Mat

FJORDLAND LUNSJ

18. mars 2014

//Annonse

Typisk scenario for meg: har dårlig tid, løper ut døra for å rekke et tog. Kjenner sulten rive i magen, og sprinter innom Narvesen på togstasjonen for å kjøpe lunsj som jeg kan ha med på turen. Men alt jeg finner er muffins med sjokoladebiter, sandwich med brød hvitt som skyer og lefser.

Jeg er så oppgitt over de såkalte «lunsjhyllene» i butikkene, og det er det tydligvis flere som er. For Fjordland har bestemt seg for å gjøre noe med saken, og har lansert nye Fjordland Lunsj.

Fjordland Lunsj består av fire retter. To supper – tomatsuppe med gulrot og chili og thaisuppe med nudler, og to pastaretter – pasta med ostesaus og bacon og pasta med kjøttboller og tomatsaus.

Alle rettene består av mellom 300 og 400 gram, og er derfor perfekte som et mellomtid – også til å ha med på farten. I storefri, i pausen på jobben, på vei til trening, på vei hjem fra trening. Det er mange ganger i løpet av en dag at man egentlig burde spist noe, men ikke rekker.

Jeg har testet alle rettene, og likte dem veldig godt. Mine favoritter er definitivt pasta med kjøttboller og tomatsaus og tomatsuppe med gulrot og chili. Sistnevnte er kanskje litt sunnere, men førstnevnte var helt himmelsk å spise da jeg kom hjem fra byen forrige helg! Sunnere og mindre brannfarlig enn å sette på en pizza 🙂

Noen som har smakt disse lunsjrettene? Hvis ikke vil jeg absolutt anbefale å prøve dem som et mellommåltid. Og fra nå av kommer jeg alltid til å ha chili i tomatsuppen, enten den er Fjordland eller ei. Mmmmmm!

Nå skal jeg ut på årets første utendørs joggetur, wish me luck ♥

You Might Also Like

15 Comments

  • Reply Frida Catrin Karlsson 18. mars 2014 at 18:04

    ha en fiiin dag videre!

  • Reply Anonym 18. mars 2014 at 18:41

    hva koster en sånn?

  • Reply siri 18. mars 2014 at 19:18

    Hei har du planer om tur til Gran Canaria i påsken?

  • Reply Ida Wulff 18. mars 2014 at 19:41

    siri: ja, jeg har bestilt tur 🙂

  • Reply Ida Wulff 18. mars 2014 at 19:42

    Anonym: nå ble jeg litt usikker på svaret, skal sjekke i butikken i morgen 🙂

  • Reply Marita 18. mars 2014 at 20:16

    Vet du om de er glutenfrie? 🙂

  • Reply Anonym 18. mars 2014 at 20:32

    spiser man de kalde??? 😛 Siden man kan spise de i farta tenkte jeg 🙂

  • Reply Jeanette 18. mars 2014 at 20:50

    Jeg har smakt tomatsuppen- veldig god! Savnet noen gulrotbiter eller noe sånn oppi, men smaken var god biter eller ei:) Og JA til chili i tomatsuppe fra nå av, mmm! 😀 Hvordan gikk joggeturen? 😉

  • Reply Ida Wulff 18. mars 2014 at 21:12

    Anonym: nei, de kan varmes i mikro eller i gryte 🙂

  • Reply lina 19. mars 2014 at 00:12

    Hvor mange kalorier er det i de?

  • Reply Ida Wulff 19. mars 2014 at 15:53

    Jeanette: joggeturen var slitsom!! 🙂

  • Reply Silje 19. mars 2014 at 20:46

    DU er såå pen Ida! Elsker vippene dine! Har så lyst til å ta selv.. Vet du om de snart har noen tilbud på neglhuset? 2for1?

  • Reply Ida Wulff 19. mars 2014 at 22:19

    Silje: tuusen takk! <3 har dessverre ikke hørt om noe nytt tilbud foreløpig!

  • Reply alternativhelseforskning 19. mars 2014 at 23:22

    Lagde meg superenkel/god tomatsuppe i dag: En boks hermetiserte tomater (skallet el l) en løk og litt vann. eventuelt litt chilli og kanskje litt buljong. Eventuelt basilikumblad. Stavmixer på 5 minutter. Tipper den er mye bedre enn fjordland. Jeg fant oppskriften i Studentkokeboka, og den er min nye favoritt. (Hilste på forfatteren to ganger i dag kan jeg også nevne 🙂 )

  • Reply Marianne 22. mars 2014 at 16:21

    Hei!

    Hvis du liker tomatsuppe og chili, så har jeg verdens enkleste oppsift på en kjempegod tomatsuppe!

    Du trenger:

    1 løk

    1 boks hakkede tomater m/chili (Rema har)

    1 ts Hvitløkspulver

    1 bit kyllingbuljong

    6 dl vann (eller mindre, for tykkere konsistens)

    3-4 Mager wienerpølse i biter

    Kutt løken og fres den i en kaserolle med litt olje. Når den er myk, tilsettes tomatene, hvitløkskrydderet og litt av buljongvannet. Stavmiks til alt er flytende, før du tilsetter resten av buljongen. Tilsett pølsebiter, og la småkoke i 8-10 min.

    Enkleste, og definitivt beste suppa jeg lager!

  • Leave a Reply