Uncategorized

ANDRE FASTEDAG

9. juli 2014

I natt lå jeg lenge våken og gruet meg til i dag. Fastedag nummer to. Men da jeg våknet i dag, var jeg positiv innstilt og klar for å utfordre kroppen min. Kroppen min som vanligvis får i seg langt over dagsbehovet. Jeg teller aldri kalorier, men tviler ikke på at jeg ofte får i meg både 3- og 4000 kalorier på et døgn. Så selvfølgelig blir det et sjokk for kroppen, når den bare skal ha 500. 

Det første jeg gjorde i dag, var å gå på shopping. Man må nesten ha en matvekt for å kunne holde på med 5:2. Jeg har aldri veid et eneste gram av hva jeg putter i meg, så dette blir annerledes. Kjøpte badevekt i samme slengen. Har ikke veid meg på to år. Men om jeg kommer til å bruke sistnevnte vet jeg ikke. Gjør jo ikke dette for å slanke meg, men når jeg hører deres historier om vekttap med 5:2, blir jeg jo litt giret. Som hver eneste håpløs jente i denne verden, har jeg selvfølgelig lyst til å bli kvitt noen kilo. Men jeg er av typen som ikke kan gå inn for å slanke meg. Da tenker jeg nemlig ikke på annet, og ender med å kjøpe 412 burgere på vei hjem fra byen.

Nå er min andre fastedag snart over, og så langt stortrives jeg. Skal definitivt kjøre på med enda en uke. Jeg har allerede lært noen ting: 1. tenke lite kalorier og stort volum. 2. jeg må legge mesteparten av kaloriene mine i middagen, da jeg alltid blir sulten på kvelden. 3. Å sove lenge hjelper, hvis mulig. 4. Og å legge seg tidlig, haha.

Brokkoli, kyllingfilet og søtpotet. Her snakker vi volum! Ble til og med mett før jeg hadde spist opp. I tillegg til dette har jeg hatt ett egg og en gulrot i dag – og enda har jeg plass til en Skyr hvis det blir helt krise til kvelds. Så noe sulteopplegg, vil jeg hvertfall ikke kalle det. Selv om man blir sulten 🙂 Haha.

Resten av kvelden skal jeg bruke på å lage morgendagens måltider. Da er det ikke fastedag, men det er greit å være forberedt når jeg våkner sulten i morgen. Så jeg ikke kaster i meg noe skikkelig usunt. Og så skal jeg se på Dexter, som er min nye serie ♥

23 Comments

 • Reply Nicole 9. juli 2014 at 20:30

  Har det absolutt på samme måte. Tenker jeg på at jeg prøver å gå ned i vekt, ender jeg ofte opp på McDonalds med en hel pose cheeseburgere desverre 🙂

 • Reply minlangehistorie 9. juli 2014 at 20:48

  Tenker også slik, vil ned i vekt! Men pass på jeg fikk spiseforstyrrelse pågrunn av bare tanker om dette:/ men går nok bra med deg:)

 • Reply Cathrine Lyster 9. juli 2014 at 21:02

  Blir spennende å følge med:)

 • Reply Jeanette 9. juli 2014 at 21:07

  Så bra! 🙂 Stå på!

  Hvordan tror du disse fastedagene vil fungere om man jobber de dagene? Jeg jobber selv skift, og ser for meg at når jeg har fri går det fint for da skal jeg jo ikke mer enn hva jeg velger selv.. Men at energinivået og lunta blir skremmende lav når jeg er på jobb og gjerne jobber opptil 14t?! :S men er vel ikke annet enn å prøve 😉

 • Reply Ida Wulff 9. juli 2014 at 21:49

  Jeanette: tror nok de første gangene er ekstra tunge hvis du gjør det når du er på jobb. Men skal visst bare bli enklere og enklere etterhvert. Jeg skal gå på skole/pendle 3 ganger i uka, så kommer nok til å legge fastedagene når jeg har fri. Men mange gjør det jo må jobb, så det er nok langt i fra umulig 😀 lykke til!

 • Reply Ane 9. juli 2014 at 21:58

  Jeg begynte akkurat som deg, var egentlig normalvektig (faktisk mer på den nedre enn øvre delen av skalaen)- og tenkte jeg skulle miste 2-3 kg og stramme opp litt, ved å prøve å telle kalorier en periode. Jeg kjøpte meg en matvekt, og var SÅ motivert. Dette er to år siden. Jeg raste ned i vekt, og den dag i dag klarer jeg ikke la vær å spise en eneste tyggis engang, uten å tenke hvor mange kalorier den inneholder. Vær så snill og ikke begynn å veie maten, dette kan SÅ lett bli en spiseforstyrrelse du ikke kommer ut av- tro meg. Veier nå 45 kg og er 172 høy, og er heldigvis på vei oppover, men det er hardt. Og kaloriinnholdet for (omtrent alle) matvarer har jeg allerede lært meg, og kommer nok ikke til å glemme disse tallene noensinne, enten jeg vil eller ikke- så alt jeg spiser (eller vurderer å spise) blir en indre kamp. Vær så snill og stopp mens du kan. Det er ikke verdt det!!!

 • Reply Morpheus 9. juli 2014 at 22:21

  Er veldig spent på å se hvordan det utvikler seg med 5:2 dietten! Selv tenker jeg at det er litt skummelt at man kan legge på seg med en gang om man slutter på dietten, men er spent på om du syntes det er en god livsstil! 🙂

  http://www.thusspokemorpheus.wordpress.com

 • Reply Ole 9. juli 2014 at 22:26

  Har gått på periodisk faste ca 1 år nå. Spise ikke mellom kl 18 og 12 neste dag. Hvis jeg skeier ut noen dager tar jeg et par dager med lavt kloriinnhold. Funker utrolig bra. Kroppen har godt av det og vekta holder seg stabil og fin. Du vil bli overrasket over hvor bra kroppen fungerer og hvor klar man blir i hodet av lite mat. Men jeg unner meg det jeg har lyst på, bare i mindre kvanta og mellom kl 12 og 18. Det er viktig å presisere at periodisk faste IKKE er bra for folk med anlegg for anoreksi. Lykke til 🙂

 • Reply Siri 9. juli 2014 at 22:32

  Svigermoren min går på denne, og hun forteller at man kan «snacke» på cherry/små plommetomater, da de innholder lite til nesten ikke noe kalorier. Samme gjelder agurk 🙂 Jeg digger bloggen din!

 • Reply Anonym 9. juli 2014 at 23:12

  Hvis du hadde fått i deg 3- og 4000 kalorier så hadde du merket det på vekten så deeet er urealistisk, men skjønner tankegangen. Husk å lag en liten oppsummering av 5:2 når du er ferdig, virker veldig fristende å henge seg på 🙂

 • Reply theresekristina 9. juli 2014 at 23:27

  Eg synst du er flink som helde ut på fastedagane og er motivert til å fortsette med det 🙂 Masse lykke til vidare! Dexter eeer så bra 🙂

 • Reply Anonym 10. juli 2014 at 01:20

  håper alle er forsikige med tellingen, veingen og fastingen. 🙂 sånne ting høres litt skummelt ut å tenke så mye på.

 • Reply Mia 10. juli 2014 at 04:58

  Hei Ida <3

  Lurt å tenke på det Ane sier. Startet på samme måte, bortsett fra at jeg var litt overvektig. Begynte å telle kalorier, og det gikk greit i starten. Gikk ned de kiloene jeg «trengte». Men jeg bare mer og mer besatt og det endte med anoreksi. I mine øyne ble jeg aldri tynn nok, og dermed spiste jeg bare færre og færre kalorier. Jeg trodde aldri jeg var en person som kunne få anoreksia! Har alltid vært glad i mat, og er oppdratt med et normalt kosthold. Men det å telle kalorier er en skummel ting, fordi det setter seg så innmari fast i deg. Har heldigvis vunnet over anoreksien nå, men det har tatt meg tre år og bli frisk! Og forsatt har jeg dager hvor jeg føler jeg har spist mye, selvom jeg bare har fått i meg typ 1500 kalorier.

  Poenget mitt er at du må være forsiktig, og prøve å være oppmerksom på tankegangen din! Merker du at du får dårlig samvittighet og kalorimegder begynner å bli et problem, så slutt med en gang! Det er utrolig hvordan det kan utvikle seg.

  Vær forsiktig, du er så fin <3

 • Reply linnea 10. juli 2014 at 10:02

  Kjære Ida.

  Jeg håper du tenker over hva du formidler nå. Og hvor unge lesere du har. Jeg synes du er et dårlig forbilde når du skriver så detaljert om noe så farlig, når du vet hvor unge og naive jenter som leser bloggen din. Forstår du ikke mener noe vondt med det, men jeg kan garantere deg at dette kommer til å påvirke noen negativt.

  Du burde vite bedre enn å omtale dietter som noe positivt.

 • Reply Maia 10. juli 2014 at 11:53

  Fun light gele, grønnsaker med dipp lagd av krudderblanding og mager kesam, riskaker, spelt lomper og cottage chees er noen matvarer jeg ville anbefalt 🙂

 • Reply Stine 10. juli 2014 at 23:26

  Sykt irriterende når du skriver at du ikke har veid deg på to år, og vi alle vet det ikke er sant. Du har skrevet om vekt gjentatte ganger de siste to årene (ikke tall, men om vekt) og i fjor hadde du et innlegg hvor du skrev «meg for et år siden og 8 (?) kilo tyngre» eller noe i den duren. Og hvordan kunne du vite det om du ikke hadde veid deg?

  Bare detaljer, men irriterende små løgner som gjør deg lite troverdig.

  Ikke undervurder leserne.

 • Reply Mio 11. juli 2014 at 05:27

  Dette er ikke ett bra innlegg….. Uff…. Blir trist . Dårlig signaler

 • Reply vargas12 11. juli 2014 at 08:04

  Hei vakre Ida

  Du er kall-flink:) Men husk; de dagene du ikke faster, er det faktisk like viktig å telle kalorier. Du som er kvinne skal ikke under noen omstendigheter overskride 2000 kalorier pr dag. Smart at du har investert i mat-vekt!

  http://www.vargas12.com/2014/kan-52-dietten-vaere-den-rette-deg/

  Det er etter den første uka du vil merke en forskjell på vekten, men også at du blir raskere sulten. Mitt beste tips, drikk masse vann.Gjerne med en sitronskive.

  Du trenger ingen vektreduksjon, men skal du gå på dietten 5:2 så er det viktig å gjøre den riktig for å få best mulig resultat.

  Stå på Ida:):)

 • Reply Siri 11. juli 2014 at 16:00

  Vargas12:

  Du aner virkelig ikke hva du snakker om, så kanskje du burde la vær å gi råd? Hvor har du det fra at kvinner «ikke under noen omstendigheter» skal overskride 2000 kcal?

 • Reply selini 11. juli 2014 at 20:38

  Faste betyr å ikke drikke eller spise

 • Reply Birgitte 12. juli 2014 at 15:10

  Bra du har funnet noe du føler funker for deg så langt 🙂 Meeeeen jeg kan love deg at du ikke får i det langt over dagsbehovet ditt ofte, for da hadde du vært feit 😉 Det er ganske simpelt, får du i deg for mye går du opp i vekt, og du ser jo veldig normal ut, så det betyr at du har en fin balanse ellers også, ikke bare på 5:2 dietten 🙂

 • Reply Hanne 13. juli 2014 at 17:13

  Hei ida 🙂

  Jeg ønsker ikke å kritisere hvilke dietter du velger å følge eller ikke. Hvor mye man bør fortelle om dette kan derimot diskuteres (da mange ser på deg som et forbilde, og vil gjøre det samme).

  Jeg sier dette fordi du detaljert forklarer hvordan man kan spise lite på en dag.

  Jeg har anorexia. Det er en forferdelig og grusom sykdom som man virkelig ikke vil være fanget i. Den er faktisk livsfarlig, med høy dødelighet og mye helseskade. Det var slike tips og smarte løsninger som sakte men sikkert dro meg inn i dette, særlig de gangene jeg lærte hva som funket.

  Så ble jeg flink, og så mistet jeg kontrollen. Det har skjedd, og kommer til å skje, med mange.

  Du velger selv hva du vil formidle og skrive om, Ida, men jeg råder deg virkelig til å tenke godt igjennom hvordan du kan påvirke andre mennesker med andre målsettinger enn deg. Du gjør det ikke for å slanke deg, men det vil kanskje de. Helt til de har slanket seg syke.

  Det skal ikke være lett å blogge, men jeg håper du tenker «vær varsom plakaten» slik som andre i media også oppfordres til å gjøre.

  Lykke til 🙂

 • Reply caroline 19. mars 2015 at 18:51

  Teller du kalorier fra grønnsakene også når du faster?? Åssen finner du ut av det isåfall

 • Leave a Reply