Uncategorized

TAR IKKE ANSVAR FOR SKRIVEFEIL

3. januar 2015

For å forklare overskriften med det samme: jeg er våken på min trettiende time. For en sovegris som meg er det katastrofalt. Snakk om å dra ned buksa og drite på sitt eget nyttårsforsett, men i natt ble jeg altså liggende og tenke. Tenke tenke tenke. Jeg tror jeg planla livet mitt fra nå til Å – fra frokost neste dag, til neste gang jeg skal vaske gulvet, til begravelsen min. Hva jeg ikke tenkte på og planla i natt er nesten enklere å ramse opp.

Da klokka ble seks, bestemte jeg meg for å gi opp sovingen. Jeg drasset dyna ut i sofaen, og var ganske misfornøyd med meg selv da jeg satte på en episode av The Goodwife. Men altså. Får man ikke sove, så får man ikke sove. Jeg hadde telt sauer, gått et par runder i leiligheten, smurt meg inn i lavendelolje, drukket en kopp beroligende te – alt bortsett fra å svelge hele glasset med sovepiller. Sovepillene har jeg kjøpt i en kiosk i New York, så de står trygt i skapet til nødstilfeller. En søvnløs natt i vinterferien kvalifiserer ikke til nødtilfelle. 

Da klokka ble halv ni, angret jeg brått på døgningen. Jeg hadde nemlig avtalt tidenes bootcamp-treningsøkt med en venninne klokken ti, og hadde hun ikke skaffet barnevakt til kid’en sin dagen før, hadde jeg avlyst på flekken. Men du ringer ikke en som har 4 timers nattesøvn som hverdagskost og i tillegg har skaffet barnevakt fordi du har mast om å trene, og sier; hey, er litt trøtt jeg. Dropper trening. 

Men jeg la meg nå likevel i sengen i ti minutter. Med en kaffekopp. Det var ikke lurt, for jeg må ha duppet av i ti minutter, og våknet opp med kaffe i håret. Det kom jeg meg fort over, for plutselig var det på tide å hoppe inn i treningstøyet. «Hoppe inn i» er vel å overdrive, men jeg fikk nå på meg den stygge cameltoe-tightsen til slutt. 

Godt fornøyd med innsatsen (altså påkledningen) la jeg meg i sofaen og stirret i det hvite taket. Angret på at jeg ikke hadde slukt hver eneste New York-pille i denne verden. Tenkte litt på hvor glad jeg er for at jeg ikke har barn. Ennå. Men så var det ti minutter til take off, og lommeboken min som husnøklene henger på var sporløst forsvunnet. Jeg lette i hver eneste jakke, til og med i skinnjakken jeg ikke har brukt på et år. I skittentøyskurven, i alle skuffer, i alle skap, i kjøleskapet og i oppvaskmaskinen. Snudde alle sofaputene på hodet…. Og det var da jeg stod med hodet i søpla at jeg fikk en helt syk idé. Kanskje lommeboken og husnøklene hadde klart å forvirre seg ned i søpla kvelden i forveien. Takk og lov for at den bare var knytt sammen og satt ut på terrassen. Ikke noe takk og lov for at jeg hadde scampi og brokkoli til middag i går. Det ble en utrivelig leteaksjon, men jeg fant i hvert fall det jeg lette etter. 

Og dere skulle sett meg på trening. Jeg prøvde så godt jeg kunne, men mellom slagene lå jeg som en skadeskutt kriger og bannet i stillhet. Noe så vondt. Hva jeg skulle gjort for å være den kid’en som satt hjemme med barnevakt og Brannmann Sam-film.

Etter treningsøkten hadde jeg avtalt med en annen venninne at vi skulle på interiørshopping. En time forsinket, svimte jeg nedover gaten, klar for å møte folkehavet i sentrum på en lørdags formiddag. Det ble for mye. Jeg endte opp med en gullfarget postkasse (tar ikke ansvar for det heller) og en lystett rullgardin til soverommet. Håper sistnevnte kan ta litt ansvar og gi meg en god natts søvn. 

Og nå som vi alle skulle ønske at dagen min var over, kan jeg informere om at jeg skal på familiemiddag med hele slekta. Eller halve, da. Montro hva jeg klarer å gjøre et nummer ut av der. Blir jeg trøttere nå, så ser jeg ikke bort i fra at jeg svelger både kniv og gaffel i et desperat øyeblikk. 

ZzzZzzzZzzzZzz

16 Comments

 • Reply d 3. januar 2015 at 16:12

  Hahahaaha, dette innlegget summerer nesten alt jeg elsker med å lese bloggen din! Så classy og rett fra levra samtidig! Forstår ikke hvordan du får det til!

 • Reply Sofie M 3. januar 2015 at 17:38

  Haha! Kjenner meg igjen. Ikke at jeg noen gang hadde klart å gjøre halvparten av det du har gjort i dag. Jeg kjenner meg bare igjen i «får-ikke-sove-men-nekter-å-ta-sovemedisiner-fordi-det-kan-jo-kanskje-muligens-hende-at-jeg-sovner-til-slutt-likevel-kanskje»-tankegangen.

  Lykke til resten av dagen!

  Ps! La ikke merke til noen skrivefeil heller 😉

 • Reply Ebba Hognestad 3. januar 2015 at 17:41

  Åh, digget dette innlegget!!! Du skriver så ærlig og bra.

 • Reply Airin 3. januar 2015 at 19:00

  Åh, det var et morsomt innlegg, på din bekostning, men artig… 😂

  Håper du får sove godt igjen snart, kjenner meg igjen i og ikke få sove. #slitsomttilogmedutenbarn

  God helg!

 • Reply K 3. januar 2015 at 19:28

  Hahhaaa ååå du er fantastisk, Ida

 • Reply :) 3. januar 2015 at 19:47

  haha Ida, du skriver utrolig godt! Koste meg ved å lese dette innlegget 🙂

 • Reply Camilla 3. januar 2015 at 20:56

  Haha, huff! Håper familiemiddagen gikk bra og at du har fått kommet deg i seng nå.

 • Reply C 3. januar 2015 at 21:42

  Shii… Imponerende at du har klart å ikke kubbe fullstendig. Håper du har fått lagt deg nå snart og at middagsgjengen hadde forståelse. 🙂

 • Reply bejulie 4. januar 2015 at 00:23

  Haha, jeg kjenner meg sånn igjen … Døgnet er helt snudd på hodet om dagen 🙂 Skulle gjort mye for en sånn New york pille nå!

 • Reply Anonym 4. januar 2015 at 00:25

  Hehhe,så fantastisk du er:’)

 • Reply Ingrid 4. januar 2015 at 00:41

  Elskerelsker disse innleggene dine der du skriver fra levra.

 • Reply Kamilla Haaland 4. januar 2015 at 01:14

  Åh, Ida! ELSKER sånne innlegg som dette. Måten du skriver på er nesten vanskelig å sette ord på. Men AWESOME med store bokstaver må vel være ganske nære!

 • Reply Monica 4. januar 2015 at 11:08

  Hehehe, bra skrevet!!

 • Reply ByCelina 7. januar 2015 at 22:20

  Hahaha, jeg må le. Trodde det bare var jeg som klarte å legge fra meg ting i søpla og kjøleskap osv. Kjenner meg forøvrig så godt igjen i å lete på plasser det er teknisk umulig å finne det man leter etter. Du skriver virkelig kjempe bra!

 • Reply Ida Wulff 8. januar 2015 at 04:29

  ByCelina: haha, neida, vi er flere 😀 tusen takk <3

 • Reply Karina gregersen 12. januar 2015 at 00:14

  Haha jeg sitter å ler for meg selv her.. Jeg så for meg alt du skrev, som om jeg har sett en artig komedie-film. Du skriver kjempebra:)

 • Leave a Reply