Serietips og musikk

ANBEFALING: HUNDREÅRINGEN

8. januar 2014

I kveld har jeg vært på kino med mamma og pappa. Trengte et avbrekk fra leksene, og de skulle på kino og se en filmen med samme navn som en bok de har lest. Sykt morsom bok. Filmen ikke særlig spennende ut. Hundreåringen som rømte ut gjennom vinduet og forsvant.

Men jeg tok feil – heldigvis! Filmen var fantastisk. Svart humor på sitt nest beste. Den minnet meg også litt om filmen Bad Grandpa, bare med litt dårligere sminke på gamlingen som ikke er en gamling i virkeligheten.

Den burde dere gå og se hvis dere kjeder dere en regnværsdag 🙂

Forresten. Se for dere meg, sliten i hodet etter en lang dag på skolen, synker ned i kinosetet, med en bøtte popcorn som det sminkefrie trynet mitt straks skal dykke ned i. Jeg smiler tilfreds og er klar for å bli underholdt i to timer, ikke bruke hjernen det minste….. Og så kommer en barnebursdag med 16 smågutter trampende inn og fyller opp raden ved siden av meg. Jeg er ikke så begeistret for små/unge gutter. De drikker brus på en grådig måte (glukkglukkglukk) og deler popcornet sitt med gulvet. Og så ler de på feil steder når de ser på film – f.eks når de får øye på en med downs syndrom.

Jada jada, jeg vet at jeg ikke er egnet til å gå på kino. Jeg burde se film hjemme. Haha!

Gjett hva jeg skal i morgen! Jeg skal møte en PT. Det var jo ett av nyttårsforsettene mine, så nå er det bare å komme i gang. Men nå er det natt for meg, god natt alle sammen! ♥

PS. I kommentarfeltet har jeg fått kritikk for å ha brukt ordet «dritdøv», noe som kan virke støtende for hørselhemmede, deres venner og familie. Det beklager jeg, jeg mente absolutt ikke noe vond med det. Innlegget er redigert.

23 Comments

 • Reply Marlene Nilsen 8. januar 2014 at 23:24

  lykke til imorgen 😀

 • Reply Anette 8. januar 2014 at 23:55

  Hei Ida!

  Bare en liten kommentar; å bruke adjektiv som «dritdøv» for å beskrive noe er kjedelig, tregt, ser dårlig ut, slik som du prøver å få frem i din setning, er med å skape et negativt bilde av døve. Beskrivelsen eller «dritdøvt» som du velger å bruke, er på mange måter fornærmende og kan også oppleves som sårende av døve, deres venner og familie.

  Bare noe jeg fikk lyst til å si, og som jeg syns det er viktig at flere folk tenker på!

  Vet ikke om jeg forklarte meg godt nok til å gjøre meg forstått? 🙂

  Mvh. Anette Blix

 • Reply Kesia Luise 9. januar 2014 at 01:23

  Boker er den ene og alene som får meg til å grise le når jeg sitter for meg selv på offentlige plasser! Så kjekt å høre at filmen tydeligvis holder mål!! 🙂

 • Reply Camilla 9. januar 2014 at 07:13

  Åh, den har jeg også sett! Veldig bra film! Når jeg så den, var 90% av menneskene som satt i salen over 70 år da, haha.

 • Reply Solveig 9. januar 2014 at 10:17

  Hva mener du med dritdøv? Min bror er ingen dritt, han er døv men langt fra dum, han er et meget verdifullt menneske og han blir dypt såret over slike utsagn.

 • Reply Henke 9. januar 2014 at 11:15

  Helt enig med Solveig, latterlig å bruke døv som et skjellsord. Vitner om at forfatter har et veldig dårlig holdninger. Stikk fingen i jorden og skjerp deg Wulf

 • Reply Aline 9. januar 2014 at 12:54

  Å bruke det ordet var nok ikke så gjennomtenkt og helt sikkert ikke for å såre noen…regner med det blir fjernet. Den filken skal jeg jammen høre om mine foreldre vil se med meg! Takk for tips 😉

  http://www.bryllupstid.no

 • Reply Thea Andersen - Kommenterer tilbake 9. januar 2014 at 15:45

  Kjenner du noen som skal på språkreise men som enda ikke har bestillt? Om du eller noen du kjenner skal på språkreise med ef i 2014 men som ikke har bestillt og som skal bestille mellom 9 januar og 10 februar så ta kontakt på theamadelen@hotmail.com 😀 det er også en rabatt på ca 1500kr om du bestiller nå!

 • Reply life of 3 9. januar 2014 at 18:49

  Så filmen med samme utgangspunkt, og jeg ble også veldig overrasket! 😀 Har også begynt å trene med PT, og jeg kan si deg med en gang at det er helt GENIALT! Man får utrolig mye ut av det, så det er bare å glede seg! =)

 • Reply ellee 9. januar 2014 at 18:51

  Takk for tipset:)

 • Reply Kamilla Haaland 9. januar 2014 at 19:19

  Åh, jeg har kjempelyst til å se den!

 • Reply Ida Wulff 9. januar 2014 at 20:34

  Solveig: innlegget er redigert

 • Reply Ida Wulff 9. januar 2014 at 20:34

  Anette: innlegget er redigert

 • Reply Mona 10. januar 2014 at 12:46

  Hvorfor er ikke du med i bloggerne som begynner på bliss?

 • Reply Kristin Stålen 10. januar 2014 at 15:11

  Kanskje jeg skal se den.<3

 • Reply Karoline 10. januar 2014 at 17:58

  Nå er du treg på bloggfronten Wulff! Hvor blir det av innlegg? Gleder meg til å se leiligheten din forresten 🙂

 • Reply Georg 11. januar 2014 at 17:51

  Tror det har kommet en oppfølger til boken også, hørt om den? Jeg har ikke lest hundreåringen heller, men det kan se ut til at jeg bør gjøre det…

 • Reply Kristiane 11. januar 2014 at 20:55

  Anbefaler deg å se Kule kidz gråter ikke. Den var virkelig fin, trist og morsom på samme tid. Tårene begynte å trille og det var jeg ikke alene om i salen. Se den! 🙂

 • Reply Anette Blix 11. januar 2014 at 22:16

  Så at innlegget ditt ble redigert 😀 Så kjekt at du tok det til ettertanke! Og morsomt at du leser alle kommentarene dine og faktisk svarer. Har lest bloggen din i alle år haha. Hilsen fra Sandefjord!

 • Reply Marianne 11. januar 2014 at 22:29

  Ååh, boka er fantastisk, leste den da jeg var på bilferie i sommer og kjæresten ble til tider irritert fordi jeg satt å humra for meg selv og plutselig lo høyt :p Har vært skeptisk til filmen, så godt å høre at den er bra. Skal ta med mimmi (mormor) og få sett den asap 😉

 • Reply Alt du trenger 12. januar 2014 at 12:26

  Hahhaa, jeg så den. Den er helt perfekt!!

 • Reply Ida Wulff 12. januar 2014 at 14:07

  Georg: nei, ikke hørt om! 🙂 men ja, tror vi må skaffe oss boka!

 • Reply Birgitte 15. januar 2014 at 23:53

  Har nettopp kjøpt boka! Kult at det er kommet film også 🙂

 • Leave a Reply