Lappen og bil

JEG ER SÅ STOLT AV MEG SELV

24. september 2014

Alt blir kleint på en overskrift. Og som den kleine overskriften tilsier, er jeg stolt over meg selv akkurat nå.

I dag tok jeg nemlig lappen. Obligatorisk bildebevis:

Ja, jeg tok lappen i tøfler. Betennelse i foten, vondt i magen av antibiotikaen, feber, forkjølelse, tette ører fulle av dotter… Jeg tenkte at hvis jeg står, så er det et mirakel.

Og så stod jeg, da. Og siden jeg var forberedt på det motsatte, ble jeg så lettet at jeg begynte å hylgråte før sensor var ferdig med pep talken om at jeg hadde kjørt litt for fort noen steder. Med tårer nedover kinnene og snørr i munnviken lovte jeg at jeg aldri skulle kjøre for fort igjen. Et løfte er et løfte, vel?

Haha, jeg ler meg i hjel når jeg ser tilbake på den nervepirrende timen i bilen. Sensoren må ha trodd jeg var klin gal, men det betydde bare så mye for meg. Lappen var det siste jeg måtte krysse av på lista mi, lista over tingene alle gjorde da de var 18 og 19, men som jeg ikke kunne gitt mer blaffen i den gangen. På sånn cirka et år har jeg fullført videregående, kjøpt leilighet, begynt å studere – og nå tatt lappen. ALT på listen er krysset av, og for det er jeg så lykkelig at jeg føler at det var innafor å gråte foran en helt fremmed mann i dag. Haha ♥

Nå skal denne ødelagte skrotten pares med dyna, jeg lover at det er slutt på selvmedlidenheten i morgen. Da skal jeg tilbake på SKOLEN! Om jeg så har mistet et øye.

PS. Si i fra hvis du har spørsmål angående det å ta lappen, intensivkurs, automatlappen, oppkjøring, teori eller Sande Trafikkskole. Jeg kommer til å ha et QA-innlegg som handler om lappen, da det viser seg at veldig mange av mine lesere holder på å ta lappen eller har lyst til å ta lappen. Er det noe jeg har hatt nytte av så er det å lese om andre sine erfaringer, så bare still spørsmål i kommentarfeltet hvis du lurer på noe 🙂

85 Comments

 • Reply Renate rødberg 24. september 2014 at 00:36

  Gratulere så mye med lappen! 🙂

 • Reply celine meyer 24. september 2014 at 00:40

  Gratulerer så mye! 😀 Du er så flink!

 • Reply Veronica 24. september 2014 at 02:36

  Gratulerer, vel fortjent 🙂 !

 • Reply Santana 24. september 2014 at 02:57

  Hvordan kommer man egentlig i gang med kjøretimer? Jeg har ekstrem telefonangst, og bare tanken på å skulle ringe en kjøreskole for å bestille time gjør meg gæærn, haha! Hva skal man liksom si?? «Hei, kan jeg starte med kjøretimer»? Er det virkelig så enkelt?

 • Reply Tove 24. september 2014 at 04:57

  Ååå Ida, gratulerer så utrolig mye! Har fulgt med nå i hele sommer på hvordan det har gått med deg. Så fantastisk! Jeg skal kjøre opp om bare noen timer, etter å ha prøvd å ta lappen, mislyktes, gitt opp noen år og så begynt helt på nytt. Nå kjennes alt bra, tror jeg skal greie det, men vet jo aldri haha, plutselig skjer det noe galskap jeg ikke har kontroll over;) Har følt meg så mislykket, men en super kjørelærer har hjulpet meg masse. Så glad på dine vegne! Nå er klokka halv fem og jeg må ha lagt meg FOR tidlig (skulle liksom være flink…:p) for jeg har altså våknet av meg selv midt på natten. Hjelpes! Skal prøve å få sove igjen nå, men sånn opptur å lese bloggen din først da. Dette ble langt… Gratulerer igjen!!!

 • Reply Linn 24. september 2014 at 05:47

  Gratulerer så mye!:) Det er så deilig når man får bestått av sensor!:)

 • Reply Karoline 24. september 2014 at 06:17

  Gratulerer så mye! Bra jobba! Imponert over alt du har oppnådd på dette året 🙂

 • Reply m 24. september 2014 at 06:23

  Gratulerer Ida:) skal du kjøpe deg egen bil forresten?

 • Reply Karre om att låna pengar 24. september 2014 at 07:44

  Grattis!!! 🙂

 • Reply Kristina Andersen 24. september 2014 at 08:09

  Jeg er så himla stolt av deg, Wulff <3

  – andersen

 • Reply Eli 24. september 2014 at 08:40

  Haha. Minner om når jeg fikk lappen. Jeg hadde en litt annen forhistorie, og jeg hadde strøket hele TRE ganger først. 2 var min feil – jeg var ikke klar mentalt og fikk helt panikk, 3 gangen var en J**** kjip sensor som sa «Jeg kunne valgt å gi deg lappen nå, men det gjør jeg ikke fordi..*fyll inn småfeil*». Men vertfall. Når jeg hadde min 4 oppkjøring så gjorde jeg to alvorlige stryk feil – så når jeg parkerte på trafikkstasjonen begynte jeg bare å hylgrine. Uten at sensoren fikk sagt et ord. Haha. Etter kanskje 5 minutter så klarte han å få gjennom «Det er ikke avgjort enda. Hva synes du gikk galt?» Og siden jeg klarte å nevne alle feilene (med hulk og tårer) jeg hadde gjort – små som store. Så fikk jeg lappen, sensoren innså at det var selve oppkjøringssituasjonen jeg hadde sånn (mentale) problemer med, og ikke kjøringen. Phu. Glad DET er over. 😛

 • Reply Trine 24. september 2014 at 08:50

  Lurer på hvordan et intensivkurs fungerer? 🙂

 • Reply Elisa 24. september 2014 at 09:33

  Gratulerer så masse Ida!! Å få lappen er den beste følelsen i verden!

 • Reply Ida Wulff 24. september 2014 at 09:47

  Tove: ååååå MASSE lykke til, det greier du FINT! Tenk at du bare skal på en liten kjøretur <3

 • Reply Anonym 24. september 2014 at 10:03

  Hvor mye kostet lappen for deg?:)

 • Reply Sandra 24. september 2014 at 10:04

  Jeg leste dette og ble så glad at jeg ropte » ÅÅ YES!!!» midt i forelesningssalen i dag.. Haha, gratulerer så mye Ida 😀

  Lurte også på noe helt annet enn bil. Mener på at jeg husker du har hatt hair extensions fra luxushair? Jeg har tenkt å kjøpe meg clip on, men veldig usikker på hvor. Erfaringer med det? 😀

 • Reply Ida Wulff 24. september 2014 at 10:10

  Sandra: Haha, takk for at du ble så glad på mine vegne 😀 <3 ja, men det er maaaange år siden. Var en av min første sponsorer husker jeg. Men tror jeg bruke clip ons derifra ganske lenge og at det så bra ut. Må bare understreke at det var i 2008 typ, så kan ikke garantere noe den dag i dag.

 • Reply Stine 24. september 2014 at 10:19

  Haha jeg må le! Jeg begynte også å hyll gråte lenge før sensoren var ferdig med å snakke. Han skjønte ingenting siden jeg hadde bestått og burde være glad! 🙂

 • Reply Ida Wulff 24. september 2014 at 10:21

  Stine: Haha! Er vel bare at man har vært så anspent og følt på så mange følelser 😀 stakkars sensorer!

 • Reply Ingvild 24. september 2014 at 10:51

  Åååå gratulerer så mye! Jeg var også litt sen med å ta lappen, og gråt også en skvett da jeg bestod, og klemte sensoren (og dette var etter jeg hadde strøket en gang før, gjett om jeg gråt DA!:p). Men virkelig, verdens beste følelse å bestå, virker som du er enig 🙂

 • Reply Ann Elisabeth 24. september 2014 at 11:32

  Så utrolig fine sko/tøfler! Hvor er di fra? 😀

  Og GRATULERER så mye med lappen!! Jeg har ennå ikke begynt med lappen..

 • Reply Anonym 24. september 2014 at 11:48

  Hva mente du egentlig med at du tok lappen på en uke?

 • Reply Sandra 24. september 2014 at 12:25

  Okei, vet du om de har clip on i det merke du bruker nå? 🙂

 • Reply Astrid 24. september 2014 at 12:36

  Gratulerer så mye! 😀

 • Reply Ida Wulff 24. september 2014 at 12:39

  Ann Elisabeth: tusen takk 🙂 de er fra Uggs.

 • Reply Anonym 24. september 2014 at 13:16

  Kjørte du opp i Tønsberg? Hva het sensoren din? Jeg skal kjøre opp i Tønsberg snart og lurer sånn på hvordan sensorene er!!

 • Reply Ivy 24. september 2014 at 15:06

  Gratulerer så mye med lappen! Kan du fortelle grundig litt om kartkjøring? Hva må du gjøre, kjørte du alene, var det vanskelig? Og gjerne om sikkerhetskurs på vei og bane også 🙂

 • Reply Vilde 24. september 2014 at 15:35

  Gratulerer så mye, Ida! Dette har du fortjent så flink som du har vært 🙂 hvordan var første kjøretur helt alene?

 • Reply Anonym 24. september 2014 at 15:39

  Gratulerer så masse, fine Ida!!

  Hvor mye kostet det alt i alt?

  Åhh må vel begynne å spare snart hehe..

 • Reply Anonym 24. september 2014 at 15:39

  Anbefaler du å ta teorikurs, eller å lese til den selv?

 • Reply Kristin 24. september 2014 at 15:40

  Gratulerer så mye med lappen :-)!

 • Reply Malin 24. september 2014 at 16:17

  Tok du intensiv kurs? Eventuelt, hva er ulempen og hva er fordelene?

  Lærte du å kjøre bil først eller gikk du rett på kjøretimer?

 • Reply Marion 24. september 2014 at 16:28

  Så bra 😀 Gratulerer! Jeg strøyk på oppkjøringa som jeg hadde på bursdagen min, bestilt ny oppkjøring nå…

  Skal sies at selvom jeg ikke var klar, så var sensoren min ugrei. Han må ha hatt en dårlig dag, for sånn som jeg ble skjelt ut etter at han fortalte at jeg strøyk var ikke nødvendig, og jeg burde heller ikke stryki på en del av de tingene jeg fikk beskjed om at var feil selvom jeg ikke hadde bestått utansett. menmen, synd for meg..

 • Reply Gret 24. september 2014 at 16:58

  Kan man bytte lærer hvis man ikke liker sin kjørelærer?

 • Reply Nicole 24. september 2014 at 17:10

  Gratulerer så mye med lappen! Er faktisk i gang med prosjektet som du nettopp har blitt ferdig med – altså å gjøre ting andre gjorde når de var 18/19. Så her er det vgs på gang for tiden, haha. Føler meg jo som om jeg er 10 år eldre enn alle jeg går i klasse med selv om det er langt i fra tilfelle 😛

 • Reply Marianne 24. september 2014 at 18:14

  Hei 🙂

  Er 24 år og skal selv ha oppkjøring om 1 uke. Grugleder meg! Føler det er småting hele veien, som burde vært fikset før jeg tar oppkjøring.. Men så sier Kjørelærer jeg er klar. Hvordan var det å ta oppkjøring? Rom for feil(ikke fare for trafikken feil) og nervøsitet hos sensor eller?

  Marianne 🙂

 • Reply Malin 24. september 2014 at 18:16

  Gratulerer så mye! Det er en herlig følelse 🙂

  Hvorfor tok du automatlappen i stedet for manuellappen?

 • Reply Mia 24. september 2014 at 18:36

  Har du noen motivasjonstips for oss som er redd for å begynne? Selv avventer jeg å begynne og øvelseskjøre fordi jeg er så redd for at noe skal skje, at jeg skader bilen eller andre mennesker osv. Det er jo et så stort kjøretøy, jeg er så redd for å ikke ha kontroll nok!

 • Reply Emma 24. september 2014 at 18:38

  Gratulerer så mye! Dagen man får lappen er bare generelt fantastisk, husker jeg gikk og smilte hele dagen lang 😀 Ironisk nok nekta jeg å kjøre hjem fra skolen den dagen, var et komplett nervevrak og tålte ikke tanken på å sette meg rett bak rattet igjen, haha

 • Reply Anonym 24. september 2014 at 18:42

  Hvor lang tid brukte du fra den første kjøretimen til du hadde oppkjøring?

  Skal selv ta teorien snart og derfor lurer jeg på; hvordan kom du i gang med lesingen? Hvor lang tid brukte du ca? Og har du noen smarte tips når det kommer til effektiv øving?

 • Reply Lisbeth 24. september 2014 at 19:05

  Gratulerer Ida! Du har masse å være stolt av!

 • Reply Lene S 24. september 2014 at 19:27

  Du har virkelig oppnådd mye på et år 🙂 Gratulerer så mye med lappen 🙂

 • Reply Marte 24. september 2014 at 20:29

  Gratulerer så mye, Ida! 😀

  Jeg mener å huske at du hadde en genser i hvert fall i rosafarge og kanskje en farge til, den hadde litt utringning, ble den kjøpt på Nelly? Hvis du vet hvilken genser/topp jeg snakker om. 🙂

 • Reply ida 24. september 2014 at 20:53

  Tok du automatlappen? Hvorfor gjorde du det istedet for manuell? 🙂

  Gratulerer kjempemasse!!!

 • Reply Anita 24. september 2014 at 21:12

  Hva studerer du?:)

 • Reply heijmeb 24. september 2014 at 21:16

  Gratulerer så mye med lappen, ting blir så mye lettere når man har det OG bil! Hva er grunnen til at du valgte å ta lappen på kun automat? Og evt. hva kreves for at du skal kunne kjøre manuell bil senere?

 • Reply Cecilie 24. september 2014 at 21:22

  Åhhhh, gratulerer så mye Ida!!! Jeg strøk for tredje gangen nå i våres.. Men gir enda ikke opp, kjøretime igjen i morgen. Begynner snart å bli gal 🙁

 • Reply Ida Wulff 24. september 2014 at 21:39

  Anita: markedsføring 🙂

 • Reply Ida Wulff 24. september 2014 at 21:40

  Marte: tror den heter noe med Jersey 🙂

 • Reply Ida 24. september 2014 at 21:45

  GRATULERER, søte du 😀 Min tur neste uke 🙂

 • Reply Elisabeth 25. september 2014 at 00:02

  Gratulerer så mye med lappen, Ida! Fy søren så flink du har vært det året som har gått! Er utrolig imponert over deg 😀

  Skulle gjerne sett at jeg hadde nådd alle målene jeg har satt for meg selv også, men lappen fikk jeg heldigvis tatt for noen uker siden, i det minste. Så er utrolig fornøyd med det. Begynte å hylgråte selv, fordi jeg ble SÅ HIMLA GLAD! Kjør pent 🙂 Klem til flinke, flotte deg <3

 • Reply Ida Wulff 25. september 2014 at 00:04

  Elisabeth: Åååå, gratulerer med lappen <3

 • Reply Ida Wulff 25. september 2014 at 00:04

  Ida: MASSE lykke til!! 😀

 • Reply Nina 25. september 2014 at 00:33

  Gratulerer!! 😄😄 Ah, den følelsen når sensor forteller at du har bestått er en ganske herlig følelse!

  Kjør forsiktig, og god bedring! 😊

 • Reply Mariann 25. september 2014 at 09:17

  Hvor mye kostet lappen tilsammen?

 • Reply Maria 25. september 2014 at 09:44

  GRATULERER!!!!!!! Utrolig motiverende å lese om alt du har fått til på et år! Kan du kan jeg 😀 Ikke noe kleint å være stolt av seg selv når man har fått til så mye på ett år!

 • Reply Ane 25. september 2014 at 09:54

  Gratulerer så myye! Åh, jeg kjenner så godt følelsen! For meg tok det tre år og 4 forsøk + masse kjøretimer og terapitimer for at de skulle klaffe 🙂 Selv hadde jeg hjernerystelse da jeg kjørte opp, så er rart det der at man presterer sånne ting på en helt annen måte når man ikke er i slag. Lønner seg som oftest 😛 Igjen, gratulerer!

 • Reply Stine 25. september 2014 at 12:10

  Gratulerer så utrolig mye!

  Har oppkjøring 7 november (manuell) gruer meg sinnsykt mye ! Har hatt lappen hengende over meg i 4 år nå, så det betyr utrlig mye for meg.

  Gledet meg til å lese om dine tips og råd!

 • Reply Therese 25. september 2014 at 12:45

  Himmeloghav, du har all grunn til å være stolt! Jeg er imponert over alle tingene du har oppnådd i løpet av det siste året – og ikke bare oppnådd – men du har jo gjennomført de med stil! Imponert, frøken!

 • Reply Silje 25. september 2014 at 12:56

  Gratulerer så mye! Dette fortjener du! 😀

 • Reply Camilla 25. september 2014 at 14:07

  Åh, gratulerer!! 😀

 • Reply Kaia 25. september 2014 at 16:53

  Gratulerer så mye med lappen! Tok min første kjøretime i dag, gleder meg til å fortsette 🙂 Utrolig motiverende og inspirerende at du hat fått til å mye som du har på et år, du har all grunn til å være stolt 😀

 • Reply sara 25. september 2014 at 21:39

  gratulerer så masse Ida ! 🙂 jeg lurer på hvor mange kjøretimer du hadde, og hvor mye kostet det å ta lappen ?

 • Reply maren 25. september 2014 at 22:04

  Gratulerer!! Skal snart på lappen, og har veeeldig lyst til å ta automatlappen, men mamma og pappa vil ikke at jeg skal gjøre det. Kan du ikke si litt om automatlappen og hva det egentlig innebærer? Hva sa folk til deg da du sa at du skulle ta AUTOMATlappen?

 • Reply Renate 25. september 2014 at 23:20

  Åå, gratulerer så mye <3

 • Reply Anonym 26. september 2014 at 00:43

  Kan du fortelle om hele oppkjøringen din fra du kom til du dro? skal snart kjøre opp sjøl, er så nervøøøs!0

 • Reply bjørg kristin 26. september 2014 at 01:10

  først gratulerer så mye! Hvor lang tid brukte du på å få lappen? synes du det var vanskelig? leste du mye på teoriprøven før du tok den?

 • Reply Anonym 26. september 2014 at 11:17

  kan du forklare steg for steg hva du må gjennom for å ta lappen?

 • Reply i 26. september 2014 at 12:35

  Gratulerer !! Hvilket kontrollspørsmål fikk du?

 • Reply Lone 26. september 2014 at 13:45

  Hva følte du var det viktigste å passe på under oppkjøringen? Hva ser sensor mest etter at du gjør riktig liksom?

 • Reply Lea 26. september 2014 at 15:20

  Gratulerer!! 🙂

  Jeg har et spørsmål:

  Blir kjøretimer foreldet? For fire år siden tok jeg alle obligatoriske kjøretimer, altså jeg mangler kun teoriprøven og selve oppkjøringen. Er dette enda gjeldende?

 • Reply Anonym 26. september 2014 at 15:29

  jeg lurer på hvor mange kjøretimer man MÅ ha? tok du automat eller manuell? og stilte sensoren deg noen spm ang bil når du hadde oppkjøring?

  og til slutt, hvor fort tar man lappen på intensiv kurs?

 • Reply Christina 26. september 2014 at 18:15

  Gratulerer!!!🚘

  Jeg tar lappen nå og lurer fælt på hvordan en

  Oppkjøring foregår? Jeg gruer meg så

  veldig! Og er egentlig ganske redd i trafikken 🙈

 • Reply Sophie 26. september 2014 at 18:34

  Jeg skal ta lappen snart og jeg går seriøst rundt med en konstant klump i magen:( føler ikke jeg kommer til å klare det .. Noengang.

 • Reply Ove Kristian 26. september 2014 at 23:37

  Du får ha store gratulasjoner. Og forresten. Det å være litt nervøs når man kjører bil er bare bra for da er man mer oppmerksomhet.

 • Reply Elise Furland 27. september 2014 at 13:41

  Gratulerer så mye Ida! 🙂 Jeg var akkurat på samme måte som deg, når jeg tok lappen. Jeg gråt før sensoren var ferdig å snakke… og da han avsluttet med å si «du besto», da braste jeg ut i hylgråt, haha.

 • Reply Charlotte Tunes 27. september 2014 at 14:28

  GRATULERER!!! Du kan virkelig være stolt. Den følelsen er jo helt fantastisk, hihi! Jeg hylgråt selv, haha! Jeg bestod og var så stolt, så stod kjæresten å ventet på meg når jeg var ferdig (uten at jeg visste det), så da ble jeg så glad at jeg begynte å gråte igjen! HAHA. Den dagen der altså, den var fin! 😀

 • Reply Vilde 27. september 2014 at 17:50

  Gratulerer med dagen din idag, Ida 🙂 og gratulerer med dagen din bloggen igår! Regner med at du feirer og koser deg meget. Det fortjener du! Ha en fortsatt fin helg og fin bursdag <3

 • Reply M 27. september 2014 at 20:36

  Hei!

  Jeg har bare tatt trafikalt kurs og det er det.

  Lurer mest på hvordan teoriprøven er og hvordan man skal øve til den? Og når det kommer til kjøring osv. er det lurt å ta manuell eller automat og hvor lang tid tar det å gjennomføre lappen?

 • Reply Louise 28. september 2014 at 17:00

  Hei! Først og fremst gratulerer!:D Supert med spørsmålsrunde om lappen!

  Hvor mye betalte du totalt?

  Hvorfor tok du automat og ikke manuell?

 • Reply Anonym 29. september 2014 at 13:42

  Gratulerer så mye 🙂

  Hvordan øvde du på teorien? Har du noen tips til hvordan man kan få alt inn i hodet?

 • Reply Hege 29. september 2014 at 16:04

  Ååå så gøy da, gratulerer! Og så gøy å se at du har tatt lappen på automat, det skal nemlig jeg også gjøre, og jeg fikk så mye drit fra så mange som mente at det var en dum avgjørelse? Jeg ahr oppkjøring på torsdag, å gruer meg drit mye!! Har du noen tips?

 • Reply Linn 9. november 2014 at 20:52

  Jeg lurer bare på hvilket merke tøflene dine er?

 • Reply Ida Wulff 10. november 2014 at 22:28

  Linn: Uggs 🙂

 • Reply Jodie Henderson 25. mars 2024 at 06:57

  This paragraph is really a nice one it assists new net visitors, who are wishing for blogging.

 • Leave a Reply