Hverdagsliv

ALT OM MITT HÅR

2. februar 2014

//Jeg er sponset av Hairtalk extensions som jeg nevner i dette innlegget

Nesten daglig får jeg kommentarer og mail med spørsmål om håret mitt, så tenkte det var like greit å lage et innlegg hvor jeg oppsummerer alt og svarer på spørsmålene jeg ofte får.

Hvilken shampoo og balsam bruker du? Det varierer litt, men mesteparten av tiden bruker jeg K-Pak fra Joico. K-pak inneholder masse protein og er så god mot håret. Og den lukter deilig og rent, mmmm… Skulle ønske man kunne spise produktene, haha. Linker direkte til produktene jeg bruker:shampoo her, balsam her og kur her. Jeg pleier faktisk å kjøpe de store flaskene, for jeg bruker så veldig mye av produktene. Hos en vanlig person varer de små flaskene sikkert i flere måneder, men ikke hos dette hårvraket. For de som ønsker flasker i frisørstørrelse (1000ml) finnes shampoo her og balsam her.

Jeg sliter sånn med at håret mitt ikke vokser foran, det rekker meg aldri lengre enn til haken. Mener jeg har lest at du hadde samme problem en gang, hvordan fikk du det til å vokse?Jeg er ikke kvitt det problemet helt. Sykt irriterende. Men det kommer av tre ting. 1. At man har håret mye opp i hårstrikk, det sliter konstant på håret. 2. At man bruker varme stylingredskaper og hårprodukter som gjør håret stivt slik at det knekker. 3. At man tar/stryker/drar seg i håret. Det eneste man kan gjøre for at det skal vokse ut igjen er å la det være helt i fred. Jeg har nesten gitt opp! Men for å hindre at det knekker enda mer, bruker jeg i det minste varmebeskyttende når jeg krøller og glatter håret. Kan anbefale denne og denne. Litt vanskelig å si hvilken som er best. Joico er jo et av mine absolutte favorittmerker, men Sassoon sin lukter faktisk himmelsk i tillegg til å beskytte. Joico sin lukter litt mer… Kjemisk? Skal til å teste en helt ny varmebeskytter nå, som i tillegg til å være varmebeskyttende gir håret sykt fin glans og kan brukes på huden for å gi den ekstra glød. Produktet finner dere her, skal anbefale det til dere hvis jeg liker det!

Eeeh.. Er det sant at man skal ha i hårkur før balsam? JA! Er ikke så alt for lenge siden jeg fant ut av dette selv. Men rekkefølgen skal altså være slik: 1. Shampoo. 2. Hårkur. 3. Balsam. Vannet åpner hårstråene, så det er jo meningen at shampooen skal inn og rengjøre, og så skal kuren pleie håret før balsamen brukes til å lukke skjellagene. Å bruke hårkuren til slutt er altså ganske bortkastet. Et tips som jeg syns funker, er å skylle ut balsamen med kaldt/lunkent vann helt til slutt – det gjør at det tar lengre tid før håret mitt blir fett.

Oppbevaringsboksene som jeg har i dusjen er kjøpt på Lucky Duck. Elsker dem!

Har du fremdeles extensions? Jeg har noen få remser i nå. Bytter litt på å ha extensions og ha pause. Jeg elsker det og føler meg veldig fin med det, men i perioder hvor jeg er lat og så vidt ser meg i speilet, er det ikke vits. Nå skal jeg heldigvis til frisøren snart! Da tenker jeg at jeg setter i noen i min egen lengde, som plasseres slik at jeg fortsatt kan ha hestehale og donut-frisyre.

Hvilken frisør går du til? Og hva slags extensions bruker du?Jeg går hos Ruhs frisørsalong på Frogner i Oslo. Frisøren min heter Merethe, men de andre som jobber der er veldig dyktige de også. Den type extensions de bruker hos Ruhs heter Hairtalk, og er bare det beste du får tak i innen extensions. Teipsystemet til Hairtalk sørger for at ditt eget hår kan vokse ut samtidig som du har extensions, i motsetning til ved bruk av keratin-fester og den slags dritt. Herregud, jeg kom til Ruhs for første gang i 2011 etter å ha hatt keratin-fester. Jeg var jo nesten skallet… Følte meg som en gutt. Nå har jeg fått normalt, langt hår igjen, takk og lov! Likevel liker jeg å fylle inn med Hairtalk av og til.

Hvilken farge farger du håret ditt i?Det har jeg spurt Merethe om tidligere, og da fikk jeg dette til svar: min naturlige hårfarge er en 6’er, på en skala hvor 1 er svart og 10 er blondt. Når Merethe farger håret mitt, legger hun foliestriper med bleking, samtidig som hun bruker 9,1 mellom i bunnen for å lysne etterveksten. Men vær obs på at ikke alle frisører bruker samme farger!

Hva koster Hairtalk Extensions? Står ikke priser noen steder. Grunnen til at det ikke står priser noen steder, er fordi det varierer så mye. Det varierer fra salong til salong, og det varierer fra hode til hode. Hvor mye du trenger, hvor langt du skal ha og så videre. Så jeg kan dessverre ikke gi deg noen pris.Ta kontakt med frisørsalongen hvor du har tenkt deg å sette på Hairtalk, så kan de gi deg en pris etter å ha snakket med deg.

Hvordan kan man holde extensions fine lengst mulig? Har ikke råd til nye hele tiden. Hvis du skal være en eksemplarisk extensions-bruker, føner du håret med en gang du har dusjet, sover med flette og bruker de hårproduktene som hører til extensionsmerket ditt.

Hvordan lager du donut? Du lager den uten sånn hull i midten?Jeg har lovet å lage en video hvor jeg viser, så skal prøve å få gjor det snart. Men hvis jeg skal prøve å forlare det: de fleste lager donut ved å lage en palme. Altså at de lager en hestehale, trer donuten på og legger håret over donuten som en palme. Jeg bruker en litt annen teknikk. Jeg snor håret rundt hele veien, legger det liksom rundt donuten. Gah – ikke enkelt å forklare akkurat.

Kan du anbefale en hårspray?Jeg kan anbefale to! Den ene ble jeg introdusert for en dag det regnet. Jeg hadde fikset håret og skulle på fest, og marsjerte pottesur inn på Byporten for å få tak i en hårspray. Jeg fant en frisørsalong, og sa jeg trengte en paraply-hårspray. Jeg ble anbefalt en, og hadde svært høye forventninger fordi den var dritdyr. 400 kroner for en hårspray?! Galskap. Men den funket som bare det, og jeg våknet opp med fint hår morgenen etter, selv etter en fuktig kveld på byen. Jeg har jo et hår som kruser og krøller seg bare noen fråder litt, så jeg ble veldig glad da jeg fant en spray som reddet meg fra det. Sprayen er på tilbud her. Til dere som ikke har fullt så kravstort hår, anbefaler jeg denne hårsprayen. Den bruker jeg selv til hverdags, for håret blir ikke like stivt av den som førstnevnte 🙂

Hvordan blir du kvitt babyhår?Haha, jeg blir gal av babyhår! Har sykt mye av det. Det er sikkert ikke bra for håret, men noen ganger tar jeg håndkrem og drar det over håret der hvor det er ille. Veldig lite så klart, så det ikke skal bli fettete. Men det funker, verdt et forsøk!

Hvilke krølltenger og glattetanger bruker du?Jeg har tre krølltenger og to glattetanger. LOL tenker du kanskje, men jeg bruker alle bortsett fra den ene krølltangen. Jeg bruker Mast1 og Mast2 som jeg skrev om her for ikke så lenge siden. Begge glattetangene er fra GHD. Jeg har den minste og den største. Hadde den mellomste, men den ble ødelagt. Man trenger uansett ikke den hvis man har de to andre størrelsene. Den minste bruker jeg hvis jeg vil krølle håret med glattetang, og for å glatte de korte babyhårene helt inntil hodebunnen. Den store bruker jeg til å glatte ut håret i hverdagen, den er utrolig bra.

Håper noe av det var til hjelp! 🙂

Jeg har hatt en kjempekoselig ettermiddag med Maria. Vi gleder oss så fælt til å reise fra snøkaos. Gjør ikke noe hvis det regner og er kaldt (selvfølgelig håper vi mest på sol) i Roma, så lenge det ikke snør… Nå er jeg hjemme hos mamma og pappa for å suge til meg litt internett og spise middag! Er det mulig at jeg ikke har bestilt internett. Skulle nesten tro at underbevisstheten min ikke har lyst til å flytte.

29 Comments

 • Reply Julie 2. februar 2014 at 20:30

  Ser ut som du har fake Joiko-produkter

 • Reply Camilla 2. februar 2014 at 20:54

  Hei! Ville bare si at du ikke trenger å skylle håret i kaldt/lunkent vann etter balsam for at det skal bli mindre fett.. (eller ikke så fort fett) Jeg har gjort dette i hundre år nå for jeg har lest det OVERALT men så spurte jeg frisøren min om det forje uke og hun sa det bare var tull og det ikke hadde noe virkning, haha. Har dusjet alle gangene denne uken med kaldt/lunkent vann ettr balsam selv om, er vel blitt en vanesak.. Uansett fint innlegg med gode tips! 🙂

 • Reply Lea 2. februar 2014 at 21:21

  Takk! Du er pen duuu <3

 • Reply Marlene Nilsen 2. februar 2014 at 23:25

  Skjønner godt at du får masse spørsmål om håret ditt , du er jo alltid så fin på håret 😀 Typisk at du glemte bort internett , det er så fort gjort å ikke huske på sånt ! 🙁

 • Reply Ida Wulff 2. februar 2014 at 23:51

  Julie: det skal jeg love deg at jeg ikke har 😉

 • Reply Kirsten 3. februar 2014 at 02:32

  Er Joico produktene fra blivakker.no ekte? Joico sier selv de kun selger til frisørsalonger og ikke kan garantere at det som blir solgt på nettet er ekte, derfor er jeg så skeptisk! Men hadde vært digg å kunne kjøpe litt billigere på nett 🙂

 • Reply Linn Therese 3. februar 2014 at 03:58

  Tusen takk for fine svar! Ønsker meg håret ditt mer enn noe annet!!

  Og når jeg først faktisk kommenterer, må jeg også få komme med at du er en veldig skjønn jente. Jeg forstår meg virkelig ikke på de som sier noe annet. Synes du virker som en sprudlende og glad jente med masse latter og liv. Hadde du vært i min vennegjeng hadde nok du vært en favoritt 🙂

 • Reply Ida Wulff 3. februar 2014 at 07:39

  Kirsten: jeg har bestilt joico fra blivakker mange ganger, har aldri merket forskjell fra når jeg kjøper hos frisør. Har til og med tatt med produktene til frisør, og der ble de «godkjent». Jeg har så komplisert hår at jeg kunne aldri i verden risikerert å bruke dårlig/fake shampoo. Jeg tror ikke de har fake produkter, men at de driver med parallellimport, noe som er lovlig?

 • Reply Anonym 3. februar 2014 at 10:33

  de selger dessverre falske produkter, jo. Sier ikke at ALLE produktene er falske, for all del, men en stor del av de er falske – og det er derfor ikke så veldig rart at folk er skeptiske til slike sider. HVorfor tror du produktene er så billige da, Ida? Men du bryr deg vel lite om det, så lenge du får penger for å skrive om de. Du er jo akkurat som resten av bloggmølja.

 • Reply Ida Wulff 3. februar 2014 at 10:53

  Anonym: jeg har ikke et samarbeid med Blivakker, dette er adlinks. Jeg ville aldri skrevet om det hvis jeg ikke kjøpte det selv 🙂

 • Reply Ini 3. februar 2014 at 11:30

  Siden du retter håret nesten hele tiden: har du prøvd eller vurdert rebonding, altså permanent retting? Jeg har gjort det noen ganger og det er sykt deilig å slippe krusete hår 🙂 og det må vel være mindre skadelig fot håret enn å rette hver dag..?

 • Reply Ida Wulff 3. februar 2014 at 11:38

  Ini: har hørt mye om det, men er skeptisk 🙂 redd for at mine naturlige krøller skal ta skade, for tror jeg kommer til å sette stor pris på dem en vakker dag!

 • Reply Kathrine 3. februar 2014 at 13:47

  Leste denne kommentaren på en annen blogg, og syns den var fin, sånn til ettertanke:

  Om man klarer å kopiere flasken på et produkt klarer man også lett å kopiere et sikkerhetsstempel eller lignende som leverandørene merker flaskene med. Det er dessverre ekstremt vanskelig å se forskjell på ekte og kopi i dag. Det er mye mulig at nettbutikkene tror de handler ekte vare. JOICO globalt selger KUN til forhandlere som leverer til frisørsalonger. Så et eller annet sted er det et uærlig ledd!

  Det at Blush, BliVakker osv. nekter å fortelle HVOR de får varene fra betyr jo at de har ugler i mosen.

  Handle produktene deres i frisørsalong om dere vil være trygge på hva dere putter i håret. <3

  Hvertfall du Ida, som har en god hårsponsor i ryggen. Da vil du ta enda bedre vare på håret du faktisk får 😉

 • Reply Bente 3. februar 2014 at 14:13

  Hei Ida! 🙂 er selv frisør, og måtte bare rose deg for gode svar! Gjort hjemmeleksa di du 😉 bra at du skriver at alle frisørsalonger ikke har samme farger, viktig viktig!! Har opplevd mange ganger at folk kommer inn å sier de SKAL ha de fargene, for de har lest det på en blogg, for her har grunnlaget på håret mye å si for resultatet! Anyways, bra skrevet 🙂

 • Reply Linn 3. februar 2014 at 14:36

  Kjøpt Joico fra blivakker.no i mange år, og disse er ekte. Ler så fælt av surmulete frisører og andre som sier disse er falske.,, :p ja, det kan bli såpass billig pga paralellimport og færre ledd mellom Joico Labratories og kunde. Synes folk skal slutte å spre rykter om blivakker.no og blush.no… Kjøp heller til dobbel pris i salonger, og hold kjeft 🙂

 • Reply Milla 3. februar 2014 at 14:38

  Selger blivakker.no kun ekte varer? Leste et innlegg her om dagen, om at Blush sitt utvalg er fake. Og at på Joico sine nettsider så står verken blivakker eller blush som autoriserte forhandlere..

 • Reply Drea 3. februar 2014 at 17:11

  Håret ditt ser alltid fint ut!

 • Reply Ida Wulff 3. februar 2014 at 19:03

  Drea: det skal jeg love deg at det ikke er på privaten, hehe, men takk <3

 • Reply Ida Wulff 3. februar 2014 at 19:21

  Milla: flere som skriver her at de selger fake varer. Slik jeg har forstått det er de ikke fake, men at de driver med paralellimport.

 • Reply Sofie 3. februar 2014 at 19:46

  What, skal hårkuren i ETTER balsam!?!? Bra jeg fant det ut nå, bedre sent enn aldri.

  Du er så fin,Ida!:-)

 • Reply Ida Wulff 3. februar 2014 at 19:49

  Sofie: hehe, vet, det er så ulogisk! 😀 tusen takk <3

 • Reply Hege 4. februar 2014 at 18:58

  Hei Ida 🙂

  Første gang jeg legger igjen kommentar her faktisk, selvom jeg titter innom bloggen din rett så ofte!

  Du har et sunt og vakkert hår!

  Når det gjelder blivakker, bluch,, strawberry osv så får ikke de kjøpt produktene via leverandørene (altså Joico selger ikke til disse nettsidene….) hvor de da får sine produkter er YMSE men kan være en frisør som har gått konkurs, fake produkter fra andre verdensdeler og man har INGEN garanti for hvordan produktet er oppbevart/behandlet (kan ha stått i transportbil i lang tid både i kulde og varme)

  Kjenner mange som har opplevd å få harsknet produkter hjem… og leverandørene kan da ikke hjelpe siden de kun selger direkte til frisører. (Dette gjelder også makeup)

  Ikke alle merker trenger du bruke balsam etter kur da. Flere kurer lukker også skjellaget så du ikke behøver dette. 🙂

  Ha en fiiiin kveld!

 • Reply Maren 4. februar 2014 at 19:06

  Å den veska hvor er den fra?

 • Reply Ida Wulff 4. februar 2014 at 19:49

  Maren: Alexander Wang 🙂

 • Reply Maren 4. februar 2014 at 20:11

  den var drit fin, veit du model navnet ?

 • Reply Ida Wulff 4. februar 2014 at 20:16

  Maren: husker ikke, men den er ute av produksjon for lenge siden 🙁

 • Reply Maren 4. februar 2014 at 20:26

  det var det jeg tenkte 🙁 du er hvertfall heldig med en så fin veske 😉

 • Reply Suss 4. februar 2014 at 22:27

  Bestilte Tigi Bedhead shampoo og balsam fra blivakker.no for litt siden (1000ml), de var hvertfall fake. Luktet rart, helt annen konsistens enn de ekte som jeg har hatt tidligere. Håret mitt ble fett, knutete og IKKE bra av den, i tillegg ble balsamen liggende igjen i sluket på dusjen som en propp! Fikk ikke skylt det ned, så måtte åpne med plumbo. Ble til at jeg kastet hele dritten. Betaler jaggu litt ekstra for ordentlige produkter og holder meg langt unna sånne sider i fremtiden!

 • Reply M 5. februar 2014 at 13:32

  Joico har selv bekreftet at de ikke har noen avtale med noen av nettsidene som selger produktene deres. Det vil altså si at produktene dine dessverre er falske. Man får kun kjøpt deres produkter hos frisørsalonger. Har selv gått i den fella med I.D.-pudder. Man bør alltid være litt skeptisk når slike produkter selges veldig billig.

 • Leave a Reply