Uncategorized

NYTTÅRSFORSETTER FOR 2014

27. desember 2013

Går det an å være en mer ræva blogger enn hva jeg har vært i julen? Neppe. Jeg har opplevd så mange kodak moments, og en liten stemme i hodet mitt har hvisket; finn fram kamera og knips et bilde, men jeg har bare ikke orket. Ikke fordi jeg har vært sliten, men fordi at noen kodak moments er kodak moments nettopp fordi det ikke forstyrres av blitsregn.

I julen har jeg faktisk tenkt litt over nyttårsforsetter. Mange syns det er teit å ha nyttårsforsetter, for man bryter dem jo uansett, sant? De fleste gjør i hvertfall det. Jeg har nyttårsforsetter hvert år. Noen små og ubetydelige. Andre større og mer meningsfulle. Noen holder jeg, andre fordufter i løpet av februar. Jeg tror det viktigste er å ha mål for året som kommer, om man kaller det nyttårsforsetter eller ei. Noe å holde fast ved, noe man kan forbedre ved seg selv.

Jeg har ikke veldig mange nyttårsforsett for det kommende året, men her er de jeg har bestemt meg for så langt:

♥ Aldri si noe om noen som du ikke kan si til dem. Jenter er generelt fæle på å snakke om hverandre og sladre om hverandre – jeg grøsser når jeg tar meg selv i å være en del av det. Så hvis jeg absolutt må kommentere at hun og hun oppførte seg helt tåpelig den kvelden, så skal jeg jammen gå og si det til den det gjelder også.

♥ Bruke mer tid på venner som setter pris på meg, og mindre på de som ikke gjør. Venner som sitter med øynene klistret til iPhonen i ditt selskap, setter så absolutt ikke pris på deg.

♥ Gå ned minst 8 kilo. Og jeg driter i hva folk sier om det. Jeg syns selv at jeg begynner å bli en ganske lubben versjon av meg selv, og jeg trives ikke i det hele tatt. Det eneste som har noe å si er at jeg er fornøyd. Så jeg skal spise så sunt jeg kan, og fortsette å trene – men med PT. Trenger å vite at jeg gjør ting riktig!

♥ Betale ned så mye jeg klarer på boliglånet mitt.

♥ Sitte mindre stille. Det hjelper ikke å dra på treningsstudio i en time hvis du sitter stille resten av dagen. Jeg skal bli flinkere på hverdagsaktivitet, og hvis jeg ikke har noe å gjøre… Ja, da får jeg sette på musikk og danse litt rundt i min nye stue.

♥ Oppleve minst ett nytt sted i verden. Det har alltid vært en selvfølge, men ikke nå som jeg går på skole og i tillegg sitter med boliglån for første gang. Men jeg oppleve et nytt sted i verden. Gjerne et varmt, hihi.

♥ Finne ut hva jeg skal bli når jeg blir stor…………. Herregud, det er snart tid for å søke på studier, og jeg klarer ikke å bestemme meg for noe som helst!

♥ Være en flinkere blogger, lytte mer til hva leserne mine vil ha. Første skritt var å ønske seg nytt kamerautstyr til jul, hehe 🙂

Har dere noen nyttårsforsetter? Del gjerne ett eller fler i kommentarfeltet, jeg er på jakt etter flere.

33 Comments

 • Reply Renate 27. desember 2013 at 21:56

  Mitt mål for 2014 er å kunne komme inn i bunaden, ta opp fag til å studere farmasøyt og se hvem som er mine virkelig venner 🙂 Håper du får et fantastisk år i vente!

 • Reply Hedda 27. desember 2013 at 21:57

  Lære meg noe nytt, tenker ølbrygging og hekling først og fremst.

  Legge vekk sosiale medier/data oftere.

  Få ting gjort (type skolearbeid spesielt) så jeg får bedre tid til å gjøre spennende ting/evt gjøre ingenting med god samvittighet.

  Gi litt mer faen i hva andre mener og tenke på hva som er bra for meg.

  Gå ned 5 kilo og sette andre mål for treningen for å motivere meg selv.

 • Reply supermarie 27. desember 2013 at 22:05

  Haha, unnskyld at jeg er så fæl men jeg føler en liten trøst i at du (som er like gammel/ung som meg selv) også sliter med å finne ut hva du skal studere… Alle rundt meg nærmer seg ferdige med bachelor, og her sitter jeg. Fullført videregående, slengt på et fagbrev i et fag jeg mest sannsynlig ikke kommer til å drive med. MEN jeg tror jeg går for journalistikk neste år, bare for å få det ned på papiret at jeg faktisk kan skrive. Drømmen er å bli krigsreporter!

  Utover å begynne å studere har jeg lyst til å ta mer bilder, reise (enda mer), invitere hele familien inn på middag (jeg lærte meg endelig å lage mat i en alder av 23….), bli flinkere til å løpe igjen, og bruke mindre tid på sosiale medier. LYKKE TIL med alle dine, jeg tror du nailer’em! Godt nytt år!

 • Reply Marita 27. desember 2013 at 22:15

  Mitt største nyttårsforsett for 2014 er å fortsette med treningen fra 2013, og for å klare det har jeg meldt meg på et Grete Roede-kurs, i håp om litt motivasjon 😀 hehe

  Lykke til med forsettene dine, Ida! Gleder meg til å følge deg enda et år 🙂

 • Reply TL 27. desember 2013 at 22:24

  For noen fine, fornuftige og realistiske forsetter du har! Skriv de ned et lurt sted så du ikke glemmer dem – det har jeg gjort! Hilsen ei som har tre av de samme forsettene som deg, og som lagde de før jeg leste dem her.

 • Reply Ida Wulff 27. desember 2013 at 22:35

  supermarie: godt at vi er flere! Høres ut som noen fornuftige nyttårsforsetter 🙂 Godt nyttår til deg også! Klem

 • Reply Betina 27. desember 2013 at 22:49

  Mine er å bli flink til å lese jevnt dette semesteret, og å gå ned 8-10 kg

 • Reply Hege 27. desember 2013 at 22:51

  Synes det er trist at du selv synes du er smålubben eller hvordan du beskrev deg selv igjen? Jeg synes nå du er flott som du er, og nei det er ikkenoe jeg bare sier.. Savner den tiden da jeg var yngre, og det hotteste man kunne finne var anna-nicole på en H&M juleplakat.. Gode minner <3

 • Reply Elisa 27. desember 2013 at 23:19

  Nyttårsforsettene mine er at jeg skal lære meg å sette mer pris på andre rundt meg, og ikke minst meg selv. Å respektere meg selv nok til å begynne å trene mer, spise sunt, sikre bestått karakter på studiene mine.. og ikke minst, respektere meg selv nok til å ikke ha venner som ikke respekterer meg.

  Godt nyttår, Ida. Gleder meg til å følge deg videre i 2014. 🙂

 • Reply Tonje 27. desember 2013 at 23:32

  Hei Ida! Give me outfits:p haha! Vet du ikke er sånn jåleblogger med 1000 antrekk og tro meg, jeg digger deg for det du står for. Men mitt lille ønske er flere antrekk 🙂 skjønner at du trenger kamera. Sett nye leica kameraet? Øverst på min wish list! Må være å slutte helt å røyke her, snusen er tyngst! Begynne å trene, kanskje kjøpe nye treningsklær og kort som motivasjon, satse på bikinifitness og ikke bare snakke om det, bli en bedre shopper(ikke bare første og beste) og sikkert mer jeg aldri klarer å holde på. Og ikke minst starte på frisørskole:) happy new year sunshine 😉 haha 🙂

 • Reply Birgitte 27. desember 2013 at 23:54

  Nyttårsforsetter er et ord som tillater meg at jeg glemmer de like fort som jeg satt meg dem, men mine mål i 2014 er:

  – gjøre ting som gjør MEG lykkelig, ikke bare alle rundt meg.

  – jobbe hardere med skolen så utdanningen min ikke er bortkastet.

  – spare, spare, spare.

  – kjøpe hus!!!

  – og sist men ikke minst, jeg vil bli gravid iløpet av 2014.

  Nå slo det meg plutselig at oj, jeg har blitt voksen.. Jeg er 23 år og vil ha hus og barn!! I tillegg ble jeg forlovet på julaften. Hva skjer neste år? Kanskje jeg begynner å strikke? Haha.

  Ha et fint 2014 Ida 🙂

 • Reply Ulf Wullf 27. desember 2013 at 23:57

  Jeg skal begynne og pusse tenna 2 ganger om dagen, slurver litt med det.

 • Reply Hanne 28. desember 2013 at 00:38

  For noen fint mål for det neste året, Ida! Liker godt det du skriver om at man burde kunne si ting direkte til en person fremfor at man skal sitte å baksnakke, spesielt

  når man er flere. Det et så typisk jenter og noe mange burde tenke mer over. Liker også det du sier om å gå ned 8 kilo, akkurat det er også et av mine mål. Har du noen flere konkrete tips til hvordan også jeg kan klare det? Noe jeg tenker er viktig for min egen del er hvertfall å kutte ut brus og spise mer sunt. Ta gjerne imot noen flere tips:) Drit i folk som synes at nyttåraforsetter er teite, hvorfor skal man si til folk at man ikke

  klarer det? La aldri noen fortelle deg at du ikke klarer det du

  vil!:) Du klarer akkurat det du vil! Godt nytt år:)

 • Reply Kaia Hiller Sollie 28. desember 2013 at 03:34

  I fjor var en av mine forsetter å være mer positiv. De rundt meg vil si jeg har klart det ganske bra, men vil veldig gjerne bli enda bedre neste år 🙂

 • Reply Anonym 28. desember 2013 at 11:20

  – Ringe mormoren min 1 gang i uken

  – Lære å si nei

  – Bli mer selvstendig, kritisk og stole mer på meg selv

  – Gå ned 8 kg (tok denne fra deg, gøy å ha et konkret mål, er blitt lubben selv det siste året)

  – Få mer ut av hverdagen

 • Reply tina 28. desember 2013 at 15:55

  Jeg er en av dem som alltid har samme nyttårsforsett, men aldri klarer å fullføre dem.. Her er mine for 2014:

  – jobbe mye bedre med skolearbeid, har så lite lyst å ta opp fag neste år..

  – bli mye flinkere til å kutte ut søtsaker i ukedagene, og heller spise sunne mellommåltider

  – Starte med trening hver uke igjen, vært litt (okei, veldig..) slapp på den fronten dette året…

  – Ta mer intiativ når det gjelder å finne på morsomme ting med venninner, ender liksom alltid opp med å gjøre det samme hver helg, trenger noen nye eventyr!

  – Være flinkere til å spare!

  Så får jeg bare håpe jeg kan klappe meg selv på skulderen om et år, etter å ha klart alle nyttårsforsettene.. Hehe, lykke til..!

 • Reply Helene Aamlid 28. desember 2013 at 16:04

  Nyttårsforsetter ga jeg opp (eller aldri startet med) for lenge siden. Men disse ser jo ut til å gå ann å leve etter! Siden jeg startet å blogge for ikke så lenge siden så er vel det et selvskrevent nyttårsforsett. Godt nytt år Ida! Gleder meg til å se litt interiørbilder fra den nye leiligheten din. Jeg håper ihvertfall vi få se litt 🙂

 • Reply Andi 28. desember 2013 at 16:38

  Jeg skal slutte å lese blogger i 2014, dere tar for mye av tiden min 🙁 going cold turkey! Har mine faste jeg sjekker hver dag, opptill flere ganger til dagen og nå er det nok! Takk for det som har vært, og godt nyttår!

 • Reply Marthe 28. desember 2013 at 16:58

  Mye av det samme + at jeg skal holde meg unna Facebook (vertfall) hele januar, da får jeg se hvor mye jeg heller kunne gjort 🙂

 • Reply jannickeel 28. desember 2013 at 17:17

  – trene mer

  – spise sunnere

  – ha flere koselige kvelder

  – smile mer

  🙂

 • Reply Anonym 28. desember 2013 at 20:14

  – Slutte å røyke vanlig røyk og hasj

  – Slutte å drikke

  – Skaffe en deltidsjobb

  – Begynne å trene

  – Kjøpe bil

  – Spare

 • Reply Julie M 28. desember 2013 at 22:20

  Mens andre bloggere blir mer og mer tåpelige (jeg burde kanskje sagt det til dem i stedet for deg etter å ha lest dette innlegget), blir du bare mer og mer fornuftig og voksen. Jeg husker fortsatt første gang jeg leste bloggen din, og så deg sitte i rosa morgenkåpe og spille inn videoblogg, om jeg ikke tar helt feil. Og siden da har du blitt så moden og reflektert. Du skriver virkelig godt, og å lese noen av dine innlegg føles ut som det må gjøre å lese Carrie Bradshaw sin spalte. Bra jobba:)

 • Reply Silje 28. desember 2013 at 22:31

  Mine nyttårsforsetter er:

  – trene jevnt hele året.

  – være mer imøtekommende mot fremmede

  – være mot andre som jeg vil at de skal være mot meg

  – lese jevnt på alle fagene på vårsemesteret

  – spare ennå mer til leilighet!!

  – slutte å tenke på hva andre må synes om meg

 • Reply Randi 28. desember 2013 at 23:18

  Mitt mål for 2014, er å bli mer glad for det jeg faktisk får til, og ikke være så streng med meg selv. Jeg er faktisk ganske flink og får til mye, men sliter litt med at alle får til enda mer, enda bedre.

  Heia meg!

 • Reply Anonym 28. desember 2013 at 23:53

  Likte veldig godt nyttårsforsettene dine! Spesielt den med venner som stirrer på iPhonen i ditt selskap! Irriterer meg grenseløst, og føler ikke det er andre enn meg som sitter med en respektiv oppdragelse når vennene mine gjør det.

  Mine forsetter:

  – Gjøre en skikkelig jobb både psykisk og fysisk når det kommer til studiet. Jeg har tross alt klart å komme inn på et av de mest attraktive studiene i Norge, så å sløse det bort ved å ikke jobbe skikkelig er bare veldig, veldig dumt.

  – Bli flinkere til å være ærlig med meg selv.

  – Å ikke nødvendigvis bli en treningsnarkoman, men å faktisk gjøre et forsøk på å kunne gå i bikini til sommeren uten å skjemmes.

  – Få meg selv til å få lyst til å slutte med snus. For øyeblikket er den min beste venn

  – Være flinkere til å si ja, og å være mer sosial. Og ikke prøve å være noen andre enn meg selv i sosiale sammenhenger.

  – Kutte helt ut de vennene som kun tar kontakt for egen vinning

 • Reply Ida Wulff 29. desember 2013 at 01:52

  Julie M: takk <3 nå ble jeg veldig glad!!

 • Reply Mari 29. desember 2013 at 11:42

  – Spare opp bufferkonton (igjen)

  – kutte ned på sukker

  – Trene fast 3-4 gange i uken

  – Finne tilbake til MIN gamle kropp før kjærstekiloene snek seg på!

  – Være mer positiv til hverdagen

 • Reply Anonym 29. desember 2013 at 11:48

  Sitter og blar igjennom topplisten etter blogger jeg kan lese uten å bli trigget anoreksimessig til å kutte ned på min 3000-kaloriers matplan, og hate legene som vil ha meg opp i en BMI over 20. Jeg unngår nemlig samtlige blogger pga. deres misnøye mot sine normale til slanke kropper, og diettmas. »Ida Wulff, hun har jeg ikke lest på en stund. Husker hun er slank, men mer avslappet ifht. kropp, slanking og mat.»

  8 kg. Lubben. Går du ned 8 kg er du under din naturlige vekt og mest sannsynlig undervektig. Hva er galt med kvinnekroppen? Du har vanvittig mange unge lesere som er større enn deg. Jeg sier ikke at du nødvendigvis har et ansvar, men husk at du har makt, og at en normalvektig tenåringsjente ofte føler et slankepress når en allerede slank blogger hun ser opp til omtaler seg selv som lubben og vil ned i vekt. Noe slikt som 10% av alle unge jenter har spiseforstyrrelser, 1% anoreksi. Er det verd å dele når det skader, om det så bare skader en person? Kroppen din er fantastisk. Hvorfor vil du forandre den? Dette gjorde ekstremt vondt for meg som overfølsom 18-år gammel anorektiker å lese, selv om det ikke er din feil at jeg blir trigget til å gjøre og tenke dumme ting så lett. Det er mitt ansvar å ikke gamble på å lese blogger. Du er nydelig som du er.

 • Reply Tina 29. desember 2013 at 21:45

  Du burde definitivt studere noe sånt som journalistikk, eller markedsføring Ida! 🙂

 • Reply Stine 30. desember 2013 at 09:01

  Først må jeg si meg enig med hun over; tror du passer veldig bra til journalist Ida!! 🙂

  Over til mine nyttårsforsetter:

  – Bli glad i den jeg er, og være stolt av den jeg har blitt. Ikke bry seg om hva andre mener.

  – Renske opp i vennegjengen, bli kvitt de negative menneskene som får meg til å føle meg liten

  – Slutte å være misunnelig på andre. Hater at jeg får en vond klump i magen når andre får seg kjæreste, blir forlovet, får barn osv bare fordi jeg selv er singel.

  – Kutte ned på vennskapet til min beste venn, sjokoladen

  – Fortsette treningen og være fornøyd med meg selv når bikinisesongen kommer

 • Reply Line 30. desember 2013 at 20:34

  Mitt hovednyttårsforsett er å spise mindre kjøtt: En kjøttfri dag i uka, og generelt mindre kjøtt per dag ellers. 🙂

  Verdens enkleste klimatiltak?

 • Reply Kristine 2. januar 2014 at 18:47

  – Verdensfred

  – Slutt på all fattigdom

  – Slutt på all sult

  – Ikke noen flere død barn her i verden

  – Gi alle barn en gratis mobil og ellers det livsnødvendige, slik som klær(badekåpe), dusj/hår olje, sjokolade, mac, sminke (slik at de føler seg pene)

  – Bli mer fuckings tææn!!

 • Reply Emilie 12. januar 2014 at 19:53

  Du kan bli advokatsekretær 🙂 bra betalt og interessant jobb 🙂

 • Leave a Reply