Paraplyer

VAR DU FOR OPPTATT DA DU SKULLE BLI OPPDRATT?

11. desember 2013

Noen ganger kan jeg undre meg over hvordan folk er blitt oppdratt. Om de er blitt oppdratt i det hele tatt. Jeg har sikkert irritert meg høylytt over dette på bloggen hundrevis av ganger, men jeg klarer ikke å dy meg. Jeg blir rett og slett gående rundt og tenke over hvor ubrukelige mennesker kan være – i form av helt normal folkeskikk og høflighet.

En dame står i et hjørne utenfor busstasjonen og røyker. Jeg står også utenfor busstasjonen, fordi inne på busstasjonen er det alt for mange barn med ryggsekk som dulter og roper og skriker. En dame som står og røyker ville vanligvis ikke sjenert meg noe særlig – hvis det ikke var for at mesteparten av giften hun blåser ut treffer meg rett i fleisen. Og jeg stod der først. Etter at hun har stått og sugd på Prince’n sin i et par minutter, kommer en kar med buksa på knærne og spør om hun har en sigg å bomme bort. Hun snur seg bort uten å svare, rister så vidt på hodet. Det nærmer seg avgang for bussen, så jeg går inn med raske skritt for å slippe unna den uheldige skjebnen jeg kaller: ståplass. Det er vanskelig å gå med raske skritt inne på busstasjonen. Damer med barnevogn har nemlig bestemt seg for å slå av en kaffeprat der. Jeg rekker omsider fram til bussen, og skal til å gå på – men, en krysning av rullator, Burberry-frakk og lukten av fett hår triller over tærne mine og puster tungt for å komme seg inn på bussen før meg. Som om det gjelder liv eller død. Bussen begynner å trille, og jeg ser fram til å komme meg hjem. HELT TIL HAN SOM SITTER SKRÅTT OVENFOR MEG PÅ BUSSEN BEGYNNER Å HOSTE UTEN Å HOLDE SEG FOR MUNNEN. Han hoster og hoster og hoster.

I denne korte «hverdagshistorien» er det hele 6 punkter som får meg til å se rødt. Mangel på folkeskikk – eller, rett og slett normal oppførsel. La oss gå gjennom dem punktvis.

♦ Folk som røyker andre midt i fleisen. Sitter jeg i et busskur, eller på en utekafè, så regner jeg med at de rundt følger med på hvor røyken «lander». På fest og på byen kunne jeg ikke brydd meg mindre, men sånn til hverdags… Skjerpings.

♦ Folk som dulter og roper og skriker. Kan dere ikke dra på Lekeland og få ut litt energi? Ikke lek «haien kommer» på busstasjonen når folk stresser til og fra skole/jobb. Kanskje folk er slitne.

♦ Folk som spør fremmede om å «bomme en sigg». Jeg blir så flau på deres vegne at jeg synker i asfalten. 

♦ Jeg skulle egentlig lage et punkt om folk som ikke svarer ordentlig når fremmede snakker til dem, men jeg kom fram til at det ville vært litt hyklersk. Jeg er nemlig av typen som setter nesa i sky eller ser en annen vei når det står selgere i veien og prøver å voldta meg med krem i øyet eller treningsabonnement til halv pris. Det gjelder riktignok kun selgere som er altfor frampå, og vi har en del av dem i Tønsberg akkurat nå.

♦ Folk som står midt i veien og slår av en prat – spesielt på steder som andre liksom skal bruke til å komme seg fram og tilbake. Jada. Husk å ta med dere pledd og kaffekanne neste gang, så blir det enda koseligere å stå i veien! Hvis det er for dyrt å gå på kafè, så kan dere ta det slabberaset deres hjemme. Der kan dere stå stille så lenge dere vil.

♦ Gamle damer som sniker og tror de har rett til å være først på alt fordi de er gamle. Og så gjør de det på en skikkelig utrivelig måte. Grynter og triller deg over tærne med rullatoren sin. Jeg liker gamle damer generelt. Men de sure med fettete hodebunn som nærmest slår deg med stokken fordi de står bak deg i køen: baaahhhh!! Det er bare å spørre på en pen måte, så skal du selvfølgelig få komme foran meg, du og din skjøre lårhals.

♦ Folk som hoster på bussen, eller offentlige steder generelt, UTEN Å HOLDE SEG FOR MUNNEN. Herregud, jeg klikker. Og nå er det slutt på å late som ingenting. Fra nå av kommer jeg til å reise meg på bussen og spørre; unnskyld meg, jeg skjønner at du er syk og at det er kjipt, men tror du jeg er interessert i å ligge og hoste hele jula fordi du er for lat til å plassere det slimete nebbet ditt i albuekroken?! Jeg klikker. Lov meg, kjære lesere, at dere ikke hoster uten å holde dere for munnen. Ikke med hånda, men med albuekroken.

Avslutter med en god, gammeldags «selfie», siden det er så upopulært om dagen. Den anti selfie- kampanjen som går om dagen kan dere bare glemme å få meg med på.

143 Comments

 • Reply Anette 12. desember 2013 at 00:03

  Ah, i love you!

 • Reply Elise 12. desember 2013 at 00:07

  Ler så tårene TRILLER, hahahaha du er helt fantastisk Ida!!! 😀

 • Reply Susanne 12. desember 2013 at 00:07

  Kunne ikke vært mer enig i alt du sier her!

 • Reply Kristine 12. desember 2013 at 00:11

  Hahaha, jaa! Bor i Tønsberg selv og kjenner meg så godt igjen i alt du skriver! Haha, gjelder sikkert i alle byer, men er så gøy når jeg kan se det for meg i selveste Tønsberg. JA til flere slike innlegg

 • Reply supermarie 12. desember 2013 at 00:15

  Aaah INGENTING irriterer og provoserer mer enn offentligheten, jeg er glad for å lese det her! Jeg pendler til Oslo HVER DAG, og fy FAEN hvem skal jeg saksøke først for det kroniske magesåret jeg har fått. Det er sniking i køer, knuffing og frekke gamle damer, røykere som tenner opp MED EN GANG de kommer ut av toget = alt blåses MIDT i trynet mitt, jeg…. Alle må bare slutte, med alt. Hold dere hjemme. Kommunene burde tapetsere dette innlegget på alle stasjoner til offentlig transport, så kanskje det når inn en vakker dag. Kanskje.

 • Reply Thea 12. desember 2013 at 00:20

  #ilandsproblem

 • Reply Mari 12. desember 2013 at 00:22

  Hallelujah! Jeg er så enig. Spesielt det siste punktet. En gang var jeg og min mor, som var på besøk, så utrolig uheldig med en slik. Vi satt på bussen og den var ganske full, så det sto en mann i midtgangen ved siden av oss, han snørret og hostet, og tror du ikke han NØYS over oss begge to? Uten å holde den frie albuekroken (! helt enig med deg her også, folk som skjuler med hånda kan like så gjerne la være) forran selvfølgelig. Vi var begge to sjuke i tre uker etterpå. Folk!

 • Reply Nina 12. desember 2013 at 00:23

  Jeg tenker – ENDELIG, noen som sier det rett ut.

  Helt ærlig så skjønner jeg ikke hva enkelte mennesker tenker med.. Og om de i det hele tatt har noe å tenke med.

  Selv har jeg hatt veldig dårlig erfaring med den litt eldre generasjonen.. Jeg tenker de kan holde tåta om dagens ungdom, når de ikke er halvparten så høflig og hyggelig selv.

  I blokken der jeg bor er det en del eldre damer med rullator og det mer til, og jeg har til dags dato ikke fått et smil eller takk for hver gang jeg har holdt dører og heisdører åpne, hjulpet dem inn og ut og bært inn handleposen for de.

  Den ene damen har jeg til og med begynt å unngå, fordi når hun setter i gang med den der stolen sinså virker det som om hun er ut etter å drepe meg.

  Makan til folkeskikk!

 • Reply Martine 12. desember 2013 at 00:27

  Hahah, du er helt rå 😀

 • Reply Ida Wulff 12. desember 2013 at 00:28

  Nina: uff, jeg hadde sagt i fra om at det ikke er ok oppførsel!

 • Reply Ida Wulff 12. desember 2013 at 00:29

  Mari: æsj!! Så dårlig gjort

 • Reply Ida Wulff 12. desember 2013 at 00:30

  supermarie: ååå ble irritert på dine vegne nå!!! Hva med egne vogner til de som har folkeskikk? Hehe

 • Reply Ida Wulff 12. desember 2013 at 00:31

  Kristine: Hihi 🙂 de selgerne med hudkrem i 1. Etasje på farmandstredet…… Klikker

 • Reply Ida Wulff 12. desember 2013 at 00:31

  Elise: <3

 • Reply Anne-Marthe 12. desember 2013 at 00:35

  Det siste punktet kunne jeg ikke vært mer enig i! Spesielt når du sitter i kassa og det kommer en kunde og hoster rett på deg, da snakker vi rimelig nærme. Fy faen!! Da klikker det i huet mitt. Er du seriøs liksom??!! Hold deg hjemme til du lærer deg folkeskikk! :@:@:@:@

 • Reply Lisa 12. desember 2013 at 00:42

  .. Og derfor har jeg vært fast leser av bloggen din i mange år, du er KONGE!

 • Reply Ida Wulff 12. desember 2013 at 00:44

  Anne-Marthe: arrrrrg!!!! Da må du si i fra??

 • Reply Ida Wulff 12. desember 2013 at 00:44

  Lisa: takk, så hyggelig 🙂

 • Reply Annemarie 12. desember 2013 at 00:49

  SÅ enig! Noen mennesker burde beskyttes for mot selv. Og alle andre. Tror neppe det er noe som kan få meg så fort i dårlig humør som mennesker uten folkeskikk. Irriterer meg også sykt over folk som ikke har ordentlig hygiene på offentlige steder. Får noia hver dag på universitetet jeg går på (i Nederland); mange av jentene skyller bare hendene i vann etter å ha vært på toalettet, uten såpe, og et sjokkerende antall mennesker hoster og nyser i hendene, for så å fortsette å skrive på skole-pcen i biblioteket. Gaad! Dagens frustrasjonsutbrudd 😛

 • Reply Line 12. desember 2013 at 00:56

  Haha, de selgerne i første etasje på Farmandstredet har fått meg til å gå omvei når jeg er på senteret. Makan.

 • Reply jeanette 12. desember 2013 at 01:13

  haha skikkelig ilandsproblemer, men herregud så enig jeg er.

  Har jobbet litt på en båt som av og til kjører en skolerute tidligere, voksne kan selvsagt også få reise men de må selvsagt betale i og med (for alt jeg vet iallfall) at de ikke har noe krav på gratis skoleskyss. Fikk kommentarer og sure miner for at de måtte betale, og kaien vi brukte i den ruten var heller ikke optimalt for dem. Ehm, velg en annen avgang neste gang? Kanskje en som ikke er beregnet for skolebarn?? Bli hjemme hvis alt er så forbanna vanskelig? Når ble det vanlig å reise gratis med kollektivtrafikk?! AHR folk altså!

 • Reply Anette 12. desember 2013 at 01:24

  Åh, så enig!!

  Når kunden i butikken slikker seg på fingrene for å ta opp pengene eller coop-kortet, for så å gi det til meg. Æsj. Seriøst!

 • Reply Anonym 12. desember 2013 at 01:43

  Ååå de er helt forferdelige, må alltid gå omveier for å slippe unna… Og bare hold deg unna vkt rundt sånn 15/15.30! Tror kanskje alle 15-18 åringer i byen er samlet da og det er heeelt dyrehage

 • Reply Guro 12. desember 2013 at 02:43

  Haha! I <3 u

 • Reply Elise 12. desember 2013 at 06:20

  Bra innlegg! Elsker at du ikke bryr deg om anti selfie! 🙂

 • Reply Anonym 12. desember 2013 at 06:26

  Er så enig. Jeg lurer på hva folk tenker med, jeg. Skrev selv om litt jeg har opplevd, etter å ha jobbet i matbutikk, og hvordan folk kan være. Latterlig. http://saraheymans.blogg.no/1385475987_usmakelige_folk_i_dag.html

 • Reply Gry 12. desember 2013 at 06:50

  Ida,

  Hvor er den hvite kåpen fra? Lekker…

  Ha en super dag!

 • Reply Marte Hestnæs 12. desember 2013 at 07:07

  Amen!

  Takk Ida Wulff, u made my day 🙂

 • Reply Sofie 12. desember 2013 at 07:36

  Helt enig! Det samme gjelder nysing. Folk som nyser i hånda si. Æsj. Bruk albuekroken!

 • Reply Silje 12. desember 2013 at 07:36

  Amen! Kunne ramset opp mange flere punkter som at folk spiser hvitløksbrød, åpenlyst peller seg i nesa eller som overhodet ikke har dusjet på flere dager og dette er bare ting jeg har opplevd på bussen! Skal ikke begynne å ramse opp hva jeg har møtt på i andre offentlige sammenhenger 😛

 • Reply Kristine 12. desember 2013 at 07:55

  Hvor har du kjøpt kåpen? Fin!!

 • Reply Lena Strømmen 12. desember 2013 at 08:00

  Ååå er så enig med deg! Kor vart det av normal folkeskikk liksom?

 • Reply Trine løften 12. desember 2013 at 08:11

  Helt enig men vil gjerne legge til et par ekstra punkter, jeg får lyst til å blokkere dørene på bussen med vilje bare for at de som skal på bussen faen meg ikke har tid til å vente på de som har gått ut før de går inn. Og i tillegg når jeg faktisk sier fra «se til å la folk gå av bussen for svarte» i smålig frustrasjon får jeg et » fuck you kjerring» tilbake av en 13 år gammal drittunge.

  Nattbussen er enda verre: hadde vært på byen med venninner i Oslo da nattbussen var stappfull, vi sto klemt inni hjørnet på midtgangen av bussen. Også kommer det en stakkars mann med rullestol. Alle er hjelpsomme og presser han inn der det er plass. MEN så kommer det en 40 år gammel kjerring med en fordømt sykkel?! Som skal inn i bussen. 1. Det er fullt, og 2. Det er fullt!!! Så spør jeg henne om hun ikke skal ta neste buss med bedre plass. Neida hun presser sykkelen og treffer styret midt i magen på venninna mi uten å si unnskyld. Mannen i rullestol blir klemt i hjel så og si av svette og null intimsone.

  Jeg ble så sur at jeg at jeg bare sa til henne «hvis du ikke går av denne bussen og tar sykkelen din med deg, så kaster jeg personlig ut både deg og sykkelen din». Fikk applaus på bussen da hun gikk av.

  Folk.

 • Reply Maria 12. desember 2013 at 08:39

  Men Ida, da 🙂 Det hender jo at man treffer folk fra «gamle dager» som man slår av en prat med, uten å ville ha dem med hjem eller gå på kafe sammen. Da blir man jo gjerne stående stille ett eller annet sted, og kanskje også gjerne i veien. Ellers er jeg enig i at folk kan godt ha litt bedre manerer! Ha en flott dag! -uten å irritere deg for mye 😉

 • Reply Maria 12. desember 2013 at 08:43

  Må tilføye at du er den aller beste bloggeren, som har noe fornuftig å komme med!

 • Reply Eline 12. desember 2013 at 08:45

  AfuckingMEN!!!!

 • Reply Marte 12. desember 2013 at 09:07

  Jeg ler meg i hjel! Du har en helt egen måte å beskrive ting på som jeg bare må bøye meg i støvet for. Og takk!! Takk for at du setter ord på det vi alle tenker. Folkeskikk er jammen mangelvare i dette landet.

 • Reply Stine 12. desember 2013 at 09:18

  Åh, fantastiske kvinnfolk!! I love you!!

 • Reply Marit 12. desember 2013 at 09:21

  Haha, du er fantastisk! Kunne ikke vært mer enig. Alt for mange frekke mennesker, som mener de har førsterett på alt..

 • Reply Aline 12. desember 2013 at 09:26

  Du får jammen sagt det 😉 Utrolig bra! Irriterer meg grenseløst over uhøflige folk og de som tar seg til rette på en frekk måte.

  http://www.bryllupstid.no

 • Reply Betina 12. desember 2013 at 09:30

  Jeg jobber deltid på kiwi ved siden av studier, og det å sitte i kassa og ha folk som hoster deg midt i trynet.. jævlig. Heldigvis ikke opplevd det så ofte, maks to ganger, fortsatt to ganger for mye. Generelt er det mye å irritere seg over på butikken:

  – folk som ikke klarer å si hei tilbake, selv om jeg har sagt hei to ganger (andre gangen i tilfelle de ikke hørte første. Til og med sagt hei til noen personer tre ganger kun i et forsøk på å få et hei tilbake)

  – ikke klarer å svare om de vil ha pose. Enten når de later som de ikke hører meg, eller ved å si «vet ikke». for så å svare «HVOR ER POSEN MIN?!!! >:( «. Eller enda verre «vil du ha pose?» «nei» «Hvor er posen min?» «Du sa du ikke ville ha» «nei, det gjorde jeg ikke/åja, trodde du spurte om noe annet/selvfølgelig trenger jeg pose, skal jeg bære dette i hånda?». Enda verre med folk som svarer «en pose», for så å trenge tre-fire.

  – folk som tar med seg kurven sin over kassapunktet, og istedenfor å da legge den på plass på vei ut, legger den der folk legger posene sine når de skal pakke. For så at neste kunde bare legger den midt på gulvet, slik at folk dytter den til seg rundt pakkeområdet.

  – folk som ikke klarer å legge handlevogner på plass. Greit nok at de ikke legger de på plass ute på parkeringsplassen, og bare legger den ved døra. Men når de legges rett ved kassa, for så at de neste 10 personene også gjør det. Så begynner folk å klage «du må be noen rydde vognene her, jeg kommer jo ikke forbi». Når alle de ansatte er opptatt allerede med å sitte i kassa (3 kasser) og ekspedere posten samtidig.

  – folk som panter en og en flaske, for så å komme til kassapunktet tusen ganger for å få 3 kr for de 2,50 en stor flaske kan pantes for. Blir ekstremt mange oppgjørslapper for meg etter stengetid. Man sparer virkelig ikke så mye for de enkroningene.

  – Folk som skal sjekke saldo på posten, istedenfor å bruke DNB sin app, eller bare sende S til 04800 (DNB)

  – Folk som forventer at man skal kunne hente pakker eller enda verre å ta ut penger med utgåtte bankkort eller pass fordi «du ser jo at det er meg».

  hmm, kommer ikke på så mange nå, er for lenge siden jeg har jobbet nå på grunn av eksamen

  eh, jo, en til: at jeg har fått meg en stalker på jobb. Greit nok at det er en del kunder som ser muligheten til å spørre kassadama på kiwi om å gå ut en gang eller om nummeret, som regel gir de opp etter første forsøk. Men er en som har kommet hver uke i flere mnder. Begynt å bli litt redd han nå. Nei betyr nei! I tillegg har han kommet litt opp i åra også..

 • Reply Vilde 12. desember 2013 at 09:35

  Du er og blir den beste bloggeren! Elsker hvordan du får sagt det som det er! Stå på

 • Reply Monica Andersson 12. desember 2013 at 10:25

  Du er bare GENIAL! skriv en bok eller noe, vær så snill! :*

 • Reply Benedikte 12. desember 2013 at 10:29

  Omg, i love this blog! Du er virkelig best!

 • Reply Ida Wulff 12. desember 2013 at 10:33

  Betina: har jobbet på Posten i flere år selv, så føler med deg…

 • Reply Ida Wulff 12. desember 2013 at 10:35

  Kristine: den er fra Zara 🙂

 • Reply Ida Wulff 12. desember 2013 at 10:36

  Gry: den er fra Zara, men over ett år gammel. Du også! 🙂

 • Reply Ida Wulff 12. desember 2013 at 10:37

  Line: woord… 😉

 • Reply Tina Helen Bergem 12. desember 2013 at 10:47

  AMEN! Folk som ikke kan oppføre seg, fatter det ikke.

 • Reply lilly 12. desember 2013 at 11:17

  Sykt bra innlegg. Unnskyld meg, men røykere er noen egoistiske mennesker som aldri klarer å vise en liten smule hensyn. De gir faen i alt og alle så lenge de kan suge inn den ekle giften! De gir da F i om du blåser røyken i ansiktet vårt.. ohh blir så sinna.

  Ekkelt med de som hoster og nyser uten å snu seg.

  Men noe av det værste er også når folk snakker med mat i kjæften! Grøsser.

 • Reply Thea 12. desember 2013 at 11:54

  Folk som står rett foran innganger, spesielt på tbanen gir meg helt angst! Hva er galt med mennesker som står RETT foran dørene på tbanen og presser seg inn før andre har kommet ut?!? Herregud så irritert jeg blir, en gang bare gikk jeg med skulderen rett inn i en dame som virkelig presset seg inn før dørene var ordentlig åpne…. Noen mennesker kan ikke ha blitt oppdratt i vanlig folkeskikk :/

 • Reply Ine 12. desember 2013 at 12:03

  Hahaha.. episk. Kunne ikke vært mer enig!!!

 • Reply Fay 12. desember 2013 at 12:17

  KUNNE IKKE VÆRT MER ENIG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Reply Lise 12. desember 2013 at 12:17

  Så enig! Særlig den med gamle damer så sniker! Og folk så røyker andre opp i ansiktet! Det e så respektløst at eg blir kvalm….

 • Reply Lena B 12. desember 2013 at 12:41

  Hahaha! Du får alltid sagt det! Jeg er nesten fra Tønsberg og jobber på Farmandstredet. Kunne skrevet tilnærmet nesten samme innlegg om kundene, haha! 🙂 Oppførselen legger nok de fleste igjen hjemme..

 • Reply Marte 12. desember 2013 at 12:44

  Fantastisk !

  Tror du skal holde deg unna jobbing i kassa rema/rimi og lignende da hadde du helt mista troen på mennesket. For fy flate så lite folkeskikk for til tider har.

  Host og nys i ansiktet, slikking på penger, penger som lukter og ser ut som de er brukt på dopapir. Folk som tror at de kan snike bare fordi det åpner ei ny kasse..

  Ganske mange mennesker bør egentlig låses inne for sitt eget beste.

 • Reply Anonym 12. desember 2013 at 13:23

  AMEN!

 • Reply Marita 12. desember 2013 at 13:27

  Haha, så enig, så enig! Dette er ting man kommer over daglig i Oslo også om man er avhengig av kollektivtransport. *SPY*

 • Reply Miriam Røseth 12. desember 2013 at 13:45

  Den jakka der, den var jo bare PERFEKT :))

 • Reply Julie 12. desember 2013 at 13:58

  Stemmer for ny runde med paraplyer snart! Alltid gøy å se at jeg ikke er den eneste som blir frustrert av småting

 • Reply marte 12. desember 2013 at 14:20

  Hvor langt har du kommet med førerkortet? Ta det så fort som mulig, så slipper du kollektiv-helvete, da kan du irritere deg over folk som ikke kan trafikkreglene istedenfor 🙂 For eksempel mangel på blinklys når du står i et kryss og skal ut på en hovedvei, så skal en som kjører på hovedveien inn i samme kryss som deg, men bruker ikke blinklys, så må du vente mye lenger enn nødvendig, fordi han/hun skal kjøre inn i innkjørselen som er før deg. Vet ikke om du skjønte det, men for å ta et eksempel du kanskje skjønner: Ta utkjørselen der hvor eik-bussen snur og kjører opp bakken igjen, så står du på høyre side og skal opp eik-bakken, så kommer en billist fra klokkeråsen og skal opp bakken til Basbergrønningen, men bruker ikke blinklys, så du må vente mye lenger enn nødvendig, fordi han/hun ikke bruker blinklys, men egentlig var det klart for deg hele tiden, fordi han ikke skulle kjøre forbi deg på hovedveien.

 • Reply Henriette Larsen 12. desember 2013 at 14:25

  Tror vi deler hjerne, for denne tankegangen her kunne jeg ikke vært mer enig i!! Og en ting som irriterer meg både med gamle damer og yngre mennesker, er de som har så «fryktelig dårlig tid» at «jeg bare sniker meg kjapt forbi her jeg», i køen. Baaahhhh

 • Reply Lillian 12. desember 2013 at 14:37

  Amen til det!

 • Reply Silje 12. desember 2013 at 14:47

  Men INGENTING slår gamle damer på juleshopping i travle handlegater på kjøpesenteret. De skal jo gjerne stå foran et utstillingsvindu å glo i flere timer før de bestemmer seg for og gå videre. Og tror du man får plass til å gå forbi? Nei, for det kommer jo et hav av mennesker i motsatt retning, så det er ikke mulig. Havner du bak noen gamle kjerringer på julehandel kan du bare glemme å være hjemme til åtte ihvertfall.

 • Reply Silje 12. desember 2013 at 14:49

  AMEN!

  Jeg bor i utlandet og her eier ingen folkeskikk!!

  Kommer gående på fortauet og møter noen som går 5 stk i bredden og jeg som går alene må gå ut i veien for å ikke kollidere med de!!

  Og møter man samme gjengen men kommer bak de så snur de seg og ser at jeg kommer men flytter de seg?? Neeeida, må ut i veien da også!

  Får magesår!!

 • Reply Therese 12. desember 2013 at 14:57

  Hahhaha, kjempe bra skrevet Ida 🙂

 • Reply Ida Wulff 12. desember 2013 at 15:11

  marte: skjønner akkurat hva du mener, hehe, jeg bor like ved… 🙂 flytter heldigvis snart!

 • Reply Guro 12. desember 2013 at 16:05

  Du er bare fantastisk!

 • Reply Henriette 12. desember 2013 at 16:10

  Folkeskikk har ingen aldersgrense, sier man til sånne gamledamer med fethodebunn som triller deg over tærne 🙂

 • Reply Cathrine 12. desember 2013 at 16:13

  Hahaha, dette er SÅ sant! Godt jeg ikke er alene om å se rødt 🙂

 • Reply Andrea 12. desember 2013 at 16:34

  Folk som spiser EPLE på eksamen! Da bygger det seg opp sprengningspunkter i hodet mitt som starter med den ekstremt bråkete første-biten, før det gomles det i noen sekunder, så kommer den jævla første-biten igjen. Jeg spurte eksamensvakten om å få henne til å slutte, og plutselig var JEG den uoppdragne. Verden vil bedras eller noe

 • Reply Anja 12. desember 2013 at 16:40

  Giiiiiid, nøys noen på Chanel-veska di? Få deg lappen da vel, hvis andre mennesker er så fælt.

 • Reply Birgitte 12. desember 2013 at 17:04

  Kjenner meg igjen i flere! En ting til jeg irriterer meg mektig over er folk som legger fra seg brukte posesnus overalt! Spesielt etter en fest. Da ligger de små brune «sneglene» overalt! ÆSJ!

 • Reply birgitte 12. desember 2013 at 17:49

  godt å høre at jeg ikke er den eneste som irriterer meg forferdelig mye over andre.

  digger deg, ida!!!!!

 • Reply Stine Helene 12. desember 2013 at 18:03

  .. «La oss gå gjennom de punktvis»

  Haha. Jeg elsker deg, Ida!

 • Reply Karianne 12. desember 2013 at 18:07

  Hahaha, elsker deg altså! Du får det sagt og du har helt rett!!

 • Reply Marte 12. desember 2013 at 18:07

  Hahaha… Er det rart man digger bloggen din?! Elsker måten du skriver på og at du er så ærlig, helt fantastisk. Er stor fan av bloggen din og jeg kjenner meg så igjen i alt du skriver, alltid 🙂 God jul når den tid kommer og lykke til med leiligheten 🙂

 • Reply Ungdomsperioden - En blogg for ungdommer 12. desember 2013 at 18:08

  Hahaha, så sant!!

 • Reply Helene 12. desember 2013 at 18:17

  Kjenner meg så godt igjen Ida! Virker som alle glemmer alt som heter folkeskikk i kollektiv transport. Noen av de som irriterer meg noe grusomt, er de «fine» damene som setter seg på det ytterste setet, har veska på det innerste og ikke flytter seg selv når bussen blir full og mange må stå… Jeg tør selvfølgelig ikke spørre om de kan flytte seg, men sender de heller masse stygge blikk som jeg håper hjelper!

 • Reply Anonym 12. desember 2013 at 18:41

  hahahhahahh føler med deg!!

 • Reply kate 12. desember 2013 at 19:34

  Hei Ida, hvor er jakka di fra?? saa utrolig fin 🙂 ha en fin foerjulstid!

 • Reply Ine 12. desember 2013 at 19:48

  Hahaha! Er så glad for at jeg slipper kollektivt! For fysj, disse menneskene er overalt!

 • Reply Ida Wulff 12. desember 2013 at 19:49

  kate: den er fra Zara, men over ett år gammel 🙂 i lige måde!

 • Reply Ida Johanne 12. desember 2013 at 19:50

  Haha kunne ikke vært mer enig i alle punktene dine. Det er sånne «hverdagslige» irritasjoner som er de mest irriterende. Opplever de daglig!

 • Reply Sophiw 12. desember 2013 at 20:03

  Hei 🙂 enig i mye av det su sier men vil putte på et punkt til:

  Jenter som har blogg som tror de av den grunn har førsterett til det meste, som å snike seg først i en 100 meters kø til do, snakker stygt til mennesker som ber de gå bak og deretter står og bevisst drar av ting på genseren til personer som sier dem imot. kaller de rundt sg som ber de slute å snike horer og skryter av at de har et smykke til 4000 tusen så ingen rundt burde snakke til henne det er vel kaskje en av de verste !:)

 • Reply Ida 12. desember 2013 at 20:05

  Folk som stopper på toppen av rulle trapper eller bunnen av trappa for og slå av en prat!!!!!! KLIKK…. Godt det ikke bare er meg som kan hisse meg opp for «små» ting;)

 • Reply Helene 12. desember 2013 at 22:01

  En annen ting som vitener om svært dårlige antenner er når folk ikke kan ta seg bryet med å bruke dassbørsten etter de har vært på en offentlig dass! Er ikke bare en gang jeg har kommet inn på toalettet på treningsstudio for å finne svæære bremsespor i doo!!! Trur jeg klikker!

 • Reply LH 12. desember 2013 at 22:09

  Jeg har noe som kalles for misophonia, noe som rett og slett er irrasjonell reaksjon til tygging. Så jeg klikker hvis noen i det hele tatt våger å smatte på tyggisen. Har faktisk sagt i fra til totalt fremmede, om at de må skjerpe seg med smattingen. Ellers er det også ekstremt irriterende, med idioter som presser seg på buss/tog, før man får gått av selv. Seriøst, du kommer deg på toget, bare vent til JEG har kommet meg av først! Noen mennesker.. Oppfører seg som om de var oppdratt av ville dyr i jungelen.

 • Reply Mia 12. desember 2013 at 22:11

  Jeg er så enig! I det siste har det kommet en liten gjeng på sikkert 13 år som oppfører seg som noen drittunger! Roper, hyler, prater høyt, ler høylytt og er rett og slett ufordragelig… Selvfølgelig unnlater de å betale på bussen og (sniker seg på).

  Uheldige meg har møtt på disse de siste gangene jeg har tatt buss til jobb..

 • Reply Lin 12. desember 2013 at 22:19

  Helt sant det du skriver der, noe som også er super flaut er når gamle damer SNIKER i køen på bussen, som du sier, spørr de så er det null problem, jeg forstår at de har vondt og vil sitte, men snike? Kanskje ta taxi neste gang tenker jeg…

  Men noe som er som er helt tabu for meg er når folk nyser uten om å holde seg for munn eller hvis de nyser i hendene sine. Jeg var på subway og han som lagte subben min nøs MENS han lage den og bare forsatte uten om å bytte hansker eller vaske seg etterpå… GRØSS!

 • Reply Maren 12. desember 2013 at 22:28

  Er så enig!

  Sitter i kassa på Coop, og opplevde faktisk en gang ei dame som var litt oppi årene, som tok mynter ut av MUNNEN for å betale med. Hun hadde altså oppbevart de i munnen til hun kom til kassa!

 • Reply Ida Kristine 12. desember 2013 at 22:30

  Herreguuuuud, får nakkeknekk bare av å lese innlegget og alle kommentarene!! Jobber selv i kassa på en Statoilstasjon, opplever frekke kunder hveeeer dag!! Vi har en fast kunde innom som alltid klager over ting, forrige gang han kjefta på meg, svarte jeg bare «Åja» så gikk jeg der fra!! Andre dødsirriterende kunder:

  – Gamlinger som har kjørt bil i 150 år som ENDA ikke får til å fylle tanken på bilen selv!!

  – Gamlinger som «bare» skal ha avisa, og tror deres faste plass å betale er over pølsedisken.

  – Folk som klager over at hendene deres stinker etter å ha brukt pumpepistolene, hallo, 1) du er på en BENSINstasjon, 2) bruk plasthanskene da for svarte.

  – Folk som står lengst bak i køen å roper «HALLO KAN DU ÅPNE EN KASSE FOR OSS SOM BARE SKAL BETALE FOR BENSIN DA» når jeg må lage en pølse til kunden jeg ekspederer.

  – Folk som kjøper «en wiener for en 10’er» og etterpå sier «jeg kan godt få en baconpølse istede hvis du snart skal kaste de, jeg ser at de er stygge.»

  – Folk som kommer med storfamilien midt i rush-tiden for å kjøpe 6 baconcheese menyer med dobbel chips pluss en pølse med en calzone og en baguett, altså unnskyld meg, har dere ikke middag og kjøkken hjemme??

  – Folk som krever en kopp gratis kaffe fordi de har fylt 600liter diesel.

  – Folk som tar med seg 4 pappkopper ekstra kaffe FORDI de tror de har gratis kaffe fra Statoilkoppen…

 • Reply Hilde 12. desember 2013 at 22:32

  Ahh, er så enig at jeg fikk GÅSEHUD!! en annen ting som irriterer meg også, er når jeg står som nummer tre i køen på matvarebutikken. Det er ti andre kunder bak meg, og når en ny kasse åpner og kassedama roper «Ledig kasse!», traver den som er BAKERST i køen til den nye kassa!!! Omfg, har ikke ord for hvor irritert jeg blir.

 • Reply Silje 12. desember 2013 at 22:34

  Eller når du jobber i klesbutikk, og folk med influensa som bare MÅ handle, for å så betale cash! Gjett hvem som lå flat med influensa etterpå da? Hadde ikke vært ordntlig sjuk på flere år, så kom det. Like før legevakta..

 • Reply Ida Wulff 12. desember 2013 at 22:37

  Maren: hahahahahaha nei det tror jeg ikke på!!!!! Vahahajahahaha

 • Reply Signe 12. desember 2013 at 22:41

  Noe av det ekleste jeg vet er når jeg har vært på do på universitetet og skal vaske hendene, og så kommer det ei dame ut av båsen som bare svinser rett ut. Selv om hun VET at jeg står og nå VET at hun ikke vsker hendene etter å ha vært på do. Folk vet jo nok om elementær personlig hygiene til at man burde skjemmes LITT over akkurat dette? Det skjer foruroligende ofte. Men etter å ha gått på skole i England et år priser jeg meg ganske lykkelig over den relativt høye hygienen i Norge. Æsj. Folk. Folk er så ekle.

 • Reply Lone 12. desember 2013 at 23:05

  Så enig i punktet om selgerene! Er så drita lei de som er på Farmandstredet nå! De maser på deg hver gang du går forbi. Både kremfolka og de med «varmeputene» eller hva det er.. Jeg vil ikke kjøpe noe!! De skulle ikke hatt lov til å holde på sånn. Folk kommer bort hvis de er interessert i å kjøpe noe! Og i tillegg blir de sure når du ikke vil stoppe? De har ropt etter meg med de kremene i 1år nå. Jeg vil ikke ha.

 • Reply Andrea 12. desember 2013 at 23:49

  Uff, jeg kjenner meg altfor godt igjen i punktene dine, det verste med buss er faktisk dem som presser sg ut foran og blir stående i midtgangen og blokkere fordi de bestemmer seg for å gå ut bak, er det mulig.. Men buss er ikke verst for min del, det er faktisk fly, jeg klikker i vinkel hver eneste gang jeg er ute og flyr, det er søren meg det verste jeg gjør.. Grunnen til det er at folk absolutt skal reise seg opp som idioter og blokkere utgangene i flyet fordi de skal først av, men ikke får ut den faens håndbagasjen fordi de har så utrolig mye med seg og ender opp med å slå andre i hodet med bagasje, fordi de var frekke nok til å reise seg opp, før flyet har LANDET, eller idiotene som klapper når flyet lander og tar av eller idiotene som står foran do og prater og ikke gidder å flytte på seg uansett hvor høyt du skriker unnskyld og at du må på do eller generelt barn på fly.. Det er som om alle manerer, folkeskikk og høflighet forsvinner i det noen entrer et fly også sitter man og irriterer seg over det selv, har et punkt til og det er dem som skjeller deg ut, fordi du er høflig nok til å vente på dem som sliter med håndbagasje og blir sittende, jeg mener du kommer deg ut av flyet, det er ikke som om flyet letter før du er ute av det, eller dem som generelt ikke forstår at det ikke er behagelig med setet ditt i maten min, er det rart det finnes sure menneskero ombord på fly og jo dette har jeg opplevd mange ganger, dem som tar av seg på føttene og stinker fotsvette i hele flyet, hvor tror du vi andre skal gjøre av oss? Du forpester flyet og driter i det, selv om du blir bedt om å ta på deg på føttene også driter du til helvete i det og fortsetter å forsure flyreisen for oss andre, tror jeg gir meg der, men altså du skjønner tegningen, jeg misliker å fly, så sterkt fordi jeg alltid havner på fly med idioter, som regel, tror aldri jeg har vært heldig.. Hadde man bare vært rik nok til privatfly..

 • Reply Ann Cecilie 12. desember 2013 at 23:57

  Åh, Ida! Jeg digger deg. Du er fan-frikings-tastisk.

 • Reply mart 13. desember 2013 at 00:03

  Så bra, det var derfor jeg tok akkurat det eksempelet 😀

 • Reply Eline 13. desember 2013 at 00:17

  Ta deg sammen

 • Reply Iselin 13. desember 2013 at 01:04

  Betina: HAHAHA!!! Er det seriøst noen som gjør det med panteflaskene for 50 øre ekstra?? Jeg dævver av latter, herlighet:P

 • Reply Thea 13. desember 2013 at 08:03

  Kunne ikke vært mer enig! Det som irriterer så jeg ser rødt, er folk som faen ikke klarer å vente med å gå på buss/trikk/bane FØR folk har kommet seg av. Livredde for at de ikke skal få komme med. Har et indre ønske om å skrike de langt opp i ansiktet om å flytte seg, men det er vel ikke vanlig folkeskikk det heller…

  Kjenner meg uansett veldig godt igjen med det du skriver. Hadde bare alle vært som oss?

 • Reply Elin 13. desember 2013 at 10:01

  Er forsåvidt enig i hosting og overkjøringer av eldre. Men folk må virkelig få lov å sitte/stå ute å ta seg en røyk. Ikkerøykere trenger virkelig ikke stille seg oppå dem, eller forlange at de må flytte seg. De er faktisk forvist ut fra før! Om du ikke tåler å stå inne grunnet bråk, ja det er vel ikke deres problem?

  Synes i grunn du fremstå som ei sur megge som MÅ ha det slik du vil, unner ingen noe. Du plages av alt! Det må være tøft. Hva med å gi litt f? Pust en ekstra gang og tenk at du er snart unna det uansett.

  Ser frem til den dagen boblen din sprekker! Når dine barn huler og skriker, du presser deg frem med barnevogna og kjører over noen… Da kan vi snakke;)

 • Reply Charlotte 13. desember 2013 at 10:08

  Jeg tenkte at hvis det er noen som skal få en paraply av meg så er det damer som kommer innom jobben min og klager på at det er dyrt. Jeg jobber i en litt dyrere merkebutikk, merk i 3. etg, og når man har klart å komme hele veien opp dit og klager over at vi ikke har spidermanpysjamas til barnebarnet..nei.. holder på å eksplodere når det er 15. dama som kommer inn med innstillingen om at det er dyrt, dyrt dyrt. Ingen som tvinger deg inn i butikken!! =)

 • Reply Benedicte 13. desember 2013 at 10:16

  Jeg er så ENIG!!! Jeg blir så forbauset av voksne folk som ikke klarer oppføre seg ute blant andre og vise littegran folkeskikk! Hva i allverden lærte de hjemme, lurer jeg! Blir så flau på deres vegne.. Og noen ganger sier jeg ifra, klarer ikke holde meg. Som da vi skulle fly hjem til vestlandet i høst og en av sikkerhetsvaktene på Gardermoen var POTTESUR når jeg skulle gå gjennom den metalldetektoren, himlet med øynene og svarte med sint stemme når jeg spurte om noe. Da sa jeg, rolig og kontrollert, at «det går an å snakke skikkelig til folk og smile litt.» Da fikk jeg «jeg er da kjempesnill med deg jenta mi» med et falskt, påklistret smil og sammenbitte tenner! What.The.Fuck?

  Folk ass!

 • Reply Hedda 13. desember 2013 at 11:08

  Så det er viktigst at du som er ung, frisk og rask (regner jeg med) skal få sitteplass på bussen, mens gamle damer med rullator (med fett hår) må stå? Det samme gjelder forøvrig gravide med stor mage og andre som har dårlig balanse. Det er dessuten også normal folkeskikk å slippe dem som er dårlige til beins først frem i køen. Du virker ikke til å ha særlig god oppdragelse selv gitt! (verden snurrer ikke rundt deg, i tilfelle du trodde det..)

 • Reply Ida Wulff 13. desember 2013 at 11:12

  Hedda: jeg slipper alltid inn dem som trenger det først, og spør alltid om eldre vil sitte. Men jeg er ikke synsk, og kan ikke spå at det kommer en voldelig rullator-djevel bak meg 😉

 • Reply lene marita 13. desember 2013 at 12:37

  for en fin blogg du har ! og ja jeg kunne ikke vert MER enig i det siste punktet, er det noe som ALLTID irriterer meg når jeg sitter på bussen er folk som hoster uten og holde seg for munnen. Det er det mest ekkleste og irriterende som er!

 • Reply Asja 13. desember 2013 at 16:19

  isteden for å være irritert på bloggen din, si heller ifra, det hjelper ikke å skrive det her, men jeg er enig med deg at de kan skjerpe seg

 • Reply Karina 13. desember 2013 at 20:06

  HELT ENIG. Jeg irriterer meg på folk som står klint inn til rullebrette på flyplasser. Ta et steg tilbake, gå frem når kofferten din kommer. Folk som går inn på toge før passasjerer har fått kommet seg ut! Det å ta toge 16.Mai var helt grusomt. Folk veltet inn mens du prøvde og komme deg ut også sto de som kom på fast der da for ingen kom noen vei! Jeg kom meg av toge KUN fordi en liten gutt som skulle ut ble klemt i døra

 • Reply Ingrid 13. desember 2013 at 20:57

  HAHAHAHAHA!!!

 • Reply Kristine W. 13. desember 2013 at 21:18

  Hva med mennesker som tygger tyggis med munnen åpen? Jeg er helt psykotisk på dette punktet, har nulltoleranse for det. Det er virkelig noe av det verste jeg vet om. Er også enig i alle punktene over her!

 • Reply Kristine 13. desember 2013 at 21:43

  Jeg tror jeg elsker deg. Amen, sister! Folk er så ufordragelige at av og til skulle jeg ønske jeg heller var en salamander.

 • Reply Jannicke 13. desember 2013 at 22:10

  Hahah! Du er så utrolig bra til å skrive! Digger stilen/måten du skriver på Ida! Du måå skrive en bok eller to en vakker dag! Jeg skal så kjøpe den! Keep going girl! U rock! Hilsen meg som syntes det er utrolig gøy/innspirerende å lese bloggen din! 🙂

 • Reply Line 14. desember 2013 at 02:43

  Haha!

  Utrolig bra innlegg! Jeg koser meg til og med, med å lese kommentarene. Henger meg stort sett med på de fleste versjonene av hva som er toppen av dårlig folkeskikk.

  Personlig er det få hverdagslige ting som disgøster meg mer enn brukt snus. Det er så ekkelt! Dette kommer riktig nok fra en som sammenligner porsjonssnus me brukte tamponger og får vondt i tarmene bare av å se en (selv når snusen ligger synlig i båsbøtta; der den hører hjemme), men for satan da! Alt for mange eiger ikke grenser for hvor det er ok å legge den grusomme snusen fra seg. Å kaste en snus på bakken er ille nok. Men å f.eks feste dem under skolepulten, la den bli liggende på stuebordet eller bare spytte den ut innendørs et sted er laaangt over grensen på hva jeg syns er ok. Og «alle» gjør det. Folk må snuse så mye de vil for min del. Men på samme måte som jeg, gud forby, ikke ønsker å se en blodig tampong vil også jeg virkelig spares for synet av de grusomme snuspakkene som en gang har vært i noens munn.

 • Reply Johanne 14. desember 2013 at 21:44

  Digger deg!!!!

 • Reply Anonym 14. desember 2013 at 22:17

  du skriver bare det alle synes er irriterende

  ikke noe spesielt her ..

 • Reply Emilie 14. desember 2013 at 22:54

  Hahaha jeg dauer! Folk er så rare. Altså jeg er sikker veldig rar selv, men.. Noen mennesker, må være oppdratt av ulver!

 • Reply Marion 14. desember 2013 at 23:02

  Er såå enig i den hostingen altså! Sist jeg satt på bussen til byen kom det en hoster og satt seg rett bak meg. Følte han drev og hostet i håret mitt hele tiden. Spyttet sikkert litt samtidig som han hostet også.. Uff.. =/

 • Reply Siri 14. desember 2013 at 23:03

  Pleier egentlig ikke å kommentere, men dette må jeg bare dele.

  Ventet på bussen for litt siden, i et busskur med benkeplass bred nok for 2 smale rumper, hvis man ikke skal utenfor comfortsonen.

  Der sitter jeg, aner fred og ingen fare, helt til ei feit dundre (unnskyld) på sikker 150 kg med rullingsen i hånda setter seg ned ved siden av meg på denne benken. Damen hadde sørget for at KOLSen var trygt svampet inn i kroppen, og hun var langt ifra nydusjet. Der sitter a, heeeeeeelt inntil meg, med rullingsen i hånda nærmest meg og trekker altfor mange drag. Og selvfølgelig puster ut all røyken – på meg.

  Hvor i alle dager er de sosiale antennene?

 • Reply Ida Wulff 15. desember 2013 at 10:35
 • Reply Marte 15. desember 2013 at 12:52

  Hmmm….høres ut som om du burde slutte å ferdes ute blant andre mennesker. Ja, det finnes mange mennesker med dårlige manerer. Men dette høres kun ut som et arrogant innlegg hvor du irriterer deg over lyd og bevegelse fra andre. Mitt råd til deg er at du slutter å ta kollektiv, bestiller dagligvarer på døren slik at du slipper å gå i butikken, handler klærne dine på nett og ikke ute blant andre mennesker og ikke går ut av døren før etter kl 2000 for å slippe å møte på barn.

 • Reply Tiril 15. desember 2013 at 19:24

  Åh, jeg er så utrolig enig! Spesielt i det siste punktet. Folk som hoster og nyser rett ut i lufta eller i hånda, jeg holder på å brekke meg hver gang. Jeg skjønner bare ikke hvorfor folk ikke bare kan hoste i albuen, herregud! Jeg blir så provosert av det der!

 • Reply Miichaelsen -Make your dreams come true 15. desember 2013 at 21:04

  haha herlig, jeg er så enig!

 • Reply Meg 15. desember 2013 at 21:18

  hahaha, jeg dør litt av deg, Ida! Når jeg starter å lese på en av setningene dine som er morsomme allerede fra starten av, så tenker jeg ofte «hun kan umulig greie å holde humoren ut resten nå…» men jeg tar feil hver fuckings gang, og blir like imponert over hvor bra du ordlegger deg gang på gang. Herregud.. du er morsom! jaja, god jul 😀

 • Reply Mariell 15. desember 2013 at 23:03

  Oi, må være slitsomt å være deg..

  Hvis du ikke tåler «folk», så hvorfor ikke skaffe seg lappen, eller holde seg inne forran pcen der du ikke kan lukte håret til stakkars eldre mennesker?

  Mere nedvergende tekst har jeg ikke lest! Tror du at ikke fisefine overparfymerte sminkedukker som deg også irriterer livet av folk? Blir flau over at man kan irritere seg over at noen hoster? Synes det er veldig egoistisk av deg å skrive slik på bloggen din som er såppas «stor». Barn skal ikke lære seg å irritere seg over mennesker, fordi mennesker hoster, mennesker har dårlige dager og kan være ufin, du vet ikke deres problemer, så vær vennlig å hold tankene dine for deg selv. Og igjen, syns oppriktig synd i deg..

 • Reply Stine 15. desember 2013 at 23:39

  Har også fått et hatforhold til selgerne med hudkrem og de som prøver å selge varmeposer (??????) rett ved vkt. Nesa til sky og like før fingern melder sin ankomst, mer irrterende mennesker skal du lete lenge etter, haha

 • Reply Anonym 16. desember 2013 at 01:53

  Jeg ser at du har et godt poeng her. Men husk at alle er forskjellige og at mange faktisk ikke er enige i det du sier.

  Greit nok at det er dine meninger. Jeg mener for eksempel at barn er barn og at de kan være irriterende, men de vet faktisk ikke bedre. Bare leker, det er det de gjør. På busstoppet og hjemme, over alt.

  Og det å «bomme» en sigg er kanskje ikke det mest beundringsverdigende en person kan gjøre, men heller ikke nedsigende. Min mening i den situasjonen ville vært at damen kunne vært høfligere og sagt nei på en annen måte eller gitt han en. Hadde ikke det vært hyggelig da? Det er så lett å gi, men allikevel er vi så utrolig grådige og ikke minst egosentriske, og ofte uten at vi en gang tenker over det.

  Det skal så utrolig lite til for å glede folk i hverdagen. Familie, venner, kolleger, kassedama, vaktmesteren eller en tilfeldig person på gata. Vi må slutte å syte og prøve å se det positive i alt.

  Greit nok at mange har mangel på folkeskikk, men har du tenkt over at folkeskikk kanskje ikke er like definert som det var før og at mange ikke er enige om hva som er folkeskikk i ulike situasjoner?

 • Reply Emilie 16. desember 2013 at 03:56

  Mariell: Woah, her er det noen som ikke forstår bruken av humor. Du skriver at hun skal holde tankene sine for seg selv? Kanskje du burde følge ditt eget råd 🙂

  Elsker måten du ordlegger deg på, Ida! Humøret stiger alltid flere hakk etter en titt på bloggen din 🙂

 • Reply Ida Wulff 16. desember 2013 at 08:28

  Emilie: tusen takk <3

 • Reply Ida Wulff 16. desember 2013 at 08:29

  Stine: haha, ja… :p

 • Reply Helene 16. desember 2013 at 14:55

  Ser at noen i kommentarfeltet drar alle røykere under en kam. Når jeg tar en røyk offentlig sørger jeg alltid for å stå litt unda andre og sitter på den siden på benken hvor røyken blåser vekk. Synes listen var ganske prippen.

 • Reply anette 16. desember 2013 at 15:02

  Shitttt, så selvopptatt det går ann å bli. Alle skal vel vike for deg og ditt lille univers av chanel vesker og blonde lokker. Du må tåle at andre er annerledes enn deg. Tips: kjør bil og hold deg inne hvis ikke.

 • Reply Mariell 16. desember 2013 at 21:59

  Emilie: Tror ikke Ida mente det som humoristisk, men vet ikke helt hva du klarer å oppfatte 🙂

  Skjemmes rett og slett over å bo i Norge hvis det er sånn noen(Ida) kan opfatte mennesker på. Er ikke alle som har tid/råd/behov for å prøve å se perfekt ut til en hver tid..

  Barn skriker, bæsjer på seg, er snørrete, og hoster deg midt i tryne. Ida: alle gode tanker tii deg i fremtiden! Kondolerer.

  Ser ikke vits i å ta dette opp mer, enkelte er virkelig ikke orientert i livet. er jo skammelig at man klarer å irritere seg så mye over mennesker. Du har bra lite å tenke på i livet ditt hvis du bare går å irriterer deg over sånne ting.. Kanskje heller bruke tiden til å bli et bedre menneske? Huff..

 • Reply Anonym 17. desember 2013 at 00:28

  Alle mennesker gjør feil fra tid til annen. Jeg synes forresten å huske at du refererte til spaghetti i kjøttsaus som studentmat på en ganske så arrogant måte for noen år siden; synes du dét er god folkeskikk, Ida? Det å irritere seg over alt og alle er gjerne et tegn på at man ikke har det bra med seg selv, så hvorfor ikke starte der? Eventuelt får du revurdere det miljøet du befinner deg i, men det kan vel ikke være så altfor intellektuelt basert på hva slags sysler du selv holder på med… Lykke til.

 • Reply Ine 17. desember 2013 at 00:48

  AMEN

 • Reply Sunniva 17. desember 2013 at 22:34

  Tusen takk. Bare tusen takk!

 • Reply johane 18. desember 2013 at 12:35

  slutt å ta buss viss det plager deg så jævlig, forbanna gjerrigknark

 • Reply Nicolai Skjærli 19. desember 2013 at 00:01

  Skal vi gifte oss

 • Reply Anonym 20. desember 2013 at 13:45

  Det som irriterer meg er folk som missbruker ord som står for grusomme ting. F.eks det du gjør ved å si at selgere prøver å voldta øyet ditt. Vet du hva det vil si å bli voldtatt? Viss du ikke forstår det bør du ikke bruke det. Folk som bruker det sånn er med på å gjøre det mindre alvorlig enn hva det er, og det er grusomt for det er en forferdelig, kriminell handling som ødelegger liv. Tenk deg litt om neste gang.

 • Reply https://undress.vip/ 16. januar 2024 at 14:27

  Say, you got a nice blog article.Really looking forward to read more. Keep writing.

 • Reply ms flange manufacturer in ahmedabad 24. mars 2024 at 22:56

  Im thankful for the post.Thanks Again. Cool.

 • Leave a Reply