Mat

MINE SUPERMAT-RUTINER

27. april 2014

//Skrevet i samarbeid med BuyHelse.no

Mine elskede alger… I fjor, da jeg bodde med bestevenninnen min, var jeg hver morgen vitne til at hun drakk noe som så grønt og jævlig ut. Det var så uaktuelt for meg at jeg ikke lurte på hva det var en gang. Men så hadde jeg en periode hvor jeg var ekstremt slapp, lat og generelt ganske uvel. Da rådet den samme venninnen meg til å begynne å ta tilskudd av supermat.

Ettersom jeg var litt kritisk til supermat i utgangspunktet, har jeg lest en del om det. Har fått med meg at flere eksperter mener at supermat er bløff og lureri, og at produktene ikke er godt for spesielt mye. Men enten det funker eller ei, så følte jeg meg mye bedre etter at jeg begynte å tilføre supermat i kostholdet mitt. Jeg startet så smått med Spirulina i kapselform som jeg kjøpte på en helsekost i Sverige, og så har jeg egentlig bare fortsatt og også begynt å prøve ut flere ting.

Jeg føler at jeg har fått mer energi og styrket immunforsvar. Jeg har ikke vært syk en eneste gang etter at jeg begynte å spise supermat, og jeg skal love dere at jeg pleide å være mye syk før.

Så, Placebo-effekt eller ei, for meg funker det som bare. Jeg tar kapsler hver dag, og lager smoothie med Purely Greens 4-5 ganger i uken. Her er supermaten jeg bruker:

Spirulina fra SuperNature: Spirulina er også kjent som naturens «alt i ett». Inneholder proteiner, vitaminer, mineraler, sporstoffer, enzymer og verdifulle fettsyrer. Algen inneholder også mye protein med en biotigjengelighet på inntil 90% som bidrar til å øke og vedlikeholde muskelmasse. Så spirulina skal også være bra å ta hvis man trener. Hittil har jeg tatt spirulina i kapsler, men nå skal jeg begynne å ta det i pulverform i stedet. Er like greit å slenge oppi en scoop av det også når jeg først lager smoothie. Kapslene kan være litt store og vanskelig å svelge. Spirulina kan kjøpes her.

Purely Greens fra SuperNature: dette er pulveret jeg bruker i smoothiene mine, og når jeg ikke har tid til det, blander jeg det bare i vann eller juice. Det smaker overhodet ikke så ille som det ser ut. Smaker kanskje litt… Gress? Purely Greens er et økologisk grønt supermatkompleks med klorofyll. Grønne blader fra spirer/gress og alger inneholder flere essensielle næringsstoffer enn vanlige grønnsaker, og er rikt på spormineraler og næringsstoffer som ellers blir borte ved oppvarming. En helt super måte å spise grønnsaker på. Les mer og kjøp her.

Goji-bær fra Supernature: ååå, goji-bær! Et av verdens sunneste bær, også kjent som den kinesiske vidunderfrukten. Goji har vært brukt i tradisjonell mongolsk, tibetansk og kinesisk medisin de siste tre tusen årene. Jeg liker å spise goji-bær sammen med 70% sjokolade som snacks, eller å ha en liten klype i smoothien min. Stavmikseren moser dem lett som bare det. Fordi bærene har en ganske intens og spesiell smak, varer en slik pose kjempelenge. Les mer og kjøp her.

BuyHelse har et ganske stort utvalg av supermat for de som er interessert, det finner dere her.

Har jeg noen lesere som har erfaring med supermat? Fortell gjerne i kommentarfeltet 🙂

20 Comments

 • Reply Leah 27. april 2014 at 18:11

  Jeg prøvde «gress-pulveret» en stund, og kan vel helt ærlig si at det ikke gjorde noe særlig for meg. Men jeg har en kollega som sverger til det og mener det er super bra, så det kan jo hende det funker for noen og ikke for andre? Ikke vet jeg.

 • Reply theresekristina 27. april 2014 at 18:24

  Eg har hatt store plana om å prøve det 🙂

 • Reply marte 27. april 2014 at 18:50

  Takk for inspo og tips om supermat 🙂

  Kan du også skrive hva du lager smoothiene av og legge ut noen oppskrifter på forskjellige smoothier?

 • Reply nora 27. april 2014 at 22:20

  pleier du å lage smoothie med frosne bær?

 • Reply Anonym 28. april 2014 at 17:10

  Veldig bra innlegg! Hvor har du forresten fått tak i sugerøret på det nederste bildet? 🙂

 • Reply Ida Wulff 29. april 2014 at 14:03

  Anonym: kjøpt på etsy.com 🙂

 • Reply Ida Wulff 29. april 2014 at 14:05

  nora: ja 🙂

 • Reply Marion 29. april 2014 at 21:30

  Kjøpte faktisk purely greens max og Goji berries i dag 🙂 Gleder meg veldig til å sette igang med det.

  Fikk beskjed om at det var en fin ting i forbindelse med en rense kur jeg skal ta og også i forhold til slanking. Har kommet meg ned 6 kg og stoppet opp litt der selv med gode vaner. (endre livsstil istedet for skippertak) Skal ned 15-20 kg til, så trenger all den hjelpen jeg kan få både til en sunnere kropp innenfra som holder meg i aktivitet og fungerer i hverdagen, og å bli kvitt den gamle «dritten».. så blir spennende!

 • Reply Johnsine 30. april 2014 at 12:39

  Ah! Hva skulle man gjort uten supermat, etsy, iherb og ebay? Jeg hadde vært fortapt. Gojibær er smaskens!

 • Reply Stine 2. mai 2014 at 12:27

  Så gøy lesing! Jeg jobber i Life helsekost og selger supermat nesten daglig. Har gått på det selv siden september og det har gjort underverker. Jeg tror at de som er negative til supermat egentlig ikke vet hva det er snakk om. Tommel opp for supermat, og spesielt spirulina. Ha en fin fredag Ida

 • Reply Julie 3. mai 2014 at 19:31

  Kan du ikke legge ut noen oppskrifter på smoothie der du bruker spirulina osv? Jeg ELSKER «energy kick» shaken fra Fresko, hvis det sier deg noe, og har prøvd å lage selv, men syns spirulina smaken blir altfor fremtredende. Trenger derfor litt forskjellige oppskrifter så jeg kan få i meg litt spirulina i en GOD smoothie! Dine ser jo fantastiske ut:-)

 • Reply Ellen A 14. mai 2014 at 20:02

  Bruker Purely Greens jeg også! Tar et glass med litt eple juice med dette hver morgen, for det er bedre opptak på tom mage! Var på et supermat kurs med jobben, og lærte mye nyttig 🙂

  Til en kald sunn iste:

  Kok opp litt vann og bland med en ts honning

  Bruk så en pose grønn te.

  La dette kjøle litt.

  Bland en eller 1/2 ts Purely greens

  Litt eplejuice

  Og til slutt isbiter

  Kjempe godt!!! Sødmen bestemmer du helt selv med mengde honning, men en ts/en halv holder!

 • Reply Gaza and its Resistance to Israel's Brutal Attacks 29. november 2023 at 18:12

  I appreciate you sharing this blog post. Thanks Again. Cool.

 • Reply Live TV 3. februar 2024 at 10:25

  lso thank you for allowing me to comment!.<a href="https://www.images.google.com.pk/url?sa=t

 • Reply hq टीवी 9. februar 2024 at 20:36

  it’s awesome article. look forward to the continuation.-geil aber gestört gute nacht

 • Reply hey dude shoes for women 9. mars 2024 at 21:08

  Greetings! Very helpful advice in this particular article! – womens hey dude shoes

 • Reply air jordan 1 red white black 14. april 2024 at 10:02

  Great post Thank you. look forward to the continuation.

 • Reply check that 7. mai 2024 at 14:52

  What a breathtaking scene, I want to visit this place! here

 • Leave a Reply