Uncategorized

IKKE REKLAME

11. juni 2014

Det var veldig koselig hos lillebror. Han har begynt å komme på plass i leiligheten, som nesten er nabo med min siste leilighet i Oslo. Følte meg med andre ord hjemme, og ser for meg en del besøk der framover. Vi spiste tapas på Delicatessen og så på film resten av kvelden. Har savnet å sovne til lyden av hissige taxier, trege trikker og fjerne sirener ♥

Bortsett fra det er Oslo helt jævlig i sommervarmen. Greit nok hvis man kan ligge i Frognerparken eller på Huk med noe kaldt å drikke, men å løpe rundt i sentrum som en gal? Fikk nesten ikke puste. Tror kanskje jeg våknet opp og var blitt allergiker her om dagen. Er ikke syk på andre måter, men jeg er helt tett og det klør i hals, nese og øyne. Gress? Pollen? Ikke vet jeg, men det er søren meg urettferdig. Blæh.

Tidenes favoritter samlet på ett bilde, haha. Dette ble redningspakken min til toget hjem, da var jeg helt i himmelen.

På bildet over ser dere blant annet logoene til BIT, Läkerol og SmoothieXchange. Er det mange av dere som da tenker; hmf, det der har hun fått gratis? I det siste har jeg opplevd at noen skriver «annonse» og «du må merke dette som reklame» i kommentarfeltet mitt, nesten uansett hva jeg skriver om.

Saken er ganske enkel. 1. Jeg ville aldri tipset dere om noe som jeg ikke liker og ikke kan stå inne for.2. Hvis jeg tipser om noe, er det enten fordi jeg har – eller ville brukt mine egne penger på det. 3. Hvis jeg har fått sponset produkt eller betalt for å teste et produkt, så er innleggene merket med annonse eller reklame.

Og viktigst av alt: jeg deler hotelltips, restauranttips etc med dere fordi jeg vet at mange setter pris på det. Men man blir jo nesten redd for å linke til steder fordi at folk rapporterer bloggere til Forbrukerombudet som om det var heksejakt på 1500-tallet. Vet ikke om folk er bitre eller bare har lite å gjøre, men alt i alt så er jeg enig i at rett skal være rett. Man skal følge loven. Så selvfølgelig merker jeg reklame som reklame.

Men det er viktig at dere skjønner at bloggere ikke er «kjøpt og betalt» – selv om jeg bare kan snakke for meg selv og de jeg kjenner personlig. Husk at vi har muligheten til å gjøre 10-15 betalte oppdrag PER DAG (haha, det hadde tatt seg ut) hvis vi vil, og det er mye inntekt man må takke nei til. Men for min del, så er det prinsipper om at 1. Ikke skrive om noe du ikke ville gått og brukt dine egne penger på i ettertid. 2. Ikke for mange oppdrag per uke, så det blir for mye for leseren.

Vet at jeg er sykt heldig med mine lesere, andre bloggere får stygge kommentarer på samlebånd mens jeg bare får et par her og der. Likevel har jeg fått inntrykk av at mange lurer på dette med annonser, og tror at bloggere til og med får luften de puster inn gratis (eh, den får jo egentlig alle gratis) så ville bare oppklare alt.

18 Comments

 • Reply Anniken 11. juni 2014 at 09:47

  Og jeg som trodde du aldri brukte penger… Er du faktisk vanlig menneske som oss andre? He he he..

 • Reply Karoline 11. juni 2014 at 11:51

  Du får kanskje ikke så mange stygge kommentarer fordi du bare stråler ut med positivitet, og virker som tidenes beste person. Du er morsom og kommer med interessante innlegg. Bloggen din er på en måte «ekte». Føler at vi som lesere blir kjent med den ekte deg. Du har gode verdier og sterke meninger, men du bruker humor i dine innlegg, fremfor å prøve å provosere leserne mest mulig, slik som andre toppbloggere ofte gjør.

  Jeg har hvertfall lest bloggen din siden caffelatte, og har alltid elsket å komme innom her. Du får alltid ett smil om munnen min 🙂

  Fortsett med det du gjør, du er best! Min favorittblogger of all times 😉

 • Reply Linn Therese 11. juni 2014 at 12:49

  Jeg vet dette ikke har noenting med dette innlegget å gjøre, men jeg ønsker å fortelle deg hvor fantastisk jeg synes du er! Du er forbildet mitt innen bloggverdenen! Du er en så varm og jordnær person, og nettopp derfor tror jeg du er rett person å spørre i dette tilfellet her.

  Jeg vil nemlig informere deg om denne videoen jeg har laget. Jeg ønsker å få dem ut blant så mange så mulig, da jeg håper den kan hjelpe mennesker som ikke har det så bra. Siden du har en såpass stor blogg med så mange lesere daglig hadde jeg satt kjempe pris på om du ville delt videoen i et innlegg, slik at flere får hjelp av den.

  Jeg har selv vært der, så langt nede, og forteller om dette i videoen. Det er en video om min historie. Historien om angsten som er blitt en del av min hverdag. Er du langt nede selv, eller kjenner du noen som sliter, klikk på linken. Alt jeg ønsker er å hjelpe noen. Omså det kun er én person føler jeg at jeg har lykkes.

  http://www.vektlofterjenta.com/2014/03/04/angsten-som-er-blitt-en-del-av-min-hverdag-min-historie/

 • Reply Ida 11. juni 2014 at 16:15

  Du er faktisk den bloggeren jeg følger med på daglig som har aller best fordeling mellom reklame og egne meninger og anbefalinger. Jeg skjønner ikke helt hvordan folk tenker, for selvfølgelig vil du ikke reklamere for tjenester og produkter i hytt og vær når du ikke syns noe om dem. Jeg regner med du får mer enn nok av tilbud, og da sier det seg selv at du velger å samarbeide med de du selv liker.

  Stå på Ida, og kos deg videre i den ekstreme varmen!

 • Reply Iwanna Seethem 11. juni 2014 at 16:30

  Kommer det snart et frontalbilde fra toppløssolinga eller?

 • Reply Siri 11. juni 2014 at 16:59

  Elsker at du drikker Eira-vann! Er fra bygda til pappa 🙂

 • Reply Ida Wulff 11. juni 2014 at 17:17

  Siri: Åja så kult 🙂 man får kjøpt det på BIT

 • Reply Ida Wulff 11. juni 2014 at 17:19

  Karoline: åå, det var veldig hyggelig å høre! 😀 tusen takk! Klem til deg

 • Reply Emma 11. juni 2014 at 18:28

  Hei!

  Interessant 🙂

  Jeg lurer på en sak, husker ikke om du har nevnt det/merket det i innøegg der du sover på Clarion Christiania Hotel. Er disse oppholdene sponset? Føler du har gitt inntrykk av det – og det er bra 🙂

  Lurer faktisk mest ift at Fotballfrue «nekter» for at hennes opphold er sponset. Og tenker da at hvis du er sponset der, så er jo hun det også (myp at hennes bligg er større (men ikke bedre da, hihi) enn din) 🙂

  Ha en fin kveld, Ida!

 • Reply Nicole 11. juni 2014 at 18:48

  Utrolig irriterende. Til og med jeg som ikke har en mye besøkt blogg i det heletatt opplever det der. Jeg blir overhodet ikke sponset av noen som helst selv om jeg har endel besøkende, så det er latterlig at noen tror at Chanel mascaraen min er sponset. Liksom ja, vet dere hva: Chanel sendte lille meg en stor pakke med all sminken de lager fordi de liker bloggen min 😛

 • Reply Ida Wulff 11. juni 2014 at 21:27

  Nicole: hehe, skulle gjerne vært sponset av Chanel 😉

 • Reply Ida Wulff 11. juni 2014 at 21:31

  Emma: hei 🙂 jeg har et samarbeid med clarion royal christiania, og merker innleggene som annonse når jeg har overnattet gratis der. Forrige gang jeg sov på et clarion-hotell var det ikke sponset, men jeg valgte likevel å legge ut bilder av hotellrommet fordi jeg er så glad i de hotellene <3 du også!

 • Reply Emma 11. juni 2014 at 23:21

  Tusen takk for ærlig svar! Kunne bare alle bloggere vært like ærlige 🙂

  God natt 🙂

 • Reply Line 12. juni 2014 at 14:43

  Emma: Caroline Berg Eriksen er også alltid ærlig hvis det var det du siktet til.

 • Reply omw 12. juni 2014 at 18:57

  Er så enig med deg!! føler denne sangen passer så bra :

  https://www.youtube.com/watch?v=o9DIDJbZxg4

  hahha! 😀 Du skriver så bra, Ida!

  Du virker som en jordnær og ekte person! Stå på! 😀

 • Reply Pappahjerte 14. juni 2014 at 00:28

  Fyy søder, du er bare såå schjøpt å betalt ass!

  Nei men du, på serr, har du en favorittsmooothie på Smoothoe Xchange? Har selv blitt litt fjortisforelsket i Acai Hemp +, men er åpen for stalltips 🙂

  /high five

 • Reply Ida Wulff 14. juni 2014 at 00:59

  Pappahjerte: den har jeg ikke prøvd, så den må testes neste gang.
  Jeg kjøper Coconut crunch hvis jeg er litt sulten, funker som lunsj. Den er bare best! Detox bestiller jeg dagen derpå, og Sea Breeze har jeg til tider brukt som overpriset blandevann på fest. Her om dagen prøvde jeg Purple Mango, og den var også veldig god. Dessuten liker jeg Fresh uten banan. Alt er FOR godt! 😀

 • Reply Ingrid (fra mh) 15. juni 2014 at 10:16

  Konge Ida, bra du tar det opp på bloggen 🙂 grattis med sekser i naturfag btw, du er syyk! Husker det var vanskelig. Kos deg masse med sommerferie. Nyt den, for å studere på mh er hardt. Klemzzz

 • Leave a Reply