Lappen og bil

INTENSIVKURSET ER I GANG

28. juli 2014

I samarbeid med Sande Trafikkskole

Ææææ! I dag startet jeg på intensivkurset mitt hos Sande Trafikkskole.

For de som ikke vet hva et intensivkurs er, så er det at man gjør alt det obligatoriske man trenger for å kunne ta lappen på én uke. Kjøretimer, sikkerhetskurs på bane, risikoteori, langkjøring – ja, hele pakka. Hektisk, men gøy! 

Har alltid sett på kjøring og lappen som noe nødvendig og litt kjedelig, noe jeg gjøre. Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle synes det var gøy! Men det har sikkert mye med omstendighetene å gjøre. Jeg kjører rundt i en deilig Audi cab, i godt selskap av blå himmel, sol, heftig aircondition (thank God) og en kjørelærer som er helt annerledes enn hvordan jeg hadde forestilt meg en kjørelærer. Eirik er morsom, snill og viktigst av alt: tålmodig. Han har lovet at han aldri blir sur, ikke engang oppgitt. Flaks for meg, som ikke får med meg alt første gang…

Men jeg skal ikke fremstille meg selv som noen ræva sjåfør, for jeg blir bedre og bedre for hver gang jeg kjører. Jeg slapper mer av i rundkjøringer nå, og kryss er heller ikke så alt for ille lengre. Jeg har en liten utfordring hva angår å legge seg i riktig spor i enkelte tilfeller, men er jeg litt mer oppmerksom bør det ordne seg kvikt. Jeg har begynt å se mine egne småfeil nå, så da er det jo bare å begynne å finpusse.

 

Kjørelærer Eirik med nettbrettet sitt. Det bruker han for å vise meg hva jeg kunne gjort annerledes på Google Maps. Og sååå kjører vi ut og prøver på nytt. Super måte å lære på 🙂

Sande Trafikkskole har nesten bare fine biler, grunn nok til å velge dem som kjøreskole spør du meg. Men denne bilen er min, så spørs om ikke jeg stikker av med den når intensivkurset er ferdig. Hadet!

I morgen skal jeg ha kjøretimer som i dag, og på onsdag skal jeg ha sikkerhetskurs på bane. Sistnevnte gleder jeg meg til, har hørt at det er gøy. Og kanskje litt skummelt? Skal prøve å få tatt noen bilder derifra, eller er det ønskelig med video? Hahaha. Jeg er helt fjåsete nå, sitter med hodet i en bøtte Redbull og leser teori som en hest. Må ta teorien så fort som mulig slik at jeg kan melde meg på til oppkjøring, for det begynner å bli lang venteliste. Så hvis du vil ha lappen i nærmeste framtid; skynd deg å få teorien i boks!

I tillegg til hjemmesiden hvor all info står, har Sande Trafikkskole Facebook-side her, og de heter Sande Trafikkskole på Instagram også 🙂

Har jeg noen lesere som holder på å ta lappen nå? Og er det noen som har et heftig tips for å bestå teorien? Jeg sliter litt med teorien, og river meg i håret fordi jeg får så mange feil på testene jeg tar på nettet. Skal ta et E-teorikurs i kveld, så håper det kan hjelpe meg!

66 Comments

 • Reply Anonym 28. juli 2014 at 19:16

  Haha du er så morsom! hadde tatt seg ut som du stakk av med bilen deres =)

 • Reply Celine 28. juli 2014 at 19:35

  Åh så gøy! Kanskje det er et slikt kurs jeg må ta når den tid kommer, sitter nemlig her enda uten en eneste kjøreegenskap..

 • Reply Rikke - Kommenterer alltid tilbake! 28. juli 2014 at 19:38

  Nydelige bilder!

 • Reply Maja E 28. juli 2014 at 19:39

  åh din heldiggris. virker som du koser deg skikkelig hos sande trafikkskole. selv hadde jeg et helvete med å kjøre opp, kjørelæreren min var en sur kjerring..

 • Reply Vilde 28. juli 2014 at 19:45

  Les gjennom boken en gang, og så les du gjennom den en gang til! Det e kjedelig, men det e som må til! Du treng ikke lese absolutt alt den andre gangen, men du skjønne sikkert sjøl ka som e viktigst å lese på!

  Du burde iallefall lese på trafikkskilt, plassering i trafikken, korsn ansvar du har i trafikken og vikteplikt osv 🙂

  Lykke til!

 • Reply STINA BLOGG 28. juli 2014 at 19:52

  Lykke til med billappen!

 • Reply Gøril 28. juli 2014 at 19:55

  Jeg brukte kun å lese gjennom boka en gang, før jeg tok testen på teoritentamen.no. Det brukte jeg til jeg så at nesten alle testene mine hadde max 2 feil 🙂

 • Reply Ida Wulff 28. juli 2014 at 20:04

  Celine: det kommer ganske fort når man bare kommer seg i gang! 🙂

 • Reply Ida Wulff 28. juli 2014 at 20:04

  Rikke – Kommenterer alltid tilbake!: tusen takk!

 • Reply Ida Wulff 28. juli 2014 at 20:04

  Maja E: så kjedelig! 🙁 jeg er veldig fornøyd hos ST, det er såå gøy!

 • Reply Ida Wulff 28. juli 2014 at 20:05

  Vilde: den boka er så gørr, haha. Men gjør mitt beste! Takk for det 🙂

 • Reply Ida Wulff 28. juli 2014 at 20:05

  STINA – Mote, trening og skjønnhet: takk 😀

 • Reply Anonym 28. juli 2014 at 20:07

  Kan anbefale deg en app til iphone som heter Teoriprøven. Eirik er kjempeflink! Hilsen storfornøyd tidligere elev 😉

 • Reply LH 28. juli 2014 at 20:08

  Sikkerhetskurs på bane er litt skummelt i starten, men det er ekstremt morsomt når du klarer å slappe av 🙂

 • Reply Bettina 28. juli 2014 at 20:23

  Det du ikke skjønner helt fra teoriboka, burde du skrive ned som notater.

  Den boka der er helt grusom. Ta de testene på nettet tusen ganger til du får alt riktig. Jeg tok testen kanskje fem ganger og fikk aldri alt riktig, gikk å tok teoriprøven og strøyk på første… Jævlig kjedelig! Så ta de testene på nettet mange ganger, hjelper veldig. Masse lykke til! Har hatt lappen i to år og ELSKER å kjøre bil enda. Haha!

 • Reply Ida Wulff 28. juli 2014 at 20:24

  Anonym: appen er lastet ned! Takk 🙂

 • Reply Ida Wulff 28. juli 2014 at 20:25

  Bettina: ææ er så redd for å stryke på første forsøk når jeg tar teorien, men har på følelsen at det kommer til å skje 🙁 men regner med at det løser seg til slutt!

 • Reply minlangehistorie 28. juli 2014 at 20:28

  Lykke til med bil lappen, du kommer til å stå med glans 🙂 kanskje det der er noe for meg å, for mangler det du nevner der og vil ha lappen snart 🙂 men ikke tatt teorien enda, redd for å stryke:/

 • Reply Ida Wulff 28. juli 2014 at 20:43

  minlangehistorie: da er vi to! Men jeg tror bare jeg hopper i det, og hvis jeg stryker så har jeg jo hvertfall fått øvd meg in real life 😀

 • Reply Nina 28. juli 2014 at 20:49

  Selv syns jeg teoriboka gjør hodet egentlig mer forvirret enn noe annet. Det som er mest forvirrende er jo at det er sååå mye informasjon der inne som man ikke har bruk for en gang – i alle fall ikke på selve prøven.

  Gikk gjennom boka én gang (på over en måned) og tilbrakte kvelden før teoriprøven inne på teoritentamen.no og tok sikkert titalls runder – noterte litt underveis, det jeg fikk feil på og sto heldigvis på første forsøk 🙂

  Men det aller viktigste er nok bare å stole på magefølelsen, begynner man å gruble over alternativene så gå alltid for det første du tenker på 🙂

  Lykke til videre både med teori og kjøring!

 • Reply Ida Wulff 28. juli 2014 at 20:52

  Nina: tusen takk for det! 🙂 kjekt å høre om andres erfaringer

 • Reply minlangehistorie 28. juli 2014 at 20:52

  har du tatt teorien enda da? 🙂

 • Reply Nina 28. juli 2014 at 20:59

  Hei! Teoriprøven er ikke så vanskelig som folk skal ha det til etter min mening. Hvis du leser igjennom boka nøye én gang, tar testen flere ganger på internett (anbefaler teoritentamen.no, spørsmålene her er vanskeligere enn de er på den ordentlige prøven, så om du får til under 7 feil her, så vil du mest sannsynlig klare den ordentlige med glans – jeg fikk 9 feil kvelden før jeg tok selve teorien, men bestod med 2 feil), og dette i kombinasjon med at du har vært mye ute i trafikken og lært deg regler der vil gjøre at du består. Jeg er ganske sikker på at du klarer det på første forsøk. 🙂 Bare husk å les spørsmålene godt under prøven, ta deg god tid, slik at du skjønner hva de er ute etter! Det er mange spørsmål som egentlig er logiske, uten å trenge å ha alt for mye kunnskap fra før av. Det som dukket opp flest ganger på min prøve var de forskjellige skiltene og sperrelinjene, så lær deg hva alle disse betyr og hvor lenge skiltene gjelder (jeg fikk spesielt mange spørsmål som spurte om jeg kunne ta en forbikjøring her). Husk også å lære deg å regne ut bremselengde (og det var en ting til med utregning i teoriboka som jeg ikke husker akkurat nå), for dette kan dukke opp (fikk opp kalkulator på siden av skjermen for å ta utregningen i). Jeg tror du også kommer til å bli overrasket over hvor mye enklere spørsmålene er enn hva du hadde forestilt deg! Lykke til 🙂

 • Reply Ida Wulff 28. juli 2014 at 21:07

  Nina: tusen takk for gode råd, sitter og klør meg i hodet over bremselengde og den slags nå 🙂

 • Reply Ida Wulff 28. juli 2014 at 21:07

  minlangehistorie: nei, det er derfor jeg øver til den nå 🙂

 • Reply Gunn 28. juli 2014 at 21:11

  Pugg skiltene! Jeg trodde selv at jeg kunne de, meeen viste seg at jeg ikke kunne de så godt som jeg trodde… Så pugg de, hjelper deg mye!

 • Reply Anonym 28. juli 2014 at 21:21

  Det Nina skrev er på en prikk! Husk akkurat det hun skriver, for det tipser jeg videre selv.

  Masse lykke til, har troa på deg 🙂

 • Reply H 28. juli 2014 at 21:22

  Jeg leste gjennom halvparten av boken før jeg fikk en kompis til å ta prøvene på nettet med meg. Vi gikk gjennom hvert spørsmål sammen og han hjalp meg med å resonnere meg frem til riktig svar uten å si det rett ut. Det var utrolig lærerikt! Så kanskje far eller mor kan være til hjelp! Vi kobla pc’en til tv’en og tok en real kosekveld ut av det! Mye morsommere enn å banne til boken.

 • Reply H 28. juli 2014 at 21:31

  Spør læreren din om han ikke kan få inn litt teori når dere kjører. Det krever at du har det tekniske nogen lude i orden, men det er lettere å koble teorien til opplevelser enn å pugge den 🙂 Ellers finnes det apper og prøver på nettet, som flere nevner over her.

  Hilsen en nyutdannet trafikklærer 🙂

 • Reply Janne 28. juli 2014 at 21:40

  Før jeg skulle inn å ta prøven, sa sensoren til meg at jeg burde bare svare det første svaret som jeg tenkte på. Da ville alt gå bra. 4 feil hadde jeg, fornøyd med det 🙂

 • Reply Ida 28. juli 2014 at 21:41

  Les i gjennom teoriboken én gang, skumlesing holder. Ta teoriprøven på nettet frem til du har null eller én feil fem ganger på rad. Da er du klar til å ta den dagen etter:)

 • Reply Sofie P 28. juli 2014 at 21:41

  Jeg leste gjennom boka en gang, så tok jeg prøvene på Teoritentamen.no helt til jeg fikk 0-3 feil på de fleste prøvene. Brukte totalt 2 dager på å øve, funka best for meg å bare pugge som en hest dagene før prøven istedenfor å dra det ut over lang tid. Men jeg anbefaler Teoritentamen hvertfall! De spørsmålene er vanskeligere enn de på selve prøven, og de har også en app til telefonen så du kan ta prøver mens du sitter på bussen f.eks. Det du bør øve mest på er utregning av bremselengde og stopplengde (stopplengde=bremselengde+reaksjonstid). Man får også en del spørsmål om forskjellige trafikksituasjoner, gjerne med et bilde, hvor de spør om du kan kjøre inn her/stoppe her/parkere her osv. Da er det viktig å få med seg alle skilt og veioppmerkningen!

  Lykke til, tror du greier det fint!

 • Reply S 28. juli 2014 at 21:44

  Jeg prøvde teorien sånn 3 ganger før jeg sto, og forskjellen på da jeg sto og de 3 andre gangene jeg tok teorien var at jeg fikk et tips fra kjørelæreren min som funket såå bra! Hun sa at når jeg leser spørsmålet, skal jeg drite i å se på alternativene, men lukke øynene og tenke ut hva jeg tror er svaret, og hvis det står der som et av alternativene er det mest sannsynelig rett! og IKKE gå tilbake og rett! Jeg brukte 45 – 70 minutter de 3 gangene jeg strøk, og 14 minutter den gangen jeg sto. Lykke til!

 • Reply Ida Wulff 28. juli 2014 at 22:04

  S: det var et godt tips, takk for at du delte det 🙂 skal absolutt prøve på det

 • Reply Jlb- Janne Bodin 28. juli 2014 at 22:05

  Wow, alt på samme uke! Greit å bli ferdig fort, men da har du en hard uke foran deg! Masse lykke til, jeg krysser fingrene for deg 🙂

 • Reply LH 28. juli 2014 at 22:23

  Bruk teoritentamen på nett 🙂 Jeg brukte den + teorikurset som man kan kjøpe, i løpet av 24 timer før jeg tok teorien. Jeg besto med 5 feil, på 12 minutter. Teorikurset er virkelig til å anbefale, gjerne før du starter å ta teoritentamen, på kurset får du forklaringer på hvorfor svaret er som det er.

 • Reply tina 28. juli 2014 at 22:41

  Skal du laste ned en app så er det den fra prove.no. Den har absolutt de likeste spørsmålene som de du får på prøven. Og spørsmålene på teoriprøven er så enkle at du kommer til å få sjokk. Myyyye enklere enn på de nettprøvene 😮

 • Reply Anonym 28. juli 2014 at 22:45

  Tok teorien selv for et halvtårs tid siden, og jeg gruet meg ekstremt! På teorien er det som svaralternativer hvor det stort sett er 4 svar, noen ganger 3. Det ene er helt utelukket feil, to er veldig like og det tredje kan du nesten utelukke det også. Jeg leste selv på det største kapittelet i boka, også tok jeg masse masse prøver via teoritentamen.no

  Svarer du feil på et spørsmål kommer riktig svar under og kommentar på hva som er riktig. Jeg var veldig heldig og fikk flere av spørsmålene jeg hadde hatt på teoritentamen på min teori.

  Har nå snart hatt lappen i 4 måneder og skjønner nesten ikke hvordan jeg klarte å leve uten!

  Masse masse lykke til! 🙂

 • Reply Katrin 28. juli 2014 at 22:54

  Ett tips som var supert for meg på selve teoriprøven- svar først bare på de spørsmålene du er ganske 100% sikker på, og svar de resterende til slutt. Jeg hadde da igjen 9 tror jeg som jeg var usikker på. Svarte på de og tenkte «har jeg klart å gjette meg rett på mesteparten så er det bestått» og det gjorde jeg. 😄

 • Reply sigrid 28. juli 2014 at 22:54

  Jeg slet også veldig med teorien, åpnet boka men den ble like fort lukket som den ble åpnet. Så mitt tips er kjøp deg en ukes/måned på Teoritentamen, og ta testene der! Når du står fast eller får feil spørsmål, slår du opp i boka og leser om akkurat det du fikk feil på. Det gjorde jeg, og det ga meg mye mer enn at jeg skulle ha lest boka 1000 ganger. Spørsmålene på teoritentamen er vanskeligere enn den ekte teorien så anbefaler virkelig den siden! 🙂 Når jeg starter med testene hadde jeg over 20 feil, og følte meg håpløs. Men tilslutt gikk det bedre og bedre, da jeg hadde bestått 10 prøver på rad dro jeg og tok den ekte teorien, og jeg besto med glans! Null feil på første forsøk! Så masse lykke til 🙂

  PS: ta også skiltprøver, på min teori var det mye skilt spørsmål så det kan være lurt å øve litt ekstra på!

 • Reply Gina 28. juli 2014 at 22:55

  Du burde lese boka grundig en gang, også lese litt mindre nøye en gang til. Det er kjedelig der og da, men absolutt verdt det! Er jo kjipt(og dyrt) å stryke. Du burde også løse de «test deg selv»-oppgavene som finnes etter hvert kapittel, da får du sjekket om du kan det du har lest.

  Masse lykke til med lappen! 🙂

 • Reply Gina 28. juli 2014 at 22:57

  Du burde også registrere deg på teoritentamen.no, og ta prøver helt til du klarer den hver gang. Min erfaring er at det er enklere i virkeligheten enn på nettet, men du burde uansett gjøre det mange ganger på nettet.

 • Reply Sk 28. juli 2014 at 22:59

  Ta testene på prove.no ! De gir fasit når du velger feil, og forklarer hvorfor det er det riktige svaret. I tillegg er noen av spm på selve teoriprøven HELT LIKE som de på siden 🙂 boka hjalp meg nesten ingenting, men det gjorde den siden.. Lykke til!

 • Reply Susanne Michaela 28. juli 2014 at 23:26

  Jeg er ferdig med alt unntatt teorien. Har strøket to ganger på teorien.. fikk 10 feil første gang, og 11 feil den andre gangen. Men skjønte i ettertid at jeg burde ha øvd MYE mer den andre gangen! har vel gått en måned siden jeg tok den, så skal øve masse på teoritentamen.no denne uken, og så ta teorien igjen neste uke. Ble overrasket over hvor mye lettere den ekte teoriprøven er enn de på nettet. Så det er en veldig deilig følelse:) men øv masse på skilt og bremselengde osv. Siste prøven jeg tok og strøk så fikk jeg bare feil på regulering av trafikk. Ikke noe på menneske i trafikken og mørkekjøring osv. Men spørs helt hva du sliter mest med da.. men som de over har skrevet, så er det veldig lurt å klare å bestå flere ganger på prøvene på nettet før du tar den ekte teorien. Masse lykke til!:):)

 • Reply Hanne 28. juli 2014 at 23:30

  Hei! Tips til å bestå teoriprøven: gå inn på http://www.teoritentamen.no og kjøp dagspass. Ta denne prøven mange ganger, om og om igjen i 2-3 dager, så skal du se at du står:) Koster litt, men verdt det:) Veldig kjekt hvis man synes der er slitsomt å måtte lese hele boka. Lykke til!:)

 • Reply Anonym 28. juli 2014 at 23:48

  Jeg brukte kun prove.no, og stod på første forsøk 🙂 Lær deg å lese spørsmålet grundig, for å så luke ut alle svarene du mener ikke er riktig, slik bestod jeg 🙂

 • Reply Synnøve 29. juli 2014 at 01:39

  Jeg bestemte meg for å ta teorien dagen etter, leste hele boka og for hvert kapittel svarte jeg på spørsmål i tilhørende spørsmålsbok. Markerte de jeg fikk feil på og gikk gjennom hele boka, satt oppe nesten hele natta. Ferdig med boka, prøvde meg på feilspørsmålene igjen, tok vel rundt fem tester på nettet og dro til Vegvesenet rett før de stengte, fikk to feil. Veldig effektivt! Gjennomført på 24 timer.

 • Reply Therese jonasdal 29. juli 2014 at 01:42

  Strøk en del ganger på teorien, men når eg til slutt klarte det leste eg boken høyt for meg selv, og leste spørsmålene godt under selve prøven. Ta det første du tenker på og ikke gå tilbake å rett.det kan ødelegge mye. Lykke til😊

 • Reply Benedicte 29. juli 2014 at 01:52

  Jeg kan ta teorien til bil om noen måneder, så jeg leser litt av og til. Jeg har prøvd ut testen og består den. Men jeg har jo tatt førerkort i klasse AM146 og S allerede 🙂 Gruer meg til å begynne med kjøretimer, i og med at vi har en stor bil som er lett å ta bakkestart og starte og kjøre med siden den har så stor motor. Kjørelæreren har en liten bil, så jeg har veldig lyst å ta automatlappen, men så bor jeg i Finnmark så her er det veldig enkelt å ha manuelt gir 🙂 Håper du klarer lappen Ida, ha en fin dag!

 • Reply Siri 29. juli 2014 at 01:56

  Når du har svart på alle spørsmål, sjekk at du ikke er usikker på mer enn 7, da vet du at du har bestått 😊😊

 • Reply Julia 29. juli 2014 at 02:53

  Hei Ida!

  Hadde jeg vært deg hadde jeg skumlest boka en gang, tatt mange tester på teoritentamen.no og hvis du:

  1. Gjør det bra på testene, skumles boka en gang til før du tar prøven.

  2. Gjør det dårlig på testene, les boka nøye (eventuelt de delene du sliter med) og ta testene på nytt.

  Når du har tatt så mange tester at du er lei, tar du flere! Når du har stått på 4 tester på rad, er jeg ganske sikker på at du består.

  Under selve prøven er det lurt å lese gjennom spørsmålene nøye, før du tenker hva som er riktig, eller hva DU ville gjort i trafikken. Mange av spørsmålene er enkle hvis man bare tenker seg til hvordan man ville opptrådt i trafikken. Vil også anbefale deg å svare det første du tenker – og ikke gå tilbake for å rette. Hvis du fortsatt føler deg usikker etter å ha lest boka og tatt prøver, vil jeg anbefale deg å ta tester på kjørskolen – der du etterpå går gjennom spørsmålene med kjørelærer 🙂 Jeg var supernervøs før prøven, men tok veeeldig mange tester på teoritentamen, og jeg sto heldigvis på første forsøk!

  Masse lykke til, jeg er sikker på at du nailer dette! 🙂

 • Reply Anonym 29. juli 2014 at 03:10

  Mitt tips er å droppe boka. Jeg bestod teorien kun ved å kjøre masse (lærte meg trafikkreglene på denne måten) og tok masse tester på teoritentamen.no. Det boka kan være grei til er skilt. Lykke til 🙂

 • Reply Karianne Skillberg 29. juli 2014 at 09:24

  Jeg slet med og holde konsentrasjonen da jeg øvde inne på teoritentamen.no, MEN da jeg satt og leste opp spm høyt for kjæresten min løsnet det veldig. Plutselig hadde jeg bare 3 feil i motsetning til 10-15 :p Sååå jeg anbefaler deg og øve sammen med noen 🙂

 • Reply Ulrikke 29. juli 2014 at 11:34

  Hei Ida! Elsker solbrillene dine, hvor er de fra? Masse lykke til med kurset og oppkjøringa! Det går nok bra skal du se 🙂

 • Reply Ulrikke 29. juli 2014 at 12:06

  Ah, nå husker jeg å ha lest at de er fra Celine! Da blir vel neste spørsmål; hvilken modell er de? 🙂

 • Reply Malin 29. juli 2014 at 12:11

  Jeg tok å betalte noen kroner på teoritentamen.no og tok tester der, i tillegg til at jeg lasta ned appen til teoritentamen. Brukte ikke boka i det hele tatt. Jeg prøvde også å ta teorien bare for å se hvordan jeg lå an, før jeg øvde noe særlig, men stryker du da så må du jo vente 2 uker før du kan prøve igjen. Jeg strøyk, men da visste jeg jo hva jeg måtte øve mer på, og klarte det på andre forsøket.

  Lykke til, det går nok kjempe bra! 🙂

 • Reply Jeanette 29. juli 2014 at 12:17

  Når jeg skulle ta teorien kombinerte jeg testene på nett med å lese i boka, enkelt og greit egentlig. Og det hjelper også å se for seg situasjonene i virkeligheten, sånn at man kanskje lettere forstår seg på problemstillingen.

  De fremlegger spørsmålene med flere svaralternativer, og disse svarene er ofte veldig like hverandre, så når jeg hadde svart på alle spørsmålene gikk jeg igjennom alle to ganger til, bare for å være sikker. Jeg tok meg god tid, og var det noe jeg var usikker på gikk jeg bare videre til de andre spørsmålene mens jeg tenkte litt på det, og gikk tilbake etterpå for å ikke henge meg unødvendig opp i et spørsmål.

  Det funket iallfall for meg, fikk 2 feil men iallfall bestått! 🙂

  Masse lykke til!:-)

 • Reply Brynhild 29. juli 2014 at 13:56

  Da jeg skulle ta teorien, startet jeg å lese boka på en mandag. Mandagen en uke etter, hadde jeg klart teorien – på første forsøk! Det jeg gjorde var først å lese ut hele boka, deretter satte jeg meg ned på nettet og skaffet meg tilgang på teoritentamen.no. Planen var egentlig å ta teoriprøven den fredagen, men siden jeg ikke følte meg klar og hadde 10 + feil hver eneste gang, bestemte jeg meg for å vente til mandagen istedet. Fredag og lørdag orket jeg hverken å lese eller ta prøven på nettet. Da søndagen kom startet jeg så smått med prøven på nettet, og vet du hva? Jammen klarte jeg den – uten å få for mange feil. Så jeg repeterte gang på gang (sikker på at jeg tok prøven hvertfall 50 ganger), helt til jeg bare måtte legge inn årene og sove ut til dagen etter. Min erfaring på teoriprøven var at den var utrolig mye lettere enn den var på nettet. Så jeg bestod med glans – bare en feil!

  Så mitt tips er å stole på magefølelsen. Svar først på de spørsmålene du vet du kan, og hopp over de du er usikker på. Deretter går du gjennom spørsmålene en gang til. IKKE endre på de du har svart på fra før (stol på magefølelsen), bare svar på de du var usikker på i starten. Fortsett sånn til du er ferdig. Dette klarer du – LYKKE TIL! 🙂

 • Reply Guro 29. juli 2014 at 15:07

  Du har sikkert fått dette tipset før men jeg lærte teorien ved å kikke grundig på alle feilene jeg hadde på testene på nettet. Så leste jeg om temaene jeg hadde feil på.. 🙂 lykke til !

 • Reply Elisabeth. - foto 29. juli 2014 at 16:09

  Først og fremst: lykke til!

  Jeg tok lappen i mai, og sto på både teorien og oppkjøring første gang heldigvis. I forhold til teorien: Testene på nettet er MYE MYE vanskeligere enn den egentlige teorien. Der er spørsmålene og ikke minst alternativene mye lettere og bedre enn på nettet, der alternativene gjerne er lange og forvirrende. Men les boken, selv om det er ganske kjedelig. Også hjelper det å si skiltene høyt når du kjører forbi dem. Altså bare si hva alle betyr osv.

  På den praktiske prøven var jeg på et tidspunkt så sikker på at jeg hadde feilet helt. Jeg var så nervøs og anspent. Men egentlig var det ganske greit. Jeg bestemte meg for at dersom jeg skulle få stryk på denne, skulle i alle fall slutten på oppkjøringen være bra. Jeg skulle vise at jeg kan kjøre. Men tilbakemeldingen ble bare at hun synes alt hadde vært kjempebra. Så det gjelder vel kanskje å ikke psyke seg selv ut. Dersom jeg bare hadde gitt opp på grunn av nerver o.l. ville jeg jo ikke bestått.

  Og en siste ting. Ikke bare utsett teorien. Det er bedre å ta den for så å stryke en gang, for da vet du hvordan situasjonen er osv. Og hvis du venter og venter til du liksom «er klar» så vil du aldri føle deg 100% klar. 🙂

  Dette var i alle fall mine opplevelser. Og ja, glattkjøringen er gøy!

 • Reply Ida Wulff 29. juli 2014 at 16:45

  Ulrikke: Audrey 🙂

 • Reply Cathrine 29. juli 2014 at 18:25

  Da jeg leste til teoriprøven leste jeg hele boken 3 ganger. Ufattelig kjedelig men det hjalp!! Jeg tok også masse prøver på teoritentamen.no helt til jeg hadde under 7 feil. Anbefaler også å ta skiltprøver på samme nettside. Jeg fikk hvertfall en del spørsmål om skilt da jeg tok teorien andre gang. Uansett greit å kunne 🙂 sikker på at du greier det hvis du øver nok! For det ER vanskelig når man ikke har vært ute i trafikken før. Husk også at om du stryker første gang så får du ikke samme spørsmål neste gang du tar den. Masse lykke til:-)

 • Reply Rikke Nilsen Skogland 30. juli 2014 at 16:20

  Jeg leste boka først en gang, så leste jeg den enda en gang og noterte ned underveis hva jeg følte jeg måtte kunne enda bedre – så leste jeg på disse notatene senere. Under hele leseperioden tok jeg også tester på nettet. Jeg klarte testen på første forsøk! 🙂

 • Reply Silje 2. august 2014 at 19:40

  Jeg holder også på med lappen, synes det er kjempekjedelig, men det blir jo superdigg når man endelig får den 🙂

  Hvor lang tid brukte du på teorien? Sånn fra du startet å lese til du tok prøven?

 • Reply Ida Wulff 3. august 2014 at 11:08

  Silje: ja, det er kjempedeilig! 🙂

  Jeg har ikke lest jevnlig, tok et lite skippertak helt på slutten, rett før jeg tok prøven. Min erfaring – i tilleg til at jeg har hørt det fra andre, er at prøven er veldig lett i forhold til alle tester man tar. Så det går nok bra for deg og! 🙂

 • Reply 0923 19. oktober 2023 at 16:49

  Gay seex miltton keynesMichelle phogo sexy wieBottom of the
  seaa seaview modelSex scene from estless soulsHomemade study sesson turns into sexPic of menn fuck
  womenDiaboliczl sex sportHoot horny drunk teensIncest porn sewrch engineBy fetishAnuus hott
  2009 jelsoft enterprises ltdWiife wants to be sex slaveNuude aabian women galleriesBitrhes succking dickMaiden ssex girlsCodkhead plowwing
  my ferrtile cuntFreee picftures off gir getting fuckedBangladesh porn videoVidero clips off pornsLayla jaade cumshotSexy babes inn pantyhose2006 dayy
  disey ggay walt worldJohanesburg partner sexFree
  pics doubble dildo dateEvaa anngelina pree bookb jobAmaeur siierra king oof the mountain rideDeep throat dickk suckersLookinjg for big wmen foor threesomeGenie fucked picsCollege big bloty
  assesMillf casting videoBlsck asss bjI love eem aseian 02Freee wingers piic postCarmella garcdioa nnude photosPeople onn teen magaazine
  coversQuijck sex in publicEroti chbeating wives stoories freeBigbony pussyBrrad
  watson pornographySandy laatin nudeTeeen nutritiionHardcore bondage storiesPenis health dietVintage
  malsya posterFertility clionics sperm donorEros ramazotti lyrcsNews woman nudeHeated
  tthumb atv gripsFreewe prn games alexis cristal anal Brerast augmentation and poost op picturesViceo strip tease gratisFull length pussay videosPhotograph off naked peopleBesst drug for
  adult adhdPublic ssex bookCorry everson nude photosNudde amaturre photos
  in the libraryGay mmen jerking offBridal lingerie poem showerHojosexual
  ministersSex withg my neighborBoob kooziesSlly fiedlds nakedFreee printable grammarr exerrcises ffor adultsSwinger blog photo albumArtiswan cipper boottom
  cookwareKatke pice naked xxSumjer aart cap for teenArt suckHemafrodite sexVintage
  cobhalt blue dinnerwareChristine dolce nudeMrii oof adult hydrocephalusBrown eye xxxNatali demore xxxShemalkes
  mint self suckVenus latexWivees fiirst strange cockPittsburgh milfJournal off lesbian studiesPornstars lkke itt
  bigTable showwer asian massageIs bill shultz gayy uuua presidintPepee le peww peeSleeping gijrl gett fuckHe
  shagged my pussy soreFilettype php cumPhotos off nudist exhibitionist att mawrdi grasEscxort eve 2005Julinna hogh nuxe picksNew delphi women sewking mmen ffor sexDaytoona + adult entertainmentDamgling clitUh oh thumbPictures off normal 36 ssize breastsCaan i
  lick vaginaHairy pusssy cdeamy cumNuude mle socccer
  playerLa zona teenSodojy ssex seriesBoys havving ssex with teachersIrreversible seex scenesOnline free sex movieXxx bittorrent siteBusty babes handAss fucking in public
  parksHenai withh plotAlicia rio cumshot videosHairy lesbian picPublicc transport ssex photosNormal vaina looks likeBritnney spearrs naked nnude store
  picsNakoed girl porn gallery hardcoreSucking you wife titsVirgin killer album girlAdult femkale contortionisShock 3d pornAtheeletic nakedBum ffuck analHuman ssex freakRachhel
  gunn nakedVictoria zdrok blowjobb picturesGeneral
  anxiety disorde adultsGallery jorrdan nudeHe peeingAdriana altaras pictjre sexMoom ffucking booy
  pornhubGay pimp and priestNhl vintagge shirtCock and bull pub
  sarsota flFucing piic galleryGirlfriends sexx clipsA hustker parodeLarge flluid filld blister onn vaginaBlowjoob cumm shgots freeeThkng girls nudeFirtst timme
  virgin clipsBesst vidseos xxxClassic adult moovie free clipsRauunchy milfs moviesVitains sexuaal desireBlack fetjsh
  foot ladyDiick chaney’s gay daughterI watgch mmy cousin get nakedTeenn cheatsNudee teern faacial videosClip digital movie onlly sex
  site webLissa ipps pofn videoNew milf lesbiansRelient k
  sucksProstrate pornAfridan wild pornFreee ictures off lesbijan foot
  fetishesAdul harry potter merchandiseSegmented calcification treatment
  ooptions inn breast tissueHardcoree black grannySexx gyrateWhsrton pornographyMax hardcore lipstickMatjre mmff wth bogs
  oon floorHanging biig breasts videosFree glamoour lesbian galleryShe nakd stripHoot gilrs sexy girlsHandjob torture hentaiSeex video productionJewel teenBreazst ancer awareness silicon braceletsUpstaqte new york adulkt esckrt servicesDeslerate house wifs
  nudeHow too ggain wight inn thhe breastMen’s vintage nylin pajamasFree natalia x
  pantyhoseFree group sex redI fucking hte yyou godsmack songSexx offender mcnallHot emmo girl getting fuckedFloroda faial cosmetic surgeryNaked hairy women vidVideo maturbation humpingFootografi gratis pornMy interraccial
  clipsCauses oof drug addiction among teensDirty
  nok matureLaady jan ukk pornstarConversion gay bare ack posSexxy black swmsuit modelFirst tim nud moms3d denim mini shemalesAmawtuer bikini girlsBdsm hentai comicsCumm feeding frenzySnow
  shoe pennsylvania vinrage postcardsNeiighbor wiife movie sexSunshine blonde pussyBooob cheatsFree nked nurse picsCurrent pussyVideos porno graatis putass follando

 • Leave a Reply