Paraplyer

DRIT I STILLHET OG KOMFORT

3. oktober 2014

Åh, enda et klageinnlegg på sosiale medier fra en pendler som er sinna på tog, tenker du. Neida. Dette er ikke et klageinnlegg. Jeg innrømmer at jeg har bannet høyt over er par innstilte tog. Fått isbart og stive ledd mens jeg har stått ute i vinterkulda og ventet håpefullt. Fått en urettferdig bot eller to. Blitt hostet på av mang en småbarnsmor som har så fulle hender at det å holde seg for munnen er langt i fra førstepri.

Men det er ikke et klageinnlegg. Jeg bare tenkte på en ting; NSB flotter seg jo med både stillevogn og komfort-vogn. Stillevognen for de som vil ha det stille, bortsett fra at det aldri er stille. Om det ikke er en på 70+ som skriker skranglete inn i en forstørra mobiltelefon, så er det en jævel med tett hue som ligger med hodet bakover og snorker om kapp med verdens mest høylytte snorker. Komfort-vogna har jeg ikke helt skjønt vitsen med. Internett, stikkontakt og ålreite seter er det jo over alt på de nye togene, så å betale 90 kroner ekstra for en avis og en kaffe, ser jeg ikke helt vitsen med. Tipper det finnes mange steder som har bedre kaffe enn NSB, og hvor den heller ikke koster 90 kroner. Avisene leser jeg jo på iPhonen uansett.

Så, ettersom stille- og komfortavdelingen ikke er spesielt imponerende, har jeg kommet opp med forslag til nye vogner som NSB bør vurdere. Vi bare kjører i gang. Eller toger, da:

Spisevogna. Vogna for de som vil spise. Ingenting er som å komme litt uggen, trøtt og gretten på toget klokken 6 om morgenen, og uheldigvis havne ved siden av et frokostmonster. Frokostmonsteret har slått på stortromma, og spandert på seg baguett med egg, reker, majones og en eller annen fremmed lukt. Men det er ikke bare det som suger. Det suger også når man selv vil spise, men ikke tør. Fordi man vet hvor irritert man selv blir når andre gjør det.

Telefonvogna. SERR, hørte du hva han sa til henne? Det er bare HELT SYY -Hæ? … Hvaaa, du er ikke seriøs nå? Er det muulig, det er det sykeste jeg har HØRT! Når jeg blir tvunget til å sitte og høre på en slik samtale. Tror dere da at jeg klarer å konsentrere meg om artikkelen jeg prøver å oversette, eller tror dere jeg lurer noe inni helvete på hva som er det sykeste hun jenta har hørt. Gutter/menn som skylder penger og krangler i telefonen er også en slager. 

Mammavogna. Det er noe urovekkende med småbarnsmødre, spesielt de som har med seg flere av dem på toget mens barnefaren er på jobb. Det er som om de har så mange bekymringer at det ser ut som de ikke har en eneste en. Oi, der kjørte jeg inni siden på noen med barnevogna, samma det vel! Smerten den personen kjente kan ikke ha vært i nærheten av det jeg kjente under fødselen for et par år siden! Må hoste, jeg! Orker ikke å holde meg for munnen, folk har vel hørt noen hoste før! Kanskje jeg skulle tatt åsså skifta en bleie her i midtgangen? Eller kanskje jeg ikke skal skifte den bleia i det hele tatt, lukter jo ikke SÅ dritt.

Snorkevogna. Siden de som snorker i stillevogna ødelegger for alle andre, syns jeg det bør være en egen vogn for de som snorker. Ikke noe hokus pokus.

Glovogna. Mange kjeder seg på tog. Jeg skjønner det, noen ganger kjeder jeg meg også. Problemet er bare at mange som kjeder seg på tog bruker andre mennesker som underholdning. Og det er faktisk innmari vanskelig å sitte og slappe av når det sitter en person ovenfor deg i 4-seteren og analyserer deg, lurer på hvem du er, hvor du kommer fra, hvor du skal ta toget hen. Hva med en egen vogn hvor de som vil kan sitte og glo på hverandre?

Psyckovogna. Altså, her er det bare å utstyre vogna med tvangstrøyer, beroligende midler og munnkurv. I dag morges stod det en jævel av en tulling med verdens lengste tånegler og skrek om «homofile, innvandrere og søsken som likte å knulle hverandre i ræva». Orker ikke engang utdype. 

Neglelakkvogna. De siste to månedene har jeg tenkt at toget egentlig er et perfekt sted å lakke neglene på. Men grunnet lukten, kan jeg selvfølgelig ikke det. Det ville bare vært toppen av frekkhet. Egen lakkevogn, anyone?

Fremmedvogna. Det finnes to type mennesker her i verden. De som elsker å prate med fremmede, og de som ikke gjør det. Med få unntak, så liker ikke jeg at fremmede på toget begynner å prate med meg. Det koster meg alt for mye. Og jeg SER dem med en gang. De går gjennom ild og vann for å møte blikket ditt, og når de har fanget deg, sier de et eller annet jovialt som tvinger deg til å le, smile og svare noe jovialt tilbake. Stemmer for en egen vogn til de som vil bli kjent med fremmede!

Alenevogna. Jeg skal ærlig innrømme at jeg på slitne dager setter veska i setet ved siden av meg, og ber en stille bønn for at nye passasjerer skal spare seg for en «er det ledig her?» og gå videre. Hvis de spør, så smiler jeg selvfølgelig overdrevent og oppfører meg som om veska havnet i setet i et utilregnelig øyeblikk. Men… Noen dager vil man bare være alene, til og med på offentlig transport. Hva med en vogn hvor alle setene står alene? Ett og ett sete? 

Ønsker du deg en av disse vognene? Eller har du forslag til andre vogner som NSB burde ta stilling til? 

83 Comments

 • Reply Sara 3. oktober 2014 at 00:58

  Haha, JA! Jeg ønsker absolutt disse vognene. Problemet er at det hadde blitt et himla langt tog…

  Sleng på «de som elsker å høre på musikk høyt fra mobilen/ipoden»-vogna i slengen. Og «rastløs»-vogna. For dem som bare MÅ opp å gå hvert femte minutt når de sitter innerst.

 • Reply Silje 3. oktober 2014 at 00:58

  Haha, dette var helt fantastisk! Har selv vært borti ei som lakka neglene på et stappfullt tog – midt i morgenrushet inn til Oslo. Det var ganske grusomt og anbefales IKKE.

  Hva med høre på altfor høy musikk-vogna? For de som hører på så høy musikk at man hører det tre-fire rader unna personen..

 • Reply Kristine 3. oktober 2014 at 01:02

  Hahah! Dette er bare helt hysterisk morsomt! Elsker at du tar opp dette med offentlig transport så ofte, for jeg kjenner meg så syyykt igjen i mye av det du skriver. Spesielt dette med småbarnsmødre. Jeg grøsser hver gang jeg ser midtgangen bak i bussen er stappet opp med folk med barnevogner. Som den relativt folkeskye personen jeg er, elsker jeg jo bare å måtte brøyte meg forbi vogna for å få satt meg ned. Enda bedre er det om kjerringa som eier vogna sender meg et sint blikk for å ha «dultet» for mye bort i ungen hennes. Jesus, kjenner jeg blir varm i trøya av å snakke om dette. Ikke at folk med barnevogn ikke skal få kjøre buss altså, men jeg hadde ikke akkurat vært i mot litt mer tilrettelagte busser når det gjelder akkurat dette! 🙂

 • Reply Malin 3. oktober 2014 at 01:02

  Haha, digger humoren din – u go girl

 • Reply Thea 3. oktober 2014 at 01:29

  Amen!! 🙌

 • Reply Birgitte 3. oktober 2014 at 07:12

  Hahahahah! Amen for fremmedvogna, mammavogna og glovogna! Husker en random, ekkel fyr satt sett sammen med meg og snakket hull i hodet paa meg i 4 timer en gang, grøss og gru…

 • Reply Maria 3. oktober 2014 at 07:40

  Ett og ett sete hadde passet meg perfekt! Hva med den hysteriske vogna? 😉

 • Reply camilla 3. oktober 2014 at 07:49

  Hehe pendler seg hver dag med tog, og kjenner meg veldig godt igjen i dette innlegget. Men hvordan har du klart å få bot?

 • Reply Ida 3. oktober 2014 at 07:59

  Å, her var det mange gode ideer. Likte spesielt godt mammavogna, telefonvogna, alenevogna, fremmedvogna og neglelakkvogna. Har hatt lyst til å dra med meg neglelakken på toget mange ganger, men aldri turt.

 • Reply Birgitte 3. oktober 2014 at 08:38

  Alenevogna!! *praisethelord* da hadde verden vært et litt bedre sted. Satt forresten ved siden av en som brukte neglelakkfjerner for og så ta neglelakk en gang!! Gretten var jeg resten av dagen.. Så egen lakkevogn kan jeg gå god for;p

 • Reply Frk.komfort 3. oktober 2014 at 08:47

  Det er EN god grunn til å ha månedskort i komfortvogna, du kan reservere sete. Som er bare ditt. HVER dag, uansett hvor fullt det er på toget. Da kan folk bare ha kaffen og avisene for seg selv, for det å vite at jeg alltid har en fast vindusplass på toget, det er faen meg pur lykke for en rushtidspendler.

 • Reply Anonym 3. oktober 2014 at 09:10

  hahahahhaha herreguud du er fantastisk

 • Reply Ida Wulff 3. oktober 2014 at 10:09

  Frk.komfort: kan man virkelig det…. Hmmm, reserverer man bare på nett? I såfall skal jeg vurdere det

 • Reply Ida Wulff 3. oktober 2014 at 10:09

  Birgitte: grrrrr jeg hadde klikka!!!

 • Reply Ida Wulff 3. oktober 2014 at 10:12

  camilla: en gang (før jeg ble pendler) da jeg skulle fra Tønsberg til Oslo. Billettautomaten på stasjonen funket ikke, så jeg satt klar med bankkort på toget og venter på konduktør så jeg kan kjøpe billett. Det kommer en bort til meg og spør etter billett, jeg sier at jeg gjerne vil kjøpe en billett til Oslo, men NEI. Hun er kontrollør, ikke konduktør. Og det var visst min oppgave å oppsøke en konduktør straks jeg kom på toget….

 • Reply Ida Wulff 3. oktober 2014 at 10:13

  Birgitte: nesten så man hopper ut av toget i fart…

 • Reply Julie 3. oktober 2014 at 11:11

  jeg syns de skulle lagd en «sykevogn», der alle de syke og forkjøla personene kan sitte å hoste og harke, og smitte hverandre i stede for å smitte de som er utmerket friske

 • Reply Ida Wulff 3. oktober 2014 at 12:48

  Julie: sååååå enig!!!!

 • Reply Camilla 3. oktober 2014 at 12:49

  Elsker disse innleggene! Selv tar jeg ikke så mye tog, men busser en del med timesekspressen ( passer meg bare bedre, og det er billigere ) Det værste jeg vet er de som absolutt må sitte ved siden av deg, selv om de kan sitte hos noen andre (et tomt sete f.eks? ) Jeg sitter som regel innerst med veska ytterst og later som jeg sover, med musikk i ørene når noen kommer på. ( Har selvfølgelig folkeskikk nok til å la noen sitte ved siden av meg om det er fullt )

 • Reply Liss 3. oktober 2014 at 13:04

  Hva med blogge-vognen?

  Der blogg-prinsesser med ønske om og ytre sitt om alle sine opplevelser med NSB. Da slipper tilogmed mødrene som helt sikkert skulle ønske de slapp og kjøre kollektivt, og bli dømt av bloggeren i ettertid?

 • Reply Ida Wulff 3. oktober 2014 at 13:06

  Liss: kanskje de burde ta lappen

 • Reply Lena 3. oktober 2014 at 13:18

  Har ikke du tatt lappen da? Kanskje det hadde vært bedere for deg og kjøre? Bare en tanke siden det er så mye feil med alle andre rundt deg!

 • Reply Ida 3. oktober 2014 at 13:34

  Hva med en syrevogn? For alle de som vil høre på syremusikk på full guffe!

  De er FOR mange!

 • Reply Anonym 3. oktober 2014 at 14:35

  Du er heldig som i det hele tatt tar et tog med forskjellige vogner!! Hahaha. Jeg tar et tog hver dag som kun har en vogn, og toget er hønngammelt så det rister og bråker helt ekstremt. Det er også innstilt hvertfall 2 ganger i uken, og går annenhver time… Mine snapvenner får klagesnaps fra toget i hytt og pine, men det er fryktelig lite sympati å få føler jeg… I forrige uke var det også en drita mann på toget som sang hele veien frem, og tente seg i tillegg noen røyk INNE på toget og kasta den ut vinduet når han var ferdig……….. TAKK FOR MEG.

  Og takk til deg for at du får meg i bedre humør når jeg sitter på det jævla toget dag ut og dag inn for å komme meg på skolen <3 <3 <3

 • Reply Hanna 3. oktober 2014 at 14:44

  Dette innlegget var alt for bra! Spesielt siden jeg sitter på toget og leser det, samtidig som jeg irriterer meg grønn over hun som sitter ved siden av og SMATTER på godteriet sitt som om hun skulle ha vært på diett i to år.

 • Reply Ida Wulff 3. oktober 2014 at 14:48

  Hanna: grrrrr, irriterende!!

 • Reply Synnøve 3. oktober 2014 at 14:53

  Hahah! Dette innlegget likte jeg! 😀

 • Reply jeanette 3. oktober 2014 at 15:47

  Ja takk til en alene vogn 🙂 Og de som sprayer seg med parfyme da, gidd å iallfall gjøre det på toalettet? Sorry, men jeg er ikke så interessert i å ha alle andres parfyme på meg.

  Til alle som tar denne kritikken veldig til seg, dette er nok ment med en klype salt så tror ikke noen trenger å hoppe rett i forsvarsmodus. Når det er sagt, er det jo strengt tatt lov til å tenke gjennom egne handlinger (meg selv inkludert, selvsagt) og reflektere om man kanskje er litt plagsom selv også i blant 🙂

 • Reply coffee in a cup 3. oktober 2014 at 16:02

  ha, ha, ha – ler meg i hjel! takk skal du ha 🙂 🙂 🙂

 • Reply Camilla 3. oktober 2014 at 16:15

  Sitter faktisk på toget akkurat nå, og fyren bak meg sitter og SMATTER på egg-brødskiva si…..

 • Reply Karina Jørgensen 3. oktober 2014 at 16:40

  Fantastisk innlegg! Jeg kjenner meg altfor godt igjen.. Nå klarte jeg og sette meg i en vogn med en snorker, smatter og en psyko!!

 • Reply Mathilde 3. oktober 2014 at 16:49

  Hahaha, beste innlegget jeg har lest på lenge! Kunne ikke vært mer enig!

 • Reply mette 3. oktober 2014 at 17:04

  Du.. Ida… Jeg kommenterte bordet ditt fra Bolia i forrige innlegg.. Så..eeh.. Bortsett fra prisen så er jeg forelska.. seriøst.. Nå må jeg bare ha det.. Nå er jeg litt sur på deg.. men mest glad.. Fordi jeg digger det bordet. og det skal jeg ha.. Det bare sier: DU SKAL KJØPE MEG! … #detåværejentesugeravogtil

 • Reply Ida Wulff 3. oktober 2014 at 17:07

  mette: haha sorry!! Skal si i fra til deg hvis jeg skal selge mitt til en snill pris en gang 😀

 • Reply Ida Wulff 3. oktober 2014 at 17:08

  Camilla: uff :(((((

 • Reply Nina 3. oktober 2014 at 17:44

  Her er det jo bare én ting og si.. AMEN! 🙌

  Og til de som ikke finner noe relevant eller sier seg enig her er jo helt klart de som ikke lever på kollektiv transport hver dag 😉

 • Reply Jessica 3. oktober 2014 at 18:11

  Haha🙈😂👌

 • Reply Benedikte 3. oktober 2014 at 19:01

  You make my day! Haha 😀 Stemmer for all of the above.

 • Reply Ida 3. oktober 2014 at 19:31

  Jeg synes rett og slett du begynner å bli litt patetisk med all klagingen din. Skaff deg litt perspektiv.

 • Reply Charlotte 3. oktober 2014 at 19:44

  Hahahaha! Åh herlighet nå lo jeg godt samtidig som jeg kjente grøss og gru og masse gjenkjennelse!

  Fantastisk innlegg og fantastisk skrevet!!

  Pendlet fra Halden-Oslo omtrent hver dag i nesten 3 år…

  Amen til alenevogn, spisevogn, snorkevogn, i stede for mamma vogn så familievogn!

  Et annet forslag- en til de som sprenger høre telefonene med syre musikk vogn!

  Det siste jeg ønsker der jeg smyger meg inn i setet bakerst i vognen kl 0533 om morran er å høre på dubstepen som han helt fremst i vogna hører på!

  Og for ikke å snakke om når jeg tok toget hjem etter jobb på en helgedag/kveld/natt og hele vogna stiiinker av mc Donalds og BurgerKing maten til de som finner på å ta det med!

  Når du skal tilbringe så mange timer av døgnet sammen med fremmede mennesker og fremmende menneskers vaner- da hadde mange av de forskjellige vognene der kommet veldig fint med 😉

  Lov å drømme ikke sant?!

 • Reply Emma 3. oktober 2014 at 19:59

  Oi, såpass. Kanskje det skulle vert et eget diva tog også, for alle divaer som ikke tåler oss andre dødlige folk med unger og alt dette styret. Jeg har helt sikkert irritert vettet av deg som alenemor på et tog med barn en eller annen gang, beklager så mye.

 • Reply Jenny Viktoria 3. oktober 2014 at 20:28

  Haha:D Du er bare genial!!!!

 • Reply Silje 3. oktober 2014 at 21:35

  Eniig, enig ooog enig! For oss med intimsone langt utover normalen er togpendling grusomt. Her om dagen var toget mitt fra Oslo s en time forsinket, og som om jeg ikke var irritert nok pga det kom en mann i typ 60 årene og sa «åå fine jente. Fine håret» jeg blir så brydd at jeg vet ikke om jeg skal slå eller legge meg ned på bakken å gråte :p

 • Reply Lena B 3. oktober 2014 at 21:43

  Ida, du glemte de som spiller musikk for hele vogna, eller de jævla barna som spiller på ipad MED lyd!

 • Reply CamillaA 3. oktober 2014 at 22:04

  Hahah, jeg satt en gang rett ovenfor ei jente som satt og klipte neglene sine! Ikke på en sånn diskré ned-i-fanget måte, lot de likesågreit sprette bortover gulvet 👍 Hun burde jo nesten ikke få komme inn i lakke-vogna engang 😷

 • Reply Unn Kristin 3. oktober 2014 at 22:15

  Amen til spisevogna!! For et par uker siden så tok jeg toget mellom Trondheim og Oslo. Da var jeg kjempeheldig med han ved siden av meg, og de 2 foran. De kosa seg med egg, reker, makrell i tomat og OSTEPOP (!!).

 • Reply Nora 3. oktober 2014 at 22:31

  En egen vogn for folk med dårlig hygiene!!!!

  Det fins ikke værre enn å sitte å brekke deg i 2 timer, fordi vedkommende vedsiden av deg stinkner en blanding av svette og dårlig ånde.

 • Reply Tina 3. oktober 2014 at 22:44

  Ett av de beste innleggene jeg har lest på LENGE!! Er enig i alle punktene og irriterer meg over akkurat det samme:) Har pendlet i over fire år nå…..

 • Reply Kine 3. oktober 2014 at 22:55

  Geniale forslag, alle sammen. Lo litt for meg selv mens jeg nikket.

  Det eneste problemet er jo at disse menneskene ofte ikke skjønner at de er et irritasjonsmoment for andre, og derfor ikke hadde brukt disse geniale vognene (dessverre)

 • Reply Christina Johannessen 3. oktober 2014 at 22:57

  haha! kunne ikke vært mer enig 😀

 • Reply Stine Elize 3. oktober 2014 at 23:06

  haha, genialt! alle disse vognene burde vært innført ja!

 • Reply kari 3. oktober 2014 at 23:22

  Kommer en dag hvor du blir mamma også. Da håper jeg du gremmes litt av alle småbarns comments du har hatt…

 • Reply Ida 4. oktober 2014 at 00:42

  Haha jeg dør. Kjenner meg så alt for godt igjen!! Har vært en gang for mye i psykovogna altså..

 • Reply Maria 4. oktober 2014 at 01:34

  Det burde vært en kjæreste-flørte-kysse vogn slik at jeg slipper å brekke meg hver gang et overforelska par setter seg i nærheten. Som singel er det ingenting som gjør meg mer kvalm enn slikt kliss. Kall meg gjerne bitter:)

 • Reply Maria 4. oktober 2014 at 04:39

  Elsker sånne innlegg og paraply innleggene. Du skriver så bra, morsomt og ekte. 🙂

 • Reply Marthe 4. oktober 2014 at 10:24

  Haha fantastisk skrevet! 🙂 Pendler fra Tønsberg til skolen i Oslo selv, så dette var midt i blinken! 😉

 • Reply Ida Wulff 4. oktober 2014 at 15:02

  Unn Kristin: omg!!!!!!!!!

 • Reply Ida Wulff 4. oktober 2014 at 15:02

  CamillaA: shit… Det er det ekleste :O

 • Reply Maren 4. oktober 2014 at 16:48

  Helt fantastisk! Du sier det alle tenker.

 • Reply Mariell 4. oktober 2014 at 19:26

  Flere tips.

  Ammevogn: Jeg blir kvalm av dem som vifter med puppa sine rett opp i trynet mitt. Jeg vil IKKE se på hengepuppene dine! Folk burde ha vett til å gjemme unna utstyret sitt, eller gå inn på doen..

  Stinkevogn: Sier seg vel selv. Jeg ble sittende bak en mann som luktet så jæv… fra kjeften, i 2 timer. Verste var jo at han snakket i telefonen, på ett eller annen jalla språk, så kjeftet lukket seg jo ikke ett sekund. Jeg holdt på å dø!

  Du er så morsom Ida, digger deg 🙂

 • Reply jeanette 4. oktober 2014 at 19:38

  Eller de som faktisk (!!!!!) velger å ta av seg både sko og sokker å lufte beina sine. Fy f.

 • Reply Lise 4. oktober 2014 at 19:38

  Det morsomme er at du kommer til å stå sånn selv. Hvis du får barn en gang, blir det deg som står der på toget med barnevogn og barn på armen og ikke legger merke til at du kommer litt borti sidemann 😉 Man irriterer seg mindre over sånt når man får barn selv 😉 Men det er ikke greit å kjøre på noen med vogna da;)

 • Reply Ida Wulff 4. oktober 2014 at 19:48

  Lise: jeg kommer til å kjøre bil når jeg får barn 🙂

 • Reply Lise 4. oktober 2014 at 20:06

  Det skjønner jeg godt 🙂 Jeg tok lappen da jeg fikk barn, for å slippe det der;) Man står jo i veien uansett når kan har vogn med seg;)

 • Reply Vib 5. oktober 2014 at 00:13

  Jeg er meget enig i alenevogna, telefonvogna og fremmedvogna! Spesielt sistnevnte!

 • Reply Emily - Student i Australia 5. oktober 2014 at 08:32

  Haha, verste er at jeg er enig egentlig. Spesielt med disse telefonfolkene som skal hyle ut over hele toget.

 • Reply Christine 5. oktober 2014 at 10:58

  Hahaha jeg DÆVVER av alle kommentarene dine, helt utrolig bra. Har jeg en litt dårlig start på dagen, ja da er det bare å lese innleggene dine fulle av humor. ER så enig i ALLE vogn-forslagene du kommer med. Burde vært slik på fly også 🙂 🙂 hehehe…..

  Smil fra Christine.

 • Reply Sandra 5. oktober 2014 at 17:27

  Hahahah, dette er grunnen til at du er favoritten min blant alle bloggere! Du er så utrolig morsom 😀 Og jeg er såå enig med deg!! Men de burde også hatt en egen vogn for de som hører på musikk på headsett, men har det så høgt at alle andre kan høre det. Spesielt digg er det når de har helt rævva musikksmak, og du må sitte å høre på det i flere timer..

  Leste også en over her som påpekte de kvalmende kjæresteparene som er som parringsklare katter i høgsesongen – de burde også hatt en egen vogn!!! fysj

 • Reply Sandra Marie 5. oktober 2014 at 22:20

  Haha du får sagt det!:D

 • Reply Mari 5. oktober 2014 at 23:01

  Så enig, spesielt det med småbarnsforeldre. Det er rett og slett en uting at mødre velger å skifte bleier på ungen offentlig, enten det er på toget, bussen, flyet eller på en kafè, finn deg en do og skift bleia der, ærlig talt. Jobber på et spisested inne på et kjøpesenter, og senest i går så så jeg en mor med en ganske så nyfødt en legge ungen på bordet og skifte bleie på ungen. Stakkars unge, tenker jeg først, før jeg tenker stakkars de andre kundene. Det er ingen unnskyldning for det, rett og slett! Ellers enn det har jeg faktisk ganske god tålmodighet når det kommer til småbarnsmødrene, synes de kan få amme stort sett hvor de vil og alt det, men det her med bleier… Usj og æsj.

 • Reply Cecilie 6. oktober 2014 at 08:21

  Som småbarnsmor sier jeg meg helt enig! Ville gjort turen lettere for ganske mange, inkludert megselv. :p Både når jeg reiser med barn og uten dem 🙂

 • Reply Ellen 6. oktober 2014 at 12:25

  Jeg er absolutt skyldig i å glo på folk, hahah må skjerpe meg…

 • Reply Linda Therese 6. oktober 2014 at 16:57

  HAHAHAHA. Nå lo jeg høylytt her. TAKK for at du er helt spot on når det kommer til tankene mine, hehe. Bloggen din er absolutt min favoritt. Ikke noe hokkuspokkus.. Bare morsom, ærlig og ekte 🙂 Ha en flott kveld!

 • Reply Agnethe Marie 7. oktober 2014 at 10:25

  Er så enig i det du sier her! Tar toget til og fra jobb 5 dager i uken og det er så utolig mye som irriterer meg når jeg går inn på toget. Så kunne godt tenke meg en del av disse vognene du lister opp. Det aller verste er når man er sliten etter 7 timer på jobb og det ikke er noe ledig sitte plass og man må stå oppi mellom 15 andre, som lukter forskjellige vonde lukter. Eller om du er så heldig å finne et ledig sete rett ved dørene og det sitter en på motsatt side som stirrer på deg hele de 40 minuttene du sitter på toget.

 • Reply andrea 7. oktober 2014 at 21:08

  Mariell: Kan da aldri tenke meg at noen med vilje og viten vifter disse såkalte hengepuppene opp i trynet ditt når de ammer. Kanskje heller du som har veldig lange øyne. Amming er den mest naturlige tingen jeg kan tenke meg. Så hvis det er så fælt å se ammende mødre gi barna sine mat, så kjør bil. Er ikke alltid like lett å finne en plass å amme på i rushtida f.eks for å ikke sjenere deg. Hilsen mor til flaskebaby.

 • Reply Frk.komfort 8. oktober 2014 at 11:47

  Du må sende en mail til periodebilett@nsb.no om hvilket sete du vil ha i hvilken periode. Helt genialt. Hadde dødd uten. Evt forårsaket en persons annens bortgang ved et uheldig sinneutbrudd. Ønsker meg eget kollektivfelt til jul. Alternativ egen vogn på toget. Halleluja

 • Reply Bjørg 8. oktober 2014 at 20:35

  Må være skikkelig irriterende å bry seg sånn om hva andre gjør.. 🙂 har sett du tidligere har laget innlegg som irriterer deg..

  Men liker bloggen din ellers da 🙂

 • Reply Milla 8. oktober 2014 at 22:53

  Jeg tror jeg ler meg skakk 😀 Så mye spot on!

  Men jeg har et eksempel til som gjør meg så eitrende sint at det er like før det sprekker noen ganger. Dette handler om folk som SER og VET at det står minst 10 mennesker bak dem i kø før de skal inn på banen. I rushtida er det ofte ikke plass til å gå inn mer enn en og en person av gangen på banen. Men når de har tatt steget inn i vogna, tror du de går videre for å slippe inn hæren de har bak seg? Nei. Da bare står de stille AKKURAT innenfor døråpningen i 5 minutt (minst!) og later som de leter etter et ledig sete eller noe sånt idiotisk. Se deg rundt, vogna er schtappfull. Det finnes ikke et magisk sete bare for deg som ingen har satt seg på enda. Så MOVE please !

 • Reply Enig 10. oktober 2014 at 00:29

  Morsomste jeg har lest på lenge!

  Først og fremst: Vær så snill, ikke lakk neglene på toget. Sist jeg tok nattoget var det en jente som gjorde det, og det ødela hele togturen. Den lukta… Ikke var det fin neglelakk heller. Så ut som en blå med glitter jeg hadde på det glade 90-tallet.

  Forøvrig, jeg er så enig i det du skriver. Merker nok lite av småbarnsmødrene, siden jeg pendler og stort sett reiser veldig tidlig om morgenen. Men det er alltid én familie (gjerne type stor, med besteforeldre og hele pakka), et kor, etc. som klarer å velge pendlertoget når de skal til syden, og du kan banne på at de driter i at alle andre på toget prøver å sove. Jeg har full forståelse for at barn gråter, at det noen ganger er bedre å la det stå til enn å risikere å gjøre det verre ved å hysje. Men barn som plukker OPPI veska mi, spytter på andre passasjerer og spiller på iPad med lyd – not cool!

  Hater å pendle, men man får se mye rart, om ikke annet 🙂

 • Reply Mikaela 10. oktober 2014 at 11:34

  Mariell: Jag tycker att du istället ska titta bort när någon sitter och ammar. Man ammar inte offentligt för att det är så himla mysigt och roligt att «visa hängtuttarna». Har man ett spädbarn som helammas och vill ha mat NU så går det liksom inte att vänta, då får man dra fram hängtutten och ge den lilla mat. Sen kan man göra detta diskret, det håller jag helt med om. Men man kan också visa lite respekt och titta bort.

 • Reply Elin 10. oktober 2014 at 13:18

  Som småbarnsmor til 4 er jeg HELT enig i at det burde vært en barnevogn/småbarnsvogn.. Det er ingenting i hele verden som er så slitsomt som å ta med unger på offentlig transport! Du går inn med godt mot og håper du har oppdratt ungene for godt nok til ikke å dulte borti fremmede, rope høyt, kaste matpakka si bortover midtgangen (i det minste forhåpentligvis ikke treffe en annen uskyldig passasjer med pålegget sitt) for å få håpet knust 5 minutter etter avgang og bruke resten av tiden på å gjøre skadekontroll/hysje/trøste o.l. 😜 det hadde rett og slett vært bedre for alle om vi kunne hatt en egen vogn så mammane kan senke skuldrene, og ungene herje fritt ❤️ Men til gjengjeld tar jeg nesten aldri buss/tog eller trikk. Jeg kjører selv!

 • Reply K 12. oktober 2014 at 18:00

  Må legge til en reiseparaply etter at jeg tok fly her for ikke lenge siden. Det er virkelig da du kjenner hvor mye du faktisk hater mennesker. Satt med barn rundt meg i alle kanter, hvor de satt å smattet tidenes sterkeste gummilukt-tyggis, spilte pånhver sin iPad med høy lyd på, og ja.. Ikke minst idioten av en mann som satt bak meg å prøvde å sove med hodet inntil mitt sete. Sier det ikke seg selv at man sitter å rister i setet til den fremfor?! Aaahh, jeg skulle ønske det fantes flyselskap for NORMALE mennesker!

 • Reply Anonym 17. oktober 2014 at 06:08

  Du har glemt den viktigste.. Røykevogna. For alle de som stinker tobakkpose i det de kommer inn døra på toget. Brekker meg bare ved tanken, fysj.

 • Leave a Reply