Lappen og bil

PROSJEKT AUTOMATLAPPEN

26. juni 2014

I samarbeid med Sande Trafikkskole

Ja, du leste riktig! Prosjekt AUTOMATLAPPEN.

Jeg hadde tre mål som var viktig for meg da jeg flyttet hjem til Tønsberg igjen. Kjøpe leilighet, fullføre studiekompetansen min og ta lappen. Tenkte at hvis jeg klarte å fullføre de tre tingene, så var det et år «well spent». Et fornuftig år, hvor jeg kunne ta igjen alt det som andre gjorde da de var 18 og 19, da jeg var for opptatt av å blogge og gå på kafé. Leiligheten var i boks i vinter, studiekompetansen for et par uker siden. Men oppi alt så glemte jeg den tredje tingen: lappen.

Derfor ble jeg i ekstase, da jeg fikk mail av Sande Trafikkskole som ville gjøre et samarbeid med meg. Og det gikk ikke bare ut på å ta lappen. Neida, her snakker vi automatlappenintensivkurs – i en dritfin bil! Bedre kan det ikke bli. Jeg har alltid sagt at jeg har lyst på automatlappen, men visste ikke at det var blitt så vanlig. Eneste ulempen med automatlappen er jo at jeg ikke kan kjøre manuelt gir, men hvis jeg skulle få lyst til det en gang, holder det å ta oppkjøringen på nytt. Automat er jo en fantastisk måte å bli trygg på veien på, når man er nybegynner. Jeg har ikke kjørt bil siden jeg var 16!

Så, ja. Det var det jeg skulle i dag. Ha min første kjøretime ever. Jeg var så nervøs at jeg kaldsvettet da jeg satte meg inn i bilen, men det ga seg litt etter litt; takket være Eirik, min kjørelærer. Hils på Eirik:

Eirik sitt kjørelærer-motto er noe sånt som «vi kan ikke bare ha det gøy når vi er ute og kjører – vi må ha det litt morro og». Haha! Så jeg senket skuldrene litt etter litt, og vips så hadde vi holdt på i 3 timer.

Og er ikke bilen fresh? Audi A3 cab, satser på sol og blå himmel neste gang vi skal ut og kjøre. Tipper det er Norges fineste kjøreskolebil – den lukeparkerte av seg selv hvis noen lurte ♥

Jeg er lettet over at jeg overlevde første kjøretime, i hvertfall. Kan med hånden på hjertet si at jeg gleder meg til neste. Og så er jeg veldig glad for at jeg endelig er i gang. Et liv uten lappen, er mest sannsynlig et liv hvor man må drasse med seg barnevogn på bussen en gang i framtiden. Dét burde vært mottoet til en kjøreskole, det.

Hvis dere vil kan dere følge Sande Trafikkskole på Facebook HER, og på Instagram heter de også Sande Trafikkskole. Bare å spørre der (eller her) hvis dere har spørsmål om lappen, automatlappen, intensivkurs etc. De kjører med elver i Sande, Holmestrand, Horten, Re og Drammen.

Har jeg noen lesere som har tatt lappen på intensivkurs? Hvordan gikk det, i såfall? Og er det noen her med automatlappen? Tell me, tell me 🙂

72 Comments

 • Reply marlene 26. juni 2014 at 22:29

  Utrolig fin bil. gratulerer med leilighet og studiekompetanse.

  Tok lappen på manuell, men sist høst kjøpte vi oss bil med automat (nissan leaf) og det er bare utrolig herlig. litt ekkelt i starten, men nå er det en drøm. Den er nok ikke like fin som den du kjører på kjøreskolen, men den er en utrolig god familiebil. for ikke å snakke om billig i drift =P

  lykke til med lappen ^^

 • Reply Kamilla Haaland 26. juni 2014 at 22:33

  Så utrolig greit at du fikk samarbeid med dem da 🙂 Lappen tar du på strak arm, det er jeg helt sikker på 😉

 • Reply Nadia 26. juni 2014 at 23:10

  haha, så kult! Visste faktisk ikke at det gikk ann å ta lappen bare på automatigir, jeg! Bilen var awesome, skulle gjerne prøvekjørt i den istedenfor den rævkjørte Volvoen jeg kjørte rundt i :p

 • Reply Anne Schjelderup 26. juni 2014 at 23:26

  Jeg har automatlappen og tok det i utgangspunktet intensivt, men pga. graviditet og greier så ble det ikke så intensivt som planlagt. Jeg elsker automatgir – herregud, det er bare å cruise rundt og man trenger ikke tenke på den forbanna giringa! 😀 Et lite tips er å få tatt teorien før du gjør deg ferdig med kjøringa, da er du på en måte ferdig med lappen føler jeg :p Masse lykke til Ida, satset på at du har det rosa kortet om ikke lenge 😀

 • Reply Anonym 26. juni 2014 at 23:26

  Fant ikke noe om intensivkurs? Vil det si at man tar lappen i løpet av en kort tid?

 • Reply Stine 27. juni 2014 at 00:42

  Åå. hadde Eirik på trafikalt grunnkurs, kjempe herlig! Lykke til med lappen 🙂

 • Reply Magnhild Haugsvær 27. juni 2014 at 02:10

  hei, plis klikk innom den nye bloggen min ->-> http://www.mshfit.blogg.no hadde betydd mye!

 • Reply Andreas 27. juni 2014 at 02:12

  Jaja det er noen som får det smurt opp i ræva!

 • Reply Ida Wulff 27. juni 2014 at 02:24

  Anonym: ja, da tar man glattkjøring, langkjøring og alle de obligatoriske tingene i løpet av f.eks 1 uke 🙂 skal skrive mer om det senere

 • Reply Ida Wulff 27. juni 2014 at 02:25

  Anne Schjelderup: wohoo, tusen takk! 😀

 • Reply Ida Wulff 27. juni 2014 at 02:26

  Kamilla Haaland: iik, jeg håper det 😀

 • Reply Ida Wulff 27. juni 2014 at 02:26

  marlene: tusen takk for det! 🙂

 • Reply Anonym 27. juni 2014 at 02:27

  Anbefaler sande trafikkskole på det varmeste <3

 • Reply Iselin 27. juni 2014 at 08:47

  Eneste ulempe at man ikke kan kjøre manuell? Det er jo egentlig en kjempe-ulempe spør du meg. Og dessuten er det ikke «bare» å ta oppkjøring. Veldig mye lærdom ligger i nettopp dette med manuell-gir-kassen, og vil tro det er mye vanskeligere å lære det etterpå.. Men det er kanskje bare meg. Dessuten skjønner jeg veldig godt at du velger automatlappen når du får det sponset.. 😉

 • Reply E 27. juni 2014 at 08:59

  Å ta automatlappen må vel være fordi man tror man skal slite mye med giring. Ja, automat er lettere i et stressende bybilde, men å beherske bilen og giring er virkelig ikke vanskelig. Jeg har venninner som tror de kan kjøre fordi de klarer å beherske bilen. Å være en god sjåfør handler ikke om å vite at man ikke kjører i 80 på tredjegiret, men å kunne lese trafikken. DET er det vanskelige. Å kjøre effektivt i noen tilfeller, og aktsomt i andre. Og i tillegg kunne skilt og drit og alt det der.

  Jeg tror at å kjøre opp med automat tar vekk én liten hindring av to hundre, og at det blir en plage senere når du MÅ ha en bil NÅ men HEI kan bare kjøre automat.

  Men – det er fint å se du tar lappen! Lykke til! Det kommer til å gå kjempebra. Og du har vel bestemt deg, jeg snakker mer til leserne dine som ikke har det.

 • Reply Christine 27. juni 2014 at 09:24

  Kjære Ida!

  Gratulerer med vel gjennomført 2 ting og gratulerer med starten på den 3. Alle gode ting er 3.Jeg har ikke hatt muligheten til å ta autolappen, måtte lære meg å ta lappen «the hard way» i nitten pilog bue ;O)..guud det er lenge siden.

  Bilen=suuuperfin, og en sånn kan du vel få på Møller Bil Asker og Bærum ;O)

  Var innom og hilste på broren din her forleden. Han jobber under «vingene» til min mann( Lars Martin) om dagen. Håper han trives.

  Fiin blogg har du, innom og leser hver dag!!

  Ha en super helg, håper sola og varmen kommer tilbake.

  Smil fra Christine

 • Reply Maria 27. juni 2014 at 09:38

  Sande trafikkskole er en utrolig bra kjøreskole!:-)

 • Reply Tina 27. juni 2014 at 09:45

  Synes det er like greit å bare ta med manuell med en gang, da kan man jo velge å kjøre begge deler etterpå 🙂 er jo null stress med giring etter å ha øvd seg litt på en parkering ol 🙂 veldig smart at man kan ta lappen intensivt da! Uansett valgte jeg (les: foreldrene mine) å ta det obligatoriske jevt fra jeg ble 16 til 18, slik at kostnadene ble litt spredd 🙂 lykke til med lappen, dette klarer du kjempefint!

 • Reply marthe 27. juni 2014 at 10:28

  haha, ja barnevogn på bussen er totalt uaktuelt! hilsen nybakt mor som priser seg lykkelig for både sertifikat og stasjonsvogn!

 • Reply Linn Engan 27. juni 2014 at 10:58

  Synes automatgir er veldig kjedelig, men lettvindt – spesielt der det er mye trafikk 😉

 • Reply Ida Wulff 27. juni 2014 at 11:19

  Christine: hei! 🙂 så gøy at du møtte Lasse! etter hva jeg har hørt, så stortrives han. Ja, får vel kanskje ta en tur innom der hvis jeg skal ha meg bil… Hehe. God helg til deg også! Klem

 • Reply Ida Wulff 27. juni 2014 at 11:21

  Iselin: jeg hadde kun tatt automatlappen uansett 🙂

 • Reply Moa 27. juni 2014 at 11:33

  Wrææ jeg har vurdert å gjøre nøyaktig det samme!! Så gleder meg til å følge deg, for regner med du skal skrive om opplegget? :))

 • Reply Ida Wulff 27. juni 2014 at 11:38

  Moa: det skal jeg, ja! 🙂

 • Reply Heidi 27. juni 2014 at 11:47

  Så da skatter du av det du sparer på dette samarbeidet?

 • Reply Camilla 27. juni 2014 at 11:49

  Hei Ida:) jeg har automatlappen og har ikke angret på det:) mange vil fortelle deg at det er teit osv. Men det er ikke å bry seg om:) stå på og lykke til:D

 • Reply Ida Wulff 27. juni 2014 at 11:51

  Heidi: det gjør jeg alltid, det trenger du ikke bekymre deg for 😉

 • Reply Ida Wulff 27. juni 2014 at 11:51

  Camilla: tusen takk! 😀

 • Reply Thea 27. juni 2014 at 11:58

  ÅÅ herregud så flink! Jeg er i samme situasjon som deg, bare vegrer meg for å begynne… Jeg hater virkelig å kjøre bil, synes det er dritskummelt og blir så stressa av giring og alt mulig. Så jeg vurderer automatlappen jeg og! Noen ganger må det jo være lov til å gå en litt lettere vei? Gleder meg til å følge med videre nå på hvordan det går med deg! Masse lykke til 🙂

 • Reply Ida Wulff 27. juni 2014 at 12:00

  Thea: ja, jeg ser ingen grunn til å ta automatlappen når jeg uansett aldri har tenkt meg å kjøre det. Tusen takk, håper du kommer deg i gang snart også 🙂

 • Reply Susanne 27. juni 2014 at 12:15

  Lykke til med å ta lappen! Husker hvor utrolig gøy jeg synes det var. Jeg tok den faktisk for over tre år siden. Rart å tenke på ettersom jeg så for meg at jeg aldri skulle verken klare det eller ha råd til det. Jeg blir 23 i sommer, så jeg fikk den jo veldig tidlig egentlig:) Hadde mange i familien inkludert kjæresten som hjalp meg økonomisk og med øvelseskjøring, så var heldig sånn sett, ettersom jeg var fattig student:)

  En ting jeg fant ut at var viktig når jeg tok lappen var å kjøre veldig mye utenom selve kjøretimene hvis man har noen man kan øvelseskjøre med. Det gjorde i alle fall at jeg fikk tatt lappen ganske fort.

  Husker de punktene jeg synes var verst, å skulle kombinere tusen ting samtidig, som å huske å se i alle speil til riktig tid, plassering, huske å sjekke blindsoner, passe på farten, hvordan legge seg ut på e6, vikeplikt/ lese skilt osv.

  men som en lenger opp her nevnte så er det trafikkbilde og trafikken man må lære seg. Det er på en måte en selvfølge å kunne å kjøre bilen. Det blir kanskje lettere uten giringa 🙂 Og det viktigste av alt som jeg har lært på mine tre år: Alltid pass på alle andre. Overraskende mange burde ikke hatt lappen i det hele tatt..

  Masse lykke til 🙂

 • Reply Tiril Andreassen 27. juni 2014 at 12:27

  Har automatlappen selv, utrolig deilig 😀

 • Reply Ida-Christin Haugerud 27. juni 2014 at 14:33

  Jeg har i hvertfall tatt lappen med Sande Trafikkskole, og jeg har den fremdeles, 7 år etterpå 😉

 • Reply Hilde 27. juni 2014 at 15:47

  Da jeg skulle ta lappen for 2 år siden var jeg kjemperedd for å kjøre bil. Så onkel lærte meg å kjøre med hans bil som hadde automat. Syntes det var en super måte å lære å kjøre bil før jeg tok lappen for både manuell og automat. Som sagt kan du jo bare kjøre opp for vanlig etterpå, og siden du tar intensivkurs er det jo like greit å ta automatlappen først.

  Masse lykke til og god helg. Dette greier du 🙂

 • Reply Kristin 27. juni 2014 at 16:06

  Har også tatt automat lappen…synes det fungerer så bra. Vi har to biler med automat på begge så ser ingen grunn til å ta manuell. Tror også at om noen år er det nesten bare automatbiler uansett. God helg 🙂

 • Reply Jeanette 27. juni 2014 at 16:42

  Så bra, det er virkelig bare å få det gjort! Du kommer aldri til å angre! 🙂

  Selv tok jeg billappen manuell/vanlig, og angrer ikke på det. Synes det er litt gøy å gire osv, haha. Skikkelig rånebabe. NEIDA! Men å kjøre bil er veldig kjekt når man først har blitt trygg på seg selv:-) Men å ta automatlappen er vel så bra det! Kjører selv automat nå, men har hatt lappen og kjørt med manuell gir såpass lenge at jeg tror og håper det er litt som å sykle, at det sitter når man først har lært det:-)

  Uansett, lykke til videre! Det fikser du lett!:-)

 • Reply Ida Wulff 27. juni 2014 at 17:04

  Jeanette: ja, det er sikkert gøy når man er vant med det 🙂 tusen takk for det.

 • Reply Ida Wulff 27. juni 2014 at 17:04

  Kristin: det tror jeg også! 🙂 god helg til deg også

 • Reply Ida Wulff 27. juni 2014 at 17:05

  Hilde: tusen takk! 😀

 • Reply Roam 27. juni 2014 at 18:30

  Sykt å få lappen sponset.

 • Reply Ida Wulff 27. juni 2014 at 19:38

  Roam: klager ikke på det 🙂

 • Reply Benedicte 27. juni 2014 at 22:24

  Holder på med lappen med manuelt gir, skummelt med morsomt! Skal kjøre når vi skal kjøre tre timer når vi skal til Kirkenes for å ta fly på ferie og da skal jeg kjøre med automatgir heldigvis 😀 Ha en fin dag Ida!

 • Reply Anita 27. juni 2014 at 22:55

  I dag er det faktisk akkurat 1 år siden jeg tok lappen!:P Har tatt den på manuell, det jeg liker best per i dag. Du får ha masse lykke til med lappen, er så deilig! 😀

 • Reply Kamilla 28. juni 2014 at 11:49

  Har du noe informasjon om hvor mye sånt koster? Automatlappen og «manuellappen»? Har lyst til å ta intensivkurs selv, men må vite hvor mye som må spares opp først.. Hehe

 • Reply tina 28. juni 2014 at 12:36

  Lappen sponset, omg!!!! Nå synes jeg bloggere får vel litt mye goder.

 • Reply Ida Wulff 28. juni 2014 at 13:45

  Kamilla: ta kontakt med trafikkskolen hvis du ønsker pris 🙂

 • Reply Anonym 28. juni 2014 at 16:20

  Pysete å kjøre uten gir? Det tar TO timer å lære seg å kjøre med gir i tillegg til alt annet man må kunne

 • Reply Sofie 28. juni 2014 at 16:38

  Jeg tenkte på det samme når jeg skulle ta lappen, men om man ser på konsekvensene er det ikke noe spørsmål. Hva om du havner i en ulykke, hvor som helst, og du MÅ kjøre bil til f.eks. sivilisasjon eller for å få hjelp. Også kan du ikke kjøre bilen fordi den har manuell? Mange sånne situasjoner man kan havne i hvor du må ta noen andres bil for å hjelpe til. Da er det nesten egoistisk å ta automat. Man vet aldri hva slags ulykker man kan havne i

 • Reply Anne 28. juni 2014 at 20:34

  Synes du er tøff som tar intensivkurs:)

  Nå har jeg ikke giddet å lese alle kommentarene , men synes det var en del negative til automat. Jeg er like gammel som deg og tok lappen på automat for 5 år siden. Har da aldri vært noe problem å bare ha automat lappen. Hukser det var flere som var negative når jeg gjorde det samme. Begriper ikke hvorfor. Som kjørelæreren min sa; om noen år så er det nok bare automatbiler likevel, bare se på USA.

  Må også legge til at de fleste av mine venner kjøpte /kjøper automatgir når de velger ny bil etter den første 😉

  Lykke til 🙂 GO AUTOMAT! GO IDA!

 • Reply Ida Wulff 28. juni 2014 at 20:38

  Anne: yeey, go automat! 😀 hehe, tusen takk!

 • Reply Georg 28. juni 2014 at 23:30

  Det var da litt av en tralle du kjører rundt i 🙂

  Automat tror jeg kan være like greit, Ida… Jeg skal aldri ha noe annet har jeg bestemt meg for (dersom det ikke skulle dukke opp en ufattelig fet sportsbil på gårdsplassen med manuell da…)

  Har forresten prøvekjørt en e-Golf nå i helgen – super opplevelse!

  Lykke til!

 • Reply Ida Wulff 28. juni 2014 at 23:42

  Georg: vi så det på bloggen – far er veldig fornøyd med anmeldelsen! 🙂 gratulerer så mye med ny bil, og tusen takk!

 • Reply Anonym 29. juni 2014 at 02:16

  Gled deg til du er ferdig, er ingenting som er deiligere enn å kjøre rundt i en bil ALENE! (lovlig da, hehehe)

  Jeg tok den på manuell, og det er det lureste (for min del hvertfall!) Ettersom jeg ikke har bil selv, og må låne, og de aller fleste har biler med manuelt gir 🙂 Masse lykke til, og håper du består både teori og oppkjøring på første forsøk 😀

 • Reply Ane Eik 29. juni 2014 at 09:55

  automatlappen er helt kurant det 🙂 Skulle ønske jeg tenkte på det med en gang jeg begynte på lappen, da hadde det kanskje ikke tatt meg 3 år og 4 forsøk før jeg kom i mål 🙂 Og det fine er jo om du vil kjøre manuelt, tar du bare en kjøretur med sensor for å vise at du behersker manuell giring 🙂 Lykke til! Dette klarer du lett 🙂 Tenk så befriende det er med lappen! Jeg kunne ikke vært foruten 😉

 • Reply ehk 29. juni 2014 at 12:54

  Sjekk bloggerne lever godt, ja!

 • Reply Maria 29. juni 2014 at 19:44

  Så kult! måtte du ta det teoretiske grunnkurset først? eller er det med i intensivkurs pakken eller hvordan funker det? 🙂

 • Reply Ingrid 29. juni 2014 at 20:15

  Etter å ha strøket på oppkjøringen på første forsøk, vurderte jeg sterkt å kjøre opp med automat i stedet. For automatlappen er da mye bedre å ha enn å ikke ha lappen i det hele tatt? Men som flere har nevnt her, så opplevde jeg at mange er veldig negative til automatlappen. Så jeg prøvde meg på «vanlig lappen» en gang til, og bestod heldigvis!

  For å sammenligne vil jeg si at landeveiskjøring med manuell giring definitivt er mer morsomt (dette er en smaksak såklart), men når man er stuck i rushtrafikken ut fra Oslo frister det uten tvil med automat. Så hva som er best for hver enkelt handler kanskje litt om livsstil, hvor man bor, forhold man kjører mest i, eller rett og slett hva man selv foretrekker? Men bare det å ha lappen er så utrolig deilig og befriende, og ikke minst praktisk – uansett om det er for automat eller manuell 🙂 Masse lykke til Ida, dette klarer du!

 • Reply Ida Wulff 29. juni 2014 at 20:24

  Ingrid: det har du nok helt rett i 🙂 så bra at du fikk det til på andre forsøk! Tusen takk skal du ha!

 • Reply Ida Wulff 29. juni 2014 at 20:25

  Maria: jeg har ikke tatt teoriprøven enda. Men man må ta den før man kan melde seg opp til oppkjøring, og det kan det være litt venteliste på 🙂

 • Reply Bekkabex 29. juni 2014 at 22:49

  Hei Ida.

  Du er heldig som tar lappen og jeg ønsker deg masse lykke til med det.

  Ser at det er en del negative kommentarer her, og siden jeg vurderer å ta lappen manuelt selv er jeg absolutt inneforstått med fordommer, men er det virkelig noe å bry seg om? jeg tar lappen for min egen del, og ikke for noen andre. Familien min vil at eg skal ta manuell men eg vil ta lappen med atomatgir. Vet du noe met om forskjellen på manuell og automat bortsett fra gir og klutsj? Hva er prisforskjellen cirka?

  Uansett om du svarer eller ikke ønsker jeg deg lykke til igjen, og gratulerer med det andre! Stå på, Ida! 🙂

  Klem fra Rebekka (www.bekkabex.blogg.no)

 • Reply Ida Wulff 29. juni 2014 at 23:40

  Bekkabex: hei 🙂 det er overhodet ikke noe å bry seg om, som du sier så gjør man det for sin egen skyld. Den eneste forskjellen er at man slipper å forholde seg til gir og klutsj – ganske fantastisk spør du meg! Jeg vet dessverre ikke nøyaktig prisforskjell, men tror en av grunnene til at det er billigere er at man trenger færre kjøretimer. Tar du kontakt med kjøreskolen får du sikkert bedre svar. Lykke til med lappen! 🙂

 • Reply Anja 30. juni 2014 at 09:50

  Lucky you som endelig har kommet igang med lappen! Jeg kommer aldri i gang, synes det er forferdelig skummelt å kjøre bil! Kaldsvetter som en gris og har puls på 200.. Men det hadde jo vært så greit med førerkort. Har kommet litt inn i en dårlig sirkel jeg ikke kommer meg ut av. Å kjøre bil er så langt utenfor komfortsonen min at det virker uoppnåelig. Jeg får forsåvidt til å kjøre bil de gangene jeg prøver, å gire og slikt, men jeg er så urolig, nervøs og skjelven, helt forferdelig. What to do? Huff 🙂

  Lykke til med lappen! 🙂

 • Reply M 30. juni 2014 at 11:26

  🙂 Jeg tok lappen på manuell, men har kun kjørt automat siden dagen etter oppkjøring. Jeg har LÅNT et par biler med manuell, kun for å sjekke at jeg kan det 😉 Så tror det skal gå HELT fin med bare automat for deg, Ida 🙂 Hvor lang tid har du planer om å bruke? Jeg tok intensivkurs, men brukte 4 uker. Syns det er lenge når en melder seg på sånt, vet om andre steder det tar en uke faktisk 🙂

 • Reply Malin 30. juni 2014 at 12:03

  Hei jeg tok lappen på automat i april og angrer ikke et sekund ! 😄Lykke til 😄

 • Reply Ida Wulff 30. juni 2014 at 12:54

  M: hei 🙂 prøver med en uke – men etter det er det jo mulig det blir litt ventetid for oppkjøring

 • Reply Ida Wulff 30. juni 2014 at 12:55

  Anja: what to do? Automatlappen 🙂 plutselig er det mye mindre å passe på, og etter et par turer vil kaldsvettingen gi seg. Start på en stor parkeringsplass etter stengetid, og kjør på veien om kvelden nå på sommeren. Lyst ute og nesten ingen biler.

 • Reply cecilie 1. juli 2014 at 22:15

  jeg tok (den vanlige) lappen gjennom intensivkurs. hadde min første kjøretime en mandag, og mandagen uken etter hadde jeg oppkjøring – og fikk lappen!! her snakker vi INTENSIVT med to doble kjøretimer tre-fire dager på rad, langkjøring, glattkjøring og alt en må ha i løpet av én uke! jeg hadde heller ikke kjørt noe særlig siden jeg var 17 år, og dette var i fjor da jeg var 24 år :p læringskurven var helt vill, men mye av det var nok takket være den fantastiske kjørelæreren min, som fra dag én var innstilt på at jeg skulle klare oppkjøringen 🙂 herlig med positiv innstilling! lykke til med automatlappen, det går nok bra skal du se 🙂 sensoren jeg hadde da jeg kjørte opp mente det var en stooor fordel å ha noen ekstra år på baken, i stedet for å stresse med å ta lappen når man fyller 18 år. en blir litt roligere og får med seg mer i trafikkbildet 😉

 • Reply Ida Wulff 2. juli 2014 at 09:26

  cecilie: wow, det er bra jobbet!

 • Reply Frida 2. juli 2014 at 15:01

  Jeg tok automatlappen, og angrer ikke ett eneste sekund. Det er er supert! 🙂 De fleste biler kommer mest sannsynlig til å bli laget med automatgir i fremtiden. Så om man ikke kan kjøre med maunell gir, er ikke det noe å bekymre seg over. Lykke til med lappen, stå på 🙂

 • Reply Elise 3. juli 2014 at 00:44

  Her på «bøgda» er det ikke annet enn intensivkurs 😜 Jeg tok kontakt med kjørerlærer seks måneder før jeg fylte atten, hadde én kjøretime (45 minutter). Så sa han at jeg bare skulle kjøre litt hjemme (med foreldre) og ta teorien, så skulle han kontakte meg i oktober/november. 10. desember sto jeg der med førerkortet i hånda og forsto virkelig ikke hvordan det hadde gått til. Når jeg tenker tilbake på selve oppkjøringen skjønner jeg heller ingenting. Jeg kvalte bilen to ganger, parkerte (to ganger) så dårlig som jeg hverken har gjort før eller siden, sto sikkert 10 minutter før jeg kom meg inn på E6’n og kjørte da jeg egentlig burde ha stått i ro (sto lenge å ventet på en brøytebil over ei smal bru, så til slutt prøvde jeg å kjøre opp på brua, men der møtte jeg brøytebilen gitt, så jeg måtte rygge meg ned igjen). Skjønner fortsatt ikke hvilken flaks jeg har hatt? Har forresten ikke kjørt annet enn automat etter oppkjørigen 😃

 • Reply Anette 7. juli 2014 at 06:41

  Jeg hadde også Eirik som kjørelærer! Artig type! (Fikk også lappen heldigvis) 😛

 • Reply fajn 21. september 2015 at 20:01

  Ahoj si pekna

 • Leave a Reply