Uncategorized

EKSAMEN, SNØFNUGG OG HUDKREFT

27. november 2014

Hei kjære lesere ♥

Som jeg savner dere når jeg sitter og glor i pensumbøkene. Dere er nesten alt jeg tenker på! Haha, tuller ikke. Jeg ble ferdig med eksamen i går kveld, og tok bussen inn til Oslo for å levere den. For en god følelse, selv om det var en veldig vanskelig eksamen. Hvis jeg skal tippe blir det nok langt i fra en toppkarakter på den, men jeg gjorde i hvert fall mitt beste. Det ble til og med litt eksamenskos, jeg visste ikke at det var et ord før klassevenninnen min Siri ringte på døra. Vi drakk vin, spiste sushi, bannet over oppgaven og lente oss på hverandre i siste innspurt. Er dere kjent med Chicago-manualen? Hadde det ikke vært for Siri hadde jeg mest sannsynlig besvimt da jeg skulle lage litteraturliste på slutten ♥

Tenk at jeg nå er ferdig med fire av syv eksamener i år… De tre siste er nå i desember, så dagene framover skal jeg lese som en hest for å få dem til. Det er så morsomt, jeg føler at jeg har gått hele skoleåret og gapt fordi jeg ikke skjønner en dritt. Og nå mot slutten begynner trådene endelig å samle seg, og det går opp et nytt lys hver eneste dag. Hjernen min knirker som en gyngestol på loppemarked, og det er egentlig en ganske god følelse å utfordre seg selv litt. Men nå som jeg endelig begynner å mestre fagene – ja, da skal jeg selvfølgelig bytte dem ut med fire nye fag etter jul. Vent… Er det sånn det er å være student?! *pling* 

Det var utrolig koselig å våkne opp til gigantiske snøfugg utenfor vinduet i dag. I dag skulle jeg til hudlegen, og det er sånt jeg får vondt i magen av. Siden jeg var ganske ung har jeg egentlig bare gått rundt og ventet på å få hudkreft. Jeg har bare en sånn hud, sånne gener. I dag fikk jeg beskjed om at jeg mest sannsynlig hadde forstadie til hudkreft, og måtte fryse bort to områder med en gang. Det er visst ikke noe stress sånn egentlig, og jeg lovet legen å ikke gå og bekymre meg over det. Men, dere vet. I hodet mitt blir jeg funnet død i sengen i morgen tidlig allerede, eller kanskje om noen uker, for mamma og pappa er på cruise i Karibien. Hjelp. 

Skrev egentlig dette innlegget i morges men glemte helt å poste det, såå; god kveld! 

23 Comments

 • Reply Caroline 27. november 2014 at 19:11

  Heh, jeg var hos gynokologen idag og fikk bekreftet jeg har forstadiet til livmorhalskreft. Velkommen i gjengen 🙂

 • Reply Annie 27. november 2014 at 19:37

  Uff, kjenner følelsen. Har fått påvist celleforandringer, og i februar får jeg vite om det er noe farlig eller ikke! Ventetid fra helvette.. Men, som regel går det bra. Og vi jenter er jo veldig flinke til å overtenke ting 😛 Stå på Ida, du er flink 🙂

 • Reply Stine 27. november 2014 at 19:41

  Så flink du er 🙂

  Hva studerer du?

 • Reply Live 27. november 2014 at 21:33

  Hei Ida! Stå på med eksamene dine! Og ja, det er sånn det er å være student, endelig har man klart å svømme i land, så går det tre uker også er man tilbake til nytt semester og dypt vann igjen.

  Jeg har selv en søster som går igjennom det samme, med kreften altså, litt yngre enn deg, og det går bra med henne. Tøft er det uansett, for man vet liksom ikke helt også mister man en ro man hadde før. Stå på og ta vare på deg selv:)

 • Reply Ida Wulff 27. november 2014 at 22:17

  Stine: markedsføring 🙂

 • Reply M 27. november 2014 at 22:29

  Det går bra <3

 • Reply Tiril 28. november 2014 at 00:46

  Fikk lyst til å sende et kleint hjerte; <3

 • Reply Janne 28. november 2014 at 08:17

  Pust med magen – hold deg opptatt og fokuser på helt andre ting (som eksamener). Masse lykke til på de siste eksamene 🙂

 • Reply Ida Wulff 28. november 2014 at 08:40

  Tiril: <3

 • Reply Hege 28. november 2014 at 11:03

  Ingen grunn til bekymring, hold løftet du ga til legen din du. Kjempebra du går og får sjekka det opp og gjort noe med det 😉 forsett å gi jernet på skolen, du er flink! Vær stolt av deg selv ❤

 • Reply Anna 28. november 2014 at 12:15

  Prøv å tenk positivt, vakre duu <3

 • Reply Inny 28. november 2014 at 12:18

  Hei! Det var syns å høre. Celleforandringer er ganske vanlig, så er ikke sikkert du hadde fått det uansett.

  Men var det føflekk eller på huden? Og hvordan så han det? Lurer på om jeg skal ta meg en tur dit selv..

 • Reply Mari 28. november 2014 at 12:19

  Stå på! Både med eksamener og alt annet! Takk for at du deler sånne tøffe ting, og for at du inspirerer meg hver dag! Setter også veldig stor pris på at du skriver om mer seriøse ting, som innlegget fra i dag om trafikksikkerhet, sparing osv. Du har liksom litt av alt, og det er utrolig kjekt å lese for en som er på din alder. Jeg heier på deg, Ida <3

 • Reply Ida Wulff 28. november 2014 at 12:33

  Inny: hei 🙂 det var ikke en føflekk, men et lite «sår» på ryggen som aldri ser ut til å gro ordentlig. Så var egentlig bare tilfeldig at jeg ba han se på det også.

 • Reply Ida Wulff 28. november 2014 at 12:34

  Mari: tusen takk for fine ord, you made my day <3 klem

 • Reply Si 28. november 2014 at 13:27

  Anbefaler EndNote til oppgaveskriving! Det er litt tungvint, men da blir det rett. Det er også lettere å holde styr på kilder til lengre oppgaver. Universitetet gir det ut gratis til studenter, og tilbyr også kurs (det siste trenger du ikke, det er ganske selvforklarende), BI tilbyr det sikkert også. 🙂

 • Reply Mari 28. november 2014 at 16:16

  Har du et sår som ikke gror? Det ville jeg ha sjekket opp nærmere…

 • Reply Ida Wulff 28. november 2014 at 16:27

  Mari: var nettopp det jeg gjorde 🙂

 • Reply Anonym 28. november 2014 at 19:10

  Er det mulig å se på det såret? Tror jeg har et par sånne selv huff!

  Stå på!

 • Reply Ida Wulff 28. november 2014 at 20:42

  Anonym: det er frosset bort nå, så har jo ikke det samme såret lengre 🙁 men da burde du sjekke det!

 • Reply Kamilla 29. november 2014 at 22:18

  Er utrolig tung å gå gjennom noe sånt. Fikk påvist hudkreft i januar i år, og går til kontroll hver tredje mnd, skal gjøre det i tre år fremover.. Har så vondt i magen hver gang jeg skal sjekke, og det går så utover humøret også.

  Det første jeg gjorde når jeg fikk telefonen var å tenke at håret kom til å forsvinne, og alle kom til å se at jeg var syk. Heldigvis fant vi svultsen tidlig, så måtte ikke gå på cellegift 🙂 Men frosset bort? Er det et alternativ til å skjære bort? Jeg har fått mange stygge arr pga fjerning av føflekker, og vil helst ikke se ut som et lappeteppe når jeg er 25!

 • Reply Kondens på ruta 2. desember 2014 at 15:29

  Ser du har en del kondens på innsiden av ruta, stemmer det? Tyder på høy luftfuktighet. IKKE BRA!

 • Reply Ida Wulff 3. desember 2014 at 01:48

  Kondens på ruta: Haha. Det har en naturlig forklaring 😉

 • Leave a Reply