Uncategorized

PRØVER MEG PÅ 5:2

8. juli 2014

God dag! Det var en sulten ulv som våknet her i dag, haha. Jeg har nemlig bestemt meg for å prøve meg på «5:2-dietten». Vel, ikke som en diett, men som en livsstil. Jeg ønsker rett og slett å faste to dager i uken, for så å spise normalt de fem andre. Ikke som en slankekur, men for å være snill mot kroppen min. Flere vitenskapelige studier viser at periodisk fasting har gode helsemessige effekter, blant annet kan det bidra til å senke IGF-1 nivåene våre, redusere veksten av nye celler og heller få kroppen til å reparere de eksisterende cellene. Et lengre og sunnere liv er vel stikkordene 🙂

Dessuten har jeg sett noen helt fantastiske resultater på mennesker jeg kjenner, de ser bare så mye sunnere, gladere – og ja, litt slankere ut etter noen måneder på 5:2.

Spent på om dette er noe jeg klarer å dytte inn i min hverdag. De dagene hvor man faster, vil jeg heller kalle halvfasting. For man skal jo tross alt få i seg 500 kalorier (menn skal ha 600), så vi snakker jo ikke direkte sulting. Men litt rumling i magen her og der: ja. Hadde min første fastedag i går, og det gikk egentlig veldig bra. Fikk i meg 508 kalorier, haha, men får vel være fornøyd med det, med tanke på at jeg aldri har telt kalorier. Jeg har bestemt meg for å prøve med mandag og onsdag som fastedager i første omgang, så får vi se om jeg tar dem sammenhengende etterhvert.

Er det noen av dere som har erfaringer med 5:2?

Nå skal jeg ut og gå en lang powerwalk, trenger å komme meg litt ut før jeg hiver meg over husarbeidet. Håper virkelig noen har noen 5:2-erfaringer å dele, og helst positive, hehe ♥

52 Comments

 • Reply Anonym 8. juli 2014 at 12:55

  Synes det er trist at du ikke klarer å se forbi din egen hjernes skapte komplekser for den vanvittige vakre kroppen din, og derfor føler deg nødt til å ty til altoppslukende sultedager for å temme et forstyrret forhold til egen kropp. Mat er ikke noe en skal være nødt til å «beherske og kontrollere».

 • Reply Birgitte 8. juli 2014 at 13:00

  Har nettopp begynt selv men må innrømme at det er bare for en liten periode, men det jeg har funnet ut er at søndag er en god faste dag bla.. Lørdag er vell dagen i uken det er størst sjanse for å skeie ut med lørdagspizzaen , digg eller alkohol så man føler seg gjerne mindre sulten på søndagen.. Jeg tenker bare å forsette mitt sunne kosthold når kjærestekiloene og Paris livet har gått av igjen og gjerne faste en dag i uken eller etter jeg føler jeg har spist litt for mye… 🙂

 • Reply Anonym 8. juli 2014 at 13:09

  Syntes den dietten er veldig facinerende, og vurderer å begynne selv. Skriv gjerne om erfaringene dine 🙂

 • Reply Julie 8. juli 2014 at 13:21

  Min far går på 5:2 dietten og har tatt av seg mange kilo. Spiser helt som normalt, trener ikke mer enn han gjorde, men likevel godt ned. Jan syntes heller ikke fastedagene er noe problem lenger, så lenge han får i seg rikelig med væske. Lykke til!

 • Reply minlangehistorie 8. juli 2014 at 13:49

  Har prøvd det og fungerer bra!:) kroppen venner seg til det etterhvert at de dagene skal man spise lite! Så er en bra diett eller livstil:)

 • Reply Ida 8. juli 2014 at 14:05

  Har selv vært litt interessert i å prøve denne dietten/livsstilen. Håper du holder oss oppdatert på hvordan det går, hva du spiser de dagene du faster og om du merker forskjell på kroppen 🙂 spennende, lykke til!

 • Reply Tina 8. juli 2014 at 14:10

  Jeg har ikke selv prøvd meg på 5:2 dietten, men mine foreldre har det og mange av mine kolleger.

  Det jeg har fått med meg er at mens de holder på så går de ned en halv kilo i uken når de holder seg innenfor anbefalt kcal behov 5 dager og kun 500-600 kcal i fastedagene. Jeg slang meg nesten på selv men valgte heller å holde meg innen for 1300 kcal om dagen. Det skulle også hjelpe med å gå ned en halv kilo i uken.

  Og det gjorde det faktisk også. Jeg merket ikke noe sult så lenge jeg spiste ordentlig mat og ikke sløste vekk kaloriene på take away.

  Men så var det jo det da, at når de jeg kjente hadde sluttet på 5:2 dietten fordi at de hadde nådd målet sitt. Så gikk de opp i vekt igjen, og gjerne det dobbelte. Kroppen tok til seg alt de spiste og på veldig kort de var de plutselig 4-5 kilo tyngre enn det de var når de først startet.

  Så mine anbefalinger er vel å være veldig forsiktig med inntaket når man slutter med 5:2 slik at man ikke legger på seg mer enn nødvendig når man ikke føler for å faste to dager i uken lenger 🙂

 • Reply Mona 8. juli 2014 at 14:26

  Hei Ida jeg har erfaring med 5:2 fordi jeg er muslim 🙂 Profeten Mohammed (fvmh) anbefalte å faste to ganger i uka fordi det er godt for kroppen. Så hos muslimer er det helt vanlig å faste mandager og torsdager som Profeten. Håper du vil trives med det nye opplegget ditt. Lykke til

 • Reply Ida Wulff 8. juli 2014 at 14:29

  Anonym: Lm

 • Reply vargas12 8. juli 2014 at 14:35

  Hei vakre Ida 🙂

  Jeg har gått ned 21 kilo på 5:2 dietten siden januar. Så den virker garantert om du er standhaftig og kombinerer du denne dietten med regelmessig trening vil du nå dine mål.

  Når det er sagt, så er du Ida helt perfekt og trenger slett ikke noen reduksjon av vekt så vidt jeg kan se;)

  Les om mitt innlegg som jeg skrev om 5:2 dietten etter tre måneder.

  http://www.vargas12.com/2014/173-kilo-pa-3-maneder/

  Lykke til Ida og god sommer til deg:)

  Vargas

 • Reply Kirsten 8. juli 2014 at 15:33

  Hvordan gjør du det på fastedagene, ett stort måltid på rundt 500 kcal eller fordeler du de over små måltider utover dagen?

 • Reply Ida Wulff 8. juli 2014 at 16:04

  Kirsten: nå har jeg jo bare hatt en fastedag, så må nok prøve meg litt fram. Men jeg valgte å spise et kokt egg, en gulrot på formiddagen, grønnsaker og litt reker til middag, og så en Skyr sent på kvelden 🙂

 • Reply Ingrid 8. juli 2014 at 17:57

  Hei!

  å faste vil være kjempe bra for kroppen din, uansett hvilken størrelse eller fasong den har før du starter, med mindre du er undervektig eller gravid… Regner med du kansje har sett dokumentaren på BBC? hvis ikke anbefales den på det sterkeste! Hold oss oppdatert på hvordan du synes det går og hvilke endringer du merker på kroppen. Lykke til :):)

 • Reply Ida Wulff 8. juli 2014 at 18:12

  Ingrid: den har jeg ikke sett, vet du om den ligger på nett? 🙂

 • Reply Elisabeth 8. juli 2014 at 18:22

  Fasting er utrolig bra for kroppen! Avfallstoffene og andre tungmetaller har lettere for å bli skilt ut, og man føler seg jo myye bedre 🙂 tenkte å prøve meg på vannfaste i 3 dager. Men hvorfor behøver man egentlig å spise noe de dagene man går på 5:2? For å holde energinivået sånn noenlunde oppe?

 • Reply Kine 8. juli 2014 at 18:22

  Her kan du se dokumentaren. Hvis det er den samme da….:-)

  http://nanoworkout.com/2013/04/eat-fast-live-longer-bbc-intermittent-fasting/

 • Reply Ida Wulff 8. juli 2014 at 18:29

  Kine: tusen takk, skal sjekke den ut 🙂

 • Reply Ida Wulff 8. juli 2014 at 18:29

  Elisabeth: er ikke sikker, men sikkert 🙂

 • Reply Anonym 8. juli 2014 at 18:34

  Hvilke vitenskapelige studier viser du til da? 🙂

 • Reply Ida Wulff 8. juli 2014 at 18:44

  Anonym: det er forsket på dette blant annet på national institute of Aging, men det meste jeg har lest om det har jeg tatt rett fra Mosley, som startet med denne dietten 😉

 • Reply Frida 8. juli 2014 at 19:08

  Hei!

  Jeg anbefaler å kjøpe den oppskriftsboka som kona til Mosley har skrevet. Der er det MASSE gode oppskrifter! Selv faster jeg mandag og onsdag og har funnet ut at for meg funker det best med bare ett måltid i fem/seks-tiden, men jeg drikker da ekstremt mye vann og helst sodastream :-p Håper du liker det, jeg synes hvertfall det føles som om man «renses» litt de dagene man faster 🙂

  LYKKE TIL!

 • Reply Jeanette 8. juli 2014 at 19:28

  Spennende! Dette skal jeg også hive meg på 🙂 Tror også at mandag + onsdag kan være to greie dager å ha fasten på, iallfall ikke søndagen. haha. Men holder du deg til «regler» de andre dagene også, eller er det «bare» det at man faster 2 dager i uken? Jeg gjør ikke dette for slanking i seg selv, men for helsen og selvbildetsskyld 🙂

  Håper du gjerne lager et innlegg om tanker og ideer rundt det i forkant, og kanskje skriver litt om hvordan det går og erfaringer underveis? If you want 😉

  Lykke til iallfall:-)

 • Reply Mari 8. juli 2014 at 20:06

  Jeg har flere bekjente og hørt om andre som har gått ned mye på denne dietten, men den er knallhard i starten og de fleste faller av i løpet av de første 2 ukene, noe jeg også gjorde 😛 Jeg var fast bestemt på å klare det, men sammen med jobb gikk det dårlig.. Jeg ble kvalm, svimmel og utrolig slapp så fasting er definitivt ikke noe for meg 😉 Kanskje du takler sultfølelsen bedre enn meg? Blir spennende å se 🙂 Lykke til 🙂

 • Reply Ida Wulff 8. juli 2014 at 20:17

  Jeanette: Hei 🙂 Så gøy at du også vil prøve 5:2. Ang de dagene jeg ikke har faste, spiser jeg foreløpig bare normalt, teller ikke kalorier. Må komme inn i fastingen først, før jeg evt kan legge regler for dagene hvor jeg ikke faster. Og å «kunne spise hva man vil» vil jo ikke si at man kan kaste i seg Mc Donalds hver dag, da tror jeg det virker mot sin hensikt, haha 😀 Nå har jeg jo nettopp kommet i gang, men hvis jeg fortsetter kan jeg absolutt skrive litt om det.

 • Reply Ida Wulff 8. juli 2014 at 20:18

  Frida: takk for tips 😀 gleder meg til å prøve ut noen oppskrifter!

 • Reply Ida Wulff 8. juli 2014 at 20:23

  Mari: uff, ja, skjønner at det er tøft å faste når man er i full aktivitet. Det er derfor jeg tror at dette funker for meg, for jeg har faktisk mulighet til å holde meg relativt rolig 2 dager i uken 🙂 Tusen takk!

 • Reply Silje 8. juli 2014 at 20:54

  Har gått på 5:2 i 4 måneder. Var ikke overvektig, har heller aldri vært det, ville bare ned 5 kg ++ etter litt mye godteri og mat en periode og det har jeg fått til.

  Har gått ned inntil 1,2 kilo i uken, men har også gått opp litt innimellom pga ferie, påske og bursdager. Man må jo kose seg litt innimellom. Men har aldri gått opp mer enn 400 gram på 1 uke. Det er uansett veldig kjedelig å se at du går opp når du føler du har lidd for det, men for min del har det bare gjort at jeg har skjerpet meg neste uke.

  Jeg tror at når man slutter på dietten, så har kanskje forbrenningen gått litt ned, og da vil man jo legge fort på seg når man spiser normalt igjen. Derfor er min plan å trene ekstra mye i starten for å holde forbrenningen oppe eller/og kutte ned til 1 fastedag i starten etter jeg har sluttet. Vil ikke opp igen!!!

 • Reply Ida Wulff 8. juli 2014 at 21:53

  Silje: så gøy å høre at du har fått det til 🙂

 • Reply Andrea 8. juli 2014 at 23:08

  Begynte i januar. Gått ned 15 kg på 5 mnd. Og målene er blitt mye mindre. Trives godt med denne dietten/livsstilen 🙂 Føles bra.

 • Reply Ida Wulff 8. juli 2014 at 23:20

  Andrea: så utrolig bra jobbet! 🙂 Gratulerer

 • Reply Kesia 8. juli 2014 at 23:28

  Les gjerne denne her Ida før du setter skikkelig i gang: http://myrevolution.no/s/nar-diettrad-blir-livsfarlige-52-dietten-og-idioti/

 • Reply Anonym 9. juli 2014 at 00:17

  herregud vesten i et nøtteskall. her sulter halvparten av verdens befolkning mens vesten «faster» for å bli tynnere.. huff. menmen, du får gjøre hva du vil, får håpe du oppnår de resultatene du ønsker som du tydeligvis ikke kan få ved å spise sunt og gå deg en tur hver dag..

 • Reply Rebekka 9. juli 2014 at 00:37

  Redusere cellevekst ja, haha… Ikke alle kan være like kildekritiske

 • Reply kamilla 9. juli 2014 at 00:45

  Så spennende 🙂 Du må fortelle hvordan det går. Kan du legge ut noen oppskrifter på hva du spiser? og når? :DD

 • Reply Ida Wulff 9. juli 2014 at 00:58

  kamilla: kan sikkert gjøre det etterhvert hvis det funker for meg! 😀

 • Reply Anonym 9. juli 2014 at 01:26

  Oppskrift på spiseforstyrrelser. Vær så snill å ikke begynn. Jeg ber deg.

  Klem fra ei som lever midt i anoreksihelvetet, og ja – jeg tenkte også at «det skjer aldri meg»..

 • Reply Jeanette Eikeland 9. juli 2014 at 05:46

  Har så lyst til å prøve meg på den dietten! Men må nok vente noen måneder til (siden jeg er i gruppen gravide/ammende noen måneder enda). Så det blir spennende å få satt i gang etter hvert.

  Skal starte opp med en god detox kur i forkant for å bli kvitt søtsuget 🙂

  Har du BKR flaskene i alle fargene eller? De er bare helt nydelige! Står på ønskelisten min (siden jeg allerede har 2 Lifefactory flasker) Lifefactory sine er kjempegode å bruke på trening forresten 🙂

 • Reply Isa 9. juli 2014 at 06:21

  Jeg skulle egentlig begynne på den! Men etter en operasjon gone wrong, og en blodprosent på kun 7 så må jeg spise masse næringsrik mat, helst flere ganger om dagen. Jeg sover jo så og si 15 t om dagen, og spiser et måltid. Så blir vel en form for diett dette også… Haha! Vær forsiktig med hvilket sykehus man velger sier jeg bare 😋✌️💉

 • Reply Karine 9. juli 2014 at 12:35

  Du må huske på at fastedagene ikke skal komme etter hverandre. Ellers er det spennende at det prøver så lenge du har riktig hensikt, men pass på at du ikke lar det definere livet ditt.

 • Reply Siri 9. juli 2014 at 13:08

  Hei!

  Jeg startet på 5:2 dietten i januar, holdt det for meg selv siden alle himlet med øynene når jeg nevnte dietten. Men jeg guikk ned 12 kg fra slutten av januar og frem til påskeferien. Og så kom eksamenstiden og jeg la heller om til et sunt og variert kosthold. Har klart å holde vekten etter det! Fortsetter etter sommeren, og da skal jeg ned 10 kg til 🙂 Jeg trente en del i tillegg og drakk masse MASSE vann, det er mine beste tips! Ltykke til med dietten, du ser forresten stunning ut fra før 🙂

 • Reply Sara 9. juli 2014 at 13:12

  Jeg ser at en del forteller om faren ved å gå opp i vekt igjen etter en ferdig diet. Det veldig mange ikke vet er at man ikke kan gå tilbake til «normal» kaloriinntak. Kroppens energibehov (og dermed forbrente kalorier utenom trening) er proporsjonal med kroppsvekten. En huskeregel kan være å gange vekten din i kg med 30 kcal for å se hvor mange kalorier du trenger i løpet av en dag (her er det selvfølgelig en del unntak og tilpasninger).

 • Reply Ida Wulff 9. juli 2014 at 13:29

  Siri: så flink du er, wow! 🙂 veldig inspirerende å høre. Tusen takk for det!

 • Reply Hanne 9. juli 2014 at 18:34

  Jeg har akkurat begynt på 5:2 selv:) Begynte forrige uke og skal ha min fjerde fastedag i morgen.

  Det jeg merker er at det er ekstra gøy på fastedagene, fordi da lager jeg ekstra god mat, men holder meg fortsatt innenfor 500 kalorier!

  Lykketil 🙂

 • Reply M 9. juli 2014 at 18:39

  Anbefaler havregrøt til frokost- da holder man seg mett lenge.

  Skyr til lunsj og kylling+ grønnsker til middag.

  Gjorde dette i tre uker og det fungerte kjempebra. Helt til jeg begynte å «unne meg» noe godt hver dag jeg ikke fasta.. ikke gå i den fellen 🙂

  Lykke til. Det er moro!

 • Reply Ida Wulff 9. juli 2014 at 18:55

  Hanne: gøy, lykke til du også! 😀 snart ferdig med dag 2 her, og veldig fornøyd!

 • Reply Ida Wulff 9. juli 2014 at 18:55

  M: takk for tips! 😀

 • Reply Mariann 9. juli 2014 at 22:47

  «redusere veksten av nye celler og heller få kroppen til å reparere de eksisterende cellene» – dette er jo direkte feil. Kroppen driver kontinuerlig med celledeling, det er ikke noe du dør av, men du hadde nok daua hvis den ikke gjorde det. De som skrev dette har IKKE studert biologi av noe slag…

 • Reply Ingvild 11. juli 2014 at 12:43

  Har gått på 5:2 siden mars og har gått ned 10 kg uten noe trening eller endring av matvaner andre dager:) har stagnert litt nå, så bør vel endre litt og begynne å trene for å sette fart på sakene igjen;) føler ikke at jeg slanker meg da, men på de første 7 ukene gikk jeg ned 7 kg:)

 • Reply Mette 13. august 2014 at 13:35

  Ser at du tenker å gå over til å faste 2 dager etter hverandre etterhvert. Så vidt jeg har skjønt så skal man ikke ha dagene sammenhengende.

 • Reply Ida Wulff 13. august 2014 at 14:26

  Mette: i know 🙂

 • Reply Elisabeth 18. august 2014 at 18:39

  Hvor er den t-skjorten fra? Utrolig fin farge 🙂

 • Reply Robin Bærheim 8. juli 2015 at 03:12

  hei jeg begynte på torsdag hvordan går det , hvis du har det enda ?

  men hørt man ikke burde halv faste 2 dager i strekk

 • Leave a Reply