Paraplyer

PÅ TIDE MED NOEN PARAPLYER

8. juli 2014

Jeg har så utrolig lite å klage over for tiden. Stort sett fornøyd med det meste. Men siden dere er så glad i paraplyene mine, har jeg gravd dypt i den sure hjernehalvdelen min, og der fant jeg 5 stk. Husk at det bare er å spy ut deres paraplyer i kommentarfeltet, hvis dere har noe dere vil dele. Enjoy ♥

Matbutikken fra helvete. Jeg har en matbutikk jeg handler på noen ganger. Og jeg skal love dere at jeg kun handler der når jeg ikke har noe annet valg. Den er så jævlig. Grønnsakene er alltid råtne, i jordbærkurvene bor det fluefamilier og sikkert mye annet rart, mat av samme sort er plassert på helt forskjellige plasser i butikken, og det er alltid ølsøl på gulvet foran ølskapene. Og som om ikke det er nok: nesten alle som jobber der er så jævlig frekke. Jeg føler meg dum når jeg kommer til kassa og sier «hei» uten å få svar. Og en av dem som jobber der, har det med å kaste varene for harde livet etter at han har slått dem inn i kassa. Neida, ikke tenk på det. Eggene skal jo knuses uansett når omeletten skal lages. Neida, ikke tenk på det. En Cola Zero som spruter opp etter veggen, det er jo bare gøy. ARRRRG!! Men jeg er ikke så bitter at jeg sender en klagemail, så derfor uttrykker jeg frustrasjonen min her i stedet. Bestfriends på Snapchat. Altså. For det første kan den listen være veldig misvisende. Noen du ikke har snappet med på flere uker kan ligge på førsteplass. Og hvem har egentlig noe med hvem jeg snapper med? Og verst av alt, jeg vil ikke se enkelte sine bestfriends-lister, men når de først ligger der så blir det jo som å prøve å unngå å snu seg etter en bilkræsj. La oss si at du snakker med en fyr du tror du liker litt, og så har han tre andre jenter på sin toppliste. HADE! (hahahaha)

Hattevenner. Jeg gikk med hatt på Palmesus. Skulle tro folk aldri hadde sett en hatt før. Alle skulle dra i den og låne den, det var da søren meg ingen hatt med propell eller en hatt med penger inni. Hei, du med hatten. Nei, vi kjenner ikke hverandre bare fordi jeg har på meg hatt. Jeg har ikke på meg hatt for at du skal ha en åpningsreplikk!

Barnevogn-situasjonen. Jeg er godt oppdratt og reiser meg alltid for gamle på bussen – og jeg pleide også å hjelpe til med barnevogner. Men sist jeg skulle hjelpe til med å bære en barnevogn opp noen trappetrinn, fikk jeg jævlig vondt i ryggen. Og det gjorde meg dritsur. Så nå er jeg lei av at damer med barnevogn står og måper og ser på meg når bussen kommer. Jeg gidder ikke å ødelegge min rygg fordi du har barn. Ta lappen eller spør sjåføren eller en eller annen sterk mann i mils omkrets. Jeg gidder IKKE å bære flere barnevogner som inneholder barn jeg ikke kjenner.

Hus med farge. Jeg bodde i et lysegult hus i mange år. Helt til mamma og pappa malte det mørkegult med mørkegrønne karmer. Jeg spyr. Til slutt tok de heldigvis til fornuften, og malte det hvitt. Jeg syns at hus skal være hvite, med mindre de er i mur. Og nå har det seg slik at jeg fra alle vinduer i leiligheten min ser på hus med grelle farger. Tanken har faktisk streifet meg: tilby naboene å betale for malingen hvis de maler de forbanna husveggene sine. Så kan de male stua si både blå, rød, gul og lilla. Haha. 

Vel, det var det for nå. Får håpe livet skranter litt framover, så jeg har noen flere paraplyer å dele. Neida.

43 Comments

 • Reply Mia 9. juli 2014 at 00:02

  Bestevenner på snap, AMEN to that! HATER DET. Du forklarte det veldig bra 😉 Jeg gjorde alt jeg kunne for å få bort fyren jeg er keen på fra lista fordi jeg ville hevne meg og vise han at han ikke er såååå viktig (neida jeg er ikke barnslig i det hele tatt) og når jeg endelig fikk det til og han forsvant, så forsvinner jeg samtidig fra førsteplassen hans hvor jeg har vært veldig fornøyd over å ha vært på i evigheter… DET var ikke planen, også blir jeg nesten såret.. Av noe jeg jobbet for å få til selv. Skulle jo bare få han bort fra min, ikke meg bort fra hans. Ler av meg selv.

  Spørsmålet er bare om gutter sjekker den lista like mye som jeg har på følelsen at jenter gjør…?

 • Reply Anonym 9. juli 2014 at 00:14

  bor faktisk i et gult hus med grønne kanter, haha. men innsiden var verst – mamma og pappa bygde det midt i hippieperioden så gangen var blorød, kjøkkenet var blått og stua var gul. nå har de heldigvis malt inne til mer lyse, nøytrale farger, but still.. minnene brenner.

 • Reply Marie 9. juli 2014 at 00:18

  Hahah, hus med farge var da virkelig noe å irritere seg over. Du hadde nok ikke likt deg hjemme hos meg siden huset mitt både er rødt, lilla, (hvitt), blått, grønt, oransje og har en annen tone oransje vinduskarmer i tillegg! Lover det ikke er så forferdelig som det høres ut som..

 • Reply Sara 9. juli 2014 at 00:18

  Haha, endelig kom det noen paraplyer!! Elsker dem hver gang og ler meg skakk ihjel hver gang. Siden jeg selv jobber i dagligvarebutikk så har jeg nok paraplyer om kunder, men som jeg skal spare meg for. ( kan jo hvertfall si at jeg jobbet i service-yrket i en småby og flyttet så til Oslo så merket jeg forskjell på folk. Oslo folk er noe ordentlig bortskjemte, klagende, sure folk) men ja, digger paraplyene dine og håper aldri du slutter med dem!

 • Reply Lena Ludvigsen - 9. juli 2014 at 00:23

  Åh, har opplevd nummer 1 noen ganger selv.. Tar meg selv i å ofte ønske butikken skal gå konk 😛

  ellers er det ufattelig irriterende med eldre som tror de har førsteprio på midtgangen i butikker og står der som noen herk med vognene sine, skravler og blokkerer veien.. 🙁 Og sniker i køen, ikke minst. Skjønner ikke helt hvorfor de eldre ofte klager på dagens ungdom, de er da like ille selv. (minst)

 • Reply minlangehistorie 9. juli 2014 at 00:33

  haha det var et morsomt innlegg 🙂

 • Reply Cathrine Lyster 9. juli 2014 at 00:40

  Elsker dine paraplyer! Er som regel alltid en del av disse punktene som irriterer meg også:) Godt jeg ikke er alene! Her stemmer alle!

 • Reply Trine Grung 9. juli 2014 at 00:48

  Jeg hater ventelistene på snap!! Oppdaget der at en jeg likte hadde tre andre på «topplistene»! Bøgg off! Utover det irriterer idiotiske sommerprogram meg men heldigvis ingen tvang utover denne uken i Stavanger hos mamsen som elsker alt tv 2 gjør. Snakkes mutter, jeg surfer netflix!

 • Reply Nicole 9. juli 2014 at 06:51

  Haha, I feel ya! Folk som på død og liv skal kommentere og styre med ting en har på seg er utrolig irriterende, og damer med barnevogn er virkelig noe jeg misliker. Greit det at du har laget deg en unge, men du trenger ikke ødelegge for alle andre med å kjøre på dem, presse deg frem, og forvente at alle skal hjelpe deg med alt og at du har mer rett enn andre til ting… Det er du som har fått deg unge, ikke alle andre liksom 😛

 • Reply K 9. juli 2014 at 07:32

  Paraply nr 1: Venninner som stiller spørsmål og skal rette på alt ved den nye kjæresten.

  La han være 10% seg selv da! Stakkars menn…

  Selvfølgelig skal alle spm deles med venninnene først for å høre om det er ok. Jeg forstår ikke litt av hva hun snakker om en gang.

  Paraply nr 2: Hvorfor i alle dager klarer de ikke å lage bensinpumper som ikke griser utover bilen etter man har fylt drivstoff? Jeg rister på den som en GAL men det er garantert at det dryppe tre dråper på bilen… Minst.

  Paraply nr 3: Busser som er forsinket og/er stappfulle hver dag. Skyss (bergens busselskap), sett inn flere busser..

  Paraply nr 4: Oh dear Lord! Musikken de setter på når Bybanen (Bergen) stopper på et stopp. (Hvert.eneste.stopp!)

  Ellers er sommeren kommet til Bergen 💟

 • Reply Mellon 9. juli 2014 at 07:59

  Hahaha fy faen…barnevogner altså! Jeg spyr med deg. Og jeg var også på Palmesus. Med hatt. Fikk jo IKKE ha den i fred!

 • Reply Aina 9. juli 2014 at 09:38

  Hahahahaha, kjenner meg så sykt igjen på paraply nr 2 om vennelistene på snap. Føler meg som tidenes stalker som sjekker listen hans opp til flere ganger om dagen. Tragiske greier 🙂

 • Reply Malin Stein 9. juli 2014 at 09:51

  Ååh, kjenner meg VIRKELIG igjen på den ang. bestevenner på snap! Hater det! Har det slik akkurat nå, han ligger på min «toppliste» med mine 2 beste venninder, og jeg likker på hans med 2 andre jenter! FML! haha! Skjønner ikke at det går an og bli såå sur bare for noe så lite! :p

 • Reply Morpheus 9. juli 2014 at 10:12

  Helt enig! Alle hus burde være hvite…

  En annen ting som irriterer meg sykt er når mobilen eller pc-en din begynner å bli ødelagt eller skranter litt, men ikke nok til at du MÅ kjøpe ny..Så man blir bare irritert hver gang noe skjer, men ikke irritert nok til å fikse problemet haha!

  http://thusspokemorpheus.wordpress.com/2014/07/09/tux/

 • Reply Sunniva 9. juli 2014 at 10:45

  Folk som spør om de kan smake på mat du har kjøpt, og så slutter de aldri å spise. Jeg elsker selv å smake på ALT av mat, og sier aldri nei takk hvis noen spør, men man fortsetter jo ikke til alt er borte (med mindre man er beruset eller noe). Det er greit å spørre om noen vil smake på maten DIN, men for guds skyld, ikke spør om du kan få smake på min og. Hvis jeg vil dele, gjør jeg det selv.

 • Reply Silje 9. juli 2014 at 11:05

  JEG ELSKER PARAPLYENE DINE <3

 • Reply Frøkna 9. juli 2014 at 11:08

  Ah, hattevenner. Hver gang jeg går ut av komfortsonen og prøver nye ting innenfor klesveien, som f.eks hatt, fargerik kjole eller freshe jumpsuits, så er hattevennene mine der og tar på og kommenterer med en gang. Som om jeg ikke synes det er skummelt nok fra før, så presterer de alltid å dra meg lenger ned i søla ved å le av at jeg tør å gå i sånne klær, når man kun bør kle seg i sort og grått..

  En dag var det til og med ei kjerring som ville gi meg juling fordi jeg gikk i en gul kjole. Og nei, det var ikke på fylla.

  Heia hattevenner…

 • Reply Mina N 9. juli 2014 at 11:19

  Enig med Snapchat. For det første er det turnoff når fyren har andre jenter på topplisten, men det verste er jo når du leser av brukernavnet at de jentene er 96-jenter. Jeg hadde løpt for lengst.

 • Reply Julie 9. juli 2014 at 13:42

  hahaha, jeg ler så jeg griner. Elsker disse innleggene!

  Kjenner meg igjen i det med bestevenner på snapchat. Og hvert fall det med stygge hus! Vi hadde et knallgult hus før. Da vi endelig byttet panel og malte det hvitt så ble jeg egentlig ganske fornøyd, huset så liksom litt mer dyrt ut. Men så kommer pappa med den forferdelige ideen om å male garasjeporten GRØNN. Grønn liksom! Det passer ikke inn i det hele tatt og det er egentlig helt forferdelig stygt. I tillegg så er spisestua vår mørkerød, kjøkkenet er blått med et mønster av ender som går rundt alle veggene helt oppe ved taket. Det er helt forferdelig stygt. Men vi skal jo snart pusse opp så da blir det bedre, hehe. Hadde helt pissegul stue før vi pusset opp der, haha.

 • Reply Marte 9. juli 2014 at 13:53

  Hei Ida! Vet du ikke bor i Oslo lenger, men har du noen tips til hva man kan gjøre i Oslo på sommeren? Akkurat flyttet hitt så ideene er få… Ha en fortsatt fin sommer 🙂

 • Reply Ida Wulff 9. juli 2014 at 14:04

  Marte: hei! 🙂 Dra til Løkka og spill minigolf før dere spiser og drikker vin på Delicatessen som ligger like ved, for så å dra ut på Blå! Det er en perfekt sommerkveld. Ellers kan du jo dra til Huk, det er en stappfull Strand, men veldig gøy og det er beach club der også. Ellers har Artesia Spa en veldig fin avdeling på taket av Grand Hotel med takterrasse. Man trenger ikke booke massasje for å være der, men kan betale en sum kun for å bruke fasilitetene og kose seg på takterrassen. En av mine favorittting å gjøre er å spille kubb i Frognerparken, det er gratis til og med. Noen ganger er det utekino på St. Hanshaugen, men det må du nesten Google. Ellers er der vel fullt liv på Kontraskjæret i disse dager, med fotball-VM. Skal du ha junk, let fram Munchies! Oslos beste burger, oppdaget den selv nå nettopp – dessverre. Og så syns jeg det er veldig hyggelig å sitte og spise og drikke vin ute hos Olivia i Hegdehaugsveien 🙂

 • Reply Inga Magdalena 9. juli 2014 at 14:19

  Hahaha, dette var tidenes underholdning i jobbpausen min! Takk for at du irriterer deg over like sinnsyke ting som meg, amen to that!

 • Reply Marte 9. juli 2014 at 16:58

  Åå, tusen takk for svar! Da har jeg noe å teste ut 🙂

 • Reply Lea Annette 9. juli 2014 at 17:37

  Ååh elsker bloggen din, men kommer med et spørsmål 😀

  – Lurer på om du noen ganger får «sukkerkick» ? , altså du tar deg en sjokoladebit eller snacks, så må du ta en til, og en til osv. 😀

 • Reply Ida Wulff 9. juli 2014 at 17:39

  Lea Annette: så hyggelig! 🙂 jeg er ikke så glad i godteri og søte ting, men kan heller ryke på en junk food smell her og der….

 • Reply Stine 9. juli 2014 at 17:55

  Haha! Jeg er også oppvokst i et hus som er gult med grønne karmer!! 😄

 • Reply Amalie 9. juli 2014 at 18:03

  Heheh, matbutikkar ass! Men kundar er verst!! Eg jobbar i bakeriet på Meny(…), og seinast IDAG var det en kunde som bare «DUUUUU, DUUUU, du som jobber her!! KOM HER!!! Brødet går isje gjennom brødskjærarmaskinen, kan du putte hånnen din neddi og skubbe det gjennom?» EHHHH, ja soklart skal eg putte handa mi nedi ei brødkuttingmaskin fyllt av sylskarpe knivar, og pådra meg kuttskade herfra til helvette, fordi du er så sykt smart som skjere opp et altfor varmt brød, som fortsatt er «bløtt og seigt» inni. Og det er ikkje første gangen.

 • Reply Mari 9. juli 2014 at 18:03

  Er den butikken den Rimi-en som ligger ved Farmanstredet? Der er de værtfall helt jævlige..

 • Reply Ida Wulff 9. juli 2014 at 18:08

  Mari: ingen kommentar, hehe….

 • Reply Ida Wulff 9. juli 2014 at 18:08

  Amalie: hahahaha fy søren!

 • Reply Desirée 9. juli 2014 at 20:06

  Hahaha, jeg ler meg skakk.. Jeg irriterer meg fryktelig over VKT som alltid har sene busser nå på sommeren eller få ruter, som vil si stappa busser. Ellers kan jeg ikke fordra Snapchat-bestfriends. Sist men ikke minst hater jeg jobbsituasjonen til oss under 18, hvor folk kaller oss for late, mens vi har søkt overalt. Seriøst?! Hva er så farlig med at jeg, på 17 i år, står i en kasse og selger klær. Er da ikke 18-årsgrense på å kjøpe klær eller brette de?! AAARRGH

 • Reply ingrid marie 9. juli 2014 at 20:11

  hahah! elsker paraplyene dine, ler like mye hver gang 🙂 syns det er ekstremt irriterende hvis du er ute midt på dagen og løper rundt som en gal med hundre ærender å gjøre også er det selvfølgelig et barnevogn treff eller noe i den duren. Altså hvordan de klarer å få skvist tre barnevogner inn på fortauet er helt utrolig, jada de har god tid de som har mammaperm jada for all del: ta din tid med å gå i slow motion og skravle i vei på veien til cafebesøket ditt, ta all tiden dere trenger og ikke bry dere om meg som prøver å snike meg forbi neida, ARG! Hahha syns denne fortjener en paraply hvertfall hahah 🙂

 • Reply Anonym 9. juli 2014 at 23:55

  Kom på 2 i farten? Folk som ikke holder fartsgrensa (når det er fullt forsvarlig..) Og det er selvfølgelig umulig å kjøre forbi (folk som ikke kjører fartsgrensa kan forårsake stygge forbikjøringer og ikke minst ulykker.) Og folk som sier i mot meg når jeg vet jeg har rett. Det er det verste jeg vet.

 • Reply Tina 10. juli 2014 at 00:07

  Skulle ta bussen for et par dager siden (det stod flere på busstoppet). Bussen kjørte inn på busstoppet, og kjørte sakte, slik at det så ut som den skulle stoppe. Vi andre gikk mot bussen, klare til å stige inn. Men neida, den satte opp farten og bare kjørte igjen? Vi andre stod der som et spørsmålstegn. Bussjåfører er et stort irritasjonsmoment.

 • Reply Anne-Linell 10. juli 2014 at 07:33

  Flyttet inn i nytt hus for ett par år siden. Det

  Var blått.. Malte det hvitt! Ganske mange

  Ukjente «naboer» som jogget forbi greide å

  Gurgle ut løpende at de var fornøyd med

  Forandringen..

  Noen år siden var jeg i butikken. Superdårlig

  Tid.. Liten handlekurv med morsmelkerstatning

  Stod i kø med to foran, fant ut at jeg trengte

  Q-tips som jo er plassert veeeldig nært kassen.

  Borte i tre sekunder, hva skjer? En eldre

  mann regelrett sparket kurven ut av køen

  Og flyttet seg en meter frem!

  Eksploderte. Alt kom ut litt høyere enn planlagt

  så hele Rimi Majorstuen hørte meg lekse

  opp om at han av alle burde kunne ha og

  Forstå respekt for køsystemet siden de i

  tidligere tider hadde matrasjonering ogmåtte

  Køe opp for ukens melk. Og at jeg hadde ett

  barn som nok trengte melk raskere enn han

  trengte å komme seg ut og hjem til sin

  stressende hverdag..

 • Reply FlestLesere - Uten deg skjer det ikke! 10. juli 2014 at 08:53

  Haha. Har ikke lest bloggen din så mye før, og dette var første gang jeg har vært borti «paraply-innlegg». Men det var jo bare helt fantastisk.

  Har en sånn matbutikk i gatene her jeg bor og.. Arg!

 • Reply marte 10. juli 2014 at 11:42

  Haha, du får sagt det!

  Kjenner meg ikke igjen i venneliste-frustrasjonene til folk her, måtte faktisk gå å undersøke det for første gang nå! Aldri lagt merke til før:)

  Jeg blir mamma om omtrent en måned, lover å gjøre så godt jeg kan for å ikke bli en del av barnevognsmafiaen fra helvete!

  Dagens paraply fra meg er selskapet Uno Life, som jeg i et hjernedødt øyeblikk takket ja til en prøvepakke med Omega 3 fra fordi jeg da kunne vinne en tur til New York. Altså, hvor tett kan man bli?? Litt paraply til min egen pre-ammetåke! Det selskapet der er bare HUMBUG, dere må aldri ta imot noe fra dem, selv om jeg sa opp abonnementet etter prøvepakken har jeg fått en pakke til, som visstnok ikke lar seg returnere, og fått faktura for to forsendelser jeg aldri har mottatt.

  Kom hjem fra ferie igår til to inkassokrav på totalt 1500 kroner for de forbanna vitaminene, som jeg a) ikke vil ha og b) aldri har fått!!!! Dette etter at jeg har ringt selskapet fire, fem ganger, sendt eposter og fått bekreftet flere ganger at alt skal være i orden. AAAAARGHHHh!!!!!!

  Så nå tilbragte jeg nettopp 20 minutter i telefonen med Forbrukerrådet, og må sende en skriftlig klage. Heldigvis er ikke jeg den eneste som har blitt lurt. Fy faen, håper han eieren av det drittselskapet blir forfulgt av dårlig vær, dårlig service, dårlig kjærlighetsliv, tiggere og lommetyver i hele ferien sin!!!!! Og resten av 2014.

  Takk for at jeg fikk skrive verdens lengste kommentar her, det var godt å få det ut:)

  Nå skal jeg ut i verden for positiv input!

 • Reply Victoria 10. juli 2014 at 16:35

  Herregud som jeg ler!!! Disse innleggene må du bare forsette med Ida! Står faktisk i min lokale rema butikk( som har veldig godt utvalg) og prøver å tvinge latteren vekk…. Noen skråblikk må jeg tåle 🙂 ha en fotsatt kjempe fin sommer!

 • Reply Maria 11. juli 2014 at 21:09

  Hei Ida 🙂

  Vanligvis er jeg veldig glad i paraplyene dine, men ikke denne gangen! Jeg visste ikke at det går an å se andres bestevenner på snapchat, men nå som du gjorde meg klar over det så har jeg selvfølgelig gått gjennom hele vennelisten min! Og da oppdaget jeg at jeg ikke er på listen til noen av mine aller beste venner, men at de selvfølgelig er på listene til hverandre 🙁 Men ellers var paraplyene dine veldig morsomme, enig i de fleste 😉

 • Reply Stine 13. juli 2014 at 15:34

  1. Når man sitter på bussen og 50% av den har ledige seter og en fremmed person kommer å setter seg med akkurar MEG?? Nei kjære deg, velg igjen.

  2. Når vi først er inne på buss så er jeg en av de personene som noen ganger setter veska si på det ledige setet ved siden av meg hvis det fremdeles er ledige plasser andre steder på bussen. Og jeg vet ikke om det kun er i Trondheim at folk er så tilbakestående som dette men jeg har iallefall opplevd flere ganger at når det da er noen som igjen bestemmer seg for å sette seg med akkurat meg så står de bare å stirrer på meg som en zombie i flere sekuner og bare venter på at jeg skal flytte veska mi. Åja, du kommuniserer med tankene du ja!! Men gjett hva? det gjør ikke jeg! Neste gang spør du meg bare så skal jeg med glede flytte veska mi. Og når du skal av igjen og begynner å fikle litt med veska di, legge ned mobilen din og rette deg opp i ryggen så gjelder akkurat det samme. SNAKK MENNESKE.

 • Reply Anonym 13. juli 2014 at 15:45

  3. De ansatte på bikbok!! Altså nå skla jeg ikke dra alle under en kam her men på MANGE av bikbok-butikkene jeg har vært på så har ikke de ansatte ofret deg så mye som et smil når du går inn i butikken, man må i tillegg huke tak i en av jentene før man kan spørre om hjelp for så å bli like oppgitt hver gang av at de ikke vet noen ting om det man spør om. JEG vet jo mer om butikken enn det du gjør.

  4. Kunder som roter i prøverom. Hvis jeg sier at det er greit at du legger det igjen så går det bra. Men prøver du 100 kjoler og 298 bukser for så å bestemme deg for at du ikke skal ha noe av det og bare etterlater prøverommet sende ut som 3. verdenskrig, DA er det ikke greit. Jeg skjønner at som buikkansatt så er det min jobb å rydde opp, men du trenger ikke å gjøre jobben 100 ganger så ille som den trenger å være. Litt normal folkeskikk hadde virkelig ikke skadet. Respekter andres jobber sier nå jeg bare.

 • Reply Kristina 17. juli 2014 at 01:13

  Haha så genialt! Morsomt innlegg, er enig i mye av det du sier!

 • Reply Kristine 22. juli 2014 at 02:37

  Du får ta deg en tur til sørlandspærlen Risør! Her er det bare lov med hvite hus i sentrum 🙂

 • Leave a Reply