Studier

MIN FØRSTE DAG SOM PENDLER

18. august 2014

Jeg våknet med verdens største smil i dag. Skulle nesten tro jeg var blitt en mandagselsker. Gispet meg gjennom en iskald dusj, bælmet to kopper med pulverkaffe og sminket og kledde på meg i en fei. Første dag som pendler. Nå har jeg jo ikke bestemt meg for om jeg skal fortsette å pendle eller om jeg kommer til å flytte etterhvert, (vi kan vel alle se for oss Ida Wulff sånn cirka tirsdag 18. november, ikledd boblejakke, skjerf, lue, votter og hakkende tenner som hotteste tilbehør, stående og vente på et drittog som aldri kommer. Det er vel da hun gir opp å pendle) men inntil videre skal dette være hverdagen min. Så selvfølgelig var jeg spent!

Sola begynte å varme asfalten i det jeg gikk til toget, og med en ny yndlingssang på ørene var jeg både ivrig og optimistisk, selvfølgelig ute i god tid. For min største skrekk er å bli en pendler som må stå. Stå hele veien til Oslo, og i tillegg betale flere tusen kroner for det i måneden.

Jeg slapp å stå inn til Oslo i dag. Men jeg ville egentlig heller stått på toget enn å gjenoppleve den togturen. Jeg er 95% sikker på at noen i togvognen hadde bæsjet på seg, så ille luktet det. Bæsjelukt med en undertone av sur melk, dårlig ånde, uvasket hodebunn og billig parfyme. På et tidspunkt var jeg redd for at jeg skulle begynne å lage brekningslyder, men jeg reddet meg ved å sitte og snuse i mitt eget skjerf.

Så var det tid for første skoledag. Dagens fag: akademisk lesing og skriving. På et tidspunkt dukket det opp bilder av blant annet en Parajumper-jakke, en Firstprice-Cola og en iPhone på skjermen. I selskap av teksten «Får vi det vi betaler for?»

Skoledag over, raske skritt bort til togstasjonen. Toget kommer, og jeg krysser alle kroppsdeler for at jeg skal få meg en sitteplass. Vil. Ikke. Stå. Helt. Til. Tønsberg. Herren over kollektivtransport hørte meg visst, for en gammel mann som trengte støtte ut av toget, gjorde at min kø fikk gå (løpe for livet) inn på toget før en del andre, og jeg fikk sitteplass.

Men jeg var en av få. På et tidspunkt var det så mange som stod i gangene at jeg fikk lyst å reise meg opp og gjenta deler av dagens forelesning. FÅR VI DET VI BETALER FOR?! Jeg tipper at de fleste ville svart nei.

Vi får se hvor mange ganger jeg tåler å stå på toget, stå frysende og vente på toget, og sitte på toget og brekke meg av hodebunnslukt før jeg pakker med meg tannbørsten og flytter til Oslo igjen. Håper jeg slipper, men hvem vet.

Jeg er så sliten at jeg ikke har orket å knipse et eneste bilde i dag, så sånn er det med den saken. Men jeg er veldig glad, da. Glad for at ferien er over, og glad for at jeg får det travelt og skal bruke hjernen min og lære masse nytt. God natt ♥

32 Comments

 • Reply Cassandra 18. august 2014 at 23:28

  Hahaha! Du skriver så bra! Hørtes ut som en trivelig dag da 😀

 • Reply Camilla Lea 18. august 2014 at 23:52

  Uff, jeg satt på bussen rett bak en med veldig sterk hodebunnslukt, eller rett og slett uvasket hår, og det er det enkleste som finnes. Måtte sitte og holde meg for nesa hele turen, fy søren. Så all sympati til deg

 • Reply Anonym 19. august 2014 at 01:41

  Hahaha! Hadde min første dag som pendler i dag jeg også, holdt på å dø.. lage pendleparaplyer?;)

 • Reply Angelica Martinsen 19. august 2014 at 01:53

  Ida, jeg tror jeg holdt døren for deg på skolen idag, men jeg skjønte ikke at det var deg før klikk-klakkingen av skoene dine var borte, gitt! Og jeg som har lest bloggen din i hundre år, da, kjære Caffelatte, jeg ville jo si noe – men da sier jeg det nå istedet; jeg digger deg. Du skriver så godt og jeg lar meg rive med i hvert eneste innlegg. Om du så bare forteller at du har vært på butikken og kjøpt toalettpapir, liksom. Det er få bloggere som klarer å engasjere meg til noe mer enn å scrolle gjennom bildene nå til dags (å, heisann, der ble jeg plutselig 74 år gammel), men… du klarer det, ass. Tror egentlig bare jeg prøver å si bra jobbet, keep it up og koooos deg masse videre på den fine skolen vår – håper jeg går på deg fra tid til annen 🙂

  PS: Jeg har egentlig et lite spørsmål óg; har du noengang tenkt på å gjøre noe mer med skrivingen din? Er det noe du kunne tenkt deg? Jeg bare føler at du kunne skrevet en helt fantastisk, litt mørk, men humoristisk bok om livet – kanskje litt fra egne erfaringer? Eller ren fantasi. Uansett, I’d read that shit.

 • Reply Anonym 19. august 2014 at 04:20

  Når står du opp når du har så lang vei til skolen?

 • Reply Emilie. 19. august 2014 at 07:33

  Haha!! Du skriver så bra! Lykketil med studiene. Håper du fikk tak i vesken fra Decadent, jeg er veldig fornøyd med min:-)

 • Reply Ida Wulff 19. august 2014 at 07:56

  Emilie.: hei! 🙂 tusen takk! Jeg har fått tak i den på Neoz her i Tønsberg, så nå venter jeg bare på at de skal motta den så jeg kan hente den. Hurra!

 • Reply Anonym 19. august 2014 at 08:33

  Noen tips fra en annen pendler (pendler riktignok bare fra Drammen):

  Hvis du har muligheten, ta togene som går fra national til Vestfold 07 hver time. De er ekspresstog som stopper på færre stasjoner, og det er færre folk, ergo bedre plass på dem.

  Det er alltid større sjanse for å få sitteplass hvis man reiser utenom rushen.

  Når jeg tar toget fra national pleier jeg å stå nesten helt bakerst, for togene som kommer fra Oslo S fylles opp foran først, så ofte er det mere ledig bak.

  Lykke til med pendlingen😄

 • Reply Pendler 19. august 2014 at 08:48

  Jeg pendler fra Eidsvoll til Oslo hver dag, og lover at du blir nok vant til det. etterhvert lærer du deg alle triksene også 😛 Det hjelper 😉

 • Reply Linn 19. august 2014 at 10:07

  Åh, Ida sikker på du har valgt rett studie? Du skriver så godt, kanskje du har en jorunalist i magen 😉

 • Reply Ida Wulff 19. august 2014 at 10:12

  Linn: haha, så hyggelig at du syns det 🙂 hadde lyst å gå journalist da jeg var yngre, men mistet helt kysten etter å ha stått på den andre siden.

 • Reply Ida Wulff 19. august 2014 at 10:12

  Pendler: hehe, så bra 😀 del gjerne noen triks…

 • Reply Ida Wulff 19. august 2014 at 10:13

  Anonym: takk for tips! 😀

 • Reply Ida Wulff 19. august 2014 at 10:14

  Anonym: det spørs når jeg begynner på skolen 🙂 for det meste står jeg opp i 8-tiden og ganske sjeldent må jeg stå opp 5, men da sover jeg bare på hotell eller hos en venn 🙂

 • Reply Ida Wulff 19. august 2014 at 10:18

  Angelica V. B. Martinsen:: HEI 🙂 først og fremst: takk for at du holdt døren for meg! Nå har jeg endelig skaffet meg et nøkkelkort, hehe. Og for en utrolig hyggelig kommentar å våkne til, tusen takk. Lesere som gjør mer enn å scrolle bilder trenger jeg fler av, for det er ikke akkurat glansbildene som er min sterkeste side. Hva angår bok har det alltid vært en drøm, men hver gang jeg har skrevet noe og skal til å sende det inn til en forlagsfyr, får jeg helt panikk og tenker at «dette kan ingen lese!!!!» Så vi får se. Sees vel i gangene! 🙂 klem til deg

 • Reply Lise 19. august 2014 at 10:25

  Timeekspressen har plassgaranti tror jeg 🙂

 • Reply LisaLDN 19. august 2014 at 11:00

  Her har du nok beskrevet hverdagen til sjukt mange andre! Fantastisk 🙂

 • Reply Tonje 19. august 2014 at 12:30

  Helt enig med Angelica over her, du skriver så utrolig bra og fengende.

  Håper pendlingen kommer seg til, selv til vinteren 🙂 Du får nok hvertfall god inspirasjon til paraplyer der!

  *krysser fingrene om en fremtidig bok*

 • Reply Ida Wulff 19. august 2014 at 15:50

  Tonje: åå, tuusen takk! 🙂 krysser fingrene for det sjæl! <3

 • Reply Ida Wulff 19. august 2014 at 15:50

  Lise: da må jeg reise mye tidligere, uaktuelt 🙁

 • Reply Susanne 19. august 2014 at 16:33

  haha, uff! Du kunne ikke tenkt deg å kjøre bil, når du får lappen da? 🙂

 • Reply mkde 19. august 2014 at 17:00

  Dette kommer du til å klare 🙂 krysser fingrene for deg 🙂 klarer det du bestemmer deg for <3

 • Reply Anonym 19. august 2014 at 18:09

  Hehe, jeg tror at om noen uker når kulda setter i så kommer denne pendlingen til å dukke opp under et paraply-innlegg!

 • Reply Stine Helene 19. august 2014 at 18:25

  ÅHHHH, jeg er i akkurat samme situasjon. Går siste året av bacheloren min nå, og pendler fra Sandefjord til Lillestrøm. Ikke hver dag, heldigvis, men alikevel. Lite får meg så irritert og tom for energi, som kollektivtrafikk. Satt å tenkte på det i dag, hvordan kan folk oppfordre til at flere må bruke kollektivtrafikken når den er som den er? SVINdyr (2500 kr i mnd for meg som student….), upålitelig og ubehagelig. Å ta toget i morgen- eller ettermiddagsrushet er jo helt ubrukelig. Uff nei, jeg blir så provosert… Blir nok mye hjemmestudie for meg fremover, for å si det sånn…

 • Reply Silje 19. august 2014 at 20:49

  Da jeg pendlet til Tønsberg, satt jeg meg alltid på stille vognen. Veldig sjeldent det ikke var sitteplass der 🙂 og et stooort pluss for at det er stille der, da jeg irriterer meg over det minste når jeg kjører kollektivt!

  Lykke til på skolen og med pendlingen 😀

 • Reply Ida Wulff 19. august 2014 at 22:39

  Silje: gjorde det på vei hjem i dag, det var herlig! 😀

 • Reply Ida Wulff 19. august 2014 at 22:40

  Anonym: jeg trooooor du har rett 😀 haha

 • Reply Ida Wulff 19. august 2014 at 22:40

  mkde: <3

 • Reply Ida Wulff 19. august 2014 at 22:40

  Susanne: ikke kjøre til skolen tror jeg 🙂

 • Reply Ingrid 21. august 2014 at 17:42

  Hahaha! Takk, der fikk du fram et smil fra en nyutdanna sliten lærer. Plutselig helt ok at jeg ikke skal pendle til universitetet lenger. For mange tidlige morninger med nesa i skjerfet fordi den forran meg lukter hodebunn. Ei lukt som forøvrig er sterkt undervurdert! Fysj! Lykke til med skolen:-)

 • Reply Janne 21. august 2014 at 21:33

  Hahaha – du er bare helt rå, rett og slett. Venter på boka «verden gjennom Ida’s øyne». Skriv skriv skriv, du er mer enn bra nok!! 🙂

 • Reply najlepszy sklep 12. mars 2024 at 19:14

  Wow, fantastic blog format! How long have you been blogging for?
  you made blogging look easy. The entire look of your website is wonderful, let alone
  the content material! You can see similar here sklep internetowy

 • Leave a Reply