Uncategorized

MAKE ME COFFEE

15. januar 2015

Blæh… Etter det forferdelige som skjedde i Paris har jeg hatt mareritt hver eneste natt. Svette mareritt hvor jeg løper fra maskerte menn med øks, maskingevær, og hvor mennesker faller som fluer rundt meg. Jeg er så redd for at noe skal skje, men hver gang jeg prøver å uttrykke denne terror-frykten for noen og funderer høyt over om jeg burde gå av toget på Oslo S eller Nationaltheateret, får jeg en liten latter og beskjed om at det er jo akkurat dette terroristene vil, gjøre folk redde. Syns ikke det er rart at folk blir redde, jeg.  det liksom selges magasiner med karikaturtegninger av profeten på Narvesen? Skjønner at ytringsfriheten er viktig og alt det der, men jeg blir litt redd jeg… 

Som dere sikkert skjønner, er jeg i gang med pendlingen igjen. Med andre ord: mye gjesping. Tog er dritkjedelig, så i stedet for å sitte og speide etter forlatte kofferter og mistenksomme menn, sitter jeg her og babler. Må vise dere en av julegavene jeg fikk av noen venninner; verdens søteste kaffemaskin! Jeg kaller den «Lille Blå», og hvis det er opp til meg skal den vekke meg hver eneste morgen, resten av mitt liv. Jeg elsker den! 

Og forresten! Tusen takk for alle tilbakemeldinger på innlegget mitt i går, blir veldig glad når dere liker det jeg skriver. Noen mente at jeg har misforstått det hele, ettersom jeg ikke belyste deler av saken, som at det er løyet om bilderedigering og kommentarjuks. Bloggen min er ikke en nettavis. Jeg trenger ikke å presentere begge sider av en sak, og jeg trenger ikke å være objektv. Jeg er ikke objektiv. Jeg har ved flere anledninger tilbragt tid med «Fotballfrue» og syns at hun er en snill og morsom person. Jeg er ikke hennes bloggleser, jeg kjøper ikke produkter som hun skriver om på bloggen sin. Hadde jeg gjort det, kan det godt hende at pipa hadde hatt en annen lyd. Men for meg er Caroline en bekjent og en kollega, og  av den grunn vil jeg ikke bruke spalteplass på å diskutere hva hun har gjort feil – det tror jeg hun har skjønt selv. Mitt bidrag til denne «debatten» var et innlegg om hvordan de fleste av oss pynter på debatten, jeg lar det være med det 🙂 

17 Comments

 • Reply Michael 15. januar 2015 at 16:13

  Lille blå løser det meste og samme føler med deg når det gjelder pendling. Liker heller ikke å tog. Heller kjøre selv hvis man kan, men ikke alltid man kan kjøre bil.

 • Reply Nicole 15. januar 2015 at 16:14

  Veldig søt kaffemaskin! Virkelig det eneste jeg savnet i Thailand (utenom hunden min selvsagt) var skikkelig god kaffe. Der er dårlig pulverkaffe det store tydeligvis, haha 🙂 Veldig glad for å være hjemme til presskannekaffen min, men nesten gang tar jeg den heller med og blir der nede haha 🙂

  Og jeg er enig i å være litt redd egentlig. En blir liksom sittende og tenke på sånt på fly, flyplasser, buss/togstasjoner og sånt. Ting KAN jo skje, og det føles ubehagelig. Men det er jo målet også, så jeg føler det er råttent at de «vinner» litt hver gang jeg føler det sånn.

 • Reply Kristin 15. januar 2015 at 20:19

  Hei! Skrev en kommentar på forrige innlegg, og fortsetter visst her. Dette engasjerte meg visst:) Jeg tenker at å snakke nedlatende om «Fotballfrue», eller andre kjente bloggere sammen med venninnegjengen, blir for dumt. Jeg tviler ikke et sekund på at «Fotballfrue» er ei bra dame, uten at jeg kjenner henne! Så dette handler ikke om «Fotballfrue». Det jeg synes er trist og litt skremmende er at det kan virke som at det i noen miljøer er helt vanlig å redigere bilder, og jentevors hvor det diskuteres bloggers utseende. Jeg vil få frem at jeg ikke tror dette representerer de fleste! Jeg leser også blogger og koser meg med det, men tenker det er litt greit å si, spesielt til yngre lesere, at man absolutt ikke trenger å redigere bilder av seg selv. Og det finnes jentegjenger som ikke pleier å diskutere dette når man møtes, det finnes mer interssante saker å prate om. Bilderedigering er sikkert helt vanlig for bloggere, men poenget mitt er at jeg ikke tror dette er normalen for de fleste. «Alle» gjør ikke det! 🙂

 • Reply mkde 15. januar 2015 at 20:26

  Ville bare stikke innom å si til deg Ida at du er en herlig jente og en utrolig flink blogger 🙂 sikkert teit kommentar men ville bare si det:)

 • Reply Rebecca 15. januar 2015 at 21:41

  Oi, så rart! Etter terrorangrepene i Paris hadde jeg mareritt om akkurat det samme som deg både søndag og mandag natt. Utrolig ubehagelig, våknet opp om natten og var gjennomvåt av svette og med tidenes hjertebank.

 • Reply Emma 15. januar 2015 at 22:32

  Misunner deg ikke med pendlinga, har blitt litt små paranoid selv, hehe.

 • Reply Anonym 15. januar 2015 at 23:39

  TAKK!

 • Reply Ida Wulff 15. januar 2015 at 23:48

  mkde: det var veldig hyggelig av deg, tusen takk 🙂

 • Reply Ida Wulff 15. januar 2015 at 23:49

  Nicole: håper du hadde en helt fantastisk ferie i Thailand!! 🙂

 • Reply Marlene Nilsen 16. januar 2015 at 00:14

  Det er akkurat sånn jeg tenker også, MÅ man gjøre ting som provoserer «bare fordi» når man vet at konsekvensene blir så HELVETES store -.-

 • Reply Sara 16. januar 2015 at 00:19

  Åhhh Ida, jeg blir så glad! Du er en av de få bloggerne som ikke har kritisert Caroline, og det står det respekt av synes jeg! Virker som nesten alle blogger har melket den kua, for det den er verdt. Og når de i tillegg er slik at «ååhh, vi må være ærlige mot leserne og de fortjener såppas. » så blir det bare teit. 1. De har garantert et par hemmeligheter som alle andre mennesker her i verden. 2. Hvem bryr seg om det? Ingen som har tatt skade av det og egentlig burde ingen bry seg. Kjente jeg ble litt stolt av deg faktisk, selv om du egentlig alltid har vært ganske laidback på den fronten. Go Ida!

 • Reply Guro Ertvåg Eidsæter 16. januar 2015 at 01:42

  Det du skriver om terrorangrepet i Paris, hadde nylig en skriveoppgave om det på skolen, og det sies jo at det nå er viktig å ta vare på ytringsfriheten. Men jeg må si meg enig med deg, man blir jo litt redd. Er det risiko for meg å begynne å studere i Oslo liksom fordi det kan skje noe på Oslo S..? Men som det da er viktig å tenke på er at dette er det terroristene vil og det er da det er viktig å kunne stå imot for å så kunne leve livet sitt på en normal måte.

 • Reply Annie 16. januar 2015 at 17:24

  Ja jeg blir litt redd jeg også..

  Kanskje derfor jeg har hatt så mye mareritt de siste dagene også, legger seg i underbevisstheten vettu. Men, men. Bor i Oslo enda jeg, og føler meg jo egentlig trygg, men spørsmålet er om man er trygg noen steder lenger. Folk er jo så glade i å provosere hverandre.

  Den kaffemaskinen var sykt søt btw 🙂 Ha en fin helg! Du er bloggbest <3

 • Reply Anniken 16. januar 2015 at 17:33

  Vet ikke om det er fordi jeg leste dette i går, men jeg drømte at jeg havnet midt oppi et terrorangrep i natt! Helt forferdelig! Nå skal det sies at drømmene de siste ukene har gått i tsunami, mordere, pedofile osv. Satser på at det er tegn på at det vil gå sååå bra fremover…

 • Reply Kine 16. januar 2015 at 19:19

  Åh så deilig å høre at jeg ikke er den eneste!

  Jeg har også hatt mareritt hver ENESTE natt og er

  redd noen plutselig skal komme på døra. Nervøs

  når jeg går alene, og jeg bor ikke i noen storby.

  Jeg er småbarnsmor og siden det ble sagt tidligere at krigere var på

  vei til Norge vet du, og at de hadde tenkt å ta en random

  Barnefamilie og halshugge osv blir jeg virkelig DRITREDD.

  Jeg vil helst rømme til hytta vår langt opp på fjellet faktisk!

  Takk for at du skriver så ærlig og fint Ida. <3

 • Reply Mari 20. januar 2015 at 09:25

  Hvor er fatet som maskinen står på kjøpt?

 • Reply Ida Wulff 20. januar 2015 at 11:12

  Mari: Bolia 🙂

 • Leave a Reply