Uncategorized

DIGITALE SKJØNNHETSOPERASJONER OG SÅNT

14. januar 2015

Hello, alle sammen ♥

Da jeg besøkte mine kjære foreldre i går, klaget jeg over at jeg ikke hadde noe å blogge om. Pappa serverte som vanlig noen visdomsord som alltid irriterer meg grønt – for de høres så dumme ut til å være visdomsord; filosofér litt. Det er du flink til. Du trenger ikke å blogge om et shoppingsenter i Dubai for at folk skal synes det er interessant. Nørd. 

Jeg har ikke tenkt å filosofere så mye i dag, men jeg vil gjerne skrive noen ord om «bloggdebattene» som har vært siden jul og fram til nå. Journalister har mailet og ringt som gale for å få meg, og sikkert mange andre bloggere til å uttale oss om saken. Hva syns du om det Fotballfrue har gjort? Redigerer du bildene dine? Skriver du kommentarer på din egen blogg? Blablabla. En gjeng med skinnhellige jævler har selvfølgelig uttalt seg om Fotballfrue, i et forsøk på å drive litt kortvarig trafikk til sin egen blogg. Jeg syns at både journalistene og bloggerne kan ta seg en bolle. 

Folk later som de er så overrasket. Å, herregud! En blogger har redigert seg tynnere og gjort huden sin helt glatt, forside på VG! Jeg er sikker på at mange av de som har vært «sjokkerte» gjennomgår digitale skjønnhetsoperasjoner i sitt piratkopierte Adobe Photoshop hver eneste dag. Selv har jeg aldri lagt skjul på at jeg redigerer bildene mine – den prikkete huden klones etter dagshumør, og hvis nesa ser ekstra bulkete ut i lyset; ja, så utfører jeg en midlertidig rhinoplastik så nesa ikke er det som synes best på bildet. Jeg har fjernet dobbelthaker, busemenn og flekker på klær. Jeg legger ikke ut bilder hvor jeg syns jeg ser feit ut. Rett et kamera mot meg, og du skal se meg strekke, vri og vende på kroppen, og skakke på hodet til nakken nesten knekker. Jeg bryr meg veldig om hvordan jeg ser ut på bilder. Senest i går sendte jeg en desperat melding til en av jentene jeg var på tur med; SLETT de bildene av meg, jeg ser ut som Mount Everest! 

Denne trangen til å se litt finere og fjongere ut på sosiale medier er ikke forbeholdt bloggere. Gud og hvermann drukner i filtere på Instagram, og jeg har sett et titalls venninner sitte og leke seg med retusjeringsapper før de slenger ut helgens stemningsbilde på Insta eller nytt profilbilde på Facebook. Ingen av mine venninner er redde når jeg tar bilder av dem – de vet at kvisa de har på haka er borte i god tid før de tagges i bildet. 

Jeg vil egentlig bare si pytt pytt, de fleste pynter på sannheten. Men det er selvfølgelig en fest å kunne hoppe på og angripe en som tjener mer penger enn deg på å gjøre mindre enn deg, og som tilsynelatende har det bra. Man skal være forsiktig med å ha det bra i dette landet, for du ender jo opp med at alle er ute etter å finne alle feilene dine. Folk som ligger hjemme og griner selv, ser helst at alle andre gjør det samme.

Jeg vet ikke hvem-hva-hvorfor det ble sånn at vi pynter på bilder og på sannheten og alt som er, og i skrivende øyeblikk har jeg ikke behov for å fundere mer over det heller. Men når det gjelder bloggere har jeg en anelse. Å skylde på andre er feigt, og jeg ville aldri lagt skylden på mine blogglesere for at jeg har behov for å retusjere på meg et plettfritt ansikt. Men vi har vel alle vært på en sosial sammenkomst, en fest eller et vorspiel hvor blogger etter blogger blir lagt på bordet for debatt? Når majoriteten av de oppmøtte er jenter, har jeg sjeldent opplevd at det ikke diskuteres bloggere. Jeg vet egentlig ikke hvorfor folk diskuterer bloggere med meg tilstede, men de tenker vel at jeg er jo ikke sånn som de bloggerne der. Jeg ler som en mann og forteller prompevitser av og til. Det hjelper på fordommene mot en stakkars blogger. Uansett, da. Vorspielet er i gang, og sjefsbitchen starter debatt. De andre hønene er ikke vonde å be, og de slenger seg på. Èn blogger er aaalt for tynn, en annen har lagt på seg litt vel mye den siste tiden – begge deler er dritstygt. Èn blogger har ikke overleppe, en annen har sprøytet inn litt vel mye – begge deler er dritstygt. Èn blogger går bare i billige klær, en annen har alt for mange dyre vesker – begge deler er dritteit. Hva bloggeren har skrevet blir aldri diskutert, de diskuterer hvordan bloggerne ser ut. Tusenvis av jentegjenger landet rundt, bruker tiden og energien sin på å sitte og plukke bloggere fra hverandre: UT I FRA BILDER. Forestill deg at det var deg de diskuterte, og du er vel allerede godt i gang med å lære deg bilderetusjering. 

Å skrive en blogg med mange lesere er noe man velger selv, så det finnes ikke en leser eller et nettroll man kan legge skylden på. Jeg prøver bare å si at; kanskje det ikke er så rart at man pynter litt på sannheten – og hva så, du var også en firer før du ble en tier ved hjelp av «Valencia»-filteret på Insta. 

136 Comments

 • Reply Kathrine 14. januar 2015 at 20:16

  Amen. Halleluja og hele pakka! Du får sagt det!

 • Reply Isa 14. januar 2015 at 20:16

  AMEN. 🙏

 • Reply Silje 14. januar 2015 at 20:22

  Halleluja!

 • Reply Oda Andersen 14. januar 2015 at 20:23

  Så bra skrevet!:) jeg lurer på noe, den chanel vesken du brukte i Paris, er den ekte? Og hvor har den tatt sin vei, siden du kjøpte ny nå for ikke så lenge siden?:) det var den chanel vesken med stort «chanel» merke..:)

 • Reply Victoria 14. januar 2015 at 20:26

  AMEN! Fantastisk innlegg!

 • Reply LH 14. januar 2015 at 20:26

  Dette er grunnen til at jeg fortsatt leser bloggen din, etter så mange år Ida. Du kan skrive tekster som ingen andre bloggere kan drømme om, bortsett fra Linnéa da hun blogget 😉 Jeg tenker at hvis man har det godt med seg selv, så har man ikke behov for å finne feil hos andre.

 • Reply Anonym 14. januar 2015 at 20:36

  For et bra innlegg dette var! Pleier aldri å lese lange innlegg, men leste dette fra topp til bunn!!

 • Reply Sandra 14. januar 2015 at 20:36

  synes litt du drar alle jenter under en kam her. Jeg har vært på utallige jentevors opp igjennom årene, og jeg tror det aldri har blitt diskutert en blogger. Hvertfall ikke på grunn av utseende. Jeg har aldri vært borti at dette er et samtaleemne. Kanskje da blogger ble mere populært for 6-7år siden. Da kanskje bloggere ble nevnt på vors en gang i ny å ne. Dette er nok noe som kun diskuteres når det er bloggere i rommet desverre, eventuelt blant yngre jenter. Men jenter over 20 har bedre ting å diskutere på vors, dette er hvertfall mitt inntrykk.

 • Reply Malene.f@hotmail.com 14. januar 2015 at 20:36

  Amen to that

 • Reply T 14. januar 2015 at 20:38

  Denne posten satte jeg skikkelig stor pris på! Spot on!

 • Reply Kamilla Haaland 14. januar 2015 at 20:40

  Digger innlegget, meningene og formidlingsevnen!! Du er RÅ.

 • Reply Anonym 14. januar 2015 at 20:40

  TAKK og AMEN. Skulle tro de som driver heksejakt på frua er helt feilfrie mennesker. Som aldri har løyet, vært sjalu osv. Stakkars fotbllfrua sier jeg bare.

 • Reply Over The Weekend 14. januar 2015 at 20:43

  Bra sagt Ida…:)

  Ha en flott kveld…

 • Reply Kristiane 14. januar 2015 at 20:46

  Jeg er så enig!

 • Reply Maren 14. januar 2015 at 20:48

  Helt fantastisk, Ida!

 • Reply Stine Helene 14. januar 2015 at 20:56

  AMEN!

 • Reply Sara 14. januar 2015 at 21:02

  Oi oi, du burde kanskje vurdere å bytte omgangskrets? Når jeg og mine venner møtes snakker vi om helt andre ting enn leppe, kropp, klesskap -størrelsen til forskjellige bloggere.

  Ellers enig, Valencia er min beste venn <3

 • Reply Torunn 14. januar 2015 at 21:04

  Selvfølgelig ønsker man å se best mulig ut når man legger ut bilder av seg selv for the world to see (selv om jeg er sikker på at du er like nydelig uten photoshop!).

  Problemet med Fotballfrue, slik jeg ser det, er ikke at hun har redigert huden sin fin, hoftene smalere og puppene større, men at hun gjentatte ganger har insistert på at hun absolutt *ikke* gjør det, men kun stiller på lys/kontraster…

  Hele kommentargreia er bare hinsides, de har en merkelig definisjon av netthets. Kommentarene de har svart på er ikke hetsende, kun kritiske.

 • Reply Emilie. 14. januar 2015 at 21:24

  Ida, dette er en av mange grunner til at jeg leser bliggen din!! Helt fantastisk!

  Tusen takk! 🙂

 • Reply Kristine 14. januar 2015 at 21:27

  Du har virkelig et godt poeng! Kjempebra skrevet, applaus til deg 😀

 • Reply Hanne 14. januar 2015 at 21:30

  #HighFive

 • Reply Yvonne 14. januar 2015 at 21:31

  Amen. Du får sagt det, Ida!

 • Reply sandra 14. januar 2015 at 21:39

  Fantastisk skrevet!! Er så sant det du skriver

 • Reply Therese 14. januar 2015 at 21:39

  Amen, Ida. Dette er en av grunnene til at jeg digger deg og bloggen din. Hurra for det!

  Ha en fortsatt bra dag!

 • Reply Ida 14. januar 2015 at 21:41

  Jeg skjønner godt at man legger ut de fineste bildene av en selv på blogg osv, det gjør jo jeg og når det gjelder pb på Facebook og lignende. Det jeg reagerer på er at fotballfrue har nektet blankt på at hun noen gang har redigert bildene sine. Dette gjør at hun ikke virker troverdig, hvertfall ikke i mine øyne. Du skriver jo tross alt om dette, og da blir det med en gang lettere å skjønne din situasjon, men man har liksom ikke noe til overs for folk som stadig vekk er i media pga løgn og «forfalskning» av kommentarer.. Jeg digger hvertfall at bloggere er ærlige om at de ikke er perfekte, Hehe, og det er vel mye derfor jeg digger bloggen din:)

 • Reply Solveig 14. januar 2015 at 21:47

  Først må eg starte med at eg les bloggen din, då du skriv godt og har ei fin blanding mellom overfladiske og litt mindre overfladiske tema. På ein måte kan eg forstå at du har eit behov for å forsvare eiga pynting av sanninga, men samtidig blir det kanskje litt feigt å skylde på at alle «andre» gjer det?

  Samtidig kan vel ikkje bruk av «Valencia» på instagram samanliknast med å redigere seg sjøl tynnare osv., som nettopp Fotballfrue har gjort? Personleg syns eg det er trist at det har blitt til ei norm å redigere sanninga. Må vere utrulig slitsomt å føle at ein må pynte på sanninga med tanke på kva andre måtte meine. På tide at bloggarar, samt resten av Noregs kvinnelige befolkning, inkludert meg sjølv, gir litt meir faen, samt grow some vagina!

 • Reply Guro 14. januar 2015 at 21:50

  Herremalla så bra du skriver, og så utrolig godt sagt! Selv er jeg ikke megafan av Fotballfrue, og syns ho har gjort og står for mye dumt – men det er latterlig at det styret skulle bli forsidemateriale.. De store mediekanalene her i landet kan heller bruke tid og energi på å få mer viktige nyheter ut til folket spør du meg! 😉

 • Reply Annie 14. januar 2015 at 21:50

  Haha! I LOVE it, and you 🙂 der er den bloggern jeg digger over alle bloggere! Ida, ladies and gentlemen. Bøyer meg i støvet og løfter litt på den metaforiske hatten 😉

 • Reply Kjersti 14. januar 2015 at 22:08

  Halleluja, og takk bloggudene for deg, Ida! Du er så herlig, ærlig, uhøytidelig og ekte. Et friskt pust i den ellers stivpynta bloggfasaden i dagens Norge. Hilsen fast leser 🙂

 • Reply Anneli 14. januar 2015 at 22:11

  Ah, endelig! Definitivt det mest fornuftige noen har skrevet om saken. Der satte du virkelig ord på tankene mine. Amen.

 • Reply Benedicte 14. januar 2015 at 22:15

  Hei 🙂 Jeg skal ha oppkjøring snart og er dritnervøs(skal kjøre opp med manuell), har du noen tips? Ha en fin kveld, Ida!

 • Reply Nicole 14. januar 2015 at 22:15

  Det at hun redigerer bilder synes jeg er litt sånn whatever egentlig, selv om jeg synes det er dumt å prøve å skjule det og nekte for det, helt til man blir ferska. Synes det er dumt, som du sier at hun skylder på leserne, når hun like gjerne bare kan innrømme at «ja, man har dårlige dager der man føler man ser ut som en hval, sorry, liksom.».

  MEN jeg vet ikke om du har sett kommentarene, men jeg synes DET er helt på trynet. En ting er at du redigerer sånn at alt virker perfekt på bilder, men å make up people who back you up, og ikke bare det, men late som om du er både lege, fysioterapeut og haugevis av ting bare fordi noen krangleper ikke skal ha «rett» synes jeg er idiotisk, spesielt når hun uansett bare blokkerer de ufine kommentarene til vanlig uansett. Pluss at noen av kommentarene har vært direkte ufine (kalle noen mentalt tilbakestående synes jeg ikke er noe gøy).

  Det er da mine two cents om en egentlig ikke så viktig sak :p

 • Reply Nina 14. januar 2015 at 22:22

  Så fin! 🙂

  Hvor er kåpen din fra?

 • Reply Vilde H. Krüger 14. januar 2015 at 22:28

  Det er sjeldent jeg kommenterer på blogger, men dette var virkelig inspirerende og en fryd å lese! Du har virkelig skrivegavene i orden og jeg er helt enig med deg i alt du får frem. Synes generelt at folk med negative hensikter bør bry seg hakket mindre om hva andre gjør eller hvordan andre ser ut. Elsker at du er så åpen og ærlig. Stå på!

 • Reply Jenny 14. januar 2015 at 22:42

  Liker!

 • Reply Mina 14. januar 2015 at 22:47

  Selvsagt, men det er jo ikke akkurat hovedpoenget her. De fleste regner jo med at bilder blir redigert (hvertfall gjør jeg det). Men når visse personer nekter for at de redigerer noe som helst?? Og sier hvor ferferdelig det er at man beskylder henne for det? Det er lenge siden folk har spurt om det, også på helt vanlige måter. Men neida, innrømmer det ikke før man blir avslørt.

  Avslørt og avslørt, som du sier regner jo det fleste med det uansett. Men for meg er det sykt kleint å lyve om det.. For ikke å nevne alt det andre falske. Haha. Blir pinlig berørt.

 • Reply Anette 14. januar 2015 at 22:49

  *klapper i hendene*

 • Reply Karoline 14. januar 2015 at 22:52

  Du – er – helt – rå!! Har ikke ord for hvor dyktig du er til å formidle, skrive og komme med med reelle og fornuftige innspill. Elsker bloggen din bare mer og mer Ida! Stå på! Klem

 • Reply Karoline 14. januar 2015 at 22:53

  p.s fyttikatta så fin du er!! Helt nydelig :))

 • Reply nattsvermer 14. januar 2015 at 23:08

  Mulig jeg har rare venninner, men vi diskuterer aldri bloggere. Vi diskuterer utdanningene vi tar, kjærestene (eller mangelen på sådan), vi diskuterer mat og drikke, ferier og samfunnet forøvrig. Heldigvis.

  Jeg er ikke uenig med deg i så mye her, men jeg synes det er stor forskjell på litt redigering og det å godta falske kommentarer på blogg. Samtidig synes jeg det er dumt å skylle på at leserne er slik og sånn for at det blir mye fokus på seg selv. Å legge ut minst 5 bilder av seg selv hver dag er ikke akkurat å be om mindre utseendefokus.

 • Reply Kine 14. januar 2015 at 23:09

  wow, bra skrevet ! stor respekt til deg

 • Reply Karin 14. januar 2015 at 23:13

  Digger deg!!!

 • Reply Georg 14. januar 2015 at 23:14

  Befriende stemning i innlegget. Du har erfaring, lang erfaring og vet hva du går til med slike innlegg. Dine ytringer tror jeg vil være til hjelp for de som er yngre, eventuelt nyere i gamet.

  Keep on, Ida!

 • Reply Anonym 14. januar 2015 at 23:28

  Herregud amen til dette innlegget! Hadde alle bare vært like smart som du, daa assa<3

 • Reply tonje marie 14. januar 2015 at 23:50

  Jeg har fortsatt til gode å utføre digitale skjønnhetsopperasjoner av meg selv på min egen blogg (tror jeg, i alle fall), men jeg synes å huske at jeg redigerte et bilde av deg på min forrige blogg. Noe med God og mager kjøttdeig fra ICA Supermarked.

  Jeg synes det skal være fullstendig lov å pynte litt på sannheten, jeg!

 • Reply Kaja 14. januar 2015 at 23:52

  Jeg er fast leser, første gang på flere år at jeg kommenterer. Du er bare helt rå, måten du skriver på er fantastisk!!! Digger deg. Lov meg å aldri slutte med bloggingen. Aldri

 • Reply ICT 14. januar 2015 at 23:53

  jeg.forguder.deg.

 • Reply Kristiane 14. januar 2015 at 23:54

  Dette var virkelig verdt en kommentar!

  du sier det akkurat som det er, og det er bare så fantastisk bra og du har så rett!!!

  Takk for et bra innlegg 😀

 • Reply Mary 14. januar 2015 at 23:55

  Fy søren så godt skrevet Ida!! Tar hatten av for deg!! 😀

 • Reply Karoline 14. januar 2015 at 23:57

  Tar av meg hatten for dette innlegget. Tar bølgen til og med!

 • Reply Fanny Potter 14. januar 2015 at 23:59

  Alt jeg kan si er Amen.

 • Reply Ida Wulff 15. januar 2015 at 00:04

  Mary: tusen takk! 🙂

 • Reply Ida Wulff 15. januar 2015 at 00:05

  Kaja: tusen takk!!

 • Reply Ida Wulff 15. januar 2015 at 00:07

  Georg: takk, Georg! Hyggelig at du er innom og kommenterer! 🙂

 • Reply Ida Wulff 15. januar 2015 at 00:08

  Karoline: takk, så hyggelig <3

 • Reply Stephen Grindhaug 15. januar 2015 at 00:08

  Amen!

 • Reply Ida Wulff 15. januar 2015 at 00:09

  Karoline: det er veldig hyggelig å høre, tusen takk og klem til deg

 • Reply Ida Wulff 15. januar 2015 at 00:12

  Vilde H. Krüger: takk takk takk, så hyggelig at du kommenterte! 🙂

 • Reply Ida Wulff 15. januar 2015 at 00:12

  Nina: den er fra bik bok 🙂

 • Reply Ida Wulff 15. januar 2015 at 00:14

  Benedicte: hei 🙂 hvis du går under kategorien min «lappen og bil» øverst på bloggen finner du alle mine tips og innlegg om den slags! Masse lykke til.

 • Reply Ida Wulff 15. januar 2015 at 00:15

  Kjersti: takk <33

 • Reply Oda 15. januar 2015 at 00:17

  AMEN! Fine deg. Klem

 • Reply Guro 15. januar 2015 at 00:48

  Helt enig med deg angående bilderedigeringen, alle gjør det, og alle vet at alle gjør det. Men ikke skriv på bloggen din at du aldri redigerer bilder, for så å komme med et tårevått innlegg der du skylder på leserne din når sannheten først er ute.. Det blir bare for dumt! Når det gjelder den andre greia, så kan jeg ikke begynne en gang, for da tar jeg over hele kommentarfeltet ditt! Haha, det eneste jeg har å si til det er at det faktisk ikke er en menneskerett å blogge. Takler du ikke presset, så ta en pause.. Enkelt og greit! 🙂

 • Reply Anonym 15. januar 2015 at 01:01

  Eneste fornuftige teksten jeg har lest om denne saken! YOU GO GIRL 😀

 • Reply Jeanette 15. januar 2015 at 01:09

  Takk for at noen endelig sa det!! Akkurat det jeg har tenkt! Også helt sykt at dette har vært forsidesak på lik linje med Paris-terroren i helgen.

  Digger deg, Ida! 🙂

 • Reply Mari 15. januar 2015 at 01:15

  «Når majoriteten av de oppmøtte er jenter, har jeg sjeldent opplevd at det ikke diskuteres bloggere.»

  – Har svært sjeldent vært på det vors der bloggeres utseende diskuteres. Det finnes mer interessante ting å prate om.

  «…jeg har sett et titalls venninner sitte og leke seg med retusjeringsapper før de slenger ut helgens stemningsbilde på Insta eller nytt profilbilde på Facebook»

  – Jeg kjenner svært få eller ingen jenter som gjør dette. Dette kommer nok an på hvilket miljø du vanker i. Når det er sagt er jeg nær venn med mange forskjellige typer jenter; alt fra BI-jenter til skuespillere og filmstudenter.

  Det er ikke forsvarlig å redigere bilder seg selv. Det er selvfølgelig helt normalt å være opptatt av hvordan man ser ut på bilder, jeg er over gjennomsnittet forfengelig selv, men jeg ville aldri lagt ut selfies eller redigert bilder av meg selv.

  Jeg blir matt av dette innlegget. Det er trist å vite at det er sånn. Vi lever i et overflodssamfunn preget av narsissisme og skjønnhetstyrrani. Les denne av Finn Skårderud: http://www.aftenposten.no/meninger/Kroppen-er-den-nye-sjelen-7418582.html. Som toppblogger har du stor innflytelse på unge jenter, og burde ha brukt dette privilegiet til å gjøre en forskjell. Jeg har fulgt bloggen din lenge, så jeg er ikke en eller annen rødstrømpe som ramler innom. Jeg er en 23 år gammel jente som rett og slett har sett hvilke skader dette presset kan gjøre på folk.

 • Reply Mari 15. januar 2015 at 01:15

  «Når majoriteten av de oppmøtte er jenter, har jeg sjeldent opplevd at det ikke diskuteres bloggere.»

  – Har svært sjeldent vært på det vors der bloggeres utseende diskuteres. Det finnes mer interessante ting å prate om.

  «…jeg har sett et titalls venninner sitte og leke seg med retusjeringsapper før de slenger ut helgens stemningsbilde på Insta eller nytt profilbilde på Facebook»

  – Jeg kjenner svært få eller ingen jenter som gjør dette. Dette kommer nok an på hvilket miljø du vanker i. Når det er sagt er jeg nær venn med mange forskjellige typer jenter; alt fra BI-jenter til skuespillere og filmstudenter.

  Det er ikke forsvarlig å redigere bilder seg selv. Det er selvfølgelig helt normalt å være opptatt av hvordan man ser ut på bilder, jeg er over gjennomsnittet forfengelig selv, men jeg ville aldri lagt ut selfies eller redigert bilder av meg selv.

  Jeg blir matt av dette innlegget. Det er trist å vite at det er sånn. Vi lever i et overflodssamfunn preget av narsissisme og skjønnhetstyrrani. Les denne av Finn Skårderud: http://www.aftenposten.no/meninger/Kroppen-er-den-nye-sjelen-7418582.html. Som toppblogger har du stor innflytelse på unge jenter, og burde ha brukt dette privilegiet til å gjøre en forskjell. Jeg har fulgt bloggen din lenge, så jeg er ikke en eller annen rødstrømpe som ramler innom. Jeg er en 23 år gammel jente som rett og slett har sett hvilke skader dette presset kan gjøre på folk.

 • Reply Benedicte 15. januar 2015 at 01:22

  Du er rett og slett rå! 😀

 • Reply Marianne 15. januar 2015 at 02:27

  Helt enig! 🙂 Alle bruker vel filter og diverse redigering iblant (eller alltid), så man burde ikke skrike så høyt når en kjent blogger gjør det samme.

  Må bare si at du skriver utrolig bra, jeg digger det!

  Hvor mange blogger jeg gidder sjekke daglig varierer stort, men din går jeg alltid innom – nettopp fordi du virker så utrolig ålreit og sier ting direkte. Perfekt variasjon mellom forskjellige typer innlegg! Bøyer meg i hatten 😉

 • Reply M 15. januar 2015 at 02:37

  YES, dette er grunnen til at jeg har fulgt bloggen din i alle år – du skriver så vanvittig bra!

  Likevel synes jeg du unngår det som, i hvert fall jeg, anser som hovedproblemet med disse «avsløringene» – nemlig at blogging er business. Det er markedsføring som i hovedsak er rettet mot unge jenter, og man skaper et slags tillitsforhold mellom blogger og lesere som få andre bedrifter har.

  Når man ser bilder av en blogger med plettfri hud som hevder at en foundation har en «fantastisk dekkevne» og «gjør underverker for huden», da stoler man på at det (til en viss grad, så klart) er sant. Når man i tillegg leser i kommentarfeltet at flere skriver «jeg har sverget til denne i mange år, fantastisk!» etc. (ref. «avsløringene om kommentarjuks»), ender det ofte opp med at man kjøper varen. Og det tjener dere penger på. Derfor synes jeg det på mange måter blir feil å sammenligne redigeringsvanene til «oss vanlig dødelige» med bloggere.

  That being said, så har jeg full forståelse at det må være ultrakjipt å bli sett på med lupe, og at det kan være veldig fristende å redigere bilder av seg selv. Du er i mine øyne en av de bloggerne med størst kredibilitet, og to be honest, -du- har på ingen måte behov for en ravefest i Photoshop for å se bra ut. 🙂

 • Reply Anita 15. januar 2015 at 08:00

  Hei:) vil bare si SUPER BRA SKREVET 🙂

 • Reply kine 15. januar 2015 at 08:12

  Jeg synes innlegget ditt har mange gode poeng, men jeg skulle ønske du belyste problemet ved å nekte for restusjering, som den aktuelle bloggeren har gjort. Med tanke på unge, lettpåvirkelige lesere er dette hovedproblemet, ikke redigeringen.

 • Reply Eli 15. januar 2015 at 08:20

  Amen! Helt enig!

  Og altså, at noen har brukt tid på å sitte å lete gjennom kildekoden til Fotballfrue, kun for å finne noe å ta henne på… I min verden så er det mer patetisk enn å legge inn en falsk kommentar for å forsvare den man er glad i. Noe jeg synes er forståelig – selv om han nok burde tenkt seg om og holdt seg for god til det.

 • Reply Kjetil - TheGiant.no 15. januar 2015 at 08:47

  Valencia<333333 Du er rå Ida. Kunne ikke vært mer enig.

 • Reply gina 15. januar 2015 at 08:59

  Nå er det ikke et problem å pynte på bilder. Men det er et problem å lyve om det, skrive kommentarer Hvor man ønsker andre døde, oppsøke folk på facebook og true de fordi de skriver noe negativt på bloggen (de kommer ikke engang gjennom filteret) og kalle andre stygge ting. Mannen hennes er gal, det er det ingen tvil om. På andre fora er han en nedlatende dust som snakker negativt til omtrent alle som prøver å være kritiske. Så de har overhodet ingen sympati fra meg!

 • Reply Fru Perez 15. januar 2015 at 09:08

  Godt skrevet! Takk! 🙂

  Og nå fikk jeg lyst til å begynne å redigere bildene mine skikkelig. En liten digital makeover. SÅ mye bedre enn en på ordentlig! 😀

  Hilsen en førtis

 • Reply veronica 15. januar 2015 at 09:27

  Tror du har misforstått poenget….

  Alle er vel klar over at de fleste redigerer bilder..Forskjellen er at hun hardnakket har påstått hele tiden at hun aldri har redigert annet enn lys og bildestøy. Hun må gjerne redigere alt for min del, men løgn sliter jeg med.

  Når det gjelder kommentarene de har skrevet selv, så er det jo faktisk ikke nett-troll de har skrevet falske kommentarer til…Det er jo uskyldige kommentarer de har klikket på. SÅ de har jo vært like mye nett-troll,de…..

 • Reply Ida Wulff 15. januar 2015 at 09:28

  Kjetil: Valencia redda livet mitt <333333

 • Reply Ida Wulff 15. januar 2015 at 09:30

  M: det er høyst problematisk, da det er misvisende markedsføring. Jeg ser poenget! Men jeg har ikke noe behov for å trashe Fotballfrue personlig, det var ikke tanken bak dette innlegget. Vi får håpe at de som er tatt i løgn har lært av det 🙂

 • Reply Ida Wulff 15. januar 2015 at 09:32

  Kamilla Haaland: tusen takk, søte du! <3

 • Reply Kristine 15. januar 2015 at 09:32

  Jeg syntes det er helt ok at man redigere på bildene sine, og jeg skjønner det godt. MEN; problemet med «fotballfruen» er at hun blankt har nektet for det. Og blir sint når folk spør om det. For det er ikke ok å lyve slik som hun gjør. Hun er et forbilde for mange småjenter, og da er det noe hun må tenke på. De unnskyldningene hun kommer med er bare det at hun er lei seg for å bli avslørt. Hun og ektemannen driver en kynisk bedrift, og de bør tenke litt etter hvordan de driver. Late som om man er lege og skrive ting som kan ødelegge kroppen og helsen til folk? Really? Personlig håper jeg dette får enorme konsekvenser for de begge.

 • Reply Marte 15. januar 2015 at 09:32

  Applaus!! Nok en gang får du samlet et mylder av tanker, meninger og mas i en perfekt skrevet tekst! Du er bare best, Ida <3

 • Reply Ida Wulff 15. januar 2015 at 09:33

  Oda Andersen: Ja, den er ekte 🙂 Bruker den litt mindre nå som jeg har kjøpt en ny, men har den fremdeles. Kjøpte den i vintage-butikken som lå i Bogstadveien 30. Tror selve butikken er nedlagt men at de fremdeles selger på nett.

 • Reply Maria 15. januar 2015 at 09:35

  Jeg bruker ikke filtre på meg selv på insta og slikt. Jeg synes det blir for flaut å møte kjentfolk, så ser de at jeg faktisk ikke ser slik ut i virkeligheten som på bilder.

  Jeg tenkte på det her en dag, da jeg møtte en tidligere arbeidskollega. Hun ser jo så fresh ut på bilder, men absolutt ikke ellers. Nei, en for være seg selv, så langt man tør! 🙂

 • Reply RB 15. januar 2015 at 09:35

  Gud hjelpes for et kjedelig liv dere bloggere må ha, som må diskutere andre bloggere. Jeg har ALDRI diskutert bloggere, har aldri hørt noen diskutere bloggere og kommer ALDRI til å diskutere bloggere. Dere må være de minst interssante menneskene jeg vet om. Narsisstiske, selvopptatte og sneversynte med en trang til å bli sett som nærmer seg syklig er mine tanker om de fleste av dere etter å ha lest noen blogg innlegg. Er det rart vi blir mer og mer ego og selvopptatte her oppe i nord? PS: eneste grunnen til at jeg så denne bloggen, var at den var på Nettavisen!

 • Reply Hege 15. januar 2015 at 09:37

  Well done Ida!

  Dette viser forskjellen på dere bloggere. Fotballfruen har tidligere nektet for bilderedigering og er nå avslørt i løgn. Du slenger kortene på bordet og alle vi heier på sannheten og deg!

 • Reply Lars 15. januar 2015 at 10:14

  Ida, jeg kommenterer aldri på blogger, men side2 ledet meg inn på bloggen din og dette innlegget. Du satt faktisk denne saken i et nytt lys, og du skriver så utrolig bra. Jeg humra faktisk høyt av slutten med valencia filteret delen.

  Du er kul! 🙂

 • Reply coffee in a cup 15. januar 2015 at 10:24

  jeg er litt usikker på hvor jeg står i denne blogg-debatten, men dette var uansett et utrolig bra innlegg – takk for at du deler noen gjennomtenkte tanker 🙂

 • Reply Charlotte 15. januar 2015 at 10:30

  Herregud så SINNSYKT bra skrevet. Amen!!

 • Reply Marie 15. januar 2015 at 10:32

  AMEN!!!!!

 • Reply Sasha 15. januar 2015 at 10:37

  Hvor er den fine, fine jakken din fra?

 • Reply Kristin 15. januar 2015 at 10:39

  Hei! Dette innlegget synes jeg bare var trist. Ja, de fleste er nok litt opptatt av utseende sitt. Men jeg blir sjokkert når det snakkes om at «de fleste redigerer litt, gjør nesen og midjen smalere, huden perfekt» osv. Dette tror jeg ikke er vanlig. Isåfall er det skremmende! Trist å høre om jentevors hvor det snakkes om bloggere som ser sånn og sånn ut. Jenter, da må dere skjerpe dere! Dette er ikke samtaleemne på mine venners fester, selvom vi også er opptatt av både mote, skjønnhet og det litt «overfladiske». Heldigvis kan vi være opptatt av dette også, uten at vi har redigeringsprogammer (har alle det?!?), kun legger ut bilder på insta med filter, eller trenger å diskutere utseende til bloggere når vi samles. Heldigvis!!

 • Reply :) 15. januar 2015 at 11:05

  ahh, amen til det!

  Du er fantastisk, Ida! La aldri noen ta fra deg det 🙂

 • Reply Ida 15. januar 2015 at 11:46

  Jeg tror absolutt at vi «ikke-bloggere» ikke er gode nok til å sette oss inn i en toppbloggers situasjon. Vi bare forventer og forventer, men tenker vel sjeldent selv på hvordan det ville være om mange tusen skulle analysere hvert bilde som ble lagt ut av oss.. jeg ville også sett så bra ut som mulig da, ingen tvil om det.. Denne debatten tar helt av for min del, og syns mye av ansvaret ligger hos forbrukeren hvis man kan kalle en bloggleser en forbruker, hvor vi selv burde ta mer ansvar for å være kritiske til hva vi leser og ser. Jeg sier bare hallelujah for at noen gidder å blogge og inspirere, jeg hadde aldri klart det.

  Godt å lese litt ekte vare her inne, Ida! klem

 • Reply Larzan 15. januar 2015 at 11:49

  Ikke verre å manipulere bilder enn å bruke sminke (som jo er direkte ansiktsmanipulering)

 • Reply Anette 15. januar 2015 at 11:53

  Hei Ida!

  Tror du muligens har misforstått mye av kritikken mot Fotballfrue! De fleste forstår nok at hun ønsker å redigere bort en kvise eller ikke legger ut dårlige bilder av seg selv. Som du sier: det gjør vi alle, om det er på en blogg eller på sosiale medier. Problemet oppstår når hun redigerer seg tynnere med større pupper, og så LYVER om det, og skriver rett ut at hun ikke gjør det. Da blir det helt feil og ekstremt misledende ovenfor leserene. Spesielt med tanke på at hun har norges største blogg med mange unge lesere. Jeg er like gammel som FF, og syns det er leit og utrolig skuffende at hun er et så dårlig forbilde for yngre, mer usikre jenter. Hun er snart 28 år gammel, og da burde hun være voksen nok til å forstå den rollen hun har i dagens rosa samfunn.

  I tillegg manipulerer hun/mannen hennes kommentarfeltet sitt ved å opptre som lege/PT/++ og skape debatt med leserne, noe som bare er ekstremt kleint og flaut. Blir helt pinlig berørt av å tenke på hvor klein Lars-Kristian sannsynligvis ser ut der han trykker ivei på tastaturet med «PT-Åge» som navn. Situasjonen nå er rett og slett den at hun har dritt seg ut og blitt busted, og da mener jeg hun må tåle å få pes for det. Hun har selv valgt å være en offentlig person, og hun tjener latterlig mye penger på den jobben hun har. Dette er kritikk av jobb-Caroline, ikke privat-Caroline. Å skrive et whine-blogginnlegg om hvor fæle og kritiske lesere kan være, som hun gjorde dagen etter hun ble busted for kommentarfeltet-saken, er bare pinlig.

  Forskjellen på deg og Fotballfrue er at du ikke later som, noe som gjør det lettere å respektere deg og din blogg 🙂 Selvironi og det å ikke ta seg selv så jævlig høytidelig har mye å si her, og her skal du ha all cred. Om du redigerer huden din eller legger på et filter iblant vil vel de fleste forstå, men du er åpen om det og lyver ikke leserene dine opp i ansiktet, som FF har gjort. Der mistet hun det lille jeg hadde av respekt for henne.

  Klem fra Anette

 • Reply Lara 15. januar 2015 at 12:05

  Amen! Helt enig med ditt ståsted! Venninnene mine tok opp dette med Caroline forrige helg, og begynte å hakke ned på en person de ikke kjenner personlig! Syntes det blir helt feil å hakke ned på èn enkelt person når så og si nesten alle pynter på sitt ytre, enten ved hjelpe av sminke, falske negler/vipper og sist men ikke minst på bilder!

  Jeg og skjønner ikke hysteriet rundt alt dette, og fikk da høre at jeg hadde feil tankegang rundt alt dette.. Men hvem og i det hele tatt hvorfor skal noen få lov til å si hva som er rett og galt? Hvorfor skal noen stemples som syke i hodet bare fordi de er naturlig tynnere enn andre? Selv mener jeg at det er ganske naturlig at mennesker, jenter og gutter har komplekser! Og mange prøver å skjule disse best mulig.. Er det da riktig å «henge» en enkelt person? Se på deg selv før du peker stygt på andre sier nå jeg…

 • Reply Dina 15. januar 2015 at 12:06

  Det er løgn som er problemet her, og hetsen var konstruktiv kritikk, – STOR FORSKJELL!

  En ting til, fotballfrue(m.fler) er narsissistisk i sin væremåte. Sjekk wiki, og se hvordan dere bloggere kommer til å kjenne ordet narsissist bedre etterhvert. Fler og fler får opp øynene og ser dette.

  Fotballfrua har løyet om «spaghettiarmer» hun kunne ikke noe for at hun hadde slike tynne armer, og så var de bare redigert så tynn!

  Samtidig, den svaie ryggen, den forsvarte hun i et innlegg at hun var født med. Neida…redigert svai!!

  Les det som er kommet ut av bevis før dere tror blindt på et fremmed menneske som lider av Ortoreksi og har narsissistiske tendenser 😉

 • Reply Martine Louise 15. januar 2015 at 12:21

  Utrolig godt skrevet, og jeg er så enig!

  Du skriver fantastisk godt, og det er fint å endelig lese litt kloke og menneskelige ord rundt alt dette styret. Veldig bra jobbet!

 • Reply Karoline 15. januar 2015 at 12:40

  Bra skrevet!

 • Reply Tønsberg-jente 15. januar 2015 at 13:14

  Digger deg, Ida! Utrolig bra skrevet.

 • Reply Et Lite Ønske 15. januar 2015 at 13:47

  Jeg tenker helt likt. Synes hele debatten har gått av hektene.

  Flott innlegg! 🙂

 • Reply Emilie 15. januar 2015 at 13:55

  Amen, sister! Takk for innlegget, det er det beste som er skrevet om denne saken! Du får virkelig sagt det! Det er en grunn til at jeg fortsatt leser din blogg, etter så mange år! 🙂 Det er en fryd å lese.

 • Reply Andrea Olivia 15. januar 2015 at 14:37

  Kunne ikke sagt det bedre selv! Er så lei av å se VG med bloggere på forsiden som er «avslørt»…Har de ikke noe viktigere å skrive om? La nå damene være i fred tenker nå jeg. Stå på Ida! Du er flink!

 • Reply guest 15. januar 2015 at 14:50

  D-vitamin og folat før til at kroppen får normal celledeling.

  planteøstrogener reduserer risikoen for bryst kreft!

  HGH+Kjønnshormoner!

  https://www.youtube.com/results?search_query=breast+enlargement+hypnosis

  http://mustgrowbust.com/2012/the-complete-guide-to-breast-enlargement-herbs

 • Reply Karina 15. januar 2015 at 14:51

  Tommel opp Ida, er så enig med deg! 🙂

 • Reply Kjell Nordström 15. januar 2015 at 14:53

  Takk for ett ærlig og «usminket» innlegg i en debatt, som dessverre likner mer og mer på en ren mobbekampanje, hvor alle sparker vilt mot en som allerede ligger.

 • Reply Ida Wulff 15. januar 2015 at 15:19

  Sasha: bik bok 🙂 men den er gammel

 • Reply Marlene Nilsen 15. januar 2015 at 15:32

  jeg bare digger deg 😀

 • Reply Lau 15. januar 2015 at 16:04

  AMEN!

 • Reply Trine 15. januar 2015 at 16:10

  Veldig bra skrevet! Men jeg må si jeg stusser litt over vorspieltemaene og sikkert også hverdagstemaene til mange ungdommer og unge voksne, og tilsynelatende også din vennegjeng. Det er mulig jeg er ekstremt heldig i min vennegjeng, men vi diskuterer aldri bloggere, og i alle fall ikke deres utseende og stil, på et vorspiel som skal være morsomt og hyggelig. Vi vet godt hvem de fleste bloggerne er, og leser blogger jevnlig, men det interesserer meg absolutt ikke å sitte en lørdag kveld med et par glass vin innabords å kaste bort tiden på å diskutere ting som ikke har noe som helst med oss å gjøre. Hvorfor diskutere Fotballfrue når man kan diskutere andre aktuelle og mer spennende temaer som terror og ytringsfrihet? Jeg forstår det virkelig ikke, og ser ikke verdien i det. Liker bloggen din veldig godt!

 • Reply Anna 15. januar 2015 at 16:11

  Men greia er jo ikke at hun har redigert bildene, men at hun løy om det gjentatte ganger i kommentarfeltet. Jeg har sett henne skrive at det er trist at folk redigerer bilder – mens hun gjorde det selv! Den første VG-artikkelen om saken har sakset en sånn kommentar.

 • Reply Marie 15. januar 2015 at 16:17

  ENDELIG en som har skjønt det! TAKK. Dette har gått fra nett-troll og redigering til at «det er helt usannsynelig at noen har så ryddig og ren stue» og «gravidmagen hennes er som en annens oppblåste mage». Hva kan vel stakkars fotballfrua gjøre med at ho fikk liten mage under graviditeten? Dama er drit pen, full av suksess, og hovedproblemet her er rett og slett at andre ikke tåler det.

 • Reply Christin 15. januar 2015 at 16:41

  wow. Håper ingen har deg som forbilde.

 • Reply Kej 15. januar 2015 at 16:50

  Har aldri helt skjønt hvorfor bloggere som også er selvstendig næringsdrivende føler seg berettiget til å opptre annerledes enn en hvilken som helst annen forretningsmann. At daglig leder i en bedrift utgir seg for å være lege for å underbygge det som blir skrevet, som da er produktet bedriften leverer og tjener penger på, er bedrageri. Dette er noe som er blitt gjort gang på gang under forskjellige yrkestitler. En hvilken som helst annen bedrift hadde fått samme kritikk som overnevnte.

 • Reply Lurven 15. januar 2015 at 17:20

  Det er aldri noe galt i å filosofere litt i blant.

  Her er en fin artikkel!

  https://theproblemofconsciousness.wordpress.com/2015/01/03/the-problem-of-consciousness/

  Lykke til 🙂

 • Reply Aline 15. januar 2015 at 18:07

  fin tekst, hvor har du kjøpt skinnbuksen din?

 • Reply Julie 15. januar 2015 at 18:46

  SPOT ON!

 • Reply maria 15. januar 2015 at 19:18

  beste innlegget eg har lest i dinna overeksponerte «debatten». heilt sant det du seier om jente-gjengar som sitter å kritiserer bloggarar, men også andre heilt vanelege jenter. kjenner meg så vanvittig godt igjen at det er flaut. trist av vi sjølv skaper det enorme utsjånad presset vi sjølv klagar på.. jenter altså

 • Reply Miriam 15. januar 2015 at 19:25

  Haha! Ler meg ihjel! Den siste setningen i dette blogginnlegget, SO TRUE! 😀

 • Reply Anonym 15. januar 2015 at 22:50

  Hva slags jenter omgås du med?..

 • Reply Ida Wulff 15. januar 2015 at 23:48

  Aline: H&M 🙂

 • Reply MARIE 16. januar 2015 at 00:03

  Fantastisk!! Det mest fornuftige jeg har lest angående denne debatten!

 • Reply Sissel 16. januar 2015 at 00:43

  Fatter ikke at folk ikke ser forskjellen på å redigere seg selv i et annet lys på insta og det at fotballfrue redigerer og kommenterer i hytt og pine! Den store forskjellen er privatperson kontra bedrift og det at hun gjentatte ganger har sagt at hun ikke redigerer.

  Hun driver en bedrift jenter!! Våkn opp! Synes dere ikke hun har noen forpliktelser ovenfor sine kunder/lesere – som tross alt er de som bidrar til at bedriften hennes er levedyktig. Er det virkelig helt ok for dere at hun sier hun gjør noe, men egentlig gjør noe annet. Synes dere det er naturlig at hun «trenger» smalere midje og større pupper for å vise seg fram for dere ? Liker dere det hos andre bedrifter også – det er ikke så farlig liksom ?? Eller er denne fotballfrue beskyttet. Synes dere virkelig det er ok at de utgir seg som leger og pt og skriver kommentarer på egen blogg ? Synes virkelig det er skremmende å se at slike løgner bortforklares som «ikke så farlige». Er det ok for andre yrkesgrupper å lyve og utgi seg for noe annet enn det de er også ? Forestill dere en annen bedrift, en hvilken som helst gjøre noe tilsvarende i sin bransje. Kanskje du synes det er ok å reparere bilen din på merkeverksted, få beskjed om at de bruker originaldeler, mens de egentlig setter inn noe brukt kjøpt i Polen f.eks ? Verkstedet måtte bare… de var presset til det for å ikke si opp noen.. Da er det er ok sant ? Om jeg selger deg en ekte Chanel og gir deg en skitkopi jeg har kjøpt på markedet utenfor Roma.. Jeg måtte bare – hadde en dårlig dag… Da er det også ok for deg ?? Mange som har fått sparken for slike ting, mange bedrifter som har gått konkurs etc… men fotballfrue… stakkars.. stakkars…

 • Reply nora 16. januar 2015 at 00:55

  Amen! haha, hvis man tror at bloggere ikke redigerer på bildene sine er man passe naiv. Og herregud, ALLE velger det bildet der man ser finest ut for Facebook, og de fleste tar på filter på instagram.

  Jeg kan virkelig ikke forstå alt dette oppstyret med fotballfrue. Hva så om mannen hennes kommenterer i kommentarfeltet, eller hun redigerer bildene sine. Om det er folk som skjekker hver kommentar og koding og gud vet hva, og pønsker ut hvordan de skal «ta henne» ja da må de VIRKELIG skaffe seg andre prioriteringer i livet. Så mye fritid til å gjøre det har iallefall ikke jeg!

  Helt enig med deg Ida, som leser tror man gjerne man kjenner bloggeren, og tror man kan dømme basert på det man leser. Ikke bra! Om folk bare kunne stikke nesen sin mindre i andres saker og fokusere mer på seg selv og egen oppførsel tror jeg verden hadde vært litt finere 🙂

 • Reply Jeanette 16. januar 2015 at 00:56

  AMEN Ida! Seriøst, blir så utrolig oppgitt over hvor mye oppmerksomhet dette har fått! En ting er at det skrives om på diverse forum på nett, men at det er forsidesak for VG er for meg helt uforståelig. Er dette virkelig nyheter da?! Og som du sier, og som de aller fleste burde være enige i, hvem har ikke redigert bilder av seg selv? Det trenger ikke være at de har redigert seg tynnere, men ingen kan vel lenger med hånden på hjertet si at de ikke har økt kontrasten, endra på lysstyrke og attpåtil slengt på et aldri så lite filter? Det har iallfall jeg, og jeg liker det. Hvorfor ikke liksom!? Er ikke noe galt i det. Og at mannen har kommentert litt, oh well sier nå bare jeg. Nå er ikke jeg av typen som diskuterer og klikker mongo innpå kommentarfelter heller da, så hva vet vel jeg. Når jeg har posten kommentarene mine rundt omkring så lar jeg det være med det. Og hvis jeg ikke har noe fint eller saklig å si så lar jeg være. Og hvis en person hadde provosert meg så forbanna mye som Caroline tydeligvis gjør for noen, ja da hadde jeg latt være å lese bloggen hennes. Bare et tips 😉

 • Reply Alice 16. januar 2015 at 01:02

  Personlig så synes jeg ikke noe om retusjering på bilder, fordi det gir andre et falskt syn på hvordan man skal se ut. Men, kritikken og all styret rundt fotballfrue er så sykt unødvendig, ja hun vil se så bra ut som mulig, hvorfor skal hun få SÅ mye drit for det? Hvor mange redigerer ikke bilder av seg selv?! De som klager over henne og kaller henne diverse er ikke noe bedre enn henne, for å si det sånn.

 • Reply Heidi 16. januar 2015 at 10:16

  Nå handler vel kritikken av fotballfrue om at hun er tatt i løgn, ikke at hun redigerer bildene sine? Å gjøre det er en ting, men å hardnakket påstå at det ikke gjøres, for så å bli fersket og skylde på leserne, er noe helt annet! Hun har i lang tid provosert mange med bilder der hun ser veldig tynn ut, og alltid setter hun seg på sin høyr hest og svarer at hun alltid har vært så slank og at alle skal være fornøyde med seg selv bla bla bla. hvorfor redigere seg enda tynnere da? Bullshit er det! Og hun er nok ikke lei seg, men flau !

  Å blogge er frivillig, og gir mange fordeler om man er flink, men da må msn faktisk tåle at ting man skriver kan komme å bite deg i rumpa en dag, særlig hvis det man skriver ikke er sant!

 • Reply Anna 16. januar 2015 at 10:47

  Bra skrevet! 🙂

 • Reply Cathrine Lyster 16. januar 2015 at 12:28

  Utrolig bra skrevet! Derfor jeg følger bloggen din 🙂

 • Reply Pernille 17. januar 2015 at 09:45

  Synes denne mobbingen mot Caroline er skikkelig dårlig gjort. Ingen mennesker fortjener slik mobbing. Om det var så smart å redigere seg tynnere eller forfalske kommentarer? Nei. Men vi gjør alle feil innimellom. Det er ikke greit å mobbe uansett.

  I forhold til redigering, så er det vel mange mennesker som gjør det. Jeg har selv gjort det når jeg var yngre. Nå gidder jeg ikke lenger, sikkert fordi sevltilliten er bedre nå. Jeg får si som min far sier om stygge bilder: «Slik så du ut akkurat da!» Hehe. Uansett, jeg bryr meg ikke om andre gjør det. Men jeg synes det er fint med åpenhet om det, slik at yngre jenter faktisk er klar over redigering forekommer. Hvis man er litt usikker og har dårlig selvbilde, hjelper det ikke at alle er så innmari perfekte hele tiden.

  Nei til mobbing. Ja til åpenhet om redigering og annet juks.

 • Reply Lina 17. januar 2015 at 11:36

  Jeg beundrer deg for å støtte en kollega på denne måten, Ida. Jeg tror du har et poeng i at du ville følt det annerledes dersom du var en fast leser av CBE. Tror ikke så mange har problemer med bilderedigeringen i seg selv, de aller fleste har vel gjort det samme, mine selfies ser i hvert fall mye bedre ut med filter og hvitere tenner.. Det som føles problematisk for meg, er at hun gir seg selv plettfri hud på et innlegg som selger hudpleieprodukter, for deretter å sverge på at det ikke er redigert i kommentarfeltet. Med hennes unge fanskare burde hun unngå falsk markedsføring, når egen materialistiske lykke betyr mer enn andres selvbilde så burde man tenke seg om både én og to ganger, synes jeg.

  Likevel, det verste for meg er kommentarforfalskningen. At man risikerer å bli kalt mentalt tilbakestående av LKE/CBE forkledd som «Maria» dersom man våger å stille spørsmål rundt for eksempel treningsteknikker, går over min forstand. At de går ut i media og snakker om nettrollene når de selv oppfører seg både uetisk og hetsende, blir som å kaste stein i glasshus. At «andre gjør det først» blir i mine øyne en veldig ugyldig forklaring å komme med, når de innerst inne vet at de har gjort ting som mange andre selvfølgelig vil reagere på om det blir avslørt. Man skal SÅ KLART ikke finne seg i hva som helst bare fordi man er en offentlig person, men man må forvente at folk har mer interesse av deg, både på godt og vondt, enn av en ukjent person man tilfeldigvis møter på Kiwi. Derfor er det desto viktigere for henne å skille mellom privatpersonen CBE og bedriften CBE. Dette feiler hun dessverre på når hun først hevder ovenfor kritiske lesere at hun bare viser en liten del av livet sitt på bloggen og at hun holder privatlivet sitt for seg selv (bedriften CBE), for deretter å komme med tåredryppende innlegg hvor hun blir meget personlig med en gang hun blir kritisert (venninne-CBE).

  CBE er jo også en bedrift, man lar ikke Norwegian styre på som de vil fordi Bjørn Kjos tross alt er et vanlig menneske og det er menneskelig å feile. Folk burde stoppe den personlige hetsingen av CBE nå, men etter alle avsløringene som har vært, så burde folk også fortsette å være oppmerksomme når det kommer til bedriften.

  Jeg unner CBE å ha det bra, men ikke på alle andres bekostning. At man blir fremstilt som sjalu drittslengende kjerringer bare fordi man våger å være skeptisk til en såpass «personlig» bedrift er synd.

  Jeg hadde visst mer på hjertet enn jeg trodde på forhånd, så etter å ha skrevet tidenes lengste kommentar på min favorittblogg gjennom alle tider, så gjenstår det bare å ønske deg en alle tiders helg, Ida 🙂

 • Reply Anonym 18. januar 2015 at 14:37

  Er dette medium eller large modellen på vesken? Ha en fin dag! <3

 • Reply Ida Wulff 18. januar 2015 at 14:45

  Anonym: det er en jumbo 🙂

 • Reply Kathrine 19. januar 2015 at 23:40

  Og dette er grunnen til at jeg leser bloggen din hver dag fortsatt <3

  Fantastisk skrevet! High five!

 • Reply cathy 25. januar 2015 at 01:52

  I second that!

 • Leave a Reply