Uncategorized

VELKOMMEN TIL PAKKESENTRALEN

17. oktober 2014

Velkommen til Idas pakkesentral! Denne fredagskvelden startet jeg med å gå gjennom og sortere i helgens post. En god blanding av selvstendig nettshopping og sponsede pakker. Puh, kan se ut til at jeg trenger en større leilighet snart? 

Neida, men jeg blir spurt veldig ofte om hva jeg gjør med sponsede pakker, om jeg skatter av alt jeg får og så videre. Så tenkte å svare på det en gang for alle. En blogger må skatte av alle gaver han/hun mottar – hvis gaven beholdes. 

Så det jeg gjør, er at jeg beholder det jeg har lyst på. Jeg noterer det på en liste, og holder av skatt som tilsvarer 50% av prisen varen koster i butikk. La oss si at jeg får en genser som koster 1000 kroner i butikk. Jeg har lyst til å beholde den, så jeg setter av 500 kroner ekstra til skatt. Og det jeg ikke har lyst til å beholde, enten kaster jeg eller gir bort til veldedighet. Det skatter jeg ikke av, men jeg skriver det opp på en liste som jeg også leverer inn til regnskap. 

Da sier det seg selv at jeg ikke kan beholde alt folk sender til meg, det koster meg jo masse penger til slutt. Greit nok at det blir halv pris, men halv pris på en haug av ting jeg ikke trenger/hadde lyst på i utgangspunktet er unødvendig. SÅ, da har dere fått svar på det 🙂 

Resten av kvelden har jeg tilbragt med en italiensk take away pizza og TV’en min. Har spist så mye at jeg har vondt i magen, og jeg syns alt som går på TV er kjedelig, så noen fredagsidyll skal jeg ikke skryte på meg. Haha 🙂 Men det er veldig deilig å ligge rett ut og ikke føle på at jeg må gjøre skolearbeid, for en gangs skyld. 

Jeg har jo fått Apple TV, så jeg tror jeg skal finne fram en film i stedet! Night night ♥

PS. Jeg var ikke seriøs da jeg skrev at jeg skulle legge ut en liste over de som har søkt på meg på skattelistene. Herregud. Men hvis dere følte dere dumme for å ha snoket så er jeg glad for det. 

27 Comments

 • Reply LH 17. oktober 2014 at 23:47

  Snoket ikke på deg, men jeg sjekket faktisk om noen hadde snoket på meg 😉 Kanskje jeg skal snoke på meg selv, for å se hva jeg endte på i fjor..

 • Reply Anonym 17. oktober 2014 at 23:58

  Synes du burde legge ut den listen jeg 😉 Hvorfor ikke liksom! 😀

 • Reply mina 18. oktober 2014 at 01:24

  Haha kan være dette er veldig dumt spørsmål, siden du nå liksom «klarte opp» i det spørsmålet. Kanskje bare jeg som er dum (og masete), men..

  Hvordan kan skattefolkene (?) vite hva du har mottatt for så å kreve skatt av det? Dersom du bare kaster/gir vekk det du ikke vil ha også, hvordan kan de vite at du ikke beholdt det? Og det du beholder, hvordan kan de vite at du beholdt nettopp det og må skatte av det?

 • Reply jeliel 18. oktober 2014 at 01:41

  Den pizzaen så alt for god ut!

 • Reply Camilla 18. oktober 2014 at 10:13

  Åh, nå fikk jeg lyst på pizza 😀 Ha en fin helg <3

 • Reply Ida Wulff 18. oktober 2014 at 10:46

  mina: det kan de ikke vite 100 % sikkert, og jeg tipper det er mange som utnytter seg av det. Kanskje de bør gjøre hjemmebesøk, ransake skuffer og skap? Haha, bare tuller ;p det var overhodet ikke et dumt spørsmål.

 • Reply Ida Wulff 18. oktober 2014 at 10:46

  Camilla: fin helg til deg også <3

 • Reply Sandra 18. oktober 2014 at 11:40

  Bra du skrev det, for jeg tror at folk tar det for gitt at bloggere får sendt ting til seg heelt gratis, uten å måtte ut med en eneste krone. Ser det ofte i kommentarfelt på blogger at lesere skriver «du får jo ALT gratis, så du får aldri brukt pengene dine» osv. :p

 • Reply SaraWiik 18. oktober 2014 at 12:51

  Herregud, så utruleg teit at du må betale så mykje pengar for GAVER! Det er kvalmt.

  Men flott at du er ærleg om det.

  Om nokon vil gi deg noko så er det vel deira valg?

  Arg..

  Jaja!

  Men viss du absolutt skal gi vekk noko til veldedigheit, tell det som det om du gir vekk noko til ein fattig jordmorstudent som ofte må ete havregryn til middag ?(A) haha.

  Ha ei fin helg, Ida! Eg diggar deg.

 • Reply Anonym 18. oktober 2014 at 13:45

  Var et bra innlegg,

  Dette er kanskje et teit spørsmål og kanskje jeg bare er eltfpr nysgjerrig. Men om du får produkter sponsa og gir det til venner eller lesere. Du slipper å betale skatt da?

 • Reply Ida Wulff 18. oktober 2014 at 15:09

  Anonym: jeg må skatte av det jeg gir bort i gaver. Dessverre! 🙁 Det er synd at jeg noen ganger må kaste ting i stedet for å glede noen med det. Nå er jeg ikke 100% inne i reglene fordi det står så himla komplisert på skatteetaten sine nettsider, men de ser det nok som en fordel å kunne gi bort en gave.

 • Reply Tina 18. oktober 2014 at 19:01

  Håpet du skulle legge ut listen jeg:D hadde vært underholdene.

 • Reply Silje 18. oktober 2014 at 21:19

  Jeg bare elsker tvbenken din og kunne tenkt meg lik, men jeg bare lurer på hvor du har dekoderen? Har du den inne i eller oppe på tvbenken? Må du isåfall ha skapdørene til side for at signalet fra fjernkontrollen finner fram? Litt sånn random teknisk spørsmål på lørdagskvelden 😉

 • Reply Ida Wulff 19. oktober 2014 at 00:03

  Silje: jeg har den bare oppå tv-benken jeg, bak TV’en på den ene siden 🙂 og den er kjøpt på room21.no.

 • Reply Ida Wulff 19. oktober 2014 at 00:04

  Silje: og anlegget mitt har jeg forresten inni. Det er jo masse små hull i skapdørene, så man trenger ikke åpne dørene for å bruke fjernkontroll!

 • Reply Benedikte Pettersen 19. oktober 2014 at 01:37

  Ååh Primeboots står øverst på ønskelisten min, men er så usikekr på størrelsen hvis jeg skal bestille! Hva er din erfaring?

 • Reply Silje 19. oktober 2014 at 02:26

  Okei! Takk for svar 🙂

 • Reply Ida 19. oktober 2014 at 13:14

  Hei Ida:) Er du fornøyd med Primebootsene? Kan du linke til et innlegg hvor du har de på?

 • Reply Ida Wulff 19. oktober 2014 at 20:36

  Ida: Hei! 🙂 Har ikke rukket å bruke dem enda, skal legge ut innlegg!

 • Reply Ida Wulff 19. oktober 2014 at 20:36

  Benedikte Pettersen: ingen erfaring enda, har ikke rukket å prøve dem. Men skal lage innlegg 🙂

 • Reply Connie 20. oktober 2014 at 11:51

  Synest det så ut til å vere en ålreit fredagskveld jeg ^^,

  Angående Apple tv! Anbefaler du det?:)

  ..og du sier du har FÅTT den? Hva koster en slik en da?

 • Reply Connie 21. oktober 2014 at 20:05

  Flere ganger når jeg har kommentert i kommentarfeltet, så godkjenner du ikke kommentarene mine? Jeg kan ikke helt forstå hvorfor?

 • Reply Ida Wulff 21. oktober 2014 at 21:02

  Connie: veldig fornøyd med Apple TV så langt 🙂 jeg har fått den i bursdagsgave av en venninne, så da har jeg så klart ikke spurt eller sjekket hva den koster 🙂

 • Reply Ida Wulff 21. oktober 2014 at 21:36

  Connie: jeg lar aldri være å godkjenne kommentarer, med mindre de inneholder noe stygt om noen som ikke kan forsvare seg.

 • Reply Connie 22. oktober 2014 at 13:42

  Jeg har i hvertfall ikke skrive noe stygt, tvert i mot!

  Skreiv første gang at det virket som om du hadde veldig snille foreldre 🙂

  ..og på dette innlegget skreiv jeg at jeg syntest det så som en veldig fin fredagskveld, + om du anbefalte tv`en, og om du FIKK den? Hva koster en sånn ca? 🙂

 • Reply Connie 22. oktober 2014 at 13:45

  Nå ser jeg at kommentaren er der, så se bort i fra min siste melding.

  Det var en fantastisk generøs venninne du har. Og jeg forstår selvsagt at du ikke har spurt om det 😉

 • Reply anchor fastener manufacturers in india 24. mars 2024 at 22:00

  Great, thanks for sharing this blog article.Thanks Again. Keep writing.

 • Leave a Reply