Studier

INNLEGG UTEN BILDE

9. desember 2014

Jeg lurer på om jeg begynner å like den lokale matsjappa mi likevel. For litt siden fikk jeg høre at jeg var den av kundene som luktet best. Pluss i boka, selv om jeg ble litt satt ut, og måtte si «hæ» to ganger. I dag fikk jeg velkomsten «velkommen til kassa på *****, kan jeg friste deg med en pose?» – For så å motta komplimenter for lua mi. Hvis det å ligne på en liten nisse er et kompliment. Siden jeg er i julespirit, tok jeg det hvert fall som et. Så, ja. En tur på butikken ga meg en bra start på dagen i dag, men gleden tok slutt da jeg ti minutter senere sklei på isen på vei over et fotgjengerfelt.

I morgen har jeg min nest siste eksamen for i år, og jeg gruer meg som en liten hest foran et stort hinder. I går kveld leste jeg en hel bok som heter «Vitenskapsteori for nybegynnere», og selv om den er ganske tynn ble hodet mitt ganske tjukt. Å lese til eksamen er som å fylle opp en ballong (altså hodet) med luft (altså kunnskap), og så går man bare og håper på at ballongen ikke sprekker før festen (altså eksamen), men at den sprekker  eksamen. Det verste som kan skje er at den sprekker etter eksamen, og så sitter man der i fire dager og gråter fordi man har kommet på alt man glemte å ha med i besvarelsen sin. Nå lover jeg at det snart er slutt på eksamensprat her på bloggen, men jeg regner med at det er flere som sitter i samme båt og er glad for å høre at de ikke er de eneste som ikke spiser og sover, og som føler seg hjelpesløse. 

Det er egentlig en LYKKENS dag, for mamma og pappa har kommet hjem igjen. Etter å ha postet Facebook-bilder fra all verdens eksotiske øyer og strender i snart tre uker, syns jeg det er på sin plass at de er hjemme og har dekning på telefonen igjen. Sånn at jeg kan ringe og be om trøst når jeg har vondt i hjernen. 

Dette innlegget fortjener ikke et bilde. Jeg vil faktisk ikke at noen skal vite hvordan jeg ser ut akkurat nå, eller hvordan leiligheten ser ut for den saks skyld. Hade.

22 Comments

 • Reply Camilla 9. desember 2014 at 14:52

  Haha, kjenner igjen eksamensfølelsene! 🙂

  Lykke til med resten av semesteret.

 • Reply Marianne 9. desember 2014 at 16:04

  Du er definitivt ikke alene. Tenker hvert eneste semester at jeg aldri har hatt en verre eksamenstid, men nå nærmer det seg heldigvis ferie! 🙂

 • Reply Hanne 9. desember 2014 at 16:22

  Haha, jeg elsker visualisjonene dine!! Kunne ikke beskrevet det selv. Torsdag er siste eksamen for min del, og søvn/ro(!)/mat er ikke en del av hverdagen. Nå kan vi bare glede oss til julekos, og glede oss over at det er et lys i enden av tunnelen:) masse lykke til!

 • Reply Malin 9. desember 2014 at 16:34

  Satt nettopp med nesa i boka og leste et par sider, før jeg innså at jeg ikke hadde fått med meg de sidene, og heller ikke hadde spist eller sovet på en stund – ja vi er fler 🙂 god jul, sier jeg bare

 • Reply karoline 9. desember 2014 at 16:37

  Lykke til med dine siste eksamener 🙂

  Jeg har også to stk igjen, nest siste i morgen. Har 3 eksamener DENNE uka, så hjernen jobber for fullt. Deilig å få ferie på fredag! :-*

 • Reply Julie 9. desember 2014 at 17:34

  Du skriver så bra! 🙂

 • Reply Ida Wulff 9. desember 2014 at 18:52

  karoline: lykke til du også! Blir sååå deilig med ferie snart ja 🙂

 • Reply Ida Wulff 9. desember 2014 at 18:53

  Malin: hehe, god jul ja, masse lykke til 🙂

 • Reply Ida Wulff 9. desember 2014 at 18:53

  Hanne: det blir så deilig!!! Masse lykke til 🙂

 • Reply Stine Helene 9. desember 2014 at 20:09

  Hahahha, elsker ballong-metaforen. Akkurat sånn jeg føler det hver eksamen, slår aldri feil. Sitter midt oppi dritten sjæl nå. Masse lykke til!

 • Reply hannef 9. desember 2014 at 20:10

  Lykke til!!

 • Reply Caroline 9. desember 2014 at 21:50

  Du skriver så utrolig bra! Masse lykke til med siste eksamen 🙂

 • Reply Ida Wulff 9. desember 2014 at 22:32

  Stine Helene: hehe, masse lykke til du også 🙂

 • Reply Therese 9. desember 2014 at 23:45

  Masse lykke til😊 har selv hjemmeeksamen denne uken. Og tirsdag muntlig som eg gruer meg ekstremt til. Ska bli så godt med ferie tirsdag at det e ubeskrivelig. Syntes nesten det verste er ventetiden på å få resultatene, tar så lang tid. Ska hvertfall prøve å kose meg i julen 😊

  Du er så flink. Heier på deg👍

 • Reply marte josefine 10. desember 2014 at 00:02

  Selv dette innlegget var humoristisk med tanke på metaforene dine 🙂

  Min hjemmeeksamen skal være ferdig fredag klokken 3, så da er det helg. Og så er det på’n igjen på mandag med gruppefremføingsforberedelser til Onsdag.

  Masse lykke til med dine eksamner, vet hvordan du har det! <3

 • Reply Signe 10. desember 2014 at 05:14

  Haha, lo godt av ballongen. Det stemmer jo på en prikk. Hvordan kom du på det? Imponert.

  Men hva mener du med at du ikke spiser? Jeg føler at det eneste jeg gjør i Eksamenstiden bortsett fra å lese, er å spise, hele tiden. Sjekker kjøleskapet hvert 10 minutt bare for å sjekke om det er kommet noe nytt og godt der.. 🙂

 • Reply Ingvild 10. desember 2014 at 14:18

  Kan jeg spørre hva parfyme du bruker? ☺️

  Lykke til med eksamen,og husk på at snaaaart er det jul ☺️

 • Reply Emilie Jensen 10. desember 2014 at 17:13

  Føler med deg når det kommer til foreldrene dine! Heldigvis har mamsen og kommet hjem etter å ha vært i varmere strøk, kan si jeg ble utrolig misunnelig når jeg så alt hun la ut på facebook! Men så håper jeg at du gjordet det awesome i dag på eksamenen! Because you can do it! 😀

 • Reply Martine 10. desember 2014 at 17:23

  Tilfeldigvis rimi som er den lokale hos deg? Hehe, hørt den der med posen et par ganger!

 • Reply Ida Wulff 10. desember 2014 at 19:49

  Ingvild: akkurat nå bytter jeg på Escada sin sommerduft og clean (tror den heter warm cotton) 🙂

 • Reply Vilde 11. desember 2014 at 07:25

  Haha, så enig! hvis det er snakk om han litt rare fra rimi i bulls.gt

 • Reply Marie 14. desember 2014 at 19:33

  Innleggene dine har ikke kommet opp på bloglovin siden 7 desember :O

 • Leave a Reply