i veldig store klær som dekket til mine knokler og bein.

  Jeg sier bare at mennesker er forskjellige, og forskjellighetene møtes. Jeg har venninner som er tynne, slanke og pene, og andre som er større men likevel vakre på innsiden. Dette med overvektighet har nesten begynt å bli tabu, alle må liksom passe på hele tiden hva de spiser og mediene gjør det ikke akkurat lettere å være ett menneske nå til dags.

  Jeg er enig i innlegget ditt, men såklart det finnes flere sider av det. Og du kjenner bare din side, du kan ikke si noe om alle andres. 🙂 Men det er jo bare min mening, om du er enig i det eller tar deg tid til å lese kommentaren, det er en helt annen sak. Jeg mener, hvorfor er akkurat dette så viktig? Verden kommer ikke til å forandre seg, og praten om sunn/usunn, trening og liv- kosthold… Kommer mest sannsynelig til å være et like «populært tema» om mange år.

 • Reply Håvard 9. desember 2013 at 13:27

  «Men hva skjer når en som er slank, veltrent, sunn, ryddig og strukturert viser hvem de er? De blir cyber-steinet av alle som ikke er like slanke, like veltrente, like sunne, like ryddige og like strukturerte som dem. »

  Da vet vi det. Alle som er slange, er ryddige og strukturerte. Alle som ikke er slange, er uryddige og ustrukturerte.

  Hvor er nærmeste plastpose. Tror jeg må spy!

 • Reply Anonym 9. desember 2013 at 14:13

  Interresant tema. Det jeg synes er det interessante er hvorfor så mange har så vanvittig stort behov for å bli sett og godtatt på sosiale medier generelt sett. Helt uavhengig om det er ved hjelp av en positiv eller negativ innfallsvinkel på seg selv. Det virker som om alt for mange har blitt avhengige av å få likes, positive tilbakemeldinger og kommentarer og legger ut det de mener må til for å oppnå det. Alle vil jo stikke hodene sine fram og bli godtatt for den de er, samtidig. Ikke misforstå, det er flott det. Men hva er det som gjør at så mange er blitt så kåt på seg selv og så raus at de gjerne vil dele med alle?

 • Reply Jente85 9. desember 2013 at 14:24

  Jeg skjønner hva du skal fram til her. Og jeg er enig i at man burde ta vare på kroppen, helsen og utseendet sitt. Det er det eneste rette, å gi faen i sin egen kropp er bare meningsløst og mye mer egoistisk. Men, hvilket bilde som er best av deg? Vel det første, fordi det andre ser ikke ut som deg helt. Jeg synes man kan sminke seg litt, men ikke til det ugjenkjennelige. Hva er poenget da?, hva skiller deg da fra de andre sminkedokkene? Og hadde det ikke vært leit hvis folk sa, jo vi liker best det bildet som du er oversminket på. Det hadde jo egentlig betydd at de ikke liker ditt ekte utseende. You get it…alt med måte. Ellers, bra skrevet.

 • Reply Lena 9. desember 2013 at 14:52

  Jeg synes at det øverste er finest. Og synes egentlig litt synd på deg for måten du snakker om deg selv på. Sånn som det høres ut som på deg, så MÅ du ha på sminke for å være pen. Noe jeg synes helt ærlig er tragisk, fordi du er pen uten også.

  Hvorfor skal ikke mindre pene folk få lov til å skryte av seg selv? eller er det bare pene som skal få lov til å legge ut mage bilder og få skryt?

  De som legger ut ekte bilder av seg selv uten masse sminke synes jeg er tøffe. De som tør å vise sine «negative» sider. Og ikke se ut som photoshoppa barbier. Ingenting kalt i å ha flat mage, og legge det ut også, men hvorfor er det galt når ei som veier mer en 60 gjør det?

 • Reply Maggen 9. desember 2013 at 15:30

  ok

 • Reply ein glad gut 9. desember 2013 at 16:33

  Du var i alle fall veldig mye penere uten sminke 🙂

 • Reply K 9. desember 2013 at 16:51

  Vil nok si jeg liker det nederste bildet, først og fremst grunnet at du har gjort mer ut av bildet. Blant annet bedre lys i fjeset. Det natulige bilde kunne blitt minst like fint hvis du hadde hatt samme lys, og ikke så rart utrykk i fjeset. Tenkte bare jeg skulle påpeke det.

  Men kan forsåvidt si meg enig i det du prøver å få fram i inlegget. Jenter i dag er på jakt etter jenter som er mindre attraktive (etter deres egen mening) for selv å kunne styrke sin egen selvtillit, men sånn er det ikke nødvendigvis bare blant jenter. Dette foregår overalt i samfunnet, i alle sammenhenger. Dette er noe som er naturlig for menneske, og tvilsomt noe som kommer til å endres. Det er også hovedsaklig folk som er usikre på seg selv, som ønsker å få frem svakheter ved andre.

 • Reply Gutt1 9. desember 2013 at 16:57

  Så syykt enig der azz yo <3<3<3 Du er så fantastisk flink til å skrive. Takk for meg <3

 • Reply Mads 9. desember 2013 at 17:40

  Er vel ingen menn, kanskje med unntak av Jan Thomas, som ikkje liker bilde 1 best? Ei kvinne er ei kvinne, ikkje ei pyntedukke. Eit godt ord er jålegeit. Kanskje noko med fokuset når eit pizzastykke og ein kokosbolle får deg til å nesten frike ut?

 • Reply Ane<3 9. desember 2013 at 17:53

  Detta va bra skreve !

  Æ har tenkt på detta helt siden ho la ut det bilde! dt e go motivasjon 🙂

 • Reply Elisabeth 9. desember 2013 at 18:05

  Jeg er ganske enig med deg, ikke noe galt i være stolt av seg selv dersom man kanskje har litt mer å «ta i», men folk glemmer ofte at det finnes så mye mer ved en person enn utseende… Og jeg syntes du er naturlig vakker uten sminke også, simpelt fordi du ér ei vakker jente.

 • Reply Anonymus2017 9. desember 2013 at 18:26

  Du er jævlig fin, har du snapch? <3

 • Reply Tora 9. desember 2013 at 18:49

  Så konge at du endelig er den første til å ta opp et VIKTIG tema, som nesten ingen tenker på engang. Er sykt hva som har skjedd i den virtuelle verdenen, man blir faktisk baksnakket og kastet blikk på hvis man interesserer seg for kosthold og trening, til og med vennene mine klager over hvor feite de er og hvor mye boller og godteri de spiser, og begge er flotte jenter med fine kropper, TYNNE kropper. Dobbeltmoralen er at begge også trener, og lager seg sunnere alternativer iblant. Jeg tror de fleste er sånn, men det er tydeligvis bare den ene siden, selvfølgelig den usunne, som er sosialt akseptert å vise frem. Det er et todelt kroppspress nå – frem med kviser, litt ekstra mage og usunn mat, og et press om å trene og være sunn (min favoritt). Blir rett og slett drittlei av at ingen av delene «er rett», så gir meg en god faen. Overrr og ut!

 • Reply Marte Hundhammer 9. desember 2013 at 19:54

  UTROLIG BRA SKREVET!

  Et bra kosthold består både av sunne og usunne matvarer. Så alt i alt er det å ha et avslappet forhold til både kropp og mat den beste kombinasjonen for alle.

 • Reply Ellen 9. desember 2013 at 21:47

  Endelig en som har skjønt det! Du ser begge sider, takk!

 • Reply Anonym 9. desember 2013 at 22:30

  Jeg er litt enig med deg også, og å framstå som rene glansbildet kan være til fordel for andre (som å ha et forbilde og prøve å forbedre seg selv). Men igjen vil jeg også se at personen bak skjermen er menneskelig. De også har tilbakefall, spiser junk en gang i blant og er lik som alle andre. Det viser at alt ikke er like perfekt som en tror.

 • Reply Ida Vinda 9. desember 2013 at 22:41

  Helt enig!! Folk burde få se ut som de vil og være stolt av det!! Syns fotballfrue bør være stolt og en to barnsmor med strekkmermer og litt eksta kilo skal være like stolt!! Begge er like pene på sin måte!

 • Reply Tuti 9. desember 2013 at 23:04

  Grunnen til at mange er negative til bilder av kvinner som trener, kvinner som spiser sunt, kvinner som tar halv-nakne bilde er at mange kvinner er lei av presset til å være perfekt. Nå skal vi alltid se fint ut, alle skal være slanke og perfekte hele tiden. Derfor liker kvinner når andre tørr å vise seg uten sminke eller uten den perfekte outfiten. Det er ikke så mye press til å være intelligent eller utdannet, bare press om utseende. Jeg hater ikke andre kvinner, men jeg syntes at vi burde investere like mye i utdannelse som vi gjør i utseende.

 • Reply fittie 9. desember 2013 at 23:26

  Jeg vil bare påpeke at å spise en kokosbolle helt ærlig ikke er noe ille, i hvert fall ikke kalorimessig. En kokosbolle inneholder ca 45 kalorier, det spørs litt på størrelse. Ergo er en kokosbolle en grei søtbit i hverdagen og spesielt i en sunn hverdag, med et godt og variert kosthold.

 • Reply lolla 10. desember 2013 at 00:38

  Nja og tjo…det er ikke det at fotballfrue har så tynn og perfekt kropp som er problemet. Greia er vel mere det at vi begynner å gå lei disse «fasade»-bildene av et plettfritt hjem med alt i hvitt, friske roser og en fresh tekopp med en sunn sjokoladebit ved siden av. Det gjenspeiler ikke det virkelige liv. Ikke hos fotballfrue heller. Det nekter jeg og tro. Og om det stemmer så er det jo bare trist. Hun leger ut bilder av seg selv i «pysjen» på morgenen…og sitter sminke og strigla som om hun skulle på ball. Det er vel ingen som gjør sånt til vanlig?? Man sminker seg vel ikke og styler håret FØR man tar av seg pysjen liksom?? Bildene hun legger ut har så lite med virkeigheten å gjøre at jeg klarer på en måte ikke å ta det seriøst. Men det er hennes greie, hun presenterer livet sitt som en glossy dusrosa fasade, og hun om det. Men det blir bare som å kikke i et magasin liksom…uinteressant og uinspirerende. Jeg må klare å identifisere meg med bloggeren hvis jeg skal finne det interessant. Du derimot, klarer jeg fint å identifisere meg med. Men det har på en måte vært din stil så lenge jeg har lest bloggen din. Du er blitt mer glossy de siste par årene, men det blir vel sånn med det fleste.Man blir jo påvirket. Jeg er også driiitlei av å lese innlegg av alle de som forsvarer fotballfrue. Må le av dere alle sammen.

 • Reply Anonym 10. desember 2013 at 00:48

  Dettte innlegget er helt på trynet rett og slett

 • Reply Nathalie 10. desember 2013 at 08:06

  Kunne ikke vært mer enig med deg!

 • Reply Sander Bratlie 10. desember 2013 at 08:14

  Måtte dele denne ja!

 • Reply Anonym 10. desember 2013 at 10:36

  Bilde 2 😉 ator mat helt enig !

 • Reply mona 10. desember 2013 at 12:29

  jeg ble litt nysgjerrig og scrolla nedover her, la merke til at mange (særlig gutter) mente bilde 1 var best. Og jeg er HELT enig! Ikke fordi jeg mener du er styggere der fordi jeg er sjalu, men fordi du er naturlig pen og ikke trenger så mye sminke. Nå mener jeg ikke at du alltid må gå uten sminke, men kanskje tone det litt ned? En mellomting mellom disse to bildene? Veit ikke hvor mye du pleier å sminke deg til vanlig, og det er ikke meninga å kritisere. Men det er et tips. Ta det som et kompliment, less is more!

 • Reply samma det 10. desember 2013 at 14:48

  Ja ser det du skriver..

  Å er nesten enig i mye..

  MEN er jo ikke slik jeg ser at det folk jubler når valkene kommer tytende å usminka ansikt kommer frem..

  for det første så syns e personlig at du ser herlig ut med å uten sminke!!

  kroppen din ser heilt sikkert nydlig ut nå..

  Men jeg tror kroppen din så ganske bra ut før og!!

  Har ikke sett noe anna av deg uten de to bildene du har over her,,,

  Men for meg som mann å ikke overvektig og ikke støgg som du skriver, ser jeg ikke etter syltynne se på meg jenter..( ikke at det er gale å være gla i seg selv)

  her går det i hvordan utstråling å og selfølgelig hvordan de steller seg men om der er noen kilo for mye så bryr jeg meg ikke så mye om det..

  Hilsen MANN:)

 • Reply may veronica 10. desember 2013 at 17:16

  Hehe, må flire litt, er veldig enig med deg, jeg er en sånn som går på trening for å kunne gå hjem å spise sjokoladen min med god samvittighet, og ser ut til at alle andre jenter her er enig med deg, men hvem er det da som er slem, om alle mener at det er fælt å kommentere på div. Bilder?

 • Reply Linn :) 10. desember 2013 at 17:33

  Amen sier jeg bare!

  Herlighet, youu go girl

 • Reply Silja 10. desember 2013 at 19:29

  Den gylne middelvei er ganske fin, den! Dette er blant de mest nyanserte innleggene jeg har lest i denne debatten, det står det respekt av.

 • Reply hege sofie haugan 10. desember 2013 at 20:45

  DØD TIL ALLE TOPPBLOGGERE!!!! BOLLEMAGE OG STYGGE FOLK 4LIFE

  det skulle vært ulovlig å ha så mye innflytelse på folk og samtidig være så dum

 • Reply AMT 10. desember 2013 at 22:02

  Sant dette !

 • Reply Anonym 10. desember 2013 at 22:15

  HAH!!! AMEN! Dette er det beste jeg har lest på eeeevigheter!!

 • Reply Anonym 10. desember 2013 at 22:32

  Jeg er så lei av jenter som ser på seg selv eller andre som stygge, bre fordi at de ikke har sminke på. Det nesten en selvfølge at dere ser litt bedre med sminke på (så lenge det ikke er for mye), men det betyr ikke at du er stygg på bildet uten sminke. De fleste er pene akkurat sånn de er.

 • Reply Vanja Lie 10. desember 2013 at 23:43

  Du får sagt det, Ida! Jeg digger deg – virkelig! <3

 • Reply christina 11. desember 2013 at 15:18

  Elsker innlegget!

 • Reply Marius 11. desember 2013 at 20:35

  For å være helt dundrende ærlig. Så er du fantastisk my nydeligere uten sminke, men det er vel mer en ærlig gutts, ærlige mening enn noe du ønsker å høre?

  Bra innlegg, anyways, og jeg er stort sett enig!

 • Reply Kari 12. desember 2013 at 08:26

  Jeg er helt enig at det blir for dumt at tynne jenter skal rakkes ned på, slik som fotballfrue. Dessverre sier samfunnet ofte at du enten er for feit eller for tynn.

  Men, at du skal klage over folk som legger ut strekkmerker, valker og bilder uten sminke? Dette blir for dumt. Jeg likte egentlig litt av innlegget ditt, men etter du skrev slike ting som at samfunnet har blitt for ærlig og at bilder av slike ting som usminkede ansikter og bollemager er en dårlig ting, så syns jeg innlegget ditt mistet sitt intellektuelle preg.

  Er det noe vi BEHØVER å vise frem i det samfunnet vi har idag, så er det usminkede ansikter og (i dine øyne) stygge kropper. HVORFOR? Jo fordi vi har fått ett samfunn med utrolig, nesten uoppnåelig mening for hva som er pent, og at man må gjøre alt for å bli «perfekt». Falske øyenvipper, operasjoner, kremer, sminke, sprøyter og you name it. Vi har fått en livsfarlig stil, og det er BRA at noen viser at de ikke er perfekte og heller ikke trenger å være perfekte.

  De som vil hylle fotballfrue for kroppen hennes, de får gjøre det.

  De som vil hylle bollemager og strekkmerker, de får også gjøre det.

  Men hva har vi sett for mye av de siste 15 årene? Jo det er radmagre kvinner, retusjering og operasjoner.

  Jeg ønsker bollemager, strekkmerker, ærligheten og blogger slik som sisteplass velkommen. Det her er noe vi trenger for å minne oss selv på at alle er menneskelige.

 • Reply iknowiamnotperfect.blogg.no 12. desember 2013 at 10:11

  jeg syns det er utrolig bra det du skriver… du er et godt forbilde, jeg er selv litt lubben men elsker livet med trening når jeg føler for det og kunne være hjemme en dag når jeg er sliten og ikke har krefter til trening… jeg liker at folk er seg selv uansett om de trener, slapper av hjemme hele dagen eller sliter med et eller annet…

  jeg er veldig enig i det du skriver egentlig…

 • Reply Lena B 12. desember 2013 at 12:38

  Jeg har blitt dårligere med årene på å kommentere bloggen din, noe jeg skylder på smarttelefonen for.. Men nå måtte jeg bare! Har hatt innlegget i bakhodet lenge, og måtte bare lese en gang til. Fantastisk Ida! Selvfølgelig motiverer du meg mest når du skriver om en god treningsøkt, viser bilde av smoothie og ser ut som en million dollar på det nederste bildet! 🙂 Idag spiser jeg sjokolade og ser på Jul I Svingen før jeg skal på jobb, det er jo egentlig ikke så mye å hilse hjem om, hehe.

 • Reply Synne Sofie 12. desember 2013 at 13:03

  Du ligna litt på blake livley på det siste bilde 😀

 • Reply Anna 12. desember 2013 at 17:18

  Helt ærlig, du var penere på det øverste bildet enn det nederste. Grunnen: det er MYE mer naturlig og viser hvordan du egentlig ser ut – og du er jo supervakker, så det er jo bare et stort pluss;)

 • Reply Marie aa 16. desember 2013 at 23:59

  utrolig fint innlegg. Jeg skjønner godt hva du mener. Det handler om balanse!

 • Reply Heidi 20. desember 2013 at 01:52

  Føler liksom dette temaet ferdigsnakka 😉 meen problemet med fotballfrue er at hun sier hun spiser masse og «trener» 😉 blir som å si at en sterkt overvektig bare spiser salat…

 • Reply Anonym 22. desember 2013 at 01:02

  Du skriver at «Sannheten er at jenter liker jenter som er styggere enn dem selv». Snakk for deg selv! Om det er sånn at DU foretrekker jenter som er styggere enn deg, så er det ditt problem. Bare fordi du er jente selv, gir ikke det deg retten til å snakke for alle som kun har det til felles at vi er av samme kjønn som deg.

 • Reply Britevensen 2. januar 2014 at 16:26

  Godt skrevet Ida!kanskje vi har laget oss en verden med idealer vi ikke klarer å leve opp til?Lav selvfølelse er jo ofte grunnlaget for kritikk av andre samtidig som det er deilig å se det menneskelige i det uperfekte.

 • Reply Hege 9. januar 2014 at 13:16

  Herlig! Dette var godt å lese! Stå på!

 • Reply Skyhunter 23. august 2023 at 05:09

  My heartfelt appreciation for the tremendous value I’ve gained from this website. It has broadened my understanding and empowered me to pursue my goals.Your dedication is truly commendable. The content on this website is simply outstanding! It’s evident that a lot of effort has gone into curating such valuable information. It has become an invaluable resource for me, and I appreciate the effort put into creating such a fantastic platform. THanks ID : CMT-14ZZGHOPFFZ4D8M3EK

 • Reply Top University 28. august 2023 at 05:08

  Thank you for the outstanding information you’ve shared on this website. The information provided has been an invaluable resource, and I’m truly grateful for your generosity. The meticulous attention to detail and the commitment to delivering insightful articles are truly commendable. I’m grateful for the valuable insights I’ve gained from this platform. Thanks! ID : CMT-LCS5JVEMRJX5FZ01C3

 • Leave a Reply