Uncategorized

ARE YOU F SERIOUS

17. oktober 2014

Jeg klappet og tenkte «yes» da det ble kjent at det skulle strammes inn hva angår skattelistene som underholdningskanal. Jeg har vokst opp med at venner og bekjente nærmest har gnidd seg i hendene hver gang det er den tiden på året. Den tiden på året hvor vi kan se hva alle tjener. Hvem tjener mye, hvem tjener lite? Hvem har utgitt seg for å tjene mer enn hva som faktisk er sant? Hvem har fattige foreldre? Tjener jeg mer enn naboen? Hvem er rikest i landet her? Hvor mye tjener egentlig han jeg var på date med, er han verdt å satse videre på?

Selv kunne jeg ikke gitt mer blaffen i hva folk tjener. Jeg har aldri giddet å snoke på skattelistene. Det er ikke hva du har som spiller noen rolle, men hvem du er og bla bla bla. 

Men nok svada, jeg er bare utrolig forbanna over at min inntekt skulle havne på forsiden av alle landets nettaviser i dag. Eller, alle vet jeg ikke, for jeg orker ikke engang lese artikler hvor folk mener ditt og datt om bloggere og vår inntekt. Poenget mitt er at fra i år skulle det være mulig å se hvem som har søkt på deg i skattelistene. Det skulle ikke være fritt villt. og mine opplysninger ligger ikke bare offentlig, de ligger på noen av landets mest leste aviser, trykkes opp i trynet på folk som kanskje ikke ville snoket på meg i utgangspunktet. Jeg håper det blir forbudt… 

PS. Følg med på bloggen senere, da offentliggjør jeg listen over navn som har søkt på meg på skattelistene.


Det var dagens sure oppstøt fra meg. ENDELIG er det helg ♥ 

Det betyr at jeg endelig får tid til å gjøre litt annet enn å stå opp, pendle, jobbe med eksamen, pendle igjen og sove. I dag hadde jeg på vekkeklokken ganske tidlig, helt utrolig at jeg har begynt å se på tid som luksus. Så bar det på trening, før jeg hentet pakker på posten og sykkel på verksted. HAHA. Nå driver jeg med sånn oppramsing som er grunnen til at jeg nesten aldri orker å lese andre blogger. MEN. I dag er en STOR dag, for jeg får nytt barndomshjem. Mamma og pappa sin leilighet står ferdig bygget i dag, og de flytter rett inn. Jeg er så spent på å se den!! 

Tenkte jeg kunne dele «treningsprogrammet» mitt med dere. Etter at jeg var i New York og løp marathon, fikk jeg helt avsmak fra alt som hadde med løping og gjøre. Kanskje fordi jeg nesten ødela bena mine, og fikk beinhinnebetennelse bare av å se på et par joggesko, haha. 

Så nå for tre uker siden begynte jeg på et nybegynner-program som jeg fant på nett. Det er utviklet av Løplabbet, så det har jeg full tillit til. Det beste er at det er  enkelt, det frister nesten litt å hoppe over de første ukene fordi det er så lett. Men det er altså veldig viktig at man ikke hopper over noe. Programmet går over 12 uker, og når man er ferdig skal man være i ganske god løpeform. Programmet ligger her hvis dere er keen. 

Ha en fin dag, vi blogges senere 🙂

24 Comments

 • Reply Oslofru 17. oktober 2014 at 13:17

  Jag tycker det är helt sjukt att man kan kolla vad folk tjänar.. det borde inte vara offentligt.. Kram på dig

 • Reply Anonym 17. oktober 2014 at 15:01

  Noe jeg aldri kommer til å forstå, er hvorfor folk har interesse av å snoke rundt i skattelistene. Det er patetisk og desperat og det har jo INGEN VERDENS TING å si. Mitt navn skal du ihvertfall få slippe å ha på listen din;)

 • Reply Anonym 17. oktober 2014 at 15:06

  skjønner ikke hva som plager deg, du jener jo masse penger?

 • Reply J 17. oktober 2014 at 16:45

  Haha, hadde vært morsomt! ..Men da hadde du nok havnet i juridisk trøbbel. Dessuten er det jo kun «din egen feil» at folk søker deg opp. Hadde du ikke blogget, og «bare» vært ei jente fra Tønsberg, så hadde ingen orket å søke deg opp.

 • Reply Miriam 17. oktober 2014 at 16:55

  Helt enig med deg, jeg finner overhode ingen legitim grunn til at jeg skal vite hvor mye naboen tjener. Jeg ble forøvrig overrasket da VG kunne publisere inntektene til bloggerne som de gjorde, da forsvant jo noe av poenget med at det skulle bli vanskeligere å «snoke». Vi får håpe dette patetiske systemet forsvinner til neste år, i mellomtiden håper jeg du får en god helg! 🙂

 • Reply Heisann 17. oktober 2014 at 17:01

  Jeg bare spør fordi jeg er nysgjerrig og jeg spør deg fordi jeg synes du er den toppbloggeren som har mest i topplokket og mest (h)ærlig;) av dere alle. Jeg fikk med meg den inntektsoversikten i alle avisene.. Og da kommer jeg til spørsmålet mitt: Er det slik at dere tjener penger for alle som trykker seg inn på bloggen (for eksempel kan jeg sikkert godt trykke meg inn hos deg 5 ganger om dagen), tjener du da kroner på det for hver gang? tjener du når noen trykker på bannerne på sidene, men alikevel ikke kjøper av for eksempel nå Get inspired? eller tjener du først når noen trykker seg inn på bannerne eller linkene i reklameinnleggene du lager? Ha en fin dag:)

 • Reply Anna 17. oktober 2014 at 18:11

  Har du så lite å foreta deg at du offentliggjør navnene på de som har søkt opp inntekten din? Et fattig og desperat forsøk på å skremme bort nysgjerrigper’er spør du meg, men du feiler.

 • Reply Ida Wulff 17. oktober 2014 at 18:21

  Heisann: Hei 🙂 Jeg vet ikke hvordan det funker med bannerne rundt siden. Jeg tror at noen ganger tjener jeg penger på at folk bare går inn på bloggen, andre ganger tjener jeg penger på at folk trykker på annonsen og noen ganger tjener jeg penger på at folk kjøper. Jeg har ikke noe med de annonsene å gjøre, bortsett fra at jeg får en cut av det hver måned. Ha en god helg 🙂

 • Reply Ida Wulff 17. oktober 2014 at 18:21

  Miriam: ja, håper det 🙂 God helg til deg også!

 • Reply Ida Wulff 17. oktober 2014 at 18:21

  Anonym: Det har OVERHODET ingenting med saken å gjøre.

 • Reply Sandra 17. oktober 2014 at 18:51

  Utrolig dårlig gjort av de! De andre årene så har det jo vært mulig å søke for alle, uten å bli «oppdaget», da har det vært noe annet når de har gnidd disse tallene til diverse kjendiser utover alle nettaviser,men i år skulle det strammes inn. OG da syns jeg faktisk at de kunne latt være å legge ut tallene til kjente folk, bloggere, norges rikeste osv. Burde vært noe regler der og! sorry, kjenner jeg blir pissed på dine vegne bare..

 • Reply Ida Wulff 17. oktober 2014 at 20:26

  Sandra: takk, du satte ord på det jeg egentlig ville si, var så sur at jeg ikke klarte å ordlegge meg ordentlig. Hehe 🙂

 • Reply Karina 17. oktober 2014 at 21:17

  Og nettavisen som lager sak om at du kan få de til å søke for de som ikke vil søke i eget navn! Har irritert meg over dette i alle år. Håper jeg får noen på lista mi som jeg kan kommentere det til:P

 • Reply Ingvild :) 17. oktober 2014 at 21:30

  Herregud, synes det blir for drøyt av avisene å gjøre sånt. Ble ganske sjokka da jeg så artikkelen. Det blir bare for dumt! Hele poenget er jo å hindre snoking, ingen har noe med hva eller hvor mye du eller andre bloggere tjener. Men dersom noen først VELGER å søke deg opp så synes jeg det bare er FAIR at du i det minste får vite hvem de er… Mener virkelig at det bør være opp til hver enkelt om de ønsker å si noe om hva de tjener. Synes det er en uting med snoking, og gleder meg til et oppfølgingsinnlegg fra deg angående dette.. Skjønner godt du blir mektig provosert av denne sleipe praksisen! 🙁

 • Reply Silja 17. oktober 2014 at 22:14

  Hei Ida! jeg skjønner at dette er irriterende for deg/dere ! men jeg ber deg bare tenke over at det er ikke nødvendigvis slik at folk nødvendigvis søker deg opp for å finne ut hva du faktisk tjener! Jeg må ærlig innrømme at jeg selv sjekket noen av dere bloggere etter å ha lest overskriftene, men det var IKKE fordi jeg bryr meg om hvor mye dere faktisk tjener, men mer for å finne ut om disse nettavisene faktisk er rettferdige og ærlige. Har alt for mange erfaringer med uærlige og overdrivende nettaviser/sladderblader etc, som alltid setter alt på spissen og overdriver..

  Dette må jeg bare beklage, da jeg skjønner at du ikke ser saken på det på denne måten.. Jeg forstår at din personlige økonomi ikke er noen annens en din sak, og jeg skjønner at du blir forbannet på nettavisene, men vær så snill å ta sinnet ditt dit, og ikke til oss som leser bloggen din og faktisk bryr oss om deg, og at du blir rettferdig behandlet. Håper du kan tenke over dette også, før du blottlegger hvem som har søkt på akkurat ditt navn.. Sånn er desverre hverdagen for både deg, andre kjente norske fjes, og omtalte mennesker i lokalmiljøet.

 • Reply Mari 17. oktober 2014 at 22:18

  Jeg synes du bare skal publisere den lista, jeg. Forstår ikke helt hvorfor noen mener du vil havne i juridisk trøbbel, når informasjon om din inntekt ligger ute offentlig, hvorfor skal det da være ulovlig for deg å poste innlegg om alle de som søker deg opp? Synes det er kjempeteit at skattelister skal være offentlige, for det er strengt tatt ingen andre enn deg selv og eventuelt et par andre som har noe med hva du tjener.

 • Reply Vilde 17. oktober 2014 at 22:42

  Åhh, Ida!! Jeg digger deg hvis du gjør det 😀

 • Reply Selina 17. oktober 2014 at 23:25

  Hva pokker? Du er en offentlig person og burde absolutt ikke henge ut andre fordi de søker på hvor mye du tjener. Det er dobbeltmoralen i en kakeboks. Du burde vært en større person og vise andre at du er moden nok til å si so what. Who cares? Ta det positivt! Det er ikke farlig, og jeg og flere andre gir blanke f… I hva du tjener. Chill out

 • Reply Gunn 18. oktober 2014 at 17:04

  Morsomt hvordan bortimot alle som uttaler seg negativt om offentlige skattelister i Norge er de som tjener gode penger.

 • Reply Ida Wulff 18. oktober 2014 at 18:00

  Gunn: Det har ikke noe med saken å gjøre hva man tjener.

 • Reply Kristin 18. oktober 2014 at 19:26

  Skattelistene burde være åpne for innsyn. Innsynsretten er sentral i et demokrati. Det gjør det mulig å kontrollere forvaltningen, samt kontrollere om skattesystemet vår funker. At du vil begrense innsynsretten sier vel mer om dine kunnskaper om rettsikkerhet enn om alle «snokerne». Er forresten litt merkelig at du gladelig bretter ut sexlivet ditt på bloggen, men hva du tjener? Nei, det er for mye.

 • Reply Malin 18. oktober 2014 at 22:15

  Det utarter seg jo bare positivt for deg… Hvordan i h***** hadde du så høy inntekt i 2013?? Det er jo langt over snittet for en nordmann, og mye høyere enn moren min som er advokat….Sjukt ass.

 • Reply Stian 20. oktober 2014 at 14:12

  Du er en offentlig person. Get over it. Djees!

 • Reply Tina 20. oktober 2014 at 19:50

  Jeg kommer aldri til å forstå hvorfor folk finner det interessant å snoke i andres skattelister. Finnes vel strengt tatt ikke noe mer uinteressant :s

 • Leave a Reply