Studier

FRAMTIDEN KOMMER NÆRMERE

27. mars 2014

Jeg er skikkelig glad i dag. For det første fikk jeg 6’er på foredraget mitt. Det er helt sykt, for foredrag er det aller verste jeg vet. Den andre grunnen til at jeg er skikkelig happy, er at jeg fikk brev i posten i dag, om at jeg har fått studieplass på en skole jeg har skikkelig lyst til å gå på. Jeg kommer til å holde for meg selv hva det er for noe til jeg har bestemt meg 100%. Men jeg har ikke lang til på å bestemme meg, må faktisk sende inn kontrakten om noen dager hvis jeg skal takke ja. ÆÆÆÆ.

Om to måneder er jeg ferdig med å ta opp fag. Tenk at det snart har gått et år, og det året som skulle være «det kjipeste året noensinne» har rast avgårde så raskt at jeg så vidt har rukket å ha det kjipt. Jeg kjenner at jeg er skikkelig fornøyd med meg selv, og ikke minst roligere fordi jeg vet at jeg skal begynne å studere. For litt over et år siden var jeg sikker på at jeg aldri skulle få lyst til å studere, men ting kan virkelig forandre seg. Er veldig glad for at jeg tok til «fornuft» selv om livet sikkert kunne blitt vel så bra uten studier. Jeg gleder meg så utrolig mye til å komme i gang.

Blir bare hjemme og kliner med denne konvolutten i dag jeg, da…

Nå håper jeg bare at jeg ikke våkner i morgen, og har lyst til å bli sykepleier eller ingeniør. Orker ikke å ombestemme meg flere ganger, haha! Jeg har brukt timesvis i forumer, vært på rådgivningstime hos Karrieresenteret, og tatt test etter test på nettet. Hvis du er i samme situasjon som meg, vil jeg gjerne tipse deg om Karrieretesten. Man krysser av på en rekke spørsmål om sin personlighet, og får opp hvilket yrke man passer til – og jeg likte så godt at den kom med forslag til hvilke skoler du burde kikke mer på. 

Jeg ble en «planlegger», noe som faktisk er ganske spot on. Planlegging, lister og struktur er veldig viktig for meg – men jeg skal ikke  bli økonom eller programmerer i første omgang. Hadde dere blitt overrasket om jeg skulle bli sivilingeniør?

Dere finner testen her hvis dere er interessert.

55 Comments

 • Reply Julia Bjelde 27. mars 2014 at 18:51

  Hvilken skole skal du gå på?

 • Reply Karoline 27. mars 2014 at 19:01

  Gratulerer så masse! Kjekt å høre at det gikk bra med foredraget og spennende med studie! 🙂

 • Reply Julie 27. mars 2014 at 19:05

  Har faktisk tatt den testen, men kan ikke si jeg ble no klokere.. 😛

  Gratulerer da, bra jobba! 🙂

  http://www.julesanddreams.com

 • Reply Katrin 27. mars 2014 at 19:29

  Planlegger jeg også! Studerer bachelor i innovasjon og prosjektledelse ved høyskolen i Østfold (Fredrikstad) og det kunne ikke passet meg stort bedre 🙂 Sitter jo igjen med så mange muligheter etterpå! 😀

 • Reply Dennis 27. mars 2014 at 19:38

  Skal du flytte fra Tønsberg igjen liksom

  ?

 • Reply Lisa EH 27. mars 2014 at 19:43

  Så bra for deg, Ida! Blir spennende å følge deg fremover. Lykke til <3

 • Reply Nora Bjørnson 27. mars 2014 at 20:02

  Så utrolig morsomt! Og gratulerer så mye med 6’er på foredraget 🙂

 • Reply Ingrid 27. mars 2014 at 20:19

  Jeg studerer siv.ing på NTNU. Det er kjempegøy!! (og litt vanskelig…)

 • Reply Victoria 27. mars 2014 at 20:24

  Kan jeg spørre hvor du har tatt opp fag? Får ikke inntrykk av at du må gå opp til en(eller flere) «alt eller ingenting»-privatisteksamner, men har hatt prøver og vurderinger kontinerlig gjennom året?

  Skal selv ta opp en del fag det kommende året, og prøver finne den beste løsningen.

 • Reply Ida Wulff 27. mars 2014 at 20:25

  Victoria: har sendt deg mail 🙂

 • Reply jeanette 27. mars 2014 at 21:14

  Så bra, gratulerer! 🙂 Tok testen, resultatet mitt ble «tillitsmann». Egentlig noe som passer bra, siden jeg faktisk er tillitsmann på jobben 🙂 Og et av karrieretipsene var helsesektoren, noe jeg ønsker.. Spot on! 🙂 Lykke til med valg av studieplass! 🙂

 • Reply anna 27. mars 2014 at 21:35

  Grattis med 6-er!

  Kanskje eg som er treig, men kor trykker eg for sjølve testen?

 • Reply Fredrik 27. mars 2014 at 21:46

  Fin test, men er vel ikke en tilfeldighet at de to samme private skolene dukker opp som tips uansett hva du svarer? 😉 Lykke til med studier!

 • Reply Anonym 27. mars 2014 at 21:56

  Skal du flytte?

 • Reply Ida Wulff 27. mars 2014 at 22:04

  Anonym: det har jeg ikke noe svar på akkurat nå 🙂

 • Reply Anonym 27. mars 2014 at 22:39

  Gratulerer med 6’er! Har på magefølelsen at du starter på Markedshøyskolen…. Spennende å følge med deg for tiden 🙂

 • Reply coffee in a cup 27. mars 2014 at 22:43

  he, he, he, prøvde meg nettopp på testen og den var HELT på jordet! 😉

 • Reply Anna 27. mars 2014 at 23:10

  Jeg ble flørter, passer perfekt da jeg snart begynner på en master i markedsføring og økonomi i en alder av 21 😀

  PS. Jeg tror ikke den gir skoletips. Jeg tror de to skolene kommer opp uansett siden det virker som «reklame» da jobbene de anbefaler som regel er en del av deres studiietilbud 🙂

 • Reply Marthe 27. mars 2014 at 23:41

  Tipper der er SoFi eller hva den moteskolen heter..

 • Reply Anonym 27. mars 2014 at 23:42

  Men har du ikke akkurat kjøpt leilighet da? Litt teit å flytte da kanskje…

  Men venter spent på hvilken skole det er snakk om 🙂

 • Reply Jeanett Mikkelsen 27. mars 2014 at 23:51

  Åh, tror du hadde passet til å være interiørkonsulent jeg 😉 masse lykke til med studier hvertfall, enten du velger å takke ja eller ikke 😀

 • Reply ingrid 27. mars 2014 at 23:59

  Anbefaler mh på det sterkeste 🙂 går der selv

 • Reply Sonja 28. mars 2014 at 00:26

  Gratulerer så mye med både karakter og skole! 🙂 Kjenner til følelsen du har nå etter du har fått vite at du har kommet inn på skole! Jeg kom selv inn på en skole i Australia i år, og var veldig usikker på om jeg skulle takke ja eller ikke.. Svarte ja. 🙂

 • Reply Ida Wulff 28. mars 2014 at 00:29

  Sonja: så spennende!! Masse lykke til i Australia 🙂

 • Reply Jannicke 28. mars 2014 at 08:58

  Så gøy med 6’er, det er en veldig god følelse å lykkes med noe man har gruet seg til! Flink! 😀

 • Reply Anette 28. mars 2014 at 11:23

  Hadde absolutt ikke blitt overrasket om du valgte sivilingeniør. Selv studierer jeg dataingeniør, men vurderte siv.ing også. Grunnen til at jeg ikke valgte det, var at jeg ikke ønsket å flytte helt til Trondheim. Akkurat nå er jeg veldig glad for dette valget, for nå er jeg snart ferdig med studiene, og planlegger å kjøpe leilighet med samboeren 🙂

  Lykke til, uansett hva du velger 😀

 • Reply Tina Helen Bergem 28. mars 2014 at 12:02

  Tipper MH – går der selv nå og eeer så fornøyd!!

 • Reply Silje 28. mars 2014 at 13:36

  Åh, takk! Ein sånn test har eg leita etter, har kun funne tester for videregåande skule.. Har virkelig problem med å finne ut ka eg skal gjer! Lykke til med å bestemma deg 😀 Gleder meg til å hørra ka du skal.

 • Reply Margrethe Jakosben 28. mars 2014 at 16:35

  Gratulerer så mye med både skoleplass og 6´er! Har forstått at du ikke er den største tilhengeren av foredrag, så kjenner at til og med jeg fikk litt av den gode mestringsfølelsen på dine vegne av å lese dette 🙂

  Har selv studert byggingeniør i etpar år, men nå sluttet jeg etter jul da det ikke var helt det jeg så for meg. Kjipt å være en quitter, men trivsel kommer før alt .. Til høsten blir det økonomistudier i Bergen, og jeg gleder meg enormt! Man kjenner det med en gang man velger rett 🙂 Lykke til videre, såå gøy å følge deg! Klisjé, men du er min favoritt!

 • Reply Ida Wulff 28. mars 2014 at 17:04

  Margrethe Jakosben: tusen takk for fine ord <3 ønsker deg lykke til i Bergen, håper du kommer til å trives 😀

 • Reply thea 28. mars 2014 at 17:46

  er det Westerdals?? Ble skikkelig nyskjerrig jeg nå.. Eller NKH?

 • Reply Anonym 28. mars 2014 at 20:18

  Kan du ikke si hva slags klasse du skal gå? Tenk å gøy å gått i klasse med deg! 😀

 • Reply Ida Wulff 28. mars 2014 at 20:22

  thea: vurderte å søke på westerdals også, men det droppet jeg 🙂

 • Reply Silje 29. mars 2014 at 00:58

  Tok testen og valgte den ene gangen å svare det som falt meg inn, mens andre gangen tok jeg det andre alternativet på de spørsmålene jeg var litt usikre på. Testene endte opp litt forskjellig, men om du legger dem sammen så har du akkurat det jeg tror jeg har lyst til å studere i københavn! Det var morsomt å høre:) Masse lykke til med det valget du tar!

 • Reply Drea 29. mars 2014 at 07:59

  Jeg har også lyst til å studere, faktisk. Har jo ingenting etter videregående, og det føles litt tamt? Haha!

 • Reply Ida Wulff 29. mars 2014 at 10:03

  Drea: heldigvis er det aaaldri for sent 🙂

 • Reply Maria 29. mars 2014 at 14:09

  Tipper kanskje du blir journalist ! 🙂

 • Reply Maria 29. mars 2014 at 14:11

  Idefagskolen… 😉

 • Reply Tone 29. mars 2014 at 14:55

  Tok testen selv og fikk også planlegger. Jeg har allerede bestemt meg for å studere til å bli siviløkonom så da får jeg se hvor jeg kommer inn til høsten. Lykke til med å bestemme deg 🙂

 • Reply Karoline 29. mars 2014 at 19:49

  Hei Ida! Hvor har du tatt opp fag? På en videregående skole? Og hvor mye kostet det? Jeg er straks ferdig med vgs nå, men må antagelig ta opp fag for å komme inn på jus 🙂

 • Reply Ida Wulff 29. mars 2014 at 19:52

  Karoline: hei 🙂 jeg har tatt opp fag ved en privatskole i Tønsberg, det kostet meg ca 30.000 for to fag.

 • Reply Lena 2. april 2014 at 23:54

  Kjør på!!! Jeg har alltid hatet matte, og sverget på at jeg aldri skulle ta det igjen etter første året på videregående.

  10 år senere er jeg i Sverige og studerer til å bli flyingeniør. Alt er mulig!!

  (matten går forresten kjempebra, så ikke la det stoppe deg ihvertfall 🙂 )

 • Reply Randi 3. april 2014 at 17:58

  Jeg fikk resultatet florter hvor ett av alternativene for yrker er meglervirksomhet, og det passer jo perfekt for meg som er inne i siste semester før jeg skal begynne å jobbe i megleryrket! 😀

 • Reply terese 9. april 2014 at 12:57

  hei! lurte på hvor du hadde fått tak i den chanel parfyme printen?

 • Reply Ida Wulff 9. april 2014 at 20:22

  terese: society6 🙂

 • Reply karoline 10. april 2014 at 21:52

  er det mh du skal begynne på? 🙂 leverte akkurat kontrakten min med dem jeg også. er supert spent da jeg må flytte fra trondheim og til storbyen alene 😀

 • Reply Ida Wulff 10. april 2014 at 22:24

  karoline: ja, det stemmer! 🙂 Ta gjerne kontakt på Facebook!

 • Reply André 13. april 2014 at 13:31

  Jeg ser du har svart på den siste kommentaren din her at det er Markedshøyskolen du skal begynne på. Kan jeg spørre hvilket studie? Jeg må sende inn min kontrakt snart, dersom jeg velger å gå for det, men har ikke klart å bestemme meg enda 😉 Jeg har fått opptak på HR og personalledelse.

 • Reply Gaza and its Resistance to Israel's Brutal Attacks 29. november 2023 at 18:43

  Good post! We will be linking to this particularly great post on our site. Keep up the great writing

 • Reply Live TV 3. februar 2024 at 11:36

  Great website.ots of useful information here. look forward to the continuation.<a href="https://www.google.co.il/url?sa=i

 • Reply قناة الكاس المشفرة مباشر 9. februar 2024 at 21:46

  Pretty! This has been a really wonderful post.any thanks for providing these details.-https //www.joyn.de kostenlos

 • Reply hot deals 22. februar 2024 at 20:04

  There is some nice and utilitarian information on this site.K

 • Reply boys hey dudes 9. mars 2024 at 23:42

  very satisfying in terms of information thank you very much. – boys hey dude shoes

 • Reply nike air max 90 mens shoes 14. april 2024 at 11:20

  Excellent article! We will be linking to this particularly great article on our website.

 • Reply you can try this out 7. mai 2024 at 16:08

  Congratulations on capturing such a beautiful moment! you can try this out

 • Leave a Reply