Uncategorized

PHONE STORY

17. januar 2014

Her om dagen tvang mamma og pappa meg til å tømme kommoden. Kommoden på gjesterommet som inneholdt både skatter og rusk fra fortiden, som jeg helst ikke vil drasse videre til den nye leiligheten. Men mamma og pappa skal jo selge huset snart, så jeg har ikke så mye valg. Alt ut.

Gamle bilder, bursdagskort jeg ikke har hatt hjerte til å kaste, notatet jeg skrev i 2001 da jeg fikk mensen første gang, mitt aller første par babysko og så videre…. Men det aller morsomste i kommoden, som jeg tenkte jeg skulle vise dere: mitt lille museum. Jeg har nemlig tatt vare på nesten alle mobiltelefoner jeg har hatt. Er så morsomt å se utviklingen fra min første mobiltelefon, en Nokia 3410. Jeg fikk mobil skikkelig sent, men da jeg først fikk den… YoungTalk-abonnementet (200 kroner) brukte jeg opp første dagen i måneden, så jeg måtte vaske badet og rommet mitt for å få 150 kroner, slik at jeg kunne sykle opp til butikken og kjøpe et nytt. For jeg var jo forelsket, og da måtte man sende sms hele tiden. Husker det var om å gjøre å sende korte meldinger, hvis ikke ble det så dyrt. Så det ble mye «k» og «kkgid». Det var skikkelig kjipt den tiden det var in å skrive «kosemoseoverdose», for da gikk kontaktkortet ekstra fort. Det mest spennende man kunne gjøre var å spille Snake og å kjøpe pipete ringetoner og pixlete bakgrunnsbilder ♥

I dag har jeg en iPhone som nærmest styrer, eller i hvertfall holder styr på livet mitt. Jeg kan trykke på en knapp og si «I’m hungry», og så lister den opp 10 spisesteder i nærheten av meg. Veldig gøy å ha vært med på den utviklingen. Gleder meg til å fortelle barnebarn om da jeg fikk min første mobiltelefon med fargeskjerm, mens de sikkert sitter og skriver til vennene sine ved hjelp av øynene og en gjennomsiktig skjerm som henger i løse lufta.

Husker du din første mobiltelefon?

Haha, litt morsomt å se at kvaliteten på telefonene var så mye bedre før. De eldste er uten en skramme selv om jeg brukte dem døgnet rundt, mens iPhone’sene er helt knust. Jeg har hatt flere iPhones enn disse, og de har knust de og. Kanskje jeg skulle gått tilbake til en 3410 igjen?

22 Comments

 • Reply Marita 18. januar 2014 at 00:03

  Jeg kjører en utfordring på bloggen min nå, og siden jeg følger din blogg – utfordrer jeg DEG til å ta den samme utfordringen 😀

 • Reply Nina 18. januar 2014 at 00:05

  Haha! Jeg angrer litt på at jeg har kastet alt av gammel teknologi.. Det kan jo være en fin ting å titte på litt i blant 😉

  Husker jeg sniklånte telefonen til bestevenninna til søstera mi hele tiden for å spille Snake. Og den første avisannonsen jeg fikk øye på for mobil med fargeskjerm.. DET var jo liksom helt revolusjon.

  Utvikling er bra, men det kan av og til bli litt for mye av det gode og. Rema 1000 har vel rett – det enkle er ofte beste! 😉

 • Reply Betina 18. januar 2014 at 00:24

  HTC er mye mer robuste, etter to år med misting på asfalten og på betong, så knuste den den da. Skaffet meg en ny HTC ofc. Bør ikke være lov å miste en telefon så mye som jeg gjør.. Heldigvis har ikke min HTC One knust enda <3

 • Reply Stine 18. januar 2014 at 00:57

  Haha, herregud, så morsomt! Har tatt vare på alle mine også, men de ligger strødd utover hele huset.. hadde vært gøy å se 😀

 • Reply supermarie 18. januar 2014 at 01:02

  haha åh! tider! min første var en KJEMPE. Sony Ericsson, tror jeg, med ANTENNE! Helt fantastisk. Og jeg NEKTET å følge utviklingen, hang på 3310 til det uendelige – selv da alle andre hadde fått seg fargeskjerm og klapptelefon. Jeg er egentlig skikkelig oldschool, hater forandringer! Men nå er jeg glad. Lenge leve instagram, kalender og wordfeud.

 • Reply anna 18. januar 2014 at 02:40

  Herlig! Var så himla sjalu på venninna mi som hadde den rosa!

  Har ein kjæraste som sverger til sin gamle nokia. Og ja, han speler snake.

 • Reply Henriette Larsen 18. januar 2014 at 05:03

  Haha! Skikkelig kul samling. Husker da jeg var yngre og kunne dødd for å få den Sony Ericsson telefonen som er rett etter begge Nokiaene. Så gikk jeg over til den fasen da jeg så hvor kult skyve -og klapptelefoner var på film, så da MÅTTE jeg jo ha en sånn.

  Angrer på at jeg kastet min samling av engangs-kamera, digitale kamera og telefoner. Hadde vært kult å kunne vise mine framtidige barn 🙂

 • Reply Ingrid 18. januar 2014 at 08:44

  Åh, dette var nostralgisk! Skulle ønske jeg også hadde tatt vare på alle telefonene mine!

 • Reply ICT 18. januar 2014 at 10:36

  Haha, så bra! 😀 Har tenkt på det før, at det er en morsom utvikling vi har vært med på! Som små fjortiser gikk vi rundt og spilte piperingetonene høyt, og bestilte nye for 20 kroner pr. stykk. Skikkelig nytelse for ørene….

 • Reply Solveig 18. januar 2014 at 12:41

  Jeg har også hatt min del av mobiltelefoner, problemet er at jeg har mistet alle, og derfor måtte kjøpe ny osv, osv.. Men skikkelig kul smaling, gøy å se tilbake på! Kan du ikke legge ut alt du finner i kommoden?

 • Reply Anonym 18. januar 2014 at 13:31

  Hihi, min første var også en 3410 🙂 Jeg har «bare» hatt 5 mobiler før den jeg fikk til jul nå 🙂

 • Reply Helene Viktoria 18. januar 2014 at 17:26

  Ååå, som jeg savner min «blackberry» nokia! Den var helt fantastisk!!

 • Reply Sandra Marie 18. januar 2014 at 22:48

  hahaha, jeg har akkurat samme min første telefonhistorie som deg, bare at jeg hadde 3210, jeg fikk aldri 3410 og husker jeg hadde såå lyst på den :p

 • Reply Sanna 18. januar 2014 at 23:00

  Jeg hadde også Nokia 3410:) Syns den hadde så fin farge i forhold til min første tlf, den grå og kjedelige 3210:p

 • Reply Birgitte 19. januar 2014 at 00:05

  Nokia 3310i. Og datt den i gulvet, var det gulvet som ble skadet. Akkurat DET savner jeg!

 • Reply Madeleine Norrman 19. januar 2014 at 20:52

  Min første var den du har som nr.2, Nokia 3510i 🙂 Første fargeskjerm-telefonen til Nokia. Husker jeg var superfornøyd og brukte alle sparepengene mine på å kjøpe nye deksler til den. Så kom jeg på den «geniale» ideen å lakkere dekslene med neglelakk og startet med det i stedet, for å spare penger 😛

  Så fikk jeg Nokia 3200, hvor man kunne lage eget deksel ved hjelp av en kuttedings som fulgte med. Jeg husker jeg klipte ut deksler av alt; magasiner, bilder, tegninger, plakater, alt mulig rart 😛 Hadde vel et nytt deksel annenhver dag tror jeg 😛

 • Reply Ida Wulff 19. januar 2014 at 20:52

  Madeleine Norrman: hahaha, 3200 hadde jeg også, sååå gøy å lage egne deksler 😀

 • Reply Kristìn 20. januar 2014 at 19:51

  Har hadd samme sånn klapptelefon Sony Ericsson som deg bærre at min va rø. 🙂

  Korleis va det å ha blackberry egentli? Eg har enda løst på det. :’)

 • Reply Ida Wulff 20. januar 2014 at 21:06

  Kristìn: Blackberry ruinerte meg helt! Man må ha deres abonnement for å få maksimalt utbytte av den, og det var dritdyrt. Jeg brukte den i utlandet og fikk tre månedslønner i regning…

 • Reply Therese 22. januar 2014 at 17:17

  Jepp, min første var en Nokia 3310 <3 Hadde den vel i 3,5 år før jeg byttet den ut i en nyere telefon med fargeskjerm, Nokia 6610 🙂

 • Reply Elise 24. januar 2014 at 12:39

  Herregud. Jeg er 8 år eldre enn deg og har hatt 5 telefoner. For et miljø waste.

 • Reply Linn 18. mai 2015 at 21:01

  Jeg husker kjempegodt at disse var så populære i hver sin tid 😀

  Hvilket merke var den nederst til venstre igjen? Den rosa klapptelefonen? Hvis man hadde en sånn, så var man skikkelig kul :p 🙂

 • Leave a Reply