Uncategorized

TANKER MAN HAR NÅR ET NYTT ÅR STARTER

2. januar 2015

Noe av det beste – og det verste med å ha blogg, er at man alltid har en dagbok man kan bla gjennom for å minne seg selv på ting man har opplevd. Både gode og dårlige dager. Da jeg bladde meg gjennom 2014 merket jeg at det var svært få dårlige dager. Ingen av de derre han pappagutten jeg dater og som jeg trodde jeg hadde noe halvseriøst på gang med tok med seg en annen jente hjem fra byen i går, og så prøvde pappaen hans seg på meg men det hadde ikke pappagutten noe problem med så ordet «pappagutt» fikk plutselig en helt annen mening. Haha, jeg ler meg i hjel. Men, ja, 2014 har vært et lyst, enkelt og fint år. Jeg har aldri hatt det så stabilt og bra som jeg har det nå. Jeg gjorde meg ferdig på én skole med kjempebra resultater, begynte på en ny hvor jeg foreløbig har gjort det dødsbra, tatt lappen, flyttet inn i min helt egen leilighet, fått mange nye og gode venner, reist til spennende steder og stort sett elsket livet hver eneste dag. 

Bloggmessig har det nok ikke vært et alt for spennende år. Jeg har tilbragt store deler av dagene med nesa i bøker og på helt andre nettsider enn blogg.no, og det har vært langt mellom de «gode» bloggpostene. Dere klager sjeldent, for dere er verdens snilleste lesere. Men dere skal vite at jeg ser det selv, og at jeg skal gjøre noe med det. Jeg har faktisk ansatt hjelp nå, så i 2015 har jeg en «assistent» som skal hjelpe meg å gjøre det mulig å være 100% blogger og 100% student. Jeg har lekt med tanken på å senke kravene til meg selv på skolen og ikke forvente A i alt, men mestringsfølelsen det gir meg gjør at jeg vil prøve å klare alt like bra. 

Har dere noen nyttårsforsetter for det nye året? Først tenkte jeg at jeg skulle droppe det. Hvis nyttårsforsettet ditt er å skulle begynne å trene eller spise sunt, tenker jeg; hvorfor vente til over nyttår, hvorfor ikke bare starte i dag? Men så lagde jeg meg et nyttårsforsett likevel, som sikkert kan ta årevis å få til; tenke mindre. Jeg er den som kan være ute på byen og ha det gøy med venner, for så å sette meg ned ved et bord og tenke; hvordan skal jeg komme meg hjem i kveld, tenk hvis noen voldtar meg på veien hjem, hva skal jeg egentlig i morgen, tenk hvis jeg har planer som jeg har glemt, nå kommer jeg til å være fyllesyk i tre dager, kanskje jeg burde sjekke mailen min og flytte på noen avtaler. Og jeg er den som ikke har det gøy hvis jeg vet at det ligger en liten hybelkanin og venter under sofaen hjemme, den må fjernes før jeg går ut. Og jeg er den som kan ligge og grine fordi at om et par år er både mamma og pappa fylt 50 år, og det gjør så vondt å vite at de ikke skal leve resten av mitt liv. Jeg bekymrer meg og tenker så mye at det er på grensen til destruktivt. SÅ, mitt nyttårsforsett er å tenke mindre og leve i nuet, men det må gå på kompromiss med planleggeren og kontrollfreaken i meg. Blir spennende å se om jeg får det til 🙂 

Nå skal jeg lage en middag som er majoritetens nyttårsforsett verdig, og se et uvisst antall episoder av The Goodwife 🙂 God kveld! 

23 Comments

 • Reply May-Lene i Edinburgh 2. januar 2015 at 19:31

  Godt nytt år, Ida! Kjenner meg igjen angående det å tenke for mye. Kanskje jeg skal la meg inspirere av deg når det gjelder nyttårsforsett for 2015 🙂 Ikke uro deg over at det av og til blir lenge mellom de «gode» bloggpostene, for når du først slår til, er du den beste. Hilsen fast leser siden 2008!

 • Reply Anette 2. januar 2015 at 19:33

  Jeg kjenner meg så innmari igjen i det med å tenke for mye! Jeg vil så gjerne klare å leve i nuet. Driver med litt eksponeringsterapi om dagen, hvor jeg for eksempel prøver å la stekepanna stå uvasket mens jeg spiser middag. Men er så redd for å miste helt kontroll også, å bare ende opp med å bli en slask. Haha, alle disse bekymringene. Det var et fint forsett, Ida. Ikke tenke så mye. Jeg skal prøve å henge meg på den, jeg og!

  Godt nyttår 🙂

 • Reply Cecilie 2. januar 2015 at 19:41

  Kjenner meg så igjen i den tankegangen din! «Hvis jeg dra på byen- hvordan kommer jeg meg hjem? Må jeg virkelig bruke penger på taxi? Tenkt om jeg blir voldtatt» Haha, har hindret meg fra å dra ut så alt for mange ganger dessverre..

  Ha et godt 2015, Ida!!

 • Reply jeanette 2. januar 2015 at 20:39

  Jeg tror mitt nyttårsforsett må bli å bare greie å gi litt mer faen, sånn generelt. Slutte å tenke på hva alle andre synes, og hvorfor og hva om.

  Det jeg skal fokusere på, håper jeg (utenom skole, familie & venner), er å ha det bra med meg selv. Sette meg selv først, for en gangs skyld. Reise mer, gripe de mulighetene man får, se det fine i de små tingene.. og ja, bare være fornøyd!

  Kanskje litt naivt, men den nye meg gir litt faen i det også 😉

  Godt nyttår, Ida!

 • Reply Marion 2. januar 2015 at 21:38

  Jeg burde også tenke mindre.. Men mine nyttårsforsetter er de samme som i fjor; å bli flinkere til å sette grenser og å si nei, og å bli flinkere til å ta vare på min egen lykke ^^

 • Reply Vilde 2. januar 2015 at 22:21

  Du er flink og fantastisk. Titter innom bloggen din hele tiden og blir så glad hver gang det er et nytt innlegg. Stå på som du har gjort i året som kommer også 🙂

 • Reply Martine Grorud 2. januar 2015 at 22:29

  Syns det er bra at du velger å fokusere på skolen, selvom jeg skulle ønske du oppdaterte bloggen hver time. Hehe… Nyttårsforsettet mitt er å ikke drikke alkohol. Hadde ikke selv trodd det for tre måneder siden, og jeg tror det kan bli en utfordring med samfunnets drikkepress.

  Godt nyttår, Ida 🙂

 • Reply J. 2. januar 2015 at 22:44

  Godt nyttår og gratulerer med både lappen, leilighet og gode prestasjoner på skolen!

  Så gøy med assistent, hva skal hun/han hjelpe deg med? 🙂

 • Reply Laura 2. januar 2015 at 23:23

  Åhhh, skulle ikkje ha trudd at det finnes nokon som tenker akkurat likens som meg! Det hadde vært fantastisk dersom du kan komme med en forklaring for kordan det er mulig å slutte med den tenkingen!

  Godt nyttår!

 • Reply Ida Wulff 3. januar 2015 at 02:07

  Laura: skal si i fra hvis jeg finner løsningen! 🙂 hehe. Godt nyttår!

 • Reply Ida Wulff 3. januar 2015 at 02:08

  J.: tusen takk og godt nyttår til deg 🙂 for det meste hjelp til foto.

 • Reply Ida Wulff 3. januar 2015 at 02:09

  Vilde: så søtt av deg, takk for at du leser bloggen <3

 • Reply Ida Wulff 3. januar 2015 at 02:12

  jeanette: høres ut som noen gode nyttårsforsetter 🙂 godt nyttår og klem til deg!

 • Reply Ida Wulff 3. januar 2015 at 02:12

  Cecilie: du også!! 🙂

 • Reply Ida Wulff 3. januar 2015 at 02:13

  Anette: får vel utsette meg selv for litt eksponeringsterapi jeg også – hjelp! Takk det samme 🙂

 • Reply Ida Wulff 3. januar 2015 at 02:14

  May-Lene i Edinburgh: det var hyggelig å høre, klem <3 ps. 2008 begynner å bli lenge siden!!

 • Reply Ida 3. januar 2015 at 02:33

  Kjære Ida, godt nytt år! Eneste kommentaren jeg følte for å kommentere, er: <3.

 • Reply Georg 3. januar 2015 at 09:04

  Riktig godt nytt år, Ida! Vi fortsetter å følge med på bloggen din med stor glede og inspirasjon…

 • Reply Sara 3. januar 2015 at 10:53

  Godt nytt år, Ida! Jeg vet ikke hvor lenge jeg har lest bloggen din, men jeg har likt den ekstra godt i år. Jeg har gledet meg på dine vegne over hva du har fått til i år. Jeg skjønner at du ikke har tid til å jobbe med forfatterdrømmen, gleder meg deriomt veldig til å kjøpe boken din en gang i fremtiden. Et av mine mål for 2015 er å skrive en tekst av noe slag, som et steg mot forfatterdrømmen. Føler jeg deler den litt med deg 😉

  Uansett, Ida, jeg håper du får enda et fantastisk år, og at jeg får være med å oppleve det i bloggen din 🙂

 • Reply Anonym 3. januar 2015 at 12:35

  Hei Ida 🙂 må si jeg kjenner meg veldig godt igjen i forhold til det du skriver om å tenke for mye! I forbindelse med dette lurer jeg på noe. Tenker du mye/bekymrer du deg mye i forhold til sykdom og det å være redd for å faktisk ikke få oppleve et langt liv? Husker du skrev at du måtte sjekke huden din for en tid tilbake hos lege. Er dette noe du kan bekymre deg for mye til hverdags?

  Bare et spørsmål, da jeg bruker mye tid på slike katastrofetanker selv som gjelder redselen for å faktisk ikke få bli gammel, oppleve å gifte seg, stifte, familie osv. Interessant å høre om det er flere som også tenker sånn :p

  Du har den beste bloggen! 🙂

 • Reply Ida Wulff 3. januar 2015 at 15:18

  Anonym: hei 🙂 jeg tenker sjeldent sånn om meg selv. Er ikke redd for at _jeg_ ikke skal leve et langt liv osv, jeg er redd for at jeg skal være i live uten alle de jeg trenger rundt meg. Så egoistisk når man tenker over det…

 • Reply Malin 7. januar 2015 at 13:42

  Hei! Hvor langt har du kommet i the Goodwife? Har sett alt som kan sees og er så spent på hvor du er! Teit kommentar men DIGGER den serien

 • Reply Ida Wulff 7. januar 2015 at 14:17

  Malin: Hei! 🙂 Jeg er på sesong 5, episode 5 (sånn ca), fullt kaos nå! Haha 🙂 Endelig litt spenning…

 • Leave a Reply