Studier

GOD OG DÅRLIG STEMNING PÅ SAMME TID

16. desember 2014

I dag er jeg skikkelig fortvilet og skikkelig lykkelig på sammetid. Og så av samme grunn, da. I morgen har jeg nemlig min siste eksamen for i år. Nummer syv. Hvem er så syke i hodet at de gir noen SYV eksamener?! Jeg er fortvilet fordi jeg ikke har så mye mer å gi nå. Jeg har innsett at jeg ikke rekker gjennom pensum, så nå har jeg plukket ut noe jeg mener er viktig, og må belage meg på å ha flaks med oppgavene jeg får i morgen. Hvem er så håpløs at de satser på å ha flaks på eksamen?! Jeg ser ikke sammenhengen mellom ting i dette faget, får ikke oversikt. Hodet mitt er fullt av pensum fra de andre fagene jeg allerede er ferdig med. Den lykkelige følelsen derimot, kommer snikende mellom slagene. Stryker meg på kinnet, klapper meg på skulderen, kiler inni magen. I morgen er jeg ferdig, og det er juleferie ♥

Så, ja. Her er det litt trykket stemning. Akkurat nå sitter jeg og venter på mamma, som kommer og skal høre meg i de 20 oppgavene jeg har valgt å fokusere på. Måtte høyere makter være med meg. Kanskje vi blogges senere 🙂 

Meller-sjokolade og Snack a Jacks med sour cream er forresten eksamensdopet mitt. Burde kanskje kuttet opp noen grønnsaker i stedet… Og kullsvart pulverkaffe, så klart! 

Det skabbete juletreet mitt ♥ I helgen må jeg gjøre meg ferdig med innpakking av julegaver, nå er det faktisk straks jul. De skal jo kjøres rundt til deres nye eiere også! Neste år kjøper jeg gaveesker, jeg kan søren meg ikke hanskes med umulig gavepapir et år til av mitt liv. 

Årets bloggprestasjon. Takk for meg. 

25 Comments

 • Reply Caroline 16. desember 2014 at 17:09

  Lykke til med markedsføring imorgen, jeg er litt i samme båt som deg, skjønner ikke sammenhengen i mange av tingene i den boken… Blir helt stressa av eksamensoppgavene foreleseren har lagt ut også!! Det finnes jo 140 forskjellige «riktige» svar på hver oppgave……. I morgen blir min 8. eksamen dette semesteret, skulle nesten ønske jeg valgte merkevareledelse istedenfor salgsledelse. Neida. Joda. Masse lykke til hvertfall!! Det trenger sikkert alle som skal som går inn på Hasle tennishall imorgen for å nesten dø…………..

 • Reply Ingrid 16. desember 2014 at 17:55

  Lykke til! Det går nok helt sikkert bra! Og husk: gode karakterer er ikke alt her i livet 🙂

 • Reply Line 16. desember 2014 at 18:04

  Hadde markedsføringsledelse og vår alles kjære philip kotler som pensum på samme tiden i fjor, ga opp hele den oransje «bibelen» ei uke før eksamen, ingenting hang på greip! Det er kanskje i seneste laget akkurat nå, men jeg gikk til innkjøp av «markedsføringsledelse – kort og godt», og lærte meg den omtrent utenat. Læreren, Bård Tronsomething, spådde alle som brukte den boka max en 2er (E?) på eksamen, jeg fikk en C! Lærte mer av å bruke kort og godt-boka enn jeg gjorde hele semesteret! Lykke til i morgen!:) Har eksamen i metode og databehandling 2 selv på fredag, helt håpløst….

 • Reply Ida Wulff 16. desember 2014 at 18:45

  Line: tusen takk for det! 🙂 Burde absolutt hatt den boka. Masse lykke til du også!

 • Reply Marita 16. desember 2014 at 18:49

  Tips til å skjule foten på juletreet, skjul den med en nissesekk:-) det har jeg gjort! Kjøpt på kremmerhuset:-)

 • Reply Ida Wulff 16. desember 2014 at 18:59

  Marita: det var lurt! prøvde å stable pakkene foran…. Hehe 🙂 Takk for tipset!

 • Reply Ingebjørg 16. desember 2014 at 19:03

  Kotler ja… er det noe man burde fokusere på i markedsføring, er det modellene. De kan man knytte opp til veldig mye, så de er gode å ha når man ikke kan så mye. Heldigvis er det ikke fasit markedsføring. Det er et veldig synse-fag, så man kommer langt med sunn fornuft!

 • Reply Guro 16. desember 2014 at 19:12

  Hei Ida! Jeg har samme eksamen som deg i morgen, kjenner meg sånn igjen i tankene dine rundt morgendagen, og vet at det er mange andre som tenker det samme som meg. Føler at jeg har brukt all energi på de tre andre eksamenene, og at det nå ikke er mer igjen å hente, i tillegg til at pensumet er drøyt. Nå sitter jeg bare å utsetter lesingen, som du sikkert skjønner. Det skal bli deilig med juleferie! Masse lykke til i morgen!

 • Reply Ida Wulff 16. desember 2014 at 19:18

  Guro: uff, godt jeg ikke er alene om det. Pensum er jo helt overveldende… Så får bare krysse fingrene for at vi er heldig med oppgavene 🙂 Masse lykke til du også!

 • Reply k 16. desember 2014 at 19:29

  Jeg har heldigvis ikke hatt mer enn 3 eksamner til nå, men det er allikevel nok for hodet mitt. Jeg kjenner meg veldig godt igjen i at man sitter med følelsen av at man ikke rekker gjennom alt og at man derfor plukker ut noe og håper på det beste.. Godt å vite at man er flere i samme båt! Og som du sikkert skjønner, så begynner motivasjonen for de kapitlene jeg har valgt ut å synke til bunns også, siden jeg heller sitter her og leser blogg.. Lykke til i morgen i allefall, husk at du ikke er alene om å føle håpløsheten 🙂

 • Reply Ida Wulff 16. desember 2014 at 19:32

  Caroline: uff, ja, det finnes så mange måter å se det på.. Så man får bare prøve å være litt logisk og stole litt på seg selv. Masse lykke til!! 🙂

 • Reply Siri 16. desember 2014 at 20:44

  Måtte det gå bra. Jeg har troen altså.

 • Reply Susanne 16. desember 2014 at 21:22

  Lykke til imorgen. Jeg skal også ha eksamen imorgen i markedsføring, er det i bergen du skal ha eksamen eller oslo?

 • Reply marte josefine 16. desember 2014 at 21:31

  Jeg har også min siste eksamen i morgen. Jeg sier lykke til, til oss i morgen, og god julefeire! 🙂

 • Reply Stine 16. desember 2014 at 21:48

  Huff, den boka der er virkelig til å spy av.. Jeg gjorde også som nevnt her oppe, kjøpte den «kort og godt»-boka, samt las litt utdypende noen av emnene i helvettes-bibelen, og fikk faktisk en B. Så *intheteachersfuckingface* liksom :p Lykke til, kanskje det går bedre enn du tror! Ofte gjør det det 🙂

 • Reply Ida Wulff 16. desember 2014 at 21:49

  Susanne: jeg skal ha i Oslo 🙂 Lykke til!

 • Reply Silje 16. desember 2014 at 22:03

  Har hatt også samme eksamen i morgen! Eksamen nr 8 og heldigvis den siste. Hodet mitt har tatt feire, så håper så inderlig at jeg også har litt flaks i morgen 🙂 krysser fingrene for at det går bra for begge to! klem

 • Reply Thea 16. desember 2014 at 22:06

  Meller er det beste eksamensdopet ever. Det eneste er at det kommer i alt for små pakninger, blir jo ferdig med en pakke på fem minutter. Masse lykke til i morgen!! Syv eksamner høres helt forjævlig ut, synes det er godt gjort å bare komme seg gjennom jeg! Og gooood jul <3

 • Reply Ida Wulff 16. desember 2014 at 22:17

  Thea: fem minutter?! jeg bruker tjue sekunder. Hehe. Tusen takk og god jul til deg <3

 • Reply Ida Wulff 16. desember 2014 at 22:17

  Silje: Bra jobba! Krysser fingrene for deg, klem <3

 • Reply Bbb 17. desember 2014 at 10:33

  Line: Ut ifra det jeg veit, så var det en del som leste samme bok og fikk også C. Så du er ikke den eneste. -,-

  Masse lykke til med eksamen Ida! 🙂

 • Reply Stine 18. desember 2014 at 11:26

  Et tips til eksamene dine neste år – les alltid hva som forventes av deg først, og ha det i bakhodet når du leser. Foreleserne på MH lager ofte eksamen ut ifra disse kravene om ferdigheter 🙂 Sett bort ifra noen forelesere, som Haus.. Han gjør ikke det! (Prater av egen erfaring, haha) Lykke ti viderel 🙂 Nå er 7/40 eksamener gjennomført, og du er på god vei mot en bachelorgrad (Y) God jul!

 • Reply Inger 18. desember 2014 at 11:51

  Hei! Maslow bruker å være viktig. Det er i det heletatt lurt å huske modeller 🙂

  Vil også tipse om den lille «hjelpeboken» Kotler har, samt forelesningsnotater. Hovedboken er alt for stor og omfattende, den så jeg mest som et oppslagsverk for oppgavene 🙂

  For å pugge modeller brukte jeg å først tegne ned modellen ved hjelp av boka, før jeg rett etterpå prøvde å tegne den uten hjelpemidler. Da tvinger du hjernen til å lage huskeregler for deg, pluss at du ser veldig godt hva du strever med. Jeg tegnet modellene uten hjelpemidler flere ganger i hui og hast til jeg fikk dem til. Altså jeg tegnet, sjekket hva som ikke ble rett, la bort fasiten og tegnet på nytt. Med en gang det satt gjorde jeg noe annet noen minutter før jeg prøvde på nytt 🙂 hvis det satt da, lot jeg det ligge en stund før jeg testet meg på nytt på kvelden f eks

 • Reply Ida Wulff 18. desember 2014 at 15:42

  Stine: Jeg har Haus i markedsføring, eksamen jeg hadde i går. I hver forelesning sier han «dette kommer på eksamen, dette er viktig» om et par ting. INGENTING av det kom på eksamen 🙁 hele klassen er ganske irritert på han nå… Hehe. God jul til deg!

 • Reply Mari Alena 28. desember 2014 at 16:13

  Håper Eksamen gikk bra:)

  Kotler er bibelen. Får man bruk for senere også. Snakker av egen erfaring 😉 hehe

 • Leave a Reply