Uncategorized

DEL MED MÅTE

12. mai 2014

Jeg har vært litt i tvil om jeg skal skrive dette innlegget, for det er fort gjort at det framstår som et sutreinnlegg, noe det ikke er ment som. Og jeg vet heller ikke helt hvor jeg vil med det, det er bare noen tanker jeg trenger å tømme meg for. Dessuten kan det kanskje være en liten advarsel til andre bloggere, som tømmer seg for hjertesukk og livserfaringer.

Alle sier jeg er så heldig. Som om du har vunnet i lotto… Jeg er egentlig enig. Med denne bloggen har jeg fått et liv utenom det vanlige. Jeg tjener penger på å blogge. På å skrive om livet mitt. Jeg har frihet til å gjøre hva jeg vil, jeg får reist masse og sett hele verden – det er et drømmeliv, om jeg kan kalle det noe så cheesy.

Men enkelte dager syns jeg det er så innmari tungt. Jeg føler at jeg går med en plakat på ryggen, hvor det står masse dritt som jeg helst ikke vil at noen skal lese. Fra jeg var 16 til jeg var 20 skrev jeg utrolig mye rart og dumt på bloggen. Jeg var en sucker for oppmerksomhet, og langet ut mot alt fra truende taxisjåfører til dumme folk i kassa på butikken, fra kjæreste som var slem mot meg til venninner som var backstabbere. Ingen filter. Bare skriv det ned, få det ut, gå videre.

Men man kan ikke gå videre. Jeg ler av bestemødrene mine som tror at internett kommer og tar dem hvis de legger ut et bilde på Facebook, men heller det. For internett kommer og tar deg hvis du deler for mye. Psykisk. Jeg kan stå i kø på butikken og merke at noen glor på meg. Selv om det muligens bare er fordi de vet hvem jeg er,  lurer jeg på om de tenker at jeg er hun gale som blogget om at han jeg var sammen med var en voldelig, utro drittsekk. Jeg lurer på om de tenker at jeg er hun gale som blogget om en jentetur til London, hvor vi snyltet champagne av gamle griser og ble så fulle at vi måtte krabbe til Mc Donalds på morgenkvisten. Store ting og små ting, som har fått meg til å se ut som en person jeg ikke er. Jeg ligger ofte og vrir meg i sengen om kvelden når jeg tenker på det, det gir meg en rastløs og ubehagelig følelse.

Jeg har aldri skrevet noe som ikke var sant. Men jeg har skrevet mye som jeg burde holdt offline. Jeg burde gått til en psykolog eller snakket med noen jeg kjenner, i stedet for å blogge og finne trøst i kommentarfeltet. Jeg har mange «venner» blant dere, som vil meg vel og som bryr seg om meg etter mange år som leser. Men for majoriteten av lesere er jeg en underholdningskanal, og opp gjennom årene har jeg underholdt til en grad som gir meg angst.

Selv om mye av tullet jeg har skrevet sikkert er glemt, kan jeg fortsatt føle at folk dømmer meg og ikke liker meg på grunnlag av ting jeg skrev som 16- og 20-åring. Jeg fyller snart 24, og jeg håper virkelig den «angsten» gir slipp snart. Jeg sier nei til 90% av intervjuer, eventer og den slags, fordi jeg ikke vil bli sett utenfor bloggen. Vil ikke minne folk på meg. Men samtidig elsker jeg å blogge, og har overhodet ikke lyst til å slutte. Jeg kjenner ikke noe liv utenom dette, det har bare blitt en del av meg.

Det var bare det jeg hadde på hjertet, håper det kan være en heads up for unge bloggere som gjør alt for å bli sett og hørt. Del deg selv med måte 🙂

124 Comments

 • Reply Ann-H. 12. mai 2014 at 22:36

  Haha, måtte le av flashbackene dine, for jeg har faktisk lest bloggen din så lenge at jeg husker alt det! Men jeg synes hvertfall det bare er morsomt, og ser humoren i det. Er ikke akkurat det jeg hadde tenkt om jeg sto bak deg i køen på butikken. En blogger er jo bare et menneske, men helt enig i at alt bør gjøres med måte 🙂

 • Reply Bell 12. mai 2014 at 22:39

  Så flink du er til å skrive, ida 🙂 jeg har ikke fulgt deg så lenge at jeg har fått med meg utleveringer om voldelige kjærester eller å være dritings i London, men tror ikke jeg hadde dømt deg etter så mange år uansett. Alle har vært 16 år og hardcore, ingenting å ha angst for (selv om det er lettere sagt enn gjort..). Folk forandrer seg – livet går videre 🙂

 • Reply Blog by Linni 12. mai 2014 at 22:40

  Flott innlegg, Ida! 🙂 Veldig mye sant i det du skriver her. Jeg har bestandig ledd av mamma som ikke vil laste opp bilde og div. på nett. Men den dag i dag ser jeg jo at ting jeg lastet opp som 16 åring, kanskje kunne vært spart for internett verden i dag.

 • Reply Marlene Nilsen 12. mai 2014 at 22:41

  Kjære Ida 🙂 Jeg har som du sikkert vet lest bloggen din lenge . Jeg har fulgt deg i mange år nå og lest hvert eneste innlegg , møtt deg på events og bloggcamp og det eneste inntrykket jeg har av deg er at du er en helt fantastisk person ! Ja du har hatt det moro gjennom årene , sånn som alle andre , gjort ting vi andre kanskje ikke forteller til flere en de nærmeste og delt de på bloggen din . Det er det som gjør deg og bloggen din ekte , og det tror jeg også er en stor grunn til at så mange leser bloggen din den dag i dag ! Jeg føler at av alle bloggerne der ute så er det ikke du som har mest å bekymre deg over , du har bare fått ut frustrasjon , men aldri såret eller skadet noen , og jeg syntes heller ikke du har fremstilt deg på noen dårlig måte . Håper denne angsten forsvinner etter hvert , og at du fortsetter å nyte det livet du har både med og utenfor bloggen . Jeg syntes du er helt fantstisk og jeg elsker å lese bloggen din , uansett om man skriver noe dumt innimellom fordi man skal underholde så tror jeg de fleste vet at man ikke blir 100% kjent med en person gjennom en blogg , og at du er et godt menneske for det . Jeg vet jo ikke selv men jeg føler også at du er ( i vært fall av de bloggene jeg leser ) en av de som får minst negativt i kommentarfeltet , det tror jeg er fordi du er så ekte og ærlig og det respekteres 🙂 Stå på Ida , jeg heier på deg !

 • Reply Ida Wulff 12. mai 2014 at 22:43

  Marlene Nilsen: hva skulle jeg gjort uten lesere som deg! Tusen takk for fine ord <3 Og ja, du har helt rett. Jeg slipper unna med utrolig få stygge kommentarer, noe jeg setter utrolig stor pris på. Stor klem til deg!

 • Reply Ingrid 12. mai 2014 at 22:44

  Flott innlegg Ida ! Eg har vore lesar lenge og eg synes i hvert fall at du mestrer å vera personlig men ikkje privat. Eg synes du deler akkurat passe, men forstend også at du kan føle på det når du er i ein annan situasjon. Blås i kva folk synes, eg synes tekstene som du skriv er så bra at dei skulle ha kommet på trykk. 🙂

 • Reply Ida Wulff 12. mai 2014 at 22:44

  Ingrid: tuusen takk, det var hyggelig å høre! 🙂

 • Reply Astrid 12. mai 2014 at 22:48

  <3

 • Reply Kamilla Haaland 12. mai 2014 at 22:49

  Jeg har bare et positivt inntrykk av deg og din ærlighet. Har lest bloggen din siden tidlig i caffelattedagene, og har fulgt med jevnt og trutt frem til den dag i dag. Syntes ikke du har noe å skamme seg over, eller angre på.. Og jeg tror nok 99% av leserne digger deg! 🙂 Keep up the good work!

 • Reply Ida Wulff 12. mai 2014 at 22:50

  Kamilla Haaland: tusen takk for fine ord, og for at du har fulgt meg så lenge 🙂

 • Reply Toyni (: 12. mai 2014 at 22:56

  Jeg har lest bloggen din siden starten omtrent, og jeg husker mye av det du har skrevet. men jeg kan ikke si at jeg føler at du er sånn og sånn for det – annet enn morsom! I tillegg virker du utrolig hyggelig, omsorgsfull og engasjert – å det er det ingenting i veien med.

  Jeg håper du vil fortsette å dele oppturer og nedturer, men til de gradene du vil selv. Også håper jeg at du har det bra <3

 • Reply Solveig Bredli 12. mai 2014 at 22:57

  Det er sjelden jeg legger igjen kommentar, men jeg vil si deg at av alle de bloggene jeg leste som 14 åring er det kùn din jeg leser nå! Du er et fantastisk forbilde. Du har bein i nesa, står på og virker veldig troverdig og ekte i den bloggverden som jeg synes blir mer og mer overfladisk! Stå på videre, bloggen din er et lyspunkt i en grå hverdag 🙂

 • Reply Ida Wulff 12. mai 2014 at 22:58

  Toyni (:: tusen takk!! Jeg har det kjempebra! 🙂 Klem til deg

 • Reply Ida Wulff 12. mai 2014 at 22:58

  Solveig Bredli: ååå så gøy at du har fortsatt å følge meg så lenge!! Takk!

 • Reply Lise 12. mai 2014 at 23:03

  Hei Ida 😀 Jeg har lest bloggen din siden du var 17 år, og da var jeg 14:-D For å være helt ærlig, så husker jeg ikke noe av det dumme du har gjort! Jeg leser 5 andre blogger fast, og da aner jeg ikke hvem som har gjort hva! Du har ingenting å på! Jeg digger deg, fordi du er den beste bloggeren jeg vet om! Fortsett slik du gjør, slik at vi ikke-bloggere kan kjenne oss igjen hos deg <3

 • Reply Maren 12. mai 2014 at 23:09

  Hei! Har aldri kommentert på bloggen før nå. Har lest bloggen din siden før du flyttet til Oslo og var sammen med Benjamin. Det må vel være 6 år siden, sykt. Av alle blogger der ute har du alltid vært den mest ekte. Humor, bein i nesa og at du tar deg selv lite høytidlig er det bilde jeg har av deg. Har aldri tenkt på disse «epsiodene» etter at du har skrevet dem. Merker jo at du har vokst etter de første årene i Oslo, men at du har noe å være flau over synes jeg virkelig ikke! Du er den eneste bloggen jeg leser idag, fordi den er den eneste som gir meg noe, og som jeg kan relatere med til. Følte bare for å legge igjen kommentar siden jeg aldri har postet noe før 🙂

 • Reply Marte 12. mai 2014 at 23:10

  Kommenterer sjelden, men nå må jeg si noen ord! Det er så sant det du skriver. Det er mange som snakker dritt om bloggere og har fordommer de kanskje ikke skulle hatt. Men det er fort gjort at man blir sjalu eller misforstår ting skrevet på internett. Jeg vil i alle fall si at du er den råeste bloggeren jeg vet om! Og jeg tror få husker eller tenker over det du har delt som 16-åring. Det er skremmende å utlevere seg selv, men du er ærlig, morsom og deler med måte. Akkurat passe. Fortsett med det a, du er underholdning på en dårlig dag og en inspirasjon for mange tror jeg. Det er så deilig at noen ikke tar seg selv så altfor høytidelig! Stå på – jeg digger deg!

 • Reply Ine 12. mai 2014 at 23:14

  Har lest bloggen din fra dag en. Du er garantert en av de smarteste bloggerne og som fortjener fokus fordi du er virkelig flink til å skrive. Jeg kjenner igjen følelsen av å ha utlevert seg som ung og angre når man kjenner seg selv bedre! Det viktigste er å forstå dette selv. De som er vktige for deg, vet hvem du er. Faste lesere vet hvem du er, resten har lov til å tenke hva de vil log la de gjøre det. Livet er for kort til å brukes på stresse over hva som romsterer rundt i hjernen til random folk. Du har skrevet lenge og tåler det, fortsett som alltid. Folk liker det du ggjør, ellers haddd du vel ikke levd av dette, sant? Halo, du står i skolebøkene «liksom» 😉

 • Reply Marlen 12. mai 2014 at 23:16

  Pleier sjeldent å legge igjen en kommentar, men nå følte jeg at det var på tide! Har fulgt bloggen din i mange år, og av alle blogger jeg leste som fjortenåring så er du den eneste jeg fortsatt kikker innom et par dager i uka! Du har en guts som få, og jeg digger humoren din- den kommer så lett!

  Du skal ikke tenke negative tanker om hvem du har vært Ida, du skal tenke at det gjorde deg til den du er nå!

  Btw: hvem faen har ikke ålt seg innpå gamlinger for å få en ekstra øl da?

  Stå på!

 • Reply Silje Gundersen 12. mai 2014 at 23:19

  Du er en av de bloggerne jeg har fulgt fra start, og som jeg den dag i dag, fortsatt er innom flere ganger daglig. Jeg digger måten du skriver på, og syntes rett og slett at du er fantastisk. Du gir vanvittig mye glede, og jeg føler ikke at du er den «overfladiske typen», som noen bloggere gjerne kan fremstå som. Jeg kjenner meg igjen i situasjonene du beskriver, og blir rett som det er inspirert. Jeg håper du kommer til å blogge i laaang tid fremover. Bloggnorge er ikke det samme uten deg, det er heller ikke hverdagen min. Stå på 🙂

 • Reply Ida 12. mai 2014 at 23:22

  Ida, jeg har vært leser av deg lenge, og er det en blogg jeg sjekker så ofte jeg bare kan, er det din. Jeg elsker måten du skriver på! SÅ ofte kjenner jeg meg igjen i innleggene dine og jeg syns du er så utrolig flink til å skille bloggen fra privatliv på en veldig passelig måte. Aldri i verden ville jeg dømt deg utifra de tingene du nevner, for alle gjør noe vi angrer på i ny og ne. Alle har vi delt et bilde som ikke skulle deles og skrevet noe som ikke burde vært skrevet, men det betyr ikke at det er hele oss. Jeg ser på alt du legger ut som en helhet, at den helheten er deg, og derfor virker du som ei vanlig jente med et litt uvanlig liv (på grunn av bloggen). Du har dårlige dager, gode dager, noe du irriterer deg over og noe som gleder deg, akkurat som oss andre. Det er så mange bloggere som bare deler én av sidene, og DA kan du snakke om å dømme en person utifra feil ting. Jeg håper du fortsetter å blogge sånn som du gjør (og som du selv føler er riktig), for det er derfor jeg kikker innom ti ganger om dagen og jubler hver gang jeg ser noe nytt.

  Og siden det er mandag, vil jeg bare ønske deg en super uke videre!

 • Reply Marie Victoria 12. mai 2014 at 23:22

  Jeg har fulgt bloggen din så lenge jeg kan huske,og kan med hånden på hjerte si at jeg ikke har dømt deg for noe av det du har skrevet på bloggen. Alle tingene du nevner i dette innlegget er vel ting som mange andre også har vært i gjennom. At du har valgt å dele det med andre gjør deg ikke til noe dårligere menneske! Hvis folk velge å dømme deg ut i fra hva de leser på en blogg sier det mer om dem enn deg! At du faktisk deler noe av deg selv og ikke bare hvor du handler på nett eller hva du spiste til middag gjør at i alle fall jeg velger å lese din blogg fremfor andre toppbloggere!

  Du har uendelig mange beundrere,så ikke la angsten vinne over deg! Du virker jævlig kul, og du må ikke la bloggen og blogglesere endre på det! 🙂

 • Reply Julia 12. mai 2014 at 23:27

  Har lest bloggen din leeenge, og mye av grunnen til det er fordi du ikke legger skjul på alt i livet ditt som ikke er «perfekt». Du virker veldig jordnær og ekte. Synes ikke du har noe å bekymre deg over 🙂 Du er et fantastisk forbilde! Håper du gir ut en bok snart. Du er så flink til å uttrykke deg skriftlig! Håper du fortsetter bloggingen i mange flere år. Kleem

 • Reply bellahsgalskap 12. mai 2014 at 23:29

  kjære Ida. ikke vær redd for ting du har skrevet for flere år siden. vi har alle vært unge og «dumme» 😉 jeg har fulgt deg i flere år nå og jeg elsker bloggen din. du virker så tvers igjennom god og ekte. innleggene dine er både dype og morsomme. jeg er et år eldre enn deg men kan likevel se opp til deg. du er et godt forbilde i denne jungelen av unge rosa bloggere. takk for at du deler det du gjør med oss, jeg håper du fortsetter så lenge som du syns det er gøyt og at det gir deg noe 🙂 stor klem fra Isabel

 • Reply Anonym 12. mai 2014 at 23:33

  Jeg liker deg skikkelig godt! Har lest bloggen din siden jeg var 14-15 år, og er snart 21. Men det er ikke disse episodene du snakker om her jeg husker, det er alle gode innlegg som gir så mye mening, eller som man selv kan kjenne seg igjen i, som jeg må «hjerte» på bloglovin og senere kan gå tilbake å lese. Og du er så ærlig, og morsom, og snakker om livet på en usminket måte. Og paraplyene selvsagt!

  Er enig med personen lengre opp her , om at du er personlig men ikke privat. Yngre bloggere idag deler myyye jeg selv ikke ville delt på Internett, ja rett og slett fordi det er Internett..

  Værtfall, jeg liker bloggen din. Stå på! 🙂

 • Reply Ingrid 12. mai 2014 at 23:37

  Hahaha, jeg husker faktisk de innleggene, noe som minner meg på hvor lenge jeg faktisk har lest bloggen din. Først og fremst, jeg vil ikke si at du er «heldig» som har oppnådd det du har oppnådd gjennom bloggen din, du er dyktig! Det finnes et hav av blogger der ute, men jeg syns du er dronningen og det er derfor bloggen din lever enda. Du skriver veldig bra og du er deg selv på godt og vondt, og det er bare vakkert. For det andre, kjære, flotte Ida, ikke vri deg i sengen av angst på grunn av noe du har skrevet om tidligere. Det er nemlig bortkastet energi å angre så hardt på noe man ikke får endret på, man må heller lære av det og så le av det i etterkant. Vi har ALLE gjort ting vi har angret på da vi var 20 år, det har vertfall jeg, og hvis det finnes noen som ikke har gjort det syns jeg mer synd på dem. London-innlegget ditt ler jeg bare av, jeg ser humoren i det. Den voldelige eksen din er selvfølgelig ikke noe å le av, men er heller en fryktelig vond sak som selvfølgelig preget deg veldig i den tiden du levde i det. Greit, alt med måte, men man lærer så lenge man lever 😉 Ikke vær så hard mot deg selv, hvis noen faktisk ser to ganger på deg i butikken fordi de husker deg fra et eldgammelt blogginnlegg (noe de mest sannsynlig ikke gjør) så bør heller de ta et oppgjør med seg selv og sine fordommer. Stor klem!

 • Reply Christina 12. mai 2014 at 23:39

  Kjære Ida!

  Da jeg først oppdaget bloggen din (for ganske mange år siden) visste jeg ikke engang hva en blogg var. Jeg husker at jeg slet litt med å forstå hvorfor noen som helst skulle ha interesse av å lese om livet til en ikke-kjendis, men fant fort ut at jeg selv syntes det var superinteressant. Det var vel i 2008 (om det kan stemme?), og jeg har vært så å si fast leser siden.

  Jeg synes bloggen din er skiller seg ut fra resten av blogg-Norge nettopp fordi du er så ærlig. I tillegg digger jeg at du ikke tar deg selv så veldig høytidelig, samtidig som at du representerer «den typiske norske jenta». Om livet suger, så sier du at livet suger. Om du føler deg feit, så sier du at du føler deg feit. Man ikke konstant møtt av den der «endelig mandag!!!» mentaliteten, som tydeligvis er blitt en trend blant resten av bloggerne, som kun får en til å tenke at man kanskje skulle gjort litt mer, spist litt sunnere, trent 15 ganger i uka osv. Derfor er din blogg er så å si den eneste jeg kan sjekke på dager der jeg føler meg helt rævva.

  Jeg tror aldri før jeg har kommentert hverken på din eller noen annen blogg, men akkurat nå føltes det riktig. Krabb til McDonalds og la de bak deg i køen stirre. Når alt kommer til alt, så har du vel ikke gjort det så aller verst? Det er uansett for sent å gå tilbake nå. Gjort er gjort, og herregud så GODT gjort!

  Stor klem.

 • Reply Camilla 12. mai 2014 at 23:40

  Du er så flink Ida, til å få gode ord nedskrevet! Og du har jo helt rett i det du skriver. Du har alltid vært et forbilde på måten du har skrevet på, og hvilke bilder du har postet. Selvom du for noen år siden som du sier hadde mindre filter, så syns jeg du alltid har valgt å skrevet på en «voksen» og utrolig fin måte. Hver dag(ja faktisk) når jeg klikker meg inn her, er det for å lese om noe som er litt «høyere» enn andre bloggere, for sånn er det jeg ser på deg. Du er dronningen av blogg, og jeg er så glad for du ikke har tenkt og slutte 🙂 Gleder meg foresten til videobloggen…hehehe.. husker i gamle dager på bloggen din! Huff, langt innlegg… men vær stolt over deg selv og bloggen din! 😀

 • Reply Anonym 12. mai 2014 at 23:40

  huff, begynte å føle meg litt gammel nå.. Siden jeg begynte å lese bloggen din og Linnea Myhre sin da jeg gikk på u.skolen, og starter neste semester på tredje året på universitetet.. tiden går altfor fort

 • Reply Carina Chanel 12. mai 2014 at 23:44

  kloke ord fra en klok, ung kvinne. tenker nok at en blogger lever et hardere ungdomsliv enn de fleste på sin alder. godt at man innser feil og kan rette opp i de i senere tid. flott at du deler erfaringer. myyye seksuelle innlegg på bloggforsiden om dagen- de fleste bildene i shouten er puppebilder..! :O folk som higer etter oppmerksomhet. mange bloggere provoserer seg til topplistene om dagen…

 • Reply Siri 12. mai 2014 at 23:46

  Kjære deg, du er jo bare et menneske 🙂

  Personlig så liker jeg å lese bloggen din nettopp fordi du ikke er alt for privat. Jeg har aldri reagert negativt på et innlegg du har skrevet, og syns du skriver hysterisk morsomt og jeg kjenner meg såå ofte igjen i det du skriver 🙂 selv om vi ikke blogger, så har vi alle publisert noe vi grøsser over å se i ettertid! Ta for eksempel facebook statuser.. kunne egentlig vært foruten samtlig av de tror jeg.. haha!

  Fortsett slik du gjør og stå på 🙂

 • Reply Ida Wulff 12. mai 2014 at 23:49

  Carina Chanel: helt sykt at folk poster sånne ting!!

 • Reply Vilde 12. mai 2014 at 23:50

  Har du bodd i Nordreisa før? 🙂

 • Reply Anne-Beathe 12. mai 2014 at 23:56

  Du er jo bare menneskelig! Det jeg digger meg deg! Du er ikke den eneste som har krabbet langs bakken dagenderpå! Liker å høre historiene dine, for jeg kjenner meg igjen!! Nei, jeg digger deg og håper du slipper angsten! For du trenger overhode ikke å ha angSt! Du var første bloggen jeg startet å lese og fortsatt favoritten. For du er så ekte 🙂

 • Reply Maria 12. mai 2014 at 23:57

  Hei Ida:)

  Selv om jeg svært sjeldent kommenterer på bloggen – så har jeg fulgt deg siden du startet (nesten). Det er vanvittig mange av oss her inne som har fulgt deg over tid – og vi har vokst med deg. Når jeg leste bloggen din for 5 år siden, så var jeg også 5 år yngre. Da tenkte mange av oss likt som deg og tok lett på å dele livets gleder og sorger. Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg ikke husker noen av de pinlige historiene du nevner, ikke en eneste en. Jeg tror nok du må trekke pusten dypt når du kjenner denne uroen – og tenke at den som er mest kritisk til deg er nok du selv. Jeg kan si med sikkerhet at jeg snakker for mange av dine lesere når jeg sier at det er ærligheten og humoren som gjør bloggen din helt spesiell. Du er jo bloggdronningen, hun som startet det hele. Hun med ben i nesen, som til tross for lange vipper og blondt hår skiller seg ut. På en positiv måte 🙂 Bloggen din får meg til å le, smile og føle meg lettet de dagene jeg har ligget med fylleangst – for du som lever «det perfekte liv» viser at du også har disse følelsene.

  De som ser på deg ser KUN på deg fordi de kjenner deg igjen. De aller fleste har nok med å være kritiske til seg selv og tenke hva alle andre tenker om de – svært få har tid til å tenke så veldig lenge og grundig over hva eventuelt som gjør deg teit!

  Stå på, glem bekymringene og smil 🙂 Kan garantere deg at det i størst grad er du selv som tenker på disse hendelsene og historiene! Snart er det jo til og med sommer! Stor god klem!

 • Reply Victoria 13. mai 2014 at 00:03

  Har lest bloggen din så lenge at jeg husker mye av det du nevnte nå. Og jeg tenker ikke på de episodene når jeg tenker på deg. Når jeg tenker på deg, tenker jeg på ei utrolig original blogger som er sinnsykt nydelig med mot til å være akkurat den du er. Også at du ikke er redd for å si ting du mener, du er litt «krass», og det må være det jeg liker aller mest med deg.

  Angående de innleggene om eksen som var voldelig, så synes jeg de var modige innlegg. Om DU kanskje angrer på de idag, tror jeg de har hjulpet noen av leserne dine. Du er så åpen og god, og det varmer at du deler de tingene.

  Ikke at du ikke er god om du velger å holde ting mer privat nå. Det jeg prøver å få frem med min ufattelige dårlige ordformulering er at du er den beste bloggeren, og at du ikke burde ligge å vri deg over noe du har skrevet tidligere. Jeg digger deg!!

 • Reply Ida Wulff 13. mai 2014 at 00:05

  Vilde: nei 🙂

 • Reply Ida Wulff 13. mai 2014 at 00:06

  Victoria Hellerud: hvis de innleggene har hjulpet noen, så er jeg veldig glad for det. Tusen takk! 🙂

 • Reply Ida Wulff 13. mai 2014 at 00:07

  Maria: tusen takk for fine ord, setter utrolig stor pris på det. Og æææ, sykt at du har fulgt meg så lenge! 😀 <3

 • Reply theresekristina 13. mai 2014 at 00:08

  For ein måneds tid sidan blada eg gjennom mine egen blogg og kjære vene, der var mykje rart når eg kom eit par år tilbake i tid. Vi eigde jo ikkje filter! Heldigvis var ikkje blogging då det samme som blogging er no, but still.. Det er veldig viktige ord du skrive Ida, og for alle unge som blogga i dag er dette veldig lurt å lese. Det er igrunn lurt å lese for alle, det er mange som er eldre enn både deg og meg som fortsatt ikkje eige filter. Eg har nok fulgt deg sia omtrent då du starta å blogge og ja, du har forandra deg, men heldigvis har du mykje av det samme i deg også 🙂 Eg dømme deg vertfall ikkje utifra ting du kanskje burde ha filtrert tidligare, eg lika deg for den du er. Det er måten du skrive på som gjer at du er unik i bloggverdenen og det er nok derfor mange har fulgt bloggen din så lenge 🙂

 • Reply Ida Wulff 13. mai 2014 at 00:09

  Camilla: tusen takk for det! Haha, vi får se med den videobloggen, men jeg har faktisk store planer om å gjennomføre den 😀

 • Reply Ida Wulff 13. mai 2014 at 00:10

  Christina: herregud, så glad jeg blir! Takk for fine ord og stor klem tilbake

 • Reply Ida Wulff 13. mai 2014 at 00:11

  Ingrid: du har helt rett, tusen takk <3

 • Reply Ida Wulff 13. mai 2014 at 00:11

  Anonym: godt å høre at det ikke er det man husker 🙂 tusen takk for fine ord!

 • Reply Ida Wulff 13. mai 2014 at 00:12

  bellahsgalskap: tusen tusen takk, det varmer <3

 • Reply Ida Wulff 13. mai 2014 at 00:13

  Marie Victoria: jeg blir så glad!! Virkelig, tusen takk

 • Reply k 13. mai 2014 at 00:22

  Søte du, vi er alle bare mennesker. Vi forstår at du ikke er de tingene du gjør eller forteller i korttenkte øyeblikk, fordi vi er, gjør og sier likens selv.

  Jeg vrir meg på samme måte som deg i senga når jeg tenker på at jeg virkelig SA det der dumme/hemmelige/etc til de folka den gangen. Alt høres annerledes ut i vårt eget hode når tiden har visket ut konteksten.

  Gjør deg selv en tjeneste, tro på oss når vi sier at du er vinneren blant samtlige bloggere der ute når det gjelder andres inntrykk av deg. Det er ikke engang en konkurranse, du vinner hands down.

 • Reply Therese 13. mai 2014 at 00:37

  Hei Ida! Jeg skjønner veldig godt at det kan være skummelt å tenke tilbake på alt man har offentliggjort som man kanskje angrer på, og jeg er på en måte glad for at jeg ikke har gjort det samme. Men når det er sagt, så kan jeg ikke huske at jeg har lest ting på bloggen din som har gjort at jeg tenker på deg som «hun gale dama»(og jeg husker flere av de innleggene du refererte til her). Tvert imot, så tenker jeg på deg som en oppegående jente som velger å være ærlig om oppturer og nedturer, og som er så generøs at hun deler det med leserne sine. Jeg er sikker på at mange kjenner seg igjen i det du skriver,og er glade for å vite at de ikke er alene om opplevelsene, enten det er alvorlige temaer man helst skulle vært foruten, eller morsomme ting man kan le av gjenkjennende. Det er en grunn til at jeg fortsatt stopper innom denne bloggen etter mange år! Har sluttet å lese de fleste bloggene som jeg leste for noen år siden, fordi de er blitt redusert til kun en blanding av reklame og klær, og that’s it. Men du (og Supermarie<3) er fortsatt verdt å lese, det er litt mer innhold:) Dette ble en lang kommentar, beklager det!

 • Reply Thea 13. mai 2014 at 00:43

  Har aldri tenkt noe over det? Selvom jeg har lest bloggen din i mange år.. Har alltid tenkt at du er den mest oppegående av alle bloggere, Ida. Og det mener jeg! Du kunne lett vært venninnen min og jeg tror vi hadde kommet godt overens! 🙂

 • Reply Vilde 13. mai 2014 at 00:49

  Jeg har lest bloggen din hver eneste dag, nesten siden starten så jeg føler at jeg kjenner deg og vet alt om deg, men det gjør jeg jo selvfølgelig ikke. Men jeg kan si at du er helt fantastisk! Du er så ekte og ærlig, og du har noe veldig mange andre bloggere ikke har, nemlig humor! Du er morsom, du skriver morsomme ting, og du skriver på en måte som gjør at det er morsomt å lese. Og du skriver om så mye forskjellig, det er ikke bare dagens outfit hver eneste dag. Du er en av få som faktisk har en interessant blogg syns jeg. Fortsett med det du gjør , du er best 🙂

 • Reply Selma 13. mai 2014 at 00:52

  <3 <3 <3 <3 jeg husker og turen til london! alle er da unge og dumme, hehe (A)

 • Reply Margrethe Jakobsen 13. mai 2014 at 01:01

  Ååh Ida <3 Du var den aller første bloggen jeg leste, og du er virkelig min favoritt nr 1 den dag i dag! Jeg tror jeg forstår hvor du vil med dette innlegget, og det du nevner er nok noe bare du selv tenker over. Jeg kan aldri huske at jeg har reagert på noe av det du deler med oss. Når jeg nå leser det du nevner at du har skrevet tidligere så er det kanskje noe du kunne unngått, men når man skildrer og forklarer hendelser så bra som det du gjør på bloggen, så kan man ikke la være å digge deg! Jeg elsker at du er så ærlig uten at det blir for privat, og at du deler livet ditt med oss uten å klistre på et falskt smil hvis du er litt nedfor, og du stiller opp foran selvutløseren uten sminke (skjønn) og med tidenes fineste sauemanke på hodet. Åh DIGGER DEG!

  Satt forresten hos frisøren i dag (ja, frisøren Ida. Kanskje på tide å .. you know .. neida, måtte bare). Da fikk jeg bladd i Det Nye juni eller juli 2012, og plutselig poppet det frem et lekkert bilde av frøken Wulff i en kort sommerkjole *plystre* SPALTEN DIN, ååh hadde glemt den helt av! «Prosjekt Sommerkropp», kjente meg såå igjen der jeg satt og leste med sviende hårfarge i etterveksten.

  ALDRI SLUTT OG BLOGG, og stor takk for at du deler med oss <3

 • Reply Henriette 13. mai 2014 at 01:09

  Jeg har savnet et sånt ærlig innlegg! Bloggen din er like bra etter så mange år, og du skriver på en så fin og bra måte. Jeg har fulgt deg helt siden caffelatte dagene, og det var gøy å mimre litt om fylletur i London og eks kjærester. Men uansett, stå på videre Ida, det er gøy å lese bloggen din! Etter så mange år så føles det nesten som jeg kjenner deg (håper ikke det var for teit å si), og jeg har ikke fått noe annet inntrykk enn av du er et sykt bra menneske med en rå personelighet, at du har et hjerte av gull og at du har beina plantet godt på jorda! Ønsker deg alt godt videre i livet 🙂

 • Reply Ida Wulff 13. mai 2014 at 01:12

  Selma: haha, love u <3

 • Reply Ida Wulff 13. mai 2014 at 02:38

  Vilde: <3

 • Reply Ida Wulff 13. mai 2014 at 02:44

  Margrethe Jakobsen: så skjønn du er, tusen takk for fine ord! <3

 • Reply Ida Wulff 13. mai 2014 at 02:46

  Therese: ikke noe å beklage, for jeg blir KJEMPEGLAD 🙂 takk for at du leser bloggen min

 • Reply Ida Wulff 13. mai 2014 at 02:46

  Thea: åå så koselig å høre <3

 • Reply Ida Wulff 13. mai 2014 at 02:47

  k: <3

 • Reply Ida Wulff 13. mai 2014 at 02:48

  Henriette: så hyggelig at du føler at du kjenner meg, sånn blir det vel etter mange år 🙂 takk og i lige måde!

 • Reply June 13. mai 2014 at 06:09

  Hei, jeg har lest bloggen din siden 2009, og tror aldri før jeg har kommentert, men nå må jeg nesten gjøre det. Ida, jeg har ikke vært enig i alt du har skrevet og deler ikke samme syn som deg når det kommer til minimalistisk pynting til jul eller bruk av Restylane, men en ting er sikkert, og det er at du som person virker mer oppegående og reflektert enn veldig mange andre på vår alder. Det er ingen tvil om at du har hjertet på riktig sted og gode verdier, du tar vare på vennene dine og verdsetter familien din. Du er et godt forbilde, og jeg håper unge lesere velger å se opp til deg i stedet for andre rosabloggere. En bytur i ny og ned gjør ikke at vi lesere tenker på deg som gal, men derimot som normal. Det at du også deler de mindre perfekte delene av livet ditt, gjør at man relaterer seg til deg. Å sjekke bloggen din er en daglig rutine, og etter så mange år føler man at man kjenner deg litt, men jeg har samtidig vett nok til å forstå at jeg kjenner blogger-Ida, og ikke vet alt om deg som person ettersom jeg aldri har møtt deg. Og jeg må bare si at jeg også hadde stirret om jeg hadde sett deg på en butikk, og det eneste jeg hadde blitt, er starstruck, og tenkt «åj, der er Ida Wulff!!»! Haha, slik er det nok for de fleste leserne dine, for for oss er du jo en a-kjendis. Nei, fortsett å blogge, og drit i hva dømmende folk måtte mene om deg, du er tøff!

 • Reply Tonje 13. mai 2014 at 07:13

  Enig med flere av de over her, du er en dyktig blogger og fortjener det du har oppnådd! Har også fulgt deg helt fra starten, og husker alt du nevner i innlegget her. Blir bare mer oppmerksom på hvor lenge det faktisk er! Stå på videre Ida, du virker som en fantastisk person, og du er nydelig både på utsiden og innsiden! 🙂

 • Reply ElisabethH 13. mai 2014 at 08:01

  Fra en leser som er 10 år eldre enn deg og som har fulgt deg i flere år nå – la angsten slippe taket! Du er den eneste bloggeren som virker både menneskelig og umenneskelig, om det går an å si. Du er en de fleste av oss kan kjenne seg igjen i – bortsett fra at du er over gjennomsnittet vakker og skriver som en gud. Jeg vil tro de fleste av leserne dine har vokst opp med deg og har vært gjennom de samme stadiene i livet som du har, og det du gremmer deg over er sannsynligvis noe folk flest ikke tenker på når de ser deg. Den dag i dag fremstår du som en selvstendig, humoristisk og dyktig blogger, og det er derfor vi er innom å ‘hilser på’ dag etter dag – det er ikke for å le av deg. 😉

  Lykke til videre, bloggdronningen! 😉

 • Reply Thale 13. mai 2014 at 08:04

  Hei kjære fine Ida!

  Jeg har fulgt deg i mange, mange år. Og du er den eneste bloggen jeg fremdeles leser i et travelt studentliv. Det er mange grunner til det, men først og fremst; du er ærlig og ekte! Noe av grunnen til det er jo at du har fortalt om ting opp gjennom årene! Men det er ikke det jeg tenker på hvis jeg tenker på deg. Da tenker jeg på hvor morsom du er. Hvor reflektert du er. Hvor dyktig du er som skribent.

  Og jeg ser jo her i kommentarfeltet at jeg så absolutt ikke er alene om å mene det! Keep up the good work og la fortid være fortid. Det er ingenting man får gjort med det man har gjort, så heller ingen grunn til å bruke energi på å angre på det!

  Ha en strålende dag i dag, Ida! Det fortjener du.

 • Reply Inga 13. mai 2014 at 08:06

  Jeg må ærlig innrømme at siden jeg selv begynte å blogge for 5 1/2 år siden har jeg holdt meg langt unna toppbloggere. Har alltid ment, og mener fortsatt, at det er den dårligste bloggingen. Derfor leste jeg heller ikke din på det tidspunktet. Jeg startet vel å lese bloggen din for 1 1/2 år siden fast, men småkikket innom siden du var på det bryllupet i Hemne til Ellen og Jonny. Jeg er nemlig også derfra.

  Jeg har også delt en hel del masse teit på bloggen min, og gjør det kanskje enda. Men så er det bare familie og venner som leser min. Det jeg trøster meg med er at det er sånn 17 åringer oppfører seg, og hvorfor late som du er noen du ikke er. 24 år gamle Ida er en helt annen person igjen, og burde ikke bli dømt etter hva 17-18 år gamle Ida gjorde, skrev og delte.

 • Reply Madelen 13. mai 2014 at 08:28

  Jeg skriver veldig sjeldent kommentarer på blogger, mest fordi jeg ikke har noe å si og til dels for tiden ikke strekker til. Men, i dag så må jeg bare! Jeg har nå fulgt bloggen din i flere år og jeg både ledd og gått med deg. I 2012 handler du tilfeldigvis av meg på Subway opptil flere ganger, men det var ikke før jeg stod bak kassa på en butikk på Farmandstredet at jeg «kjente» deg igjen.

  Det er som om når du møter noen, nikker og smiler, men du føler på deg at det er noe kjent ved fjeset, men ikke kan huske på hvor, hvem eller hvordan relasjonen din til personen er. Jeg var som vanlig i godt humør og kundevennlig da du plutselig dukker opp og skulle betale for noen varer. Jeg smilte og var hyggelig, men følte at ansiktet ditt var kjent og jeg måtte nesten bite av meg tunga, for å ikke spørre «Hvordan går det?». Da jeg kom på at, du kjenner jo ikke meg, og jeg kjenner jo bare deg gjennom bilder og litt tekst fra en blogg. VI kjenner jo faktisk ikke hverandre?

  Stå på videre Ida! Ikke gi deg! Jeg gleder meg til å le så tårene triller av flere paraplyer, le til jeg detter av stolen av andre hendelser som bare du kan sette riktig ord på, og til å høre om pendlerlivet til høsten går fint! Ha en strålende regnværsdag videre.

  Hilsen Nøtterøyjente 21.

 • Reply Ulrikke 13. mai 2014 at 08:51

  Jeg husker faktisk det første innlegget jeg leste, og det var da du hadde fått sponset en «klistre bh» i 75A, og du var så fornærmet pga størrelsen :p Hehe.. Dette var da en video blogg, og siden den dagen har jeg lest bloggen din, det er sykt å tenke på.. Har aldri vært flink til å kommentere da :p

 • Reply Maria 13. mai 2014 at 08:52

  Hei Ida! Av alle blogger jeg har lest gjennom mine 6 år som bloggleser, er du den eneste jeg har lest fast fra 2008 til i dag! Ida, du er fantastisk å jeg har virkelig satt pris på å følge deg i 6 år! Tenker utelukkende positivt om deg, å det er jeg ikke alene om vet jeg. Stå på 🙂

 • Reply Ida Wulff 13. mai 2014 at 09:05

  Ulrikke: haha, shit, det kan jeg faktisk ikke huske selv 😀 skulle likt å se den videobloggen

 • Reply Annette 13. mai 2014 at 10:08

  Kjære Ida 🙂

  Jeg har lenge lest bloggen din, og jeg har lenge sett opp til deg, både med tanke på utseendet og personligheten din. Du er så morsom, pen og omtenksom <3

  Jeg skal ærlig innrømme at jeg kan ta meg selv i å glane litt på deg om jeg ser deg. (Haha.) Men for min del er det ikke negative tanker som snurrer i hodet mitt, heller omvendt! Du kan nok trøste deg med at dersom det er negative tanker når folk ser deg, så er det garantert over misunnelse.

  Stå på Ida, vi støtter deg <3

 • Reply Christine 13. mai 2014 at 11:02

  Hei!

  Jeg er en helt ny bloggleser, og i løpet av bare kort tid har du seilet opp til å bli min favoritt. Du virker som ei utrolig laidback og nydelig jente, og jeg håper du ikke slutter å blogge. Som du sier, det er et vanskelig skille mellom det å være personlig og privat. Og siden jeg startet å lese, har du klart den balansegangen med glans!

  Jeg håper du klarer å fortsette denne balansegangen i flere år fremover, så jeg kan kose meg videre med lesing av en blogg som består av andre ting enn kun konkurranser og sponsede innlegg! (Og hvis det først er et sponset innlegg, skriver du en morsom historie ut av det, så man virkelig føler at du har prøvd produktet og kan anbefale det videre.)

  Stå på videre, Ida, du virker fantastisk! 🙂

 • Reply Ida Lyrics 13. mai 2014 at 11:13

  Jeg synes du er helt fantastisk! jeg har fult deg siden jeg var 15 år (du var vel 17-18 tenker jeg), og jeg har alltid bare beundret seg for alt du har skrevet, sagt og opplevd! Jeg føler a det negative du har skrevet om fyll og kassadamer har vært ment for underholdningens skyld, og jeg har vaffal tolket det som om du har overdrevet på tull. du er både en blogger og komiker, hehe.. jeg tror ikke dette vil slå tilbake på deg, heldigvis. At du deler livserfaringer om kjærlighet og venner kan jo være til vikig lærdom for oss alle! Dette vet ikke du, men de ærlige tekstene dine hjalp i alle fall meg gjennom en tøff ungdomstid!

  Stå på Ida! Du er så forbanna kul, og siden du og bloggen din, er her som den er i dag, må du ha gjort noe riktig 😉

  Kos og klem fra navnesøster?.tihi.. Ida 😀

 • Reply Elise 13. mai 2014 at 11:39

  Jeg har fulgt deg helt fra starten, og synes du virker som en av de oppegående. Selv om man selvsagt bør dele med måte, setter jeg stor pris på at du alltid har vært deg selv på bloggen. Med komplekser, en hybelkanin eller to og et dårlig forhold bak deg. Det farligste med blogging er etter min mening at det gir seg ut for å være en slags mindre personlig dagbok, mens de fleste bloggerne bare skriver om solskinnsdagene og alt det fine.

  Samtidig skal du ha stor ære for å være en av bloggerne som kan å skrive. Ikke bare klarer du å få selv reklameinnlegg til å være interessante, men du skriver ikke i den vanlige «referatformen» som mange bloggere gjør. Det gjør bloggen din morsom og annerledes.

  Fortsett å blogge, og fortsett å gi oss litt av det ekte mennesket – det setter hvertfall jeg stor pris på 🙂

 • Reply Kristine 13. mai 2014 at 11:48

  Pleier aldri å kommentere på blogger men fikk lyst å kommentere på dette innlegget! Er like gammel som deg og har lest bloggen din i rundt 5-6 år tenker jeg, og har aldri tenkt noe negativt om deg eller ting du har delt. Synes heller det er modig å dele så mye av sitt liv, og jeg føler du har funnet en god balanse ved å ikke utlevere enda mer private ting. Du er den eneste bloggen jeg har fulgt sammenhengende siden jeg begynte å lese blogger. Du skriver interessante innlegg, og bloggen din er ikke full av reklame og selfies.. I mine øyne er du norges beste blogger, og av og til tenker jeg du er Norges svar på carrie i satc, hehe. Håper du fortsetter å blogge slik i mange år 🙂

  Hilsen Kristine 🙂

 • Reply Maja 13. mai 2014 at 12:52

  Angst og intelligens går hånd i hånd! Det er sunt å kjenne litt på angsten innimellom, bare ikke la den overta helt. Det er bra at du har et sånt forhold til det å ukritisk dele på nettet, det viser bare at du er reflektert 🙂 Alle har angst i større eller mindre grad.

 • Reply SS 13. mai 2014 at 13:08

  Hei ida! Jeg kommenterer sjeldent, men følte jeg måtte skrive til deg nå. Det at du har vært ærlig opp igjennom alle disse årene du har blogget syns jeg er en styrke, noe som gjør deg menneskelig og sterk. Jeg personlig satte pris på at du var ærlig om at du var i et forhold med en slem mann. Jeg var selv fanget i en lignende situasjon, og å lese at du kom deg unna gjorde det lettere for meg å se at jeg ikke var alene og også kunne komme meg unna. Man vil jo forandre seg fra man er 16 år til man er i 20årene og alle som leser bloggen forstår jo at man gjør feil. Det at du skriver om morsomme ting som har hendt deg er bare kjempegøy! Jeg ville aldri tenkt at du er gal eller teit om du jeg så deg i en butikk, tvert i mot ville jeg tenkt wow, der er ida wulff, en sykt kul jente jeg ser opp til og sikkert blitt starstruck! Jeg tror ingen tenker noe vondt om deg, det ligger kun i ditt hodet, de fleste syns nok bare det er stas å se en «Kjendis». Likevel forstår jeg og respekter at du ønsker å dele med måte, det er klokt. Men jeg håper du vil fortsette å være ærlig og dele noe privat med oss lesere, for det er det som gjør at jeg liker å lese bloggen din, at det er som en venninne skulle ha skrevet til meg og en føler at man har noe til felles. Stå på videre og ikke tenk på hva andre mener, jeg syns du er helt råtøff 🙂

 • Reply ICT 13. mai 2014 at 13:45

  Jeg forstår deg veldig godt, for jeg har skrevet like masse drøyt da jeg var yngre, og kjent på akkurat den samme følelsen. Begynte å blogge da jeg var 16, og skrev veeeldig åpent, helt frem til jeg var 19-20. Nå holder jeg meg mer privat, og den «angsten» for hvor tett jeg var i tenårene begynner å forsvinne. Nå har ikke jeg hatt en så stor blogg som deg, hehe, men internett er internett, ting blir, og folk husker. Men så tror vi gjerne at folk husker på en negativ måte. Jeg tror heller at det bare er trangsynte folk som velger å huske på en negativ måte, hvis du skjønner hva jeg mener. Fornuftige, oppegående mennesker skjønner da vel at folk flest blir klokere og voksnere med åra, og at fortid er fortid 🙂 Jeg har uansett alltid sett på deg som ei smart og bra jente (med den beste skrivinga i Norge), og ikke som en underholdningskanal jeg ler av. Heller ler MED 😀

 • Reply ICT 13. mai 2014 at 13:49

  Forresten så stakk jeg egentlig innom for å dele denne sangen med deg: https://www.youtube.com/watch?v=_fmKGQ-1we0

  Du har sikkert hørt den, for jeg henger etter med musikk som vanlig, men tenkte at det kanskje er noe du vil like utifra de andre sangene du har delt.

 • Reply vargas12 13. mai 2014 at 13:57

  Kloke ord Ida!

  Å blogge for toppbloggerne er å legge hode på blokka i det offentlige rom, eller via internett. Synes du greier deg helt supert jeg;)

  http://www.vargas12.com/2014/din-blogg-er-din-stemme-bruk-den/

  Vargas

 • Reply Therese 13. mai 2014 at 14:28

  Tror veldig mange kjenner den følelsen om de har blogg eller ikke. Jeg har det med å plutselig komme på ting som skjedde for evigheter siden og overbevise meg selv om at alle andre også husker det. Man gjør jo så sykt masse dumt som tenåring. I år fyller jeg faktisk 25, og kunne aldri spolt ti år tilbake. Det er ikke så kjipt å bli voksen, igrunn!

  Men helt ærlig tror jeg at man alltid vil bli en smule paranoid eller ha litt angst for ting man opplever som er ubehagelig eller slikt. Jeg har blitt kjempepingle på å kjøre i oslo etter at ei dame kjørte på bilen min på Ikea. Hun nekta og påstod at det var en konspirasjon mellom meg og alle som kom bort og «vitnet». Siden har jeg vært livredd for å komme i en bilkonflikt med noen her i oslo.

  Jeg har også en gammel lærer som jeg synes er kjempepinlig å møte pga en telefonsamtale vi hadde som ikke gikk som planlagt for 6 år siden. Hver gang jeg ser han, velter det bare over meg og jeg går rundt og tror at han fremdeles husker det. Han gjør neppe det, og han holder det neppe imot meg. Faktisk tror jeg ikke han aner hvem han snakka med heller. Det er jo kun inni mitt eget hode! You get the point? Det er alltid værre for deg selv. Tror det skal en kjip person til å holde mot deg det du gjorde som 16 åring 🙂

 • Reply Chrissy 13. mai 2014 at 16:44

  Hei:)

  Jeg tror ikke at noen går rundt å tenker at «der er hun Ida som gjorde sånn og sånn..». Alle er så opptatt av å tenke på seg selv og lure på hva andre tenker om en at folk har ikke tid til å tenke på alt det dumme andre har gjort. Det er akkuratt som med fylleangst, (bare at den er mer kortvarig) man er dritredd for hva andre tenker om en, mens egentlig er alle opptatt av å tenke på seg selv og hva andre tenker om en. Lover deg! Jeg har lest bloggen din i mange år, og aldri går jeg rundt å tenker på dumme ting du har skrevet på bloggen din. Jeg har da nok med å tenke på meg selv, slik som de fleste andre har!:)

 • Reply Anne-Marthe 13. mai 2014 at 17:04

  Jeg blogger ikke, men når jeg ser tilbake på facebook fra 2008-2010 så skjønner jeg godt hva du mener. Har skrevet utrolig mye teit selv som jeg blir litt flau over. Men det er nettopp det, folk husker ikke det og tenker ikke på det, JEG gjør det! Og da tror jeg automatisk at alle andre også tenker på det. Men sånn er det ikke. De fleste glemmer og de fleste har jo hatt en sånn periode i livet sitt! Vet ikke om noen som ikke har hatt det ihvertfall. Det jeg ville fram til er at jeg skjønner veldig godt hva du mener men tror ikke du skal gå å tenke på det! Det er fortid, det er fremtiden som teller og den kan du bruke til å være den du vil være 🙂 og samtidig tror jeg det er litt posetivt at du har skrevet sånn før, får deg til å bli mer ekte hvis du skjønner. Jeg elsker å lese bloggen din og du er en av de få bloggerne som jeg fast leser. Du virker som en herlig person Ida. Også er du utrolig pen 🙂 Håper det blir mindre og mindre av den følelsen og «angsten» og håper du aldri slutter å blogge 🙂

 • Reply Kristina 13. mai 2014 at 18:05

  Hei Ida! Nå må jeg ta meg tid til å kommentere. Bloggen din er den morsomste, og ærligste, bloggen jeg leser. Hvorfor er den morsom? Fordi den er ærlig! Du skriver på en veldig morsom måte alt det vi andre faktisk også gjør. Du har en evne til å le av deg selv på en måte ingen andre bloggere har. Fortsett som du gjør, du gir hvertfall stadig meg noen morsomme minutter i løpet av arbeidsdagen når jeg tar en pause for å lese bloggen din! 🙂

 • Reply Tuva 13. mai 2014 at 18:10

  Jeg har lest bloggen din litt av og på i noen år, og synes stort sett det er god underholdning. I det siste blir det imidlertid sjeldnere og sjeldnere, for det føles ut som om en eneste stor reklameblogg. Og det er jo ikke det jeg vil lese, jeg vil lese om alle de utleverende tingene som du får angst av. Det er jo det som er gøy med å lese bloggen, ikke all denne sponsingen? Veldig kjekt for deg at du tjener penger på bloggen, absolutt, men jeg orker bare ikke mer reklame 🙂

 • Reply Ane 13. mai 2014 at 18:50

  Kjære Ida 🙂 Heldigvis har alle andre vært 16-20 år også, og gjort like mye, om ikke mer dumt! Forskjellen er bare at du delte det. Skjønner «fylleangsten» du nå sitter med, men gjør som jeg gjør når fylleangsten sniker seg på; tenk at alle andre var fulle også! 😉

 • Reply Kristin 13. mai 2014 at 18:53

  Hei Ida!

  Jeg har, som mange andre her, også lest bloggen din siden caffe latte dagene.. Og jeg følger fortsatt med 🙂 jeg er like gammel som deg og synes det har vært interessant å følge med!

  Jeg synes ikke du skal være flau over å ha delt litt om din voldelige eks. Var selv i et voldelig forhold for noen år siden, og for meg er det en liten trøst å se at det ikke bare er meg som kan gjøre dårlige valg. Vi kom oss jo bra ut av forholdene 🙂

  Ønsker deg lykke til videre! Kommer nok til å følge deg til den dagen du slutter, haha.

 • Reply Helene 13. mai 2014 at 19:15

  Kjære Ida! Nå har jeg lest gjennom kommentarfeltet her, og jeg er enig med 99% av det som blir sagt. Alle disse tingene du snakker om er innlegg som har gjort deg til den bloggeren du er i dag. Og vi elsker det! Vi digger deg! For å være ærlig så savner jeg det litt 🙂

  Jeg er også en av de som har fulgt deg siden caffelatte tiden. Jeg oppdaget deg på samme tidspunkt som ulrikke lund, da hun jobbet på BigBite på bystasjonen i Bergen. Haha. Hun lagde de mest grisete subsene. Men anyways, tror ikke du skal være redd for at folk tenker stygt om deg. De fleste som stirrer beundrer deg nok mer enn de missliker deg. Det ville hvertfall jeg gjort 🙂 Og når jeg først er i gang kan jo jeg nevne at jeg satt i flere timer å prøvde å ta et webcambilde som var like sterkt og pent som det du tok da du og Benjamin gjorde det slutt. Da maskaraen din rant. Vet ikke om du husker det, men jeg kommer aldri til å glemme det! Da jeg gjorde det slutt med kjæresten min for to år siden googlet jeg opp igjen det innlegget du skrev om hvordan man takler kjærlighetssorg. Må flire litt når jeg tenker på det. Poenget mitt er at du har gjort et stort inntrykk og jeg tror, som meg selv, at mange av leserne dine er oppriktig glad i deg! Stor klem!

 • Reply Charlotte 13. mai 2014 at 19:18

  Dette kjenner jeg meg så sinnssykt godt igjen i.. Jeg har brukt blogg og facebook som talerør for tanker, vonde som gode. Det har vært mye teit etter ulykken, og det preger en jo psykisk. Og når jeg da har mistet så mange venner på grunn av det, har jeg trukket meg tilbake, «i mitt stille sinn». Blogg er slettet, facebook er gjort kun for venner, og nå må jeg bare bli kvitt den angsten for alt og alle. Det går nok bra en dag, men akkurat nå vil jeg gå i dvale!

 • Reply Magda 13. mai 2014 at 20:35

  Tror det var veldig lurt av deg å skrive dette innlegget! Nå kan de som evt stirrer på deg i kassakøen lese dette og se at du har forandret deg og at du faktisk angrer på ting som er skrevet før. Alle har en fortid, alle har vært ung og de fleste har gjort noe de angre på. Nå har du sagt hva du mener om det du har gjort, tror du ‘vinner’ mye på det!

  Jeg leser bloggen din fordi du skriver på en veldig humoristisk måte, og jeg ler mye! Elsker ironien din:)

 • Reply Trine Grung 13. mai 2014 at 21:23

  Aldri glem en ting Ida- det er for det meste du selv som husker alt. Blogglesere har ofte korttidshukommelse og de som går rundt og husker på detaljer må virkelig få seg et liv ved siden av 😉 snappes kjære

 • Reply Ida Wulff 13. mai 2014 at 22:10

  Helene: haha, det webcam-bildet husker jeg godt!! Så pinlig at jeg la ut det 😀 men takk for fine ord, klem til deg <3

 • Reply Ida Wulff 13. mai 2014 at 22:13

  Madelen: hehe, så gøy at vi har møttes flere ganger 🙂 du får spørre «hvordan går det» neste gang, for nå vet jeg hvem du er også. På en måte. Tusen takk for fine ord, klem til deg <3

 • Reply Iselin 14. mai 2014 at 00:11

  Kjære Ida! Jeg har følgt deg siden caffelatte tiden, og la meg bare si: du er helt fantastisk! De tingene du deler og skriver om får meg både til å le (på en god måte), gråte, undre, og som regel oppdage at jeg er enig i ting jeg selv ikke har tenkt så mye over. Jeg synes at bloggen din har så mye sjarm, nettopp for du tørr å skrive om tabubelagte temaer og realiteten generelt. Det at du deler ting og om hvordan du driter deg ut i forskjellige situasjoner skaper bedre bånd mellom deg og oss som lesere, nettopp for vi kan relatere oss til det brutalt ærlige måten du skriver på. Vi lesere er ellers gullfisker i de fleste tilfeller, og tenker vel generelt ikke så mye på fortiden. Du er en unik blogger, en av de beste når du først gir av deg selv tørr jeg påstå. Klemmer til deg! 🙂

 • Reply Ole 14. mai 2014 at 00:55

  Ser at du får mye velfortjent skryt i kommentarfeltet her.

  Jeg er en gutt på 32, har også lest bloggen din siden 08-09(?) uten opphold.

  Du skriver så bra og du er jenta vi alle skulle ønske vi hadde i vennegjengen.

  Keep up the good work 🙂

 • Reply TrineBL.com 14. mai 2014 at 02:22

  Alle gjorde dumme ting i ung alder, men husk at som oftest glemmes det like fort som det leses. Jeg digger deg, og det tror jeg veldig, veldig mange av leserne dine gjør også! Og neste gang noen stirrer på deg, tenk på at de mest sannsynlig blir kjempestarstruck, for du er et forbilde for kjempemange – meg selv inkludert.

  Du er best, Ida!

 • Reply Ida Wulff 14. mai 2014 at 08:47

  TrineBL.com: <3

 • Reply Ida Wulff 14. mai 2014 at 08:48

  Ole: så hyggelig med en mann blant leserne! 🙂 tusen takk!

 • Reply Anonym 14. mai 2014 at 09:22

  Du har ingenting å bekymre deg for! Det har nok hjulpet flere enn du tror 🙂 vi mennesker er selvsentrerte skapninger og ting som ikke handler om oss selv går fort i glemmeboken 🙂 Du er ærlig og jordnær – egenskaper som få har. Verdsett dem og ikke tenk så mye over hva andre skulle mene og tenke 🙂

 • Reply agnes 14. mai 2014 at 12:08

  Skjønner helt klart hva du mener. Jeg skaffet meg blogg enda yngre alder, og jeg visste virkelig ikke hva det innbar. Jeg skrev fra alt fra bitching i jentegjengen til en sur gammel gubbe på toget. Tilslutt ble alt snakk rundt meg større enn det jeg selv ville gjøre det til. Det man deler på nettet vokser og vokser jo flere som ser det. Og selvfølgelig er det helst det man vil med en blogg, man vil jo ha lesere. Men jeg slettet den gamle bloggen for en stund siden og valgte å starte på nytt. Er enig i det du sier og jeg synes du er tøff som skrev dette innlegget. Håper du får en fiiin dag videre! Klem 🙂

 • Reply agnes 14. mai 2014 at 12:09

  Du er et forbilde! stå på videre 🙂

 • Reply Camilla 14. mai 2014 at 12:31

  Beklager hvis jeg skriver noe som andre har skrevet over meg, men jeg har ike tid til å lese gjennom hundre kommentarer hehe. Men til saken: Takke meg til bloggere som beskriver et ekte liv! Det er virkelig trist hvis du har blitt engstelig pga det, men jeg tror jeg kan snakke for de aller fleste når jeg sier at vi respekterer og finner mer trøst og interesse i oppriktighet, enn rosa kaffekopper dag ut og da inn. Du har en flott balansert blogg og jeg har fulgt deg i 4 år nå nettopp pga dette. Noen dager er det godt å lese om mote og lette temaer. Andre dager må man stoppe opp og ta de tyngre tingene. Takk for at jeg får input på begge deler hos deg. Kos deg med sommerværet!

 • Reply Kathrine 14. mai 2014 at 13:10

  «Jeg har mange «venner» blant dere, som vil meg vel og som bryr seg om meg etter mange år som leser. Men for majoriteten av lesere er jeg en underholdningskanal»

  Jeg er i den første kategorien der Ida.

  Hvis jeg kan få bokse meg selv hvertfall 🙂

  Har lest bloggen din i flere år. Og jeg har bare fått gode inntrykk av deg 🙂

  Det at du har delt såpass – tror jeg er årsaken til at du har så trofaste lesere, selv etter så mange år:)

  Og vi som har fulgt deg fra den tiden, vi blir eldre vi også(selv om jeg ikke liker å tro det). Jeg hadde nok ikke syntes det hadde vært like spennende med det du blogget om «den gang» – nå, så jeg syns det er bra at bloggen din vokser med deg 🙂

  Og hvis du noen gang føler at det er noen som titter litt ekstra på deg, så kan det fort hende det bare er meg gitt. In a none creepy way 😛

  Meg som er nysgjerrig fordi jeg føler at jeg kjenner deg – men å gå bort å si hei er kleint 😉

  ha en super dag videre 🙂

 • Reply HegeA 14. mai 2014 at 13:31

  <3<3<3

 • Reply The Hippiecrit 14. mai 2014 at 13:52

  Fint skrevet, og jeg skjønner godt poenget ditt! Personlig skriver jeg en veldig ærlig blogg, og jeg tar stolthet i å kunne være såpass åpen som jeg er. Det er en fin kvalitet, syns jeg. Den dagen jeg ligger og vrir meg i sengen over ærligheten min slutter jeg å skrive som jeg gjør. Jeg liker godt å lese når bloggere skriver fra hjertet. Jeg liker å se at det finnes annet der enn en perfekt tilværelse, selvom jeg allerede vet at det gjør det. Jeg har ikke lest det du har skrevet om din voldelige eks, men jeg kan tenke meg at det hadde vært noe trøstende å lese om, da jeg selv har vært i et voldelig forhold (og skrevet om det også)… Jeg snakker med både venner og psykolog, men finner det veldig terapeutisk å kunne sette meg ned og skrive om følelsene mine også. Det er ingenting å skamme seg over… Jeg skulle gjerne lest flere personlige innlegg fra deg, da du virker som en kvinne med mye vettugt å si. Ikke vær redd for hva andre måtte tenke!

 • Reply Harriet 14. mai 2014 at 18:09

  Jeg har fulgt bloggen din i mange år og blir å fortsette med det. Du er veldig flink, veldig ekte. Stå på, Ida 🙂

 • Reply Lisa EH 14. mai 2014 at 20:30

  Kjære Ida! Jeg har fulgt bloggen din siden 2008, og lyst opp hverdagen min siden! Alle de dype innleggende med ærlighet og betroelser – er de som gjør at jeg har lest bloggen din så lenge. Håper du ALDRI slutter å blogge – noengang 🙂 Stå på vakre, flinke deg. Klem

 • Reply Anette 14. mai 2014 at 22:24

  Hei Ida! Har lest bloggen din i ALLE år og du er den eneste bloggen jeg forftsatt kikker innom daglig! Grunnen til det er nettopp at du er du! Du er herlig ærlig, vanvittig morsom og jeg kjenner meg veldig igjen i din hverdag på mange måter – jeg har alltid digget deg og kommer alltid til å gjøre det!

  Du ser forresten helt fantastisk ut – med eller uten ettervekst! (Haha)

  Klem fra STOR fan med en halvmeter ettervekst!

 • Reply C 14. mai 2014 at 22:46

  Har lest bloggen din siden jeg var 16 år, nå er jeg 22. Har alltid vært inspirerende, morsomt, rørende, lærerikt og følsomt og lese din blogg. Du er den eneste bloggerne jeg leser. Om noen spør om jeg leser blogg er svaret «Nei, jeg leser Idawulff». Har følt med deg og har hatt lyst til å gi deg en klem og har gledet meg sammen med deg og hatt lyst til å feire med deg. Du er som en usynlig venn som det hadde vært en drøm å vært venn med. Jeg forstår angsten din med måte også. Har delt alt for mye jeg ikke skulle delt med venner og bekjente tidligere som jeg kjenner er litt flaut nå. Men sånn opplever vel de fleste av oss. Håper aldri du slutter å blogge! Jeg støtter deg 100% og gleder meg til å følge med deg videre årene som kommer. Synes du er en inspirerende jente<3 unner deg alt godt!

 • Reply Sofie 14. mai 2014 at 23:33

  Så UTROLIG mye som vi leser hver dag kan jeg nesten med sikkerhet si at vi ikke husker det du har skrevet. Selv om du sikkert har noen settninger som du skammer deg over, vi husker dem ikke! Og jeg har lest bloggen din siden caffelatte(eller hva den het 🙂 )

 • Reply Sara H 15. mai 2014 at 12:52

  Hei kjære Ida! Jeg har vært fast leser siden caffelattetiden og føler jeg at jeg har lest det som kan leses. Da jeg begynte å lese bloggen din var jeg selv rundt 14 og innleggene dine ble en virkelighetsflukt i en ellers hektisk tenåringshverdag. På lik linje med deg og innleggene dine har jeg også blitt eldre, men jeg tenker fremdeles tilbake på caffelattebloggen som terapilesning og noe jeg kunne relatere meg til på den tiden og har aldri gitt disse innleggene en eneste negativ tanke. Takk for at du fremdeles blogger, er og har vært så ærlig, får meg til å trekke på smilebåndet og le så jeg griner! Nå følte jeg at jeg fort ble en 10’er på stalkerskalaen, men dette syns jeg du fortjener å høre. Du virker som et like fantastisk bra menneske nå som du gjorde da!

 • Reply Anonym 15. mai 2014 at 16:01

  Min første kommentar på en blogg ever, men følte for å si noe. Kjenner på nerver rett som det er, hvem gjør ikke det. Men vi glemmer like fort som vi leser. Har fulgt deg leeenge og kan ikke huske noe av det du skriver du har »nerver» for. Digger bloggen din fordi du gi av deg sjæl og det er det ikke mange bloggere som gjør! IløøveU

 • Reply Ingrid 15. mai 2014 at 23:23

  Jeg pleier aldri å kommentere, men kjenner at jeg må gjøre det nå. Jeg har fulgt deg i mange år, og ser definitivt ikke på deg som en som oversharer. Jeg forstår i midlertidig følelsen. Sannsynligvis den følelsen jeg har dersom jeg legger ut et instagrambilde, som jeg angrer på etter to minutter og fjerner igjen, i håp om at ingen så det. Vi har alle vært yngre og dummere. Med sosiale medier sitter dette på en måte mye mer igjen, enn før. Jeg ser på deg som en jordnær jente, og tenker at vi som er unge i dag lever med et press om å vere perfekte, og at dette kan føre til usikkerhet og vondt i magen. Jeg setter deg i samme kategori som foreksempel «tegneHanne», fordi du er morsom, ironisk og lite selvhøytidelig. Ta det som et komplement 🙂 hilsen trofast leser som har en tendens til å bare skrive når hun lurer på hvilken modell raybansa dine er, eller når det er konkurranse.

 • Reply Hanne 16. mai 2014 at 06:14

  Dette var et veldig fint blogginnlegg!

  Tror mange kan ta til seg noen råd og tanker om blogging fra det der. For det er sant at det har en bakside, og at man av hensyn til seg selv bør tenke på hva man deler.

 • Reply jgilsdf 19. mai 2014 at 12:51

  gkfsad

 • Reply Anndrea 24. mai 2014 at 01:03

  Alt har en bakside dessverre, og akkurat som når man snakker med en venn og har en dårlig dag, kan man ta seg selv i å tenke – burde jeg sagt dette?

  Selvom det ofte føles som alle husker og tenker over alt, er dette heldigvis sjeldent reelt.

  Alle gjør sine feil og noen ganger deler man litt mer enn man kanskje burde.. men jeg synes det er fint at du tar det opp! det er sikkert mange unge jenter der ute,som heller ikke tenker over hva de legger ut 🙂

 • Reply Mari 25. mai 2014 at 19:15

  Du trenger ikke tilgi deg selv for alt du har gjort tidligere. Det viktigste er, om du nevner, å forsone seg med det og å komme seg videre.

 • Reply Anonym 2. juni 2014 at 23:27

  Du er den eneste bloggeren som ofte tør å si ting som de ER! Det står det jo respekt av. Og turen til London hvor dere fikk champagne av de gamle grisene er jo helt ubetalelig. Har aldri ledd så mye. Alle har gjort lignende ting, alle har vært unge og hatt det gøy innimellom. Det at du tør å dele det har gjort deg utrolig ekte i mine øyne, og de som eventuelt dømmer deg hadde sikkert dømt deg uansett om du hadde delt disse tingene eller ikke.

 • Reply hestiaverden 3. juni 2014 at 01:21

  Jeg har fulgt med deg siden du bodde «på pikerommet hjemme» og blogget om kaffe med melk, Jeg har fulgt med da du kjørte opp og da du flyttet i egen leilighet. Innimellom har jeg kommentert, men jeg regner med at ordene mine har druknet i tiden.

  På samme måte har nok mange av de hendelsene du nå ser på som pinlige forsvunnet fra de flestes hukommelse. Vi som er eldre enn deg (Jeg er fremdeles eldre enn moren din 😉 ) har garantert gjort våre tabber og de av oss som ikke helt har falt av lasset ser nok ikke på dine aktiviteter som grensesprengende eller livsendrende hendelser. Nettet er et skummelt sted, men du må huske at ettersom du blir eldre blir morgendagens samarbeidspartnere og eventuelle sjefer mer på din alder og de har også sine netttabber, Facebookbilder og dårlige selfies på rullebladet.

  Det har nok hendt at jeg har tenkt «OOOps, dette var kanskje ikke så lurt» i enkelte tilfeller, men det tenkte jeg av og til om mine egne opplevelser. De kom riktignok ikke ut på nettet, men den eneste grunnen til det, var at nettet ikke fantes i nittenhundreogtrestubb.

  Hev hodet, Ida, du er en utrolig flink blogger, og det man husker er livet til ei helt vanlig ung jente – på godt og vondt 🙂

 • Reply Gaza and its Resistance to Israel's Brutal Attacks 2. desember 2023 at 15:04

  This is really interesting You re a very skilled blogger. I ve joined your feed and look forward to seeking more of your magnificent post.

 • Reply Live TV 3. februar 2024 at 09:49

  For the reason that the admin of this site is working no uncertainty very quickly it will be renowned due to its quality contents.Live TV

 • Reply manar tv live stream 9. februar 2024 at 20:02

  Very well presented.very quote was awesome and thanks for sharing the content.-tv online schauen kostenlos

 • Reply hey dude shoes for women 9. mars 2024 at 19:48

  lso thank you for allowing me to comment!. – womens hey dude shoes

 • Reply nike air jordan 1 mid 14. april 2024 at 09:24

  But wanna say that this really is quite helpful Thanks for taking your time to write this.

 • Leave a Reply