Uncategorized

KAN IKKE VÆRE GOD I ALT

11. mai 2014

Fun fact om meg: de 6 siste årene har jeg spist ekstremt mye sushi. Likevel er jeg sykt ræva på å spise med pinner. Jeg tror det har noe å gjøre med at jeg har en grad av ambidekstri, som betyr å være både venstrehendt og høyrehendt.

Fun fact nr 2: på forrige date vi var på, endte vi opp med å gå ut og spise sushi. Jeg døde litt inni meg da jeg kom på at jeg ikke kunne spise med pinner foran daten min, men han sa ikke noe da jeg begynte å trykke i meg med hendene. Neida. Jeg spiste med bestikk, og han snakker fortsatt til meg den dag i dag. 

Det var dagens sushi-historie. Jeg kom nettopp hjem fra Kino med Maria, vi så Bad Neighbours. Egentlig litt guttefilm, men vi lo så vi brakk oss et par ganger. Anbefales på en regnfull aften hvor du ikke har noe bedre å bruke tiden på 🙂

Der ser dere altså hva jeg kan bruke pinnene til. Eller… Jeg kan i nød spise med pinner, men jeg holder pinnene feil, og sushibiten plumper som regel oppi soyaen og blir liggende der. Kan vi ikke starte en ny trend som går ut på å spidde sushien med en pinne, og så spise den? Jeg prøver det på neste date jeg skal på.

28 Comments

 • Reply Iselin 11. mai 2014 at 23:43

  Sykt fin blogg! <3

 • Reply Camilla 12. mai 2014 at 00:10

  Kommer fra en asiatisk familie, og synes det er like gøy hver gang jeg tar med noen hjem og vi skal spise med pinner 🙂 Hele familien prøver å lære det videre, men personen ender alltid opp med en gaffel….

 • Reply Hanne 12. mai 2014 at 01:02

  Kan du ha et paraply-innlegg om f.eks 17.mai? 🙂

 • Reply Nicole 12. mai 2014 at 01:28

  Jeg spiste sushi i dag etter å ikke ha spist det på i hvertfall over et år. Jeg ble faktisk forbløffet over hvor flink jeg faktisk er til å spise med pinner. Så det var en hyggelig overraskelse 🙂

 • Reply Ida Wulff 12. mai 2014 at 11:45

  Hanne: haha, kanskje det! 🙂

 • Reply Ida Wulff 12. mai 2014 at 11:46

  Camilla: hehe, typisk det! 😀 bra det ikke bare er meg!

 • Reply Heidi B. 12. mai 2014 at 13:45

  Altså – du gjør det jo helt riktig Ida. Ihvertfall i følge denne artikkelen: http://www.klikk.no/mat/article899955.ece

 • Reply Julenissen 12. mai 2014 at 16:26

  Kan trøste deg med at sushi både kan spises med pinner og med hendene etter vanlig «sushietikette»

 • Reply Stine 12. mai 2014 at 17:19

  Først vil jeg bare si at sushi er det beste i livet.

  Selv er jeg venstrehendt, men gjør mye med høyrehånda. F.eks så bruker jeg venstre til å skrive, tegne, pusse tenna, sminke meg, smøre på brødskiva osv. Høyrehånda bruker jeg til å klippe, skjære brød/annen mat (kan bruke begge), kaste ball etc. Spisepinner må jeg bruke venstre på. Så regner med jeg har et snev av ambidekstri jeg også. Har derimot ikke merket meg at jeg er spesielt dårlig med spisepinner 😉 Men som du sier, så kan man ikke være god i alt. Selv er jeg f.eks elendig til å kaste ball, uansett hvilken hånd jeg bruker. Og jeg skjærer alltid brød helt skjevt uansett…

  Hadde vært interessant å vite hva du gjør med høyre og venstre? 🙂

 • Reply May Lene 12. mai 2014 at 17:30

  Haha 🙂 En 11 dagers studietur til Kina kurerte meg for det samme problemet! Plutselig får man teken på det 🙂

 • Reply Lea 12. mai 2014 at 18:08

  Hei Ida! 🙂

  Kan ikke du komme med litt flere sangtips? De faller ALLTID i smak hos venninnegjengen vår.

  Her er forresten en sang vi er helt hekta på:

  Gamper & Dadoni, De Hofnar – Oxas

  https://www.youtube.com/watch?v=q71qN3Fw88I

 • Reply Live 12. mai 2014 at 18:59

  Tradisjonelt spises ikke sushi med pinner i Japan.. de spises med fingrene 🙂 Du kan jo fortelle daten din det, neste gang dere spiser sushi 😉

 • Reply Kristine E. 12. mai 2014 at 19:18

  Ambidekstri betyr at man kan kan utføre alle oppgaver like bra uansett hånd, og det er fryktelig sjeldent. Er du sikker på at du ikke snakker om «mixed-handedness» (som jeg ikke har noen god oversettelse for. Blandingshendt?), altså at du gjør noen oppgaver med venstre hånd og noen med høyre? Mvh Frk.Pirk

 • Reply Ida Wulff 12. mai 2014 at 21:55

  Kristine E.: da har jeg visst tatt feil av ordet 🙂

 • Reply Ida Wulff 12. mai 2014 at 21:56

  Live: det skal jeg gjøre! hehe 😀 hurra!

 • Reply Ida Wulff 12. mai 2014 at 21:56

  Lea: så hyggelig å høre! 🙂 Kommer med nye sangtips så fort jeg finner noe interessant!

 • Reply vilde 12. mai 2014 at 22:26

  hva stemmer du/stemte du ved forrige valg? Det er vanskelig å gjette utifra hvordan jeg kjenner deg/ikke kjenner deg gjennom bloggen 🙂 Kanskje du stemmer Høyre? Det ville ikke vært galt, men skuffende kjedelig i så fall. For det lyser det jo av deg. Og jeg tror du er mer enn hva du ser ut som. Du virker veldig oppegående og smart.

  Sist jeg sjekket var ordføreren i Tønsberg FRP´er… Kjipern. Vakker by med trangsynte mennesker – en klisjé.

 • Reply Christine 12. mai 2014 at 22:42

  Faktisk så skal man egentlig ikke spise sushi med pinner! I japan spiser man det egentlig med hendene og blir sett på som fingermat! 🙂

 • Reply Kristìn 13. mai 2014 at 12:21

  Hahaha, du e så søt!

  Måtte flire av «kvalross» bilde. 😀

 • Reply Mari 13. mai 2014 at 18:21

  Kan jeg spørre om hvilket bilde du har på bildehyllen? 🙂

 • Reply Ida Wulff 13. mai 2014 at 22:11

  Mari: det er en tegning av en Chanel parfymeflaske 🙂

 • Reply karoline 15. mai 2014 at 14:13

  Ahaaa..:D Jeg er nok «mixed handedness» uten at jeg har fått det påvist.. Men jeg har heller ikke sjans i helvette å bruke de pinnene når jeg spiser sushi:P Greit å ha noe å skylde på;)

 • Reply Gaza and its Resistance to Israel's Brutal Attacks 2. desember 2023 at 15:09

  There is definately a lot to find out about this subject. I like all the points you made

 • Reply Live TV 3. februar 2024 at 09:57

  Very nice blog post. definitely love this site.<a href="https://www.cse.google.cd/url?sa=t

 • Reply al manar live 9. februar 2024 at 20:10

  Thank you very much for this wonderful information.-das perfekte dinner live kostenlos

 • Reply hot deals 22. februar 2024 at 16:02

  This was beautiful Admin.hank you for your reflections.acer Gaming Controller GC501 – with Joysticks Directional Pad Turbo Button Action Buttons

 • Reply mens hey dude shoes 9. mars 2024 at 20:11

  Pretty! This has been a really wonderful post.any thanks for providing these details. – hey dudes women

 • Reply air jordan 1 low black and white 14. april 2024 at 09:32

  Some really excellent info I look forward to the continuation.

 • Leave a Reply