Studier

STUDYGROUPIE

12. desember 2014

Hei og hopp fra biblioteket i Tønsberg! Her sitter jeg sjeldent alene, for hvis det ikke sitter en luring og venter på at du går på do så han kan løpe avgårde med laptopen din, står det gjerne en stakkar og gnir seg i skrittet mens han kikker på deg gjennom en bokhylle. For å sette det litt på spissen. Men nå sitter jeg her med Malin, så da er det trygt og godt. Hun leser bilteori og jeg leser til min siste eksamen i markedsføring. Hva jeg skulle gjort for å lese teoriboka i stedet. Kotler var nok en klok mann, men han er ikke min kopp med te i disse dager. 

Men sånn ellers, så koser vi oss! Viktig å skravle og drikke kaffe litt mer enn man leser, sånn at det ikke blir ubalanse… 

16 Comments

 • Reply Nina 12. desember 2014 at 18:16

  Hei Ida, merket jeg fikk litt frysninger når jeg så den svære, orange boka der igjen. Hadde faget i fjor nemlig, haha. Så, et lite tips.. Jeg begynte også på den boka der, men det er SÅ mye tomprat og ting du ikke får bruk for. Derfor burde du kjøpe en liten rød bok som heter «Markedsføringsledelse kort og godt» eller noe, helt samme prinsippet, men kanskje 1/3 av den bibelen du sitter med der! Kortet ned til kun det viktigste, og jeg fikk en B på eksamen kun ved bruk av den 🙂 mener å huske den koste rundt 150 kr og. Kanskje de best brukte 150 kroenene i mitt liv, den var virkelig en lifesaver da jeg ikke så noen ende på den orange!!!

  Ellers ønsker jeg deg lykke til i eksamensperioden, we’re all in this together!! snart juuul og greier

 • Reply Ida Wulff 12. desember 2014 at 18:32

  Nina: hei! 🙂 tusen takk for tipset, den boken er helt håpløs! Husker du hvor du kjøpte den? Jeg har veldig få dager på meg, så burde kanskje få kloa i den ASAP…

 • Reply Susan 12. desember 2014 at 18:34

  Se heller foredragene til Kotler og lær deg modellene. Mye enklere måte å komme seg gjennom den boka 🙂

 • Reply Ida Wulff 12. desember 2014 at 18:44

  Susan: har du noen tips til hvilke jeg bør se? På youtube? 🙂

 • Reply CH 12. desember 2014 at 21:06

  Når har du eksamen? 🙂

  Jeg brukte vel omlag 5-6 dager på å skrive oppsummeringsnotater av hele sulamitten(..og det ble mange sider), og hadde ørtogførti, sære huskeregler til dette. Syns faktisk det var en av de bedre pensumbøkene jeg har vært igjennom, enda den er demotiverende stor!

  Etter eksamen å dømme, iallfall på skolen min, var det viktig å kunne de ulike nevnte prosessene ledd for ledd og å komme med relevante eksempler fra virkeligheten hele veien. Stod til en A fra en innhentet foreleser fra BI, så metoden kan neppe slå feil hos dere. 🙂

  Lykke til!

 • Reply Silje 12. desember 2014 at 21:20

  Kotler! Grøss og gru :p ikke tro at det er siste gang du blar i den boken der. Den virker helt fin i starten, men når den etterhvert brukes til ALT så er kotler en bajs.

 • Reply Ida Wulff 12. desember 2014 at 21:22

  CH: Hei 🙂 Jeg har eksamen på onsdag! Kommer meg ikke gjennom hele boka, men vi har fått utdelt «eksamensoppgaver» til hver forelesning vi har hatt, og fått beskjed om at vi skal prioritere å gjøre dem. Gjør vi dem grundig nok og husker alt, vil vi klare oss meget godt på eksamen. Tusen takk! 🙂

 • Reply Mathea 12. desember 2014 at 21:24

  Slenger meg med på tipset til Nina! Brukte også «Markedsføringsledelse Kort og Godt», og brukte heller Kotlerboken til å fordype meg på de mest sentrale modellene. Nå er det 3 år siden jeg hadde den eksamenen, men jeg kjøpte boken på bokhandelen på skolen. Om du ikke finner den er her link til den på Ark. https://www.ark.no/ark/boker/Skaug-Bitte-Paulsen-Zigler-Christian-Oxholm-Markedsforingsledelse-kort-og-godt-9788215008127?gclid=CK-o5a6pwcICFSSQcgodHBsAzA#.VItNcCa5SnM

  Masse lykke til!!

 • Reply Ida Wulff 12. desember 2014 at 21:32

  Mathea: tusen takk! 🙂

 • Reply Susan 12. desember 2014 at 21:34

  På YouTube burde du se Kotler på anaheim university og Chicago humanities festival. Den siste så snakker han mer om hva markedsføring er, men det hjelper for en helhetsforståelse 🙂

 • Reply Ida Wulff 12. desember 2014 at 22:45

  Susan: tusen takk for tipset! 🙂

 • Reply Signe 13. desember 2014 at 11:05

  Den feite boka var jeg heldigvis ferdig med 1.des! Det aller viktigste på min eksamen var kjøpsprosess, swot, produktutvikingsprossessen og kommunikasjonsmodellen. Lykke til 🙂

 • Reply Ida Wulff 13. desember 2014 at 11:20

  Signe: tusen takk! 🙂

 • Reply Linn 13. desember 2014 at 15:00

  jeg kunne ikke la vær å le meg i hel av utsagnet ditt om å være alene på biblioteket! jeg kjenner meg SÅ igjen (ikke som noen av de skrullingene du beskriver, hehehe), så dette var virkelig tatt på kornet! hahaha 🙂 ha en fin dag, og lykke til med eksamenslesing! siste innspurt nå:)

 • Reply Kristine E. 13. desember 2014 at 19:00

  Du som er så flink til å skrive må lære deg forskjellen på «sjelden» og «sjeldent» snart! «Sjelden» betyr noe som ikke forekommer ofte (f.eks «Jeg så henne sjelden»). «Sjeldent»,derimot betyr uvanlig, usedvanlig. Her en en vittig artikkel av Per Egil Hegge om temaet: http://www.aftenposten.no/kultur/Sjeldent-kjott-7704732.html

  Ha en fin kveld!

 • Reply Ida Wulff 13. desember 2014 at 19:10

  Kristine E.: kommer nok ikke til å lære meg det, nei

 • Leave a Reply