Lappen og bil

DRAMAQUEEN MED KJØREANGST

11. oktober 2014

Nå kom jeg nettopp inn fra en løpetur, men drit i det, poenget med dette innlegget er ikke at jeg skal skryte av at jeg nok en gang er blitt midlertidig sporty. Saken er at jeg nesten ikke turte å gå ut døra, pågrunn av en parkering jeg gjorde i går. Jeg har egen parkeringsplass, skjønner dere. Og det hadde jo vært fint, om jeg bare hadde greid å bruke den. 

Forrige uke hadde jeg en skikkelig dålig kjøretur. Mamma, pappa og jeg skulle på kino for å se Gone Girl, og jeg holdt på å drepe tre fjerdedeler av familien min – og enda verre; kræsje pappa sin bil. Det var dårlig stemning i tre dager, og jeg fikk selvfølgelig kjøreangst.

Det finnes så mange drittfolk som mener at man må møte sin frykt og kurere angsten på det viset. Selv liker jeg å unngå det jeg er redd for, men okei. Jeg skjønner jo at jeg må kjøre bil igjen. Jeg holdt ikke på å drepe familien min sånn bokstavelig talt, jeg bare klomset litt rundt i trafikken. Det føles bare så innmari mye verre enn det er når man har eksperten over alle eksperter (pappa) ved siden av seg, og han sitter med damp ut av ørene fordi han blir så sinna. 

Hvertfall, da, så har jeg vært så «heldig» og få låne bil av en venninne hele helgen. Så nå skal det kjøres og kjøres og kjøres til jeg blir varm i trøya igjen. Problemet er bare at jeg ikke tør å gå ut og sette meg i bilen, for hvis jeg skrur den på nå så kommer den til å humpe inn i naboens bil. Det er jeg helt sikker på. Jeg har nesten parkert på tvers over luka mi. 

Til og med for den ræva parkeringen der, trengte jeg veiledning. Så nå har mor og far et lite album, Idas parkering steg for steg. Herregud, noen ganger frister det å gi opp. 

28 Comments

 • Reply Gina 11. oktober 2014 at 14:52

  hahaha, jeg må bare le av deg! Du er så utrolig morsom og har så mye selvironi at bloggen din bare er en fryd å lese!

 • Reply Felly 11. oktober 2014 at 14:53

  Haha, fin parkering! 🙂 Driver og øvelseskjører selv, så jeg synes du er flik jeg! 🙂

 • Reply Anonym 11. oktober 2014 at 15:16

  Jeg skjønner virkelig ikke hvordan du fikk lappen. Håper du blir bedre snarest mulig for alles del.

 • Reply Mia 11. oktober 2014 at 15:22

  Du irriterer deg over folk på toget. Jeg irriterer meg av billister som deg i trafikken. Hvorfor få deg billappen om du er så redd for alt som har med en bil å gjøre da a?

 • Reply Jonathan 11. oktober 2014 at 16:21

  Hehe, fin parkering 🙂 øvelse gjør mester 😀

 • Reply karoline 11. oktober 2014 at 16:29

  aaaah, vet hvordan du har det…!

  Like etter jeg fikk lappen (for tre år siden) presterte jeg å rygge i den heeeelt nye bilen til søstra mi. Utrolig kjipt! Heldigvis traff jeg bare kroken bak på bilen hennes, og bare litt lakk datt av bilen jeg kjørte (som tilhører pappa).

  Enda værre var det ca et halvt år senere, da klarte jeg å rygge i en søppelboks, du vet en sånn søppelboks der de har en stor «pose» i bakken, også står det et slags søppel»hus» rundt..? Da knuste jeg hele bakfangeren på pappas bil…

  Han ble heldigvis ikke sur, og sa til meg at han aldri hadde lånt meg bilen om han ikke ville at jeg skulle ha uhell med den. Jeg får derimot ikke låne den andre bilen hans som er verdt mer, men det er helt i orden. Da hadde jeg nok hatt hjertet i halsen konstant!

  De første årene blir det sikkert å skje små uhell, men det er sånn du lærer. Jeg har hvertfall lært at jeg skal rygge syyyyykt sakte og se meg ordentlig for. Jeg kan bare være takknemlig for at det var en søppeldunk, og ikke en unge, jeg rygget på. Jeg kjenner enda at jeg har litt angst for å kjøre bil, og kjører derfor ikke mer enn nødvendig 🙂

  Lykke til med bilkjøringen din! 🙂

 • Reply Marion 11. oktober 2014 at 16:31

  Dette gjorde meg godt, Ida!

  Jeg fikk lappen på onsdag, og når jeg skulle på butikken i dag klarte jeg å rygge privatbilen vår inn i firmabilen til kjærsten.. Woops! Flaks ingen så meg 😛

  Tok meg en røyk på trappa, og etter 45 minutter peptalk med meg selv kom jeg meg tilslutt på butikken og hjem igjen og kjøreangsten gikk over 😛

 • Reply LH 11. oktober 2014 at 16:50

  Lærte ikke kjørelæreren din deg, at du alltid burde rygge inn i parkeringsplassen? Mye lettere å komme ut igjen, og mye mindre sjanse for å bulke når du kjører ut igjen 🙂 Bruk helgen på å øve deg på det, når du har gjort det en stund, blir det mer naturlig for deg å parkere på den måten.

 • Reply Emma 11. oktober 2014 at 17:33

  Kjenner meg så igjen i det du skriver! Er selv helt elendig til å parkere, og unngår å parkere på steder der det er mye folk og biler 😛 Foretrekker tomme parkeringshus der jeg kan kjøre rett gjennom parkeringsplasser, slik at jeg ikke står midt i min parkeringsplass, og slipper å rygge ut fra plassen min når jeg skal ut 😉 Hvis det ga mening!

 • Reply Benedikte 11. oktober 2014 at 17:43

  Lo godt nå! 🙂

 • Reply Ida Wulff 11. oktober 2014 at 17:49

  Anonym: overdrivelse fremmer forståelsen.

 • Reply Ida Wulff 11. oktober 2014 at 17:49

  Emma: haha ja, parkeringshus tør jeg ikke tenke på en gang!

 • Reply Ida Wulff 11. oktober 2014 at 17:50

  LH: jo, men du skal se min parkeringsplass… Den er neeeeesten umulig, de erfarne er til og med enig 😀

 • Reply Ida Wulff 11. oktober 2014 at 17:50

  Marion: hahaha uff stakkar <3

 • Reply Ida Wulff 11. oktober 2014 at 17:51

  karoline: man blir jo helt skrekkslagen av sånne småting, men det er heldigvis ikke verdens undergang. Har fortsatt til gjengjeld å kjøre på noe, men nå skal jeg ikke jinxe det…. Klem 🙂

 • Reply Ida Wulff 11. oktober 2014 at 17:53

  Gina: haha, så hyggelig at du syns det <3

 • Reply Susanne 11. oktober 2014 at 20:05

  Når jeg øvelseskjørte for fem år siden kræsjet jeg i en stolpe på en tom parkeringsplass på et kjøpesenter. Endte med at hjulet ble ødelagt, og falken kom! Skjønner virkelig hva du mener med «damp ut av ørene», tror det er noe ca alle fedre har til felles. Mye har heldigvis skjedd siden den gang, og i dag er lukeparkering min store spesialitet! Poenget er: Vi har alle vært uerfarne i trafikken, noen av oss mer klumsete enn andre, men det er heldigvis håp for oss alle! 😉

 • Reply Vilde 11. oktober 2014 at 21:17

  Vurderer å dra til neglhuset for å teste ut vippeextensions og ser det er mange som har de 7d vippene! Men jeg lurer på hva du ville anbefalt, de eller de klassiske? 🙂

 • Reply Emily 11. oktober 2014 at 21:33

  Der ser man viktigheten med å kjøre litt mer enn bare 1 uke! Hilsen kjørelærer Emily:-)

 • Reply Anonym 12. oktober 2014 at 09:45

  Ahh, jeg har en Toyota Aygo (liten bil), og den er veldig digg å parkere med! Veldig lett siden den er liten, jeg parkerer også slik som du gjør noen ganger, men er aldri over streken fordi bilen er så liten

 • Reply Ida Wulff 12. oktober 2014 at 12:02

  Vilde: jeg liker begge veldig godt, men har gått over til 7D nå 🙂

 • Reply Therese 12. oktober 2014 at 16:37

  Hahaha, elsker åpenheten din! <3 Parkering er det verste med å kjøre bil egentlig, man lærte jo aldri parkering på kjøreopplæringen! Er det rart mange sliter med å lukeparkere sier jeg bare.

 • Reply Anonym 12. oktober 2014 at 17:15

  Jeg rygga i en annen bil på parkeringsplassen på Mcdonalds i Tønsberg. Dette skjedde FØRSTE dagen jeg fikk lappen. Jævlig smud. Er ofte jeg driter i å kjøre fordi jeg er redd for å parkere, så ille er det

 • Reply Ida Wulff 12. oktober 2014 at 19:17

  Anonym: æææ, stakkar :O

 • Reply marte 12. oktober 2014 at 21:45

  Også har du de gangene du føler du har parkert helt rett i forhold til de bilene som står på parkeringsplassen fra før, og så går du ut, og så står man helt skjevt :S (skjer ofte)

 • Reply Malin 13. oktober 2014 at 01:33

  Vet akkurat hvordan du har det. Da jeg nettopp hadde fått lappen parkerte jeg 10cm fra nabobilen ettersom jeg var helt elendig på beregning. Neste morgen måtte jeg rygge ut med biler på begge sider av meg. Den ene 10cm ifra, den andre ca en halv meter ifra og det var dårlig plass til å snu bak bilen. I tillegg måtte jeg fokusere på å få til en bakkestart da jeg kjører manuellbil. Skjønner ikke hvordan jeg fikk det til uten å krasje for jeg hadde en ufrivillig rockefot mot klutchen pga nerver. Jeg hadde kjøreangst lenge etter jeg fikk lappen, men det viser jo bare at vi er ydmyke trafikanter. Blir bedre om noen måneder 🙂

 • Reply Bente 13. oktober 2014 at 10:02

  Øvelse gjør mester 🙂 🙂

 • Reply Line 13. oktober 2014 at 15:08

  Haha! Dette kjenner jeg meg igjen i. Og jeg har hatt lappen i 7 år! Parkering er virkelig ikke noe gøy. Om jeg må på et kjøpesenter møter jeg opp før åpningstid slik at parkeringshuset enda er ganske tomt:p For ikke å snakke om når man skal blinke seg inn på motorveien! Grøss.. Ser for meg at alle bilene kommer dundrende inn i meg. Er et nervevrak hver gang.

 • Leave a Reply