Uncategorized

NOBODY LIKES ME

3. mars 2014

Foto: Iheartstencils

Denne streetarten har florert på sosiale medier de siste dagene, og jeg ble forelsket ved første øyekast. Jeg jo bare ha denne på et lerret på veggen?! Jeg syns den sier så mye om samfunnet vi lever i dag. Hvor livene våre nærmest måles i likes, hjerter, tomler opp og statistikk på sosiale medier. Stakkars denne lille gutten. Ingen likes, hva har han å leve for? Hihi 🙂

Jeg lovte å ikke skrive mer om skole (haha) men jeg må bare advare; jeg har en stor, skummel matteprøve på torsdag, så den er grunnen til at jeg muligens er litt fraværende her inne. Når den er over, kan jeg puste og danse og sveve til helt over påske! ♥

Snakker om påske. Det er snart tid for å søke seg inn på studier til høsten. Jeg er like ubestemt som jeg var da jeg gikk siste året på videregående i 2009. Bare på en annen måte. Nå er ikke problemet at jeg ikke vil noe, nå er problemet at jeg ikke vet hva jeg skal velge. Det er mange som spør hva jeg har tenkt å søke, og det har jeg latt være å svare på. For den ene dagen vil jeg studere jus eller kriminologi, den neste vil jeg studere media og PR-relaterte fag, og den tredje dagen vurderer jeg shipping eller sykepleier – kun fordi jeg kan gjøre det i Tønsberg. Men det blir nok neppe studier i Tønsberg, ettersom det ikke er noe som virkelig interesserer meg.

Har jeg noen lesere som skal søke seg inn på studier nå? Hva og hvor skal dere gå? Gøy å høre fra dere, kanskje jeg blir inspirert!

125 Comments

 • Reply jeanette 3. mars 2014 at 22:18

  Studier ja, akk og ve 😉 Jeg er i «samme båt» som deg, tar opp fag og har plutselig lyst til å studere alt slags! HMS- ingeniør og petroleums- teknologi er studier som interesserer meg, men samtidig ønsker jeg å jobbe med mennesker. Det er det som ligger nærmest hjertet mitt, så jeg krysser fingrer og tær for å komme inn på sykepleien, og eventuelt videreutdanne meg til ambulanse eller akutt etterhvert. Tiden vil vise:-)

  Jeg har prøvd å velge bort/finne ut hvilke studier som faktisk appellerer til meg med å skille ut de tingene som bare høres interessante ut med de som jeg virkelig blir «dratt i mot», for det er stor forskjell.

  Lykke til 🙂

 • Reply Tonje 3. mars 2014 at 22:32

  Årsstudium i naturfag, deretter bachelor i biokjemi, deretter 4årig medisin 🙂

 • Reply Stine 3. mars 2014 at 22:36

  Jeg studerer allerede, og går revisjon. Da får du masse økonomifag som er kjekke å ha med seg videre, og i tillegg en del juss som er spennende. Lur utdanning med tanke på valgmuligheter etterpå, og du kan få jobb så og si hvor som helst! Lykke til med valg av studier! :))

 • Reply Elise 3. mars 2014 at 22:41

  Kanskje markedshøyskolen er noke for deg? Skal begynne på master der til høsten, og har høyrt rykter om inspirerande foreleserar og godt, tett studiemiljø 🙂

 • Reply Anonym 3. mars 2014 at 22:44

  Jeg skal flytte fra Ålesund for å studere journalistikk ved Norges kreative høyskole i Oslo! Tror (og håper) det er noe for meg, så må man jo bare prøve å se 🙂 Lykke til med søkeprosessen!

 • Reply Ida 3. mars 2014 at 22:47

  Dersom du velger å studere jus er det slik livet kommer til å føles de neste 5 årene: http://www.youtube.com/watch?v=9mTbofSUBso 😉 Men for all del, man klarer alt man vil klare 😀

 • Reply May Lene 3. mars 2014 at 22:50

  Jeg er ferdig med lærerutdanningen min på Hamar i juni, så nå har jeg søkt meg inn på Languages and Intercultural Communication ved Edinburgh Napier University. Bare for ett år. 🙂 Fikk unconditional offer før jul, så da flytter jeg til Skottland i september! Gleder meg masse, er veldig klar for nye eventyr nå. 🙂 Håper du også finner drømmestudiet!

 • Reply Kjersti 3. mars 2014 at 22:53

  Kan anbefale Administrasjon og ledelse, på Høgskolen i Oslo!

 • Reply Kamilla 3. mars 2014 at 22:57

  Skal søke NHH, Cbs i København, og sannsynligvis økonomi noen andre steder. CBS virker forresten veldig bra, særlig når det kommer til økonomi da en får tittelen siviløkonom, og København er jo en fantastisk by!

 • Reply Sara 3. mars 2014 at 22:58

  Til sommeren går jeg ut med ingeniørgrad på bachelornivå med spesialitet i kjemi og bioteknologi. Det har vært sykt gøy! http://www.hioa.no/Studier/TKD/Bachelor/Ingeniorfag-bioteknologi-og-kjemi

  Nå skal jeg prøve å få meg en jobb og tjene litt penger, før jeg fortsetter med master og doktorgrad innenfor biokjemisk forskning. Hvis ikke kjemi frister kan jeg anbefale andre ingeniørfag, men det krever jo litt matte da.. Jeg kan jo også nevne at begynnerlønnen for ingeniører er gjennomsnitlig 454000. Det gjør matten litt mer overkommelig 😉

  Hvis jeg skulle gått noe annet ville det kanskje blitt arkitekt eller journalist..

 • Reply supermarie 3. mars 2014 at 23:08

  Den er fin fordi den kan tolkes på to måter – enten at du er mislykka og mislikt når du ikke får likes, eller at ALT foregår i likes og hjerter at de stakkars barna som vokser opp nå ikke får noe som helst, for de er jo ikke på Facebook.

  Jeg trodde jeg skulle søke journalistikk, medievitenskap og medier og kommunikasjon men nå ser jeg at jeg bør søke kunsttolkning i stedet 8-)))) NEIDA, men jeg har søkt de tre. + prosjektledelse og innovasjon. Holder innerst inne en knapp på medievitenskap! Lykke til med valget 🙂

 • Reply Lise 3. mars 2014 at 23:08

  Var helt sikker på at du skulle studere i tønsberg siden du har kjøpt leilighet og ordnet det så fint (ut fra bitene vi har fått se) :)) Selv har jeg helgardert meg siden jeg er vinglepetronella og aldri klarer å bestemme meg. Har en bachelor og har derfor søkt 2årig master, men også søkt ergoterapi og radiologi da jeg ikke vet om det jeg har begynt på er greia. Noen mnder igjen, så får vi se hvilke tilbuder som dukker opp 🙂 Men tenk litt på hvordan mulighetene er for jobb fremover, og selvsagt med noe du ønsker å lære mer om. TUSEN ganger enklere å lese om du gjør det av interesse og ikke fordi du «må» ;p lykke til!

 • Reply Ida 3. mars 2014 at 23:29

  Jeg skal ikke studere til høsten, men venter et år til. Likevel er jeg veldig sikker på hva jeg vil, i hvert fall nå. Kjenner jeg meg selv rett bytter jeg vel studie før den tid. Men jeg vil nok uansett holde meg innenfor samme kategori. Nå er jeg skikkelig stoka på Utviklingsstudier ved Universitetet i Agder. Det virker så utrolig gøy og interessant. Akkurat hva jeg skal bruke det til etterpå, aner jeg ikke. Jeg satser på at det kommer etter hvert. For min del er det viktigst å finne noe jeg liker. Da blir man så mye mer motivert til å studere og jobbe for det!

  Lykke til i valget ditt!

 • Reply Mathilde H. U 3. mars 2014 at 23:35

  Hei Ida!

  Jeg vet ikke om mitt karrierevalg kommer til å inspirere deg, men jeg har bestemt meg for at jeg skal bli skuespiller! Det betyr en fremtid med nei, etter nei, etter nei og atter en gang; NEI…

  Likevel er det ingenting i hele verden jeg kunne forestilt meg å gjøre, og hadde det vært lett kunne jo alle gjort det. Jeg har søkt meg inn på uttallige skoler og har enda ikke fått en studieplass, men en dag skal jeg klare det og da skal du få si: Hun der har lest bloggen min slavisk siden tidenes morgen!!

  Du har en skikkelig god sans for humor og en fin skrivestil så jeg håper du vil bruke den for alt den er verdt!! All bloggingen med alt den innebærer vil også komme til ekstra stor nytte en dag, akkurat som alle auditions erfaringene mine vil… (Det er hvertfall det jeg lever på akkurat nå, mehe…)

  Jeg gleder meg til å høre hva mer du finner på og hva du bestemmer deg for 🙂

 • Reply Jusstudent 3. mars 2014 at 23:45

  Du som sutrer over vgs-prøver kommer ikke til å ha sjangs på jusstudiet!

 • Reply Anonym 3. mars 2014 at 23:49

  Media og kommunikasjon i London!

 • Reply Agnete 3. mars 2014 at 23:52

  Valg av studie er overhodet ikke lett, og spesielt når man egentlig har lyst til å gjøre alt. Jeg skulle egentlig studere music industry management, kom inn på skole og alt. To uker før skolestart ombestemte jeg meg plutselig og nå er jeg snart ferdig med første år på optometri av alle ting og trives kjempegodt!

  Men dersom du har veldig problemer med å velge retning kan det kanskje lønne seg å studere noe som kan brukes i flere yrker slik at du kan velge litt underveis? Da får du også noen år å tenke på 🙂 Masse lykke til!

 • Reply Guro 4. mars 2014 at 00:17

  Skal søke Latin-Amerika-studier ved Universitetet i Oslo. Tar noen av emnene som inngår i bacheloren dette semesteret og det er så spennende! Lykke til!

 • Reply Ida Wulff 4. mars 2014 at 00:26

  Mathilde H. U: da gleder jeg meg til å kunne si det! 🙂 hehe, masse lykke til!!!

 • Reply Ida Wulff 4. mars 2014 at 00:27

  Jusstudent: å bruke mye tid på vgs-prøver er ikke det samme som å sutre.

 • Reply Ida Wulff 4. mars 2014 at 00:28

  supermarie: så spennende! 🙂

 • Reply Ida Wulff 4. mars 2014 at 00:28

  Sara: wow, du er flink!

 • Reply Ida Wulff 4. mars 2014 at 00:29

  Kamilla: København er fantastisk <3

 • Reply sara 4. mars 2014 at 01:01

  Er like gammel som deg, og har også brukt litt tid på å ta opp fag. Har endelig funnet ut at jeg vil studere sosionom. Masse jus og masse psykologi!<3 Så kan man jobbe med så utrolig mye rart:) Bare et tips!

 • Reply Anonym 4. mars 2014 at 01:12

  Jeg går eiendomsfag på Ås. eiendomsjus egentlig. NMBU har en del spennende studier – og universitetet ligger bare 25 min unna Oslo!

 • Reply Sarah 4. mars 2014 at 01:36

  Vernepleier eller sosionom? Medisinsk sekretær, reiseliv, en kreativ utdanning? Et tips er og utelukke absolutt alt du IKKE kan tenke deg..Så finne ut om du vil studere på privatskole,(fagskole f.eks) eller offentlig høyskole/universitet. Tenk også gjennom motivasjonen for studiet, jobbmuligheter og lønn. Hvor lenge du tror du orker å være student ol. Jeg selv har flere utdanninger, fordi jeg ikke valgte riktig med engang. Ofte endrer man seg og vil andre ting med årene. Jeg har helt andre ønsker nå i slutten av 20 årene enn jeg hadde i begynnelsen. Masse lykke til med valget! 🙂

 • Reply M 4. mars 2014 at 01:50

  Går elektronikkingeniør faktisk! Er den eneste jenta i klassen tho, men jeg klager ikke på det 🙂 Hehe

 • Reply Lina 4. mars 2014 at 01:51

  Jeg studerer fortiden barnnevern i flerkulturelt samfunn på høgskolen i telemark (porsgrunn) utrolig givende studie og vi lærer så utrolig masse om samfunnet og andre kulturer. Her er det også mulighet for å ta praksis i utlandet, barnehjem i India, f.eks. Veldig veldig spennende! Vi har en del pendlere fra tønsberg i klassen faktisk 🙂

 • Reply Pernille 4. mars 2014 at 05:55

  Jeg studerer jus, og elsker det! Det er mye jobb og et latterlig pinlig karakterpress. Men så lenge du ikke lar deg påvirke av alle som lider av flink pike-syndromet (alle), så er det absolutt overkommelig. Lykke til!

 • Reply Nora 4. mars 2014 at 07:34

  Jeg skal ta bachelor i økonomi og administrasjon i Stavanger, så går vi se om jeg hiver meg på master etterpå og får tittelen siviløkonom 🙂

 • Reply Benedikte 4. mars 2014 at 08:19

  Jeg studerer juss, og kan virkelig anbefale det. Det er et krevende studie, men om du bruker tid til å sette deg inn i det så er det virkelig gøy. Når det er sagt, tror jeg virkelig du må _ville_ det for å klare det; de som hopper av er de som enten begynte fordi de hadde karakterene til det, eller hadde sett for mye Suits. Masse lykke til 🙂

 • Reply Mia 4. mars 2014 at 08:49

  Jeg går enda på videregående, men har en ganske klar mening om hva jeg vil gjøre etter endt skole. Jeg jobber så hardt jeg kan mot profesjonsstudiet i psykologi. Det kommer til å bli hardt, det kjenner jeg allerede nå, da det kreves høye karakterer for i det hele tatt å komme inn, men det må til. Har man en drøm, gjør man det man kan for å oppfylle den.

 • Reply datafrue 4. mars 2014 at 09:15

  Studer datateknologi eller informatikk på NTNU. 🙂 Flott studie med masse ok+ kjekke gutter som er ute etter å etablere seg.

 • Reply Kristine 4. mars 2014 at 09:18

  Uansett hva du velger, anbefaler jeg virkelig å gjøre det i utlandet!

  Du får så mye igjen for det. Språkmessig, kultur, opplevelser, venner..

  Å komme seg litt bort fra Acne-skjerf og UGGs var det lureste valget jeg tok i hvertfall:-)

 • Reply Ingrid 4. mars 2014 at 09:29

  Studerer Business med Human Resources Management i Edinburgh. Stortrives, og anbefaler deg å også se utenfor norges grenser, mulighetene er uendelige – og en grad fra en skole i utlandet er heller ikke feil å ha på CV-en 😉

 • Reply Kristine N 4. mars 2014 at 09:32

  Valg av utdannelse er ikke lett! Man skal jo trossalt jobbe med det helt til man går av som pensjonist. Hvertfall de fleste 😉 Jeg har vært innom både forsvaret, BI og lektorudanning. Men nå holder jeg en knapp på lærerutdanning på nettstudier. Du kunne ikke tenkt deg det da? Det er mange forskjellige fag som du kan ta på nett 🙂

 • Reply Anonym 4. mars 2014 at 09:34

  Ikke velg utviklingsstudier! Så og si ingenting du kan

  Bruke det til… Anbefaler heller å reise litt på egenhånd etter endt studie 😉 ellers er det veldig viktig at du tenker gjennom hva du vil jobbe med de neste 50 årene.. Prøv å sett deg inn i hverdagen til disse yrkene, og se for deg hvordan det blir med både mann, barn og hus. F.eks sykepleiere jobber mye skift og ugunstige tider, samtidig som de ikke har så fryktelig høy lønn for det. Tenk fremtidsrettet, så er jeg sikker på at du finner utav det 😉

 • Reply Lene 4. mars 2014 at 09:44

  Burde ikke du bli forfatter da!? Du er jo så flink å skrive. Ser for meg deg som norges Carrie Bradshaw. Vil ikke du studere noe i den retningen? 🙂

 • Reply Rikke 4. mars 2014 at 10:14

  Jeg studerer shipping og logistikk på 2 året på høgskolen og kan absolutt anbefale det! 🙂

 • Reply Camilla 4. mars 2014 at 10:23

  Jeg har søkt på premedic til høsten, er første gangen hele studiet går i Norge så jeg håper jeg kommer inn 🙂

 • Reply Martine 4. mars 2014 at 10:45

  Jeg studere juss, og vil absolutt råde deg til det, ut fra de alternativene du skrev.

  Da vil du få ekstremt mange muligheter, og kan jobbe på veldig mange områder.

  Studiet er virkelig ikke så vanskelig som alle skal ha det til, så dette klarer du lett. Du er flink å skrive, og en smart jente:)

  Ville ikke gått for sykepleie med mindre du er veldig ineteressert i den type ting. Kjenner mange som er sykepleiere og alle synes det er en veldig hard jobb, med dårlig lønn, dårlige arbeidstider, få muligheter om du blir lei, og generelt tungt.

  Juss er perfekt dersom du liker å lese, er flink å skrive, og ikke liker matte.

 • Reply Tonje 4. mars 2014 at 10:51

  Hei Ida. Vi er jevn gamle og jeg klarer bare ikke bestemme meg for hva jeg skal bli. Har 1 bachelor i organisasjon/ledelse men hva jeg skal videre vet jeg ikke. Har valgt å dra til Spania og satse på jobb der nede. Er lei av Norge, av alltid å fryse og aldri kunne bli 100 % tilfreds. Uansett burde du velge noe fordi du gjør det for deg selv. Ikke la noen andre velge hva du skal gjøre, for det er jo det du vil jobbe med senere?. Uansett, er vi fortsatt unge. Vi har hele livet foran oss. Så dersom du ikke blir fornøyd kan du alltids bestemme deg for andre ting.

  Stor klem fra meg:)

 • Reply Anonym 4. mars 2014 at 10:55

  Har søkt meg inn på Energi og miljø ved NTNU og Energi, klima og miljø i Tromsø 😀

 • Reply Terese 4. mars 2014 at 12:01

  Tar også opp fag nå for å komme inn på journalistikk hioa eller tekst&skribent på westerdals, skriver på opptaksprøvene nå. Superspent på om jeg kommer inn! Håper det.

  Kan jeg spørre hvorfor du kjøpte deg leilighet i Tønsberg hvis du mest sannsynlig må flytte vekk for å studere? 🙂 Skal du beholde den når du flytter?

 • Reply Maren 4. mars 2014 at 12:10

  Studér juss på UiO! Det skal jeg.

 • Reply caroline 4. mars 2014 at 12:37

  Jeg starta på medisin grunnfag i fjor og syns drt er veldig interresant! Målet er bachelor i ernæringsfysiologi som er veldig framtidsrettet 🙂

 • Reply Marianne 4. mars 2014 at 12:56

  Studerer «innovasjon og prosjektledelse» på høgskolen i Østfold. Avdeling Fredrikstad. Her får du blandingen av prosjektledelse, produktutvikling, markedsføring, økonomi, innovasjonsteknikk og andre spennende fag.

  En typisk jobb etter dette studie kan være å starte for seg selv, altså egen bedrift. Eller jobbe som prosjektleder i andre etablerte firmaer.

  Kan anbefales! Her er ingen av forelesningene obligatoriske, så man styrer dagene sine litt selv. Er en del gruppearbeid, så man finner heller tid sammen som passer og jobber med gruppen.

  Lykke til med valget! 🙂

 • Reply Anonym 4. mars 2014 at 13:09

  Jeg går på NTNU og tar bacherlor i sosiologi. Veldig spennende!

 • Reply Ida Wulff 4. mars 2014 at 13:34

  Terese: jeg vil bo i Tønsberg, så med mindre det blir helt urealistisk, kommer jeg til å pendle! 🙂

 • Reply Ida Wulff 4. mars 2014 at 13:35

  Tonje: så herlig med Spania 🙂 masse lykke til! Klem

 • Reply Ida Wulff 4. mars 2014 at 13:37

  Lene: åh, takk! Kunne tenkt meg tekstforfatter på westerdals, men er så lei av Oslo… Men det er et alternativ å søke seg inn på! 🙂

 • Reply Pr 4. mars 2014 at 14:09

  Hei:o)

  Nå kjente jeg at jeg ble veldig ivrig! Hehe. Husker selv jeg vinglet.. Tok litt mediefag før jeg begynte på en bachelor i pr og samfunnspåvirkning på markedshøyskolen! Trives kjempe godt:-)

  Ikke trenger man å fysisk møte opp skolen hver dag heller, så veldig praktisk å pendle.

 • Reply henriette larsen 4. mars 2014 at 14:18

  Jeg har i alle år vært helt på internasjonal markedsføring, men plutselig en dag gikk et lys opp for meg, og jeg ombestemte meg totalt. Så nå har jeg bestemt meg for å studere sykepleien, og ta viderestudier etter dette for å bli spesialsykepleier.

  Har kjempelyst å ta et eller to semestre på et universitet på Hawaii, så vi får se da, hva det blir til! Har halve vg3 igjen, så får jeg bestemme meg i løpet av friåret mitt :):)

 • Reply Nina 4. mars 2014 at 14:37

  Jeg søker medisin og tannlege 🙂 klarer ikke å bestemme meg for hvilken av dem jeg skal velge… Ønsker deg lykke til 🙂

 • Reply Helle 4. mars 2014 at 17:27

  Jeg valgte feil rett etter vgs, men nå har jeg et halvt år hvor jeg bare jobber, noe jeg virkelig trengte. men samtidig har jeg funnet ut allerede hva jeg skal studere til høsten. Entreprenørfag, da har man grunnleggende bachelor også kan jeg ta tilleggs fag i det jeg vil spesialisere meg i senere.

  Lykketil!!

 • Reply Charlotte 4. mars 2014 at 17:56

  Skriver ny blogg, om livet som housewife i USA 🙂

  http://www.realhousewifeofhouston.blogg.no

 • Reply Hanne 4. mars 2014 at 19:05

  Jeg har en bachelor i ergoterapi, har jobbet et år og nå tenker jeg å ta litt mer utdanning på deltid 🙂 Lykke til med valget 😉

 • Reply Lisa D 4. mars 2014 at 19:39

  Ida! Helt ærlig, er du i slekt med Maria i paradise hotel? Hun minner sånn om deg, dere har så mange like trekk! Jeg dør! 😀

 • Reply Anonym 4. mars 2014 at 19:57

  Jeg går Retail Design på Westerdals, og kunne ikke trivdes mer! Mulig Tekst& skribent hadde passet deg bedre, siden du er glad i blyanten/tastaturet, men skolens linjer er absolutt verdt å sjekke ut for enhver kreativ sjel. Miljøet er også upåklagelig, og jeg har egentlig ikke noe surt å si om skolen. Sjekk ut opptaksprøvene! Kanskje jeg er heldig og får se din i april:-)

 • Reply Charlotte 4. mars 2014 at 20:02

  Jeg studerer juss! Trives veldig 😀

 • Reply Ida Wulff 4. mars 2014 at 20:12

  Emilie: hei! 🙂 er opptaksprøvene på Westerdals tilgjengelig for studenter?

 • Reply Ida Wulff 4. mars 2014 at 20:12

  Lisa D: nei, vi er fra to forskjellige planeter!

 • Reply Anja 4. mars 2014 at 20:25

  Skal prøve å komme inn på retail design på westerdals. Men det er hard konkurranse. Fingers crossed!

 • Reply Anonym 4. mars 2014 at 20:42

  Nei, men det er en liten gruppe studenter som assisterer lærerne med utvelgingsprosessen:)

 • Reply Lene 4. mars 2014 at 21:19

  Jeg skal inn på medisin i Norge! Woop woop

 • Reply Miichaelsen -Make your dreams come true 4. mars 2014 at 21:23

  studerer bachelor i ernæring : ) Noe som jeg trives utrolig godt med i allefall! nettstudier er kjekt siden det ikke er mye å velge i på bakkenteigen :p

 • Reply Camilla 4. mars 2014 at 21:24

  Hei ! Jeg skal søke inn på studier nå blir mote og pr men i utlandet så blir enten Milano eller Italia, gleder meg! 🙂

 • Reply Vilde 4. mars 2014 at 23:04

  Håper du på et bra skoleår til høsten ? 🙂

 • Reply Linn Therese 4. mars 2014 at 23:37

  Hei Ida! det er ikke ofte jeg kommenterer på blogger fordi det i grunn er ganske kjedelig, men nå må jeg bare, og det er rett og slett fordi jeg må fortelle deg hvor vakker du er! Du virker som en herlig jente, og bloggingen din for tiden er så god, personlig og inspirerende! Det virker som du kun vil det beste for leserne dine, og da syns jeg det er så urettferdig at mange som leser bloggen din ønsker deg det motsatte..

  Stå på videre med blogging, kjærligheten og familien din, du fortjener alt godt her i livet. Stor klem!

 • Reply Anonym 5. mars 2014 at 00:15

  Nå er ikke jeg så langt inn i jus-studiet enda, men det er absolutt ikke så vanskelig som alle skal ha det til. Skjønner faktisk ikke hvor alle disse påstandene om dette kommer fra, det er vel noen som er vel opptatt av at de går et «krevende» studie, og ønsker kreds for dette. Ellers må det bare være jeg som gjør noe fatalt feil. Man trenger kun en god dose fornuft og innsats ut i fra det jeg har sett. Videre så er det viktig å tørre å delta på kurs og seminar, og ikke bare sitte der uten å si et ord. Karakterpresset har jeg ikke merket noe til, men merker at noen er pinlig nøye med å ligge 200 sider foran det vi gjennomgår osv. Mens jeg velger f.eks. å løse oppgaver og lære på den måten – det blir automatisk mye lesing underveis, samtidig som at det finnes mange artige oppgaver. Men folk fungerer forskjellig, og hva som er lurest er nok helt inviduelt.

  Har også tatt innføring i kriminologi, interessant emne, og mye spennende lesing. Men det er mye ekstreme synspunkt, og man blir fort litt hjernevaska av det man leser, noen kriminologer vil f.eks. avskaffe hele fengselsystemet. Ulempen med det studiet er at det finnes så og si null arbeidsmuligheter. De mulighetene jeg hørte om var i alle fall forsker/professor eller statistisk sentralbyrå (kriminalstatistikken). Ellers er det nyttig for journalister å sånne kunnskaper.

 • Reply Silje R 5. mars 2014 at 00:55

  Jeg valgte å ta meg et friår, og det er det beste valget jeg har tatt i hele mitt liv. Men nå begynner jo friåret å gå mot en slutt, og jeg prøver også å velge studier. Det som er mitt problem er at studiet jeg vil gå er film og tv produksjon, og snittet for å komme inn der er 4,8, og jeg har 3,5 i snitt…. hehe! Vgs var mer «om å gjøre å bestå» enn «om å gjøre å få en 6er». Jeg er en person som er veldig god i noen ting, men rett og slett ræva i andre ting. Matte er faktisk et under at jeg klarte å bestå i det hele tatt.. Men jaja. På vgs spiste jeg såvidt, og når jeg spiste var det bare junk, så jeg gikk konstant rundt med hodepine og var rett og slett utslitt og sovna alle steder bare vi fikk 5 minutter fri fra en time. Så på den tiden var ikke hodet mitt helt i skolen, og dette friåret har virkelig hjulpet meg, og jeg trur at uansett hva jeg velger så kommer det til å gå ganske greit, ettersom jeg har på en måte fått det avbrekket jeg virkelig trengte fra skole. Lykke til med ditt valg, Ida! Om jeg kan dele min mening, så er jeg enig med en jente lenger oppe her. Du burde stay true to your roots. Du er en skribent, og Norges svar på Carrie Bradshaw 🙂

 • Reply Sofie Marie 5. mars 2014 at 01:39

  Hva med farmasi? http://www.farmasifag.no/

 • Reply Ida Wulff 5. mars 2014 at 01:51

  Emilie: Åja! Så gøy! 🙂

 • Reply Linn Therese 5. mars 2014 at 02:57

  Jeg vet dette ikke har noenting med dette innlegget å gjøre, men jeg ønsker å fortelle deg hvor fantastisk jeg synes du er! Du er forbildet mitt innen bloggverdenen! Du er en så varm og jordnær person, og nettopp derfor tror jeg du er rett person å spørre i dette tilfellet her.

  Jeg vil nemlig informere deg om denne videoen jeg har laget. Jeg ønsker å få dem ut blant så mange så mulig, da jeg håper den kan hjelpe mennesker som ikke har det så bra. Siden du har en såpass stor blogg med så mange lesere daglig hadde jeg satt kjempe pris på om du ville delt videoen i et innlegg, slik at flere får hjelp av den.

  Jeg har selv vært der, så langt nede, og forteller om dette i videoen. Det er en video om min historie. Historien om angsten som er blitt en del av min hverdag. Er du langt nede selv, eller kjenner du noen som sliter, klikk på linken. Alt jeg ønsker er å hjelpe noen. Omså det kun er én person føler jeg at jeg har lykkes.

  http://www.vektlofterjenta.com/2014/03/04/angsten-som-er-blitt-en-del-av-min-hverdag-min-historie/

 • Reply Mette 5. mars 2014 at 04:39

  Hei skjønne Ida 🙂 Ser du nevner sykepleie her, så tenkte jeg skulle anbefale litt! Selv går jeg andre året på sykepleie og har ikke angret et sekund på at jeg begynte på det, selv om jeg begynte rett etter videregående og det var nytt og uvant. Det som er så fint med sykepleien er at det er springbrett videre, og med et hav av videreutdanninger er det alltids noe man kan finne som man vil jobbe innen. Det er et veldig spennende studie med masse praksis på både sykehus og andre institusjoner, samt at det er praktisk læring på ferdighetssaler og teoretiske eksamener (som ikke er så gøy, hehe..) Alle klager på at sykepleie er dårlig betalt, men på en begynnerlønn på ca 420 000 i året er ikke det så gale, og hvis du tar videreutdanning kan du smelle på 100 000 ekstra i året. Man møter mennesker og legger seg med en utrolig deilig følelse om kvelden fordi man vet man har gjort noe godt for noen.

  Ellers vil jeg råde deg til å velge noe du vil gjøre NÅ, og ikke noe du vil gjøre for resten av livet. Hvis man skal velge noe man ønsker å gjøre helt fra man går ut i arbeid til man blir pensjonert, er det få ting som høres fristende ut.

  Lykke til med søkingen, stor klem fra meg 😀

 • Reply Veronica 5. mars 2014 at 09:30

  Jeg studerer allerede, og er så heldig å være en av de få som vet hva hun vil (det setter jeg veldig stor pris på!). Jeg går masterprogrammet i statsvitenskap ved Universitetet i Oslo. Har fullført ett år, og har friår nå for å jobbe. Jeg jobber ved et forskningsinstitutt, som konsulent og forskningsassistent. Planen var nettopp å ta fri ett år for å jobbe og finne inspirasjon til masteroppgaven min, og fikk jobben jeg aller helst ville ha! Law of attraction er korrekt – si at du SKAL, og handle på en slik måte at det allerede er der, så kommer det. Jeg søkte på stillinger tre ganger ved dette forskningsinstituttet før jeg endelig sendte åpen søknad og ble tatt inn. Etter fire måneder som forskningsassistent, fikk jeg utvidet stilling som konsulent i tillegg. Og inspirasjonene kommer, så jeg gleder meg til å starte på masteroppgaven til høsten (håper på å få fortsette som deltidsansatt videre).

  Statsvitenskap er et fantastisk studie, men kanskje ikke for folk som er i det litt mer «kreative» hjørnet? Det er veldig teoretisk, analytisk og «tørt» til tider. Og så klart må man være interessert i politikk som begrep, politiske prosesser, og hvordan det nasjonale og internasjonale samfunn er bygd opp og fungerer. Det er mye juss og historie i statsvitenskapen. Mange bøker å lese.

  Håper du finner ut av hva du vil! Tenk i hvert fall på at du skal studere noe for din egen skyld, ikke fordi alle andre dikterer at man må ha en utdannelse. Jeg tar utdannelse fordi det er viktig for MEG, og interesserer meg. Hadde jeg tjent penger på det, kunne jeg vært en evig student. Ingenting er som å tilegne seg mer kunnskap om ting. Men igjen, alle er forskjellige 🙂 Spør deg selv hva du virkelig liker og ikke liker, og så klart hva du faktisk klarer. Man må ha selvinnsikt og være realistisk. For eksempel er jeg mindre enn ubrukelig når det kommer til ren matematikk, så jeg kan ikke bli noe innen realfagenes verden. Det er mulig at hvis jeg igjen hadde fortalt meg selv at jeg SKAL kunne det, så hadde jeg nok lært meg det igjen. Men, jeg måtte nok begynt på et lavt nivå 😛

  Lykke til!

 • Reply Ingvild 5. mars 2014 at 13:01

  Hei! Jeg studerer tegnspråk og tolking på hioa, og det anbefales virkelig!

 • Reply Kamilla Haaland 5. mars 2014 at 14:09

  Jeg går på optometri, for å bli optiker, det syntes hvertfall jeg er kjempeartig! 🙂

  Ellers er du jo superflink til å formulere deg, så hva med forfatteraktige studier? Jeg ville lett kjøpt en bok om du kom ut med en! 🙂 (btw, holdt ikke du egentlig på med en bok?)

 • Reply Charlotte Tunes 5. mars 2014 at 15:15

  I fjor på denne tiden satt jeg å hadde akkurat det som deg. Det var SÅ vanskelig å skulle bestemme seg.. Men jeg tok et valg å satset på en bachelor i pedagogikk, og jeg angrer heldigvis ikke et sekund! Det er spennende og det er noe jeg ønsker å lære mer om. Neste år tenker jeg å reise til USA for å studere 3 måneder på bacheloren min der. Så det er alltid mye valgmuligheter, og det er SÅ gøy! Håper du finner ut av hva du vil, og at du kommer til å trives! 😀 Lykke til! <3

 • Reply Liva Adéle 5. mars 2014 at 16:30

  Jeg tar en bachelor i Kreativ Markedskommunikasjon på Norges Kreative Høyskole. Det er ganske bra, men om du vil studere PR eller markedsføring virker Markedshøyskolen veldig bra! Lykke til med valgene dine:-)

 • Reply Marie 5. mars 2014 at 17:20

  Lykke til med valget ditt, Ida! Har vært over studievalg hundre ganger (minst) selv, og det føles ut som man aldri blir klokere ( når man ombestemmer seg annenhver dag…). Men uansett, mitt tips til deg er å ikke bare se på beskrivelsen av hele studiet, men gå inn på studiets hjemme side og undersøk alle fag du skal ta og kan ta. Mulig det gjør avgjørelsen litt lettere for deg også dersom du skal velge mellom to retninger 🙂

 • Reply Kristine 5. mars 2014 at 19:56

  Nååår kommer Roma-guiden? Hilsen masekjerring

 • Reply Ida 5. mars 2014 at 20:02

  https://www.youtube.com/watch?v=OzFIcoqikUQ :):)

 • Reply Ane Konstanse 5. mars 2014 at 20:38

  College i USA! 🙂

 • Reply Kine 5. mars 2014 at 20:55

  http://www.studenthjelp.no, vi er realfagsstudenter som hjelper andre med bla. matte, hvis du føler behovet 🙂

 • Reply Helene S 5. mars 2014 at 21:12

  Jeg går første året på internasjonal markedsføring på BI, og fortsetter der til høsten:) Utrolig spennende og varierte fag. I tillegg skal tredje året utføres i utlandet:D

 • Reply eline 5. mars 2014 at 21:21

  jeg skal studere sosialt arbeid. såå det blir sosionom ut av meg, hehe 🙂 lykke til i valget – vet selv hvor vanskelig det er å bestemme seg.

 • Reply Margrethe 5. mars 2014 at 21:58

  Hei! Jeg er snart ferdig med en mastergrad i Industriell Design på NTNU, og kan virkelig anbefale det! Det er en kombinasjon av realfag og kreative emner. Vi har for det meste prosjektfag og lager rapporter i InDesign, og illustrasjoner i Illustrator. Photoshop bruker vi også i blant. På den andre siden programmerer vi roboter med arduino og tar de nødvendige sivilingeniørfagene som matte, teknologiledelse, fysikk, etc. Du har også noen frie emner hvor du kan velge økonomifag, innovasjon, prosjektledelse etc. De første årene er de tyngste dersom du ikke er så glad i realfag, men de fleste kommer seg igjennom det. I tillegg søker vi ofte jobb på portfolio, ikke bare karakterer, så det er ikke så farlig om du gjør det litt under middels i realfagene.

  Til nå har over halvparten av de 20 studentene vi er i klassen fått jobb, FØR endt studie (med en startlønn på litt under 500 000 dersom det er en faktor for deg i valget). NTNU-stempelet er for mange aktører i næringslivet et kvalitettegn! Sjekk det ut dersom du tenker at det kan være et alternativ! http://www.ntnu.no/studier/mtdesig

  Lykke til med valget!

 • Reply Elisabeth 5. mars 2014 at 22:12

  De ferreste er vel sikre på hva de vil bli. Tilfeldighetene råder, vil jeg tro. Jeg har bestemt meg og ombestemt meg utallige ganger (har vurdert alt fra dans til journalistikk til astronomi til marin teknikk)… Har endelig bestemt meg, og har søkt om å utdanne meg til el- og IT-ingeniør. Det som frister er lønna (!!! <3), lett å få jobb (spesielt som jente innen el- og IT-bransjen), store internasjonale muligheter og at jeg er SYKT gira på å være med på å utvikle fremtida! WOHOOO, er bare glede her i gården etter at søknaden ble sendt! 🙂

 • Reply V 5. mars 2014 at 22:20

  Du må virkelig vurdere tekst på Westerdals. Jeg stortrivdes der både hva gjaldt skoleopplegget, miljøet som skapes der og dørene det har åpnet i etterkant. Du har jo masse erfaring å vise til også, ikke bare erfaring som skribent men hele bloggen din viser jo at du har talent for både humoristisk tekst, alvorlig tekst og det å holde interessen til leserene oppe. Teit å si men er helt sikker på at du hadde kommet inn 🙂 Uansett hva du velger, lykke til med valg av studie!

 • Reply Signe Isabel 6. mars 2014 at 00:25

  Jeg tar opp fag ved sonans nå, og etter det skal jeg gå forkurs ingeniør på samme skolen, så skal jeg gå enten marineingeniør eller bioingeniør. Har ikke helt bestemt meg enda! Er jo frisør og strålevernspesialist fra før..Hihi! Lykke til med studiene 🙂

 • Reply Ida Wulff 6. mars 2014 at 12:31

  Ida: ååå den var fin! <3

 • Reply Ida Wulff 6. mars 2014 at 12:32

  Kristine: ååå det har jeg ikke rukket enda, sorry!!! :O

 • Reply Grete 6. mars 2014 at 17:13

  Jeg studerer bioingeniør, og det anbefales på det sterkeste! Morsomme arbeidsoppgaver, og i tillegg er en sikret jobb etter bachelor 🙂

 • Reply Kamilla 6. mars 2014 at 17:16

  Jeg har studert bachelor i Hotel Management på Markedshøyskolen i Oslo. Veldig fornøyd med linjen på Markedshøyskolen. Nå jobber jeg som resepsjonist på et konferansehotell i Thon Hotels. Jeg ønsker å utvikle meg og vokse i bransjen. Utrolig spennende og hyggelig bransje, hvor man jobber masse med mennesker.

  Men jeg syns du er så flink til å skrive Ida, du burde bruke det 🙂

  Klem

 • Reply Michelle 6. mars 2014 at 18:36

  Her er det blitt til at det skal bli en mastergrad i markedsføring i Oxford. Skummle saker, men gleder meg til å bli ferdig for å så bli ‘voksen’ 🙂

 • Reply Anonym 6. mars 2014 at 18:44

  Jeg er ferdig utdannet trafikklærer til sommeren 🙂 Det kan absolutt anbefales hvis du har hatt lappen i 3 år! Når jeg tenker meg om mener jeg å huske at du ikke har tatt den enda, så da er det vel ikke helt aktuelt med det første :p

 • Reply Madeleine Norrman 6. mars 2014 at 19:41

  Jeg går 2.året på grunnskolelærerutdanningen 5.-10.trinn og stortrives med dette 😀 Men man bør jo like barn og ungdom og være ganske tålmodig for å kunne trives med det yrket 🙂 Men hvis du trives med barn og unge kan jeg iallefall anbefale deg å prøve det ut 😀

 • Reply Maja 6. mars 2014 at 19:41

  Studerer fysioterapi i Nederland, anbefales! 😀

 • Reply Elly 6. mars 2014 at 19:47

  Er vel kanskje litt vel sent ute med å kommentere på dette innlgget, men tenkte bare å videreformidle at man kan få gratis karriereveiledning ved karrieresenteret i Vestfold (lokalisert på Korten). Man tar ulike tester, og får en samtale med en karriereveileder. En slik veiledning gjorde at jeg forstod at det ikke var logistikk jeg ville studere, men biologi, og jeg er veldig fornøyd med valget! 🙂

 • Reply Sofie 6. mars 2014 at 20:57

  Hei:-) Jeg skal bli kjørelærer:)

 • Reply Charlotte 6. mars 2014 at 21:42

  Har nettopp vært på reise i bagamoyo, tanzania med en gjeng som studerer utviklinsstudiet. de var der med studiene og jeg på hjelpearbeid:) For en fantastisk opplevelse! Bo så tett på lokalbefolkningen og lære om ting som faktisk betyr noe. Hvis det bare hadde vært flere jobb- muligheter etter det studiet hadde jeg valgt det for lenge siden.

 • Reply Ida Wulff 6. mars 2014 at 21:52

  Elly: jeg har time der om et par uker allerede! 🙂

 • Reply Lena Marie 7. mars 2014 at 19:06

  Jeg studerer sosiologi i Horten, og er veldig fornøyd med valget mitt 🙂 hva jeg skal etter endt bachelor har jeg ikke bestemt meg helt for enda, men det kommer vel! Det viktigste er å finne noe man liker, for det tar jo en del tid å studere 🙂

 • Reply Mariann 7. mars 2014 at 19:35

  Jeg studerer HR og Personalledelse på Markedshøyskolen. Det er kjempe gøy og anbefales virkelig!

 • Reply Mette 7. mars 2014 at 21:12

  Hei Ida. Dette er en spennende tid med vanskelige valg, men uansett hva du velger så blir det nok veldig bra. Må berømme deg for at du virkelig tar den tid til å tenke godt igjennom hva du vil studere og «bli når du blir stor».

  Selv har jeg en master i statsvitenskap. Jeg angrer ikke, men ville nok ikke tatt samme utdannelse hvis jeg skulle valgt på nytt. Men jeg har gjort mitt beste hele veien og gikk ut med toppkarakterer når jeg var ferdig. Nå har jeg fått meg en god jobb som jeg trives i, men det er dessverre ikke alle nyutdannede statsvitere som har samme erfaring som meg i jobbmarkedet.

  Poenget mitt med dette er egentlig å si. Følg interessene dine, men undersøk jobbmuligheter og tenk at det kommer en tid etter bøkene.

  Uansett, lykke til! Ble gøy å følge deg videre.

 • Reply Elisabeth 7. mars 2014 at 21:14

  Jeg studerer molekylærbiologi 🙂 det er helt grusomt vanskelig og har hørt det er et helvete å få seg jobb fordi man ofte er overkvalifisert. Hurra 🙁

 • Reply Lena 8. mars 2014 at 13:32

  Jeg har selv slitt i mange år med å bestemme meg for hva jeg vil studere. Alt virker jo så spennende… Men jeg sitter nå igjen med to forskjellige retninger jeg begge har søkt på, så får vi se hva som skjer. Den ene er jo muligens noe for deg – internasjonal juss. Jeg har søkt på fem forskjellige jusstudier i Storbritannia som alle har et mer internasjonalt preg. International law heter én, mens en annen er Law and Human Rights… Med håp om å en vakker dag kunne jobbe med f. eks. FN, og kjempe for menneskerettighetene. De har utrolig mye spennende å by på i UK, og fantastisk bra universiteter. Worth a look!

  Ellers ønsker jeg deg masse lykke til! Det viktigste er å finne noe man liker og trives med – resten kommer etterhvert.

 • Reply Anonym 8. mars 2014 at 15:32

  Sjekk studiene på NMBU! Selv studerer jeg by- og regionplanlegging å stortrives med det 🙂 Ikke er det så langt i fra Tønsberg heller 😉

 • Reply Line 8. mars 2014 at 20:44

  Jeg studerer markedsføring på Markedshøyskolen i Oslo, og det er utrolig bra. Det er også mange andre spennende studier der. Utrolig dyktige forelesere og små klasser i forhold til andre høyskoler/universiteter. Miljøet er også veldig bra, og det er masse forskjellig man kan engasjere seg i på skolen. Jeg vet hvertfall at jeg har valgt rett, men det er jo ikke sikkert det er rett for deg. Uansett: masse lykke til!

 • Reply Anniken Aronsen 10. mars 2014 at 17:18

  Jeg studerer journalistikk på Høyskolen i Oslo! Det må da være noe for deg? Utrolig morsomt studie, hvor man får prøve seg på både radio, TV, nett og avis 🙂

 • Reply Asbjörnsdottir - 11. mars 2014 at 08:20

  Jeg skal gå kjemiprosess til høsten for å bli operatør. Satser på å gå videre derfra og bli kranfører og kanskje til slutt ende opp på nordsjøen, hvis muligheten byr seg.

 • Reply Marte 12. mars 2014 at 01:28

  Studerer fortiden ved politihøyskolen og angrer ikke et sekund! Første året skole, så ett år praksis før vi er tilbake på skolebenken. Videre har jeg planer om å videreutdanne med som etterforsker. (i grov vold og drap) høres brutalt ut, men veldig spennende 🙂

 • Reply Ingrid 13. mars 2014 at 09:34

  Jeg er sykepleier:) Det er verdens beste yrke, ikke så dårlig betalt som mange tror, og du har så mange muligheter videre. Dessuten er det garantert at du får deg jobb, noe som ikke er en garanti ved andre utdanninger… Det er et veldig givende og spennende yrke! Det er såå mye du kan jobbe med! Alt fra barn til gamle, forskjellige avdlinger på sykehus, legevakt, hjemmesykepleie, psykiatri, nav, forsvaret osv. Mange muligheter som sykepleier:)

 • Reply schorling 13. mars 2014 at 15:58

  Veldig aktuelt synes jeg! Kunne tenkt meg det bilde på et lerret selv:)

 • Reply Ida Martine 13. mars 2014 at 22:20

  Jeg går siste året på VGS nå, og har samme problemet som du har nå. Jeg vet virkelig ikke hva jeg skal velge, men jeg vet at det skal være noe innenfor Forsvaret. Har derfor søkt på alle mulige slags utdanninger innenfor Forsvaret, og er 100% sikker på at jeg ønsker å gjøre en karriere i militæret! Kanskje ikke noe for alle, men for meg er det perfekt!

 • Reply Elise Gegauff 18. mars 2014 at 14:05

  Hei Ida!

  Hvis du er seriøs, hehe,og vil ha den på veggen så bare ta kontakt! Jeg er kunstmaler. 😉 Sjekk ut hjemme sida mi:

  http://www.elisegegauff.com

  og YouTube sida:

  https://www.youtube.com/user/EliseGegauff

 • Reply Andy 9. september 2016 at 09:36

  Bioingeniør

 • Reply Gaza and its Resistance to Israel's Brutal Attacks 29. november 2023 at 18:48

  This was beautiful Admin. Thank you for your reflections.

 • Reply Live TV 3. februar 2024 at 12:19

  Nice post. learn something new and challenging on blogs I stumbleupon on a daily basis.<a href="https://www.cse.google.mn/url?rct=j

 • Reply hq टीवी 9. februar 2024 at 22:28

  Great information shared.eally enjoyed reading this post thank you author for sharing this post.-vox mediathek live

 • Reply hey dude 10. mars 2024 at 01:09

  it’s awesome article. look forward to the continuation. – kids hey dudes

 • Reply Lianne Moss 25. mars 2024 at 11:17

  F*ckin’ tremendous things here. I am very glad to see your post. Thanks a lot and i’m looking forward to contact you. Will you please drop me a mail?

 • Reply new balance womens running shoes 14. april 2024 at 12:05

  As I website owner I believe the content material here is really good appreciate it for your efforts.

 • Leave a Reply