Hverdagsliv

EN SMAKEBIT PÅ JULESTEMNINGEN

7. november 2014

Ida: jeg driver og kjøper julegavepapir, sløyfer, teip med farge, gaveesker og gaveposer og sånt på Etsy nå. Blir svart og gull-tema i år.Mamma: Åja, men… Juledekorasjonen hjemme hos oss går i sølv.

Crap. Jeg hadde glemt at jeg tvang alle jeg kjente til å bytte ut rødt og nisser med sølv og hvite kuler for et par år siden… I et øyeblikk trodde jeg at julen var ødelagt. MEN! Da jeg kom hjem fra skolen i dag, stod hele storfamilien klar med dekket julebord og pinnekjøtt. Gjett hvem som fikk julestemning ♥♥♥ Så jeg sa god jul til liten og stor, før jeg ga meg ut på et pinnekjøtt marathon uten like. Pinnekjøtt er det beste i verden. 

Jeg var så sulten etter den svært dramatiske togturen hjem fra skolen at jeg glemte å knipse bilder av julematen, men takk til Weheartit.com for litt pre julestemning. Jeg tror jeg blir mer og mer begeistret for jul for hvert år som går. Har allerede begynt å styrer med gaver, og juletreet mitt skal pyntes allerede 1. desember. Flere som gleder seg? 

Nå har jeg nettopp kommet hjem fra denne julemiddagen – hvis man kan kalle det det, og skal straks poste månedens Max Factor-innlegg. Da blir det utdeling av premier, siden dere har vært så snille og stemt på meg i challengen! Stay tuned 🙂 

PS. Jeg er bare blid og fornøyd jeg altså, men vil likevel si noen sinte ord om en del av kommentarene jeg har fått på mitt forrige blogginnlegg. Å kommentere folks utseende på den måten noen av dere gjør er ikke OK. Jeg har valgt å ha en blogg og til dels være en offentlig person, så meg kan dere gjerne kritisere så mye dere vil. Jeg blir ikke lei meg. Men hvis dere snakker sånn til/om andre, bør dere rett og slett skjemmes. Bare mennesker som har det dårlig med seg selv, snakker/skriver sånn til andre. Og enten det er sant eller ei; man sier ikke til folk at de ser jævlig ut. Sånn er hvert fall jeg oppdratt. 

31 Comments

 • Reply Ingrid 7. november 2014 at 23:21

  Åå helt enig, jul er best!! Bodde i USA i fjor, der var butikkene FULLE av alt mulig julepynt allerede å denne tiden! Har hamstret med meg masse fancy og veldig amerikansk julepynt, blir bla. hvitt juletre med masse donut og girly pynt på, som jeg kan ha på rommet mitt haha! 🙂

 • Reply En vei 7. november 2014 at 23:22

  Så koselig da! Pinnekjøtt er fantastisk høstmat, men gir litt julefølelse.

  Jeg var også helt inne på det med gull og hvit som tema i juledekorasjonen, men det er jo såå gøy med all den julepynten jeg og mine søsken lagde som små. Og nå er det tantebarn som lager så mye vakker julepynt som bare må stå fremme. Gleder meg 🙂

 • Reply Anette 7. november 2014 at 23:28

  Applaus for at du bruker din offentlige stemme til å si ifra at sånn oppførsel ikke er greit!! Du er vakker både på innsiden og utsiden!

 • Reply Ida Wulff 7. november 2014 at 23:32

  Anette: <3

 • Reply tiggerlilly 7. november 2014 at 23:37

  pinnekjøtt er noe av det beste jeg vet også =)

 • Reply Dukkehjem 7. november 2014 at 23:42

  JA, jeg gleder meg til jul. FINT at du tar opp det du gjør i siste avsnitt.

 • Reply B 8. november 2014 at 00:09

  Takk for at du har blogg. Får meg aaalltid til å smile. Aldri slutt<3

 • Reply Nicole 8. november 2014 at 00:29

  Åh, pinnekjøtt <3 :F Jeg skal tilbringe julen i Thailand i år, men har sikret meg to anledninger før vi drar til å spise pinnekjøtt. Så her blir det julemiddag på restaurant den 5. og tvangs-liksomjulaften med mamma, stepappa og søstrene mine helgen før avreise, haha 🙂 Tror riktignok ikke de har noe imot det da 😛

 • Reply Marita 8. november 2014 at 00:33

  Herlig med litt julefølelse! Har fått starta med litt handling jeg og. Vi skal ha kunstig juletree, da vi ikke feirer jul hjemme. Så jeg lurer på hvor du har tenkt å kjøpe ditt kunstige juletre?:-) har sett på noen nettsider, men ser skikkelig dårlig ut…

 • Reply LH 8. november 2014 at 00:35

  Pinnekjøtt er julemiddag nr 1 for meg, og vil alltid ha størst plass i mitt hjerte 🙂 Må likevel spørre hvorfor dere pleier å spise pinnekjøtt til jul? Det er ikke så typisk på østlandet, med mindre man har familietradisjoner fra sør/vestlandet? 🙂

 • Reply Ida Wulff 8. november 2014 at 00:37

  LH: den norske familien min kommer fra Kristiansund 🙂 Mens resten er danske, så der er det and som gjelder.

 • Reply Ida Wulff 8. november 2014 at 00:37

  Marita: jeg skal kjøpe mitt på Clas Ohlsson 🙂 Har erfaring med det fra tidligere, og syns det er helt ok!

 • Reply Ida Wulff 8. november 2014 at 00:38

  Nicole: så herlig med Thailand!! Heldig 🙂

 • Reply Ida Wulff 8. november 2014 at 00:39

  B: åå, det var koselig å høre <3

 • Reply Nora 8. november 2014 at 01:26

  Vær glad for at du har mer vett i pappen enn alle disse brødhuene til sammen. Har fulgt med bloggen din en stund nå, og du er et friskt og jordnært pust i denne bloggverdenen. Og du er smellvakker! Håper (og tror) at du ikke bruker mye energi på sånne småligheter av noen kommentarer, men må uansett si at du tar tak i det på en voksen måte! Takk for fin blogg, som jeg kan kjenne meg igjen i på både gode og dårlige dager 🙂 Heia deg!

 • Reply Ida Wulff 8. november 2014 at 01:40

  Nora: tusen takk for fine ord, klem <3

 • Reply Maren 8. november 2014 at 10:22

  Er det mulig! Skjønner at du er en offentlig person og sånt, men du er da et menneske selvom. Syns de som kommenterer burde tenke seg om 10 ganger mer enn de gjør før de kommenterer. Tror ikke akkurat dere som kommenterer stygt hadde turt å sagt akkurat det samme om Ida hadde stått foran dere?

  Du er utrolig pen, Ida! Håper du klarer å se bort fra de verste kommentarene, de er helt meningsløse.. Ha en strålende dag!

 • Reply Anonym 8. november 2014 at 10:48

  Hadde en periode etter jeg flytta ut der all julepynt skulle være hvit og sølv jeg og. Bort med alt det røde. Men nå som jeg er blitt noen år eldre er det nostalgi som gjelder<3 så nå kjører jeg på med barndoms/familieminner og kos, fremfor julemagasin-stilen jeg hadde for 2-3 år siden haha. Gleder meg sånn:D Gjerne vis frem litt julepynt, som stjerne til å ha i vinduet etc om du kommer over fine ting 🙂

 • Reply M 8. november 2014 at 10:52

  Herregud, folk as. Bra du sier ifra som du gjør .du er forresten kjempe vakker!

 • Reply Andrea Olivia 8. november 2014 at 11:44

  Det hørtes superkoselig ut! Gleder meg så mye til jul nå 🙂

  Forresten veldig bra sagt! Skjønner meg ikke på sånne folk, blir flau!

 • Reply J 8. november 2014 at 12:00

  Folk er så slemme! Det er så bra at du sier ifra:) jeg heier på deg!

  Når det er sagt, jeg gleder meg såå til jul. Jeg tror det hvite juletreet mitt må opp ekstra tidlig i år slik at julen føles litt lengre:)

 • Reply Marianne 8. november 2014 at 12:31

  Jeg mangler kun tre julegaver! 😀

  Begynte allerede i vår på Kielbåten, og gjorde meg så å si ferdig i sommer da jeg var i Tyskland,Danmark og på ullared 😛

  Pinnekjøtt er det eneste for meg på julaften, elsker jula og gleder meg som en liten unge hvert år 😉

  Jobber på ikea så får alltid julefølelse i midten av oktober når julevarene kommer og mister den til november da jeg står og ser på den helt til januar hvert år :p

  Jeg er ekstrem på å handle innpakningspapir og alt sånt, er så glad i å pakke inn og kunne gi fine gaver. Pleier ofte å gjøre som oldemor, pakke inn i gamle esker og kartonger så det ser skikkelig pent ut :p

  I år har jeg og to venninner avtalt innpakningsdate i desember med gløgg og pepperkaker, gleder meg skikkelig da de er like glade i pent papir og alt det der som meg!

  Og er helt enig med deg angående stygge kommentarer. Har du ikke noe pent å si så ikke si noe 🙂 og forresten kler du godt Hepburnstilen så ja til eyeliner!

 • Reply Lillian 8. november 2014 at 13:12

  Flott at du tar opp sånne tema du som en offentlig person. Folk burde VIRKELIG holdt seg for god til å sitte bak en skjerm å spytte ut stygge, slemme og totalt usaklige kommentarer om folk de ikke kjenner en gang!! You go girl!:))

  Ha en flott «julehelg»;)

 • Reply Madeleine Norrman 8. november 2014 at 14:03

  Vi kjøpte vårt kunstige juletre på Plantasjen i fjor. Superfornøyd med vårt og det så ganske så ekte ut 🙂

 • Reply Ida Wulff 8. november 2014 at 16:13

  Madeleine Norrman: kanskje jeg skal se på Plantasjen også! Takk for tips 🙂

 • Reply Lurer 8. november 2014 at 18:10

  Du jeg bare lurer litt.. skjønte ikke dette helt:

  «Ida: jeg driver og kjøper julegavepapir, sløyfer, teip med farge, gaveesker og gaveposer og sånt på Etsy nå. Blir svart og gull-tema i år.

  Mamma: Åja, men… Juledekorasjonen hjemme hos oss går i sølv.» Er det da slik at alt må matche så til de grader at det ville vært helt feil for deg om julegavene dine hadde vært pakket inn i svart og gull – mens hos din mor går juledekorasjonene i hvitt og sølv. Jeg er over gjennomsnittet perfeksjonist jeg selv altså så dette er ikke noe «slemt», men jeg har faktisk ikke kommet dit hen at julegavene og pynten må matche hverandre :))

 • Reply Ida Wulff 8. november 2014 at 18:14

  Lurer: ja, da har du forstått det riktig! Haha. Jeg syns det er hyggelig når juletre og gaver matcher hverandre. Men pakkene ender som regel opp i alle regnbuens farger uansett, det er bare et mål jeg har… 😉

 • Reply Lurer 8. november 2014 at 18:57

  Hehe, du er en artig skrue du Ida.. Hehe, dette er perfeksjonisme på aller høyeste nivå, men det er et morsom mål:)) Håper du får en fin jul selv med mange forskjellige farger under treet:))

 • Reply Elizabeth 9. november 2014 at 10:18

  Nå fikk JEG julestemning, det skal jammen mye til 😀

 • Reply Tam Huynh 10. november 2014 at 17:25

  Hei, Ida!

  Hvordan er frakta og tollen på Etsy? 🙂

 • Reply Ida Wulff 10. november 2014 at 22:28

  Tam Huynh: det vet jeg ikke, har ikke bestilt for over 200 der. Frakten varierer nok etter fra hvem man kjøper av 🙂

 • Leave a Reply